Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 24 de maig de 2019, del director de l'Institut Valencià d'Art Modern, per la qual es convoca el procés de selecció per a la contractació temporal d'un lloc de naturalesa laboral. Convocatòria número 6/2018.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8562 de 04.06.2019
Número identificador:  2019/5484
Referència Base de Dades:  005259/2019
 



RESOLUCIÓ de 24 de maig de 2019, del director de l'Institut Valencià d'Art Modern, per la qual es convoca el procés de selecció per a la contractació temporal d'un lloc de naturalesa laboral. Convocatòria número 6/2018. [2019/5484]

L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) és una entitat de dret públic de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia i amb autonomia econòmica i administrativa, subjecta a l'ordenament jurídic privat per a la realització de les seues finalitats, entre els quals es troben el coneixement, foment, investigació i difusió de l'art modern.

En el marc del desenvolupament i compliment d'aquests objectius, l'IVAM necessita cobrir amb urgència temporalment el lloc núm. 106 tècnic/a mitjà/ana administració de la seua relació de llocs de treball.

La convocatòria de la plaça número 106 tècnic/a mitjà/ana administració amb motiu de l'obertura de la subseu de l'IVAM en el CADA d'Alcoi, ha sigut autoritzada per la Direcció General de Pressupostos el 17 d'octubre de 2018, i la Direcció General del Sector Públic el 4 d'octubre de 2018. Per Acord del Consell Rector celebrat el 10 d'octubre de 2018, es va delegar en la Direcció de l'IVAM, l'adaptació de les bases de la convocatòria al III acord de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat Valenciana (DOGV 20 agost 2018), i amb data 19 de desembre de 2019 ha sigut aprovada pel Consell Rector la seua convocatòria.

La present convocatòria té en compte el principi d'igualtat de tracte entre dones i homes pel que fa a l'accés a l'ocupació, d'acord amb l'article 14 de la Constitució Espanyola, el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic i la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes.



Aquesta convocatòria, a fi de facilitar l'accés a la informació, figurarà en la pàgina de l'IVAM http://www.ivam.es/becas-y-convocatorias/, i es desenvoluparà d'acord amb les bases següents.

Per tant i en virtut de les facultats que em confereix l'article 12.1.a de la Llei 1/2018, de 9 de febrer, per la qual es crea l'Institut Valencià d'Art Modern, i de l'article 8.2.f del Reglament d'organització i funcionament de l'Institut Valencià d'Art Modern, i l'autorització de la Direcció General de Pressupostos de data 17 d'octubre de 2018, resolc:





Primer

Convocar-lo novament, a l'haver quedat desert l'anterior procés de selecció per a la cobertura temporal del lloc de naturalesa laboral número 106 tècnic/a mitjà/ana administració B20 E029.



Segon

Ratificar les bases que s'adjunten com a annex de la present resolució, les quals regiran en aquesta convocatòria.



Tercer

La present resolució entrarà en vigor a partir de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

La present resolució posa fi a la via administrativa. De conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, així com amb els articles 8, 14.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, les persones interessades podran interposar recurs de reposició, amb caràcter potestatiu, davant el mateix òrgan que ha dictat aquesta resolució, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació; o, alternativament, si no s'interposa el citat recurs de reposició, interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de la ciutat de València, o aquell en la circumscripció del qual tinga la persona recurrent el seu domicili, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació de la present resolució.



València, 24 de maig de 2019.– El director de l'Institut Valencià d'Art Modern: José Miguel García Cortés.

ANNEX I

Convocatòria 6/18

Bases



1. Objecte de la convocatòria

És objecte d'aquesta convocatòria el procés de selecció per a la contractació laboral temporal del següent lloc de naturalesa laboral:



Lloc núm. 106

Denominació: tècnic/a mitjà/ana administració

Grup: B

Nivell: 20

Complement específic: E029

Forma de provisió: concurs

Naturalesa: laboral

Adscripció orgànica: cap de gestió administrativa

Localitat: Alcoi/València

Requisits: Diplomat/da en gestió i administració pública, podent concórrer els qui posseïsquen en títol universitari oficial de llicenciatura o grau o equivalents, en dret o gestió i administració pública, que d'acord amb els plans d'estudi vigents, habiliten per a exercir les activitats de caràcter professional relacionades amb les funcions assenyalades en el lloc.

Idiomes:

Anglés: nivell B1 o equivalent respecte al Marc Europeu de Referència acreditat amb la possessió del corresponent certificat expedit o homologat per L'escola oficial d'idiomes, universitats o organismes oficials d'ensenyament d'idiomes.

Valencià: Grau Mitjà acreditat amb la possessió del corresponent certificat expedit o homologat per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

Funcions: Sota la supervisió del cap del departament, realitzar les funcions de gestió de recursos humans, de la seua contractació i incidències; supervisió i control dels serveis generals, especialment els de la seu del museu a Alcoi; contractació administrativa i privada; gestió de propietat intel·lectual i de drets d'autor; gestió administrativa dels serveis i subministraments de les exposicions; gestió de subvencions i beques; tramitació de reclamacions i recursos administratius; registre d'entrada i eixida de documents; Comitè de Seguretat i Salut.





2. Naturalesa i durada del contracte

El contracte serà de naturalesa laboral de durada determinada d'interinitat en lloc vacant. El conveni que serveix de base per a la contractació té una durada inicial de 4 anys.



3. Requisits per a concórrer

3.1. Per a ser admesos a la realització del procés selectiu els aspirants hauran de posseir en el dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantindre fins al moment de la formalització del contracte de treball, a més dels requisits exigits en la descripció del lloc en la base 1, els següents:

3.1.1. Tindre la nacionalitat espanyola o, en defecte d'això, trobar-se en qualsevol de les situacions descrites en l'article 54 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana.

3.1.2. Edat. Tindre la majoria d'edat laboral i no excedir, si escau, de l'edat màxima de jubilació forçosa.

3.1.3. Quant al requisit titulació: Estar en possessió o en condicions d'obtindre, a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds, la titulació que s'assenyala en la base 1. Els/les aspirants amb titulacions acadèmiques o professionals obtingudes a l'estranger hauran d'acreditar que estan en possessió de la corresponent convalidació o del document que acredite, si escau, l'homologació. Aquest requisit no serà aplicable als aspirants que hagueren obtingut el reconeixement de la seua qualificació professional, en l'àmbit de les professions regulades, a l'empara de les disposicions de dret comunitari.



3.1.4. Posseir les capacitats i aptituds físiques i psíquiques que siguen necessàries per a l'acompliment de les corresponents funcions o tasques.

3.1.5. Habilitació: No trobar-se inhabilitat per sentència ferma o com a conseqüència d'haver sigut acomiadat disciplinàriament de forma escaient, per a exercir funcions similars a les pròpies de la categoria professional a la qual es pretén accedir. Tractant-se de persones nacionals d'altres estats, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent, ni haver sigut sotmés a sanció disciplinària o equivalent que impedisca, en els mateixos termes en el seu estat, l'accés a l'ocupació pública.





4. Proves selectives

Les proves selectives representaran el 60 % de la puntuació total, corresponent a la valoració de mèrits el 40 % de la puntuació total.



Per a passar a la fase de valoració de mèrits caldrà superar les proves selectives.

Primer exercici teòric sobre el temari íntegre (general i específic)



Puntuació màxima: 25 punts.

Desenvolupament per escrit d'un tema a triar entre dos, proposats per l'òrgan tècnic d'avaluació.

Durada màxima: 1 hora.

Aquest exercici serà posteriorment presentat davant l'òrgan tècnic, que podrà realitzar preguntes relacionades en idiomes valencià, castellà i anglés, i que seran respostes en el mateix idioma en què es formulen.



Per a poder superar-lo serà necessari obtindre, almenys, 13 punts.

Segon exercici. Teòric/pràctic.

Puntuació màxima: 35 punts

Consistirà en la realització d'un supòsit teòric/pràctic relacionat amb els continguts del lloc de treball, detallats en la descripció de les funcions del lloc.

Durada màxima: 1 hora 30 minuts.

Aquest exercici serà posteriorment presentat davant l'òrgan tècnic, que podrà realitzar preguntes relacionades en idiomes valencià, castellà i anglés, i que seran respostes en el mateix idioma en què es formulen.



Per a poder superar-lo serà necessari obtindre, almenys, 17 punts.

Els exercicis tindran una valoració màxima de 60 punts, quedant eliminats els aspirants que no obtinguen un mínim de 30 punts en la suma dels dos exercicis.

La Comissió Avaluadora garantirà que els i les aspirants puguen realitzar les proves selectives en qualsevol de les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana.



5. Mèrits

A) Experiència professional relacionada amb les funcions del lloc fins a un màxim de 20 punts:

a. L'experiència laboral en gestió administrativa o departaments jurídics en institucions museístiques o culturals públiques, a raó de 0,20 punts per mes complet de serveis.

b. L'experiència laboral en gestió administrativa o departaments jurídics en institucions públiques, a raó de 0,10 punts per mes complet de serveis.

c. L'experiència laboral en gestió administrativa o departaments jurídics en institucions museístiques o culturals privades, a raó de 0,05 punts per mes complet de serveis.

B) Formació fins a un màxim de 20 punts:

a. Valencià de major nivell a l'exigit com a requisit: els coneixements de valencià es valoraran amb 3 punts, prèvia acreditació d'estar en possessió del corresponent certificat expedit o homologat per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià de Grau Superior.



b. Idiomes comunitaris diferents de la llengua espanyola: Fins a un màxim de 3 punts, a raó de 0,50 punts per curs, o la seua equivalència si es tracta de cicles, corresponent al títol expedit per la universitat o Escola Oficial d'Idiomes. En l'idioma anglés sol es puntuaran els nivells superiors a l'exigit.

c. Títols acadèmics oficials d'igual o superior nivell a l'exigit com a requisit, excloent aquest: 2 punts per cada titulació, amb un màxim de 4 punts. Per estar dirigida a diplomats/des, tindre la llicenciatura superior o grau en la matèria requerida es valorarà en 0,50 punts.

d. Altres titulacions relacionades amb les funcions del lloc d'igual o superior nivell a l'exigit com a requisit, excloent aquest, i diferents de les valorades en l'apartat anterior: 2 punts per cada titulació, amb un màxim de 2 punts.

e. Cursos de formació i perfeccionament de durada igual o superior a 15 hores, el contingut dels quals estiga relacionat amb les funcions del lloc, convocats o homologats per qualsevol centre o organisme públic de formació, fins a un màxim de 5 punts, i conformement a l'escala següent:

a) De 100 o més hores, 2,00 punts.

b) De 75 o més hores, 1,50 punts.

c) De 50 o més hores, 1,00 punt.

d) De 25 o més hores, 0,50 punts.

e) De 15 o més hores, 0,20 punts.

En cap cas es puntuaran en el present subapartat ni en l'anterior els cursos de valencià i d'idiomes, ni els cursos pertanyents a una carrera universitària, cursos de doctorat i els dels diferents instituts de les universitats, quan formen part del pla d'estudis del centre, ni els cursos derivats de processos selectius, promoció interna, plans d'ocupació i adaptació del règim jurídic a la naturalesa dels llocs que s'ocupen.



f. Altres cursos de formació i perfeccionament de durada igual o superior a 15 hores, el contingut dels quals estiga relacionat amb les funcions del lloc, fins a un màxim de 3 punts, i conformement a l'escala següent:

a) De 100 o més hores, 2,00 punts.

b) De 75 o més hores, 1,50 punts.

c) De 50 o més hores, 1,00 punt.

d) De 25 o més hores, 0,50 punts.

e) De 15 o més hores, 0,20 punts.



6. Baremació

Una vegada aconseguida la condició d'apte/a, en la fase d'exercicis, l'òrgan tècnic valorarà els mèrits mitjançant un barem provisional disposat per ordre de la puntuació més gran obtinguda per cada aspirant. Aquest barem s'exposarà al tauler d'anuncis de l'IVAM i en la pàgina web de l'IVAM (www.ivam.es), establint un termini de 3 dies hàbils, durant els quals els/les aspirants podran presentar escrit de disconformitat, que haurà d'exposar-ne els motius. L'òrgan tècnic resoldrà les reclamacions que es presenten en el termini de cinc dies hàbils, després dels quals es publicarà el barem definitiu d'aquests mèrits.





7. Presentació de candidatures.

Els candidats que concórreguen al procés hauran de presentar en el Registre de l'IVAM (C/ Guillem de Castro 118. València 46003. Horari de 09.00 a 14.00 hores), o en la resta de les formes previstes en l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques –anunciant el seu enviament per correu electrònic a: g.administrativa@ivam.es–, la sol·licitud conforme al formulari de l'annex II, fotocòpia del DNI i curriculum vitae conforme al formulari de l'annex III.

El termini per a la presentació de les propostes serà de 15 dies naturals, a comptar des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. La presentació de la candidatura implica l'acceptació de les presents bases.



8. Procés de selecció

La selecció del candidat/a es realitzarà per l'òrgan tècnic designat per la Sotssecretaria de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, en virtut del disposat en l'apartat dotze del II Acord la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat Valenciana.

L'òrgan tècnic tindrà la consideració d'òrgan col·legiat de l'administració i, com a tal, estarà sotmés a les normes contingudes en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i adoptarà les seues decisions de forma col·legiada mitjançant votacions, les quals quedaran recollides en la corresponent acta. En cas d'empat, hi decidirà qui n'ostente la presidència.



L'òrgan tècnic analitzarà els requisits presentats pels candidats, resultant exclosos els qui no reunisquen els exigits per al lloc al qual opten.

Amb la finalitat de reduir les càrregues administratives, les persones interessades únicament presentaran la sol·licitud degudament emplenada que s'adjunta en annex II, fotocòpia del DNI, i el curriculum vitae amb els mèrits conforme a l'annex III.

Si la sol·licitud no reuneix totes les dades exigides o no fora aportada alguna documentació de l'exigida, es requerirà les persones interessades perquè, en el termini de 5 dies hàbils, esmenen el defecte o acompanye els documents preceptius amb la indicació que, si no ho fera, s'entendrà desistit de la seua petició.

Si, en qualsevol moment del procés, arriba a coneixement de l'òrgan tècnic d'avaluació que alguna de les persones sol·licitants no posseeix la totalitat dels requisits exigits, o dels mèrits al·legats, haurà de requerir-los-els per a la seua acreditació. En cas de no ser acreditats en termini, quedarà exclòs del procés, prèvia indicació de les inexactituds o falsedats formulades pel sol·licitant.

La resolució del procés de selecció es publicarà en el tauler d'anuncis de l'IVAM, en la pàgina web de l'IVAM, www.ivam.es, i en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Es constituirà una borsa de treball amb les persones aspirants que hagen sigut seleccionades, ordenada per la puntuació obtinguda en el procés de selecció, a la qual es podrà acudir en cas de vacant o incapacitat temporal o situació similar.

La convocatòria podrà declarar-se deserta si l'òrgan tècnic considera que cap dels candidats/es no assoleix la condició d'apte/a.

Conclòs el procés selectiu, l'aspirant que aconseguisca la puntuació més gran serà aquell/a a contractar, mitjançant contracte de durada determinada d'interinitat en lloc vacant, i superació, si escau, del període de prova corresponent de dos mesos.



València, 24 de maig de 2019.– El director de l'Institut Valencià d'Art Modern: José Miguel García Cortés.







Temari

General



1. Normativa pròpia de l'IVAM. Llei 1/2018, de 9 de febrer, de la Generalitat, reguladora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM). Decret 27/2015, de 27 de febrer, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament d'organització i funcionament de l'Institut Valencià d'Art Modern.



2. L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana.

3. Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià.

4. La Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector instrumental i de subvencions: àmbit d'aplicació i hisenda pública de la Generalitat. Règim de la hisenda pública de la Generalitat. El sector públic instrumental de la Generalitat.

5. Els pressupostos de la Generalitat: programació i gestió. Elaboració i estructura del pressupost. Els crèdits i les seues modificacions. Gestió pressupostària.

6. Les subvencions. Règim jurídic en la normativa bàsica estatal i en la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector instrumental i de subvencions.

7. La Llei 20/2017, de 28 de desembre, de taxes, especial referència al títol XXII, Taxes en matèria de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM).

8. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic: disposicions generals. Els òrgans de les administracions públiques. Òrgans col·legiats.

9. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic: els convenis de col·laboració. Regulació i normativa aplicable en la Comunitat Valenciana.

10. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic: les relacions interadministratives. Funcionament electrònic del sector públic.

11. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques: objecte i àmbit subjectiu d'aplicació.

12. Els interessats en el procediment. L'activitat de les administracions públiques: normes generals d'actuació. Termes i terminis.



13. Els actes administratius: requisits. Eficàcia dels actes. Nul·litat i anul·labilitat.

14. Disposicions sobre els procediments administratius: garanties del procediment. Iniciació, ordenació, instrucció, finalització i execució del procediment. Fases.

15. Els drets de les persones en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. La relació jurídica administrativa. Els registres administratius i arxiu de documents. La participació en les administracions públiques.



16. L'acte administratiu: concepte, elements i classes. La forma dels actes administratius. La motivació, la notificació i publicació. El silenci administratiu: el seu règim jurídic.

17. L'eficàcia dels actes administratius. L'executivitat dels actes administratius. L'execució forçosa per l'administració. La invalidesa de l'acte administratiu: nul·litat de ple dret i anul·labilitat. Els actes administratius irregulars. La convalidació, conservació i conversió dels actes administratius.

18. La revisió dels actes en via administrativa: revisió d'ofici. Revocació dels actes administratius. Rectificació d'errors materials o de fet: concepte i tractament. Els recursos administratius.





Específic



19. Els contractes del sector públic (I). Objecte i àmbit d'aplicació de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014. Delimitació dels tipus contractuals. Contractes administratius i contractes privats. Perfecció i forma del contracte. Règim d'invalidesa. Parts del contracte.

20. Els contractes del sector públic (II). Objecte, preu i quantia del contracte. Garanties exigibles en la contractació del sector públic. Normes generals de la preparació de contractes per les administracions públiques.

21. Els contractes del sector públic (III). Adjudicació dels contractes de les administracions públiques: normes generals. Efectes, compliment i extinció dels contractes administratius: normes generals. Òrgans de contractació.

22. El dret del treball. Naturalesa i característiques. Principis constitucionals. Les fonts del dret laboral. L'Estatut dels Treballadors: estructura i contingut. El contracte de treball: concepte, elements i eficàcia. Modalitats. Aspectes essencials del seu contingut. Modificació, suspensió i extinció.

23. L'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic. Llei d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques. Llei de reconeixement de serveis previs en l'Administració pública.

24. Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana. El II conveni col·lectiu per al personal laboral al servei de l'Administració de la Generalitat.

25. La selecció, provisió de llocs de treball i la carrera professional del personal al servei de l'Administració de la Generalitat. Les condicions de treball del personal al servei de l'Administració de la Generalitat. Normativa reguladora.

26. Política en matèria de prevenció de riscos laborals per a protegir la seguretat i la salut en el treball. Serveis de prevenció. Responsabilitats i sancions.

27. El patrimoni de les administracions públiques: concepte i classificació. La Llei de patrimoni de la Generalitat. Els béns de domini públic de la Generalitat: règim jurídic. Protecció i defensa dels béns. L'afectació, adscripció i mutació demanial. Els béns patrimonials: adquisició, utilització i alienació.

28. Acció administrativa en relació amb la cultura. El patrimoni històric. Competències de la Generalitat i normativa aplicable en la Comunitat Valenciana en matèria de patrimoni cultural valencià, arxius, biblioteques i esport.

29. Propietat intel·lectual i drets d'autor. El Reial decret legislatiu 1/1996, de 12 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de propietat intel·lectual, regularitzant, aclarint i harmonitzant les disposicions legals vigents sobre la matèria.

30. El mecenatge. Llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense finalitats lucratives i dels incentius fiscals al mecenatge. La Llei 20/2018, de 25 de juliol, de la Generalitat, del mecenatge cultural, científic i esportiu no professional en la Comunitat Valenciana.

Mapa web