Disposicion Consolidada

Texto h2

DECRET 136/2006, de 29 de setembre, del Consell, pel qual es modifica el nom de l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat, que passa a denominar-se Alt Consell Consultiu en Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Presidència de la Generalitat, i s'aprova el seu Reglament.

Texto
Texto Texto
Publicat en:   DOGV núm. 5359 de 03.10.2006
Entrada en vigor :   04.10.2006
Origen disposició :   Conselleria Empresa, Universitat i Ciència
Referència Base de Dades:   5097/2006
Número identificador:   2006/11273
Estat :   Vigent
Data de fi de Vigència:  
Compendi :   Enllaç al Compendi
 

Permalink ELI:

https://dogv.gva.es/va/eli/es-vc/d/2006/09/29/136/con/
Seleccionar redacció :


TEXT CONSOLIDAT

 

Última revisió 15.02.2012

 

DECRET 136/2006, de 29 de setembre, del Consell, pel qual es modifica el nom de l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat, que passa a denominar-se Alt Consell Consultiu en Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Presidència de la Generalitat, i s'aprova el seu Reglament [1]

 

(DOCV núm. 5359 de 03.10.2006) Ref. 5097/2006

 

Les estretes relacions entre el procés d'investigació i desenvolupament tecnològic i l'activitat innovadora de les empreses i altres entitats, tant públiques com privades, constituïx un fet reconegut tant en el pla nacional com internacional. Referent a això, el mateix Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament, en els seus informes i la seua composició interna, reflectix amb nitidesa esta circumstància. En conseqüència, és procedent adequar la denominació de l'Alt Consell mitjançant addició del terme Innovació a fi que reflectisca apropiadament l'àmbit real de la seua activitat.

En segon lloc, després dels canvis organitzatius aprovats pel Consell, resulta necessària la modificació de les normes reguladores de l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament, a l'efecte de procedir-ne a l'adequació i possibilitar que formen part de l'Alt Consell els alts càrrecs que tinguen funcions relacionades, en l'actualitat, amb les matèries d'investigació, desenvolupament tecnològic i innovació. Com a resultat, igualment, de l'actual configuració de la Presidència de la Generalitat i la translació a la Conselleria d'Empresa, Universitat i Ciència del programa pressupostari corresponent a l'alt assessorament en ciència i tecnologia, es requerix l'adscripció de les funcions administratives de l'Alt Consell a la mencionada Conselleria, sense perjudici que la dependència i les facultats d'este continuen vinculades al president de la Generalitat.

Així mateix, el present decret introduïx determinats canvis que perseguixen considerar normativament les noves tasques que, en la pràctica quotidiana, ha assumit l'Alt Consell Consultiu, els servicis del qual han sigut requerits per diversos òrgans de l'administració autonòmica, i preveu, a més, determinades adequacions que perseguixen atorgar una major funcionalitat o suport a la tasca d'este òrgan assessor.

Finalment, atesos els diversos canvis que han incidit sobre el Reglament de l'Alt Consell Consultiu des de la seua creació i a fi d'aconseguir una sistematització normativa apropiada, s'ha procedit a l'elaboració del reglament que figura en l'annex.

En virtut del que s'ha exposat, de conformitat amb el que establixen els articles 38 i 40 de la Llei de Govern Valencià, a proposta del conseller d'Empresa, Universitat i Ciència i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 29 de setembre de 2006,

 

DECRETE

 

Article 1. Denominació

Es modifica la denominació de l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat, que passa a denominar-se Alt Consell Consultiu en Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Presidència de la Generalitat, l'acrònim del qual serà el de ACC I+D+i.

 

Article 2. Adscripció i prestació dels seus servicis

Les funcions administratives i de gestió relacionades amb l'ACC I+D+i seran exercides per la Conselleria de Presidència a través de la Subsecretaria, sense perjuí de les seues funcions d'assessorament i suport al president o la presidenta de la Generalitat, sota la dependència directa de la qual roman.

L'ACC I+D+i podrà, de la mateixa manera, prestar el seu assessorament i col·laboració als restants òrgans i entitats del sector públic autonòmic, a petició d'estos, amb els límits que li permeten els seus mitjans personals i econòmics.

 

Article 3. Reglament

Es aprova el Reglament del ACC I+D+i, el text del qual figura en l'annex del present decret.

 

DISPOSICIONS ADDICIONALS

 

Primer. Aplicació

Es faculta els consellers d'Economia, Hisenda i Ocupació, de Justícia, Interior i Administracions Públiques i d'Empresa, Universitat i Ciència perquè, en l'àmbit de les respectives competències, adopten les mesures necessàries per a l'adequació dels mitjans econòmics i personals de suport al ACC I+D+i a l'organització i les funcions que li atorga el present decret.

 

Segona. Facultats d'interpretació

Les eventuals discrepàncies sobre la interpretació del reglament seran resoltes pel secretari del ACC I+D+i.

 

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

 

1. Queden expressament derogades les normes següents:

a) Els articles 2 a 19 del Decret 190/1998, de 30 de novembre, del Consell, pel qual es va crear l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat.

b) El Decret 16/2000, de 8 de febrer, de Consell, pel qual es va aprovar el Reglament Regulador de l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat.

c) El Decret 47/2002, de 26 de març, de Consell, pel qual es va modificar parcialment el Decret 16/2000, de 8 de febrer, de Consell.

 

2. Així mateix, queden derogades totes les disposicions del mateix rang o d'un rang inferior que s'oposen al que disposa el present decret.

 

DISPOSICIÓ FINAL

 

Entrada en vigor

El present decret entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat.

 

Valencia, 29 de setembre de 2006.

 

El president de la Generalitat,

Francisco Camps Ortiz

 

El conseller d'Empresa, Universitat i Ciència,

Justo Nieto Nieto

 

 

ANNEX

REGLAMENT DE L'ALT CONSELL CONSULTIU EN INVESTIGACIÓ, DESENVOLUPAMENT I INNOVACIÓ DE LA PRESIDÈNCIA DE LA GENERALITAT (ACC I+D+i).

 

TÍTOL I. Organització

 

Capítol I. De la composició de l'Alt Consell Consultiu

 

Article 1. Funcions i composició

1. L'ACC I+D+i de la Presidència de la Generalitat és un òrgan d'assessorament, que té com a finalitat transmetre al president o la presidenta de la Generalitat i a altres òrgans de la institució autonòmica les propostes, suggeriments i recomanacions que puguen coadjuvar al disseny de la planificació estratègica de l'agenda autonòmica en matèria d'investigació, desenrotllament i innovació tecnològica, i a la definició de les seues línies prioritàries d'actuació.

2. Són membres de l'Alt Consell:

a) Vocals per raó del càrrec:

Presidència: qui tinga la Presidència de la Generalitat.

Presidència Executiva: qui tinga la presidència executiva de l'organització dels Premis Rei Jaume I, càrrec que recau en qui siga titular de la Secretaria de la fundació del mateix nom.

La Secretaria.

La Secretaria Adjunta.

Els qui tinguen la titularitat de les conselleries de la Generalitat.

Qui tinga la titularitat de la secretaria autonòmica amb competències en matèria de relacions amb la Unió Europea.

Qui tinga la titularitat de la secretaria autonòmica amb competències en matèria d'universitat.

Qui tinga la titularitat de la secretaria autonòmica amb competències en matèria d'empresa.

Qui tinga la titularitat de la secretaria autonòmica amb competències en matèria d'economia.

Qui tinga la titularitat de la secretaria autonòmica amb competències en matèria de tecnologies de la informació i la comunicació.

Qui tinga la titularitat de la direcció general amb competències en matèria d'universitat.

Qui tinga la titularitat de la direcció general amb competències en matèria de política científica.

Qui tinga la titularitat de la Direcció General de l'Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria de la Generalitat Valenciana (IMPIVA).

Qui tinga la titularitat de la direcció general amb competències en matèria d'investigació i innovació agrària i ramadera.

Qui tinga la titularitat de la direcció general amb competències en matèria d'investigació sanitària.

Qui tinga la titularitat de la direcció general amb competències en matèria d'economia.

Qui tinga la titularitat de la direcció general amb competències en matèria de tecnologies de la informació i la comunicació.

Qui tinga la titularitat de la direcció general amb competències en matèria de gestió del medi natural.

b) Vocals científics.

3. Quan per l'estructura organitzativa de l'Administració de la Generalitat un únic òrgan superior o directiu passe a tindre competència sobre dos o més matèries, que anteriorment figuraven assignades separadament a diferents òrgans en l'apartat 2.a, serà membre de l'Alt Consell el qui les tinga atribuïdes conjuntament, d'acord amb el que disposen els reglaments orgànics i funcionals de les conselleries corresponents.

Així mateix, si per l'estructura organitzativa de l'Administració de la Generalitat alguna matèria competencial de les assenyalades no figurara atribuïda amb la literalitat indicada en l'apartat 2.a, en els corresponents reglaments orgànics i funcionals de les conselleries, ni en pertocara clarament l'atribució a un únic òrgan en funció del seu contingut material, la determinació de l'òrgan superior o directiu que, amb caràcter únic, haja de ser membre de l'Alt Consell correspondrà a qui tinga la titularitat de la conselleria corresponent.

 

Capítol II. Dels membres del ACC I+D+I

 

Article 2. Nomenament de vocals científics

Els i les vocals científics seran nomenats pel president o la presidenta de la Generalitat, i entraran a exercir vàlidament i eficaçment les seues funcions des de la data de l'acte del nomenament, el qual serà publicat en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana només als efectes de publicitat.

 

Article 3. Durada i pèrdua de la condició de membre

1. La condició de membre de l'ACC I+D+i tindrà caràcter vitalici, excepte en allò que afecta els seus membres no científics, la permanència dels quals estarà vinculada a l'exercici del seu càrrec públic específic, sense perjuí d'allò que s'ha assenyalat en l'apartat 3 de l'article 10, per als qui tinguen la titularitat de la Secretaria i la Secretaria Adjunta.

2. La condició de membre de l'ACC I+D+i es perdrà:

a) En el cas dels membres no científics, quan cessen per qualsevol causa en el càrrec per raó del qual van ser nomenats membres de l'Alt Consell.

b) En el cas dels membres científics, per alguna de les causes següents:

1r. Mort o declaració de defunció.

2n. Incapacitat, inhabilitació o incompatibilitat, d'acord amb el que establix la llei, declarada mitjançant una resolució judicial ferma.

3r. Renúncia, que serà efectiva des de la recepció pel president o la presidenta de la Generalitat de l'escrit corresponent.

4t. Inassistència a dos reunions consecutives de les comissions de treball, excepte causa degudament justificada i apreciada com a tal per la Vicepresidència Executiva de l'ACC I+D+i.

5t. Qualsevol altra causa legal o reglamentàriament prevista.

3. La pèrdua de la condició de vocal científic serà acordada pel president o la presidenta de la Generalitat, i es publicarà en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana només als efectes de publicitat.

 

Article 4. Règim jurídic de la condició de membre de l'ACC I+D+i

1. Són obligacions dels membres de l'ACC I+D+i:

a) Assistir a les reunions del Ple del Consell i de les comissions a què pertanguen.

b) Mantindre la discreció sobre les deliberacions del ple o de les comissions.

c) Observar les normes establides en el present reglament.

d) Qualssevol altres que es prevegen legalment o reglamentàriament.

2. Són drets dels membres de l'ACC I+D+i:

a) Rebre, amb una antelació mínima de 72 hores, la convocatòria que conté l'orde del dia de les sessions del Ple de l'ACC I+D+i i de les comissions a què pertanguen. La informació i documentació sobre els temes que figuren en l'orde del dia estarà a la seua disposició, almenys, amb la mateixa antelació.

b) Exercir el seu dret al vot i formular el seu vot particular, així com expressar el sentit del seu vot i els motius que el justifiquen. Cada membre de l'Alt Consell tindrà dret a un sol vot.

c) Sol·licitar, per mitjà de la Secretaria, els informes, avaluacions, dades o documents referits a la Comunitat Valenciana i relacionats amb les activitats exercides per l'ACC I+D+i.

d) Així mateix, gaudixen de la iniciativa d'aportar propostes tant en comissió com en ple, i en este últim cas tindran la capacitat de fer constar com a vots particulars les propostes rebutjades pel ple.

e) Qualssevol altres que se'ls reconega o puga reconéixer-los legalment o reglamentàriament.

 

Article 5. Compatibilitats

La condició de membre del ACC I+D+i és compatible amb l'exercici simultani d'altres dedicacions professionals, sense perjudici del que disposa la legislació vigent en matèria d'incompatibilitats.

 

Capítol III. Dels criteris generals de funcionament

 

Article 6. Directrius

Seran directrius inspiradores de l'activitat del ACC I+D+i, a més del respecte a la Constitució i a l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, el lleial servici als interessos generals de la Comunitat Valenciana, l'objectivitat, veracitat i imparcialitat de les seues informacions i propostes, així com el respecte a la llibertat d'expressió i de pensament dels seus membres.

 

Capítol IV. De la seu del ACC I+D+I

 

Article 7. Seu

La seu oficial del ACC I+D+i residirà en la mateixa de la Presidència de la Generalitat, si bé els seus òrgans podran realitzar les seues sessions en dependències distintes, per causes funcionals.

 

Capítol V. De les funcions del ACC I+D+I

 

Article 8. Funcions

Són funcions de l'ACC I+D+i:

1. La realització de propostes, suggeriments i recomanacions sobre:

a) Les necessitats i demandes en tots els àmbits de la investigació, el desenrotllament i la innovació tecnològica de la Comunitat Valenciana. Per a això n'estudiarà, amb periodicitat anual, la situació així com les diferents mesures que puguen ser objecte d'intervenció institucional per part dels decisors públics, per mitjà de l'elaboració d'informes, dictàmens i ponències.

b) Nous programes i projectes a desenrotllar, implementar i avaluar, a fi d'atorgar major solidesa a la tasca investigadora i tecnològica, i al desenrotllament de la Comunitat Valenciana.

c) Noves tècniques i mitjans de coordinació i cooperació entre el Consell i les institucions i entitats investigadores, així com d'estes entre si i amb les empreses valencianes.

d) Realització de congressos, seminaris i jornades sobre temes monogràfics, així com de publicacions i accions divulgatives de qualsevol tipus.

e) Qualssevol altres qüestions relacionades amb la investigació, el desenrotllament i la innovació tecnològica.

2. Així mateix, l'ACC I+D+i elaborarà els informes, ponències i dictàmens que li siguen encarregats per qui tinga la Presidència de la Generalitat.

3. Prestar el seu assessorament i col·laboració als distints òrgans del Consell i organismes dependents que ho demanen. A l'efecte, la sol·licitud es dirigirà a qui tinga la Vicepresidència Executiva de l'ACC I+D+i, el qual, d'acord amb la matèria corresponent, remetrà la sol·licitud a la Comissió o vocals científics de l'ACC I+D+i familiaritzats amb esta. En particular, podran ser objecte d'assessorament, en matèria d'I+D+i, l'elaboració de plans, programes i convocatòries, les propostes de convenis, els projectes d'inversions, l'elaboració i aplicació de criteris d'avaluació, la prospecció científica i tecnològica, la cooperació interinstitucional, l'estudi del sistema valencià d'innovació i dels seus agents, així com qualsevol altre que l'òrgan o organisme corresponent considere d'interés.

 

Capítol VI. Dels òrgans DEL ACC I+D+I

 

Article 9. Òrgans

1. L'ACC I+D+i està integrat per òrgans col·legiats i unipersonals.

2. Són òrgans col·legiats de l'ACC I+D+i:

a) El Ple.

b) Les comissions de treball.

3. Són òrgans unipersonals de l'ACC I+D+i:

a) La Presidència.

b) Les vicepresidències.

c) La Secretaria.

d) La Secretaria Adjunta.

e) Les vocalies.

 

Article 10. El Ple

1. El Ple de l'ACC I+D+i és el màxim òrgan decisori.

2. El Ple de l'ACC I+D+i està compost pels tots els membres mencionats en l'apartat 2 de l'article 1 del present reglament.

3. La Presidència de l'ACC I+D+i nomenarà les persones que hagen d'exercir la Secretaria i la Secretaria Adjunta, que en podran ser membres o personal al servici de la Generalitat; en este últim cas, actuaran amb veu però sense vot. El seu nomenament i separació seran publicats en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

4. A les sessions del Ple de l'ACC I+D+i i de les seues comissions de treball podran ser convidades a participar, amb veu però sense vot, persones d'acreditat prestigi o qualificació per la seua condició institucional, coneixement tècnic o experiència, la presència dels quals es considere necessària perquè puguen emetre la seua opinió sobre els assumptes inclosos en l'orde del dia, els temes que se'ls plantegen relacionats amb aquells o facilitar explicacions sobre els informes, ponències o dictàmens que, si és el cas, se'ls hagueren encarregat.

Estes invitacions seran cursades per la Presidència de l'ACC I+D+i o per la seua Vicepresidència Executiva, per si mateixos o a proposta de les vicepresidències científiques o de qui tinga la Secretaria de l'ACC I+D+i.

5. Corresponen al ple de l'ACC I+D+i les atribucions següents:

a) Elevar al Consell, per a la seua aprovació, les propostes de modificació del present reglament.

b) Conéixer, i, si és el cas, aprovar l'informe anual sobre l'estat de la investigació, el desenrotllament tecnològic i la innovació a la Comunitat Valenciana.

c) Aprovar, si és el cas, els informes, dictàmens i ponències que hagen sigut encarregats per al seu coneixement i debat, així com les propostes, suggeriments i recomanacions de caràcter global relacionats amb els aspectes assenyalats en l'article 8.

d) Constituir comissions de treball.

e) Aprovar i rebutjar les propostes d'acords que proposen els seus membres, a títol individual, o bé les comissions de treball.

f) Qualssevol altres que li siguen atribuïdes per la Presidència de la Generalitat o pel Consell.

 

Article 11. La Presidència

Correspon a la Presidència de l'ACC I+D+i:

1. Exercir-ne la representació.

2. Convocar i fixar l'orde del dia de les sessions de l'ACC I+D+i.

3. Presidir les sessions del Ple de l'ACC I+D+i així com, si és el cas, les sessions extraordinàries de les comissions de treball, tot dirigint-ne i moderant-ne les deliberacions.

4. Dirimir amb el seu vot els empats, als efectes d'adoptar-hi acords.

5. Visar les actes i certificacions dels acords de l'ACC I+D+i.

6. Encarregar, directament o a proposta de la Vicepresidència Executiva i de la Secretaria, la preparació d'informes, ponències i dictàmens a un o més vocals científics o, si és el cas, a personal expert extern, sobre aquells assumptes que determine.

7. Convocar els convidats, amb veu però sense vot, per a la seua assistència a les sessions de l'ACC I+D+i i/o les seues comissions.

8. Aprovar l'avantprojecte del pressupost de l'ACC I+D+i, a proposta conjunta de la Vicepresidència Executiva i de la Secretaria, amb caràcter previ a la seua remissió a la conselleria competent en matèria d'hisenda.

9. Aprovar el projecte del pla anual d'activitats, a proposta conjunta de la Vicepresidència Executiva i de la Secretaria, del qual es donarà coneixement al Ple de l'ACC I+D+i.

10. Remoure els membres de l'ACC I+D+i que injustificadament falten a dos reunions consecutives de les comissions de treball, a proposta de la Vicepresidència Executiva.

11. Designar o remoure els o les vocals nats previstos en el present Reglament, a proposta de la Vicepresidència Executiva, com a conseqüència dels canvis que es produïsquen en l'atribució de competències i estructura organitzativa de l'Administració autonòmica.

 

Article 12. La Vicepresidència Executiva

Correspon a la Vicepresidència Executiva:

1. Substituir el president o la presidenta de l'ACC I+D+i en la seua absència.

2. Proposar a la Presidència de l'ACC I+D+i, conjuntament amb la Secretaria, l'orde del dia de les sessions plenàries.

3. Proposar a la Presidència de l'ACC I+D+i, conjuntament amb la Secretaria, l'avantprojecte del pressupost i el projecte del pla anual d'activitats.

4. Proposar a la Presidència de l'ACC I+D+i, conjuntament amb la Secretaria, la preparació d'informes, ponències i dictàmens per part dels o les vocals científics o, si és el cas, del personal expert extern invitat pel seu prestigi científic i intel·lectual.

5. Coordinar l'elaboració de l'informe anual sobre l'estat de la investigació, el desenrotllament i la tecnologia a la Comunitat Valenciana.

6. Proposar a la Presidència de l'ACC I+D+i les vocalies de caràcter nat que calga designar o remoure com a conseqüència dels canvis que es produïsquen en l'atribució de competències i estructura organitzativa de l'Administració autonòmica, i d'acord amb el que disposa l'apartat 3 de l'article 1 del present reglament.

7. Autoritzar reunions informals dels membres que ho sol·liciten, sense més requisit que una nota informativa que indique el lloc i contingut de la reunió, a fi de coordinar aquells punts de vista que no puguen contrastar-se ordinàriament. En absència de la Vicepresidència Executiva o per delegació d'esta, podrà autoritzar-les la Secretaria.

8. Qualssevol altra que li siga delegada per la Presidència de l'ACC I+D+i.

 

Article 13. Les vicepresidències científiques

Correspon a les vicepresidències científiques:

1. Presidir les sessions de la comissió de treball que li corresponga a cada una, tot dirigint-ne i moderant-ne les deliberacions.

2. Proposar a la Presidència de l'ACC I+D+i, per mitjà de la Vicepresidència Executiva i la Secretaria, la preparació d'informes, ponències i dictàmens relacionats amb l'àmbit de la respectiva comissió.

3. Proposar a la Presidència de l'ACC I+D+i o la Vicepresidència Executiva, per mitjà de la Secretaria, l'assistència de convidats o convidades a les sessions de les corresponents comissions de treball.

 

Article 14. Les vocalies científiques

1. Seran vocals científics de l'ACC I+D+i les persones distingides amb els Premis Rei Jaume I, i que accepten formalment integrar-s'hi.

2. Els o les vocals científics que cessaren en les seues funcions, com a conseqüència del que s'ha assenyalat en l'apartat 2.b).4t de l'article 3 del present reglament, assumiran la condició de vocal honorífic/a, i podran ser convidats o convidades a aquelles sessions o activitats per a les quals se'n requerisca la presència.

 

Article 15. La Secretaria

Són funcions de la Secretaria de l'ACC I+D+i:

1. Confeccionar, per si mateix o per persona que delegue, les actes del Ple i de les comissions de l'ACC I+D+i, així com actuar com a fedatària dels acords adoptats per l'ACC I+D+i i les seues comissions.

2. Exercir la direcció dels mitjans personals i materials de la Secretaria Tècnica Administrativa, així com la direcció operativa de les iniciatives previstes en l'apartat 1.d de l'article 8 del present reglament.

3. Elaborar, en coordinació amb la Vicepresidència Executiva, amb el suport dels òrgans del Consell amb atribucions en matèria d'I+D+i, i si és el cas per mitjà d'un altre personal expert, l'esborrany de l'informe anual sobre l'estat de la investigació, el desenrotllament tecnològic i la innovació a la Comunitat Valenciana.

4. Assistir a les reunions del Ple del Consell i de les comissions.

5. Efectuar la convocatòria de les sessions del Ple de l'ACC I+D+i, i de les comissions, per orde de la Presidència o la Vicepresidència Executiva.

6. Rebre les actes de comunicació dels membres de l'ACC I+D+i, i per tant les notificacions, peticions de dades, rectificacions o qualsevol altra classe d'escrits dels quals haja de tindre coneixement.

7. Preparar el despatx dels assumptes, realitzar el seguiment de l'execució dels acords adoptats pels òrgans de l'ACC I+D+i, i expedir certificacions o còpies de les propostes, suggeriments, recomanacions, informes, ponències, dictàmens, vots particulars i acords aprovats.

8. La gestió pressupostària i administrativa de l'ACC I+D+i, en tot allò no atribuït a altres òrgans de l'Administració.

9. Arxivar i custodiar la documentació de l'ACC I+D+i, posant-la a disposició dels seus òrgans i dels seus membres quan li siga requerida.

10. Proposar a la Presidència de l'ACC I+D+i, conjuntament amb la Vicepresidència Executiva, l'orde del dia de les sessions plenàries, l'avantprojecte del pressupost i el projecte del pla anual d'activitats i la preparació d'informes, ponències i dictàmens per part dels o de les vocals científics o, si és el cas, de personal expert extern invitat pel seu prestigi científic i intel·lectual.

 

Article 16. La Secretaria Adjunta

Són funcions de la Secretaria Adjunta de l'ACC I+D+i les d'assistir, com a membre seu i dels òrgans col·legiats, a les sessions que estos facen, així com les de substituir la Secretaria en cas d'absència o malaltia, i realitzar l'exercici de les funcions pròpies que esta li delegue.

 

Article 17. La Secretaria Tècnica Administrativa

1. Per a donar suport al seu funcionament, l'ACC I+D+i comptarà amb una Secretaria Tècnica Administrativa, amb el rang de servici, adscrita a la Conselleria de Presidència a través de la Subsecretaria, les funcions de la qual seran exercides pel personal que a l'efecte li siga assignat per esta última i amb càrrec al seu pressupost.

2. Seran funcions del o la responsable de la Secretaria Tècnica Administrativa:

a) El suport als òrgans consultius de l'ACC I+D+i, i si és el cas, als d'altres òrgans, col·legiats o unipersonals, del Consell que en demanen l'assessorament en matèries d'I+D+i.

b) La coordinació tècnica de l'informe anual sobre l'estat de la investigació, el desenrotllament tecnològic i la innovació a la Comunitat Valenciana així com, si és el cas, dels restants informes i dictàmens que se li encomanen, així com l'elaboració de les propostes relatives al seu contingut.

c) Assistir a les reunions del Ple i de les Comissions de l'ACC I+D+i. En absència de la Secretaria i de la Secretaria Adjunta, procedirà a la tasca d'alçament de les actes de les sessions dels òrgans col·legiats de l'ACC I+D+i.

d) Dirigir les unitats administratives i el personal a càrrec seu.

 

TÍTOL II. Funcionament

 

Article 18. Règim de sessions

El Ple de l'ACC I+D+i es reunirà en sessions ordinàries o extraordinàries, i es constituirà en la data, en el lloc i en l'hora indicats en la convocatòria.

1. Sessions ordinàries.

a) La sessió ordinària del Ple de l'ACC I+D+i tindrà lloc una vegada a l'any, el tercer divendres del mes d'octubre, en les dependències del Palau de la Generalitat, prèvia convocatòria dels seus integrants. Excepcionalment, per causes sobrevingudes, podrà modificar-se'n el lloc i la data adés indicats.

b) Junt amb la convocatòria es remetrà l'informe anual sobre l'estat de la investigació, el desenrotllament tecnològic i la innovació a la Comunitat Valenciana.

c) Amb caràcter previ a la reunió anual de l'ACC I+D+i, les comissions i els seus membres podran remetre a la seua Secretaria totes les observacions, suggeriments i propostes que consideren pertinents a la vista de l'indicat informe anual, dels informes, ponències i dictàmens elaborats, així com aquelles altres derivades dels seus propis coneixements i experiència sobre l'evolució i/o aspectes innovadors de caràcter organitzatiu relacionats amb les matèries d'I+D+i.

d) Una vegada confirmat el quòrum necessari i després de la intervenció inicial de la Presidència, els membres de l'ACC I+D+i es pronunciaran sobre el contingut de l'informe anual, tot ratificant-ne o ampliant-ne les observacions, suggeriments o recomanacions. Finalitzat el debat pertinent, es formularan les conclusions definitives i s'adoptaran, si és el cas, els acords que se'n desprenguen.

e) La sessió continuarà amb el debat i, si és el cas, adopció d'acords sobre la resta de temes substantius previstos en l'orde del dia del Ple.

f) De les reunions del Ple de l'ACC I+D+i s'alçaran les actes corresponents, que hauran de contindre l'enumeració de les matèries debatudes, les persones que hi han intervingut, les incidències hagudes, els acords adoptats i els vots particulars, si n'hi haguera. Les actes seran firmades per la Secretaria i la Presidència del Ple.

g) Les actes seran aprovades en la mateixa sessió del Ple o en la següent. No obstant això, la Secretaria podrà emetre certificació sobre els acords específics que s'hi hagen adoptat, sense perjuí de l'aprovació ulterior de l'acta. En este cas es farà constar expressament la circumstància esmentada.

2. El Ple de l'ACC I+D+i es reunirà amb caràcter extraordinari quan així ho acorde la seua Presidència, directament o a proposta de la Vicepresidència Executiva, o ho sol·licite una quinta part dels seus membres. En este últim cas, hauran d'adjuntar a la sol·licitud l'assumpte o assumptes que hagen de tractar-s'hi. El desenrotllament de les sessions extraordinàries del Ple de l'ACC I+D+i s'ajustarà als assumptes inclosos en l'orde del dia.

 

Article 19. Constitució i règim de votacions

1. Per a la vàlida constitució del Ple de l'ACC I+D+i, s'exigirà com a mínim la presència, en primera convocatòria, de la mitat més un dels seus membres, entre els quals es comptaran necessàriament la Presidència i la Secretaria o aquelles persones que les representen. En cas de no aconseguir-se el mínim assenyalat, les sessions podran realitzar-se en segona convocatòria, amb independència del nombre d'assistents. Les citacions fixaran el dia i l'hora d'ambdós convocatòries.

2. Els acords s'adoptaran per majoria simple dels presents. En cas d'empat, la Presidència tindrà el vot decisiu. S'entendrà que hi ha majoria simple quan els vots positius superen els negatius, sense comptar les abstencions, els vots en blanc i els nuls. El vot de cada membre científic de l'ACC I+D+i és personal i indelegable.

3. Les votacions podran ser secretes si així ho sol·licita algun membre de l'ACC I+D+i.

4. Els acords del Ple de l'ACC I+D+i, i de les seues comissions de treball, tindran caràcter indicatiu/consultiu.

 

Article 20. Comissions de treball

1. Les comissions de treball de l'ACC I+D+i, que actuaran per delegació del Ple, s'organitzaran en funció de les cinc àrees o agrupacions de coneixement que s'establixen en els Premis Rei Jaume I: Investigació, Economia, Medicina Clínica, Protecció del Medi Ambient i Noves Tecnologies.

2. Qualsevol creació, modificació o supressió d'estes àrees en el si dels esmentats premis, repercutirà necessàriament en el nombre i la denominació de les comissions. En tot cas, el nombre mínim de vocals científics serà igual o superior a tres perquè es puga crear una nova comissió. Fins que no es produïsca esta circumstància, la Vicepresidència Executiva, oïts els o les vocals científics corresponents, podrà adscriure'ls a qualsevol de les comissions existents.

3. Excepcionalment, la Presidència de l'ACC I+D+i podrà crear i convocar comissions temporals per a fins concrets que, sota la seua presidència, estaran integrades així mateix per la Vicepresidència Executiva, la Secretaria i els o les vocals científics que en cada cas es determine.

4. Correspon a les comissions de treball, en l'àmbit de la seua especialitat, elaborar els informes, dictàmens i ponències, així com les propostes, suggeriments i recomanacions de caràcter global relacionats amb els aspectes assenyalats en l'article 8 del present reglament.

5. Cada comissió es compon d'una de les vicepresidències científiques, que la presidirà, dels o de les vocals científics que se li adscriguen i de la Secretaria de l'ACC I+D+i, o persona que esta delegue.

6. Amb caràcter general, l'adscripció de cada vocal científic a la seua comissió es farà en funció de l'agrupació de coneixement dels Premis Rei Jaume I a la qual pertanga. Per causa justificada, es podrà sol·licitar de la Presidència de l'ACC I+D+i, amb caràcter excepcional, l'adscripció a una comissió distinta. La Vicepresidència Executiva resoldrà sobre la sol·licitud, oïdes les presidències de les comissions corresponents.

7. La durada del càrrec de president o presidenta de les comissions de treball serà de dos anys, sense perjuí de la seua renovació consecutiva, transcorregut el termini esmentat, fins a un màxim d'un nou mandat de la mateixa durada. Sense perjuí dels límits anteriors, un mateix vocal científic podrà ser reelegit per a la Presidència d'una comissió de treball quan haja transcorregut el mandat de qui en tinguera amb anterioritat la titularitat o este haja renunciat a la condició esmentada en el seu decurs.

8. Els membres de l'ACC I+D+i que no formen part del grup de vocals científics podran sol·licitar-ne, a la seua Presidència, l'adscripció a qualsevol de les comissions de treball existents.

 

Article 21. Sessions ordinàries de les comissions de treball

1. Periodicitat i convocatòria.

a) Les sessions ordinàries de les comissions de treball tindran lloc amb periodicitat semestral.

b) Excepcionalment, podran convocar-se sessions extraordinàries quan així ho decidisca la Presidència de l'ACC I+D+i, o la Vicepresidència Executiva. La convocatòria podrà estendre's a altres membres de l'ACC I+D+i, que hi acudiran com a convidats, amb veu però sense vot.

Amb independència de les sessions ordinàries i extraordinàries fetes per les comissions, els òrgans unipersonals abans mencionats podran convocar reunions específiques de vocals de l'ACC I+D+i, quan així es requerisca per raó de la matèria.

c) Les sessions tindran lloc prèvia fixació de l'orde del dia per la Presidència de comissió, qui haurà de fer-ho saber prèviament a la Vicepresidència Executiva, perquè en prenga coneixement i autorització.

d) El calendari anual de les sessions de les comissions de treball serà establit per la Vicepresidència Executiva.

2. Per a la vàlida constitució de les sessions caldrà la presència de la seua Presidència i de la Secretaria i, com a mínim, d'un terç del nombre total de vocals adscrits a la comissió corresponent. No obstant això, seran vàlids els acords aconseguits en segona convocatòria, amb independència del nombre de vocals assistents. En cas d'absència de la Presidència, la substituirà el o la vocal científic que aquell o aquella haja delegat. En absència de delegació expressa, assumirà la Presidència el o la vocal de major edat.

3. En les reunions de la comissió podran intervindre, amb veu però sense vot, les persones convidades als qui se'ls haja encomanat l'elaboració d'informes, ponències o dictàmens.

4. Després de l'exposició i deliberació sobre els assumptes continguts en l'orde del dia, es procedirà, si és el cas, a la votació de les oportunes propostes i recomanacions, per al seu ulterior trasllat, per la Secretaria, si és procedent, als òrgans, persones i entitats competents.

5. El règim de votacions serà idèntic a l'establit en l'apartat 2 de l'article 19 del present reglament.

6. Les propostes i recomanacions aprovades seran traslladades, per la Secretaria, als òrgans, persones i entitats competents així com, si és el cas, al següent Ple de l'ACC I+D+i.

 

Article 22. Sessions extraordinàries de les comissions de treball

1. Excepcionalment, la Presidència de l'ACC I+D+i podrà convocar la reunió extraordinària d'una o diverses comissions de treball, quan així ho acorde per si mateixa o a proposta de la Vicepresidència Executiva, de la Vicepresidència Científica que corresponga, o a sol·licitud de la tercera part dels membres de la corresponent comissió, i en este últim cas s'haurà d'adjuntar a la petició l'assumpte o assumptes que hagen de tractar-s'hi.

2. Les convocatòries contindran l'orde del dia de la sessió i n'expressaran la data, el lloc i l'hora.

3. El desenrotllament de les sessions extraordinàries de les comissions de treball estarà en funció dels assumptes inclosos en l'orde del dia, i seran dirigides per la Presidència de l'ACC I+D+i, que exercirà com a presidència de la comissió reunida en estes circumstàncies. En la seua absència serà substituïda per la Vicepresidència Executiva o persona en la qual esta delegue.

 

 



[1]  Redactada de conformitat amb el que disposa el Decret 31/2012, de 10 de febrer, del Consell, de modificació del Decret 136/2006, de 29 de setembre, del Consell, pel qual es va modificar el nom de l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenrotllament de la Presidència de la Generalitat, que va passar a denominar-se Alt Consell Consultiu en Investigació, Desenrotllament i Innovació de la Presidència de la Generalitat, i es va aprovar el seu reglament (DOCV núm. 6713 de 14.02.2012) Ref. Base de Dades 001544/2012.

 

Mapa web