Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 9 de maig de 2018, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es concedeixen les subvencions per al desenvolupament de programes i serveis de promoció d'autonomia de persones amb diversitat funcional convocades per a l'exercici 2018 i es dóna publicitat a aquestes.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8301 de 23.05.2018
Número identificador:  2018/5014
Referència Base de Dades:  005119/2018
 



RESOLUCIÓ de 9 de maig de 2018, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es concedeixen les subvencions per al desenvolupament de programes i serveis de promoció d'autonomia de persones amb diversitat funcional convocades per a l'exercici 2018 i es dóna publicitat a aquestes. [2018/5014]

Vistes les sol·licituds d'ajuda presentades per al desenvolupament de programes i serveis de promoció de l'autonomia de persones amb diversitat funcional, resulten els següents



Antecedents de fet



Primer. A tenor de la convocatòria pública establida conformement amb l'Ordre 1/2016, de 20 de gener, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió d'ajudes i subvencions en matèria d'atenció a persones amb diversitat funcional, promoció de l'autonomia personal i de l'accessibilitat (DOGV 7705, 26.01.2016) i la Resolució de 29 de desembre de 2017, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives (DOGV 8210, 11.01.2018), per la qual es convoquen per a l'exercici 2018 les subvencions per al desenvolupament de programes i serveis de promoció de l'autonomia de persones amb diversitat funcional, s'han presentat 216 sol·licituds de subvenció amb aquesta finalitat.

Segon. En vista dels informes de les comissions tècniques instructores i la relació ordenada de sol·licitants amb la seua puntuació, la Comissió d'Avaluació ha elaborat la proposta de resolució de subvenció a organitzacions o entitats privades sense ànim de lucre que desenvolupen programes i serveis socials especialitzats per a persones amb diversitat funcional.

Tercer. Aquesta proposta es fa d'acord amb els requisits, els criteris de valoració de les sol·licituds i els criteris de determinació de la subvenció, que estableixen l'Ordre 1/2016, de 20 de gener, i la Resolució de 29 de desembre de 2017, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Quart. Les entitats han aportat declaració responsable que expressa el compliment de les obligacions derivades de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, especialment les de reintegrament de subvencions per deutes amb l'Administració en el sentit que aquestes han sigut complides o la manca d'aquestes.



Fonaments de dret



I. És competent per a resoldre aquest procediment la Direcció General de Diversitat Funcional, per delegació de la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, d'acord amb l'article 10.1 de l'Ordre 1/2016, de 20 de gener, i l'apartat seté, punt 4, de la Resolució de 29 de desembre de 2017, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

II. El règim jurídic aplicable a la subvenció objecte d'aquesta resolució és el contingut en els preceptes declarats bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, juntament amb els articles 159 i següents de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públics instrumental i de subvencions, i també el que s'estableix en la Llei 5/1997, de 25 de juny, de la Generalitat Valenciana, per la qual es regula el Sistema de Serveis Socials en l'àmbit de la Comunitat Valenciana; en la Llei 11/2003, de 10 d'abril, de la Generalitat, sobre l'Estatut de les Persones amb Discapacitat, i en l'Ordre 1/2016, de 20 de gener, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.



III. La present subvenció es concedeix a l'empara del que es disposa en els articles 18 i 20 de la citada Ordre 1/2016, de 20 de gener, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i en la Resolució de 29 de desembre de 2017, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

IV. El pagament i justificació de la subvenció que es concedeix es realitzarà d'acord amb el que s'estableix en l'article 44.1.d.2n de la Llei 22/2017, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2018, i en els apartats dotzé i tretzé de la Resolució de 29 de desembre de 2017, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Vistos els preceptes legals esmentats, i d'altres aplicables generalment i pertinent, resolc:



Primer

Concedir les subvencions per al desenvolupament dels programes i serveis per a persones amb diversitat funcional convocades per a l'exercici 2018 a les organitzacions o entitats privades sense ànim de lucre que figuren en l'annex I de la present resolució i pels imports que en aquest annex s'indiquen.



Segon

Autoritzar i disposar crèdit a favor dels beneficiaris i pels imports que es detallen en l'annex I de la present resolució, amb càrrec a la línia de subvenció i aplicació pressupostària que es detallen en aquest. (Expedient comptable RA, núm. 2018.0.015797).



Tercer

Denegar les subvencions a les organitzacions o entitats privades sense ànim de lucre que figuren en l'annex II de la present resolució, pels motius que s'indiquen.



Quart

La present subvenció s'ha de fer efectiva de conformitat amb el que es disposa en l'article 44.1.d.2n de la Llei 22/2017, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2018, mitjançant el fraccionament de la quantia total concedida en dos lliuraments; el primer, corresponent fins al 65 per 100 de l'import, s'ha de fer una vegada s'haja concedit la subvenció. El 35 per 100 restant s'ha de lliurar després de l'aportació i de la comprovació de la documentació justificativa de l' aplicació efectiva i correcta de l'import anticipat inicialment.

En qualsevol cas, i com a data límit el 31 de gener de l'any 2019, el beneficiari de la present subvenció ha de justificar la totalitat de la despesa anual objecte de la subvenció, de conformitat amb l'apartat dotzé, punt dos, de la Resolució de 29 de desembre de 2017, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, moment en què s'ha de liquidar aquesta, de la qual cosa pot derivar-se una regularització que implique l'exigència de reintegrament dels imports percebuts indegudament, en cas que la justificació siga insuficient.



La justificació s'ha de fer mitjançant la presentació dels justificants de despesa que corresponguen a cada lliurament davant la Direcció territorial d'Igualtat i Polítiques Inclusives corresponent (programes d'àmbit provincial) i/o Direcció General de Diversitat Funcional (programes d'àmbit autonòmic).

La justificació s'ha de fer per mitjà de la documentació exigida en l'apartat tretzé de la Resolució de 29 de desembre de 2017, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.





Cinqué

El pagament de la subvenció està condicionat al compliment per part de l'entitat subvencionada de les obligacions establides en l'Ordre 1/2016, de 20 de gener, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.



Sisé

La falta, la inadequació o la presentació de la justificació de despesa amb posterioritat al 31 de gener de 2019, que regeix per a les subvencions corresponents a desenvolupament de programes i serveis, establit per la mencionada Resolució de 29 de desembre de 2017, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, pot donar lloc, de conformitat amb el que es disposa en l'article 53 de l'Ordre 1/2016, de 20 de gener, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, a la minoració de l'import de la subvenció concedida i a l'exigència del reintegrament de les quantitats percebudes indegudament, i també de l'interés de demora des del moment del pagament de la subvenció, per incompliment de les obligacions i requisits que s'estableixen en aquesta Ordre, i també en els supòsits de causes de reintegrament que estableix l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, sense perjudici de les infraccions i sancions que estableix aquesta llei.



Seté

Ordenar la publicació de la present resolució de concessió i denegació de subvencions en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).



Contra la present la present resolució, que posa fi a la via administrativa, pot interposar-se un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seua notificació, d'acord amb el que es disposa en l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o potestativament un recurs de reposició davant la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, en el termini d'un mes, computat en aquests termes, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sense perjudici que puga interposar-se qualsevol altre que s'estime oportú.



València, 9 de maig de 2018.– El director general de Diversitat Funcional (p. d., art. 10.1 O 1/2016, 20.01.2016, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives; DOGV 7705, 26.01.2016): Antonio Raya Álvarez.

Mapa web