Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 27 de maig de 2022, de la vicepresidenta i presidenta en funcions del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, per la qual es publica l'oferta pública d'ocupació de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació per a processos d'estabilització derivats de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat 2020.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9351 de 31.05.2022
Número identificador:  2022/4882
Referència Base de Dades:  004642/2022
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: ofertes d'ocupació pública i oposicions, Grup A, subgrup A1. Titulació universitària de grau, Grup C, subgrup C1. Titulació de batxiller o tècnic de formació professional



RESOLUCIÓ de 27 de maig de 2022, de la vicepresidenta i presidenta en funcions del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, per la qual es publica l'oferta pública d'ocupació de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació per a processos d'estabilització derivats de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat 2020. [2022/4882]





La Llei 6/2016, de 15 de juliol, de la Generalitat, del servei públic de radiodifusió i televisió d'àmbit autonòmic, de titularitat de la Generalitat disposa en el seu article 46.5 que la contractació de personal de la Corporació i les seues societats respectarà els principis d'igualtat, publicitat, mèrit i capacitat, mitjançant les corresponents proves d'accés establides i convocades pel Consell Rector.

Per la seua part, la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública autoritza en el seu article 2.1 «una taxa addicional per a l'estabilització d'ocupació temporal que inclourà les places de naturalesa estructural que, estiguen o no dins de les relacions de llocs de treball, plantilles o una altra forma d'organització de recursos humans que estiguen arreplegades en les diferents administracions públiques i que dotades pressupostàriament hagen estat ocupades de manera temporal i ininterrompudament almenys en els tres anys anteriors a 31 de desembre de 2020». Segons l'apartat 2 d'aquest mateix article, les ofertes d'ocupació que articulen aquests processos d'estabilització «hauran d'aprovar-se i publicar-se en els respectius diaris oficials abans de l'1 de juny de 2022 i seran coordinats per les administracions públiques competents».

Dins de l'àmbit del sector públic instrumental valencià, el 2 de maig de 2022 es va publicar en el DOGV 9329 la resolució del conseller d'Hisenda i Model Econòmic de 27 d'abril de 2022, per la qual es dicten instruccions i es disposa la publicació del VI Acord de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat. En l'apartat III d'aquest acord s'insta les entitats del sector públic instrumental incloses en el seu àmbit d'aplicació a convocar processos d'estabilització en els quals s'incloguen les places que complisquen els criteris de la Llei 20/2021 i s'estableixen els criteris que hauran de seguir aquests processos.

En la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC) existeixen sis llocs de treball que no van ser inclosos en l'oferta publicada en 2020 i que han estat ocupats de manera temporal i ininterrompudament en els tres anys anteriors a 31 de desembre de 2020, per la qual cosa, d'acord amb tot l'avantdit, procedeix la seua inclusió en una oferta d'estabilització que ha de ser publicada abans del dia 1 de juny de 2022.

La present oferta ha sigut negociada amb la representació legal dels treballadors i les treballadores en les reunions celebrades els dies 13 i 16 de maig de 2022, ha sigut informada favorablement per la Direcció General de Pressupostos de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic amb data 27 de maig de 2022 i ha sigut aprovada pel Consell Rector de la Corporació en la seua reunió del dia 19 de maig de 2022.



En conseqüència, de conformitat amb el que es disposa en l'article 4.2.a i c del Reglament orgànic i funcional del Consell Rector, resolc:





Primer

Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana l'oferta pública d'ocupació de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC) per a processos d'estabilització derivats de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat, que ascendeix a un total de sis (6) places tal com figura en l'annex d'aquesta resolució.



Segon

L'oferta pública d'ocupació conté places corresponents als llocs de treball dotats pressupostàriament i previstos en la relació de llocs de treball de la SAMC i la totalitat de llocs estan ocupats de manera interina.

No escau reservar places per a la cobertura mitjançant promoció interna, per la qual cosa s'estableix un únic torn lliure que es desglossa en un torn lliure general i un altre per a persones amb diversitat funcional.



Tercer

Els processos selectius derivats d'aquesta oferta pública d'ocupació hauran de convocar-se i publicar-se abans del 31 de desembre de 2022. La resolució dels processos haurà de finalitzar abans del 31 de desembre de 2024.



Quart

Es reserva una plaça a persones amb diversitat funcional, considerant com a tals les definides en la legislació bàsica estatal sobre drets de les persones amb discapacitat o diversitat funcional, sempre que superen els processos selectius en la modalitat que s'establisca per tipus de discapacitat i acrediten el seu grau de discapacitat i la compatibilitat amb l'acompliment de les tasques.

La convocatòria en la qual hi haja places reservades a persones amb discapacitat o diversitat funcional preveurà que les places no cobertes en qualsevol dels torns s'acumulen a l'altre.



Cinqué

A fi de promoure la igualtat efectiva de gènere, les bases de la convocatòria de places inclouran com a primer criteri de desempat, la resolució en favor de les dones. S'hi establiran com a criteris secundaris de desempat qualssevol altres de comuna utilització: sorteig, edat, lletra del cognom, etc.



Sisé

La present resolució tindrà els efectes que escaiguen d'acord amb les seues característiques i naturalesa a partir de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

De conformitat amb el que estableixen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i 8.3, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra aquest acte, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar, potestativament, recurs de reposició o bé plantejar directament recurs contenciós administratiu, atenent els terminis i davant els òrgans que s'indiquen a continuació:

a) El recurs de reposició ha d'interposar-se davant del Consell Rector en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

b) El recurs contenciós administratiu ha de plantejar-se davant del Jutjat Contenciós Administratiu de València, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Les citacions a termini en els recursos contenciosos administratius que se substancien contra la present resolució es faran mitjançant la inserció del corresponent edicte en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Burjassot, 27 de maig de 2022.– La vicepresidenta i presidenta en funcions del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació







ANNEX

Relació de places oferides



Grup

professional Llocs Torn lliure

(total) Torn lliure

persones amb diversitat funcional Torn lliure general

A EXPERT/A XARXES I COMUNICACIÓ 2 1 1

C OPERADOR/A DE SO I CONTROL 4 4

total 6 1 5









* * * * *



ANEXO

Relación de plazas ofertadas



Grupo profesional Puestos Turno libre (total) Turno libre

personas con diversidad funcional Turno libre general

A EXPERT/A XARXES I COMUNICACIÓ 2 1 1

C OPERADOR/A DE SO I CONTROL 4 4

total 6 1 5

Mapa web