Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 16 de febrer de 2018, de la Direcció de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, per la qual es convoquen quatre beques per a la realització de pràctiques professionals en l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8239 de 21.02.2018
Número identificador:  2018/1612
Referència Base de Dades:  001846/2018
 



RESOLUCIÓ de 16 de febrer de 2018, de la Direcció de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, per la qual es convoquen quatre beques per a la realització de pràctiques professionals en l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. [2018/1612]

Per mitjà del Decret 1/2017, de 23 de gener, del president de la Generalitat, s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de beques per a la realització de pràctiques professionals de persones amb titulació universitària en la Direcció de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, i de conformitat amb allò que disposa l'article 28 de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, del Consell.

L'article 2 del referit decret estableix que les convocatòries de les subvencions es realitzaran per mitjà d'una resolució de la persona titular de la Presidència de la Generalitat.

D'acord amb el que disposa l'article 11 de la Llei 4/2017, de 3 de febrer, de la Generalitat, per la qual es crea l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, resolc:



Primer. Objecte

1. Convocar la concessió de quatre beques destinades a persones amb titulació universitària per a la realització de pràctiques professionals en l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

2. Aquesta convocatòria s'ajusta a les bases reguladores aprovades pel Decret 1/2017, de 23 de gener, del president de la Generalitat, pel qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de quatre beques per a la realització de pràctiques professionals de persones amb titulació universitària en la Direcció de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències.



Segon. Condicions de la concessió de la beca

1. La concessió de les subvencions es realitzarà en règim de concurrència competitiva, i regiran els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no-discriminació.

2. Per a obtindre la condició de persona beneficiària de la beca haurà de reunir-se els requisits, al terme de presentació de les sol·licituds de la present convocatòria, que determina l'article 3 del Decret 1/2017, de 23 de gener, del president de la Generalitat.



Tercer. Dotació pressupostària

1. Les beques previstes en la present convocatòria es finançaran a càrrec de l'aplicació pressupostària de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències 32.01.00.222.20, del capítol IV, codi de línia S7270000, dels pressupostos de la Generalitat per a l'any 2018 i el seu equivalent en el pressupost de la Generalitat de 2019, segons el següent desglossament inicial:

Import any 2018 36.000 €

Import any 2019 12.000 €

Import total màxim 48.000 €

2. Es procedirà al finançament de la quota empresa de la Seguretat Social de les persones adjudicatàries de la present convocatòria, a càrrec de l'aplicació i codi de línia anterior, pels imports que s'establisquen en la normativa vigent en la matèria, de conformitat amb el Reial decret 1493/2011, de 24 d'octubre, pel qual es regulen els termes i les condicions d'inclusió en el Règim General de la Seguretat Social de les persones que participen en programes de formació, en desplegament del que preveu la disposició addicional tercera de la Llei 27/2011, d'1 d'agost, sobre actualització, adequació i modernització del sistema de Seguretat Social.



Quart. Dotació econòmica individual, règim d'entrega i justificació



1. Les beques estan dotades individualment amb una quantitat bruta de 1.000 € (mil euros). Sobre aquest import haurà de practicar-se la retenció corresponent a compte de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, i les altres que, si és el cas, puguen correspondre, així com la corresponent cotització a la Seguretat Social en els termes establits en el Reial decret 1493/2011, de 24 d'octubre.

Als efectes de pagament i justificació de les beques, caldrà ajustar-se al que estableixen l'article 19 del Decret 1/2017, de 23 de gener, del president de la Generalitat.



Cinqué. Realització de les pràctiques professionals, duració i pròrroga

1. Les pràctiques professionals de les persones becàries es realitzaran indistintament en la seu de l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) a Cheste (València) i/o en la seu de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, en la ciutat administrativa 9 d'Octubre de València. Correspon a la persona titular del Servei de Formació en Seguretat i Emergències, dependent de la Direcció de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, la direcció tècnica de les persones becàries quant a les accions formatives i treballs a realitzar.

2. El període de duració de les beques serà de 12 mesos, des de la data indicada en la resolució de concessió. Aquesta resolució es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. No obstant això, l'exercici de les beques no podrà començar abans de l'1 d'abril de 2018.

3. Als efectes de pròrroga de les beques, caldrà ajustar-se al que estableixen l'article 13 del Decret 1/2017, de 23 de gener, del president de la Generalitat.



Sisé. Termini de sol·licitud, forma de presentació i documentació que ha d'acompanyar a la sol·licitud

1. El termini de la presentació de les sol·licituds serà de 15 dies hàbils comptats des de l'endemà de la publicació de la present resolució de convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



2. La forma de presentació de les sol·licituds i documentació que ha d'acompanyar-se es realitzarà i ajustarà a la determinada en el capítol I del títol III del Decret 1/2017, de 23 de gener, del president de la Generalitat (DOGV 7980, 15.02.2017).



Seté. Criteris de valoració de les sol·licituds i procés de selecció



1. Les sol·licituds presentades es valoraran segons el procediment que s'estableix en el títol II i el procés de selecció es realitzarà d'acord amb els criteris arreplegats en l'article 10 del títol III del Decret 1/2017, de 23 de gener, del president de la Generalitat.



Huité. Tramitació del procediment. Mitjans de publicació dels distints tràmits i termini de resolució i notificació

1. La resolució de la concessió es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, i contindrà la relació de beneficiaris i beneficiàries, i una borsa de reserva prioritzada en funció de la puntuació obtinguda.

2. El procés de concessió, notificació i publicitat es durà a terme d'acord amb el que estableix l'article 11 del Decret 1/2017, de 23 de gener, del president de la Generalitat.



Nové. Resolució d'incidències

1. El director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències resoldrà les incidències que es produïsquen durant el període de gaudi d'aquestes, amb un informe previ de la direcció tècnica. Aquesta direcció tècnica podrà proposar que es deixen sense efecte beques concedides, amb audiència prèvia de les persones interessades, en el cas d'incompliment d'obligacions per part dels becaris o becàries, o quan no realitzen l'activitat que va motivar la concessió de les beques o deixen de reunir els requisits necessaris, o quan s'incomplisquen, sense causa que ho justifique, les condicions establides en la present resolució.

2. La renúncia a la beca suposarà la pèrdua de tots els drets inherents a aquesta i, per tant, el seu import deixarà de percebre's a partir d'aqueix moment.

3. La concurrència d'alguna de les causes previstes en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, donarà lloc a la rescissió de la beca concedida, amb pèrdua, total o parcial, del dret a cobrar-la.

4. En els supòsits previstos en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, així com quan s'incórrega en algun dels casos d'incompatibilitat amb la beca expressament previstos en aquesta convocatòria, procedirà el reintegrament de la quantitat percebuda i l'exigència de l'interés de demora corresponent des del moment del pagament de la beca fins a la data en què s'acorde la procedència del reintegrament.

En la tramitació del procediment de reintegrament es garantirà, en tot cas, el dret d'audiència a la persona interessada.



Deu. Recursos

Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, de conformitat amb el que estableix l'article 114.c de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, les persones interessades podran:

a) Potestativament recurs de reposició davant del mateix òrgan que l'ha dictat, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, de conformitat amb el que estableix l'article 123,1, en relació amb els articles 114.1.c i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



b) Directament recurs contenciós administratiu davant del Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la publicació de la present resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, de conformitat amb el que disposen els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això sense perjudici que s'utilitze qualsevol altra via que es considere oportuna.



València, 16 de febrer de 2018.– El director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències: José María Ángel Batalla.

Mapa web