Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 22 de desembre de 2017, de la Sotssecretaria, per la qual es convoca la constitució de les borses de treball específiques per a substitucions temporals, en llocs de treball de l'escala C2-05-02, auxiliars de cuina, del cos C2-05, a la província de València.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8207 de 08.01.2018
Número identificador:  2017/12203
Referència Base de Dades:  000164/2018
 



RESOLUCIÓ de 22 de desembre de 2017, de la Sotssecretaria, per la qual es convoca la constitució de les borses de treball específiques per a substitucions temporals, en llocs de treball de l'escala C2-05-02, auxiliars de cuina, del cos C2-05, a la província de València. [2017/12203]

La Resolució de 3 d'octubre de 2017, de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, en l'article sisé delega en la Sotssecretaria d'aquesta conselleria els nomenaments i cessaments del personal funcionari interí, i també la contractació i el cessament del personal laboral temporal en llocs d'atenció directa, dels supòsits arreplegats en el mateix article. Correspon la delegació a les direccions territorials respecte dels nomenaments i contractes que es formalitzen en l'àmbit territorial respectiu.(DOGV 8146, 10.10.2017).

La constitució de les borses ha de respectar els criteris establits en l'Ordre de 17 de gener de 2006, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques, sobre regulació de borses de treball temporal (DOGV 5184, 25.01.2016).

Fent ús de les facultats delegades, aquesta sotssecretaria, en data 1 de febrer de 2006, va constituir per a la província de València borses de treball per a substitucions temporals en llocs de treball dels grups relacionats en els apartats que figuren en aquesta (DOGV 5194, 08.02.2006).



Després d'haver transcorregut més de deu anys des de la convocatòria d'aquelles borses de treball temporal, s'ha constatat el fet que actualment en la categoria d'auxiliars de cuina no es disposa de personal suficient per a atendre la cobertura de les substitucions del personal per incapacitat temporal, permís per maternitat, paternitat, adopció o acolliment de menors, permís per matrimoni, permís per lactància, reduccions de jornada, llicència sense retribució, plans de vacacions, permís sindical i permís per campanya electoral, i acumulació de tasques, en els llocs d'atenció directa de l'àmbit de la Direcció Territorial de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de València.



Per tot allò que s'ha exposat, de conformitat amb el que estableix l'Ordre de 17 de gener de 2006, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques, i, fent ús de les facultats que té delegades aquesta sotssecretaria, resolc:



Primer

1. Convocar la constitució de la borsa de treball específica per a substitucions temporals en els llocs de treball del grup/subgrup C2, cos C2-05, serveis auxiliars sociosanitaris i educatius de l'Administració de la Generalitat, escala C2-05-02, auxiliars de cuina, sector administració especial, amb destinació a la província de València, i per als llocs que s'indiquen a continuació:

2. Característiques dels llocs

3. Les substitucions s'ha de fer en les residències per a persones amb discapacitat o diversitat funcional, residències per a persones majors dependents i centres de menors.

Les funcions que s'han d'exercir són les inherents al lloc, entre altres:

Auxiliar de cuina: preparar i cuinar els menús; vigilar les condicions sanitàries dels aliments i fer el manteniment de les instal·lacions i dels estris de cuina.



Segon

La borsa a què es refereix el punt primer, la integren els aspirants que complisquen els requisits establits en el punt tercer que superen la prova selectiva de caràcter pràctic que s'ha de convocar després de la baremació dels aspirants i que versa sobre les funcions del lloc esmentades en el punt primer. Aquesta prova es puntua amb apte o no apte, i per tant no té efectes sobre la puntuació obtinguda pels aspirants, és a dir no pot alterar pas l'ordre relatiu entre els aspirants que resulten aptes.



Els aspirants que surten no aptes en la prova selectiva de caràcter pràctic no es poden integrar en la borsa corresponent.



Tercer. Requisits

1. Per a poder formar part de la borsa cal complir els requisits següents:

– Nacionalitat: tindre la nacionalitat espanyola o d'un estat membre de la Unió Europea o d'algun estat a què s'aplique la llibertat de circulació de treballadors. Independentment de la nacionalitat, el cònjuge de persones espanyoles i de ciutadans d'altres estats membres de la Unió Europea, i quan així ho preveja el corresponent tractat, el cònjuge dels nacionals d'algun estat en què s'aplique la llibertat de circulació dels treballadors, sempre que no estiguen separats de dret.



Així mateix i amb les mateixes condicions que els cònjuges, poden participar els descendents seus i els del cònjuge, menors de vint-i-un anys o majors que visquen a costa seua.

– Edat: tindre 16 anys i no haver arribat a l'edat de jubilació.

– Titulació acadèmica: estar en possessió del títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o equivalents o haver complit les condicions per a obtindre'l abans que s'acabe el termini de presentació de sol·licituds.

En el cas de titulacions obtingudes en l'estranger s'ha d'estar en possessió de la credencial que n'acredite l'homologació.

– Capacitat: posseir les capacitats i aptituds físiques i psíquiques que siguen necessàries per a l'exercici de les corresponents funcions o tasques.

– Habilitació: no haver sigut separada o separat, o haver-se revocat el nomenament com a funcionari interí, amb caràcter ferm mitjançant procediment disciplinari de cap administració pública o òrgan constitucional o estatutari, ni trobar-se inhabilitat per sentència ferma per a l'exercici de qualssevol funcions públiques o d'aquelles pròpies del cos, agrupació professional o escala objecte de la convocatòria. En el cas de personal laboral, no trobar-se inhabilitat per sentència ferma o com a conseqüència d'haver sigut acomiadat disciplinàriament de forma procedent, per a exercir funcions semblants a les pròpies de la categoria professional a què es pretén accedir. Tractant-se de persones nacionals d'altres estats, no trobar-se inhabilitades o en situació equivalent ni haver sigut sotmeses a sanció disciplinària o equivalent que impedisca en els mateixos termes l'accés a l'ocupació pública.



2. Els requisits detallats en l'apartat anterior, han de complir-se en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds.



Quart

L'ordre de prelació en la formació de la borsa s'obté de la suma de la puntuació obtinguda d'acord amb el barem de mèrits que s'explica en el punt sisé. En cas d'igualtat de puntuació, ha de primar la puntuació obtinguda pel personal amb discapacitat o diversitat funcional. Si l'empat es produeix entre dues persones amb discapacitat o diversitat funcional, s'ha de triar el de major percentatge de grau de discapacitat. Sí encara persistira l'empat caldria ajustar-se a la puntuació obtinguda en cada apartat del barem començant pel primer. Si persistia l'empat, es dirimiria a favor del sol·licitant de major edat.



Cinqué

La comissió delegada especifica ha de baremar els mèrits aportats amb motiu de la present convocatòria, i pot nomenar per a això personal col·laborador.



Sisé

Els aspirants s'han d'ordenar prenent en consideració els mèrits següents:

1. Experiència professional:

– Temps de serveis prestats en llocs de treball de l'Administració de la Generalitat, on les competències en matèria de personal s'exercisquen en la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, segons el que disposa l'article 9 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, que pertanguen al mateix grup de titulació, i tinguen la mateixa naturalesa jurídica, el mateix sector i especialitat o categoria professional al del lloc que haja de proveir-se: 0,35 punts per cada mes complet de servei actiu.

– Temps de serveis prestats en llocs de treball de l'Administració de la Generalitat, on les competències en matèria de personal s'exercisquen en la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, segons el que disposa l'article 9 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, no previstos en l'apartat anterior: 0,13 punts per cada mes complet de servei actiu.

– Temps de serveis prestats en altres administracions públiques, en llocs que pertanguen al mateix grup de titulació, naturalesa jurídica, sector i especialitat o categoria professional del lloc que haja de proveir-se: 0,05 punts per cada mes complet de servei actiu.

El màxim de punts a obtindre per aquest apartat ha de ser de 28 punts.

2. Proves selectives:

Per superació de l'exercici de la fase d'oposició del procés selectiu pel qual es van convocar proves selectives d'accés al grup D, sector laboral, cuiner, torn d'accés lliure, convocatòria 123/04, 124/04 i 125/04 corresponents a l'oferta d'ocupació pública de la Generalitat de 2004, torn d'accés lliure, persones amb discapacitat i promoció interna: 13 punts.

El màxim de punts a obtindre per aquest apartat és de 13 punts.



3. Valencià:

El coneixement de valencià es puntua d'acord amb la distribució següent:

– Certificat de coneixement oral: 0,75 punts.

– Certificat de grau elemental: 1 punt.

– Certificat de grau mitjà: 2 punts

– Certificat de grau superior: 4 punts.

Només es computa el certificat de més alt nivell obtingut.

El màxim de punts a obtindre per aquest apartat és de 4 punts, corresponents al grau superior.

4. Idiomes comunitaris

Pel coneixement d'idiomes comunitaris, a raó de 0,40 punts per curs o l'equivalent si es tracta de cicles d'escola oficial d'idiomes, i també 0,40 punts per cada 12 crèdits d'idioma comunitari, corresponent a títols oficials expedits per la Universitat, de llicenciatura en les distintes filologies, o de mestre: especialitat de Llengües Estrangeres, sempre que els títols no hagen sigut objecte de valoració per un altre apartat del barem.



El màxim de punts a obtindre per aquest apartat és de 2 punts.



5. Altres titulacions

Per la possessió addicional d'altres títols acadèmics iguals o superiors a més de l'exigit per a l'exercici dels llocs a cobrir: 1,5 punts per títol addicional expedit oficialment. Es requereix, en tot cas, la presentació de totes les titulacions al·legades, inclosa la que figura com a requisit per a ingressar en la borsa, i no es pot mai presumir la possessió de les de nivell inferior.

El màxim de punts a obtindre per aquest apartat és de 3 punts.

La superació de les proves d'accés als diferents nivells educatius, únicament es consideren vàlides com a compliment del requisit d'accés en defecte de no estar en possessió de la titulació exigida, i, en cap cas, s'han de valorar com a mèrit.

6. Personal amb discapacitat o diversitat funcional

– Quan el grau de discapacitat és igual o superior al 33 per cent: 2,5 punts.

– Quan el grau de discapacitat és igual o superior al 65 per cent:5 punts

El màxim de punts a obtindre per aquest apartat és de 5 punts.





Seté

Els mèrits esmentats adés s'han d'acreditar:

1. Experiència professional: certificats oficials expedits per l'òrgan competent de l'administració corresponent.

Només als efectes d'aquest barem, els llocs de treball la naturalesa jurídica dels quals s'haja modificat s'han de considerar que sempre han tingut la mateixa naturalesa que posseïsquen en el moment de la sol·licitud d'integració en la borsa.

Respecte dels serveis prestats en llocs de treball de l'Administració de la Generalitat, gestionats per la Direcció General de Funció Pública, es comproven d'ofici.

2. Proves selectives: sense perjudici que ho al·leguen els aspirants, s'ha de comprovar d'ofici la superació de l'exercici de la fase d'oposició.

3. Valencià: certificats oficials expedits o homologats per la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià. Únicament es podran valorar els certificats provisionals, quan encara la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià no haja expedit els corresponents títols definitius.

4. Idiomes comunitaris: titulacions oficials expedides o homologades per un òrgan competent. Les paperetes no aprofiten com a acreditació.

5. Altres titulacions: titulacions acadèmiques oficials expedides per un òrgan competent.

En aquells supòsits en què l'expedició del títol acadèmic definitiu es trobe en tràmit, la titulació es pot acreditar mitjançant la presentació del certificat acadèmic de finalització d'estudis, expedit per l'autoritat educativa competent, junt amb el rebut d'abonament de les taxes corresponents.

6. Personal amb discapacitat o diversitat funcional:

Certificat justificatiu del grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent expedit per l'òrgan competent.

Certificat de capacitats als efectes de demanda d'ocupació, o si és el cas, l'acreditació d'haver-lo sol·licitat i certificat de compatibilitat del lloc.

Tota la documentació ha d'anar compulsada ben bé. En cas contrari, es consideraria no presentada.

Els mèrits acreditats s'han d'haver obtingut abans de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds d'inscripció en la borsa.

Els mèrits que no s'acrediten de la forma establida en aquest apartat no es valoraran pas.



Huité

1. Els aspirants han d'emplenar la sol·licitud d'inscripció i el full d'autobaremació que es troba disponible en el següent enllaç de la pàgina web de la Generalitat Valenciana, que és aquesta:





http://www.gva.es/va/inicio/atencion_ciudadano/buscadores/busc_empleo_publico/detalle_oposiciones?id_emp=67027&versi%C3 %B3=amp

2. Una vegada formalitzats la sol·licitud d'inscripció i el full d'autobaremació en la web i obtingut el corresponent justificant en format PDF, ha de presentar-se per registre d'entrada, juntament amb la documentació acreditativa dels mèrits al·legats i l'acreditació de la titulació acadèmica requerida per a l'exercici del lloc, compulsats com cal, en el termini de 10 dies hàbils, comptats des de l'endemà de la publicació de la present resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, en la direcció territorial d'aquesta conselleria a València, avinguda de l'Oest 36, CP 46001 de València, o en qualsevol de les oficines públiques previstes en l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



En el cas de no presentar la documentació a què fa referència el paràgraf anterior per constar la inscripció en el Registre de Personal de l'Administració de la Generalitat, hauria de fer-se'n declaració expressa en la sol·licitud d'inscripció.

Els aspirants queden vinculats a les dades que hagen fet constar en les sol·licituds.

3. Acabat el termini de presentació de sol·licituds, la Comissió delegada específica de Seguiment de Borses de Treball Temporal, prevista en l'apartat segon de la resolució d'aquesta sotssecretària, de data 1 de febrer de 2006 (DOGV 5194, 08.02.2006), ha d'analitzar les sol·licituds presentades i efectuar la baremació prèvia dels mèrits al·legats, i tot seguit ha de fer l'ordenació del personal en la borsa d'acord amb la puntuació obtinguda.

En el cas que el nombre de sol·licituds que es presente siga molt nombrós, en relació amb els llocs que es preveja cobrir, la Comissió delegada específica podrà acordar baremar, als efectes de determinar els aspirants que han d'efectuar la prova selectiva de caràcter pràctic, només aquelles persones que superen una determinada puntuació mínima segons l'autobarem presentat, i quan les necessitats del servei ho requerisca es podrà acordar baremar la resta de participants.

La llista provisional de la borsa (prèvia a la celebració de la prova selectiva de caràcter pràctic) s'ha de fer pública en la pàgina web de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives http://www.inclusio.gva.es/ i en els taulers d'anuncis de la seu central de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i de la direcció territorial d'aquesta conselleria a València..

4. Els aspirants disposen d'un termini de 10 dies hàbils, a comptar des de l'endemà de la publicació de la llista provisional, tot a fi de formular les al·legacions que estimen oportunes en relació amb la puntuació atorgada.

Una vegada s'haja baremat el nombre d'aspirants necessaris, s'ha d'establir, almenys amb 10 dies d'antelació, la relació de les persones integrants de la comissió de valoració, la data, el lloc de celebració i l'hora de començament de la prova selectiva de caràcter pràctic, i també l'ordre de crida de les persones admeses per a efectuar la prova.

En finalitzar la prova selectiva de caràcter pràctic, s'ha de publicar en els llocs anteriorment esmentats la relació dels aspirants que l'han superada.

Els aspirants disposen d'un termini de 10 dies per a formular les al·legacions que estimen oportunes en relació amb el resultat obtingut en la prova selectiva de caràcter pràctic.

La Comissió delegada específica ha d'estudiar les al·legacions presentades i, una vegada resoltes, ha de formular la proposta de la relació definitiva a la sotssecretaria, òrgan que ha de dictar la resolució que constituïsca la borsa i n'ordene la publicació en els llocs suara indicats.

5. El personal temporal que cesse en el lloc per alguna de les causes establides en l'Ordre de 17 de gener de 2006, en el termini de 10 dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la data de notificació del cessament, o del cessament mateix, si aquest fora posterior a aquella, ha de presentar, davant la Comissió delegada específica, la sol·licitud d'inscripció en la borsa, el full d'autobaremació amb la documentació acreditativa de la possessió del requisit de titulació acadèmica i dels mèrits al·legats, en els mateixos llocs referits en el punt 2 d'aquest resolc.

Els mèrits que no consten inscrits i que no s'acrediten de la manera establida en el punt seté no es poden valorar. Les titulacions i els mèrits al·legats han d'haver-se obtingut amb anterioritat a la finalització del termini de presentació de sol·licituds que s'obri amb la publicació de la present resolució.

El personal que ha cessat en el lloc, que no presente la sol·licitud d'incorporació a la borsa en el termini previst, es considera decaigut en el dret.



Nové

En compliment de la disposició transitòria segona de l'Ordre de 17 de gener de 2006, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques, sobre regulació de borses de treball temporal per a proveir provisionalment llocs de treball en l'Administració del Govern Valencià, queden dissoltes les borses que estaven en vigor abans de la data d'aquesta resolució, relativa als llocs de treball de les categories i localitats que es convoquen i a partir de la constitució definitiva d'aquesta.



Desé

Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, la persona interessada pot interposar un recurs contenciosos administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de València, en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà de la publicació en el DOGV. Així mateix, amb caràcter potestatiu, es pot interposar un recurs de reposició, en el termini d'un mes des de l'endemà de la publicació en el DOGV de la present resolució, davant del mateix òrgan que l'ha dictat. Tot això, de conformitat amb el que estableixen els articles 112, 114, 115, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i els articles 8,14.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici que la persona interessada puga exercitar, si és el cas, qualsevol altre que estime pertinent.





València, 22 de desembre de 2017.– El sotssecretari, p. d. (R 03.10.2017; DOGV 8146, 10.10.2017): Francesc Gamero Lluna.

Mapa web