Ficha disposicion

Ficha disposicion





Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. RESOLUCIÓ de 25 de setembre de 2019, de la directora general d'Indústria, Energia i Mines, per la qual s'acorda l'ampliació, per a les pimes que hagen patit danys pel temporal de pluges ocorregudes a la Comunitat Valenciana entre el 9 i el 15 de setembre de 2019, dels terminis de justificació i posada en marxa de les inversions, establits en la Resolució de 9 de juliol de 2019, per la qual es va resoldre la concessió de les ajudes de l'exercici de 2019, per a millorar la competitivitat i sostenibilitat de les pimes industrials dels sectors de la Comunitat Valenciana del calçat, ceràmic, metal·lomecànic, tèxtil, joguet, marbre, fusta-moble i il·luminació, químic, automoció, plàstic, envasos i embalatge, productes infantils, paper i arts gràfiques, valorització de residus i els sectors emergents de la biotecnologia, producció audiovisual i la producció de videojocs, dins de la segona fase d'implantació del Pla estratègic de la indústria valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8645 de 30.09.2019
Número identificador:  2019/9161
Referència Base de Dades:  008589/2019
 



RESOLUCIÓ de 25 de setembre de 2019, de la directora general d'Indústria, Energia i Mines, per la qual s'acorda l'ampliació, per a les pimes que hagen patit danys pel temporal de pluges ocorregudes a la Comunitat Valenciana entre el 9 i el 15 de setembre de 2019, dels terminis de justificació i posada en marxa de les inversions, establits en la Resolució de 9 de juliol de 2019, per la qual es va resoldre la concessió de les ajudes de l'exercici de 2019, per a millorar la competitivitat i sostenibilitat de les pimes industrials dels sectors de la Comunitat Valenciana del calçat, ceràmic, metal·lomecànic, tèxtil, joguet, marbre, fusta-moble i il·luminació, químic, automoció, plàstic, envasos i embalatge, productes infantils, paper i arts gràfiques, valorització de residus i els sectors emergents de la biotecnologia, producció audiovisual i la producció de videojocs, dins de la segona fase d'implantació del Pla estratègic de la indústria valenciana. [2019/9161]



El passat 11 de juliol es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la Resolució de 9 de juliol de 2019, per la qual es va resoldre la concessió de les ajudes de l'exercici de 2019, per a millorar la competitivitat i sostenibilitat de les pimes industrials dels sectors de la Comunitat Valenciana del calçat, ceràmic, metal·lomecànic, tèxtil, joguet, marbre, fusta-moble i il·luminació, químic, automoció, plàstic, envasos i embalatge, productes infantils, paper i arts gràfiques, valorització de residus i els sectors emergents de la biotecnologia, producció audiovisual i la producció de videojocs, dins de la segona fase d'implantació del Pla estratègic de la indústria valenciana.

Segons el resolc tercer de la resolució de concessió mencionada, les pimes beneficiàries havien de posar en funcionament els actius subvencionats entre l'1 de gener de 2019 i la data de justificació de la subvenció. Excepcionalment, i amb la sol·licitud prèvia, justificada abans de l'expiració del termini anterior, la resolució de concessió esmentada permetia que aquest centre directiu autoritzara l'ampliació d'aquest termini, sense que, en cap cas, aquesta puga superar els nou mesos des de l'endemà a la publicació de la resolució de concessió en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, és a dir, com a màxim fins al dia 13 d'abril de 2020.

D'una altra banda, la resolució de concessió estableix que les pimes beneficiàries poden presentar, com a màxim, la documentació justificativa de les actuacions subvencionades fins al 31 d'octubre de 2019, i s'afig que només seran admissibles les despeses que han sigut efectivament pagades entre l'1 de gener de 2019 i aquella data de justificació, amb independència de la posada en funcionament dels actius subvencionats.

No obstant això, s'ha de tindre en compte que entre el 9 i el 15 de setembre de 2019, la Comunitat Valenciana, i especialment la província d'Alacant, s'ha vist afectada per un temporal de pluges sense precedents associat a una depressió aïllada en nivells alts (DANA), d'una intensitat, extensió i abast inusitats, amb registres de precipitació acumulats que han superat àmpliament els 100 litres per metre quadrat en 24 hores en moltes localitats i que han afectat milers de ciutadans i ciutadanes, i ha ocasionat importants danys en els serveis bàsics, les infraestructures, així com en les àrees industrials i empreses de la Comunitat Valenciana.



Tenint en compte que aquestes circumstàncies climatològiques excepcionals poden haver afectat greument algunes de les empreses beneficiàries de les ajudes, i a fi de facilitar-los, en aquest cas, el compliment de les obligacions de justificació i posada en funcionament abans descrites.

En aplicació del que disposa el resolc quinze de la resolució de convocatòria, on es delega en aquest centre directiu la resolució de les incidències que pogueren produir-se amb anterioritat o posterioritat a la concessió de les ajudes, resolc:



Primer. Ampliació del termini de justificació i per al pagament efectiu dels actius

1. Les empreses indicades en l'annex I de la Resolució de concessió de 9 de juliol de 2019 (DOGV 8589 d'11.07.2019), que hagen sigut afectades de manera considerable per les pluges torrencials esdevingudes a la Comunitat Valenciana entre el 9 i el 15 de setembre de 2019, podran sol·licitar l'ampliació del termini establit per a presentar la documentació justificativa de l'ajuda, així com per al pagament efectiu de les despeses a justificar, fins al 20 de desembre de 2019.

2. La sol·licitud d'ampliació haurà de motivar-se en els danys patits, que hauran de ser detallats en la sol·licitud, i haurà d'acompanyar-se d'una adequada justificació documental d'aquests.

3. La sol·licitud d'ampliació del termini s'haurà de presentar de manera telemàtica a través del tràmit previst, abans del 15 d'octubre, i s'haurà de resoldre expressament com a màxim el 25 d'octubre, i es considerarà estimada si no es resol i es comunicarà a l'empresa sol·licitant dins d'aquest termini.



Segon. Ampliació del termini per a posada en funcionament dels actius subvencionats

1. Les empreses indicades en l'annex I de la resolució de concessió de 9 de juliol de 2019, que hagen estat afectades de manera considerable per les pluges torrencials esdevingudes a la Comunitat Valenciana entre el 9 i el 15 de setembre de 2019, podran sol·licitar l'ampliació fins al 31 de juliol de 2020 del termini establit per a la posada en funcionament dels actius subvencionats.

2. La sol·licitud d'ampliació d'aquest termini s'haurà de motivar en els danys patits, que s'hauran de detallar en la sol·licitud, i s'haurà d'acompanyar d'una adequada justificació documental d'aquests.



Contra aquesta resolució es podrà interposar potestativament, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, un recurs de reposició davant del mateix òrgan que l'ha dictada, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació. Igualment, es podrà interposar directament un recurs contenciós administratiu, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos, comptador des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb el que preveu l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.



València, 25 de setembre de 2019.– La directora general d'Indústria, Energia i Mines: Maria Empar Martínez Bonafé.

Mapa web