Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 25 de maig de 2022, del president del Consorci Hospital General Universitari de València



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9351 de 31.05.2022
Número identificador:  2022/4877
Referència Base de Dades:  004638/2022
 



RESOLUCIÓ de 25 de maig de 2022, del president del Consorci Hospital General Universitari de València (CHGUV), per la qual s'aprova l'oferta d'ocupació pública 2022 i s'adapten les ofertes d'ocupació pública del CHGUV aprovades i pendents de convocatòria, en execució de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública. [2022/4877]



L'oferta d'ocupació pública i Pla d'estabilització per a 2022 del Consorci Hospital General Universitari de València, aprovada en la sessió del Consell de Govern de 10 de maig del present any, s'emmarca en la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública (BOE 312, 29.12.2021), que té per objecte reduir la taxa de temporalitat per davall del 8 %.



Per a aconseguir tal fi l'article 2 de la llei regula, respecte dels processos d'estabilització d'ocupació pública, que addicionalment al que s'estableix en els articles 19.u.6 de la Llei 3/2017, de 27 de juny, de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2017, i 19.u.9 de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2018, s'autoritza una taxa addicional per a l'estabilització d'ocupació temporal que inclourà les places de naturalesa estructural que estant dotades pressupostàriament, hagen estat ocupades de manera temporal i ininterrompudament almenys en els tres anys anteriors a 31 de desembre de 2020.

Per la seua part, la disposició addicional sisena d'aquesta norma estableix que es convocaran amb caràcter excepcional pel sistema de concurs, aquelles places que reunint els requisits establits en l'article 2.1, hagueren estat ocupades amb caràcter temporal de manera ininterrompuda amb anterioritat a 1 de gener de 2016.

Així mateix la disposició addicional huitena estableix que addicionalment, els processos d'estabilització continguts en la DA 6a inclouran en les seues convocatòries les places vacants de naturalesa estructural ocupades de manera temporal per personal amb una relació, d'aquesta naturalesa, anterior a 1 de gener de 2016.

El Consorci HGUV, després de l'estudi de la temporalitat de les seues places estructurals, ha negociat i acordat per unanimitat amb les organitzacions sindicals amb representació en aquest, l'oferta d'ocupació pública per a 2022, la qual conté la taxa de reposició i el pla d'estabilització en el qual s'inclouen les places que, reunint els criteris de temporalitat no figuren en les anteriors ofertes d'ocupació pública aprovades i no convocades.

Per a complir el que s'estableix en la citada Llei, resulta necessari detraure diverses places de les anteriors ofertes d'ocupació pública aprovades i no convocades, a fi de modificar el sistema d'accés, passant a ser per concurs.

De conformitat amb l'article 20.U de la Llei 22/2021, de 28 de desembre, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2022 i la disposició addicional dinovena, en concordança amb l'article 36 de la Llei 8/2021, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2022, la taxa de reposició per a enguany es fixa en el 120 per cent, i considerant que el nombre d'empleats fixos del CHGUV que durant l'any 2021 han extingit la seua relació laboral ha sigut de 99 persones, el nombre de places a oferir és de 119.

L'article 4, apartats 1 i 2, del text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social, aprovat per l'RDL 1/2013, de 29 de novembre i article 64.1 de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la funció pública valenciana, situa en un 10 per cent, la reserva de places per a persones amb discapacitat o diversitat funcional.



El capítol IV del V Conveni col·lectiu del CHGUV regula la planificació, ordenació i gestió de l'ocupació pública.

A conseqüència de l'exposat, d'acord amb l'article 70.2 del text refós de la Llei de l'Estatut de l'Empleat públic aprovat per l'RDL 5/2015, de 30 d'octubre, i amb les funcions atribuïdes per l'article 13 dels Estatuts del CHGUV (DOGV 24.07.2017), per delegació de l'Acord del Consell de Govern de 12.12.2003 (DOGV 13.01.2004), i amb informe favorable de la direcció general de Pressupostos, de la Generalitat de data 25 de maig de 2022, aquesta Presidència del Consorci Hospital General Universitari de València resol:



1. Publicació de l'oferta d'ocupació pública

D'acord amb el que es preveu en l'article 70 del text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic aprovat per l'RDL 5/2015, de 30 d'octubre; article 2.1, disposicions addicionals 6a i 8é de la llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública i article 12 del V Conveni col·lectiu del CHGUV, s'aprova l'oferta d'ocupació pública 2022 en els termes que s'especifiquen en la present resolució (annex I).



2. Distribució de l'oferta d'ocupació pública

En l'oferta d'ocupació pública s'inclouen places de caràcter estructural dotades pressupostàriament, segons la distribució que es detalla en l'annex I, amb els límits previstos en les normes pressupostàries vigents, sense que supose increment de despesa ni d'efectius.



3. Persones amb diversitat funcional

D'acord amb l'article 64.1 de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la funció pública valenciana en relació amb el que es disposa en l'apartat 2 de l'article 4 del text refós de la Llei general de dret de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social, aprovat per l'RDL 1/2013 de 29 de novembre, s'ha disposat una reserva del 10 per cent del total de vacants per a ser cobertes entre persones amb discapacitat o diversitat funcional sempre que superen els processos selectius i acrediten una discapacitat igual o superior al 33 per cent i la compatibilitat amb l'acompliment de les funcions i tasques en els termes que establisquen les respectives convocatòries. Les places que queden desertes en la present oferta s'acumularan a les del torn lliure de la corresponent convocatòria.





4. Promoció interna

Amb l'objectiu de fomentar la promoció interna es convocaran mitjançant aquest sistema les places que es detallen en l'annex II.



5. Acumulació d'ofertes

Per motius de racionalització i eficàcia podran acumular-se a la present oferta les places de la mateixa categoria incloses en les ofertes d'ocupació pública aprovades per als anys 2018, 2019, 2020 i 2021 pendents de convocar que s'han vist afectades per la llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, amb el sistema d'accés que conforme a la citada llei corresponga (annexos III i IV).



6. Sistemes de selecció

Els processos selectius relatius a les places ocupades per personal temporal de llarga duració que contempla l'annex III s'articularan, de conformitat amb el que es disposa en les DA 6a i 8a de la Llei 20/2021, mitjançant el sistema de concurs, sent necessari detraure les mateixes d'anteriors ofertes d'ocupació pública aprovades i no convocades.

La resta de processos s'articularan mitjançant el procediment de concurs oposició en els termes de l'article 2.4 de la citada Llei.

L'articulació d'aquests processos selectius garantirà en tot cas els principis de lliure concurrència, igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.





7. Integració en el Departament de Salut València-Hospital General

En el marc del Conveni administratiu subscrit amb la Generalitat Valenciana, totes les places objecte de la present oferta d'ocupació pública s'adscriuen al CHGUV, però tindran la consideració de places del Departament de Salut València-Hospital General, i implicaran l'obligació de prestació de serveis en aquest àmbit funcional i geogràfic.





8. Publicitat i difusió

Sense perjudici de la publicació de les convocatòries en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, aquestes i els actes de gestió i tràmit de cadascuna d'elles es publicaran mitjançant la seua inserció en el tauler d'anuncis de la Direcció de Recursos Humans del CHGUV i en la pàgina web corporativa.

http://www.chguv.san.gva.es/empleopublico.

9. Gestió de l'oferta

Es faculta a la Direcció de Recursos Humans del CHGUV per a dictar quantes instruccions siguen necessàries per a l'execució del contingut de la present oferta.



10. Terminis

Els terminis per a la publicació de les convocatòries i la resolució dels corresponents processos selectius seran els establits en la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública. En concret, les convocatòries hauran de publicar-se abans del 31 de desembre de 2022 i la data de finalització de tots els processos d'estabilització haurà de tindre lloc abans del 31 de desembre de 2024.

Aquesta resolució entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de la ciutat de València, en el termini de dos mesos, comptats a partir de l'endemà al de la seua publicació d'acord amb els articles 114 i 115  de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i articles 14 i 46 de la Llei 29/1998, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Potestativament es podrà interposar recurs de reposició davant la Presidència del CHGUV, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà al de la seua publicació, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sense perjudici que utilitzen qualsevol altra via de recurs que estimen convenient.



València, 25 de maig de 2022.– El president del CHGUV i conseller de Sanitat Universal i Salut Pública: Miguel Mínguez Pérez.

Mapa web