Ficha disposicion

Ficha disposicion





CORRECCIÓ d'errades de la Resolució de 8 de gener de 2020, de la directora general de Recursos Humans, per la qual es convoca concurs oposició de consolidació d'ocupació, per a la provisió de vacants del cos superior tècnic de salut pública de l'Administració de la Generalitat, escala de metges i metgesses de Salut Pública



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8800 de 28.04.2020
Número identificador:  2020/3039
Referència Base de Dades:  003315/2020
 



CORRECCIÓ d'errades de la Resolució de 8 de gener de 2020, de la directora general de Recursos Humans, per la qual es convoca concurs oposició de consolidació d'ocupació, per a la provisió de vacants del cos superior tècnic de salut pública de l'Administració de la Generalitat, escala de metges i metgesses de Salut Pública (A1-S03-01), funcionaris i funcionàries d'Administració Especial, dependents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

[2020/3039]

S'ha advertit una errada en el temari publicat en l'annex I de la Resolució de 8 de gener de 2020, de la directora general de Recursos Humans, per la qual es convoca concurs oposició de consolidació d'ocupació, per a la provisió de vacants del cos superior tècnic de salut pública de l'Administració de la Generalitat, escala de metges i metgesses de Salut Pública (A1-S03-01), funcionaris i funcionàries d'Administració Especial, dependents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en existir dos temes amb el número 16.

En virtut de la competència atribuïda pels articles 18 i 19 del Decret 93/2018, de 13 de juliol, del Consell, pel qual aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, aquesta Direcció General de Recursos Humans resol corregir l'errada adés esmentada, publicant el temari correcte.

La present correcció d'errades no suposa obertura de nou termini de presentació de sol·licituds.

Contra la present correcció d'errades es podran interposar els recursos especificats en la base 8 de la convocatòria.



València, 17 d'abril de 2020.– La directora general de Recursos Humans: Carmen López Delgado





ANNEX I

Temari



METGE/METGESSA DE SALUT PÚBLICA



Tema 1. Concepte de salut. Els determinants de la salut. Desigualtats en salut i els principals eixos per a la seua anàlisi. Salut en totes les polítiques.

Tema 2. Concepte, objectius i funcions de la salut pública. Salut pública basada en l'evidència.

Tema 3. Organització de la salut pública en l'administració sanitària, en l'àmbit estatal i a la Comunitat Valenciana. Estructura i funcions.



Tema 4. Avaluació de l'Impacte en Salut i el seu desenvolupament a la Comunitat Valenciana.

Tema 5. El IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana. Missió, valors i principis. Línies estratègiques i objectius. Procés i resultats de la seua avaluació.

Tema 6. Metodologia i fonts d'informació per al diagnòstic de salut en la comunitat. L'inventari de recursos i els mapes d'actius per a la salut.

Tema 7. Les enquestes com a fonts d'informació en salut i els seus determinants: usos i característiques. Les Enquestes de Salut de la Comunitat Valenciana (ESCV). Metodologia i principals resultats de l'ESCV 2016.

Tema 8. Epidemiologia. Concepte i usos. Causalitat en les ciències de la salut.

Tema 9. El mesurament en epidemiologia. Mesures de freqüència. Mesures d'associació. Mesures d'impacte. Validesa i precisió en el mesurament epidemiològic. Error aleatori. Error sistemàtic. Biaixos.

Tema 10. Tipus d'estudis epidemiològics. Principals característiques dels estudis descriptius, transversals, ecològics, casos-control, cohorts. Estudis d'avaluació d'intervencions en salut pública.



Tema 11. Tècniques qualitatives d'investigació en salut. Mètodes de consens per a la priorització d'intervencions en salut.

Tema 12. Observatoris de Salut Pública. L'Observatori Valencià de Salut. El Sistema d'Informació en Salut Pública de la Comunitat Valenciana.

Tema 13. Vigilància en salut pública. Xarxa Valenciana de Vigilància en Salut Pública.

Tema 14. Anàlisi de mortalitat. Estandardització de taxes. El registre de mortalitat de la Comunitat Valenciana. El registre de mortalitat perinatal de la Comunitat Valenciana. Fonts d'informació de morbiditat a la Comunitat Valenciana.

Tema 15. Vigilància i control de les malalties transmissibles: estructura i funcions a la Unió Europea, Espanya i Comunitat Valenciana. Sistema d'alerta precoç i resposta ràpida. Vigilància i control epidemiològic a la Comunitat Valenciana. Xarxa Valenciana de Vigilància Microbiològica. Programes específics de vigilància de malalties transmissibles.

Tema 16. Vigilància epidemiològica de les malalties no transmissibles. Models de vigilància: registres, sistemes Sentinella. La Xarxa Sentinella Sanitària de la Comunitat Valenciana. Registre d'Interrupcions Voluntàries de l'Embaràs, Sistema d'Informació de Malalties Estranyes i Registre de Malalts Renals a la Comunitat Valenciana.

Tema 17. Mortalitat, morbiditat i supervivència del càncer a la Comunitat Valenciana. Sistema d'Informació de Càncer a la Comunitat Valenciana: registres poblacionals, sistema d'informació oncològic, registres hospitalaris.

Tema 18. Estudi de brots epidèmics.

Tema 19. Protecció de la salut: concepte, principis i àmbits d'actuació. Vigilància i protecció dels riscos ambientals a la Comunitat Valenciana. Vigilància i protecció dels riscos alimentaris a la Comunitat Valenciana.

Tema 20. Promoció de la salut. Principis metodològics i criteris de qualitat. L'Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut. Salutogènesi, model d'actius en salut i la seua aplicació als programes de salut pública.

Tema 21. Acció comunitària en salut. Objectius, procediments i característiques de XarxaSalut, la Xarxa de Municipis per la Salut de la Comunitat Valenciana. Participació en salut.

Tema 22. Concepte i nivells de prevenció. Història natural de la malaltia. Criteris que ha de complir un programa de detecció precoç. Cribrat oportunista i poblacional. Sensibilitat, especificitat i valors predictius de les proves diagnòstiques.

Tema 23. Relació treball i salut. Promoció de la salut en l'entorn laboral. Riscos laborals i la seua prevenció. Competències, organismes, i principals activitats de l'administració laboral i de l'administració sanitària en salut laboral.

Tema 24. Danys per a la salut derivats del treball. Vigilància individual i col·lectiva. Sistema d'Informació Sanitària i Vigilància Epidemiològica Laboral (SISVEL) de la Comunitat Valenciana. Control sanitari de productes químics a la Comunitat Valenciana.

Tema 25. Promoció de la salut en l'entorn educatiu. Programes de promoció de la salut i prevenció en l'entorn escolar a la Comunitat Valenciana. Educació per a la salut entre iguals.

Tema 26. Promoció i prevenció en les primeres etapes de la vida: salut en la infància i adolescència. Programa de vacunació infantil a la Comunitat Valenciana. Programa de supervisió de la salut infantil a la Comunitat Valenciana. Garbellats neonatals de defectes congènits a la Comunitat Valenciana.

Tema 27. Violència de gènere: concepte, impacte en salut. Programa de garbellat universal de la violència de gènere des del Sistema Valencià de Salut.

Tema 28. Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva de la Comunitat Valenciana. La prevenció del VIH/sida i de les infeccions de transmissió sexual.

Tema 29. Programes de vacunació de les persones adultes a la Comunitat Valenciana. El programa Pacient Actiu. Envelliment saludable.

Tema 30. Programa de Prevenció del Càncer de Mama de la Comunitat Valenciana. Programa de Prevenció del Càncer Colorectal de la Comunitat Valenciana. Programa de Consell Genètic i Familiar en Càncer de la Comunitat Valenciana. Prevenció i diagnòstic precoç del càncer de cèrvix.

Mapa web