Ficha disposicion

Ficha disposicion





Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. RESOLUCIÓ d'11 d'abril de 2018, de la Secretaria Autonòmica d'Educació i Investigació, de convocatòria per al reconeixement d'entitats col·laboradores en la formació del professorat i de les activitats de formació permanent que proposen per al curs escolar 2018-2019.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8286 de 03.05.2018
Número identificador:  2018/3894
Referència Base de Dades:  004376/2018
 



RESOLUCIÓ d'11 d'abril de 2018, de la Secretaria Autonòmica d'Educació i Investigació, de convocatòria per al reconeixement d'entitats col·laboradores en la formació del professorat i de les activitats de formació permanent que proposen per al curs escolar 2018-2019. [2018/3894]

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa, en l'article 102, punt 1, especifica que la formació permanent del professorat és un dret i una obligació de tot el professorat, així com una responsabilitat de l'Administració i dels mateixos centres educatius.



Un dels objectius de l'Administració educativa és fomentar la col·laboració amb altres institucions per a la formació del professorat, per la qual cosa sorgeix la necessitat d'establir instruccions que regulen la consideració d'entitat col·laboradora en matèria de formació permanent del professorat, als efectes del reconeixement de les activitats formatives proposades.

L'Ordre 65/2012, de 26 d'octubre, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, estableix el model de formació permanent del professorat i el disseny, reconeixement i registre de les activitats formatives, disposa, en el capítol IV, el reconeixement d'activitats de formació permanent a petició d'entitats, i estableix els requisits de participació per a aquelles entitats públiques o privades interessades a ser considerades entitats col·laboradores, així com les condicions necessàries que han de complir els plans de formació proposats per aquestes.



En virtut del que estableix l'article 24.2 de la referida ordre de formació, d'acord amb les competències atribuïdes per l'article 6 del Decret 186/2017, de 24 de novembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, resolc:



Primer. Objecte i àmbit d'aplicació

Es podran reconéixer com a entitat col·laboradora per a la formació permanent del professorat, durant el curs 2018-2019, les institucions públiques o privades que complisquen els requisits establits en l'article 24.1 de l'Ordre 65/2012, de 26 d'octubre, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, que estableix el model de formació permanent del professorat i el disseny, reconeixement i registre de les activitats formatives.



Segon. Sol·licituds per al reconeixement com a entitat col·laboradora

1. Les entitats que complisquen els requisits exigits podran sol·licitar el reconeixement com a entitat col·laboradora, per al curs escolar 2018-2019, d'acord amb els procediments següents:

1.1. Per a totes les entitats interessades:

Caldrà presentar en la pàgina web/plataforma de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, http://www.ceice.gva.es/va/web/formacion-profesorado/entidades-colaboradoras, la documentació següent:

a) Sol·licitud per al reconeixement d'entitat col·laboradora en matèria de formació del professorat de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

En el model de sol·licitud s'inclou la possibilitat que la persona sol·licitant autoritze expressament la Secretaria Autonòmica d'Educació i Investigació per a l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

No obstant això, la persona sol·licitant podrà denegar expressament el consentiment i haurà d'aportar els certificats següents:

– Certificat positiu de l'Agència Estatal d'Administració Tributària que acredite que la persona sol·licitant es troba al corrent de les seues obligacions.

– Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social que acredite que la persona sol·licitant es troba al corrent en el compliment de les seues obligacions amb la Seguretat Social.

– Certificat de les direccions territorials de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic que acredite que la persona sol·licitant no té deutes de naturalesa tributària amb la Generalitat.

b) Pla d'activitats de formació proposat-resum, segons el formulari establit.

c) Document en Acrobat (PDF) amb el perfil/disseny de cada una de les activitats de formació proposades.

d) Document escanejat dels estatuts constitutius de l'entitat en què figure, de forma expressa, l'absència en totes les seues activitats de l'ànim de lucre i, entre els seus fins, la realització d'activitats de formació del professorat. No serà necessari si l'entitat ha sigut reconeguda en curs escolars anteriors, llevat que els seus estatuts hagueren sigut modificats.

1.2. Les entitats que sol·liciten el reconeixement per primera vegada i les que no han sigut reconegudes en cursos escolars anteriors, hauran de presentar, a més d'allò que s'ha exposat en l'apartat anterior, per registre d'entrada en la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, o en qualsevol dels altres registres admesos segons la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, dirigida a la Secretaria Autonòmica d'Educació i Investigació (Servei de Planificació i Gestió de la Formació Permanent del Professorat), la documentació següent:

a) Sol·licitud per al reconeixement d'entitat col·laboradora impresa des de la web, com s'indica en l'apartat 1.1.a, degudament firmada pel seu representant legal i amb el segell de l'entitat.

b) Còpia confrontada del document d'inscripció de l'entitat en el registre corresponent.

c) Còpia confrontada dels estatuts constitutius de l'entitat, en els quals figure, de forma expressa, l'absència en totes les seues activitats de l'ànim de lucre, i entre els seus fins, la realització d'activitats de formació del professorat.

d) Memòria de l'experiència prèvia en la realització d'activitats de formació del professorat, organització i recursos per al desenvolupament de les dites activitats.

2. El termini de presentació de sol·licituds començarà a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i finalitzarà l'1 de juny de 2018.



Tercer. Resolució

1. La Comissió de Reconeixement de la Formació, indicada en l'article 22 de l'Ordre 65/2012, de 26 d'octubre, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, serà l'encarregada de l'estudi, la valoració i proposta a la Secretaria Autonòmica d'Educació i Investigació del reconeixement de l'entitat com a entitat col·laboradora, així com de les activitats corresponents als plans de formació que presenten. Es valorarà, per a això, que l'oferta formativa de l'entitat s'adeqüe a les línies prioritàries en matèria de formació plantejades per aquesta conselleria, i podran quedar excloses aquelles activitats que no s'ajusten al que estableixen l'article 102 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, l'Ordre 65/2012, de 26 d'octubre, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació i al Pla anual de Formació Permanent del Professorat, o no tinguen incidència en l'aula.



2. La comissió formularà la proposta de resolució provisional, que es farà pública en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, indicada en l'apartat 2.1.1 d'aquesta resolució. S'obrirà un termini de 10 dies hàbils, a comptar des de l'endemà de la seua publicació, perquè les entitats puguen presentar al·legacions a través de la pàgina web.

3. La resolució definitiva de la Secretaria Autonòmica d'Educació i Investigació per la qual es reconeixen les entitats col·laboradores i les activitats de formació proposades que siguen procedents es farà publica en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Quart. Modificacions dels plans de formació curs 2018-2019

1. Les entitats reconegudes, segons resolució a què es refereix l'apartat 3.3 anterior, podran modificar o proposar noves activitats en dues noves convocatòries, durant els mesos de novembre de 2018 i març de 2019, exclusivament a través de la pàgina web/plataforma de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, http://www.ceice.gva.es/web/formacion-profesorado/entidades-colaboradoras, segons els punts b) i c) de l'apartat 2.1.1 d'aquesta resolució.

2. No es reconeixeran en les modificacions dels plans, les activitats formatives presentades que s'hagueren realitzat en dates anteriors a la convocatòria corresponent.

3. La comissió estudiarà les dites modificacions dels plans i formularà la proposta de resolució provisional, que es farà pública en la pàgina web. S'obrirà un termini de 10 dies hàbils, a comptar des de l'endemà de la seua publicació, per a la presentació d'al·legacions a través de la pàgina web indicada.

4. Examinades les al·legacions adduïdes per les entitats, la comissió elevarà la proposta de resolució definitiva a la Secretaria Autonòmica d'Educació i Investigació, que serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Cinqué. Activitats de teleformació

En el cas d'activitats de teleformació, s'indicarà, en la seua programació, la plataforma de l'entitat on s'exercirà l'activitat i es proporcionaran les dades d'usuari i la clau d'accés que permeten supervisar l'acció formativa.



Sisé. Participants en les activitats organitzades per les entitats col·laboradores

1. Podrà participar en les activitats de formació permanent del professorat organitzades per les entitats col·laboradores reconegudes, el personal establit en l'article 4.2 de l'esmentada Ordre 65/2012, de 26 d'octubre. Les entitats estaran obligades, en la seua difusió, a publicitar els destinataris de la formació que tindran dret a la diligència de reconeixement per aquesta conselleria, així com a complir allò que s'ha establit en l'article 17.2, referent al solapament d'activitats formatives.

2. Les entitats s'asseguraran que el nombre de participants amb dret a certificat de reconeixement en cada acció no siga inferior al 50 % del nombre de places convocades.

3. En el cas que les entitats presenten actes amb un nombre de participants aptes amb dret a reconeixement inferior al percentatge establit en l'apartat anterior, la Comissió de Reconeixement podrà proposar a la Secretaria Autonòmica d'Educació i Investigació el no-reconeixement com a entitat col·laboradora per al curs escolar següent, sempre que el nombre d'activitats que incomplisquen l'esmentat requisit siga superior al 50 % del nombre d'activitats proposades.



Seté. Certificat dels participants

1. Els certificats expedits per les entitats acreditatius de la participació en activitats de formació hauran de contindre la informació establida en l'annex I de l'Ordre 65/2012, de 26 d'octubre.

2. El Servei de Registre i Acreditació Docent, si es compleixen tots els requisits, expedirà les diligències de reconeixement al personal assistent, ponent o tutor, mitjançant un enllaç remés a l'adreça de correu electrònic pertinent de la persona interessada, que constaran en el registre de formació permanent inclòs en el compte/formació del professor/a, i que acompanyaran als certificats emesos per l'entitat. No es podrà rebre més d'un certificat per participació en una mateixa activitat.



3. Si és procedent la certificació, les entitats hauran d'informar el personal assistent sobre la seua inclusió en el Registre de Formació del Professorat. Les dades de caràcter personal es tractaran amb el grau de protecció que estableix el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i s'adoptaran les mesures necessàries per a garantir la confidencialitat i la integritat de la informació.



Huité. Seguiment i avaluació dels plans

El Servei de Planificació i Gestió de la Formació Permanent del Professorat, en col·laboració amb les assessories dels CEFIRE, és l'encarregat del seguiment i l'avaluació de les activitats reconegudes. Si és el cas, es podrà incloure la visita als llocs de realització de les accions i l'emissió d'informes de valoració d'aquestes. Si del seguiment de les dites accions es comprova l'incompliment d'algun dels requisits, o resulta avaluació negativa d'aquestes, la comissió designada proposarà a la Secretaria Autonòmica d'Educació i Investigació el seu no reconeixement. En aquest cas, es comunicarà a l'entitat pertinent l'informe d'avaluació negatiu corresponent.

Nové. Recursos

Contra la present resolució, que no posa fi a la via administrativa, podrà interposar-se un recurs d'alçada davant del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, de conformitat amb els articles 112, 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



València, 11 d'abril de 2018.– El secretari autonòmic d'Educació i Investigació: Miguel Soler Gracia.

Mapa web