Ficha disposicion

Ficha disposicion





Decret 57/1984, de 21 de maig, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es crea l'Arxiu Central de la Generalitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 168 de 08.06.1984
Referència Base de Dades:  0391/1984
 
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Cultura, Educació i Ciència
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Organització de l'administració Cultura
    Descriptors:
      Temàtics: arxiu, organització administrativa , Arxiu Central de la Generalitat Valenciana



Decret 57/1984, de 21 de maig, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es crea l'Arxiu Central de la Generalitat Valenciana.

Les competències assumides per la Generalitat Valenciana des de l'aprovació de la Llei Orgànica 5/1982, d'1 de juliol, d'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana ha originat una producció creixent de documentació per part dels distints organismes de la Generalitat Valenciana.

El volum que han assolit aquests fons documentals i l'acumulació en les dependències respectives, fa imprescindible la creació d'un organisme que reunesca, conserve i tracte, d'una manera racional, tots aquests fons alhora que descongestione les oficines públiques i agilitze i faça més eficaç la gestió administrativa.

L'article 31.6 de l'esmentada Llei Orgànica 5/82, d'1 de juliol, atribueix a la Generalitat Valenciana competència exclusiva en matèries relatives a Arxius que no siguen de titularitat estatal. Aquestes competències les assumeix la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, en base al Reial Decret 3066/1983, de 13 d'octubre, de transferències en matèria de Cultura, i Decret 171/1983, de 29 de desembre, de la Presidència de la Generalitat, pel qual li són assignades aquestes competències; i dins de la Conselleria, la Direcció General de Cultura en base a les que li atribueix l'article 14 del Decret 38/1984, d'Estructuració Orgànica, aprovat pel Consell el 2 d'abril de 1984.

En atenció d'aquests motius, a proposta de l'Honorable Sr. Conseller de Cultura, Educació i Ciència, i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del 21 de maig de 1984,

DECRETE:

Article 1.r

Es crea l'Arxiu Central de la Generalitat Valenciana, dependent de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència.

Article 2.n

Serà missió de l'esmentat Arxiu Central recollir, conservar i disposar per a una utilització futura, els fons documentals de la Generalitat Valenciana, siga quin siga el suport i la forma de prestació.

Article 3.r

Anualment les dependències de l'Administració Autonòmica, coordinades amb els responsables de l'Arxiu, remetran en aquest la totalitat de la documentació a què fa referència l'article 2.n, que no siga necessària per a la tramitació dels assumptes i que no tinga vigència administrativa, per haver-se produït en la dependència que els ha elaborat o tramitat la totalitat dels efectes.

Article 4.t

La documentació conservada a l'Arxiu Central de la Generalitat Valenciana estarà, en tot moment, a disposició dels organismes que l'haguessen remés, i s'hi facilitarà, sempre que hi haja sol·licitud escrita del Cap del Servei o Dependència emanant de la documentació, qualsevol informació, còpia o certificació que li sol·liciten i fins i tot, en casos estrictament necessaris, els originals.

Article 5.é

La Conselleria de Cultura, Educació i Ciència el dotarà del personal necessari amb la qualificació que exigesquen les diverses funcions , d'acord amb la reglamentació que s'hi establirà.

Article 6.é

S'autoritza la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència per dictar totes les disposicions que siguen necessàries o adients en l'execució d'aquest Decret.

Article 7.é

La Conselleria d'Economia i Hisenda habilitarà els crèdits necessaris per a la instal·lació i el manteniment d'aquest Arxiu.

DISPOSICIO FINAL

Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, a 21 de maig de 1984.

El President de la Generalitat,

JOAN LERMA I BLASCO

El Conseller de Cultura, Educació i Ciència,

CEBRIA CISCAR I CASABAN

Mapa web