Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 23 de desembre de 2016, de la presidenta del Consorci Hospital General Universitari de València



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7947 de 30.12.2016
Número identificador:  2016/10617
Referència Base de Dades:  009869/2016
 



RESOLUCIÓ de 23 de desembre de 2016, de la presidenta del Consorci Hospital General Universitari de València (CHGUV), per la qual s'aprova l'oferta d'ocupació pública 2016.



[2016/10617]

La Llei 7/2007, de 13 d'abril, de l'estatut bàsic de l'empleat públic, regula en els títols IV i V els mecanismes i principis d'accés a l'ocupació pública i el contingut essencial de les seues ofertes, assenyala en l'article 70 que les necessitats de recursos humans amb dotació pressupostària hauran de ser objecte d'oferta d'ocupació publica. D'altra banda, el capítol IV del vigent IV conveni col·lectiu del CHGUV detalla el règim i els procediments de selecció de personal en l'àmbit de l'organització.

L'article 20 de la Llei 48/2015, de 29 d'octubre, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2016, i 32 de la Llei 11/2015, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat, regulen la incorporació de nou personal en el sector públic amb subjecció als límits i requisits establits en els esmentats preceptes. S'assenyala que, en l'àmbit de les administracions públiques amb competències sanitàries i respecte de places hospitalàries s'aplicarà una taxa de reposició de fins a un màxim del 100 % i es respectarà l'import del capítol I del pressupost de despesa corresponent.

L'apartat 4 del mencionat article 20 de la Llei estatal, fixa els criteris que han de servir en la determinació del valor absolut de la taxa de reposició i circumscriu aquesta a l'àmbit temporal de l'exercici econòmic immediatament anterior a l'any de l'oferta a convocar. Així mateix assenyala aquest precepte que, no és computable dins del límit màxim de places a convocar derivades de la taxa de reposició d'efectius, les que es convoquen per a accedir a través de processos de promoció interna.



El IV Conveni Col·lectiu del CHGUV, vigent en aquests moments, estableix en l'article 9 apartat 3, el compromís d'aprovar amb caràcter bianual ofertes d'ocupació pública amb l'objectiu d'adequar les dotacions de personal a les necessitats de l'organització i reduir la taxa de temporalitat en l'ocupació pública. Aquest compromís és coherent amb la planificació de la política sanitària de la Generalitat, i coadjuven a una millora de la qualitat de la prestació en salut als ciutadans, i es concreta l'oferta de places majoritàriament en professions sanitàries.



Les places incloses en aquesta oferta, i que es detallen en l'annex, es proveiran per personal de nou ingrés seleccionat per mitjà d'un accés de sistema lliure i per personal que accedirà a través dels sistemes de promoció interna; s'inclou també la reserva legal de places per a ser proveïdes per persones amb diversitat funcional de conformitat amb l'article 4, apartats 1 i 2 del text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre. El total de les places que s'ofereixen són de caràcter assistencial directe.

D'altra banda, la regulació del règim jurídic dels consorcis sanitaris, en la recent modificació de la Llei 15/1997, sobre habilitació de noves formes de gestió del sistema nacional de salut, operada per mitjà de la disposició final desena de la Llei 15/2014, de 16 de setembre, de racionalització del sector públic i altres mesures de reforma administrativa, estableix que el personal seleccionat directament pels consorcis estarà sotmés a règim laboral.

Aquesta oferta d'ocupació pública i els criteris bàsics tinguts en compte han sigut objecte de negociació i acord amb la representació unitària del personal laboral del CHGUV.

El Consell de Govern del CHGUV, en la sessió realitzada el dia 15 de desembre de 2016, ha autoritzat aquesta oferta d'ocupació pública, segons consta en l'acta corresponent, condicionada a l'informe favorable de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, emés amb data 23 de desembre i ha facultat la presidenta per a la seua convocatòria.



Com a conseqüència del que s'hi ha exposat, d'acord amb l'article 70.2 de la Llei 7/2007, i amb les funcions atribuïdes per l'article 13 dels estatuts del CHGUV (DOCV 29.05.2006), per delegació de l'Acord del Consell de Govern de 12 de desembre de 2003 (DOCV 13.01.2004), i amb un informe previ favorable de la Direcció General de Pressupostos de la Generalitat, aquesta Presidència del Consorci Hospital General Universitari de València resol:



Primer. Aprovació de l'oferta d'ocupació pública

D'acord amb el que preveu l'article 70 de la Llei 7/2007, de l'estatut bàsic de l'empleat públic, i l'article 10 del IV Conveni Col·lectiu del CHGUV, s'aprova l'oferta d'ocupació pública 2016 en els termes que s'especifiquen en aquesta resolució.



Segon. Distribució de l'oferta d'ocupació pública

En l'oferta d'ocupació pública s'inclouen places dotades pressupostàriament que no poden ser proveïdes amb els efectius de personal existents, segons la distribució que es detalla en l'annex, amb els límits previstos en les normes pressupostàries vigents.



Tercer. Persones amb diversitat funcional

D'acord amb l'article 59 de la Llei 7/2007, en la redacció donada per la Llei 26/2011, s'ha disposat una reserva total de vacants per a ser cobertes entre persones amb diversitat funcional sempre que superen els processos selectius i acrediten una discapacitat igual o superior al 33 % i la compatibilitat amb l'exercici de les funcions i tasques en els termes que establisquen les respectives convocatòries.



En les proves selectives s'establiran per a les persones que ho sol·liciten amb discapacitat amb grau de minusvalidesa igual o superior al 33 %, les adaptacions i els ajustos raonables necessaris de temps i mitjans per a la seua realització, per a assegurar que participen en condicions d'igualtat.

La distribució de les places reservades es detalla en l'annex.

Les places reservades que queden desertes s'acumularan a les del torn lliure que corresponga.



Quart. Promoció interna

Amb l'objectiu de fomentar la promoció interna es convocaran per mitjà de procediment de promoció les places que es detallen en l'annex.



Les places reservades per a promoció interna que queden desertes no s'acumularan a les de torn lliure en el cas que hi haja convocatòria d'ambdós torns per a la mateixa categoria professional.



Cinqué. Convocatòria de les proves selectives i desenvolupament de l'oferta

5.1. Les convocatòries derivades d'aquesta oferta es publicaran en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i es desenvoluparan per mitjà del sistema de concurs oposició.

5.2. El contingut dels programes i de les proves en els diferents exercicis serà adequat al conjunt de funcions a desenvolupar per a cada categoria o especialitat.

En el torn de promoció interna s'exclourà de les proves selectives tot el bloc de coneixements generals dels programes corresponents.



Quan la naturalesa dels processos selectius i de les funcions a exercir ho permeta, es podran establir proves, programes o mòduls comuns a diferents especialitats o categories.

5.3. Els processos selectius orientaran la seua estructura i la realització a la seua racionalització i simplificació, així com a una reducció dels terminis d'execució.

5.4. Els diferents torns d'accés, si és el cas, seran objecte de convocatòries unificades.

5.5. Aquesta oferta d'ocupació pública haurà d'estar executada en la seua totalitat en el termini improrrogable de tres anys comptadors des de la data de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Sisé. Integració en el Departament de Salut València - Hospital General

En el marc del conveni administratiu subscrit amb la Generalitat Valenciana, totes les places objecte de l'oferta d'ocupació pública s'adscriuen al CHGUV, però tindran la consideració de places del Departament de Salut, i implicaran l'obligació de prestació de serveis en el dit àmbit funcional i geogràfic.





Seté. Publicitat i difusió

Sense perjudici de la publicació de les convocatòries en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, aquestes i els actes de gestió i tràmit de cada una d'aquestes es publicaran amb caràcter informatiu en la pàgina web corporativa. http://www.chguv.san.gva.es/empleopublico.



Huité

Es faculta la Direcció de Recursos Humans del CHGUV per a dictar totes les instruccions que siguen necessàries per a l'execució d'aquesta oferta d'ocupació pública.



Aquesta resolució entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, podrà interposar-se un recurs contenciós administratiu davant dels Jutjats Contenciosos Administratius de la ciutat de València, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'acord amb els articles 114 i 115  de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 14 i 46 de la Llei 29/1998, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Potestativament es podrà interposar un recurs de reposició davant de la Presidència del CHGUV, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sense perjuí que utilitzen qualsevol altra via de recurs que estimen convenient.



València,23 de desembre de 2016.– La presidenta del CHGUV i consellera de Sanitat Universal i Salut Pública: Carmen Montón Giménez.

Mapa web