Ficha disposicion

Ficha disposicion





CORRECCIÓ d'errades de l'Ordre 98/2020, de 16 de setembre, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, per la qual es convoquen proves selectives d'accés al cos superior tècnic d'enginyeria en informàtica, A1-06, sector administració especial, convocatòria 149/18, torn de promoció interna, pel sistema de concurs oposició i procés d'estabilització d'ocupació, corresponents a l'oferta d'ocupació pública de 2018 per al personal de l'Administració de la Generalitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9019 de 12.02.2021
Número identificador:  2021/1182
Referència Base de Dades:  001250/2021
 



CORRECCIÓ d'errades de l'Ordre 98/2020, de 16 de setembre, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, per la qual es convoquen proves selectives d'accés al cos superior tècnic d'enginyeria en informàtica, A1-06, sector administració especial, convocatòria 149/18, torn de promoció interna, pel sistema de concurs oposició i procés d'estabilització d'ocupació, corresponents a l'oferta d'ocupació pública de 2018 per al personal de l'Administració de la Generalitat. [2021/1182]

L'apartat 2 de l'article 109 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, permet rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instàncies dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes.



En l'esmentada ordre s'ha advertit l'error material que a continuació es relaciona:



Únic

Es modifica el contingut dels temes 27, 32 i 35 de l'annex I (matèries específiques) de la modalitat A), «Promoció interna vertical». En conseqüència, es procedeix a la publicació íntegra del temari contingut en l'annex I (matèries específiques) de la modalitat A), «Promoció interna vertical»:





«Cos superior tècnic d'enginyeria en informàtica, A1-06



TEMARI

(matèries específiques)



PER ALS ASPIRANTS QUE HI ACCEDEIXEN MITJANÇANT LA MODALITAT:

A) PROMOCIÓ INTERNA VERTICAL

1. Els sistemes d'informació en les organitzacions. Definició i estructura dels sistemes d'informació. Conceptes bàsics de gestió de sistemes d'informació. L'Administració pública com a cas particular.



2. Planificació estratègica de tecnologies de la informació i les comunicacions. Pla de sistemes d'informació. Governança TIC. Processos i eines. El quadre de comandament.

3. Organització d'un departament de TIC. Objectius i funcions. Requisits de funcionament. El nivell directiu de tecnologies de la informació en les organitzacions. Organització i funcions dels diferents perfils d'un departament de tecnologies de la informació. Gestió de les funcions i processos.

4. Gestió de serveis i infraestructures TIC: bases conceptuals d'ITIL. Gestió d'incidències, gestió de peticions i gestió de canvis. Acords de nivell de servei.

5. Disseny, direcció i gestió de projectes de tecnologies de la informació. Processos de gestió. Fases dels projectes. Planificació de recursos materials i humans. Gestió de riscos. Gestió del canvi. Criteris generals per a l'elaboració de projectes de sistemes d'informació, norma UNE 157801.

6. Seguretat informàtica. Normativa sobre seguretat de la informació. Esquema Nacional de Seguretat. Normativa autonòmica valenciana sobre seguretat informàtica. Aspectes bàsics de l'Estratègia de Ciberseguretat Nacional i principals entitats actores en relació al sector públic i privat. Contractació de serveis de seguretat informàtica.



7. Protecció de dades de caràcter personal. Normativa. Adaptació d'aplicacions i entorns als requisits de la normativa legal. Principis i drets. Obligacions. El Delegat de Protecció de Dades en les Administracions Públiques.

8. Interoperabilitat i sistemes de cooperació entre administracions públiques. Política de la Unió Europea i normativa sobre aquest tema. Esquema Nacional d'Interoperabilitat. Plataformes d'interoperabilitat existents. La xarxa SARA (Sistemes d'Aplicacions i Xarxes per a les Administracions). Plataforma Autonòmica d'Interoperabilitat de la Generalitat Valenciana (PAI).

9. Plans de seguretat de la informació. Anàlisi de riscos. Protecció d'actius d'informació. Recuperació davant desastres i continuïtat del negoci. Metodologia MAGERIT.

10. Contractació pública de béns i serveis de TIC. Plecs de condicions. Criteris de valoració per a l'adquisició de productes, serveis i activitats de tecnologies de la informació. Outsourcing i offshoring: avantatges i inconvenients. Altres formes de contractació: SaaS, Serveis en el núvol, Pagament per ús.

11. Accessibilitat i usabilitat. W3C. Disseny universal. Normativa aplicable.

12. Centres de procesament de dades. Disseny. Seguretat. Disponibilitat. Requisits. Condicionament de sales i equips.

13. Computació mòbil. Cloud Computing. Emmagatzematge en el núvol. Processament en el núvol. Núvols privats, públics i híbrids. Seguiment i control de qualitat de productes i serveis de computació mòbil. IaaS, PaaS, SaaS.

14. Virtualització de sistemes. Servidors de dades i d'aplicacions. Sistemes d'emmagatzematge.

15. Arquitectures de sistemes d'informació. El processament cooperatiu i l'arquitectura client-servidor. Arquitectura SOA.

16. La seguretat en el nivell d'aplicació. Tipus d'atacs i protecció de serveis web, bases de dades i interfícies d'usuari.

17. Sistemes CRM (Customer Relationship Management) i ERP (Enterprise Resource Planning). Beneficis i usos.

18. E-learning: conceptes, eines, implantació i normalització.



19. Els sistemes d'informació geogràfica. Conceptes i funcionalitat bàsics. El projecte gvSIG. Incorporació de la component geogràfica en els sistemes d'informació.

20. Infraestructures de dades espacials. Definició i components. Legislacions vigents (INSPIRE i LISIGE). Arquitectura d'una IDE. Serveis web d'una IDE: mapes, catàleg, objectes geogràfics, geoprocessament i observació de sensors. Aplicacions geoespacials.

21. Gestió de les dades corporatives. Magatzem de dades (data warehouse). Arquitectura OLAP. Mineria de dades. Arquitectures i tècniques de processament massiu de dades (big data).

22. Comerç electrònic. Passarel·les de pagament. Factura electrònica. Serveis ge-Factura i FACE.

23. Autenticació i autorització: certificats digitals. Serveis de directori. Altres tècniques d'autenticació. Accés a sistemes d'informació: gestió d'identitats, single sign-on.

24. Infraestructura de clau pública (PKI): definició i elements d'una PKI. Prestació de serveis de certificació públics i privats. Autoritats de certificació. El DNI electrònic.

25. Metodologies de desenvolupament d'aplicacions. Metodologies de desenvolupament àgil de programari. Metodologia Lean. Tècniques d'anàlisis i disseny de sistemes transaccionals.

26. La metodologia gvLOGOS.

27. Anàlisi de requeriments dels sistemes d'informació. Assegurament de la qualitat en el procés de producció del programari. Mètriques i avaluació. Eines de gestió de la qualitat del programari: SONAR.



28. El tractament d'imatges i el procés electrònic de documents. Gestió documental. Gestió de continguts. L'arxiu electrònic de documents: la infraestructura i sistemes de documentació electrònica InSiDe. L'arxiu electrònic longeu en la Generalitat Valenciana.



29. Còpies de seguretat. Sistemes de recuperació de la informació.

30. Polítiques, procediments i mètodes per a la conservació de la informació en suport.

31. Teleinformàtica. Xarxes d'àrea local. Xarxes d'àrea extensa. Interconnexió de xarxes. Les xarxes públiques de transmissió de dades.

32. Les comunicacions mòbils. Serveis de mobilitat. Generacions de tecnologies de telefonia mòbil.

33. Comunicacions: fibra (GPON, FTTH), mòbils (LTE), sense fil (wifi, bluetooth, ...).

34. Estratègies i tècniques de seguretat de sistemes d'informació. Control d'accessos a sistemes i xarxes. Intranet, extranet. Criptografia. Mecanismes criptogràfics d'emmagatzematge i comunicació de la informació. Control i intrusions. Mecanismes i sistemes específics de seguretat: tallafocs.

35. Sistemes col·laboratius. Eines de treball en grup. L'ús de xarxes socials corporatives. Sistemes de videoconferència. Dimensionament i qualitat de servei en les comunicacions.»



València, 8 de febrer de 2021.– La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública: Gabriela Bravo Sanestanislao.

Mapa web