Ficha disposicion

Ficha disposicion





Extracte de la Resolució de 22 d'octubre de 2018, del director general d'Economia, Emprenedoria i Cooperativisme, per la qual s'efectua la convocatòria per a l'exercici 2018, de les ajudes regulades en l'article 15, ajudes per a despeses generals i de funcionament, de l'Ordre 25/2016, de 21 de novembre, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajudes destinades a la promoció, foment i difusió de l'economia social a la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8414 de 31.10.2018
Número identificador:  2018/10033
Referència Base de Dades:  009840/2018
 



Extracte de la Resolució de 22 d'octubre de 2018, del director general d'Economia, Emprenedoria i Cooperativisme, per la qual s'efectua la convocatòria per a l'exercici 2018, de les ajudes regulades en l'article 15, ajudes per a despeses generals i de funcionament, de l'Ordre 25/2016, de 21 de novembre, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajudes destinades a la promoció, foment i difusió de l'economia social a la Comunitat Valenciana. [2018/10033]



BDNS (identif.): 420773.



De conformitat amb el que es preveu en els articles 17.3 b i 20.8 a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual pot consultar-se en la Base de dades Nacional de Subvencions:

http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans



Primer. Objecte

Convocatòria per a l'exercici 2018 de les ajudes de l'article 15 de l'Ordre 25/2016, de 21 de novembre, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajudes destinades a la promoció, foment i difusió de l'economia social en la Comunitat Valenciana (DOGV 7923, 23 de novembre), ajudes per a despeses generals i de funcionament, que incórreguen les organitzacions representatives de l'economia social, per raó de les actuacions ordinàries que duen a terme en l'acompliment de la seua funció.

La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, estableix, en el seu article 23, que el procediment per a la concessió de subvencions s'iniciarà sempre d'ofici, mitjançant convocatòria aprovada per l'òrgan competent i el article 160.4 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, sector públic instrumental i de Subvencions, estableix que les persones titulars de les conselleries seran les competents en els seus respectius àmbits per a la convocatòria de subvencions. En l'article 1.3 de les esmentades bases reguladores s'estableix que, en compliment del que es preveu en l'article 23.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i de l'article 166 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i d'acord amb el que establisca la Llei de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici corresponent, anualment es convocaran les ajudes regulades per aquesta ordre, i es donarà publicitat de les línies de crèdit i de l'import global màxim destinat en el corresponent exercici a la concessió de les ajudes previstes en aquesta.



En la disposició final primera de l'esmentada Ordre 25/2016, de 21 de novembre, es disposa que, per als exercicis 2016 i successius en què es troben vigents les bases reguladores que en aquesta s'estableixen, es delega en la persona titular de la direcció general competent en matèria d'economia social la facultat de dictar la resolució de convocatòria anual de les ajudes corresponents.



Segon. Ajudes i finançament

Les ajudes que es convoquen per a l'exercici 2018 són les que es contemplen en el capítol II, article 15 de les bases reguladores. Ajudes per a despeses generals i de funcionament, per un import global màxim de 28.000 euros.



Tercer. Bases reguladores

Ordre 25/2016, de 21 de novembre, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajudes destinades a la promoció, foment i difusió de l'economia social en la Comunitat Valenciana, (DOGV 7923, 23 de novembre)



Quart. Beneficiàries

Podran acollir-se a les ajudes que es convoquen, les beneficiàries previstes en les lletres a), b) i c) de l'apartat 1 de l'article 2 de les bases reguladores, sempre que no concórreguen en aquestes les circumstàncies a què es refereix l'apartat 3 del mateix article.

Les subvencions a les quals es refereix aquesta convocatòria, destinades a ajudar a sufragar les despeses generals i de funcionament en què incórreguen les entitats representatives de les cooperatives, societats laborals o mutualitats en l'acompliment d'aquesta funció, no poden considerar-se una ajuda d'Estat, de conformitat amb els criteris de l'article 107 TFUE, per la qual cosa no s'aplicaran a les beneficiàries les previsions establides en el Reglament (UE) número 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013 relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis.





Cinqué. Presentació de sol·licituds

1. D'acord amb el que s'estableix en l'article 3 de les bases reguladores i en l'article 14 i concordants de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, les sol·licituds per a l'obtenció de les ajudes d'aquesta convocatòria es presentaran, necessàriament, a través de mitjans electrònics, accedint a la seu de la Generalitat (https://sede.gva.es) o a la guia PROP. La presentació de la sol·licitud implica l'acceptació de les bases reguladores.



2. A les sol·licituds s'acompanyarà la documentació general que s'específica en l'article 3.2 de les bases reguladores, així com la documentació que, per a aquest tipus d'ajuda, s'estableix específicament en el corresponent article de les bases reguladores.

3. Tant la sol·licitud com la resta de documentació que s'ha de presentar haurà de signar-se electrònicament per la sol·licitant, amb certificació de persona jurídica, emesa per qualsevol de les entitats admeses pel portal electrònic de la Generalitat, o amb certificació digital de qui la represente, que haurà d'haver-se registrat prèviament en el Registre de Representants de la Generalitat.

4. Tots els models de les memòries, formularis i declaracions responsables, així com de les certificacions requerides en les bases reguladores, estaran disponibles en www.gva.es, accedint a la guia PROP, «tràmits i serveis», a partir de la publicació, en extracte, d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Sisé. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per a la presentació de sol·licituds per a les ajudes convocades mitjançant aquesta convocatòria serà de 10 dies hàbils, comptats des del endemà al de la publicació, en extracte, d'aquestat convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Seté: Criteris de valoració, resolució, notificació i recursos

1. Les sol·licituds es tramitaran de conformitat amb el que s'estableix en les bases reguladores i la seua resolució i concessió s'efectuarà en règim de concurrència competitiva, d'acord amb el que s'estableix en aquestes.

2. Les sol·licituds presentades es valoraran, per la comissió de valoració establida en l'article 5.4 de les bases reguladores, conforme als criteris que es fixen en l'article 20, capítol III, d'aquestes.

3. La resolució de les ajudes convocades i la seua notificació es realitzarà d'acord amb el que s'estableix en l'article 6 de les bases reguladores.

4. Contra la resolució a la qual es refereix l'apartat anterior, que posarà fi a la via administrativa, podrà interposar-se recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seua notificació, de conformitat amb la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seua notificació, de conformitat amb el que es disposa en l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.



Huité. Actuacions subvencionables i termini de justificació

Seran subvencionables les actuacions recollides en l'article 14.1 i en l'article 15 de les bases reguladores, i les despeses enumerades en l'article 15.2 d'aquestes, i en els termes en què s'exposen. No seran en cap cas subvencionables les despeses que s'indiquen en l'article 15.3.



L'import d'aquestes ajudes podrà cobrir la totalitat o part de les referides despeses; però no donar lloc, en el corresponent exercici econòmic, a cap benefici per a l'entitat a la qual es concedisca, ni originar una minoració de les quotes ordinàries que, amb antelació al respectiu exercici, haguera suportat cadascuna de les persones sòcies o associades a l'entitat beneficiària.

La justificació de las corresponents ajudes es realitzarà en la forma prevista en els articles 10 i 15 de les bases reguladores, i podrà donar lloc a minoració, resolució o reintegrament la concurrència de les circumstàncies previstes en els articles 11 i 12 d'aquestes. De conformitat amb el que s'estableix en aquestes bases reguladores, podrà presentar-se la corresponent justificació fins al dia 20 de novembre de 2018, inclusivament.



Nové. Compatibilitat de les ajudes

1. Sense perjudici del que estableix l'article 11 de les bases reguladores, quant a la compatibilitat d'aquestes ajudes amb altres obtingudes per la sol·licitant per a la mateixa finalitat, de conformitat amb l'article 2.3 d'aquestes, les entitats beneficiàries relacionades en l'apartat 1 del mateix article 2, no podran obtindre aquestes ajudes quan, també, siguen beneficiàries d'altres subvencions de caràcter nominatiu, finançades amb càrrec als pressupostos de la Generalitat d'aquest exercici, i equivalents a les quals puguen sol·licitar a l'empara d'aquesta.





Desé. Mitjà de notificació

Les resolucions i els actes de tràmit es notificaran electrònicament, en els termes establits en la normativa de procediment administratiu comú.



València, 22 d'octubre de 2018.– El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, p. d. (DF 1a O 25/2016, de 21 de novembre; DOGV 7923), el director general d'Economía, Emprendimiento i Cooperativisme: Francisco Álvarez Molina.

Mapa web