Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 168/2010, de 15 d'octubre, del Consell, pel qual es determinen les condicions dels locals i les característiques de les urnes, paperetes, sobres i la resta de documentació electoral a utilitzar en les eleccions a les Corts.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 6379 de 19.10.2010
Número identificador:  2010/11194
Referència Base de Dades:  011217/2010
 



DECRET 168/2010, de 15 d'octubre, del Consell, pel qual es determinen les condicions dels locals i les característiques de les urnes, paperetes, sobres i la resta de documentació electoral a utilitzar en les eleccions a les Corts. [2010/11194]

ÍNDEX

PREÀMBUL

Article 1. Locals electorals

Article 2. Urnes i cabines

Article 3. Paperetes de votació

Article 4. Sobres de votació

Article 5. Impresos i sobres

Article 6. Nomenament d'interventors/es

Article 7. Vot accessible

Article 8. Adequació temporal

DISPOSICIÓ ADDICIONAL

Única. Excepció per causes de força major

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Única. Derogació normativa

DISPOSICIONS FINALS

Primera. Normativa supletòria

Segona. Desplegament

Tercera. Entrada en vigor

ANNEX I. PAPERETES DE VOTACIÓ

- ECV 1.1 Papereta vot ordinari Alacant

- ECV 1.2 Papereta vot ordinari Castelló

- ECV 1.3 Papereta vot ordinari València

ANNEX II. SOBRES

- ECV 2.1 Sobre vot ordinari

- ECV 2.2 Sobre per a la remissió de documentació de vot per correu a inscrits en el Cens Electoral de Residents Absents en l'Estranger (CERA)

- ECV 2.3 Sobre dirigit al president/a de la Junta Electoral Provincial per al vot dels inscrits en el Cens Electoral de Residents Absents en l'Estranger (CERA)

- ECV 2.3bis Sobre dirigit al president/a de la Junta Electoral Provincial per al vot dels inscrits en el Cens Electoral de Residents Absents en l'Estranger (CERA). No necessita franqueig

- ECV 2.4 Sobre número 1: documentació per a entregar al Jutjat de Primera Instància o de Pau

- ECV 2.5 Sobre número 2: documentació per a entregar al Jutjat de Primera Instància o de Pau

- ECV 2.6 Sobre número 3: documentació per a entregar al funcionari/ària de correus

- ECV 2.7 Sobre dirigit al president/a de la mesa electoral per al vot dels electors que es troben temporalment en l'estranger (amb franqueig)

- ECV 2.7bis Sobre dirigit al president/a de la mesa electoral per al vot dels electors que es troben temporalment en l'estranger (sense franqueig)

- ECV 2.8 Sobre dirigit al president/a de la Junta Electoral Provincial per al vot dels inscrits en el Cens Electoral de Residents Absents en l'estranger des d'Espanya.

ANNEX III. CONSTITUCIÓ DE COALICIONS ELECTORALS I PRESENTACIÓ DE CANDIDATURES

- ECV 3.1 Comunicació de la constitució de la coalició electoral

- ECV 3.2 Presentació de candidatures

- ECV 3.3 Presentació de candidats/es a les Corts Valencianes per agrupació d'electors (full de signatures)

- ECV 3.4 Presentació de candidats/es per agrupació d'electors

- ECV 3.5 Rebut de la presentació de candidatures

ANNEX IV. NOMENAMENT D'INTERVENTORS/ES I APODERATS/DES

Nomenament d'interventors/es (imprès múltiple de quatre fulls)

- ECV 4.1ª Matriu

- ECV 4.1b Credencial

- ECV 4.1c Comunicació al president/a de la mesa electoral de votació de què forma part

- ECV 4.1d Comunicació al president/a de la mesa electoral de votació en la llista electoral de la qual figura inscrit

Nomenament d'apoderats/des (imprès múltiple de dos fulls)

- ECV 4.2ª Matriu

- ECV 4.2b Credencial

ANNEX V. DOCUMENTACIÓ PER A L'ACTUACIÓ DE LES MESES ELECTORALS

- ECV 5.1 Acta de constitució de la mesa

- ECV 5.2 Acta de la sessió

- ECV 5.3 Acta d'escrutini de la mesa

- ECV 5.4 Rebut del jutge/essa de Primera Instància o de Pau, justificatiu del lliurament dels sobres números 1 i 2

- ECV 5.5 Rebut del funcionari/ària de correus, justificatiu del lliurament del sobre número 3

ANNEX VI. DOCUMENTACIÓ PER A L'ACTUACIÓ DE LES JUNTES ELECTORALS PROVINCIALS

- ECV 6.1 Acta de constitució de la Junta Electoral Provincial per a escrutini general

- ECV 6.2 Acta d'escrutini general

- ECV 6.3 Acta de les sessions d'escrutini general

- ECV 6.4 Acta de proclamació d'electes

ANNEX VII. CREDENCIALS DE DIPUTAT O DIPUTADA

- ECV 7.1 Model de credencial de diputat electe o diputada electa

ANNEX VIII. DOCUMENTACIÓ PER AL VOT PER CORREU

- ECV 8.1ª Sol·licitud per al vot dels electors temporalment en l'estranger. Exemplar per a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral

- ECV 8.1b Sol·licitud per al vot dels electors temporalment en l'estranger. Exemplar per a la persona interessada. Còpia

PREÀMBUL

La disposició addicional primera de la Llei 1/1987, de 31 de març, de la Generalitat, Electoral Valenciana, faculta el Consell per a dictar les disposicions precises per al compliment i execució de la llei esmentada.

Fent ús de l'esmentada facultat habilitadora, el Decret 31/1987, de 13 d'abril, del Consell, modificat pels decrets 68/1991, de 29 d'abril; 62/1995, de 18 d'abril; i 29/2003, d'1 d'abril, va establir les condicions dels locals, urnes, paperetes, sobres i altres impresos oficials a utilitzar en les eleccions a les Corts.

El temps transcorregut, més de vint anys, des de l'entrada en vigor del Decret 31/1987, unit a les modificacions puntuals de què ha estat objecte com a conseqüència de la necessària adaptació davant els canvis legislatius produïts, en recomana una revisió i actualització del contingut amb la finalitat d'obtenir un únic text legal de referència en la gestió dels processos electorals a les Corts.

Alhora, amb aquesta revisió es procedeix a la necessària adaptació del material electoral a les previsions contemplades en la Llei 9/2003, de 2 d'abril, de la Generalitat, per a la Igualtat entre Dones i Homes, i en especial a aquelles referides a la utilització d'un llenguatge no sexista.

Com a novetat, en el present decret s'inclouen els impresos electorals referents a l'exercici del vot per correspondència dels ciutadans espanyols i de les ciutadanes espanyoles residents temporalment en l'estranger, para garantir l'aplicació efectiva del Reial Decret 1621/2007, de 7 de desembre, que dóna resposta a la modificació de la Llei Orgànica de Règim Electoral General, operada mitjançant la Llei Orgànica 9/2007, de 8 d'octubre.

De la mateixa manera, s'incorpora un nou model de sobre destinat als espanyols i les espanyoles residents en l'estranger que exerceixen el seu dret al vot des del nostre país.

Serveix també per a una necessària homogeneïtzació del disseny dels diferents models de paperetes, sobres i la resta de documentació electoral, i més si tenim en compte el temps transcorregut des de la publicació del Decret 31/1987. Així, s'estableixen els criteris per a l'ús del valencià i el castellà, s'unifiquen les grandàries dels sobres que són tractats per la Societat Estatal de Correus per a un millor manipulat, s'adapten els codis de referència dels models d'impresos, amb la finalitat de dotar-los d'un caràcter sistemàtic i coherent en el seu conjunt, s'estableixen de forma sistemàtica les especificacions tècniques que ha de seguir-se en la confecció de tot el material, i s'adapta la grandària de la papereta corresponent a la circumscripció d'Alacant, tot equiparant-la a la de la circumscripció de València.

Finalment, el decret recull el principi bàsic d'impuls de la plena incorporació de les tecnologies de la informació i la comunicació a l'activitat administrativa i el dret específic dels ciutadans i de les ciutadanes a comunicar-se per mitjans electrònics amb les administracions, contingut en la Llei 3/2010, de 5 de maig, de la Generalitat, d'Administració Electrònica de la Comunitat Valenciana, tot facilitant, en aqueix sentit, l'obtenció de determinats models d'impresos via electrònica.

Per tot això, a proposta del conseller de Governació, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 15 d'octubre de 2010,

DECRETE

Article 1. Locals electorals

Els locals a utilitzar en les eleccions a les Corts hauran de reunir les condicions necessàries per a tal fi, havent de disposar de l'adequada senyalització de les seccions i meses. Seran preferentment de titularitat pública, si és possible de caràcter docent, cultural o recreatiu. Alhora, hauran de ser accessibles a les persones amb mobilitat reduïda.

Article 2. Urnes i cabines

1. Cada mesa electoral disposarà d'una urna degudament precintada i clarament identificada.

La identificació s'efectuarà a través del color de la tapa o coberta de l'urna, que coincidirà amb el color de la papereta de votació. Si no n'hi ha, la identificació es durà a terme mitjançant la fixació d'un sobre de votació en les parts posterior i anterior de l'urna, de manera que aquesta quede inequívocament identificada. La fixació del sobre es realitzarà de manera que en quede assegurada la permanència al llarg del procés de votació i escrutini.

De produir-se la ruptura o deteriorament del precinte de l'urna, la presidència de la mesa n'assegurarà el tancament amb qualsevol element que puga impedir-ne l'obertura.

2. En la mateixa habitació i a un lloc intermedi entre l'entrada i la mesa de votació, es col·locarà una cabina o, si no n'hi ha, un recinte reservat, en què el/la votant, que així ho desitge, hi puga seleccionar la papereta electoral i introduir-la en el sobre de votació. Al costat de la cabina electoral, hi haurà una tauleta amb sobres i paperetes de cada candidatura en nombre suficient.

3. Les característiques de les urnes i cabines electorals a utilitzar en les eleccions a les Corts seran les que es determinen en l'Ordre INT/2838/2003, de 14 d'octubre, i en l'Ordre INT/3816/2007, de 19 de desembre.

Article 3. Paperetes de votació

1. Es fixen les característiques de les paperetes de votació a utilitzar en les eleccions a les Corts, contingudes en l'annex I del present decret, sense perjudici de les competències atribuïdes per l'article 33 de la Llei Electoral Valenciana a les juntes electorals provincials quant a la seua aprovació com a model oficial i a la posterior verificació, una vegada confeccionades les paperetes, de l'ajust del seu contingut a dit model oficial.

2. Les paperetes contindran els extrems indicats en l'article 34 de la Llei Electoral Valenciana.

3. Seran confeccionades pels òrgans competents de la Generalitat, amb el text en els dos idiomes oficials de la Comunitat Valenciana, a excepció de les dades relatives als candidats i les candidates i suplents, que es consignaran seguint la grafia de les llistes proclamades per les respectives juntes electorals provincials.

4. Les paperetes electorals es confeccionaran en paper blanc i impreses per una sola cara. En cas de concurrència amb un altre procés electoral del qual es derive una coincidència en el color de les paperetes, podrà usar-s'hi un altre color que es determinarà per l'òrgan competent en matèria de processos electorals.

5. La conselleria amb competències en matèria de processos electorals lliurarà les primeres paperetes confeccionades a les delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral de cada circumscripció, per al vot per correspondència.

6. La resta de paperetes de votació seran facilitades pel mateix òrgan abans del dia de la votació, en nombre suficient, i es posaran a disposició de la presidència de les meses electorals a través de les corresponents juntes electorals de zona.

7. Amb la finalitat de confeccionar les paperetes de votació, les diferents candidatures que es presenten a les eleccions a les Corts entregaran a la conselleria amb competències en matèria de processos electorals, en suport informàtic, i per mitjà del seu representant, el logotip o símbol oficial utilitzat en cada circumscripció, el qual coincidirà exactament amb el presentat davant les corresponents juntes electorals provincials en l'imprès de presentació de la candidatura esmentada.

8. Les juntes electorals provincials remetran a la conselleria amb competències en matèria de processos electorals els exemplars de presentació de candidatures (annex III) degudament registrats en cada una d'elles.

Article 4. Sobres de votació

1. Els sobres de votació s'ajustaran a les especificacions tècniques assenyalades en el model ECV 2.1 de l'annex II, i seran del mateix color que les paperetes de votació.

2. Seran confeccionats per la conselleria amb competències en matèria de processos electorals, amb el text en els dos idiomes oficials de la Comunitat Valenciana, sense perjudici de les competències atribuïdes per la Llei Electoral Valenciana a les juntes electorals provincials quant a la verificació de l'ajust del contingut del sobre al model oficial.

3. Per a la distribució dels sobres de votació se seguiran els mateixos criteris indicats en l'article 3, apartats 5 i 6, per a les paperetes de votació.

Article 5. Impresos i sobres

1. S'aproven els models de sobres i impresos que es determinen a l'annex II (Sobres), annex III (Constitució de coalicions electorals i presentació de candidatures), annex IV (Nomenament d'interventors/es i d'apoderats/des), annex V (Documentació per a l'actuació de les meses electorals), annex VI (Documentació per a l'actuació de les juntes electorals provincials), annex VII (Credencials) i annex VIII (Documentació per al vot per correu).

2. Els impresos tindran caràcter oficial, i en serà obligatòria la utilització en tots els tràmits i operacions del procés electoral a les Corts.

3. No obstant això, en cas de concurrència de les eleccions a les Corts amb altres processos electorals, i de conformitat amb l'administració de l'Estat, es podran declarar impresos comuns que eviten la duplicitat de documentació.

4. Conforme el que estableix l'article 19.1.g) de la Llei Orgànica del Règim Electoral General, els models d'actes de constitució (ECV 5.1), de sessió (ECV 5.2) i d'escrutini (ECV 5.3) de les meses electorals, així com els models d'acta de constitució (ECV 6.1), d'escrutini general (ECV 6.2), de sessió (ECV 6.3) i de proclamació d'electes (ECV 6.4) de les juntes electorals provincials inclosos en els annexos V i VI del present decret, hauran de ser aprovats per la Junta Electoral Central, a proposta de la Generalitat.

Article 6. Nomenament d'interventors/es

Els/les representants dels partits polítics, federacions i coalicions electorals podran presentar a les juntes electorals de zona les quatre còpies de l'imprès múltiple de nomenament d'interventors/es (models ECV 4.1ª, ECV 4.1b, ECV 4.1c i ECV 4.1d) en documents individuals idèntics editats mitjançant sistemes informàtics, a l'efecte que les esmentades juntes verifiquen la concordança de les còpies esmentades i, de ser així, en facen el segellat.

Article 7. Vot accessible

En les eleccions a les Corts, la Generalitat adoptarà les mesures materials pertinents per a permetre que les persones amb discapacitat visual puguen exercir el seu dret al vot de forma presencial i accessible, conforme al procediment establert en el Reial Decret 1612/2007, de 7 de desembre, i en l'Ordre INT/3817/2007, de 21 de desembre.

Article 8. Adequació temporal

En totes les paperetes, sobres i la resta de documentació electoral continguda en els annexos del present decret, a continuació de la referència «Eleccions a les Corts Valencianes», amb el seu mateixa grandària i tipus de lletra, haurà d'indicar-se de forma expressa l'any que corresponga a la celebració del procés electoral.

DISPOSICIÓ ADDICIONAL

Única. Excepció per causes de força major

Les paperetes, els sobres i la resta de documentació electoral es confeccionaran d'acord amb les característiques i condicions d'impressió previstes en el present decret. No obstant això, excepcionalment i per raons de força major, podrà utilitzar-s'hi un tipus de paper diferent del previst en les especificacions tècniques.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Única. Derogació normativa

1. Queda derogat el Decret 31/1987, de 13 d'abril, del Consell, pel qual es regulen les condicions dels locals, urnes, paperetes, sobres i la resta d'impresos oficials a utilitzar en les eleccions a les Corts.

2. També queden derogats el Decret 68/1991, de 29 d'abril, del Consell; el Decret 62/1995, de 18 d'abril, del Consell; i el Decret 29/2003, d'1 d'abril, del Consell.

3. Així mateix queden derogades totes les disposicions que del mateix rang o d'un rang inferior s'oposen al que disposa el present decret.

DISPOSICIONS FINALS

Primera. Normativa supletòria

1. Respecte dels impresos, sobres i la resta de documentació electoral, que no figuren entre els regulats en aquest decret, s'utilitzaran els models establits en el Reial Decret 605/1999, de 16 d'abril, de regulació complementària dels processos electorals, amb les necessàries adaptacions derivades de l'ús del valencià en els processos electorals a les Corts.

2. En tot allò no previst per aquest decret, s'aplicaran les normes contingudes en el Reial Decret 605/1999, de 16 d'abril, de regulació complementària dels processos electorals, modificat pel Reial Decret 1382/2002, de 20 de desembre; Ordre INT/529/2007, de 8 de març, del Ministeri de l'Interior; Reial Decret 1621/2007, de 7 de desembre; Ordre INT/3816/2007, de 19 de desembre, del Ministeri de l'Interior; i Ordre INT/1025/2009, de 28 d'abril, del Ministeri de l'Interior.

Segona. Desplegament

S'autoritza el conseller o la consellera amb competències en matèria de processos electorals per a dictar els actes i disposicions necessaris per al desplegament i l'execució d'aquest decret.

Tercera. Entrada en vigor

Aquest decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 15 d'octubre de 2010

El president de la Generalitat,

FRANCISCO CAMPS ORTIZ

El conseller de Governació,

SERAFÍN CASTELLANO GÓMEZ<div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div>

Mapa web