Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ajuntament d'Orihuela. Oferta d'ocupació pública per a l'any 2019.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8535 de 25.04.2019
Número identificador:  2019/3472
Referència Base de Dades:  003847/2019
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Ajuntament
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: ofertes d'ocupació pública i oposicions
      Descriptors toponímics: Orihuela



Oferta d'ocupació pública per a l'any 2019. [2019/3472]

Sabina Goretti Galindo Benito, regidora secretària de la Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'Orihuela (Alacant), certifique:

Que la Junta de Govern Local, en sessió ordinària celebrada el dia 5 de març de 2019 va adoptar, entre altres, l'acord següent:

A.U.4. Personal. 30800/2018. Aprovació de l'oferta d'ocupació pública extraordinària de l'Ajuntament d'Orihuela per a l'any 2019.

Des de la Regidoria de Recursos Humans es busquen les fórmules per a aprofitar al màxim les possibilitats legals de generació d'ocupació pública en el marc de les limitacions de la legislació estatal vigent.



Amb tal fi l'Ajuntament d'Orihuela ha presentat proposta en la Mesa General de Negociació d'una oferta extraordinària d'ocupació per a poder cobrir catorze places que quedaran vacants en la policia local, amb motiu de l'anticipació de l'edat de jubilació de policies locals d'aquesta corporació municipal durant l'any 2019.

Vista la disposició addicional cent seixanta-cinc de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2018, referida a la taxa addicional de reposició de la policia local, que estableix que «Addicionalment al que es preveu en l'article 19 d'aquesta llei, i amb la finalitat de garantir l'exercici de les funcions de les administracions públiques en matèria de seguretat i ordre públic, en el cas que en aplicació del que s'estableix en l'article 206.1 del text refós de la Llei general de la Seguretat Social es produïsca l'anticipació d'edat de jubilació dels policies locals, les entitats locals podran disposar durant 2018, exclusivament per a aquest col·lectiu, d'una taxa addicional de reposició determinada pel nombre de baixes que es prevegen en aquest exercici i en l'exercici 2019 com a conseqüència d'aquest avançament de l'edat de jubilació. Aquesta taxa addicional es descomptarà de la que poguera correspondre en els exercicis 2019 i 2020.»



Considerant que la disposició transitòria segona del Reial decret 1449/2018, de 14 de desembre, pel qual s'estableix el coeficient reductor de l'edat de jubilació en favor dels policies locals, disposa que «D'acord amb el que s'estableix en la disposició addicional cent seixanta-cinc de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2018, i en aplicació d'aquesta, la taxa de reposició addicional serà efectiva des de la presentació de la sol·licitud de jubilació anticipada. La persona interessada haurà de comunicar a l'administració municipal corresponent la seua voluntat d'acollir-se a aquesta modalitat de jubilació abans del dia 31 de gener de cada any».



De conformitat amb l'article 70 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic, les necessitats de personal, amb assignació pressupostària, que hagen de proveir-se mitjançant la incorporació de personal de nou ingrés seran objecte de l'oferta d'ocupació pública, i haurà de ser publicada en el diari oficial corresponent.

De conformitat amb l'article 37 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic, l'oferta d'ocupació pública de l'Ajuntament d'Orihuela ha sigut objecte de negociació en la Mesa General de Negociació, celebrada el dia 11 de febrer de 2019.

Considerant que de conformitat amb el que s'estableix en l'article 127.h de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, és competència de la Junta de Govern Local resoldre sobre el particular.

En sessió ordinària de data 26 de maig de 2016, el Ple de la corporació va adoptar la implantació en aquest ajuntament del sistema de fiscalització prèvia limitada de la Intervenció General, d'acord amb el que es preveu en l'article 219 del text refós de la Llei d'hisendes locals.



En compliment de tal acord plenari, atés el seu contingut econòmic, amb caràcter previ a l'adopció de la resolució, el present informe jurídic es trasllada a la Intervenció General, Servei de Fiscalització, i al Departament Municipal de Comptabilitat, a l'efecte que s'informe sobre l'existència de crèdit pressupostari per a escometre la despesa que es proposa, pel termini màxim previst en l'article 80.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Vist tot el que antecedeix, la Junta de Govern Local, per unanimitat, acorda:



Primer. Aprovar l'oferta d'ocupació pública extraordinària de l'Ajuntament d'Orihuela per a l'any 2019 en els termes següents:



Taxa extraordinària de jubilació

Grup de classificació Classificació Nombre de places Denominació Sistema de provisió

C1 Administració especial / Policia local 10 Agent de policia local Lliure

C1 Administració especial / Policia local 4 Agent de policia local Mobilitat





Segon. Remetre el present acord al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana per a la publicació i a la Subdelegació del Govern a Alacant (Administracions Territorials - Plaça de la Muntanyeta, núm. 6, 03071 Alacant) als efectes oportuns.



Tercer. Notificar-ho als representants sindicals del personal municipal.



Cosa que certifique a Orihuela, als mers efectes de la seua constància en l'expedient administratiu de referència.



Orihuela, 6 de març de 2019.– La regidora secretària de la Junta de Govern Local: Sabina Goretti Galindo Benito.

Mapa web