Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 3 de febrer de 2021, de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, per la qual es convoquen proves selectives de promoció interna per a l'accés a l'escala del grup A, subgrup A1, sector administració especial, escala tècnica superior de biblioteques. Ref. 2021/3154.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9022 de 17.02.2021
Número identificador:  2021/1023
Referència Base de Dades:  001418/2021
 



RESOLUCIÓ de 3 de febrer de 2021, de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, per la qual es convoquen proves selectives de promoció interna per a l'accés a l'escala del grup A, subgrup A1, sector administració especial, escala tècnica superior de biblioteques. Ref. 2021/3154. [2021/1023]

Amb la finalitat d'atendre les necessitats de personal d'administració i serveis d'aquesta universitat, encarregada del servei públic de l'Educació Superior, d'acord amb les competències que li son atribuïdes en l'article 2.2 de la Llei orgànica 6/2001, d'Universitats, en relació amb l'article 75.2 d'aquesta, així com en els Estatuts de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, modificats pel Decret 105/2012, de 29 de juny, del Consell.

Tractant-se com és d'un procés de promoció a un cos o escala del subgrup immediatament superior, dins del mateix itinerari professional, tenint en compte que els coneixements exigits en l'àmbit de l'itinerari esmentat ja van ser acreditats en les convocatòries corresponents d'accés a l'escala d'origen, i amb la finalitat d'actualitzar els coneixements a les noves realitats existents en l'àmbit d'aquesta universitat a data actual.

D'acord amb el que disposen els articles 114 i següents de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció publica valenciana.

De conformitat amb l'acord adoptat en el Consell de Govern d'aquesta universitat, en sessió de data 26 de marc de 2018, pel qual s'aprova la modificació del procediment de promoció interna vertical del personal d'administració i serveis de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

Vist l'Acord del Consell de Govern de data 14 de desembre de 2020, aquest Rectorat convoca: Proves selectives de promoció interna per a cobrir els llocs número F55219 i F55257, que consta en l'acord esmentat, així com en l'annex I d'aquesta resolució, i que forma part de la Relació de Llocs de Treball d'aquesta Universitat, de l'escala Tècnica Superior de Biblioteques, en els termes que consten en l'annex I de la present convocatòria, segons les següents:



Bases de la convocatòria



Primera. Requisits dels i les aspirants

1.1 Per a ser admesos a la realització de les proves selectives, a més dels requisits ja acreditats en nomenaments anteriors, haurà de reunir els següents:

1.1.1. Estar en possessió del títol de Llicenciat, Enginyer, Arquitecte, Grau, o equivalent, o estar en condició d'obtindre'ls abans que finalitze el termini de presentació de sol·licituds.

1.1.2. Haver prestat serveis efectius en la Universitat Miguel Hernández d'Elx durant, almenys, dos anys en el cos o escala des del qual s`accedeix en el grup A, subgrup A2, sector administració especial, escala tècnica mitjana de biblioteques, i estar ocupant, amb caràcter definitiu, lloc de treball classificat com a A1/A2.

1.1.3 El personal funcionari haurà de haver romandre un mínim d'un any en el lloc de treball obtingut amb destinació definitiva per a poder participar en aquest concurs d' accés a escala diferent, excepte en el supòsits següents:

a) Quan el seu lloc de treball haja sigut amortitzat o obtingut com a conseqüència d'un plá d'ocupació.

b) Quan haja sigut remogut o cessat del mateix per algunes de les causes previstes en la Llei 10/2010.

c) Quan es tracte del primer destinació obtinguda després de la superació d'un procediment d'accés.

1.2. Les condicions referides en els apartats anteriors hauran de reunir-se en el moment de finalització del termini de presentació d'instàncies i gaudir d'aquestes durant tot el procés selectiu, fins al moment de la presa de possessió.

1.3. El procediment de selecció dels aspirants serà el de la superació d'un curs selectiu, en els termes que consten en l'apartat 4 d'aquesta convocatòria.



Segona. Sol·licituds

2.1. Els qui desitgen prendre part en aquestes proves selectives hauran de fer-ho constar en instància, que serà facilitada gratuïtament en el Servei de Personal d'Administració i Serveis (Edifici Rectorat i Consell Social) i en els centres de gestió de campus d'aquesta universitat, que s'adreçarà al rector de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, i que es presentarà en el Registre General de la Universitat i en els registres auxiliars dels centres de gestió de campus, en el termini de 20 dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Es podran utilitzar les vies establides en l'article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en virtut del que disposa la disposició final sèptima, disposició derogatòria única, apartat 2, últim paràgraf, de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Les instàncies presentades en les oficines de Correus es presentaran en sobre obert perquè l'empleat estampe el segell de dates en la part superior esquerra d'aquestes, hi haurà de figurar amb claredat el nom de l'oficina i la data, i es remetran a l'adreça següent: Universitat Miguel Hernández d'Elx, Registre General, edifici Rectorat i Consell Social, avinguda de la Universitat, s/n, 03202, Elx (Alacant).



Necessàriament, hauran de presentar-se tantes sol·licituds i documentació com places a les quals s'opte.

2.2. A cada sol·licitud s'adjuntarà la documentació següent:

a) Una fotocòpia del document nacional d'identitat.

b) Certificat del Servei de Personal d'Administració i Serveis acreditatiu que es compleixen els requisits continguts en la base 1.1.2.



c) Document justificatiu d'haver abonat les taxes corresponents.



d) Annex, on es faça constar, la llengua cooficial en què es realitzaran els exercicis corresponents, podent optar entre el castellà o el valencià. (Annex II) Si l'aspirant no optara expressament per cap de les llengües, s'entendrà que ha exercit el dret d'opció sobre la llengua castellana, sense que puga tornar a exercir aquest dret durant la realització de les proves selectives.

2.3. Els drets d'examen seran de 30,00 euros i s'ingressaren en el compte corrent «Concursos i oposicions» de l'entitat bancària següent:



SabadellCAM: ES07 0081-1017-67-0001079617.

El pagament de la taxa es justificarà amb la impressió del segell de l'entitat bancària on s'haja efectuat l'ingrés o resguard original d'haver abonat els drets d'examen, i s'haurà de fer constar, en aquest, nom, cognoms i concepte i referència de la convocatòria.

El pagament de la taxa podrà fer-se efectiu mitjançant la pàgina web: www.umh.es/rebuts. Si s'utilitza aquesta via, l'acreditació del pagament es realitzarà presentant el justificant en què conste el codi d'autorització, i la referència de la convocatòria per la qual es realitza aquest, o amb el rebut degudament segellat pel banc.

2.4. En cap cas el tràmit de pagament en l'oficina bancària serà substitutiu d'aquest tràmit de presentació, dins del termini i de la forma adequada, de l'imprès de la sol·licitud davant l'òrgan indicat anteriorment.

2.5. Els mers errors de fet que de la sol·licitud pogueren corregir-se com a tals, podran esmenar-se en qualsevol moment, d'ofici o a petició de l'interessat.

2.6. Les dades de caràcter personal aportades pels aspirants seran tractades pel Servei de Personal d'Administració i Serveis d'aquesta universitat, per a la gestió de les convocatòries d'accés i provisió de places de personal d'administració i Serveis i la gestió de recursos administratius contra les propostes de provisió d'aquestes places, d'acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades.

Les dades de caràcter personal aportades només es conservaran durant el temps necessari per a les finalitats del tractament pels quals han sigut recollides.

La Universitat Miguel Hernández d'Elx és la responsable del tractament de les dades i, com a tal, li garanteix els drets d'accés, rectificació, oposició, supressió, portabilitat i limitació del tractament quant a les dades facilitades. Per a exercir els drets indicats s'haurà de dirigir per escrit a: Universitat Miguel Hernández d'Elx, Servei Jurídic, a l'atenció del delegat de Protecció de Dades, Edifici Rectorat i Consell Social, Av. de la Universitat S/N, 03202, Elx-Alacant. De la mateixa manera, la Universitat es compromet a respectar la confidencialitat de les seues dades i a utilitzar-les de conformitat amb la finalitat de la seua recollida.



2.7. Declarar el mes d'agost inhàbil als efectes del còmput dels terminis establits per a la resolució de la Promoció Interna convocada.





Tercera. Admissió d'aspirants

3.1. Expirat el termini de presentació d'instàncies, amb la verificació prèvia del compliment de tots els requisits de participació assenyalats en aquesta convocatòria, el rector dictarà resolució que contindrà relació provisional d'admesos i exclosos a la realització de les proves selectives, que es publicarà en el Butlletí Oficial de la Universitat Miguel Hernández d'Elx. Necessàriament en aquesta relació hauran de constar els cognoms, nom i document nacional d'identitat de tots els aspirants i motius d'exclusió si és el cas.

3.2. Els aspirants o les aspirants exclosos podran, en el termini de 10 dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació de la llista provisional d'admesos i exclosos, d'acord amb l'establit en l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, esmenar el defecte que haja motivat la seua exclusió, o realitzar les al·legacions que consideren oportunes.



3.3. Transcorregut el termini de 10 dies, esmenats els defectes, si pertoca, i vistes les al·legacions que corresponguen, es dictarà una resolució que contindrà la relació definitiva d'admesos i exclosos, que es publicarà en el Butlletí Oficial de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

3.4. Seran causes d'exclusió, a més de l'incompliment del que s'estableix en aquestes bases, no abonar, dins del termini, les taxes de participació, així com la no-presentació de fotocopia de DNI vigent i l'omissió de la firma en la sol·licitud.



Quarta. Procediment de selecció

El procediment de selecció dels aspirants comprendrà dos fases:



Primera fase. Curs selectiu. De caràcter obligatori i eliminatori.

El curs selectiu tindrà una duració de 30 hores.

Els programes i matèries que integren el curs selectiu figuren en l'annex I d'aquesta convocatòria.

El curs tindrà lloc en les dates que oportunament seran establides per la gerent de la Universitat, i comunicades als aspirants admesos.





Per a superar aquesta fase és requisit que els/les aspirants hagen assistit al 80 % de les hores lectives del curs.

Segona fase. Prova. De caràcter obligatori i eliminatori.

Consistirà en la resolució de dos supòsits teoricopràctics, amb preguntes de resposta curta, relacionades amb les matèries que integren els mòduls específics del curs. Per a l`execució de la prova s`establiran els materials, mitjans i instruccions que es consideren adequats per a portar-la a terme.

Es valorarà de 0 a 10 punts, i per a superar-la serà necessari obtindré almenys 5 punts.



Quinta. Publicitat dels resultats

5.1. Una volta finalitzat el curs i realitzada l'avaluació, el tribunal farà públic en el Butlletí Oficial de la Universitat Miguel Hernández d`Elx la llista d'aspirants que hagen superat el procés selectiu, amb la qualificació obtinguda. Es donarà un termini de reclamacions de 10 dies hàbils.

5.2. Finalitzat el termini de reclamacions, es publicarà en el Butlletí Oficial de la Universitat Miguel Hernández d'Elx la relació definitiva d'aspirants que han superat el procés selectiu i que seran proposats per al seu nomenament com a funcionaris de carrera de l'escala Tècnica Superior de Biblioteques, de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

Els òrgans de selecció podran proposar el nomenament d'un major nombre d'aspirants que el de places convocades amb la finalitat d'assegurar la cobertura d'aquestes, per al supòsit que es produïsquen renúncies dels aspirants seleccionats, abans del seu nomenament o presa de possessió.

5.3. En el termini de 20 dies hàbils, comptats des de l'endemà de la publicació de la relació definitiva, els aspirants proposats hauran de presentar en el Servei de Personal d'Administració i Serveis fotocòpia compulsada del títol acadèmic exigible segons la present convocatòria.



5.4. La falta de presentació de documentació, dins del determini indicat, o la falsedat de documents, donaran lloc a la invalidesa de les actuacions de l'aspirant i, respecte d'aquest, la nul·litat subsegüent dels actes del tribunal, sense perjudici de les responsabilitats en què l'aspirant haguera pogut incórrer.

5.5. La presa de possessió serà efectuada en el termini d'un mes comptat des de la data de publicació del seu nomenament en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Sexta. El tribunal

6.1. Els membres del tribunal i els seus assessors se subjectaran en el seu règim i funcionament al que s'estableix en l'article 15 i següents de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Pùblic a les causes generals d'abstenció i recusació contingudes en aquesta llei i al que s'estableix en l'article 57 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció publica valenciana.



6.2. Amb anterioritat a la iniciació del curs selectiu, si fora el cas, se publicarà resolució amb nomenament de nous membres del tribunal en substitució dels que hagueren perdut la seua condició.

6.3. Amb la convocatòria prèvia del president, se constituirà el tribunal amb l'assistència del president i secretari i de la meitat, al menys, dels seus membres titulars o suplents.

6.4. Durant el procés selectiu, el tribunal resoldrà totes els dubtes que pogueren sorgir en l'aplicació d'aquestes normes, així com el que s'haja de fer en els casos no previstos.

6.5. El tribunal podrà dispondre la incorporació als seus treballs d'assessors especialistes per a les proves corresponents dels exercicis que estimen pertinents limitant-se aquests a prestar la seua col·laboració en les seues especialitats tècniques. La designació dels assessors haurà de comunicar-se al rector de la Universitat.

6.6. El tribunal qualificador adoptarà les mesures requerides en aquells casos en que siga necessari, de forma que els aspirants amb diversitat funcional, disposen de similars condicions per a la realització dels exercicis que la resta dels participants. En aquest sentit s'establiran, per a les persones amb diversitat funcional que ho sol·liciten les adaptacions possibles de temps i mitjans per a la seua realització.

6.7. A efectes de comunicació i demés incidències el tribunal tindrà la seua seu en el Servei de Personal d'Administració i Serveis de la Universitat, edifici de Rectorat i Consell Social, campus d'Elx.

6.8. Composició del tribunal

Els membres del tribunal qualificador seran nomenats pel rector, atenent al que es disposa en l'article 79, i concordants del text refós de la llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, per resolució que se farà publica en el Butlletí Oficial de la Universitat Miguel Hernández d'Elx





Sèptima. Consulta de la pagina web

La present convocatòria i els actes que se'n deriven que requerisquen publicació podran ser consultats en el blog del Servei de Personal d'Administració i Serveis de la Universitat Miguel Hernández d'Elx en l'adreça http://serviciopas.umh.es/



Octava. Norma final

Contra la convocatòria, les seues bases i tots els actes administratius que se'n deriven, que esgoten la via administrativa, pot interposar-se un recurs contenciós administratiu davant del Jutjat del Contenciós Administratiu d'Elx en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la seua publicació, de conformitat amb el que estableix l'article 114 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en l'article 6.4 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'Universitats, i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i potestativament podran interposar recurs de reposició en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució, davant del rector, de conformitat amb el que disposa l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Tot això, sense perjuí de la utilització de qualsevol altra via que es considere oportuna.



Contra les actuacions del tribunal relatives a l'Acta de Resultat de la Fase oposició o Acta de Baremació de mèrits, podrà presentar-se escrit de reclamacions i esmenes en el termini de deu dies davant el propi tribunal.

Contra la resta de les actuacions del tribunal, podrà interposar-se recurs d'alçada previst en l'article 121 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de les seues publicacions o notificacions. El recurs podrà interposar-se davant de l'òrgan que va dictar l'acte que s'impugna o davant del rector com a òrgan competent per a resoldre'l.

Tots els actes de notificació dels procediments que s'inicien com a conseqüència d'admetre els anteriors recursos, es faran, amb text íntegre, en el Butlletí Oficial de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, i amb ressenya indicativa en el Butlletí Oficial de la Província d'Alacant.





Elx, 3 de febrer de 2021.– El rector: Juan José Ruiz Martínez.





Annex I



Número de llocs i contingut del curs selectiu d'accés a l'escala Tècnica Superior de Biblioteques, grup A, subgrup A1.

Número dels llocs: F55219 i F55257.

Contingut del curs: (30h)

Llei funció pública: 12 hores online, 3 hores presencials

Títol 1, III, IV, V. Objecte, principis, el personal i la seus estructura. Naixement i Extinció del servei.

1. Objecte. Principis i àmbit d`aplicació de la Llei.

2. Àmbit d`aplicació de la Llei GV i Entitats Locals.

3. Personal al servei de las AAPP.

4. Personal eventual i personal directiu.

5. La estructuració de l`ocupació pública.

6. Els llocs de treball.

7. Las relacions de llocs de treball.

8. Instruments de planificació i ordenació del personal.

9. La oferta d`ocupació pública com a instruments de planificació i ordenació del personal i els Registres de personal i de llocs de treball.



10. Principis de la selecció.

11. El requisit de nacionalitat espanyola i l'accés a l`ocupació pública de nacionals d`altres Estats.

12. El requisit de capacitat per a l'exercici de les tasques.

13. Altres requisits d`accés,

Títol V i VI. Naixement i extinció de la relació de servei. Drets, Deures, Incompatibilitats i provisió de llocs i mobilitat.



1. Los sistemes selectius.

2. Los òrgans tècnics de selecció.

3. Adquisició de la condició de personal empleat públic.

4. Pèrdua de la condició de personal empleat públic.

5. La pèrdua de la nacionalitat i la inhabilitació, com a causa de la pèrdua de la condició de personal funcionari de carrera.

6. La jubilació, com a causa de la pèrdua de la condició de personal funcionari de carrera.

7. Drets i Deures de l`Empleat Públic– Drets.

8. Règim retributiu i Seguretat Social.

9. Règim retributiu i Seguretat Social. Deduccions meritació.

10. Drets i Deures de l`Empleat Públic– Deures.

11. Règim d'incompatibilitats.

Títol VII, VIII i IX. Provisió de llocs i mobilitat. La promoció i les situacions administratives.

1. Provisió de llocs de treball i mobilitat. Consideracions generals, i supòsits de mobilitat voluntària.

2. Els concurs com sistema ordinari de provisió de llocs.

3. El concurs com a sistema ordinari de provisió de llocs. Criteris d`aplicació de la comissió superior de personal.

4. La lliure designació com a sistema excepcional de provisió de llocs.

5. La comissió de serveis com « un altre» procediment de mobilitat voluntària.

6. «Altres» procediments de mobilitat voluntària.

7. La Mobilitat forçosa i Mobilitat Interadministrativa.

8. La Reassignació d`efectius.

9. Promoció professional.

10. Situacions administratives del funcionaris– Introducció.

11. Situacions administratives dels funcionaris Excedències I

12. Situacions administratives dels funcionaris Excedències II

Títol IX; X i XI. Situacions administratives. Règim disciplinari i la negociació col·lectiva,

1. Situacions administratives dels funcionaris-LFPV Servei Actiu– Serveis en altres administracions Públiques.

2. Situacions administratives dels funcionaris-LFPV Servei actiu– Serveis Especials.

3. Situacions administratives dels funcionaris-LFPV Excedència Voluntària.

4. Situacions administratives dels funcionaris– LFPV– Excedència Forçosa– Expectatives de Destinació– Suspensions de funcions.

5. Règim disciplinari. Disposicions generals.

6. Infraccions i sancions disciplinàries. Faltes molt greus.

7. Infraccions i sancions disciplinàries. Faltes greus, Faltes lleus i sancions.

8. Infraccions i sancions disciplinàries. Relació entre les faltes i les sancions. Prescripció de les infraccions i sancions. Procediment disciplinari.

9. Representació, negociació col·lectiva i participació institucional. Conceptes.

10. Drets de representació.

11. Negociació col·lectiva. Taules de negociació,

12. Negociació col·lectiva Matèries objecte negociació.

13. Negociació col·lectiva Pactes i Acords.

14. Negociació col·lectiva solució extrajudicial conflictes col·lectius.



Administració electrònica: 12 hores online, 3 hores presencials

Marco Normatiu i aplicació:

1. Objectius de la reforma.

2. Objecte de la Llei i àmbit d' aplicació.

3. Evolució normativa.

4. Interconnexió de dates entre Administracions Públiques.

5. Relacions Electròniques entre les Administracions.

6. Òrgans Col· legats– règim, secretari, convocatòria i sessions-.



7. Disposicions Addicionals– Transitòries i Entrada en vigor.



Registre, tramitació i notificació Electròniques:

1. Document electrònic.

2. Document administratiu electrònic.

3. Cicle de vida del document electrònic.

4. Expedient electrònic.

5. Cicle de vida de l`expedient electrònic.

6. Seu electrònica.

7. Registres electrònics.

8. L`arxiu electrònic de documents.

9. Els catàlegs de procediments i serveis.

10. Tramitació i gestió de procediments electrònics.

11. Pràctica de les notificacions.

12. Generació de còpies de documents.

13. Digitalització de documents.

14. Interoperabilitat de la informació electrònica.

15. Reutilització de solucions tecnològiques.

16. Processos de gestió documental.

17. Accés a la informació.

18. Bibliografia i recurs d`interès.

Identitat, firma electrònics i certificats digitals:

1. Conceptes Llei de firma electrònica.

2. Certificats digitals i prestadors de serveis de certificació.

3. Conceptes criptogràfics.

4. Reglament elDAS.

5. Identificació i firma.

6. Tipus de certificats.

7. Segells de temps i formats de firmes avançats (AdES).

8. Formats de firmes XAdES.

9. Firmes PAdES.

10. Firmes CAdES.

11. La suite@firma.

12. Cl@ve Identificació.

13. Cl@ve Firma.

14. Identificació i firma en sistemes Windows.

15. Identificació i firma és sistemes Linux.

16. Identificació i firmes en sistemes MAC OS.

17. Identificació i firma es sistemes Android.

18. Identificació i firma en sistemes iOS.



Seguretat i protecció de dades.

1. Política de Seguretat de les TICS en la UMH.

2. Principis bàsics de protecció.

3. Conscienciació en seguretat TIC.

4. Protecció de la web.

5. Protecció de la informació.

6. Protecció del lloc de treball.

7. Protecció en mobilitat.

8. Protecció en connexions sense fil.

9. Frau i gestió de la identitat online.

10. La LOPD i l`AEPD.

11. Drets dels ciutadans.

12. Protecció de dades en internet.

13. Obligacions de responsables de fitxers.

14. Inscripció de fitxers.

15. Consulta d'inscripció de fitxers.

16. Elaboració de Codis Tipus.

17. Videovigilància.

18. Conservació de dades.





ANNEX II



D/Dª______________________________________________

Amb D.N.I._________________________,

Participant en la convocatòria:

Grup _____categoria ________________________Ref. _______



Per accés

Lliure Data DOGV______________

Promoció interna Data BOE________________

quota de Discapacitats Data de la Resolució_______



EXPOSA:

Que la llengua elegida per la realització de las proves és: (marcar sols una opció)



CASTELLÀ VALENCIÀ



______________a__________de__________de_____



Firmat.:...

Mapa web