Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 26 de maig de 2022, del conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'aproven les relacions de llocs de treball, de naturalesa funcionarial, la gestió de les quals és atribuïda a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública..



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9353 de 02.06.2022
Número identificador:  2022/4944
Referència Base de Dades:  004779/2022
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: ofertes d'ocupació pública i oposicions, Grup A, subgrup A1. Titulació universitària de grau



RESOLUCIÓ de 26 de maig de 2022, del conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'aproven les relacions de llocs de treball, de naturalesa funcionarial, la gestió de les quals és atribuïda a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.. [2022/4944]

La naturalesa funcionarial dels llocs de gestió sanitària de la conselleria competent en matèria de sanitat determina que la normativa d'aplicació a aquests siga la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la funció pública valenciana (LFPV), desenvolupada en aquesta matèria pel Decret 56/2013, de 3 de maig, del Consell, pel qual s'estableixen els criteris generals per a la classificació dels llocs de treball, i el procediment d'elaboració i aprovació de les relacions de llocs de treball de l'Administració de la Generalitat.

L'LFPV configura les relacions de llocs de treball (RLT) com un instrument tècnic a través del qual les administracions públiques organitzen, racionalitzen i ordenen el seu personal per a una eficaç prestació del servei públic. Aquest instrument amb el qual compta l'Administració per a la finalitat indicada, de conformitat amb l'LFPV, inclou en relació amb els llocs que conté el seu número, denominació, naturalesa jurídica, classificació professional, retribucions, forma de provisió, adscripció orgànica, localitat, requisits per a la seua provisió, competència lingüística, funcions, mèrits, si és el cas, pertinença a una agrupació de llocs de treball, si és el cas, percentatge de jornada, si és el cas, i qualsevol altra circumstància rellevant per a la seua provisió.

Com a particularitat, atesa l'atribució de la gestió de determinats llocs funcionarials a la conselleria competent en matèria de sanitat, és aquesta també la competent per a l'elaboració, tramitació i aprovació d'aquestes relacions de llocs de treball, d'acord tant amb l'LFPV com amb la normativa vigent en matèria de transparència en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

L'antecedent de la present resolució es troba en la de 24 d'octubre de 2019, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública (DOGV 8678, 15.11.2019), per la qual es van aprovar les relacions de llocs de treball, de naturalesa funcionarial, la gestió de les quals és atribuïda a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Amb posterioritat no s'ha aprovat una nova resolució fins al moment actual per haver-se produït una interrupció de l'activitat ordinària de l'Administració, a causa de la necessitat de concentrar els esforços, particularment de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a atendre les conseqüències de la pandèmia de COVID-19.

Des de la data d'entrada en vigor de la precedent RLT, han concorregut circumstàncies de diferent índole en l'àmbit de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que han motivat l'adopció de modificacions tant normatives com administratives, les quals han influït en el contingut de les RLT prèviament aprovades i han de ser reflectides en aquest instrument de planificació de llocs. Aquest fet, juntament amb el temps transcorregut des de l'aprovació de l'anterior RLT, justifica l'aprovació, mitjançant la present resolució, d'una de nova; les modificacions que la present RLT incorpora es concreten fonamentalment en les següents:

– Una de les principals novetats ve donada per l'entrada en vigor de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la funció pública valenciana, que modifica la classificació dels llocs de treball amb els requisits de pertinença als cossos, escales o agrupació funcionarial de l'Administració de la Generalitat. Per tant, correspon aprovar una RLT que continga les pertinents modificacions en els diferents llocs de treball integrant-los en els nous cossos, escales o agrupació funcionarial corresponents, tal com indica la disposició addicional cinquena d'aquesta llei. En aquest sentit ha de destacar-se que una modificació rellevant ha sigut la unificació dels cossos i escales d'administració sanitària i salut pública, havent-se produït la unió dels cossos i escales corresponents als col·lectius de salut pública i de llocs amb requisit de llicenciatura i diplomatura sanitària adscrits als serveis centrals i les direccions territorials, amb la qual cosa únicament es mantenen com un col·lectiu independent els llocs propis del col·lectiu de la inspecció de serveis sanitaris.



– Quant al contingut de les RLT regulat per la nova Llei de funció pública valenciana és procedent igualment destacar la inclusió en aquest contingut, com a novetat, de la competència lingüística i les funcions.

Respecte de la competència lingüística del personal funcionari de gestió sanitària s'especifiquen com a coneixements de valencià requerits els següents: nivell B1 per als llocs classificats en els grups professionals A1 i A2 i nivell A2 per als llocs classificats en els grups professionals C1, C2 i altres agrupacions professionals sense requisit de titulació. En cas que els qui ocupen un lloc d'aquesta RLT no puguen acreditar en aqueixa data aquest nivell de coneixements de valencià mitjançant la presentació dels certificats i títols homologats per la Generalitat Valenciana, es comprometran a l'acreditació d'aquest en un termini màxim de 5 anys.

Pel que fa a les funcions dels llocs de treball continguts en l'RLT, aquestes es reflecteixen en el document annex a la present resolució com a funcions tipus dels llocs dels diferents rangs i nivells de classificació, i s'especifiquen detalladament, al final de l'esmentat annex, les denominacions de llocs incloses en les diferents funcions tipus.



– Mitjançant el Decret 185/2020, de 16 de novembre, del Consell, s'aprova l'actual Reglament orgànic i funcional de la Conselleria (ROF), que ha actualitzat l'anterior, contingut en el Decret 93/2018, de 13 de juliol, del Consell, fins al nivell de les direccions generals, havent de destacar-se com a principals novetats: la creació d'una nova Secretaria Autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària; la reestructuració de la Direcció General d'Eficiència i Règim Econòmic les competències de la qual s'han redistribuït entre la Sotssecretaria i la Direcció General d'Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructura i una redistribució de les anteriors direccions generals d'Alta Inspecció Sanitària i d'Investigació, Innovació, Tecnologia i Qualitat que han donat lloc a la Direcció General d'Investigació i Alta Inspecció Sanitària i a la Direcció General de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció al Pacient.



Havent-se produït recentment l'aprovació de l'Ordre 3/2022, de 22 d'abril, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual es desplega el ROF esmentat, és procedent dur a terme un procediment administratiu d'actualització de la vinculació dels llocs de funcionaris de gestió sanitària a les direccions generals en què se situen les subdireccions generals i els serveis que hagueren resultat creats o modificats. No obstant això, vist el temps transcorregut des de l'aprovació de l'anterior RLT, com que s'ha requerit la tramitació d'aquest procediment d'actualització d'un període mínim de temps i es troba ja iniciada la tramitació de l'aprovació de la present RPT, es considera que per criteris d'oportunitat ha de continuar aquesta tramitació. Això no obsta perquè després de l'aprovació d'aquesta RLT es dicte la corresponent resolució d'actualització d'aquesta, una vegada finalitzat l'esmentat procediment administratiu d'adaptació dels llocs al desenvolupament del ROF.



– A fi de complir amb la mesura esmentada en el punt quatre de l'Acord de 17 de novembre de 2020, de la Mesa Sectorial de Sanitat, sobre distribució de l'increment addicional del 0,30 % de la massa salarial per a l'exercici 2020, en relació amb el personal gestionat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ratificat per l'Acord del Consell de 14 de maig de 2021, s'ha tramitat un expedient de modificació de plantilla de reclassificació dels llocs d'inspector/a veterinari/ària escorxador que passen d'A1-23-CES20 a A1-23-CES21 i dels llocs de veterinari/ària coordinador/a que passen d'A1-24-CES22 a A1-24-CES23 en els quals s'ha procedit a modificar el complement específic. En el mateix sentit s'ha produït la reclassificació dels llocs de funcionaris de gestió sanitària del subgrup A1, modificant el complement de destí de nivell 20 a nivell 22. A tenor de l'esmentat Acord del Consell de 14 de maig de 2021, a mitjan any 2021 es va produir la creació de diversos llocs de naturalesa funcionarial de gestió sanitària, tècnic/a superior d'administració sanitària, adscrits als serveis centrals d'aquesta. Aquests nous llocs no es van incloure en l'anterior RLT a causa de la seua data de creació, i s'han d'incorporar a l'actual RPT funcionarial, en la qual es procedeix a determinar expressament la seua classificació en el corresponent cos i, si és el cas, escala d'administració general sanitària de l'Administració de la Generalitat.



– Des de la publicació de les anteriors RLT s'han tramitat diferents expedients de modificació de plantilles, conseqüència dels quals s'han produït tant amortitzacions de diferents llocs de treball com la creació de nous llocs o la reconversió o reclassificació d'aquests, mitjançant la introducció de canvis en la denominació del lloc, en l'adscripció al centre de treball i, en definitiva, en les característiques del lloc que configuren el contingut de les RLT. Alguns d'aquests expedients de modificació de plantilla han derivat de procediments d'execució de sentències, i han quedat tots aquests reflectits en les actuals relacions de llocs.



– En relació amb la creació de llocs de treball, s'ha tramitat, en virtut de l'estratègia d'estructuració de places per a reforçar el Sistema Valencià de Salut, un important nombre de places funcionarials de gestió sanitària. Havent-se inclòs en aquesta RPT les places ja autoritzades a la data de la seua aprovació, una vegada finalitzada definitivament la implementació d'aquesta estratègia d'estructuració, serà procedent una actualització per a incloure els llocs addicionals creats, si és el cas, en execució d'aquesta.

– Finalment, es troben declarats a amortitzar els llocs del cos de farmacèutic titular, declarats a extingir per la Llei 4/2005, de 17 de juny, de la Generalitat, de salut pública de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, s'han resolt diversos expedients de modificació de plantilla en virtut dels quals ha tingut lloc l'amortització de llocs de farmacèutic titular i la creació de llocs de farmacèutic de salut pública. Així mateix, s'han amortitzat altres llocs per raons organitzatives, així com, de manera singularitzada, aquells llocs respecte dels quals no existeix correspondència amb el grup de titulació.

Per a poder dur a terme l'adequada i transparent planificació de les necessitats de recursos humans i per a possibilitar l'execució dels processos de provisió de llocs, així com dels oportuns processos selectius en la corresponent oferta d'ocupació pública, es fa imprescindible l'actualització periòdica de les RLT, de manera que siguen un fidel reflex de la classificació dels llocs de treball de naturalesa funcionarial la gestió dels quals és atribuïda a aquesta conselleria, així com de la seua adscripció a la seua vigent estructura organitzativa. Els canvis a què s'ha fet referència en els punts anteriors resulten rellevants en aquest aspecte, atés que l'absència de constància dels llocs nous o que han resultat modificats des de la publicació de l'RPT prèvia, impedeix la seua inclusió tant en les ofertes d'ocupació pública com en les convocatòries de provisió per a la seua cobertura amb caràcter definitiu.

Així mateix, atesa l'actual situació a l'espera de la resolució del procediment d'adaptació a l'ordre de desplegament del Reglament orgànic i funcional i de la finalització definitiva de l'estratègia d'estructuració de places, en el moment en què tinguen lloc aquestes actuacions pendents es realitzarà una actualització automàtica de la present RLT que reculla les modificacions que es produïsquen a l'empara d'aquestes.



La Direcció General de Pressupostos de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha emés un informe favorable sobre l'existència de dotació pressupostària dels llocs de treball continguts en la present resolució.

Les RLT han sigut negociades en la Mesa Sectorial de Sanitat, celebrada el dia 20 de maig de 2022.

Per tot l'exposat anteriorment, en virtut de les competències atribuïdes per l'article 8.2 de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la funció pública valenciana, resolc:



Primer

Aprovar les relacions de llocs de treball de naturalesa funcionarial la gestió de les quals és atribuïda a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, contingudes en l'annex adjunt, amb la següent competència lingüística: nivell B1 de valencià per als llocs classificats en els grups professionals A1 i A2 i nivell A2 de valencià per als llocs classificats en els grups professionals C1, C2 i altres agrupacions professionals sense requisit de titulació.



Segon

Publicar les relacions esmentades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Tercer

La present resolució tindrà efectes des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar un recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos comptat des de l'endemà de la seua notificació, davant el jutjat contenciós administratiu que corresponga, segons disposa l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb els articles 8.2.a, 25 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici que puga interposar-se potestativament un recurs de reposició davant el mateix òrgan que la dicta, en el termini d'un mes, comptat des de l'endemà de la seua notificació o qualsevol altre recurs que s'estime convenient per a la defensa dels seus interessos.



València, 26 de maig de 2022.– El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública: Miguel Mínguez Pérez.

Mapa web