Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 3 de maig de 2018, de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es concedeixen i es dóna publicitat a les ajudes destinades al finançament de projectes i activitats de promoció i foment del voluntariat a la Comunitat Valenciana per a l'exercici 2018.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8299 de 21.05.2018
Número identificador:  2018/4860
Referència Base de Dades:  005005/2018
 



RESOLUCIÓ de 3 de maig de 2018, de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es concedeixen i es dóna publicitat a les ajudes destinades al finançament de projectes i activitats de promoció i foment del voluntariat a la Comunitat Valenciana per a l'exercici 2018. [2018/4860]

Vistes les sol·licituds d'ajuda presentades a l'empara de la Resolució de 13 de desembre de 2017, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es convoquen per a l'exercici 2018 les subvencions per al finançament de projectes i activitats de promoció i foment del voluntariat a la Comunitat Valenciana (d'ara endavant Resolució de 13 de desembre de 2017, de convocatòria de subvencions de voluntariat per a l'exercici 2018, DOGV número 8198, 26.12.2017).

Vista la proposta de resolució de la Comissió Avaluadora sobre la concessió i denegació de les ajudes formulada, en compliment d'allò que s'ha preceptuat en l'article 8 de l'Ordre 5/2015, de 23 d'octubre, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'estableixen les bases reguladores de subvencions per al finançament de projectes i activitats de promoció i foment del voluntariat a la Comunitat Valenciana (d'ara endavant Ordre 5/2015, per la qual s'estableixen les bases reguladores de voluntariat), i d'acord amb els criteris de valoració establits en el precitat precepte.

En virtut de les competències atribuïdes pel Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, aprovat per Decret 14/2018, de 23 de febrer, del Consell (DOGV 8251, 09.03.2018), i d'acord amb el que preveu el resolc seté de la Resolució de 13 de desembre de 2017, de convocatòria de subvencions de voluntariat per a l'exercici 2018, i article 9 de la referida Ordre 5/2015, per la qual s'estableixen les bases reguladores de voluntariat, resolc:



Primer

Concedir la subvenció a les entitats que figuren en l'annex I de la present resolució per a la realització en l'exercici 2018 dels projectes i activitats de promoció i foment del voluntariat a la Comunitat Valenciana, i pels imports que en l'annex esmentat s'indiquen.



Segon

Denegar la subvenció a les entitats relacionades en l'annex II de la present resolució, pels motius que s'hi indiquen.



Tercer

Els projectes objecte d'aquesta subvenció tenen com a finalitat la realització d'activitats de sensibilització, formació i intervenció social, en matèria de voluntariat social referent a dependència, persones amb discapacitat, família, menors, dona o immigració dins del marc de competències que correspon exercir a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, de conformitat amb el que preveu l'article 4 de l'Ordre 5/2015, per la qual s'estableixen les bases reguladores de voluntariat.



Quart

El règim de pagament de les ajudes, d'acord amb la previsió establida en l'article 10 de l'Ordre 5/2015, per la qual s'estableixen les bases reguladores de voluntariat serà el disposat en el resolc huité de la Resolució de 13 de desembre de 2017, de convocatòria de subvencions de voluntariat per a l'exercici 2018.

En conseqüència, podrà alliberar-se de forma anticipada, una vegada concedides les ajudes, fins al 30 % del seu import, mentre que el 70 % restant s'alliberarà després de l'aportació preceptiva de la documentació econòmica que justifique la realització del projecte subvencionat, en els termes establits en l'article 171 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

El termini per a la presentació de la documentació justificativa del lliurament del 30 % de l'import de la subvenció concedida, s'amplia fins al 2 de juliol de 2018, mentre que el 70 % restant es presentarà fins al 31 d'octubre de 2018.

El termini màxim per a la presentació de la memòria tècnica del projecte finalitzarà l'11 de gener de 2019.



Cinqué

D'acord amb el que disposa l'article 171.5.f de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, les entitats beneficiàries estaran exemptes de la constitució de garanties per pagaments anticipats, per ser entitats sense ànim de lucre que desenvolupen projectes o programes vinculats a l'àrea d'acció social, en concret en l'àmbit del voluntariat social.





Sisé

La justificació de la subvenció concedida per part de les entitats beneficiàries s'ajustarà al que preveu l'article 11 de l'Ordre 5/2015, per la qual s'estableixen les bases reguladores de voluntariat. En el cas que no es presente la justificació en el termini indicat, l'entitat beneficiària perdrà el dret a la subvenció, en compliment del que disposa l'apartat 4 de l'article 11 de la referida Ordre 5/2015, per la qual s'estableixen les bases reguladores de voluntariat.



Seté

El pagament d'aquestes subvencions es realitzarà amb càrrec al programa pressupostari 313.50, Inclusió social, línia de subvenció S6583000, per import total de 400.000,00 euros del pressupost de la Generalitat per a l'exercici 2018.



Huité

Es durà a terme un pla de control de la realització de l'activitat subvencionada per mitjà de la comprovació i control de la documentació de caràcter econòmic, justificativa de l'import concedit i de la memòria tècnica relativa al projecte, de conformitat amb el que estableix l'article 169 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

El tipus de control serà administratiu, sobre una mostra aleatòria de les subvencions concedides en aquesta convocatòria; així mateix, es realitzaran controls de camp per mitjà de la visita a alguna de les entitats beneficiàries per a comprovar l'activitat subvencionada que realitzen i la seua qualitat.

El control es realitzarà sobre almenys un 20 % de la quantia total de la línia de subvenció pressupostada.

Tot això a fi de comprovar la veracitat dels dades consignades en la documentació presentada, així com el compliment dels requisits per a la percepció de l'ajuda.



Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, pot interposar-se un recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, o bé directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb el que disposa la legislació reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i la legislació de procediment administratiu comú vigent, sense perjuí que puguen interposar qualsevol altre que estimen pertinent.



València, 3 de maig de 2018.– La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, p. d., la directora d'Inclusió Social: Immaculada Carda i Isach.

Mapa web