Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 74/2016, de 10 de juny, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament pel qual es determina la referenciació cartogràfica i els formats de presentació dels instruments de planificació urbanística i territorial de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7806 de 15.06.2016
Número identificador:  2016/4489
Referència Base de Dades:  004236/2016
 



DECRET 74/2016, de 10 de juny, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament pel qual es determina la referenciació cartogràfica i els formats de presentació dels instruments de planificació urbanística i territorial de la Comunitat Valenciana. [2016/4489]

PREÀMBUL



La Llei 5/2014, de 25 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació del territori, urbanisme i paisatge, de la Comunitat Valenciana (d'ara en avant LOTUP), garanteix en l'article 2n -apartats 3a i 3c– la direcció pública en els processos territorials i urbanístics, així com la informació i participació ciutadana en aquests.

L'article 172 de la mateixa llei determina que els instruments d'ordenació del territori i planejament urbanístic definits en l'article 14, una vegada aprovats, siguen inscrits en el Registre Autonòmic d'Instruments de Planejament Urbanístic, després del depòsit de la seua documentació en la forma assenyalada en l'annex IX, de la mateixa llei. Igualment assigna a la conselleria amb competències en matèria de planejament urbanístic el el control i custòdia del registre esmentat, així com en el tractament de la informació que ha de constar-hi i la difusió dels seus continguts per mitjans informàtics i electrònics. La incorporació al registre dels instruments esmentats, amb la seua identificació numèrica unívoca, serà condició necessària perquè l'òrgan competent puga disposar-ne la publicació per a la seua entrada en vigor, en les formes previstes en els articles 55 i 57 de la mateixa llei. També han d'inscriure's en el registre aquells catàlegs de proteccions que s'hagen formulat o modificat de manera separada a la dels plans estructurals, tal com determina l'article 42.

A més, l'administració titular del registre ha de posar a disposició de la ciutadadania, de forma accessible i gratuïta, informació relativa al planejament, tant de manera global com d'instruments concrets, utilitzant per a això les xarxes obertes de telecomunicació.

Per a poder desenvolupar els preceptes legals abans referits, la Generalitat, mitjançant la conselleria competent en aquesta matèria, ha de precisar les condicions de presentació dels documents, especialment pel que fa al format digital, facilitant tant la seua integració i posterior accés i consulta com la seua anàlisi i tractament.

Igualment, per a aconseguir assegurar una correcta referenciació cartogràfica de les determinacions contingudes en els instruments d'ordenació, la disposició addicional primera de la LOTUP estableix l'obligació, per a tots els plans, d'adoptar un mateix suport digital estandarditzat, que serà subministrat per l'òrgan competent en matèria d'urbanisme i ordenació del territori de manera coordinada amb l'Institut Cartogràfic Valencià, mitjà instrumental i de servei tècnic encarregat de l'elaboració i manteniment de la cartografia bàsica i de la infraestructura de dades espacials.

Per tot això, en virtut del que estableixen els articles 18.f, 28.c i 43 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de la Generalitat, del Consell, conforme amb el dictamen del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, a proposta de la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, i amb la deliberació prèvia del Consell en la reunió del dia 10 de juny de 2016,





DECRETE



Article únic. Aprovació del Reglament pel qual es determina la referenciació cartogràfica i els formats de presentació dels instruments de planificació urbanística i territorial de la Comunitat Valenciana



S'aprova el reglament pel qual es determina la referenciació cartogràfica i els formats de presentació dels instruments de planificació urbanística i territorial de la Comunitat Valenciana, que s'incorpora com a annex I d'aquest decret.







DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. Incidència pressupostària

L'aplicació i el desplegament d'aquest decret no podrà tindre cap incidència en la dotació dels capítols de despesa assignada a la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, i, en tot cas, haurà de ser atesa amb els mitjans personals i materials existents en aquesta.



DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



Única. Derogació normativa

Queden derogades totes les disposicions del mateix rang o inferior que s'oposen al que disposa aquest decret.



DISPOSICIONS FINALS



Primera. Desplegament

Es faculta la persona titular de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a dictar totes les disposicions que requerisca el desplegament i execució d'aquest decret. El contingut dels annexos II al V podrà ser modificat mitjançant ordre de la conselleria esmentada.



Segona. Entrada en vigor

Aquest decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



València, 10 de juny de 2016



El president de la Generalitat,

XIMO PUIG I FERRER



La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori,

MARÍA JOSÉ SALVADOR RUBERT





ANNEX I

Reglament pel qual es determina la referenciació cartogràfica i els formats de presentació dels instruments de planificació urbanística i territorial de la Comunitat Valenciana



Article 1. Objecte i abast

Aquest reglament té com a finalitat establir uns criteris unificats de referenciació geogràfica aplicables al grafiat dels instruments d'ordenació urbanística i territorial, facilitar bases cartogràfiques que ajuden i simplifiquen els treballs de referenciació i de presa de decisions quant a la planificació territorial, i l'establiment de formats informàtics homogenis i intercanviables que possibiliten procediments d'informació a la ciutadania ràpids i eficaços.



Aquest reglament serà aplicable a tots els instruments de planificació i ordenació urbanística i territorial que s'aproven en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, siga quin siga el seu estat de tramitació, a excepció dels que ja tinguen realitzat o s'haja iniciat el tràmit d'informació al públic en el moment de la seua entrada en vigor.





Article 2. Cartografia de referència

Per a l'elaboració de qualsevol document de planificació urbanística i territorial s'adoptarà com a base topogràfica les sèries CV05 i CV20, cartografia oficial de la Comunitat Valenciana proporcionada per l'Institut Cartogràfic Valencià (ICV).

La informació geogràfica disponible de la Comunitat Valenciana es facilitarà a través del portal web Terr@sit, www.terrasit.gva.es. S'emprarà la sèrie cartogràfica a escala 1:5.000 per a l'anàlisi municipal i per a l'estudi global territorial l'escala mínima serà 1:20.000.

En els casos en què no siga viable, s'admetrà l'ús d'altres fonts cartogràfiques, sempre que complisquen les especificacions de georeferenciació definides en el Reial Decret 1071/2007, de 27 de juliol, pel qual es regula el Sistema Geodèsic de referència oficial a Espanya, de manera que la cartografia de referència sempre haurà d'estar definida en el sistema de referència ETRS89 (European Terrestrial Reference System 1989), l'origen de les altituds hauran de quedar referides al nivell mitjà del mar definit pel mareògraf d'Alacant i la projecció cartogràfica oficial triada serà la UTM referida al fus 30 nord.



En cap circumstància es permetrà manipular la georeferenciació original.



Article 3. Cartografia urbanística

La cartografia d'utilitat urbanística continguda en els instruments d'ordenació urbanística i territorial s'elaborarà, sempre que siga possible, prenent com a referència la cartografia específica de la Infraestructura Verda i Paisatge de la Comunitat Valenciana així com la cartografia d'Afeccions Territorials, les quals es facilitaran a través del portal web Terr@sit, www.terrasit.gva.es.

Amb la finalitat de millorar la seua interpretació i homogeneïtzar-ne el contingut els plans d'ordenació urbanística utilitzaran per a la seua representació, quant a textos descriptius i etiquetes, la nomenclatura que s'estableix en l'annex II d'aquest decret i, quant a color, tipus de línia i símbols, els criteris establits en l'annex III.



Article 4. Documentació en suport digital

Els ajuntaments remetran a la conselleria competent en matèria d'urbanisme una còpia de tots els documents de planejament que s'aproven definitivament, ja siguen pròpiament plans o modificacions de plans, tant si afecten l'ordenació estructural com l'ordenació detallada, inclosos catàlegs i estudis de detall. Per a la recepció dels treballs es farà entrega d'una còpia del document complet, sempre en format digital, que continga el conjunt de tota la documentació tant escrita com gràfica. Aquesta estarà organitzada en una estructura d'arbre amb els apartats següents:

a) Índex de documents: contindrà un arxiu en format PDF amb un llistat dels documents que es presenten, segons s'especifica en els apartats següents.

b) Dels instruments de planejament, segons el que preveu l'annex IX de la LOTUP:

– Certificat de l'acord d'aprovació definitiva.

– Document tècnic complet.

1r. Documents informatius i justificatius: memòria informativa, memòria justificativa, plans d'informació, estudi de paisatge, informe de viabilitat econòmica, memòria de sostenibilitat econòmica, indicadors de seguiment d'execució, tot això segons el que preveuen els articles 34.1 i 2, 39.a i concordants de la LOTUP.

2n. Documents normatius: plans d'ordenació, normes urbanístiques, fitxes de zona, fitxes de gestió, i catàleg de proteccions, amb les especificacions establides en els articles 34.4, 39.b i concordants de la LOTUP.

c) De les anotacions accessòries o cancel·latòries, el text de la sentència, interlocutòria o resolució judicial o, si és el cas, de l'acte corresponent, segons el que preveu l'annex IX de la LOTUP.

d) De la zonificació i classificació del sòl. S'inclouran ací dos arxius: un arxiu de dibuix que continga la zonificació i la classificació del sòl segons el que especifica l'article 5 d'aquest reglament i un arxiu de metadades amb la informació requerida en l'article 6 d'aquest reglament.

e) Fitxa resum del document que es remet amb les dades establides en l'annex III, firmada pel redactor del pla.

La totalitat de la documentació anirà en format PDF compatible amb Adobe Acrobat 5.0 o superior, i amb una resolució mínima de 200 ppp. Les pàgines dels documents de text estaran numerades amb referència al total de pàgines del document. Cada arxiu del document tècnic estarà diligenciat convenientment per mitjà de firma digital de manera que se certifique que el contingut de l'arxiu coincideix fidelment amb el document aprovat o, si és el cas, escanejat de l'original amb els segells i la data de la seua aprovació.



Article 5. Arxiu de zonificació i classificació

Amb l'objecte de garantir la integració del planejament aprovat en el Sistema d'Informació Territorial de la Generalitat s'aportarà un arxiu gràfic que continga la zonificació i la classificació del sòl i la resta d'afeccions territorials segons s'especifica a continuació:

a) El nom de l'arxiu sol·licitat estarà format per «Codi INE_Nom municipi_Figura_Tràmit_ _Denominació», segons els criteris següents:



1r. Codi INE amb 5 dígits de província i municipi.

2n. Figura i tràmit segons les abreviatures especificades en l'annex II.



3r. Denominació del pla, que consisteix en un text curt que identifique el pla.

b) S'entregarà en el mateix sistema de coordenades que el mapa base: sistema de referència ETRS89 i en projecció UTM referit al Fus 30N.

c) S'entregarà en format gml, admés per l'administració pública i arreplegat en la NTI, Norma Tècnica d'Interoperativitat. Es podran admetre a més alguns formats no oberts en consideració al seu ús generalitzat en el sector de l'arquitectura i enginyeria, com és el cas dels formats de disseny Shapefile o, a falta d'això, formats de CAD convencionals: dxf, dwg o dgn.

d) El dibuix haurà de contindre l'estructura de capes que s'especifica en l'annex III i estarà grafiat seguint els criteris de nomenclatura i grafisme dels annexos II i III.

e) Els recintes grafiats en cada capa vindran definits sempre per entitats poligonals tancades, perfectament solidàries entre si, sense cavalcaments dins de la mateixa capa i seran recintes plans, amb altura zero en la coordenada z.

f) La capa que conté la línia del terme municipal s'anomenarà amb cinc dígits corresponents als codis de província i municipi de l'INE.



g) Els textos s'inseriran de manera que el punt d'inserció s'ubique a l'interior del recinte que li correspon.

h) S'entregaran les capes de la base topogràfica que hagen servit de referència per a la delineació dels recintes, però no s'entregaran les capes que no continguen cap element.



Article 6. Metadades

Les metadades són dades que documenten certs detalls d'importància sobre la cartografia entregada seguint l'estàndard ISO19115 per a metadades d'informació geogràfica.

Les metadades que se sol·liciten es refereixen només a la cartografia de planejament generada. Per cada arxiu gràfic se subministrarà un arxiu de text amb extensió txt segons el que preveu la Norma Tècnica d'Interoperatibilidad, de metadades amb la informació següent:

a) Resum

– Títol de les dades. Ex. Modificació núm. 3 PP Camí Nou de Benetússer

– Data de les dades. Ex. 2014-06-15

– Escala de la cartografia. Ex. 5000

– Resum de la informació. Ex. La cobertura arreplega els recintes de la zonificació i classificació segons la modificació del pla parcial aprovada

b) Font

– Títol (Tècnica emprada en l'obtenció de dades). Ex. Digitalització cartogràfica i revisió GPS de camp

– Descripció de les dades de procedència i mode d'obtenció d'aquestes. Ex. La informació s'obté a partir de la digitalització dels plans analògics que posseeix l'ajuntament fruit d'una restitució a escala 1:E. Posteriorment es du a terme un control de qualitat per mitjà de visita a camp

c) Contacte

– Organització responsable i departament. Ex. Departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Benetússer

– Rol. Ex. Propietari, creador, revisor, etc.

– Telèfon. Ex. 96 1111111

– Adreça electrònica. Ex. ejemplo@ayto.es



Article 7. Procediment de remissió

La documentació sol·licitada en aquest reglament es remetrà per part de l'òrgan substantiu, una vegada aprovat definitivament el document de planejament, a la direcció general competent en matèria d'urbanisme on estiga adscrit el Registre d'Instruments de Planejament Urbanístic, amb les diligències oportunes, segons s'especifica en l'article 4.



L'enviament de la documentació es realitzarà abans de la publicació del pla. En el termini de 10 dies es procedirà a l'assentament del document i s'emetrà certificació on constarà el número de registre assignat, la qual cosa facultarà l'òrgan substantiu per a la seua publicació.

La conselleria competent en matèria d'urbanisme podrà habilitar mecanismes perquè la sol·licitud d'inclusió en el Registre d'Instrument de Planejament Urbanístic així com la remissió de la documentació ací sol·licitada es puga realitzar per mitjans telemàtics.





ANNEX II

Nomenclatura de termes urbanístics



Taula 1: Figura

ATE Actuació territorial estratègica

PGM Pla General mancomunat

PGE Pla general estructural

PGP Pla general detallat

PG Pla general

NNSS Normes subsidiàries

PDSU Projecte de delimitació de sòl urbà

PP Pla parcial

PE Pla especial

PEP Pla especial de protecció

PERI Pla especial de reforma interior

PEPRI Pla especial de protecció i reforma interior

PRI Pla de reforma interior

CAT Catàleg

ED Estudi de detall





Taula 2: Tràmit

PLA Document del pla

MOD Modificació

HOMO Homologació





Taula 3: Classificació del sòl

EL SEU Sòl urbà

SUZ Sòl urbanitzable

SNU Sòl no urbanitzable





Taula 4: Zonificació

APALISSE Zona urbanitzada residencial

ZUR-IN Zona urbanitzada industrial

ZUR-TR Zona urbanitzada terciària

ZUR-NH Zona urbanitzada nucli històric

ZND-RE Zona de nou desenvolupament residencial

ZND-IN Zona de nou desenvolupament industrial

ZND-TR Zona de nou desenvolupament terciària

ZRC-AG Zona rural comuna agropecuària

ZRC-EX Zona rural comuna d'explotacions de recursos naturals

ZRC-FO Zona rural comuna forestal

ZRP-AG Zona rural protegida agrícola

ZRP-NA-LG Zona rural protegida legislació mediambiental (Espais Naturals, PAT...)

ZRP-NA-MU Zona rural protegida municipal (forestal, paisatgística o ambiental)

ZRP-AF-CA Zona rural protegida afeccions llits

ZRP-AF-CT Zona rural protegida afeccions costes

ZRP-AF-CR Zona rural protegida afeccions carreteres

ZRP-AF-TR Zona rural protegida afeccions transports

ZRP-AF-PC Zona rural protegida afeccions patrimoni cultural

ZRP-AF-VP Zona rural protegida vies pecuàries

ZRP-AF-OT Zona rural protegida altres afeccions

ZRP-RI Zona rural protegida riscos







Taula 5: Usos del sòl

RE Residencial

IN Industrial

IN-PRO Industrial productiu

IN-ALM Industrial emmagatzematge

IN-LOG Industrial logístic

TR Terciari

TR-COM Terciari comercial

TR-HTL Terciari hoteler/residencial

TR-OFC Terciari oficines

TR-REC Terciari recreatiu





Taula 6: Tipologies d'edificació (segons el Reglament de Zones d'Ordenació Urbanística)

NH Nucli històric

ACA Ampliació de casc

ENS Eixample

EDA Edificació oberta

AIS Habitatge unifamiliar aïllat

ADO Habitatge unifamiliar adossat

INM Indústria en illa densa

IBE Indústria en bloc exempt

ANAVA Indústria en bloc adossat

TMD Terciari en illa densa

TBE Terciari en bloc exempt

TBA Terciari en bloc adossat





Taula 7: Dotacions i equipaments:

CV Comunicacions, xarxa viària

CF Comunicacions, xarxa ferroviària

CA Comunicacions aparcaments

VP Zones verdes, parcs

VJ Zones verdes, jardins

VA Zones verdes, àrees de jocs

QE-DOC Equipament educatiu cultural, centres docents

QE-CUL Equipament educatiu cultural, centres culturals

QD-DEP Equipament esportiu recreatiu, centres esportius

QD-GLF Equipament esportiu recreatiu, camps de golf

QD-RCR Equipament esportiu recreatiu, centres recreatius

QS-SAN Equipament sanitari assistencial, centres sanitaris

QS-ASI Equipament sanitari assistencial, centres assistencials

QA Equipament administratiu institucional

QR Equipament residencial dotacional

QM Equipament dotacional múltiple

QI Infraestructures i serveis urbans genèric

QI-HID Infraestructures hidràuliques: depuradores, depòsits aigua, plantes potabilitzadores, dessaladores, etc.

QI-TRA Infraestructures de transports: estacions ferroviàries, metro, àrees servei carreteres, nodes trànsit, aeroportuàries, marítimes, etc.

QI-SUR Infraestructures de serveis urbans: escorxadors, mercats, abastiments, etc.

QI-RES Infraestructures de tractaments de residus: abocadors, incineradores, tractaments residus, etc.

QI-SEG Infraestructures de seguretat: bombers, quarters, protecció civil, extinció d'incendis, emergències, etc.





Taula 8: Catàleg

BIC Béns d'interés cultural

BRL Béns de rellevància local

NH Nuclis històrics tradicionals

RPR Recintes de protecció

AVA Àrees de vigilància arqueològica i/o paleontològica

PPJ Patrimoni de paisatge catalogat

PNAT Patrimoni natural catalogat





Taula 9: Afeccions

CRT Carreteres

VP Vies pecuàries

FERR Ferrocarrils

COST Costes

HID Hidràuliques

CAPAG Captació d'aigua per al consum humà

ALTT Línies elèctriques alta tensió

ALTRES Gasoductes, aeroports, parcs eòlics, etc.





Taula 10: Tipus de pla especial

1 De reserva de sòl dotacional

2 D'infraestructures

3 De reserva de sòl per a habitatges de promoció pública

4 D'urbanització en actuacions singulars

5 De protecció del paisatge o el medi rural

6 Altres





Taula 11: Tipus de modificació

1 Zonificació/usos

2 Classificació/reclassificació

3 Alineacions i rasants

4 Proteccions patrimoni

5 Normes urbanístiques/ordenances

6 Delimitació sectors/UE/ARA

7 Sòl no urbanitzable

8 Indicadors i/o directrius

9 Dotacions i/o equipaments

10 Altres





Taula 12: Legislació

1 LOTUP

2 LUV

3 LRAU

4 Altres

Mapa web