Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE 15/2014, de 20 de novembre, de la Conselleria de Sanitat, per la qual es crea l'Oficina Autonòmica del Dany Cerebral Adquirit.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7413 de 28.11.2014
Número identificador:  2014/10870
Referència Base de Dades:  010616/2014
 



ORDE 15/2014, de 20 de novembre, de la Conselleria de Sanitat, per la qual es crea l'Oficina Autonòmica del Dany Cerebral Adquirit. [2014/10870]

El Reial Decret 1030/2006, de 15 de setembre, annex III, punts 5.1.6, 5.1.7, 5.3.4 i 5.8 comprén els procediments de diagnòstic, avaluació, prevenció i tractament de pacients amb dèficit funcional, encaminats a facilitar, mantindre o tornar el major grau de capacitat funcional i independència possible al pacient, a fi de reintegrar-lo en el seu medi habitual.

S'hi inclou la rehabilitació de les afeccions del sistema musculoesquelètic, del sistema nerviós, del sistema cardiovascular i del sistema respiratori, a través de fisioteràpia, teràpia ocupacional, logopèdia que tinga relació directa amb un procés patològic que estiga sent tractat en el Sistema Nacional de Salut i mètodes tècnics.

La Conselleria de Sanitat té depositat el deure d'aplicar la normativa vigent en relació amb les prestacions que ha d'oferir als ciutadans i que estes prestacions siguen de qualitat i administrades amb criteris d'equitat i sostenibilitat.

En relació amb la rehabilitació de pacients amb dèficit funcional recuperable, ha de considerar-se el Reial Decret 1030/2006, de 15 de setembre, pel qual s'establix la cartera de servicis comuns del Sistema Nacional de Salut i el procediment per a la seua actualització.

Els pacients amb dany cerebral adquirit patixen generalment alteracions funcionals rellevants secundàries a este tipus d'afectació; entre un 20-25 % d'estos pacients es consideren de pronòstic funcional recuperable, per la qual cosa han d'incloure's com a candidats a les prestacions referides en el mencionat decret.

Per a garantir una bona prestació de l'atenció als pacients amb dany cerebral adquirit a la Comunitat Valenciana s'ha dissenyat una estratègia d'atenció al dany cerebral adquirit a la Comunitat Valenciana. Amb l'objecte de supervisar que el seu desenrotllament i implantació es realitze amb els requisits de qualitat, equitat i sostenibilitat i que esta estratègia s'actualitze i millore d'acord amb els avanços científics que es vagen produint, es creu oportú la creació d'una Oficina Autonòmica del Dany Cerebral Adquirit que actue a manera de comissió tècnica en relació amb este tema i en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.



En virtut de les atribucions previstes en l'article 28 lletra e, 37 i 65 de la Llei del Consell i de la disposició final segona del vigent Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat



ORDENE



Primer

La creació d'una Oficina Autonòmica del Dany Cerebral Adquirit, també denominada Comissió Tècnica d'Atenció al Dany Cerebral Adquirit a la Comunitat Valenciana. Nom curt: «Oficina del DCA» com a òrgan consultiu especialitzat, adscrit a la Conselleria de Sanitat.





Segon

L'Oficina Autonòmica del Dany Cerebral Adquirit estarà composta pels membres següents:

a) Representant de la Direcció General d'Assistència Sanitària

b) Coordinador/a de L'estratègia per a l'atenció al dany cerebral adquirit a la Comunitat Valenciana que actuarà de coordinador de l'Oficina del DCA.

c) Component tècnic/assistencial: professionals de lliure designació per la Direcció General d'Assistència Sanitària, experts en atenció al dany cerebral adquirit de les àrees següents:

– Rehabilitació: especialista en Medicina Física i Rehabilitació

– Neurociències:

· Especialista en Neurologia

· Psicòleg/a expert/a en Neuropsicologia

– Dos representants de Benestar Social

d) Component tècnic de gestió:

– Representant de la Subdirecció General de Concerts i Tecnologia Sanitària

– Representant del Servici d'Anàlisi de Sistemes d'Informació Sanitària de la Conselleria de Sanitat

– Representant de la Direcció General d'Ordenació, Avaluació, Investigació, Qualitat i Atenció al Pacient

e) Altres segons es crega oportú, a manera de consultors o assessors de l'Oficina.

f) Per a realitzar les seues funcions l'Oficina del DCA comptarà amb el suport administratiu necessari.



Tercer

Són funcions de l'Oficina del DCA de la Comunitat Valenciana:

a) Vigilància de la garantia de qualitat, l'equitat i la sostenibilitat de l'atenció al DCA en tot el territori de la Comunitat Valenciana:

– Definició d'indicadors i sistema d'informació

– Mesurament d'indicadors i avaluació de l'estratègia

b) Realitzar la memòria anual de l'atenció al DCA a la Comunitat Valenciana.

c) Desenrotllament i millora contínua de l'estratègia per a l'atenció al DCA a la Comunitat Valenciana:

– Proposar als òrgans superiors de l'Administració sanitària àrees d'intervenció que incidisquen en la millora de l'atenció al DCA en el territori de la Comunitat Valenciana.

d) Analitzar casos singulars d'alta complexitat que no hagen pogut resoldre's en el departament de salut corresponent (sol·licituds de prolongació de l'atenció, de canvi de centre, d'atenció en centres fora de la Comunitat Valenciana, situacions no previstes, etc.).

e) Proposar activitats formatives i d'investigació en el context de l'atenció al dany cerebral adquirit.

f) Mantindre les relacions de caràcter tècnic que puguen produir-se amb el Ministeri de Sanitat i/o amb les comunitats autònomes (CC.AA).



g) Altres que puguen ser encomanades.



Quart

La mateixa Oficina del DCA haurà de definir el seu mode de funcionament per a poder escometre les seues funcions de forma àgil i adequada, d'acord amb el que disposa el capítol II del títol II de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.



Quint

Publicar la resolució en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



València, 20 de novembre de 2014.– El conseller de Sanitat: Manuel Llombart Fuertes.

Mapa web