Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 44/2017, de 24 de març, del Consell, pel qual es creen categories estatutàries del servei de salut de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8014 de 04.04.2017
Número identificador:  2017/2713
Referència Base de Dades:  002917/2017
 
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Sanitat Funció pública
    Descriptors:
      Temàtics: organització sanitària, legislació sanitària, política sanitària, servei sanitari , personal estatutari d'institucions sanitàries, monografies



DECRET 44/2017, de 24 de març, del Consell, pel qual es creen categories estatutàries del servei de salut de la Comunitat Valenciana. [2017/2713]

La Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, estableix en l'article 15 que cada servei de salut crearà, modificarà o suprimirà les categories de personal estatutari, i correspon al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat l'aprovació d'un catàleg homogeni on s'establiran les equivalències de les categories professionals dels serveis de salut, que permetrà garantir el dret a la mobilitat del personal estatutari en el conjunt del Sistema Nacional de Salut, en termes d'igualtat.



En l'àmbit autonòmic, la Llei 7/2014, de 22 de desembre, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d'organització de la Generalitat, estableix en l'article 135 que la creació, modificació o extinció de categories de personal estatutari es realitzarà mitjançant disposició reglamentària amb rang de decret del Consell.

S'ha detectat l'aparició de nous àmbits de prestació assistencial o d'auxili a aquesta que fins al moment no rebien la cobertura per part de la figura professional oportuna o s'estaven cobrint de manera inapropiada en l'entorn de la prestació de servei de les institucions del Servei de Salut de la Comunitat Valenciana, la qual cosa fa necessària la creació de noves categories estatutàries. Respecte d'això, i encara que siga escàs per la quantitat de personal implicat, és el supòsit del personal tècnic per a l'atenció de la cambra hiperbàrica de titularitat pública actualment radicada en l'Hospital General de Castelló, o de personal titulat per a atendre com cal les necessitats de comunicació social de les institucions sanitàries.

De la mateixa manera, la necessària adequació a la demanda assistencial de la població, i l'evolució de les especialitats formatives fa convenient la creació de dues noves categories d'especialistes d'infermeria per a les quals ja hi ha personal titulat.

Aquesta disposició està inclosa en el Pla normatiu de l'Administració de la Generalitat per a 2017.

Per tot això, després de la negociació amb les centrals sindicals més representatives presents en la Mesa Sectorial de Sanitat, a proposta de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, de conformitat amb el que estableixen els articles 31 i 33 de la Llei 5/1983, de la Generalitat, del Consell, conformement amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió de 24 de març de 2017,





DECRETE



Article 1. Objecte i àmbit d'aplicació

Aquest decret té la finalitat de crear determinades categories de personal estatutari del servei de salut de la Comunitat valenciana, tal com es descriu en els articles següents.



Article 2. Creació de la categoria d'operador/a de cambra hiperbàrica

1. Es crea la categoria estatutària d'operador/a de cambra hiperbàrica.

2. Naturalesa jurídica: estatutària.

3. Règim jurídic: Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

4. Grup professional: C2.

5. Titulació exigida per a l'accés: Formació Professional de Grau Mitjà, Tècnic de Busseig de Profunditat Mitjana o Cicle Formatiu de Grau Mitjà, Tècnic en Operacions Subaquàtiques i Hiperbàriques, o acreditació de la qualificació professional d'Operacions en Instal·lacions i Plantes Hiperbàriques.

6. Funcions: Manejar la cambra hiperbàrica i els seus sistemes de suport, efectuar els càlculs matemàtics de consum de gasos durant els tractaments, calcular i dur a terme els procediments de descompressió amb aire i oxigen per al personal sanitari, aplicar les taules de tractament amb oxigenoteràpia hiperbàrica seguint instruccions del personal mèdic responsable, i també mantindre registres llegibles i actualitzats de tots els aspectes de la unitat hiperbàrica.

7. Retribucions: les assignades en l'annex d'aquest decret.



Article 3. Creació de la categoria de periodista

1. Es crea la categoria estatutària de periodista.

2. Naturalesa jurídica: estatutària.

3. Règim jurídic: Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

4. Grup professional: A1.

5. Titulació exigida per a l'accés: llicenciatura en Periodisme, llicenciatura en Ciències de la Informació, especialitat Periodisme, Grau en Periodisme.

6. Funcions: coordinar les relacions amb els mitjans de comunicació, implementar les accions de comunicació interna, externa i amb l'entorn social en les institucions sanitàries,

7. Retribucions: les assignades en l'annex I d'aquest decret.



Article 4. Creació de la categoria d'especialista en infermeria pediàtrica

1. Es crega la categoria estatutària d'especialista en infermeria pediàtrica.

2. Naturalesa jurídica: estatutària.

3. Règim jurídic: Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

4. Grup professional: A2.

5. Titulació exigida per a l'accés: títol d'Especialista en Infermeria Pediàtrica.

6. Funcions: dins del marc general establert en l'article 7. 1 i 2.a de la Llei 44/2003, de 21 de novembre, d'ordenació de les professions sanitàries i de la normativa que regula les especialitats d'infermeria; les assistencials, docents, administratives i d'investigació que se li encomanen d'acord amb el programa formatiu de l'especialitat d'Infermeria Pediàtrica.

7. Retribucions: les corresponents d'especialista en infermeria, assignades en l'annex d'aquest decret.



Article 5. Creació de la categoria d'especialista en infermeria geriàtrica

1. Es crea la categoria estatutària d'especialista en infermeria geriàtrica.

2. Naturalesa jurídica: estatutària.

3. Règim jurídic: Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

4. Grup professional: A2.

5. Titulació exigida per a l'accés: títol d'Especialista en Infermeria Geriàtrica.

6. Funcions: dins del marc general determinat en l'article 7. 1 i 2.a de la Llei 44/2003, de 21 de novembre, d'ordenació de les professions sanitàries i de la normativa que regula les especialitats d'nfermeria; les assistencials, docents, administratives i d'investigació que se li encomanen, d'acord amb el programa formatiu de l'especialitat d'infermeria geriàtrica.

7. Retribucions: les corresponents d'especialista en infermeria assignades en l'annex d'aquest decret.



DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA



Única. Transitorietat

Quan es procedisca a la creació del lloc d'operador/a de cambra hiperbàrica i mentre s'efectua la provisió definitiva del lloc d'operador/a de cambra hiperbàrica, podrà ser ocupat de forma temporal, acreditant la possessió del títol de Graduat/a en ESO o equivalent, més la titulació oficial de Bussejador/a Professional amb especialitat en Instal·lacions i Sistemes Hiperbàrics.



DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



Única. Derogació

Queden derogades totes les normes del mateix rang o d'un rang inferior s'oposen al que estableix el present decret.

DISPOSICIONS FINALS



Primera. Habilitació normativa

Es faculta la persona titular de la conselleria competent en matèria de sanitat universal i salut pública per a dictar les disposicions necessàries per a l'execució i desenvolupament d'aquest decret.



Segona. Entrada en vigor

Aquest decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 24 de març de 2017



El president de la Generalitat,

XIMO PUIG I FERRER



La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública,

CARMEN MONTÓN GIMÉNEZ

Mapa web