Ficha disposicion

Ficha disposicion





Extracte de la Resolució de 14 de maig de 2018, del director general del Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per la qual es convoquen les subvencions públiques destinades al foment de l'ocupació de persones amb diversitat funcional/discapacitat en centres especials d'ocupació i enclavaments laborals per a l'exercici 2018.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8299 de 21.05.2018
Número identificador:  2018/4882
Referència Base de Dades:  005010/2018
 



Extracte de la Resolució de 14 de maig de 2018, del director general del Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per la qual es convoquen les subvencions públiques destinades al foment de l'ocupació de persones amb diversitat funcional/discapacitat en centres especials d'ocupació i enclavaments laborals per a l'exercici 2018. [2018/4882]

BDNS (identif.): 398711.

De conformitat amb el que es preveu en els articles 17.3.b i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual pot consultar-se en la Base de Dades Nacional de Subvencions:

http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index



Primer. Beneficiaris i condicions

Poden ser beneficiaris de les ajudes previstes en l'ordre per la qual s'estableixen les bases reguladores:

1. Per a les ajudes a què fa referència l'apartat 1– a) de l'article 2, els titulars dels centres especials d'ocupació (CEO) inscrits en el Registre administratiu de CEO de la Comunitat Valenciana que desenvolupen la seua activitat a la Comunitat Valenciana i complisquen els requisits establits en l'ordre per a cada programa d'ajudes.

2. Per a les ajudes als projectes d'inserció a través de CEO+I a què fa referència l'apartat 1 – b) de l'article 2, els titulars dels CEO inscrits com a CEO+I en el Registre administratiu de CEO de la Comunitat Valenciana.

3. Per a les ajudes a què fa referència l'apartat 2 de l'article 2, les empreses col·laboradores que desenvolupen la seua activitat a la Comunitat Valenciana i que, d'acord amb allò que es regula en el Reial decret 290/2004, de 20 de febrer, pel qual es regulen els enclavaments laborals com a mesura de foment de l'ocupació les persones amb discapacitat, contracten amb caràcter indefinit persones amb diversitat funcional procedents d'un enclavament laboral.



Segon. Objecte

1. L'objecte d'aquesta resolució és convocar per a l'exercici 2018 les subvencions públiques destinades a promoure i facilitar la integració laboral de persones amb diversitat funcional/discapacitat en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, mitjançant ajudes als centres especials d'ocupació i a les empreses ordinàries que, en aquest cas, contracten treballadors amb diversitat funcional/discapacitat procedents d'enclavaments laborals.

2. Totes les accions subvencionables han de realitzar-se en centres de treball que desenvolupen la seua activitat a la Comunitat Valenciana, i en l'exercici 2018.

No obstant això, també resultaran subvencionables les contractacions de persones amb diversitat funcional/discapacitat, produïdes en els mesos d'octubre, novembre i desembre de l'exercici 2017, segons el que s'estableix per a cada programa.



Tercer. Bases reguladores

Ordre 6/2016, de 27 de juny, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades al foment de l'ocupació de persones amb discapacitat o diversitat funcional en centres especials d'ocupació (CEO) i enclavaments laborals.



Quart. Quantia

1. Subvenció als centres especials d'ocupació del cost salarial corresponent als llocs de treball ocupats per personal amb diversitat funcional/discapacitat que realitze una jornada de treball completa i que estiga donat d'alta en la Seguretat Social, consistent en el 50 % del salari mínim interprofessional vigent en el present exercici, corresponents a les nòmines de gener a desembre de 2018, incloses dues pagues extraordinàries o el prorrateig d'aquestes, així com el 50 % del salari mínim interprofessional de 2017, per a les nòmines de novembre i desembre d'aquest exercici, corresponents a nous contractes, transformacions de contractes temporals en indefinits i pròrrogues produïdes en aquests mesos, sempre que aquestes contractacions es mantinguen fins a la data de publicació de la convocatòria anual.



En el cas de treball a temps parcial, la subvenció experimentarà una reducció proporcional a la jornada laboral realitzada, sempre que la jornada comporte, com a mínim, la meitat de la jornada habitual de l'empresa.

Les subvencions per contractes, transformacions de contractes temporals en indefinits i pròrrogues dels mesos de novembre i desembre de 2018 podran sol·licitar-se a l'empara de la convocatòria d'ajudes per a l'exercici següent, excepte en el cas que puguen resultar subvencionables en l'exercici corrent, en aplicació de saldos sobrants.

Les contractacions, transformacions de contractes temporals en indefinits, pròrrogues o ampliacions de jornada que no hagen sigut subvencionades per esgotament del crèdit publicat, podran resultar subvencionables sempre que no impliquen increment de la subvenció concedida, en aplicació/compensació de saldos sobrants produïts com a conseqüència de baixes de treballadors/es o altres causes.

Quan un treballador/a estiga en situació d'incapacitat temporal (IT), l'import de la subvenció salarial es referirà exclusivament als dies el pagament dels quals siga a càrrec obligatòriament del CEO, de conformitat amb el que dispose la normativa de la Seguretat Social.

No resultarà subvencionable el cost salarial dels contractes de treballadors/es de durada inicial inferior a tres mesos, amb independència de la durada de cadascuna de les pròrrogues, exceptuant-ne el contracte d'interinitat realitzat en els termes previstos en l'article 4 del Reial decret 2720/1998, de 18 de desembre, que desenvolupa l'article 15 del text refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, sempre que substituïsca un treballador amb diversitat funcional/discapacitat que resulte subvencionable. Aquesta exclusió no es tindrà en compte en aquells supòsits en els quals l'extinció del contracte es produïsca per la baixa voluntària del treballador o baixa per no superació del període de prova. Quan es realitzen contractes per obra o servei determinat, ha d'adjuntar-se un compromís de durada mínima d'aquest contracte de, com a mínim, tres mesos.

2. Subvencions als centres especials d'ocupació per a adaptació de llocs de treball i eliminació de barreres arquitectòniques, en una quantia màxima no superior a 1.803 euros per lloc de treball que s'adapte a les necessitats del personal amb diversitat funcional/discapacitat en plantilla.

3. Subvencions als centres especials d'ocupació per projectes d'inserció a través de CEO+I:

a) Per cada treballador que en finalitzar l'itinerari d'inserció siga contractat per l'empresa ordinària per temps indefinit i a jornada completa, el CEO tindrà dret a una subvenció per import de 3.000 euros, sempre que s'acredite la despesa corresponent a aquest import mitjançant despeses salarials de personal de suport relacionades amb la posada en marxa de l'itinerari d'inserció.

b) Quan el contracte a temps indefinit es concerte a temps parcial, la subvenció de 3.000 euros es reduirà proporcionalment a la jornada pactada.

4. Subvencions a empreses ordinàries per la contractació de persones amb diversitat funcional/discapacitat procedents d'enclavaments laborals:

a) Subvenció de 7.814 euros per cada contracte de treball de caràcter indefinit subscrit amb un treballador amb diversitat funcional/discapacitat que presente especials dificultats per a l'accés al mercat ordinari de treball, procedent d'un enclavament laboral, i subscrit a jornada completa. Si el contracte fóra a temps parcial, la subvenció es reduirà proporcionalment segons la jornada de treball pactada.

b) Subvenció per adaptació del lloc de treball i eliminació de barreres arquitectòniques. Aquesta subvenció, compatible amb l'anterior ajuda, podrà arribar als 902 euros per treballador amb diversitat funcional/discapacitat contractat, destinada a l'adaptació dels llocs de treball o dotació d'equips de protecció personal necessaris per a evitar accidents laborals al treballador/a amb diversitat funcional/discapacitat contractat, o eliminar barreres o obstacles que impedisquen o dificulten el treball dels treballadors/es amb diversitat funcional/discapacitat. Si aquesta ajuda no fóra sol·licitada per l'empresa, podrà ser sol·licitada pel mateix treballador/a.





Cinqué. Termini de presentació de sol·licituds

Els terminis de presentació de sol·licituds per a l'exercici 2018 són els següents:

1. Terminis de sol·licitud de les ajudes destinades al manteniment de llocs de treball ocupats per persones amb diversitat funcional/discapacitat en els centres especials d'ocupació, regulades en el capítol I del títol II de l'ordre per la qual s'estableixen les bases reguladores:



a) Primer termini. En el termini de quinze dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació de la present resolució en el DOGV, s'han de presentar les sol·licituds d'ajudes per a finançar:

Primer. Els costos salarials corresponents a l'exercici 2018 de treballadors/es amb contractes, pròrrogues, transformacions de contractes temporals en indefinits i/o ampliacions de jornada, subscrits amb anterioritat a l'1 de gener de 2018.

Segon. Els costos salarials pels contractes, pròrrogues o transformacions de contractes temporals en indefinits, subscrits amb treballadors/es en els mesos de novembre i desembre de 2017, sempre que aquests contractes, incloses les corresponents pròrrogues, s'hagen mantingut des del seu inici fins a la data de publicació d'aquesta resolució de convocatòria, sense que es considere continuïtat la subscripció de dues o més contractes.

Tercer. Els costos d'adaptació de llocs de treball ocupats per treballadors/es amb diversitat funcional/discapacitat.

En el cas de canvi de seu del centre de treball, regirà el termini d'un mes a comptar des de la comunicació d'obertura del centre de treball a l'organisme competent. En tot cas, aquestes sol·licituds, en cas de presentar-se en l'exercici actual, no podran ser posteriors al 31 d'octubre de 2018.

En el cas que el centre especial d'ocupació no haja iniciat les seues activitats, el termini per a la presentació de sol·licituds de l'ajuda per adaptació de llocs serà d'un mes, a partir de la primera contractació de personal amb diversitat funcional/discapacitat, i el termini màxim per a la petició d'aquestes ajudes serà el dia 31 d'octubre de 2018.



b) Segon termini. Del 15 al 29 de juny de 2018 han de presentar-se les sol·licituds d'ajudes per a finançar els costos salarials anuals corresponents a 2018 dels nous contractes, pròrrogues, transformacions de contractes temporals en indefinits i ampliacions de jornada, subscrits des de l'1 de gener fins al 31 de maig de 2018.

c) En els terminis establits en la resolució de convocatòria d'ajudes per a l'exercici 2019, podran presentar-se les sol·licituds d'ajuda salarial per a CEO per contractes, pròrrogues o transformació de contractes temporals en indefinits de treballadors/es amb diversitat funcional/discapacitat efectuats en els mesos de novembre i desembre de 2018, sempre que aquests contractes, incloses les corresponents pròrrogues, s'hagen mantingut d'alta des del seu inici fins a la data de publicació de la resolució de convocatòria per a 2019, i resulten subvencionats segons el que s'estableix en aquesta, en funció de les disponibilitats pressupostàries.



2. Terminis de sol·licitud de les ajudes destinades als projectes d'inserció a través de CEO+I:

Les sol·licituds d'ajudes han de presentar-se en el termini màxim d'un mes comptat des de la data de la contractació objecte de l'ajuda i tindran com a data límit el 31 d'octubre de 2018.

Per a les contractacions formalitzades en el 2018, en el període previ a la publicació de la present resolució de convocatòria, el còmput del termini d'un mes s'iniciarà a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució de convocatòria en el DOGV.

3. Terminis de sol·licitud de les ajudes destinades a les empreses ordinàries que contracten personal amb diversitat funcional/discapacitat procedents d'enclavaments laborals, regulades en el títol III de l'ordre per la qual s'estableixen les bases reguladores:

a) Les sol·licituds d'ajudes han de presentar-se en el termini màxim d'un mes comptat des de la data de la contractació objecte de l'ajuda i tindran com a data límit el 31 d'octubre de 2018.

Per a les contractacions formalitzades en el 2018, en el període previ a la publicació de la present resolució de convocatòria, el còmput del termini d'un mes s'iniciarà a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució de convocatòria en el DOGV.

b) Les sol·licituds d'ajudes pel manteniment de contractes indefinits formalitzats o transformats en els tres últims mesos de l'any 2017, han de presentar-se en el termini màxim d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució.



Sisé. Compatibilitat amb el Mercat Comú

Les ajudes regulades en l'ordre per la qual s'estableixen les bases són compatibles amb el Mercat Comú, ja que es regeixen pel Reglament (UE) núm. 651/2014, de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajudes compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea, i concretament per l'article 33, en el cas de les ajudes per a l'ocupació de treballadors/es amb diversitat funcional/discapacitat en forma de subvencions salarials (ajuda salarial i ajuda per contractació de treballadors/es procedents d'un enclavament laboral), i per l'article 34, en el cas d'ajudes per a compensar els costos addicionals de l'ocupació de treballadors/es amb diversitat funcional/discapacitat (adaptació de llocs i inserció a través dels CEO+I), i han sigut comunicades a la Comissió Europea que ha registrat aquesta comunicació amb el número d'assumpte SA.45943.



València, 14 de maig de 2017.– El director general del SERVEF: Enric Nomdedéu i Biosca.

Mapa web