Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 2 de novembre de 2016, de la Direcció General de Justícia, per la qual es convoca a concurs específic de mèrits la provisió del lloc de treball de cap de Secció de Toxicologia Forense de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de València.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7917 de 15.11.2016
Número identificador:  2016/8952
Referència Base de Dades:  008556/2016
 



RESOLUCIÓ de 2 de novembre de 2016, de la Direcció General de Justícia, per la qual es convoca a concurs específic de mèrits la provisió del lloc de treball de cap de Secció de Toxicologia Forense de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de València. [2016/8952]

De conformitat amb el que estableixen els articles 532 i 533 de la Llei Orgànica 6/1985, d'1 de juliol, del Poder judicial, i l'article 49 i següents del Reial Decret 1451/2005, de 7 de desembre pel qual s'aprova el Reglament d'ingrés, provisió de llocs de treball i promoció professional del personal funcionari al servei de l'Administració de Justícia, s'anuncia a concurs específic de mèrits la provisió, entre els funcionaris del Cos de Metges Forenses, de la plaça vacant de lloc singularitzat en l'Institut de Medicina Legal de l'àmbit de competència d'aquesta Comunitat Valenciana, i que en annex es relaciona, d'acord amb les bases següents:



Primera. Objecte de la convocatòria

La present convocatòria té per objecte la provisió, per concurs específic de mèrits, del lloc de treball singularitzat i vacant de cap de Secció de Toxicologia Forense inclòs en la relació de llocs de treball de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de València.





Segona. Requisits i condicions de participació

1. Podran prendre part en aquest concurs els metges i les metgesses forenses, siga quin en siga l'àmbit territorial en què estiguen destinats, que reunisquen les condicions generals i reunisquen el requisit específic de formació en toxicologia, exigits en la data en què acabe el termini de presentació de les sol·licituds de participació i les mantinguen fins a la resolució definitiva del concurs.

2. No podran prendre part en aquest concurs:

a) Els declarats suspensos en ferm, mentre dure la suspensió.

b Els metges i les metgesses forenses que es troben en situació d'excedència voluntària per interès particular, durant el període mínim obligatori de permanència en la situació esmentada.

c)Els sancionats amb trasllat forçós, fins que transcórreguen un o tres anys, per a destinació en la mateixa localitat en què se'ls va imposar la sanció, si es tracta de falta greu o molt greu, respectivament.



Tercera. Lloc que es pot sol·licitar

1. Els participants podran sol·licitar el lloc de treball relacionat en l'annex I.

2. La sol·licitud del lloc es farà en una única instància, ajustada al model que es publica com a annex II.



Quarta. Presentació de sol·licituds i documentació

1. Les sol·licituds, firmades i ajustades al model publicat, hauran de presentar-se en el termini de 10 dies naturals següents al de la publicació simultània de la present convocatòria en el Boletín Oficial del Estado i el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Si la simultaneïtat citada no fóra possible, el termini esmentat es comptarà a partir de la data de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Les sol·licituds aniran dirigides a la Direcció General de Justícia de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, ciutat administrativa 9 d'Octubre, Torre 4, planta segona, carrer Castán Tobeñas 77, 46018 de València i es presentaran en el Registre General de la Conselleria, ubicat en la planta baixa.

2. Igualment podran presentar-se en els Registres dels serveis centrals i territorials de les distintes Conselleries, en els punts PROP o en les oficines públiques a què fa referència l'article 38.4 de la Llei 30/ 1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú. Si les sol·licituds es presentaren a través de les Oficines de Correus hauran d'anar en sobre obert per a ser datades i segellades pel funcionari corresponent abans de ser certificades.

3. Cap participant no podrà anul·lar o modificar la seua instància una vegada acabat el seu termini de presentació.

4. Amb la sol·licitud s'adjuntarà la documentació original o fotocòpies compulsades i paginades de la documentació justificativa, tant del requisit específic de formació en toxicologia com dels mèrits al·legats, així com el seu índex. Per a l'acreditació del requisit de formació específica seran vàlids certificats expedits per universitats o organismes oficials.

5. A més amés de la documentació anterior haurà de presentar-se, una memòria mecanografiada i firmada en la que, en una extensió no superior a 10 folis per una cara, el candidat realitzarà una anàlisi de les tasques del lloc sol·licitat, condicions i mitjans necessaris per al seu exercici, propostes de millora en el desenvolupament de les funcions i totes aquelles altres qüestions que l'aspirant considere d'interès o importància, amb base en la descripció de funcions del lloc. Per a la valoració de la memòria, aquesta haurà de ser presentada inexcusablement dins del termini de presentació de sol·licituds.



Cinquena. Fases i baremació del concurs

Els mèrits al·legats i acreditats es valoraran amb referència a la data de tancament del termini de presentació d'instàncies, per la Comissió de Valoració establida en la base sisena, la qual durant el procés de valoració podrà demanar dels interessats les aclariments o, si és el cas, la documentació addicional que s'estimen necessàries per a la comprovació dels mèrits al·legats.

1. El concurs constarà de dos fases:

En la primera fase es valoraran els mèrits generals consistents en:



1.a) Antiguitat com a funcionari de carrera del Cos Nacional de Metges Forenses, amb un màxim de 45 punts, a raó de 2 punts per any complet de serveis en el Cos. Els períodes inferiors a l'any es computaran proporcionalment a raó de 0,0055556 per dia, establint-se els mesos com de trenta dies.

Aquest apartat s'acreditarà d'ofici per mitjà de certificació emesa per l'òrgan de gestió de personal corresponent.

1.b) Coneixement oral i escrit de valencià, que haurà de ser acreditat per mitjà de certificació oficial expedida per la Junta Qualificadora de Coneixement de Valencià o títol homologat segons Ordre de 16 d'agost de 1994, de la Conselleria d'Educació i Ciència, modificada per Ordre de 22 de desembre de 1995, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, sobre certificats de coneixement del valencià.



A aquests efectes, es valorarà fins a 12 punts segons el nivell de coneixements acreditat en els termes següents:

– Certificat de Grau Elemental: 4 punts.

– Certificat de Grau Mitjà: 8 punts.

– Certificat de Grau Superior: 12 punts

1.c) Mèrits generals, amb un màxim de 15 punts.

1.c.1) Per activitats docents relacionades amb la medicina legal: màxim 4 punts, a raó de 0,2 punts per cada 10 hores d'impartició en qualsevol organisme, públic o privat, oficialment reconegut o homologat, així com en centres oficials de formació de funcionaris i homologats.

1.c.2) Publicacions relacionades amb la medicina legal, amb un màxim de 3 punts:

– Comunicacions i pòsters a congressos nacionals: 0,1 punts cada una.

– Comunicacions i pòsters a congressos internacionals: 0,2 punts cada una.

– Ponències a congressos nacionals: 0,3 punts cada una.

– Ponències a congressos internacionals: 0,4 punts cada una.

– Publicacions en revistes nacionals: 0,5 punts cada una.

– Publicacions en revistes internacionals: 0,6 punts cada una.

– Participació en llibres i monografies: 0,7 punts cada una.

1.c.3) Per beques i participació en projectes d'investigació oficials en matèries relacionades amb la medicina legal i altres activitats relacionades(Tribunals, tutories, direccions de curs, coordinació, etc.), màxim 3 punts.

1.c.4) Mèrits acadèmics en matèria de medicina forense no relacionats amb la Toxicologia:

Títol d'Especialista Via MIR 2 punts

Títol de Doctor 2 punts

Altres títols de llicenciatura o grau màxim 2 punts

1.c.5) Coneixement de l'anglès.

Es valoraran únicament aquells títols que consten en el Quadre d'Equivalències d'exàmens oficials del Marc Europeu de Referència per a les Llengües:

Coneixements de nivell B1 o B2: 0,50 punts

Coneixements de nivell C1 o C2: 1 punt

No es valoraran els coneixements de nivell bàsic o elemental

La puntuació màxima per a aquesta fase serà 72 punts.

En la segona fase es valoraran aptituds concretes, segons el barem següent:

1.d) Mèrits específics, amb un màxim de 43 punts.

1.d.1) Per formació específica, activitats docents i publicacions en les matèries o disciplines relacionades amb les funcions pròpies del lloc: fins a 12 punts, a raó de 0,2 punts per cada 10 hores de formació rebuda. Només es valoraran els mèrits d'aquest apartat dels cursos de Formació o Màsters si han sigut convocats i organitzats per la Universitat, Instituts o Escoles Oficials o altres Entitats, sempre que hagueren sigut homologats per una Administració Pública.



Les activitats docents relacionades amb la toxicologia es valoraran a raó de 0,3 punts per cada 10 hores d'impartició en qualsevol organisme, públic o privat, oficialment reconegut o homologat, així com en centres oficials de formació de funcionaris i homologats.



Les publicacions relacionades amb la toxicologia es valoraran segons l'escala de l'apartat 1.c.2), incrementant-se en 0,1 punt més cada una.

1.d.2) Per l'exercici en institucions públiques de llocs de semblant categoria al convocat i relacionats amb la toxicologia, a raó de 2 punts per any fins a un màxim de 15 punts.

1.d.3) Mèrits acadèmics que tinguen relació amb el lloc convocat:



1.d.3.a) Títol d'Especialista via MIR:3 punts

1.d.3.b) Altres títols de llicenciatura o grau: màxim 3 punts.

1.d.4. Memòria: fins a 10 punts.

Les puntuacions finals màximes, sumades ambdós fases, seran de 115 punts.



Sisena

Comissió de valoració. L'avaluació dels mèrits correspondrà a una comissió de valoració, integrada per:



Titulars:

Miguel Ángel Gimeno Soriano, funcionari de la Generalitat Valenciana destinat en la Direcció General de Justícia i pertanyent al Grup A1, qui exercirà les funcions de president.

Juan José Payo Barroso, director de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses d'Alacant.

Mario Ventura Álvarez, director de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Castelló.

Mercedes Álvarez Seguí, cap de la Secció d'Hemogenètica de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de València, qui exercirà les funcions de secretària.

Amparo Arlandis Navarro, metgessa forense Biologia de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de València.

Pilar Ferrer Gómez, cap de la Secció d'Anatomia de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de València.

Esperanza Navarro Escayola, cap de la Secció de Laboratori de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses d'Alacant.



Suplents:

Antonio Ricart Rodrigo, funcionari de la Generalitat Valenciana destinat en la Direcció General de Justícia i pertanyent al grup A1, qui exercirà les funcions de president.

Salvador Giner Alberola, cap del Servei de Patologia de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses d'Alacant.

Juan Antonio Giner Blasco, cap del Servei de Patologia de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de València.

Herminia Bru Gómez, metgessa forense Patologia de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Castelló, qui exercirà les funcions de secretària.

Carmen Negre Muñoz, cap de la Secció de Toxicologia de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Castelló.

Antonio Fajardo Agustín, cap de la Secció de Psiquiatria de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses d'Alacant.

Luis Manuel Lorente Ruigómez, cap del Servei de Laboratori i Toxicologia de l'Institut Basc de Medicina Legal.



La comissió de valoració podrà sol·licitar de la Direcció General de Justícia la designació d'experts que, en qualitat d'assessors, actuen amb veu però sense vot.

La comissió de valoració tindrà la consideració d'òrgan col·legiat de l'Administració i, com a tal, estarà sotmesa a les normes contingudes en la Llei 40/2015, d'1 d'octubre de Règim Jurídic del Sector Públic. Igualment els membres de la Comissió de Valoració estaran sotmesos a les causes d'abstenció i recusació previstes en l'esmentada llei.





Setena. Adjudicació de llocs

1. La comissió de valoració proposarà per al lloc de treball oferit en el present concurs al candidat/a, que reunint els requisits exigits, haja obtingut la major puntuació, sumats els resultats finals de les dos fases i, en cas d'empat en la puntuació, s'acudirà per a dirimir-lo a la major antiguitat en el cos.

2. La comissió de valoració, redactarà la proposta de candidat, amb expressió de les puntuacions obtingudes en cada fase.

3. Aquest acord serà exposat als taulers d'anuncis de la Direcció General de Justícia i en les direccions territorials corresponents. Contra aquest acord els interessats podran formular al·legacions, en el termini de 10 dies hàbils comptats a partir del dia que es publique.



4. La comissió de valoració, resoldrà les al·legacions i justificacions que es presenten en relació amb l'aplicació del barem de mèrits i redactarà Proposta de Resolució i l'elevarà a la Direcció General de Justícia que dictarà la Resolució definitiva.



Vuitena. Caràcter de les destinacions adjudicats

1. La destinació adjudicada serà irrenunciable. No obstant això, el metge o la metgessa forense que haguera obtingut destinació en aquest concurs específic hi podrà renunciar, si abans de finalitzar el termini de presa de possessió haguera obtingut una altra destinació per mitjà de convocatòria pública, quedant obligat l'interessat, en aquest cas, a comunicar-ho a l'òrgan convocant. D'incomplir aquest deure, el funcionari haurà de prendre possessió en la primera de les destinacions adjudicades, segons el que disposa l'article 53 del Reglament d'Ingrés, Provisió de Llocs de Treball i Promoció Professional del Personal Funcionari al servei de l'Administració de Justícia.

2. El trasllat que es derive de la resolució del present concurs tindrà la consideració de voluntari als efectes previstos en el Reial Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei i en conseqüència, no generaran dret a l'abonament d'indemnitzacions per cap concepte.

3.De conformitat amb el que disposa l'article 54 de l'esmentat Reglament d'Ingrés, Provisió de Llocs de Treball i Promoció Professional, els titulars d'un lloc singularitzat podran renunciar-hi per mitjà de sol·licitud raonada, en la qual faran constar els motius professionals o personals per a tal renúncia i sempre que hagen exercit l'esmentat posat al menys durant un any. Els efectes de la renúncia són els establits en l'apartat segon de l'article 54 del Reglament





Novena. Resolució del concurs

1. El present concurs serà resolt per la Direcció General de Justícia en el termini de tres mesos, comptats des de l'endemà de la finalització del termini de presentació de sol·licituds.

2. La Resolució expressarà el lloc d'origen de l'interessat a qui se li adjudique destinació i la seua localitat, així com la seua situació administrativa, si aquesta és diferent de la d'actiu, i el lloc adjudicat.



Deu. Recursos

Contra la present resolució que posa fi a la via administrativa podrà interposar-se un recurs contenciós administratiu davant els Jutjats Contenciosos Administratius de València, en un termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la seua publicació, d'acord amb el que disposen els articles 8, 14.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això sense perjuí de la interposició del recurs potestatiu de reposició, davant la Direcció General de Justícia, en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la publicació, d'acord amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.



València, 2 de novembre de 2016.– La directora general de Justícia: M.ª Àngels Garcia Vidal.





ANNEX I



Lloc de treball: 3110

Denominació: cap de Secció de Toxicologia Forense

Centre de treball: Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de València

Localitat: València

Requisits: metge/metgessa forense en actiu. Formació en toxicologia

Forma de provisió: concurs específic

Funcions: Organització i supervisió del treball dins de la secció, d'acord amb les instruccions del cap del servei. Realització d'informes toxicològics sol·licitats a l'Institut de Medicina Legal de València, sense perjuí de la realització de les funcions establides en l'article 3 del Reglament orgànic del Cos Nacional de Metges Forenses, aprovat per Reial Decret 296/1996, de 23 de febrer, i dels torns de guàrdies i la resta de les funcions i instruccions que se'ls assigne dins de l'àmbit territorial de l'Institut.

Mapa web