Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 23 de març de 2015, de la presidenta de Culturarts Generalitat, per la qual es convoquen subvencions per al foment d'activitats musicals, com ara l'organització de festivals, cursos de perfeccionament musical, concursos, projectes musicals de caràcter singular i projectes de producció musical durant els mesos d'octubre de 2014 a desembre de 2015.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7496 de 31.03.2015
Número identificador:  2015/2663
Referència Base de Dades:  002773/2015
 



RESOLUCIÓ de 23 de març de 2015, de la presidenta de Culturarts Generalitat, per la qual es convoquen subvencions per al foment d'activitats musicals, com ara l'organització de festivals, cursos de perfeccionament musical, concursos, projectes musicals de caràcter singular i projectes de producció musical durant els mesos d'octubre de 2014 a desembre de 2015. [2015/2663]

L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, aprovat per Llei Orgànica 5/1982, d'1de juliol, modificat per Llei Orgànica 1/2006, de 10 d'abril, establix en l'article 49,1.4é la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de cultura.

El Decret 9/2014, de 12 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'Administració de la Generalitat, en l'article 6, assigna a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, entre altres competències, les relacionades amb promoció cultural.

Pel Decret 141/2014, de 5 de setembre, del Consell (DOCV 7355, 08.09.2014), que modifica el Reglament d'Organització i Funcionament de CulturArts Generalitat, aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener, s'atribuïx en l'article 2.2.l a l'ens, entre les seues funcions, la convocatòria i gestió de subvencions, ajudes i incentius de les diferents matèries culturals integrades en CulturArts Generalitat, i conferix en l'article 4.2.j l'atribució de resoldre la concessió dels incentius, ajudes i subvencions a la presidenta de l'entitat, que és la titular de la conselleria que exercix les competències en matèria de cultura.



Amb esta finalitat, CulturArts Generalitat convoca estes ajudes a fi de millorar l'oferta d'activitats musicals i refermar la seua descentralització, consolidar una xarxa de festivals, cursos de perfeccionament musical i activitats musicals que siguen el complement adequat a les programacions que tenen lloc en les principals ciutats de la nostra comunitat i, a més, facilitar els projectes de producció musical, així com els projectes musicals de caràcter singular que contribuïsquen a millorar l'oferta musical i les possibilitats professionals dels músics en l'àmbit competencial de la Generalitat.

Per tot això, d'acord amb el que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, en el seu reglament, aprovat per Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, en el text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat, aprovat pel Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, en el Decret 9/2014, de 12 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'Administració de la Generalitat, en el Decret 141/2014, de 5 de setembre, del Consell, publicat en el DOCV núm. 7355 de 08.09.14, que modifica el Reglament d'Organització i Funcionament de CulturArts Generalitat, aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener, i fent ús de les atribucions que em conferix l'article 4.2.j, del mencionat Decret 141/2014, de 5 de setembre, resolc:





Primer

Convocar la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, dins dels límits pressupostaris aprovats per a la mencionada finalitat, per a l'organització de festivals, cursos de perfeccionament musical, concursos, projectes musicals de caràcter singular i projectes de producció musical que tinguen lloc durant els mesos d'octubre de 2014 a desembre de 2015, ambdós inclosos, i aprovar les bases per les quals es regirà, així com el model de sol·licitud que s'hi adjunta.





Segon

La Llei de Pressupostos de la Generalitat per a l'exercici de 2015 conté la línia de subvenció T6427000, inclosa en el capítol IV del pressupost de CulturArts Generalitat, destinat a l'esmentada finalitat, per un import global màxim de 103.410 euros (cent tres mil quatre-cents deu euros).

Així mateix, el mencionat import podrà ser minorat quan en el marc de les polítiques d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera s'adopten mesures de no disponibilitat que afecten els crèdits de la línia de subvenció que el finança.



Tercer

Les ajudes concedides per mitjà d'esta convocatòria estan acollides al règim de minimis establit en el Reglament UE núm. 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013 (DOUE L 352, de 24.12.2013), relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat CE a les ajudes de minims.

En cap cas estes ajudes podran superar l'import màxim total per beneficiari de 200.000 €, que es reduïx a 100.000 € en cas de beneficiaris que operen en el sector de transport per carretera, durant un període de tres exercicis fiscals, ni individualment ni com a resultat de l'acumulació amb altres ajudes de minimis concedides al mateix beneficiari, conforme establix el Reglament UE núm. 1407/2013 de la Comissió.



Sense perjuí de l'anterior, serà possible l'acumulació d'un altre tipus d'ajudes per a la mateixa acció subvencionada, excepte si esta acumulació conduïx a una intensitat de l'ajuda o import d'ajudes superiors als establits per a les circumstàncies concretes de cada cas en un reglament d'exempció per categories o en una decisió adoptada per la Comissió.



Quart

Segons el que establixen el Decret 198/2004, d'1 d'octubre, del Consell, pel qual s'adequa la composició de la Comissió Delegada del Consell per a Assumptes Econòmics i es regula el seu funcionament, i el Decret 80/2011, d'1 de juliol, del Consell, pel qual es modifica la denominació i composició de l'esmentada comissió, esta convocatòria no necessita el pronunciament de l'ara denominada Comissió Delegada del Consell d'Hisenda i Pressupostos, ja que no té una especial incidència pressupostària i econòmica.



Quint

Esta resolució produirà efectes l'endemà de publicar-se en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



D'acord amb el que disposen els articles 107, 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Publiques i del Procediment Administratiu Comú i els articles 10, 14 i 46 de la Llei 29/1998, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra este acte que posa fi a la via administrativa es podrà recórrer potestativament en reposició o bé es podrà plantejar directament recurs contenciós administratiu en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:

a) El recurs de reposició haurà d'interposar-se davant de la presidenta de CulturArts Generalitat en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de publicar-se.

b) El recurs contenciós administratiu haurà de presentar-se davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de ser publicat o a partir de l'endemà de notificar-se la resolució expressa del recurs de reposició.





València, 23 de març de 2015.– La presidenta de Culturarts Generalitat: María José Catalá Verdet.







ANNEX I

Bases de la convocatòria pública per a la concessió d'ajudes per al foment d'activitats musicals, com ara l'organització de festivals, cursos de perfeccionament musical, concursos, projectes musicals de caràcter singular i projectes de producció musical, durant els mesos d'octubre de 2014 a desembre de 2015



Primera. Objecte, import i nombre màxim d'ajudes

1. Esta convocatòria té per objecte potenciar l'organització i realització de les següents activitats de caràcter musical que tinguen lloc des de l'1 d'octubre de 2014 i fins a finals de desembre de 2015:

a) Festivals.

b) Cursos de perfeccionament musical que es convoquen per a alumnes que, com a mínim, es troben cursant el grau superior.

c) Concursos.

d) Projectes musicals de caràcter singular.

e) Projectes de producció musical.

2. Podran admetre's peticions la denominació de les quals no coincidisca amb alguna de les enunciades en el número anterior, com ara setmana, cicle, mostra, etc., sempre que el seu contingut essencial s'ajuste al que és habitual en les activitats objecte d'esta convocatòria.

3. Es podrà concedir un mínim de trenta-cinc i un màxim de quaranta-cinc ajudes; en cap cas l'import de qualsevol d'estes serà superior a 6.000 €. La quantia de la totalitat dels ajudes a concedir no podrà excedir els 103.410 € previstos en la línia de subvenció T6427000, inclosa en el capítol IV del pressupost de CulturArts Generalitat per al 2015, amb el desglossament següent:

– Per a l'organització i realització de festivals i projectes musicals de caràcter singular, en l'àmbit competencial de la Generalitat, fins a un màxim de 63.000 €.

– Per a l'organització i realització de cursos de perfeccionament musical i de concursos, en l'àmbit competencial de la Generalitat, fins a un màxim de 25.410 €.

– Per a la realització de projectes de producció musical, en l'àmbit competencial de la Generalitat, fins a un màxim de 15.000 €.

Les quantitats no disposades de qualsevol dels tres apartats anteriors podran aplicar-se, si resulta això necessari, als qui resulten deficitaris, sense que se supere mai globalment la quantitat màxima de 103.410 €.



4. L'import de les ajudes regulades en la present convocatòria, en cap cas podrà ser de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajudes, ingressos o altres recursos, superen el cost de l'activitat subvencionada a desenrotllar pel beneficiari.



Segona. Beneficiaris

Dins dels límits pressupostaris i d'acord amb les condicions i criteris que establixen estes bases, podran obtindre estes ajudes les administracions públiques, entitats, empreses i associacions que organitzen alguna de les activitats objecte d'esta convocatòria en l'àmbit competencial de la Generalitat, des de l'1 d'octubre de 2014 fins al 31 de desembre de 2015.

Pel que fa a les societats musicals i bandes de música, també podran obtindre les ajudes per a les activitats musicals a què es referix la base primera.1, especialment aquells projectes singulars vinculats a centenaris o commemoracions semblants, però quedant excloses aquelles que protagonitzen únicament les seues pròpies agrupacions o altres de similars que pertanyen a qualssevol societats musicals.



Igualment, estes ajudes no podran aplicar-se a les empreses que operen en els sectors determinats en el punt 1 de l'article 1r del Reglament UE núm. 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013 (DOUE L 352, de 24.12.2013).



Tercera. Supòsits exclosos

Queden exclosos d'esta convocatòria els supòsits següents:

a) Activitats organitzades per qualsevol tipus d'organisme o ens públic que forme part de l'Administració de la Generalitat.

b) Les primeres edicions de les activitats com festivals, cursos i concursos, objecte de la present convocatòria.

c) Festivals, cursos, concursos i projectes musicals de caràcter singular que siguen beneficiaris d'un altre tipus d'ajudes per part de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

d) Cursos destinats al perfeccionament musical que no exigisquen com a requisit acreditar estar cursant el grau superior.

e) Aquelles activitats que no garantisquen amb recursos propis o diferents dels que s'oferixen en esta convocatòria un percentatge mínim del 50 % del pressupost dels gastos previstos per a estes.

f) Activitats organitzades per les societats musicals i bandes de música de la Comunitat Valenciana protagonitzades únicament per les seues pròpies agrupacions, o altres de similars pertanyents a qualssevol societat musical.







Quarta. Presentació de sol·licituds

1. El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies naturals a comptar de l'endemà de la publicació d'esta convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

2. Les sol·licituds dirigides a CulturArts Generalitat podran presentar-se en la seu d'esta entitat en la plaça de Viriat, s/n, 46001 València, en la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, av. de Campanar, 32, 46015 València i en els direccions territorials d'Educació, Cultura i Esport de: Alacant (c/ Carratalá, 47, 03007 Alacant), Castelló de la Plana (av. del Mar, 23, 12003 Castelló de la Plana) i València (c/ Gregori Gea núm. 14, 46009 València). Igualment, utilitzant qualsevol dels mitjans previstos en l'article 38.4 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, justificant la data d'imposició de l'enviament en l'oficina de correus o presentació en el registre i anunciant la remissió de la sol·licitud, per mitjà de fax (al número 961 206 535) o telegrama el mateix dia, només als efectes organitzatius.

Així mateix, la sol·licitud podrà presentar-se per via telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat, PROP, en la URL següent: https://sede.gva.org. En este cas, la sol·licitud s'omplirà amb l'aplicació informàtica establida a este efecte i el sol·licitant haurà de disposar de firma electrònica d'entitats emesa per l'Institut Valencià de Finances: http://www.accv.es/empresas/ o de ciutadà igualment emesa per l'Institut Valencià de Finances: http://www.accv.es/ciudadano/, o DNI electrònic.

3. Les sol·licituds hauran d'omplir-se necessàriament de conformitat amb el model de sol·licitud que s'adjunta com a annex II a esta convocatòria, i s'hauran d'acompanyar amb els documents o certificacions, originals o fotocòpies degudament compulsades, a què es fa referència en cada capítol del model de sol·licitud, i hauran de desenrotllar els punts següents:

a)Declaració de les subvencions sol·licitades o concedides per altres organismes públics o privats per al mateix projecte. En el supòsit de no haver sol·licitat o aconseguit altres ajudes, manifestarà ‘cap'.



b)Declaració de les ajudes de minimis rebudes durant els dos exercicis fiscals anteriors i durant l'exercici fiscal en curs.

Igualment, la sol·licitud haurà d'acompanyar-se amb la documentació següent:

c)Declaració responsable de disponibilitat dels recursos econòmics corresponents que, com a mínim, representen el 50 % del gasto previst.



d)Memòria comprensiva de les actuacions desenrotllades en les anteriors edicions dels festivals, cursos, concursos per als quals se sol·licite l'ajuda. S'exceptua d'este requisit les entitats que hagen rebut ajuda de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport l'any 2014 per a idèntic festival, curs o concurs.

e)Certificat de l'acord adoptat per l'òrgan de govern que corresponga, en què s'aprova sol·licitar esta subvenció i que faculta el seu president per a subscriure la petició.

f)Si el sol·licitant és una persona jurídica haurà d'aportar la còpia confrontada del document constitutiu –escriptura o document privat– i aquell que acredite la representació, si és el cas.

g)Igualment, per als projectes de caràcter singular per a participar en activitats musicals, com ara l'assistència a festivals, certàmens, gires de concerts, impartició de conferències, etc., serà necessària la invitació cursada per l'autoritat o entitat organitzadora, amb expressió de les condicions en què es formule esta.

h)Per a cada una dels activitats per a les quals se sol·licita subvenció caldrà aportar l'annex de l'annex II de la sol·licitud, de conformitat amb el model que s'adjunta en la sol·licitud, on s'especificarà el projecte detallat de l'activitat i el pressupost detallat d'ingressos i gastos d'esta, s'especificaran els seus participants i s'aportarà qualsevol dada que permeta avaluar el contingut i nivell artístic o docent, així com l'interés per a la creació musical i desenvolupament dels professionals valencians, d'acord amb els criteris de prioritat establits en la base sexta.



i)Dades bancàries on es vullga rebre l'import de l'ajuda sol·licitada, en cas de ser beneficiari, omplint el model de domiciliació bancària que s'adjunta com a annex III a esta convocatòria.

4. D'esta manera, els sol·licitants hauran d'omplir les declaracions responsables del model de sol·licitud (apartat G) que establixen el compliment dels requisits establits en l'article 13.2 i 13.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (BOE 276, 18.11.2003), en els termes que preveu l'article 13.7 de l'esmentat cos legal, així com també la que es referix al compliment de la normativa sobre integració laboral de persones amb discapacitat o, si és el cas, exempció d'esta obligació, per a les empreses amb 50 o més treballadors, de conformitat amb l'article 38.1 de la Llei 13/ 82, de 7 d'abril, d'Integració Social dels Minusvàlids.

5. El sol·licitant haurà d'acreditar també que es troba al corrent en el compliment de les obligacions tributàries, amb les administracions estatal i autonòmica i davant de la Seguretat Social. Respecte d'això, i de conformitat amb el que disposa l'article 5 del Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, en el model de sol·licitud (apartat H) es farà constar l'autorització perquè l'òrgan instructor obtinga de manera directa, a través de certificats electrònics, l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, de conformitat amb l'article 22.4 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

Si el sol·licitant no dóna esta autorització, haurà d'aportar les certificacions següents:

– Certificat positiu de l'Agència Estatal d'Administració Tributària que acredite que el sol·licitant es troba al corrent de les seues obligacions amb esta.

– Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social que acredite que el sol·licitant es troba al corrent en el compliment de les seues obligacions amb la Seguretat Social.

– Certificat de les direccions territorials de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública que acredite que el sol·licitant no té deutes de naturalesa tributària amb la Generalitat.

Queden exonerades d'esta acreditació les corporacions locals que, no obstant això, hauran de presentar una declaració responsable alternativa a este efecte.

6. El sol·licitant, en els supòsits d'associacions, empreses, entitats o professionals de la música, haurà d'acreditar igualment que es troba donat d'alta en el cens d'obligats tributaris, en l'epígraf corresponent a la seua activitat. Respecte d'això, i de conformitat amb allò que disposa l'article 5 del Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, en el model de sol·licitud (apartat H) es farà constar l'autorització perquè l'òrgan instructor obtinga de manera directa, a través de certificats electrònics, l'acreditació de l'alta censal en l'epígraf corresponent.



En el supòsit de les associacions o entitats sense ànim de lucre, el sol·licitant haurà d'acreditar que es troba degudament inscrit en qualsevol dels registres oficials, incloent-hi el registre d'associacions de la Conselleria de Governació i Justícia, així com la vigència dels seus estatuts i dels nomenaments dels membres de la junta directiva. Respecte d'això, i de conformitat amb allò que disposa l'article 5 del Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, en el model de sol·licitud (apartat H) es farà constar l'autorització perquè l'òrgan instructor obtinga de manera directa, a través de certificats electrònics, l'acreditació del registre d'associacions sobre la inscripció de l'entitat i vigència dels seus estatuts i junta directiva.

Si el sol·licitant no dóna esta autorització, haurà d'aportar els certificats següents:

– En els supòsits d'associacions, empreses, entitats i professionals de la música, l'alta en el cens d'obligats tributaris de l'Agència Tributària.

– En els supòsits d'entitats sense ànim de lucre, la documentació oficial que acredite la seua existència, així com la vigència dels seus estatuts i dels nomenaments de la seua junta directiva.

7. Si la sol·licitud d'iniciació no inclou totes les dades exigides o falta documentació, es requerirà l'interessat perquè, en el termini de 10 dies hàbils, esmene la falta o adjunte els documents preceptius, amb indicació que, si no ho fa així, es considerarà que desistix de la seua petició, amb la resolució prèvia, que es dictarà en els termes de l'article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, segons disposa l'article 71.1 d'idèntic cos legal.

L'esmena de la documentació haurà de presentar-se preferentment en la seu de CulturArts Generalitat, a la plaça de Viriat, s/n, 46001 València. En cas de presentar-se per qualsevol altre mitjà o lloc previst en la Llei 30/1992, podrà comunicar-se a esta, per mitjà de fax (al número 961 206 535) o telegrama, el mateix dia de la seua presentació, als efectes organitzatius.

En tot cas, l'òrgan instructor podrà requerir els sol·licitants perquè proporcionen qualsevol informació aclaridora que siga necessària per a la seua gestió.

8. Les institucions o entitats que desitgen sol·licitar ajuda per a més d'una activitat, ho faran singularitzant els projectes, però en una única instància, omplint tants annexos de l'annex II de la sol·licitud (epígraf 3.h d'esta base) com a activitats sol·liciten.

9. Les dades de caràcter personal contingudes en l'imprés de sol·licitud podran ser incloses en un fitxer per al seu tractament per CulturArts Generalitat com a titular responsable del fitxer, en l'ús de les funcions pròpies que té atribuïdes i en l'àmbit de les seues competències. Igualment, els sol·licitants d'ajuda podran exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, tot això de conformitat amb el que disposa l'article 5 de la Llei Orgànica 15/1999, de Protecció de Dades de Caràcter Personal (BOE 298, 14.12.1999).



Quinta. Instrucció del procediment de concessió de les ajudes. Comissió Tècnica Avaluadora

1. L'òrgan competent per a l'ordenació i instrucció del procediment de concessió de les ajudes és el director general de CulturArts Generalitat.

2. L'òrgan instructor, una vegada completats els expedients i realitzades les activitats d'instrucció pertinents, traslladarà estos a la comissió indicada en l'apartat següent.

3. Per a la valoració de les sol·licituds, conforme preveu l'article 22 de la Llei General de Subvencions, es constituirà una comissió tècnica avaluadora que adaptarà el seu funcionament a les regles generals que s'apliquen als òrgans col·legiats establides en els articles 22 i següents de la Llei 30/1992, i que estarà presidida pel director/a general de CulturArts Generalitat, o persona en qui delegue, que serà el subdirector/a general de Música, si és el cas, i integrada, en qualitat de vocals, pel cap o la cap del Servici d'Ajudes de CulturArts Generalitat, pels tres directors territorials d'Educació, Cultura i Esport d'Alacant, Castelló i València i per un tècnic en representació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies nomenat per l'òrgan competent a proposta de l'expressada federació. Actuarà com a secretari amb veu i sense vot, un tècnic o així administratiu de CulturArts Generalitat.



4. La Comissió Tècnica Avaluadora, atenent les sol·licituds presentades i a l'interés d'estes, emetrà un informe d'avaluació d'acord amb els criteris de prioritat que s'enumeren en la base sexta, informe que quedarà incorporat en els actes de la comissió i on es deixarà constància succinta dels motius de la valoració i ponderació de les sol·licituds, així com la seua prelació de major a menor puntuació i que contindrà la proposta de quantia de les ajudes de conformitat amb els límits establits en la base primera i amb el que s'ha assenyalat en el punt 3 de la base sexta.

5. En qualsevol moment del procediment podrà instar-se el sol·licitant perquè òmpliga qualsevol tràmit, de conformitat amb el que preveu l'article 76.2 de la Llei 30/1992, per un termini de deu dies, amb els efectes determinats en esta norma.

6. L'òrgan instructor, a la vista dels expedients i de l'informe i proposta de la Comissió Tècnica Avaluadora, formularà la proposta de resolució provisional, degudament motivada, que haurà de notificar-se als interessats de manera fefaent, amb trasllat per un termini de deu dies per a presentar al·legacions, i es prescindirà d'este tràmit quan no figuren en el procediment ni siguen tinguts en compte altres fets ni altres al·legacions ni proves que les adduïdes pels interessats. En este cas, la proposta de resolució formulada tindrà el caràcter de definitiva, i s'elevarà a la presidenta de CulturArts Generalitat, òrgan competent per a resoldre la convocatòria.



Sexta. Criteris de prioritat. Puntuació mínima exigida. Determinació de la quantia de les subvencions.

1. Amb caràcter general, per a l'elaboració del seu informe i proposta, la Comissió Tècnica Avaluadora tindrà en compte els següents criteris i amb la ponderació que s'establix:

A) Projecte de l'activitat que es tracte en el període octubre de 2014 a desembre de 2015. En les modalitats A.1) Festivals, A.2) Cursos i A.3) Concursos, es valorarà fins a un màxim de 60 punts. En les modalitats A.4) Projectes musicals de caràcter singular i A.5) Projectes de producció musical es valorarà fins a un màxim de 70 punts.



La valoració es desglossarà, amb caràcter particular i segons el tipus d'activitat que es pretén organitzar, en els aspectes següents:

A.1) Festivals

– Nivell artístic dels grups i solistes programats. Fins a un màxim de 20 punts.

– Coherència artística del programa. Fins a un màxim de 10 punts.

– Especialització del programa. Fins a un màxim de 10 punts.

– Pressupost de gastos del festival, singularitzant els diferents concerts o espectacles i la capacitat organitzativa del peticionari. Fins a un màxim de 20 punts.

A.2) Cursos

– Nivell artisticodocent del professorat. Fins a un màxim de 15 punts.

– Nivell que s'exigix a l'alumnat per a poder participar en el curs. Fins a un màxim de 10 punts.

– Nivell d'especialització del curs. Fins a un màxim de 10 punts.

– Existència d'altres cursos amb semblants objectius. Fins a un màxim de 5 punts.

– Pressupost de gastos i capacitat organitzativa i docent del peticionari. Fins a un màxim de 20 punts.

A.3) Concursos

– Nivell artístic dels membres dels tribunals. Fins a un màxim de 15 punts.

– Nivell artístic mínim exigit als concursants. Fins a un màxim de 10 punts.

– Nivell d'especialització del concurs. Fins a un màxim de 10 punts.



– Existència d'altres concursos amb semblants objectius. Fins a un màxim de 5 punts.

– Pressupost de gastos i capacitat organitzativa del peticionari. Fins a un màxim de 20 punts.

A.4) Projectes musicals de caràcter singular

– Nivell artístic del projecte i el seu impacte social. Fins a un màxim de 30 punts.

– Coherència del programa presentat. Es valorarà en este apartat l'interés manifestat pels organitzadors de l'activitat musical en què l'entitat, els intèrprets o el professional sol·licitant participen. Fins a un màxim de 10 punts.

– Nivell professional dels participants. Fins a un màxim de 10 punts.



– Pressupost de gastos i capacitat organitzativa i econòmica del peticionari. Fins a un màxim de 20 punts.

A.5) Projectes de producció musical

– Nivell artístic del projecte i dels professionals que hi participen. Fins a un màxim de 30 punts.

– Caràcter escènic de la proposta presentada. Fins a un màxim de 5 punts.

– Coherència del programa presentat i contribució a l'oferta musical. Fins a un màxim de 5 punts.

– Nivell de professionalitat i innovació. Fins a un màxim de 10 punts.

– Pressupost de gastos del projecte i capacitat organitzativa del peticionari. Fins a un màxim de 20 punts.

B) Interés cultural del projecte: entre un mínim de 25 i un màxim de 30 punts.

En el supòsit d'activitats com a festivals, cursos, concursos, projectes musicals de caràcter singular i projectes de producció musical, es podrà valorar la seua adequació a la població, a la realitat sociocultural i a la situació econòmica del territori on tinga lloc l'activitat proposada, sempre que es potencien els interessos culturals en l'àmbit competencial de la Generalitat i l'activitat puga tindre un impacte generador de noves iniciatives culturals i de creació de nous públics, afavorir el desenrotllament local o potenciar l'atracció turística, amb l'escala següent:



– Municipis fins a 1.000 habitants, 30 punts.

– Municipis entre 1.001 i 5.500 habitants, 29 punts.

– Municipis entre 5.501 i 10.000 habitants, 28 punts.

– Municipis entre 10.001 i 49.000 habitants, 27 punts.

– Municipis entre 49.001 i 100.000 habitants, 26 punts.

– Municipis de més de 100.000 habitants, 25 punts.

C) Nombre d'edicions celebrades anteriorment i qualitat mitjana d'estes: fins a un màxim de 10 punts, es valoraran amb 0,20 punts cada edició celebrada.

Este criteri només s'aplicarà a les modalitats de festivals, cursos i concursos.

Es valorarà l'adequació del projecte ja consolidat als fins plantejats per l'organització, així com la capacitat innovadora de la proposta. Es tindrà en compte la necessitat de millorar la qualitat o el nivell de les activitats consolidades abans que col·laborar en l'aparició d'unes altres de noves el contingut de les quals no constituïsca una novetat substancial.

Per a la realització de la baremació, la Comissió Tècnica Avaluadora només podran tindre en compte les dades aportades pels sol·licitants que hagen sigut degudament justificades per mitjà del suport documental exigit en esta convocatòria.

2. La proposta que eleve la Comissió Tècnica Avaluadora no podrà incloure cap projecte que no haja aconseguit una puntuació mínima de 70 punts.

3. Per a la determinació de la quantia de les subvencions es tindrà en compte la puntuació total obtinguda per cada projecte en relació amb els criteris de prioritat que antecedixen i la seua ponderació.



Sèptima. Resolució de la convocatòria. Terminis

L'òrgan instructor elevarà la proposta de resolució definitiva a la presidenta de CulturArts Generalitat, la qual resoldrà l'adjudicació de les ajudes convocades i disposarà la seua publicació dins del termini màxim de sis mesos des de la publicació de la convocatòria.

La resolució de concessió de les ajudes podrà retrotraure els seus efectes a l'activitat exercida amb anterioritat a la data d'aquella, sempre que l'activitat corresponga als mesos d'octubre de 2014 a desembre de 2015.

La resolució inclourà un llistat de suplents, relacionats per orde de prioritat, en els quals recaurà l'ajuda en cas de possibles renuncies o incompliments, sempre que es troben inclosos en la proposta a què es referix la base 6a.2

En cas que la convocatòria no siga resolta en el termini previst anteriorment, es consideraran desestimades totes els sol·licituds, sense perjuí de l'obligació de l'Administració de resoldre expressament continguda en l'article 42 de la Llei 30/1992, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.



Octava. Publicació i notificació

La resolució de la convocatòria es publicarà en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana i en la pàgina web de CulturArts Generalitat www.culturartsgeneralitat.es. En tot cas, es notificarà als beneficiaris de conformitat amb el que preveu l'art. 58 de la Llei 30/1992, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.



Novena. Obligacions dels beneficiaris

1. Les institucions, entitats, empreses, associacions i professionals que obtinguen estes ajudes estan obligades a:

a) Comunicar per escrit a CulturArts Generalitat l'acceptació de la subvenció en el termini dels 15 dies naturals següents a la recepció de la notificació de la seua concessió, segons el model que s'adjunta com a annex IV a esta convocatòria.

b) Realitzar l'activitat d'acord amb el programa presentat i comunicar qualsevol canvi que es produïsca en el programa definitiu de l'activitat, abans de la seua realització, que haurà de ser aprovat expressament per la presidència de CulturArts Generalitat.

c) Fer constar en tota publicació, fullet, programa, publicitat, etc., en qualsevol mitjà o suport que es realitze, el patrocini de la Generalitat. Per a això s'inserirà en lloc preferent i destacat el logotip de CulturArts Generalitat d'acord amb les normes d'identitat corporativa, que s'inclouen en la pàgina web www.culturartsgeneralitat.es.



Esta obligació serà aplicable a partir de la recepció de la notificació de concessió de l'ajuda, excepte en els supòsits en què l'activitat per a la qual se sol·licita l'ajuda ja haja rebut subvenció en edicions anteriors i esta se celebre amb anterioritat a la convocatòria o resolució d'estes ajudes.

d)Comunicar a CulturArts Generalitat les subvencions concedides per a este mateix fi i el seu import, acreditant-ho per mitjà de còpia de la notificació rebuda, així com altres ajudes, ingressos o recursos que financen l'activitat per a la qual es va sol·licitar l'ajuda.

e)Justificar l'ocupació de la subvenció en la forma que s'indica en la base deu i conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts per a poder acreditar el gasto i poder atendre les actuacions de comprovació i control.

f)Acreditar amb anterioritat a dictar-se la proposta de resolució de concessió de les ajudes estar al corrent de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, en la forma que determina la Llei i el Reglament General de Subvencions, d'acord amb l'Orde de 30 de maig de 1996, de la Conselleria d'Economia i Hisenda i, sense perjuí del què establix la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'Accés Electrònic dels Ciutadans als Servicis Públics, així com el Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell.

2. L'incompliment de qualsevol dels requisits i obligacions estipulats en la present convocatòria, així com la infracció provada d'alguns dels seus aspectes, anul·larà la concessió de l'ajuda i obligarà al seu reintegrament en els supòsits previstos en l'article 37 de la Llei General de Subvencions. Al reintegrament de les quantitats percebudes, en els supòsits assenyalats en l'article 37 abans mencionat, s'addicionarà el pagament dels interessos de demora corresponents des del moment del pagament de l'ajuda fins a la data en què s'acorde la procedència del reintegrament.

3. Són també obligacions dels beneficiaris d'estes ajudes, les que amb caràcter general s'establixen en l'article 14 de la Llei General de Subvencions.



Deu. Justificació i pagament d'estes ajudes

1. El pagament d'estes ajudes s'efectuarà d'una sola vegada, per mitjà de transferència bancària segons el model de domiciliació bancària (annex III) presentat junt amb la sol·licitud, sempre que l'activitat s'haja realitzat d'acord amb el programa presentat i es justifiquen correctament els gastos corrents ocasionats per l'activitat subvencionada.



2. La justificació de la subvenció requerirà la presentació pel beneficiari dels documents següents:

a) Memòria succinta de les actuacions realitzades, comprensiva a més d'una avaluació d'estes i xifres d'assistents.

b) Dos fullets, catàlegs, programes, cartells, etc., del festival, curs, concurs, o activitat musical subvencionada.

c) Declaració d'ingressos i gastos produïts en l'activitat objecte de l'ajuda.

d) Compte justificatiu:

d.1) Justificants originals –factures, inclús electròniques i qualsevol altre document de valor probatori– del gasto efectuat entre l'1 d'octubre de 2014 i el 31 de desembre de 2015 per al seu estampillat pel departament de gestió corresponent i posterior devolució als interessats.



d.2) Justificants dels pagaments relatius als gastos per als quals es va concedir l'ajuda segons el que establix la legislació vigent, per import mínim igual a la subvenció concedida.

No es podrà incloure com a gasto subvencionable l'import de l'IVA deduïble quan el beneficiari estiga obligat a realitzar la declaració del mencionat impost i, per tant, la quantitat que podrà imputar-se com a gasto és la corresponent a la base imposable dels justificants o factures.



Estos documents es presentaran en el registre de CulturArts Generalitat en un termini no superior a un mes des de la finalització de l'activitat i, en tot cas, fins al 31 de desembre de 2015. A partir d'este dia, el crèdit pressupostari quedarà anul·lat, i es perdrà el dret a cobrar l'ajuda concedida.



Onze. Altres disposicions

1. CulturArts Generalitat es reserva igualment la possibilitat de modificar o deixar sense efecte la subvenció, en cas d'incompliment d'alguna de les obligacions imposades als beneficiaris en la base novena 1.epígrafs a, b, c, d i f, en els terminis i condicions assenyalades, observant sempre el principi de proporcionalitat a què es referix l'article 17.3.n de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

2. Tota alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció i, en tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions o ajudes atorgades per altres administracions o ens públics o privats, podrà donar lloc a modificar la resolució de concessió.



Si l'alteració de les condicions del projecte subvencionat significa una reducció d'este, la modificació serà proporcional a la minoració efectuada.

Per al supòsit de l'obtenció d'ajudes concurrents que siguen compatibles, la modificació només es produirà si la suma de les ajudes supera el cost de l'activitat subvencionada, i en este cas es minorarà la quantitat que excedisca el cost final de l'activitat.

3. Les resultes que puguen produir-se per les renúncies produïdes i les minoracions que es determinen per l'aplicació del que s'ha indicat en esta base, podran disposar-se per mitjà d'una nova resolució de l'òrgan competent, i recauran en els suplents relacionats per orde de prioritat que establix la base sèptima.

4. Estes ajudes són compatibles amb altres ajudes, subvencions, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat procedents de qualssevol administració o ens públic o privat, nacional, de la Unió Europea o d'organismes internacionals sense que, aïlladament o en conjunt, superen el cost de l'activitat subvencionada.

Mapa web