Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 83/2008, de 6 de juny, del Consell, pel qual es crea el Registre Autonòmic de Plans d'Autoprotecció.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5781 de 10.06.2008
Número identificador:  2008/7125
Referència Base de Dades:  006982/2008
 



DECRET 83/2008, de 6 de juny, del Consell, pel qual es crea el Registre Autonòmic de Plans d'Autoprotecció. [2008/7125]

Mitjançant el Reial Decret 393/2007, de 23 de març, es va aprovar la Norma Bàsica d'Autoprotecció dels centres, establiments i dependències dedicats a activitats que puguen donar origen a situacions d'emergència, i l'article 5 del text legal esmentat disposa que l'òrgan encarregat del registre, així com els procediments de control administratiu i registre dels plans d'autoprotecció dels centres, establiments, espais, instal·lacions i dependències on s'exerceixen les activitats relacionades en l'annex I de la Norma Bàsica d'Autoprotecció, seràn establits per les comunitats autònomes competents.

Per això, i en desplegament d'allò que s'ha previst en la norma esmentada, mitjançant el present decret es crea el Registre Autonòmic de Plans d'Autoprotecció.

La Norma Bàsica d'Autoprotecció estableix les directrius bàsiques per a regular l'autoprotecció. En el seu annex I inclou un catàleg de les activitats de tot tipus que puguen donar origen a una situació d'emergència i assenyala l'obligació, dels titulars dels establiments on es realitzen les activitats esmentades, de disposar d'un sistema d'autoprotecció, dotat amb els seus propis recursos, per a accions de prevenció de riscos, alarma, evacuació i socors, tal com s'estableix en els articles 5 i 6 de la Llei 2/1985, de 21 de gener, sobre Protecció Civil.

Així mateix, defineix i desenrotlla l'autoprotecció establint l'obligació d'elaborar, implantar materialment i mantindre operatius els plans d'autoprotecció. Determina el contingut mínim que han de presentar aquests plans en aquells establiments que potencialment poden veure's afectats per situacions d'emergència. Incideix no sols en les actuacions davant les situacions adés esmentades, sinó també, i amb caràcter previ, en l'anàlisi i avaluació dels riscos, en l'adopció de mesures preventives i de control dels riscos, així com en la integració de les actuacions en emergència, en els corresponents plans d'emergència de protecció civil.

L'article 5 del reial decret citado assenyala que les dades dels plans d'autoprotecció, rellevants per a la protecció civil, hauran de ser inscrits en un registre administratiu, que inclourà com a mínim els dades referits en l'annex IV de la Norma Bàsica esmentada i que, per a això, els titulars de les activitats remetran a l'òrgan encarregat del dit registre les referides dades i les seues modificacions.

Vist l'anterior, i de conformitat amb el que disposa l'article 18.f) de la Llei del Consell, a proposta del conseller de Governació i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 6 de juny de 2008,

DECRETE

Article 1. Creació del registre

1. Es crea el Registre Autonòmic de Plans d'Autoprotecció, que quedarà adscrit a la conselleria competent en matèria d'emergències.

2. El Registre Autonòmic de Plans d'Autoprotecció té caràcter públic i és un instrument per al coneixement i publicitat dels plans d'autoprotecció.

Article 2. Objecte

El Registre Autonòmic de Plans d'Autoprotecció té com a objecte la inscripció dels plans d'autoprotecció que siguen rellevants per a la protecció civil dels centres, establiments i dependències existents a la Comunitat Valenciana, dedicats a activitats que puguen donar origen a alguna de les situacions d'emergència enumerades en l'annex I de la Norma Bàsica d'Autoprotecció.

Article 3. Àmbit

El Registre Autonòmic de Plans d'Autoprotecció comprendrà l'àmbit de les tres províncies que integren la Comunitat Valenciana.

Article 4. Contingut mínim

El contingut mínim de l'assentament d'inscripció en el Registre Autonòmic de Plans d'Autoprotecció dels establiments regulats per la Norma Bàsica d'Autoprotecció serà el següent, de conformitat amb el que disposa l'annex IV de la norma:

1. Dades generals:

a) Nom de l'establiment.

b) Epígraf de l'activitat segons el catàleg d'activitats de la Norma Bàsica d'Autoprotecció (annex I del Reial Decret 393/2007, de 23 de març).

c) Adreça.

d) Codi Postal.

e) Població.

f) Província.

g) Telèfon, fax, CEL (correu electrònic).

h) Nombre d'ocupants (empleats i visitants).

i) Nombre d'empleats.

j) Descripció dels usos de l'establiment per plantes.

k) Activitats o usos que convisquen en la mateixa edificació.

l) Data de la llicència d'activitat.

m) Data de presentació del pla en l'ajuntament.

n) Dades del titular (nom, adreça, telèfons de contacte...).

o) Data de l'última revisió del pla.

2. Dades estructurals:

a) Tipus d'estructura.

b) Nombre de plantes sobre i sota rasant.

c) Superfície útil o construïda (per plantes).

d) Nombre d'eixides a l'exterior.

e) Nombre d'escales interiors.

f) Nombre d'escales exteriors.

g) Sectorització d'incendis.

h) Una altra informació rellevant sobre l'estructura de l'edifici i/o edificis.

i) Ubicació de les claus de tall de subministraments energètics.

3. Dades de l'entorn:

a) Descripció de l'entorn (urbà, rural, proximitat a rius, a rutes per les quals transiten vehicles amb mercaderies perilloses, a indústries, a zones forestals, edifici aïllat o mitger amb altres activitats. Tipus d'activitats de l'entorn i els seus titulars).

b) Elements vulnerables existents en l'entorn.

4. Accessibilitat:

a) Dades i informació rellevant sobre els accessos a l'establiment.

b) Característiques principals dels accessos de vehicles a les façanes de l'establiment.

c) Nombre de façanes accessibles a bombers.

5. Focus de perill i elements vulnerables:

a) Tipus de risc més significatius que emanen o es presenten en l'establiment.

b) Productes perillosos que s'emmagatzemen i/o processen en l'establiment (nom, tipus i quantitat).

c) Elements vulnerables presents en l'interior de l'establiment.

6. Instal·lacions tècniques de protecció contra incendis (s'indicarà si disposa de):

a) Detecció i alarma d'incendis. Data revisió d'instal·lació.

b) Polsadors d'alarma d'incendis. Data revisió d'instal·lació.

c) Extintors d'incendis. Data revisió d'instal·lació.

d) Boques d'incendi equipades. Data revisió d'instal·lació.

e) Hidrants. Data revisió d'instal·lació.

f) Columna seca. Data revisió d'instal·lació.

g) Extinció automàtica d'incendis. Data revisió d'instal·lació.

h) Enllumenat emergència. Data revisió d'instal·lació.

i) Senyalització. Data revisió d'instal·lació.

j) Grup electrogen i SAI. Data revisió d'instal·lació.

k) Equip de bombament i aljub o depòsit d'aigua. Data revisió d'instal·lació.

7. Plànols.

Les dades dels punts 1.j), 2.c), 2.d), 2.e), 2.f), 2.g), 2.h), 2.i) i tots els dels apartats 3, 4, 5 i 6 quedaran plasmats gràficament mitjançant plànols amb la corresponent escala i simbologia. Com a mínim hauran de presentar-se en el registre els plànols següents:

a) Plànol d'ubicació i entorn de l'establiment.

b) Plànol de descripció d'accessos a l'establiment.

c) Plànols per plantes dels focus de perill i els elements vulnerables.

d) Plànols per plantes del sistema de les instal·lacions de protecció contra incendis.

e) Itineraris d'evacuació, eixides d'emergència i punts de concentració.

Article 5. Registre

L'encarregat i responsable del Registre Autonòmic de Plans d'Autoprotecció serà el titular de l'òrgan directiu competent en matèria de prevenció, extinció d'incendis i emergèn-cies.

La tramitació de les sol·licituds d'inscripció es realitzarà per personal funcionarial, dependent del referit òrgan directiu.

Article 6. Procediment d'inscripció

a) Els titulars de qualsevol activitat de les descrites en l'annex I de la Norma Bàsica d'Autoprotecció, en tràmit de concessió de la llicència per al començament de l'activitat, hauran de sol·licitar la inscripció en el Registre Autonòmic de Plans d'Autoprotecció, amb caràcter previ al seu inici, mitjançant la presentació d'una instància segons el model que figura en l'annex del present decret degudament omplida, incloent les dades relacionades en l'article 4 del present decret i adjuntant la documentació preceptiva establida en aquest.

b) Serà requisit necessari presentar els plans exigits en l'article 4.7 en suport informàtic i format PDF.

c) Rebuda la sol·licitud d'inscripció, l'òrgan competent encarregat del registre dictarà resolució d'inscripció en el Registre Autonòmic de Plans d'Autoprotecció assignant el número de referència corresponent.

d) La resolució esmentada serà notificada a la persona interessada.

e) En cas d'apreciar-se defecte esmenable en la presentació de la documentació necessària, l'òrgan competent encarregat del registre requerirà al sol·licitant l'esmena del defecte, que haurà d'efectuar-se en el termini de deu dies a partir de la recepció de la notificació.

Article 7. Modificació de les dades del registre

Qualsevol modificació que es produïsca de les dades que figuren en el Registre Autonòmic de Plans d'Autoprotecció haurà de ser comunicada a aquest mitjançant la corresponent sol·licitud de modificació de dades, presentant, a l'efecte, una instància degudament omplida, segons el model que figura en l'annex, omplint l'apartat de dades generals i les dades que hagueren patit modificació.

Article 8. Sol·licitud de cancel·lació

1. Finalitzada l'activitat que es desenrotlla en l'establiment el Pla de Autoprotecció del qual ha sigut inscrit en el Registre Autonòmic, el responsable de l'establiment estarà obligat a sol·licitar la cancel·lació de l'assentament en el termini màxim de trenta dies des del cessament de l'activitat.

2. Una vegada sol·licitada la cancel·lació en el registre, el titular de l'òrgan directiu competent en matèria de prevenció, extinció d'incendis i emergències dictarà una resolució ordenand la cancel·lació de l'assentament d'inscripció en el Registre Autonòmic de Plans d'Autoprotecció, que notificarà a continuació al responsable de l'establiment.

Article 9. Accés a les dades del registre

El dret d'accés a les dades del registre es regirà pel que estableix la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

Article 10. Protecció de dades. Nivell de protecció

En relació a les dades de caràcter personal que s'emmagatzemaran en el Registre Autonòmic de Plans d'Autoprotecció, caldrà ajustar-se al que disposa la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal. El nivell de seguretat del Registre Autonòmic de Plans d'Autoprotecció serà el nivell bàsic.

DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Única

Els titulars de les activitats de l'annex I de la Norma Bàsica d'Autoprotecció que ja tingueren concedida la corresponent llicència d'activitat, permís de funcionament o explotació, a la data d'entrada en vigor del Reial Decret 393/2007, 23 de març, hauran de registrar l'establiment, amb les dades incloses en el seu Pla d'Autoprotecció, en el termini d'un any des de la data d'entrada en vigor del present decret.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

Es faculta el conseller competent en matèria de prevenció, extinció d'incendis i emergències per a dictar les disposicions necessàries per al desplegament i aplicació del present decret.

Segona

El present decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 6 de juny de 2008

El president de la Generalitat,

FRANCISCO CAMPS ORTIZ

El conseller de Governació,

SERAFÍN CASTELLANO GÓMEZ

<div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div>

Mapa web