Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 136/2006, de 29 de setembre, del Consell, pel qual es modifica el nom de l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat, que passa a denominar-se Alt Consell Consultiu en Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Presidència de la Generalitat, i s'aprova el seu Reglament.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5359 de 03.10.2006
Número identificador:  2006/11273
Referència Base de Dades:  5097/2006
 



DECRET 136/2006, de 29 de setembre, del Consell, pel qual es modifica el nom de l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat, que passa a denominar-se Alt Consell Consultiu en Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Presidència de la Generalitat, i s'aprova el seu Reglament. [2006/11273]

Les estretes relacions entre el procés d'investigació i desenvolupament tecnològic i l'activitat innovadora de les empreses i altres entitats, tant públiques com privades, constituïx un fet reconegut tant en el pla nacional com internacional. Referent a això, el mateix Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament, en els seus informes i la seua composició interna, reflectix amb nitidesa esta circumstància. En conseqüència, és procedent adequar la denominació de l'Alt Consell mitjançant addició del terme Innovació a fi que reflectisca apropiadament l'àmbit real de la seua activitat.

En segon lloc, després dels canvis organitzatius aprovats pel Consell, resulta necessària la modificació de les normes reguladores de l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament, a l'efecte de procedir-ne a l'adequació i possibilitar que formen part de l'Alt Consell els alts càrrecs que tinguen funcions relacionades, en l'actualitat, amb les matèries d'investigació, desenvolupament tecnològic i innovació. Com a resultat, igualment, de l'actual configuració de la Presidència de la Generalitat i la translació a la Conselleria d'Empresa, Universitat i Ciència del programa pressupostari corresponent a l'alt assessorament en ciència i tecnologia, es requerix l'adscripció de les funcions administratives de l'Alt Consell a la mencionada Conselleria, sense perjudici que la dependència i les facultats d'este continuen vinculades al president de la Generalitat.

Així mateix, el present decret introduïx determinats canvis que perseguixen considerar normativament les noves tasques que, en la pràctica quotidiana, ha assumit l'Alt Consell Consultiu, els servicis del qual han sigut requerits per diversos òrgans de l'administració autonòmica, i preveu, a més, determinades adequacions que perseguixen atorgar una major funcionalitat o suport a la tasca d'este òrgan assessor.

Finalment, atesos els diversos canvis que han incidit sobre el Reglament de l'Alt Consell Consultiu des de la seua creació i a fi d'aconseguir una sistematització normativa apropiada, s'ha procedit a l'elaboració del reglament que figura en l'annex.

En virtut del que s'ha exposat, de conformitat amb el que establixen els articles 38 i 40 de la Llei de Govern Valencià, a proposta del conseller d'Empresa, Universitat i Ciència i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 29 de setembre de 2006,

DECRETE

Article 1. Denominació

Es modifica la denominació de l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat, que passa a denominar-se Alt Consell Consultiu en Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Presidència de la Generalitat, l'acrònim del qual serà el de ACC I+D+i.

Article 2. Adscripció i prestació dels seus servicis

S'adscriuen a la Conselleria d'Empresa, Universitat i Ciència les funcions administratives i de gestió relacionades amb el ACC I+D+I, sense perjudici de les seues funcions d'assessorament i suport al president de la Generalitat, sota la dependència directa del qual roman.

El ACC I+D+i podrà, igualment, prestar assessorament i col·laboració a la resta d'òrgans i entitats del sector públic autonòmic, a petició d'estos, amb els límits que li permeten els seus mitjans personals i econòmics.

Article 3. Reglament

Es aprova el Reglament del ACC I+D+i, el text del qual figura en l'annex del present decret.

Disposicions addicionals

Primer. Aplicació

Es faculta els consellers d'Economia, Hisenda i Ocupació, de Justícia, Interior i Administracions Públiques i d'Empresa, Universitat i Ciència perquè, en l'àmbit de les respectives competències, adopten les mesures necessàries per a l'adequació dels mitjans econòmics i personals de suport al ACC I+D+i a l'organització i les funcions que li atorga el present decret.

Segona. Facultats d'interpretació

Les eventuals discrepàncies sobre la interpretació del reglament seran resoltes pel secretari del ACC I+D+i.

Disposicions derogatòria

1. Queden expressament derogades les normes següents:

a) Els articles 2 a 19 del Decret 190/1998, de 30 de novembre, del Consell, pel qual es va crear l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat.

b) El Decret 16/2000, de 8 de febrer, de Consell, pel qual es va aprovar el Reglament Regulador de l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat.

c) El Decret 47/2002, de 26 de març, de Consell, pel qual es va modificar parcialment el Decret 16/2000, de 8 de febrer, de Consell.

2. Així mateix, queden derogades totes les disposicions del mateix rang o d'un rang inferior que s'oposen al que disposa el present decret.

Disposició final

Entrada en vigor

El present decret entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat.

Valencia, 29 de setembre de 2006.

El president de la Generalitat,

Francisco Camps Ortiz

El conseller d'Empresa, Universitat i Ciència,

Justo Nieto Nieto

ANNEX

REGLAMENT DE L'ALT CONSELL CONSULTIU EN INVESTIGACIÓ, DESENVOLUPAMENT I INNOVACIÓ DE LA PRESIDÈNCIA DE LA GENERALITAT (ACC I+D+i).

Títol I

Organització

Capítol I

De la composició de l'Alt Consell Consultiu

Article 1. Funcions i composició

1. El ACC I+D+i de la Presidència de la Generalitat és un òrgan d'assessorament que té com a finalitat transmetre al president de la Generalitat i a altres òrgans de la institució autonòmica les propostes, suggeriments i recomanacions que puguen coadjuvar al disseny de la planificació estratègica de l'agenda autonòmica en matèria d'investigació, desenvolupament i innovació tecnològica, i a la definició de les línies prioritàries d'actuació d'estes.

2. Són membres de l'Alt Consell:

a) Vocals per raó del càrrec:

El president d'este, càrrec que recaurà en el president de la Generalitat.

El president executiu de l'organització dels Premis Rei Jaume I, càrrec que recau en el secretari de la Fundació del mateix nom.

El secretari.

El secretari adjunt.

El titular de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport.

El titular de la Conselleria d'Empresa, Universitat i Ciència.

El titular de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació.

El titular de la Conselleria de Sanitat.

El titular de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

El titular de la Conselleria de Territori i Habitatge.

El titular de la Conselleria d'Infraestructures i Transport.

El titular de la Secretaria Autonòmica de Relacions amb la Unió Europea i Cooperació al Desenvolupament.

El titular de la Secretaria Autonòmica d'Universitat, Ciència i Tecnologia.

El titular de la Secretaria Autonòmica d'Empresa.

El titular de la Secretaria Autonòmica d'Economia i Pressupostos.

El titular de la Secretaria Autonòmica de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

El titular de la Direcció General d'Universitat i Formació Superior.

El titular de la Direcció General d'Investigació i Transferència Tecnològica.

El titular de la Direcció General de l'Institut de la Petita i Mitjana Indústria de la Generalitat (IMPIVA).

El titular de la Direcció General d'Investigació i Innovació Agrària i Ramaderia.

El titular de la Direcció General d'Ordenació, Avaluació i Investigació Sanitària.

El titular de la Direcció General d'Economia.

El titular de la Direcció General de Telecomunicacions i Investigació.

El titular de la Direcció General de Gestió del Medi Natural.

b) Els vocals científics.

3. Els canvis en l'estructura organitzativa del Consell que afecten els vocals dependents d'este provocarà, si és el cas, l'oportuna modificació dels anteriors titulars, d'acord amb la nova distribució de competències que s'hi establisca.

Capítol II

Dels membres del ACC I+D+I

Article 2. Nomenament

Els vocals científics seran nomenats pel president de la Generalitat, qui ordenarà la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat, i accediran amb el nomenament a la condició de tals.

Article 3. Duració i pèrdua de la condició de membre

1. La condició de membre del ACC I+D+i tindrà caràcter vitalici, excepte en allò que afecta als seus membres no científics la permanència dels quals estarà vinculada a l'exercici del seu càrrec públic específic o, si és el cas, a allò que determine el president de la Generalitat.

2. La condició de membre del ACC I+D+i es perdrà:

2.1. En el cas dels membres no científics, per remoció dels seus càrrecs.

2.2. En el cas dels membres científics, per alguna de les causes següents:

a) Defunció.

b) Incapacitat declarada mitjançant una resolució judicial ferma.

c) Renúncia dirigida al president de la Generalitat.

d) Inassistència a dos reunions consecutives de les comissions de treball, tret de causa degudament justificada i considerada com a tal pel vicepresident executiu del ACC I+D+i.

e) Qualsevol altra causa legal.

3. Produïda la pèrdua de condició de vocal científic, el president de la Generalitat ordenarà la publicació d'esta circumstància en el Diari Oficial de la Generalitat.

Article 4. Funcions

1. Correspon als membres del ACC I+D+i:

a) Assistir a les reunions del Ple del Consell i de les comissions a què pertanguen.

b) Rebre, amb una antelació mínima de 72 hores, la convocatòria que conté l'orde del dia de les sessions del Ple del ACC I+D+i i de les comissions a què pertanguen. La informació sobre els temes que figuren en l'orde del dia estarà a la seua disposició, almenys, en el mateix termini.

c) Exercir el seu dret al vot i formular el seu vot particular, així com expressar el sentit del seu vot i els motius que el justifiquen.

d) Mantenir la discreció sobre les deliberacions del Ple o de les comissions.

e) Observar les normes establides en el present reglament.

f) Percebre les dietes, indemnitzacions i contraprestacions a què tinguen dret com a conseqüència de l'assistència a les reunions del Consell i de les comissions, o per la realització de les comeses especials que se'ls encarreguen. La quantia, en tots els casos, estarà d'acord amb l'especial acreditació científica dels membres del ACC I+D+i i de la complexitat de les tasques encomanades, i serà determinarà pel president del ACC I+D+i, a proposta conjunta del vicepresident executiu i del secretari.

g) Sol·licitar, mitjançant el secretari, els informes, avaluacions, dades o documents referits a la Comunitat Valenciana i relacionats amb les activitats exercides pel ACC I+D+i.

h) Així mateix, gaudixen de la iniciativa d'aportar propostes, tant en comissió com en ple. En este últim cas tenen la capacitat de fer constar com a vots particulars les propostes rebutjades pel ple.

2. El vicepresident executiu, i per delegació o absència, el secretari, podrà autoritzar reunions informals dels membres que ho sol·liciten, sense més requisit que una nota informativa que indique el lloc i contingut de la reunió, a fi de coordinar aquells punts de vista que no puguen contrastar-se ordinàriament.

Article 5. Compatibilitats

La condició de membre del ACC I+D+i és compatible amb l'exercici simultani d'altres dedicacions professionals, sense perjudici del que disposa la legislació vigent en matèria d'incompatibilitats.

Capítol III

Dels criteris generals de funcionament

Article 6. Directrius

Seran directrius inspiradores de l'activitat del ACC I+D+i, a més del respecte a la Constitució i a l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, el lleial servici als interessos generals de la Comunitat Valenciana, l'objectivitat, veracitat i imparcialitat de les seues informacions i propostes, així com el respecte a la llibertat d'expressió i de pensament dels seus membres.

Capítol IV

De la seu del ACC I+D+I

Article 7. Seu

La seu oficial del ACC I+D+i residirà en la mateixa de la Presidència de la Generalitat, si bé els seus òrgans podran realitzar les seues sessions en dependències distintes, per causes funcionals.

Capítol V

De les funcions del ACC I+D+I

Article 8. Funcions

Són funcions del ACC I+D+i:

1. La realització de propostes, suggeriments i recomanacions sobre:

a) Les necessitats i demandes en tots els àmbits de la investigació, el desenvolupament i la innovació tecnològica de la Comunitat Valenciana. Per a això estudiarà, amb periodicitat anual, la seua situació, així com les diferents mesures que puguen ser objecte d'intervenció institucional per part dels decisors públics, mitjançant l'elaboració d'informes, dictàmens i ponències.

b) Nous programes i projectes a desenvolupar, implementar i avaluar, a fi d'atorgar més solidesa a la tasca investigadora i tecnològica, i al desenvolupament de la Comunitat Valenciana.

c) Noves tècniques i mitjans de coordinació i cooperació entre el Consell i les institucions i entitats investigadores, així com d'estes entre si i amb les empreses valencianes.

d) Realització de congressos, seminaris i jornades sobre temes monogràfics, així com la de publicacions i accions de divulgació de qualsevol tipus.

e) Qualssevol altres qüestions relacionades amb la investigació, el desenvolupament i la innovació tecnològica.

2. Així mateix, el ACC I+D+i elaborarà els informes, ponències i dictàmens que li encarregue el president de la Generalitat.

3. Prestar assessorament i col·laboració als distints òrgans del Consell i als organismes dependents d'este que ho demanen. A este efecte, la sol·licitud es dirigirà al vicepresident executiu del ACC I+D+i qui, d'acord amb la matèria corresponent, trametrà la sol·licitud a la comissió o als vocals científics del ACC I+D+i familiaritzats amb esta. En particular, podran ser objecte d'assessorament en matèria d'I+D+I l'elaboració de plans, programes i convocatòries, les propostes de convenis, els projectes d'inversions, l'elaboració i aplicació de criteris d'avaluació, la prospecció científica i tecnològica, la cooperació interinstitucional, l'estudi del sistema valencià d'innovació i dels seus agents, així com qualsevol altre que l'òrgan o organisme corresponent considere d'interés.

Capítol VI

Dels òrgans DEL ACC I+D+I

Article 9. Òrgans

1. El ACC I+D+i està integrat per òrgans col·legiats i unipersonals.

2. Són òrgans del ACC I+D+i:

a) El Ple.

b) Les comissions de treball.

c) El president.

d) Els vicepresidents.

e) El secretari.

f) El secretari-adjunt.

g) Els vocals.

Article 10. El Ple

1. El Ple del ACC I+D+i és el màxim òrgan decisori.

2. El Ple del ACC I+D+i està compost pels membres següents:

a) President del ACC I+D+i, que serà el president de la Generalitat.

b) Vicepresident executiu, que serà el president executiu de l'organització dels Premis Rei Jaume I.

c) Vicepresidents científics: cinc persones triades per i entre els vocals científics.

d) Secretari.

e) Secretari adjunt.

f) Vocals científics.

g) Vocals per raó del càrrec: els titulars de les conselleries de Cultura, Educació i Esport, d'Empresa, Universitat i Ciència, d'Economia, Hisenda i Ocupació, de Sanitat, d'Agricultura, Pesca i Alimentació, de Territori i Habitatge i d'Infraestructures i Transport; els titulars de les secretaries autonòmiques d'Universitat, Ciència i Tecnologia, d'Empresa, Economia i Pressupostos i de Telecomunicacions i Societat de la Informació, i els titulars de les direccions generals d'Universitat i Formació Superior, d'Investigació i Transferència Tecnològica, de l'Institut de la Petita i Mitjana Indústria de la Generalitat, d'Investigació i Innovació Agrària i Ramaderia, d'Ordenació, Avaluació i Investigació Sanitària, d'Economia, Telecomunicacions i Investigació i de Gestió del Medi Natural.

3. El president del ACC I+D+i nomenarà el secretari i el secretari adjunt, que podran ser membres d'este o persones al servici de la Generalitat; en este últim cas, actuaran amb veu però sense vot. El nomenament i la separació es publicaran en el Diari Oficial de la Generalitat.

4. A les sessions del ple del ACC I+D+i i de les comissions de treball podran ser convidades a participar, amb veu però sense vot, persones d'acreditat prestigi o qualificació per la seua condició institucional, coneixement tècnic o experiència, la presència de les quals es considere necessària perquè puguen formular la seua opinió sobre els assumptes inclosos en l'orde del dia i els temes que se'ls plantegen relacionats amb aquells, o facilitar explicacions sobre els informes, ponències o dictàmens que, si és el cas, se'ls hagueren encarregat.

Les invitacions les cursaran el president del ACC I+D+i o el seu vicepresident executiu, per si mateixos o a proposta dels vicepresidents científics o del secretari del ACC I+D+i.

5. Corresponen al ple del ACC I+D+i les atribucions següents:

a) Elevar al Consell, per a la seua aprovació, les propostes de modificació del present reglament.

b) Conéixer i, si és el cas, aprovar l'informe anual sobre l'estat de la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació a la Comunitat Valenciana.

c) Aprovar, si és el cas, els informes, dictàmens i ponències que hagen sigut encarregats perquè es coneguen i es debaten, així com les propostes, suggeriments i recomanacions de caràcter global relacionades amb els aspectes assenyalats en l'article 8.

d) Constituir comissions de treball.

e) Aprovar i rebutjar les propostes d'acords que proposen els seus membres, a títol individual, o bé les comissions de treball.

f) Qualssevol altres que li siguen atribuïdes per la Presidència de la Generalitat o pel Consell.

Article 11. El president

Correspon al president del ACC I+D+i:

a) Ostentar-ne la representació.

b) Convocar i fixar l'orde del dia de les sessions del ACC I+D+i.

c) Presidir les sessions del Ple del ACC I+D+i així com, si és el cas, les sessions extraordinàries de les comissions de treball, i dirigir i moderar les seues deliberacions.

d) Dirimir amb el seu vot els empats, a l'efecte d'adoptar acords.

e) Visar les actes i certificacions dels acords del ACC I+D+i.

f) Encarregar, directament o a proposta del vicepresident executiu i del secretari, la preparació d'informes, ponències i dictàmens a un o més vocals científics o, si és el cas, a experts externs, sobre aquells assumptes que determine.

g) Convocar invitats, amb veu però sense vot, perquè assistisquen a les sessions del ACC I+D+i i/o les seues comissions.

h) Aprovar l'avantprojecte del pressupost del ACC I+D+i, a proposta conjunta del vicepresident executiu i del secretari, amb caràcter previ a la tramesa a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació.

i) Aprovar el projecte del pla anual d'activitats, a proposta conjunta del vicepresident executiu i del secretari, el qual es farà saber al Ple del ACC I+D+i.

j) Remoure els membres del ACC I+D+i que injustificadament falten a dos reunions consecutives de les comissions de treball, a proposta del vicepresident executiu.

k) Designar o remoure els vocals nats previstos en el present reglament, a proposta del vicepresident executiu, com a conseqüència dels canvis que es produïsquen en l'atribució de competències i estructura organitzativa de l'administració autonòmica.

Article 12. El vicepresident executiu

Correspon al vicepresident executiu:

a) Substituir el president del ACC I+D+i en absència d'este.

b) Proposar al president del ACC I+D+i, conjuntament amb el secretari, l'orde del dia de les sessions plenàries.

c) Proposar al president del ACC I+D+i, conjuntament amb el secretari, l'avantprojecte del pressupost i el projecte del pla anual d'activitats.

d) Proposar al president del ACC I+D+i, conjuntament amb el secretari, la preparació d'informes, ponències i dictàmens per part dels vocals científics o, si és el cas, d'experts externs convidats pel seu prestigi científic i intel·lectual.

e) Elevar al conseller d'Empresa, Universitat i Ciència les propostes pertinents per a l'adequada execució dels acords adoptats, inclosa la formalització de convenis amb terceres entitats la finalitat dels quals es relacione amb el compliment dels seus fins.

f) Coordinar l'elaboració de l'informe anual sobre l'estat de la investigació, el desenvolupament i la tecnologia a la Comunitat Valenciana.

g) Proposar al president del ACC I+D+i els vocals nats que siga procedent designar o remoure com a conseqüència dels canvis que es produïsquen en l'atribució de competències i estructura organitzativa de l'administració autonòmica.

h) Qualssevol altra que li siga delegada pel president del ACC I+D+i.

Article 13. Els vicepresidents científics

Correspon als vicepresidents científics:

a) Presidir les sessions de la comissió de treball que corresponga a cadascun i dirigir i moderar les seues deliberacions.

b) Proposar al president del ACC I+D+i, per mitjà del vicepresident executiu i del secretari, la preparació d'informes, ponències i dictàmens relacionats amb l'àmbit de la respectiva comissió.

c) Proposar al president del ACC I+D+i o al vicepresident executiu, per mitjà del secretari, l'assistència de convidats a les sessions de les corresponents comissions de treball.

Article 14. Els vocals científics

a) Seran vocals científics del ACC I+D+i les persones distingides amb els Premis Rei Jaume I i que accepten formalment integrar-s'hi.

b) Els vocals científics que cessaren en les seues funcions, com a conseqüència del que s'ha assenyalat en l'apartat 2.2.d) de l'article 3 del present reglament, assumiran la condició de vocal honorífic i podran ser convidats a aquelles sessions o activitats per a les quals es requerisca la seua presència.

Article 15. El secretari

Són funcions del secretari del ACC I+D+i:

a) Confeccionar, ell mateix o la persona en qui delegue, les actes del Ple i de les comissions del ACC I+D+i, així com actuar com a fedatari dels acords adoptats pel ACC I+D+i i les seues comissions.

b) Exercir la direcció dels mitjans personals i materials de la Secretaria Tecnico-administrativa, així com la direcció operativa de les iniciatives previstes en l'apartat 1.d) de l'article 8 del present reglament.

c) Elaborar, en coordinació amb el vicepresident executiu, amb el suport dels òrgans del Consell amb atribucions en matèria d'I+d+i i, si és el cas, per mitjà d'experts o consultors externs, l'esborrany de l'informe anual sobre l'estat de la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació a la Comunitat Valenciana.

d) Assistir a les reunions del Ple del Consell i de les comissions.

e) Efectuar la convocatòria de les sessions del Ple del ACC I+D+i i de les comissions, per orde del president o del vicepresident executiu.

f) Rebre els actes de comunicació dels membres del ACC I+D+i i, per tant, les notificacions, peticions de dades, rectificacions o qualsevol altra classe d'escrits dels quals haja d'estar assabentat.

g) Preparar el despatx dels assumptes, realitzar el seguiment de l'execució dels acords adoptats pels òrgans del ACC I+D+i i expedir certificats o còpies de les propostes, suggeriments, recomanacions, informes, ponències, dictàmens, vots particulars i acords aprovats.

h) La gestió pressupostària i administrativa del ACC I+D+i, en tot allò no atribuït a altres òrgans de l'administració del Consell.

i) Arxivar i custodiar la documentació del ACC I+D+i i posar-la a la disposició dels seus òrgans i dels seus membres quan li siga requerida.

j) Proposar al president del ACC I+D+i, conjuntament amb el vicepresident executiu, l'orde del dia de les sessions plenàries, l'avantprojecte del pressupost i el projecte del pla anual d'activitats i la preparació d'informes, ponències i dictàmens per part dels vocals científics o, si és el cas, d'experts externs convidats pel seu prestigi científic i intel·lectual.

Article 16. El secretari adjunt

Són funcions del secretari adjunt del ACC I+D+i les d'assistir, com a membre d'este i dels seus òrgans col·legiats, a les sessions que hi realitzen, així com les de substituir el secretari en cas d'absència o malaltia i exercir les funcions pròpies que li delegue.

Article 17. La secretaria tecnico-administrativa

1. Per donar-ne suport al funcionament, el ACC I+D+i disposarà d'una Secretaria Tecnico-administrativa, amb rang de servici, adscrita funcionalment al secretari del ACC I+D+i i orgànicament a la Conselleria d'Empresa, Universitat i Ciència, les funcions de la qual seran exercides pel personal que a l'efecte li adscriga esta última.

Sense perjudici del suport dels mitjans personals i materials aportats per la Conselleria d'Empresa, Universitat i Ciència, el ACC I+D+i podrà ser dotat de mitjans addicionals per mitjà dels contractes i convenis establits d'acord amb la normativa vigent.

2. Seran funcions del responsable de la Secretaria Tecnico-administrativa:

a) L'ajuda als òrgans consultius del ACC I+D+i i, si és el cas, als d'altres òrgans, col·legiats o unipersonals del Consell, que hi demanen assessorament en matèries d'I+D+I.

b) La coordinació tècnica de l'informe anual sobre l'estat de la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació a la Comunitat Valenciana, així com, si és el cas, de la resta d'informes i dictàmens que se li encomanen, així com l'elaboració de les propostes relatives al seu contingut.

c) Assistir a les reunions del Ple i de les comissions del ACC I+D+i. En absència del secretari i del secretari-adjunt, procedirà a la tasca d'alçament de les actes de les sessions dels òrgans col·legiats de l'ACC I+D+i.

d) Dirigir les unitats administratives i el personal a càrrec seu.

Títol II

Funcionament

Article 18. Règim de sessions

El Ple del ACC I+D+i es reunirà en sessions ordinàries o extraordinàries i es constituirà en la data, el lloc i l'hora indicats en la convocatòria.

1. Sessions ordinàries.

1.1. La sessió ordinària del Ple del ACC I+D+i tindrà lloc una vegada l'any, el tercer divendres del mes d'octubre, en les dependències del Palau de la Generalitat, després de la convocatòria prèvia dels seus integrants. Excepcionalment, per causes sobrevingudes, podran modificar-se el lloc i la data abans indicats.

1.2. Junt amb la convocatòria es trametrà l'informe anual sobre l'estat de la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació a la Comunitat Valenciana.

1.3. Amb caràcter previ a la reunió anual del ACC I+D+i, les comissions i els seus membres podran trametre'n a la Secretaria totes les observacions, suggeriments i propostes consideren pertinents a la vista de l'indicat informe anual, dels informes, ponències i dictàmens elaborats, així com aquelles altres derivades dels seus propis coneixements i experiència sobre l'evolució i/o aspectes innovadors de caràcter organitzatiu relacionats amb les matèries d'I+D+I.

1.4. Una vegada confirmat el quòrum necessari, i després de la intervenció inicial del president, els membres del ACC I+D+i es pronunciaran sobre el contingut de l'informe anual, ratificant o ampliant les seues observacions, suggeriments o recomanacions. Finalitzat el debat pertinent, es formularan les conclusions definitives i s'adoptaran, si és el cas, els acords que se'n desprenguen.

1.5. La sessió continuarà amb el debat i, si és el cas, l'adopció d'acords sobre la resta de temes substantius previstos en l'orde del dia del Ple.

1.6. De les reunions del Ple del ACC I+D+i s'alçaran les corresponents actes, que hauran de contindre l'enumeració de les matèries debatudes, les persones que hi han intervingut, les incidències hagudes, els acords adoptats i els vots particulars, si n'hi haguera. Les actes seran firmades pel secretari i el president del Ple.

1.7. Les actes seran aprovades en la mateixa o en la següent sessió del Ple. No obstant això, el secretari podrà emetre certificat sobre els acords específics que s'hi hagen adoptat, sense perjudici de la ulterior aprovació de l'acta. En este cas es farà constar expressament la dita circumstància.

2. El Ple del ACC I+D+i es reunirà amb caràcter extraordinari quan així ho acorde el seu president, directament o a proposta del vicepresident executiu, o ho sol·licite una cinquena part dels seus membres. En este últim cas, hauran d'adjuntar a la sol·licitud l'assumpte o assumptes que hagen de tractar-se. El desenvolupament de les sessions extraordinàries del Ple del ACC I+D+i s'ajustarà als assumptes inclosos en l'orde del dia.

Article 19. Constitució i règim de votacions

1. Per a la vàlida constitució del Ple del ACC I+D+i s'exigirà, com a mínim, la presència, en primera convocatòria, de la meitat més un dels seus membres, entre els quals estaran necessàriament el president i el secretari o aquells que els representen. En cas de no aconseguir-se el mínim assenyalat, les sessions podran desenvolupar-se en segona convocatòria, amb independència del nombre d'assistents. Les citacions fixaran el dia i l'hora d'ambdues convocatòries.

2. Els acords s'adoptaran per majoria simple dels presents. En cas d'empat, el president tindrà el vot decisiu. S'entendrà que hi ha majoria simple quan els vots positius superen els negatius, sense comptar les abstencions, els vots en blanc i els nuls. El vot de cada membre científic del ACC I+D+i és personal i indelegable.

3. Les votacions podran ser secretes, si així ho sol·licita algun membre del ACC I+D+i.

4. Els acords del Ple del ACC I+D+i i de les seues comissions de treball tindran caràcter indicatiu-consultiu.

Article 20. Comissions de treball

1. Les comissions de treball del ACC I+D+i, que actuaran per delegació del Ple, s'organitzaran d'acord amb les cinc àrees o agrupacions de coneixement que s'establixen en els Premis Rei Jaume I: Investigació, Economia, Medicina Clínica, Protecció del Medi Ambient i Noves Tecnologies.

2. Qualsevol creació, modificació o supressió d'estes àrees al si dels esmentats premis repercutirà necessàriament en el nombre i la denominació de les comissions. En tot cas, el nombre mínim de vocals científics serà igual o superior a tres perquè es puga crear una nova comissió. Fins que no es produïsca esta circumstància, el vicepresident executiu, una vegada que s'haja escoltat els vocals científics corresponents, podrà adscriure'ls a qualsevol de les comissions existents.

3. Excepcionalment, el president del ACC I+D+i podrà crear i convocar comissions temporals per a fins concrets que, sota la seua presidència, estaran integrades, així mateix, pel vicepresident executiu, el secretari i els vocals científics que en cada cas es determine.

4. Correspon a les comissions de treball, en l'àmbit de la seua especialitat, elaborar els informes, dictàmens i ponències, així com les propostes, suggeriments i recomanacions de caràcter global relacionats amb els aspectes assenyalats en l'article 8 del present reglament.

5. Cada comissió es compon d'un dels vicepresidents científics, qui la presidirà, dels vocals científics que li siguen adscrits i del secretari del ACC I+D+i, o persona en qui este delegue.

6. Amb caràcter general, l'adscripció de cada vocal científic a la seua comissió es farà d'acord amb l'agrupació de coneixement dels Premis Rei Jaume I a què pertanga. Per causa justificada, es podrà sol·licitar del president del ACC I+D+i, amb caràcter excepcional, l'adscripció a una comissió distinta. El vicepresident executiu resoldrà la sol·licitud, havent escoltat els presidents de les comissions corresponents.

7. La duració del càrrec de president de les comissions de treball serà de dos anys, sense perjudici de la seua renovació consecutiva, transcorregut l'esmentat termini, fins un màxim d'un nou mandat de la mateixa duració. Sense perjudici dels anteriors límits, un mateix vocal científic podrà ser reelegit president d'una comissió de treball quan haja transcorregut el mandat d'un president anterior o este haja renunciat a l'esmentada condició en el transcurs del mandat.

8. Els membres del ACC I+D+i que no formen part del grup de vocals científics podran sol·licitar-ne a la presidència la seua adscripció a qualsevol de les comissions de treball existents.

Article 21. Sessions ordinàries de les comissions de treball

1. Periodicitat i convocatòria:

1.1. Les sessions ordinàries de les comissions de treball es realitzaran amb periodicitat semestral.

1.2. Excepcionalment, podran convocar-se sessions extraordinàries quan així ho decidisca el president del ACC I+D+i, o el vicepresident executiu. La convocatòria podrà estendre's a altres membres del ACC I+D+i, que hi acudiran com a convidats, amb veu però sense vot.

Amb independència de les sessions ordinàries i extraordinàries realitzades per les comissions, els òrgans unipersonals abans mencionats podran convocar reunions específiques de vocals del ACC I+D+i, quan així es requerisca per raó de la matèria.

1.3. Les sessions tindran lloc després de la fixació prèvia de l'orde del dia pel corresponent president de comissió, qui haurà d'assabentar prèviament el vicepresident executiu, perquè en prenga coneixement i l'autoritze.

1.4. El calendari anual de les sessions de les comissions de treball serà establit pel vicepresident executiu.

2. Per a la vàlida constitució de les sessions caldrà la presència del president i del secretari i, com a mínim, d'un terç del nombre total de vocals adscrits a la comissió corresponent. No obstant això, seran vàlids els acords aconseguits en segona convocatòria, amb independència del nombre de vocals assistents.

En cas d'absència del president, el substituirà el vocal científic en qui hi haja delegat. En absència de delegació expressa, assumirà la presidència el vocal de més edat.

3. En les reunions de la comissió podran intervenir, amb veu però sense vot, els convidats als quals s'haja encomanat l'elaboració d'informes, ponències o dictàmens.

4. Després de l'exposició i la deliberació sobre els assumptes inclosos en l'orde del dia, es procedirà, si és el cas, a la votació de les corresponents propostes i recomanacions, per a l'ulterior trasllat, pel secretari, si és procedent, als òrgans, les persones i les entitats competents.

5. El règim de votacions serà idèntic a l'establit en l'apartat 2 de l'article 19 del present reglament.

6. Les propostes i recomanacions aprovades seran traslladades pel secretari als òrgans, les persones i les entitats competents, així com, si és el cas, al següent ple del ACC I+D+i.

Article 22. Sessions extraordinàries de les comissions de treball

1. Excepcionalment, el president del ACC I+D+i podrà convocar la reunió extraordinària d'una o diverses comissions de treball, quan així ho acorde per si mateix, o a proposta del vicepresident executiu, del vicepresident científic que corresponga, o a sol·licitud de la tercera part dels membres de la corresponent comissió. En este últim cas haurà adjuntar-se a la petició l'assumpte o assumptes que hagen de tractar-se.

2. Les convocatòries inclouran l'orde del dia de la sessió amb indicació de la data, el lloc i l'hora.

3. El desenvolupament de les sessions extraordinàries de les comissions de treball es farà d'acord amb els assumptes inclosos en l'orde del dia i hi seran dirigides pel president del ACC I+D+i, que exercirà com a president de la comissió reunida en estes circumstàncies. En la seua absència serà substituït pel vicepresident executiu o persona en qui este delegue.

Mapa web