Ficha disposicion

Ficha disposicion





ACORD de 10 de febrer de 2017, del Consell, per a la ratificació de l'Acord de la Mesa General de Negociació I del Personal Funcionari, Estatutari i Laboral de la Generalitat



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7979 de 14.02.2017
Número identificador:  2017/1190
Referència Base de Dades:  001515/2017
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: personal docent, funcionari, empleat de serveis públics, negociació col.lectiva, empresa pública , personal de la Generalitat, personal estatutari d'institucions sanitàries, personal laboral de la Generalitat, cossos de l'Administració de Justícia, Administració Institucional de la Generalitat



ACORD de 10 de febrer de 2017, del Consell, per a la ratificació de l'Acord de la Mesa General de Negociació I del Personal Funcionari, Estatutari i Laboral de la Generalitat (MGN I), pel qual s'estableixen els criteris comuns de les convocatòries de les ofertes d'ocupació pública per als anys 2017, 2018 i 2019. [2017/1190]

Després de l'acord de legislatura aconseguit en la Mesa General de Negociació I amb data 9 de juny de 2016 i ratificat pel Ple del Consell mitjançant l'acord adoptat en la sessió del dia 17 del mateix mes (DOGV 7813, 24.06.2016), s'ha dut a terme la negociació dels «criteris comuns per a la negociació sectorial de les normes que fixen els criteris generals per a l'accés a cada sector de la Generalitat en què tinga la competència transferida» d'acord amb el que estableix l'apartat cinqué, subapartat B.2 de l'esmentat acord de legislatura.

Fruit de les negociacions mantingudes i reunides a València, el 23 de desembre de 2016, les representacions de la Generalitat i de les organitzacions sindicals pertanyents a la Mesa General de Negociació I del personal funcionari, estatutari i laboral (Mesa General de Negociació (MGN I), arribaren a l'acord del qual es proposa la ratificació.

Per tot això, en compliment de l'esmentat acord i en virtut de les competències assignades per la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de la Generalitat, del Consell, i a proposta de la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, el Consell, prèvia deliberació, en la reunió de 10 de febrer de 2017,





ACORDA



Ratificar l'Acord, de 23 de desembre de 2017, de la Mesa General de Negociació I, de Personal Funcionari, Estatutari i Laboral (MGN I), pel qual s'estableixen els criteris comuns de les convocatòries de les ofertes d'ocupació pública per als anys 2017, 2018 i 2019, que figura com annex d'aquest acord.



València, 10 de febrer de 2017



La consellera secretària,

MÓNICA OLTRA JARQUE





ANNEX



Acord de la Mesa General de Negociació I, de Personal Funcionari, Estatutari i Laboral, pel que s'estableixen els criteris comuns de les convocatòries de les ofertes d'ocupació pública per als anys 2017, 2018 i 2019.



Reunides a València, el 23 de desembre de 2016, les representacions de la Generalitat i de les organitzacions sindicals representades en la Mesa General de Negociació I, de personal funcionari, estatutari i laboral, Unió General de Treballadors del País Valencià (UGT-PV), Intersindical Valenciana (INTERSINDICAL), Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV), Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) i Federació de Sindicats d'Educació i Sanitat (FSES), a l'empara del que estableix l'article 33 i concordants del text refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, i l'article 153 i següents de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana,



Manifesten

Que el 9 de juny de 2016, es va aconseguir, en l'àmbit d'aquesta Mesa General de Negociació, un acord de legislatura, que va ser ratificat pel Consell mitjançant un Acord de 17 de juny de 2016 (DOCV 7813, 24.06.2016). En el seu apartat cinqué, «Mesures en relació amb les condicions de treball del personal empleat públic inclòs en l'àmbit d'aplicació de l'acord», subapartat B.2., es va acordar que «La MGN I negociarà i establirà els criteris comuns per a la negociació sectorial de les normes que fixen els criteris generals per a l'accés a cada sector de la Generalitat en què tinga la competència transferida».



En conseqüència, fruit de les negociacions dutes a terme entre les esmentades representacions de la Mesa General de Negociació I, a fi d'arribar a un acord que complisca el que estableix l'esmentat apartat cinqué, B.2, de l'Acord de Legislatura, s'arriba al següent





ACORD



Primer. Objecte

Aquest acord té per objecte establir els criteris comuns que han de regir les convocatòries per a l'accés a cada sector de la Generalitat que tinga la competència transferida, referents a les ofertes d'ocupació pública dels anys 2017, 2018 i 2019.



Segon. Àmbits de l'acord

1. Àmbit personal

Aquest acord és d'aplicació a tot el personal funcionari, estatutari i laboral al servei de la Generalitat, les condicions de treball del qual s'acorden amb la seua representació sindical en la Mesa General de Negociació I.

2. Àmbit funcional

Aquest acord es referix als criteris comuns que han de servir de marc per a la negociació en les meses sectorials dels àmbits corresponents, en relació amb les ofertes d'ocupació pública de 2017, 2018 i 2019.

3. Àmbit territorial

L'àmbit territorial està referit a tots i cada un dels centres i unitats en què preste serveis el personal inclòs en l'àmbit d'aplicació d'aquest acord.

4. Àmbit temporal i publicitat

Aquest acord, una vegada ratificat pel Consell, serà publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, i tindrà vigència des de la seua ratificació pel Consell, fins que finalitze la vigència de l'Acord de Legislatura, de 9 de juny de 2016.



Tercer. Sistemes selectius

Les ofertes d'ocupació pública corresponents a 2017 i 2018 es duran a terme per mitjà de dos modalitats de concurs oposició: els processos de consolidació i els processos de concurs oposició ordinaris.



1. Els processos de consolidació es realitzaran d'acord amb els criteris següents:

El nombre de places a convocar, d'acord amb el que estableix la disposició transitòria quarta del text refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, serà el corresponent a les places de caràcter estructural dels distints cossos i escales o categories que estiguen dotats pressupostàriament i que es troben exercits interina o temporalment amb anterioritat a 1 de gener de 2005.

Aquests processos constaran de proves de contingut teòric i pràctic.

La valoració de la fase d'oposició serà del 60 % i la de la fase de concurs serà el 40 %.

2. Els processos de concurs oposició ordinaris es realitzaren d'acord amb la legislació específica de cada un dels sectors, prèvia negociació en la respectiva Mesa Sectorial, donant compte d'això a la MGN I. En la fase de concurs hi haurà un equilibri en la valoració de l'experiència i la resta de mèrits.

Els criteris per a l'oferta d'ocupació de 2019 es negociaren abans de finalitzar 2018 en cada Mesa Sectorial, informant d'això a la MGN I.



Quart. Reserva de places per a persones amb diversitat funcional

1. S'establirà una reserva del 2 % de les places de l'oferta d'ocupació pública per a persones amb diversitat funcional de caràcter intel·lectual.

2. Als efectes de garantir l'adaptació necessària, en les convocatòries s'establiran sistemes objectius per a valorar els tipus de discapacitat de les persones aspirants.

En particular, per a poder portar a terme l'ampliació del temps de duració de la prova, les persones aspirants hauran d'acompanyar el certificat expedit per l'òrgan oficial competent que especifique el seu diagnòstic i el temps (nombre de minuts) d'ampliació que sol·licita.



Cinqué. Adequació del contingut de les proves a les funcions i tasques dels llocs de treball

En les convocatòries els continguts dels temaris i de les proves es dissenyaran de manera que tinguen relació amb els procediments, tasques i funcions habituals dels cossos, escales, categories o llocs de treball objecte de la convocatòria.



Sisé. Publicació del calendari previst de realització de les proves



Amb ocasió de la publicació de cada una de les convocatòries es publicarà un calendari amb les previsions de realització de les distintes proves previstes en aquestes.



Seté. Formació de les persones que componen els òrgans tècnics de selecció

Els que siguen designats per a formar part dels òrgans tècnics de selecció rebran una formació adequada per a la realització de les esmentades funcions.



Huité. Guia d'instruccions i bones pràctiques dels òrgans tècnics de selecció

Per cada un dels sectors inclosos en aquest acord i en el marc de la negociació sectorial corresponent, s'elaborarà una guia d'instruccions i bones pràctiques dels òrgans tècnics de selecció, en la que s'inclouran i desenvoluparan, entre altres, els aspectes següents:

Elaboració de preguntes.

Seguretat i confidencialitat en l'elaboració dels exàmens.

Celebració de proves i entrevistes.

Transparència dels criteris de correcció.

Procediments de revisió d'exàmens que possibiliten l'accés de la persona aspirant a la revisió de la valoració o nota obtinguda en cada una de les proves del procés selectiu, previs a la via administrativa o judicial



Nové. Denúncia

Aquest acord haurà d'entendre's amb caràcter global, i podrà ser denunciat per qualsevol de les parts en el cas que s'interprete que hi ha un incompliment reiterat de les seues clàusules. La denúncia per la part de representació del personal requerirà majoria de la representativitat en la MGN I.

La denúncia s'haurà de realitzar per escrit motivat en el qual s'indique la causa de la denúncia, i haurà de dirigir-se a totes la parts signants.





Deu. Comissió Paritària de Seguiment de l'acord

De conformitat amb l'article 38.5, del text refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, es constituirà una comissió paritària, les funcions de la qual seran les del seguiment d'aquest acord, integrada per les organitzacions sindicals sotasignades.



València, 23 de desembre de 2016.



(Segueixen les firmes i rúbriques de la presidenta de la Mesa General de Negociació I i de les organitzacions sindicals UGT-PV, CCOO-PV, CSI·F y FSES)

Mapa web