Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ d'1 de desembre de 2016, del president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, per la qual es dóna publicitat a les bases de la convocatòria del concurs per a la proposta de nomenament de la persona que ocuparà la Direcció General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7932 de 07.12.2016
Número identificador:  2016/9737
Referència Base de Dades:  009189/2016
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: ofertes d'ocupació pública i oposicions, A/A1



RESOLUCIÓ d'1 de desembre de 2016, del president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, per la qual es dóna publicitat a les bases de la convocatòria del concurs per a la proposta de nomenament de la persona que ocuparà la Direcció General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana. [2016/9737]

La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (d'ara endavant, la Corporació), creada per la Llei 6/2016, 15 de juliol, del servei públic de radiodifusió i televisió d'àmbit autonòmic, de titularitat de la Generalitat, és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat jurídica per al compliment de les seues finalitats. La Corporació, que s'integra en el sector públic instrumental de la Generalitat, està dotada d'especial autonomia en la gestió i independència funcional respecte de la Presidència de la Generalitat, a la qual està adscrita a mers efectes orgànics, i de la resta de les administracions.



La Corporació té per objecte l'exercici de les competències que corresponen a la Generalitat per al disseny, desenvolupament de projectes, generació de produccions i continguts i prestació del servei públic audiovisual. L'oferta i la difusió dels continguts es realitzaran tant a través de les actuals com de les noves tecnologies que puguen sorgir. Tot això, en els termes que es defineixen en la Llei 6/2016 i en els que establisca la normativa vigent, per a ser exercit directament per la Corporació mateix o a través de la societat o les societats prestadores dels serveis de ràdio i televisió que en depenguen.



L'article 5 de la Llei 6/2016 estableix els principis que s'han d'observar en la prestació del servei públic. En el mateix precepte s'indica que la prestació del servei públic es realitzarà a través de canals generalistes, plataformes o contenidors en obert i d'àmbit autonòmic amb la possibilitat de difusió nacional i internacional, així com l'oferta de serveis connexos o interactius i d'informació en línia. La programació del servei públic ha d'atorgar prioritat a la informació com a eix fonamental, junt amb programació infantil, cultural, educativa i d'entreteniment.



La Corporació exercirà la funció de servei públic directament i a través de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana. La Corporació és la titular de la totalitat de les accions de la Societat, que es regirà per la Llei 6/2016, els seus estatuts socials, les normes reguladores de les empreses de la Generalitat en allò que els siga aplicable, la normativa economicofinancera d'aplicació al sector públic empresarial valencià, així com per la legislació mercantil i la normativa aplicable en matèria audiovisual.

La proposta de la persona que ha d'ocupar la Direcció General correspon al Consell Rector, després de la convocatòria del corresponent concurs públic en què podran presentar la seua candidatura professionals de l'àmbit de la comunicació que acrediten mèrits suficients per a exercir aquesta funció. El Consell Rector ha de seleccionar entre els aspirants presentats una persona per majoria de tres cinquens. La candidatura ha de ser remesa a la comissió competent de Les Corts a fi que valore la idoneïtat per al càrrec i aprove o denegue la proposta. La concessió de la idoneïtat requereix que siga atorgada per la Comissió de Les Corts per la majoria absoluta d'aquesta, d'acord amb el que estableix l'article 22.2 de la Llei 6/2016.

Per tot això, el Consell Rector de la Corporació, en la sessió celebrada el dia 25 de novembre de 2016, de conformitat amb el que disposa l'article 22 de la Llei 6/2016, convoca un concurs públic per a la proposta de la persona que ha d'ocupar la Direcció General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana, d'acord amb les bases següents:



1. Objecte de la convocatòria

L'objecte de la convocatòria és el concurs públic per a seleccionar la persona que el Consell Rector propose a la comissió competent de Les Corts per a ocupar la Direcció General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana.



2. Funcions de la Direcció General

Les funcions i atribucions de la persona que ocupe la Direcció General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana són, de conformitat amb l'article 23 de la Llei 6/2016, les següents:

a) Exercir les funcions de direcció executiva i la representació ordinària de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació i de les altres societats que en depeguen.

b) Assistir, quan siga requerida, amb veu i sense vot, a les reunions del Consell Rector.

c) Proposar el nomenament i el cessament del personal directiu de les societats dependents de la Corporació.

d) Decidir sobre els continguts i ordenar la programació de les emissions de la televisió, la ràdio, els serveis en línia, així com qualsevol altra difusió que puga donar-se, d'acord amb les directrius bàsiques arreplegades en el mandat marc, el contracte programa i les directrius d'actuació acordades pel Consell Rector.

e) La direcció del personal i dels serveis de les societats de la Corporació, sota les directrius bàsiques establides pel Consell Rector.



f) Impulsar, orientar, coordinar i inspeccionar els serveis de les societats i proposar al Consell Rector les disposicions i les instruccions relatives al funcionament i organització interna d'aquelles.

g) Executar les decisions de contractació acordades pel Consell Rector, sense perjuí de la seua capacitat de contractació de les despeses ordinàries i del que estableix la normativa reguladora del règim economicofinancer del sector públic empresarial valencià.

h) Autoritzar els pagaments i les despeses de les societats dependents de la Corporació, sense perjuí del que els estatuts disposen.

i) Informar el Consell Rector sobre el compliment de les obligacions relatives a la programació i continguts de les emissions que estableix el contracte programa, i aportar les dades que se li sol·liciten per a l'elaboració de l'informe anual sobre la gestió i sobre el compliment dels objectius de servei públic encomanats a la Corporació.



j) Decidir, d'acord amb la normativa vigent, sobre els drets de rectificació plantejats, i informar d'això el Consell Rector.

k) Aquelles altres que siguen necessàries per a la direcció de les societats i les que determine el Consell Rector.



3. Règim de contractació i d'incompatibilitats

3.1. La persona designada per a ocupar la Direcció General que es convoca, haurà de subscriure un contracte d'alta direcció, regulat pel Reial Decret 1382/1985, d'1 d'agost, pel qual es regula la relació laboral de caràcter especial del personal d'alta direcció, o per la normativa que el substituïsca. El contracte es regirà pel que disposen el Decret 95/2016, de 29 de juliol, del Consell, de regulació, limitació i transparència del règim del personal directiu del sector públic instrumental de la Generalitat; l'article 19 del Decret Llei 1/2011, de 30 de setembre, del Consell, de mesures urgents de règim economicofinancer del sector públic empresarial i fundacional; la disposició addicional huitena de la Llei 3/2012, de 6 de juliol, de reforma laboral; els articles que li siguen d'aplicació de les lleis anuals de pressupostos de la Generalitat; la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana; el Decret 56/2016, del Consell, de 6 de maig, pel qual s'aprova el codi de bon govern de la Generalitat; el Reial Decret 1382/1985, d'1 d'agost, que regula la relació laboral de caràcter especial del personal d'alta direcció, mentre no s'opose al règim específic del personal directiu del sector públic instrumental de la Generalitat establit en el Decret 95/2016, de 29 de juliol, del Consell; el Decret Llei 1/2011; la Llei 3/2012, i la voluntat de les parts i la resta de normativa que s'aplique.



3.2. El nomenament serà per un període de tres anys, i haurà de continuar en funcions fins al nomenament de la persona que ocupe la Direcció General, llevat que es produïsca algun dels supòsits de cessament o de destitució previstos en l'article 24 de la Llei 6/2016.

3.3. La persona a qui se li encomane la Direcció General tindrà dedicació exclusiva, per la qual cosa serà incompatible amb l'exercici de qualsevol altre càrrec públic o activitat retribuïda.

3.4. La retribució i la categoria seran determinades en el contracte programa, que estarà subjecte al règim d'incompatibilitats fixat per als membres del Consell Rector i a la Llei 8/2016, de 28 d'octubre, de la Generalitat, d'incompatibilitats i conflictes d'interessos de persones amb càrrecs públics no electes.



4. Requisits i mèrits de les persones candidates

4.1. Requisits

a) Ser espanyola o nacional d'un país membre de la Unió Europea. En el cas de nacionals de països no membres de la Unió Europea, el nomenament quedarà condicionat a l'obtenció de la residència legal a Espanya.

b) Estar en possessió, almenys, d'una titulació universitària amb nivell de grau o equivalent.

c) No haver sigut separada per mitjà d'un expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de personal funcionari, o per a exercir funcions semblants a les que exercien en el cas del personal laboral, en què haguera sigut separada o inhabilitada. En el cas de ser nacional d'un altre estat, no trobar-se inhabilitada o en situació equivalent ni haver sigut sotmesa a sanció disciplinària o equivalent que impedisca, en el seu estat, en els mateixos termes, l'accés a l'ocupació pública.

d) Posseir la capacitat funcional per a l'exercici de les tasques.

e) Acreditar experiència professional en l'àmbit de la comunicació.



f) Acreditar coneixement de les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana.



4.2. Mèrits

a) Tindre coneixement d'idiomes diferents dels oficials a la Comunitat Valenciana.

b) Tindre formació en l'àmbit de la comunicació (llicenciatures, graus, màsters, postgraus i altres títols i cursos).

c) Tindre habilitats de lideratge, dots de comunicació i direcció d'equips, així com de planificació, determinació de prioritats, presa de decisions i solució de conflictes.

d) Tindre coneixements en matèria d'igualtat de gènere.

e) Tindre coneixement del context economicosocial, institucional i cultural de la Comunitat Valenciana.

f) Tindre experiència professional o en la gestió de mitjans audiovisuals.

g) Tindre publicacions, escrites o audiovisuals, en l'àmbit de la comunicació, especialment en el de l'audiovisual.



5. Continguts dels sobres

Les candidates i candidats hauran de presentar tres sobres tancats en els quals inclouran la documentació següent:



Sobre número 1: requisits

S'acreditaran de forma fefaent els requisits exigits en l'apartat 4.1 d'aquesta convocatòria.



Sobre número 2: projecte d'actuació

En aquest sobre s'inclourà el projecte d'actuació per a la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana en els pròxims tres anys. En aquest projecte hauran de definir-se els objectius, les línies d'actuació i les estratègies d'implementació.

El projecte haurà de subjectar-se als principis bàsics continguts en el títol III de la Llei 6/2016, de 15 de juliol, i concretarà les línies estratègiques tant de l'oferta radiofònica com de l'oferta televisiva i la de continguts en línia, junt amb un cronograma del desenvolupament i una proposta d'organigrama que inclourà el perfil de l'equip directiu.

En tot cas, el projecte haurà d'adequar-se a la realitat pressupostària de la Corporació.

Aquest document tindrà una extensió màxima de 40 folis (interlineat senzill, lletra Arial, cos 12).



Sobre número 3: mèrits

En aquest sobre s'inclourà un curriculum vitae, el certificat de vida laboral, junt amb els documents acreditatius i explicatius dels mèrits establits en l'apartat 4.2 d'aquesta convocatòria.

6. Presentació de candidatures

Els candidats i candidates que concórreguen al procés hauran de presentar un escrit adreçat a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (registre de C/ En Bou, núm. 9-11, 46001. València), junt amb els tres sobres tancats que es titularan: sobre número 1, «Requisits»; sobre número 2, «Projecte d'actuació», i sobre número 3, «Mèrits». En tots ells s'haurà d'indicar «Procés de selecció del director o directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana.»

La documentació també podrà presentar-se en la resta de formes previstes en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



7. Termini de presentació

El termini de presentació de les propostes serà de trenta dies naturals a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



8. Procediment de selecció de les sol·licituds

8.1. Les sol·licituds seran analitzades en una primera fase de valoració de mèrits per la Comissió de Valoració, que seleccionarà com a màxim tres de les propostes, que passaran a una segona fase en la qual es realitzaran als candidats i candidates preseleccionats entrevistes sobre la base dels projectes presentats.

8.2. En la valoració final, el projecte suposarà un 60 %; el curriculum vitae i els mèrits, un 30 %, i l'entrevista, un 10 %.

8.3. La presentació de la candidatura implica l'acceptació d'aquestes bases.

8.4. Una vegada finalitzat el procés, a petició de la persona interessada, es tornarà la documentació presentada.

8.5. La convocatòria podrà declarar-se deserta si la Comissió de Valoració considera que cap dels candidats o candidates s'adequa als requisits del lloc.



9. Comissió de Valoració

La Comissió de Valoració es compon de tots els membres del Consell Rector de la Corporació. El secretari serà el del Consell Rector





10. Confidencialitat

Les persones i institucions implicades en el procés de selecció de candidats i candidates es comprometen a garantir l'absoluta confidencialitat de totes les dades personals i professionals d'aquelles, a assegurar que la participació de les no seleccionades es mantindrà en l'estricte àmbit del coneixement i valoració de la Comissió de Valoració, i a fer públic exclusivament el nom del candidat o candidata seleccionat.





Burjassot, 1 de desembre de 2016. El president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació: Enrique Soriano Hernández.

Mapa web