Ficha disposicion

Ficha disposicion





Llei de la Generalitat Valenciana 7/1985, de 22 de maig, per a la integració del Col.legi "Nuestra Señora de Begoña", de Sagunt, en la xarxa pública de centres docents.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 256 de 30.05.1985
Referència Base de Dades:  0591/1985
 



Llei de la Generalitat Valenciana 7/1985, de 22 de maig, per a la integració del Col.legi "Nuestra Señora de Begoña", de Sagunt, en la xarxa pública de centres docents.

Sia notori i manifest a tots els ciutadans que les Corts Valencianes han aprovat i jo, d'acord amb el que estableixen la Constitució i l'Estatut d'Autonomia, en nom. del Rei, promulgue la Llei següent:

PREAMBUL

Entre les mesures adoptades per l'Empresa “Alts Forns del Mediterrani, S.A.”, que en l'actualitat es troba incursa en procés de reconversió industrial, està la de procedir al cessament d'activitats del Col·legi d'EGB “Mare de Déu de Begonya” propietat d'aquesta empresa, fet que provocarà la interrupció de l'atenció escolar a un elevat nombre d'alumnes i la pèrdua del lloc de treball dels professors que formen la plantilla docent d'aquest Centre.

En aquest sentit l'empresa “Alts Forns del Mediterrani, S.A.” ha demanat a l'Administració Educativa la pertinent autorització de cessament d'activitats, d'acord amb allò que disposa l'Ordre Ministerial de 26 de juliol de 1972, i Decret 1855/1975 de 7 de juny.

D'altra banda l'Empresa propietària del Centre, per tal de facilitar la solució al problema escolar i laboral que planteja el tancament del Centre cedeix gratuïtament a la Generalitat Valenciana l'immoble i materials del Centre, donació que la Generalitat Valenciana podria acceptar després que es produirà el tancament del Centre per part de l'Empresa propietària

L' excepcional i singular circumstància en què es produeix la petició d'autorització de cessament d'activitats de l'esmentat Centre Privat d'EGB fa que, independentment i simultània al corresponent expedient que la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència ha d'instruir i que abocarà a l'autorització del tancament d'aquest Centre d'acord amb la legislació vigent susdita, la Generalitat Valenciana ha d'arbitrar les mesures legislatives, també excepcionals i singulars que permeten, d'una banda, de mantenir escolaritzats sense interrupció els alumnes atesos pel Col·legi “Mare de Déu de Begonya” i, d'una altra, de mantenir els llocs de treball del col·lectiu de treballadors de l'ensenyament constituït pels professors d'aquest Centre.

Article primer

Es crea, mitjançant el procediment i en la forma establerta en aquesta Llei, un Centre Públic d'Educació General Bàsica a la població de Sagunt, Centre que haurà de situar-se en el mateix edifici i immoble annexos que fins el cessament de les activitats ocupava el Centre Privat d'Educació General Bàsica “Mare de Déu de Begonya”, i aquests immobles restaran adscrits al Servei Públic d'Educació.

Article segon

Els efectes jurídics de la creació del Centre i de l'adscripció dels immobles a què es refereix l'article primer d'aquesta Llei, queden diferits al moment immediatament posterior al moment que el Consell adquirirà la propietat d'aquest immoble mitjançant acceptació de la donació que, al seu torn, serà posterior al moment que es produirà el cessament d'activitats i tancament del Centre Privat d'Educació General Bàsica “Mare de Déu de Begonya”.

Article tercer

Els professors de la plantilla d'Alts Forns del Mediterrani que presten servei als Col·legis d'Ensenyament General Bàsic que depenen d'aquesta Empresa i que en el moment del cessament d'activitats del Centre “Mare de Déu de Begonya” no hagen estat adscrits ni ho poden estar per les mesures de reconversió industrial aplicables al col·lectiu general de treballadors d'aquella i que en veja rescindida la relació laboral amb la indicada empresa, per mutu dissens, seran integrats per la Generalitat Valenciana com a funcionaris interins i amb les següents condicions especials.

a) En el termini màxim de vint-i-cinc anys, comptats a partir de la integració administrativa, hauran de participar en alguna de les convocatòries d'accés al Cos de Mestres que convocarà la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, segons la normativa aplicable a aquests efectes.

b) Els professors que en el moment que tinga efectes jurídics la creació del Centre Públic, pertanyen al Cos de Mestres i els qui hi ingressen, en el termini i d'acord amb allò que disposa l'apartat anterior, continuaran en aquest Centre Públic amb caràcter definitiu, sense que per això puga assolir aquesta condició en la localitat de Sagunt.

c) Mentre persistirà la situació de funcionaris interins, les places que ocupen quedaran excloses dels concursos de trasllats.

Article quart

El Consell de la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència i l'Ajuntament de Sagunt, convindran totes les condicions que siguen necessàries en relació a les obligacions que aquest assumirà per tal de mantenir els Serveis no docents del Centre i la conservació i reparacions de l'edifici, en idèntic règim al que regirà als altres Centres Públics d'Educació General Bàsica.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

El Consell és autoritzat a dictar, per ell mateix o mitjançant la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, les disposicions reglamentàries que calguen per al desenvolupament i aplicació d'aquesta Llei.

Segona

Aquesta Llei entrarà en vigor el mateix dia que es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, sense perjudici de les disposicions que es contenen als articles Primer i Segon d'aquesta.

Per tant ordene que tots els ciutadans, tribunals, autoritats i poders públics als quals pertoque, observen i facen complir aquesta Llei.

València, 22 de maig de 1985.

El President de la Generalitat,

JOAN LERMA I BLASCO

Mapa web