Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 27 de juny 2016, de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, per la qual es convoquen, per a l'any 2016, subvencions destinades a les entitats locals



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7820 de 04.07.2016
Número identificador:  2016/5028
Referència Base de Dades:  004841/2016
 



RESOLUCIÓ de 27 de juny 2016, de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, per la qual es convoquen, per a l'any 2016, subvencions destinades a les entitats locals (ajuntaments, mancomunitats i altres fórmules associatives d'entitats locals) de la Comunitat Valenciana, per al foment de la participació ciutadana, la transparència i l'accés a la informació pública. [2016/5028]

Considerant que, mitjançant l'Ordre 4/2016, de 3 de juny, de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, per la qual s'estableixen les bases reguladores conjuntes de les subvencions destinades a les entitats locals (ajuntaments, mancomunitats i altres fórmules associatives), entitats ciutadanes, centres valencians a l'exterior (CEVEX) i les seues federacions i confederacions, cases regionals d'altres comunitats a la Comunitat Valenciana, i les seues federacions i confederacions, per al foment de la participació ciutadana, la transparència i l'accés a la informació pública (DOCV 7798, 06.06.2016), es regulen en el títol II, capítol II, les bases per a la concessió de subvencions destinades a entitats locals de la Comunitat Valenciana.

Considerant que, de conformitat amb allò que s'ha disposat en a l'article 7.4 del Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, es constata que les ajudes de la present resolució no estan subjectes a la notificació prevista en l'article 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE), al no reunir tots els requisits de l'article 107.1 del mateix tractat, en concret, per no suposar avantatge econòmic, ja que les entitats a què van dirigides les subvencions no exerceixen activitats econòmiques en què puguen oferir béns o serveis en el mercat, i per això no hi ha la possibilitat de falsejament de la competència que afecte els intercanvis comercials entre els estats membres.

Considerant que, de conformitat amb el que preveu el Decret 160/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, i l'article 160.4 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, resolc:



Primer. Objecte

Convocar, per a l'exercici 2016, les subvencions destinades a les entitats locals (ajuntaments, mancomunitats i altres fórmules associatives d'entitats locals) de la Comunitat Valenciana, per al foment de la participació ciutadana, la transparència i l'accés a la informació pública.





Segon. Bases reguladores de la convocatòria

Les bases per les quals es regeix aquesta convocatòria són les contingudes en l'Ordre 4/2016, de 3 de juny, de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, per la qual s'estableixen les bases reguladores conjuntes de les subvencions destinades a les entitats locals (ajuntaments, mancomunitats i altres fórmules associatives), entitats ciutadanes, centres valencians a l'exterior (CEVEX) i les seues federacions i confederacions, cases regionals d'altres comunitats a la Comunitat Valenciana, i les seues federacions i confederacions, per al foment de la participació ciutadana, la transparència i l'accés a la informació pública (DOCV 7798, 06.06.2016), d'ara en avant, Ordre 4/2016.



Tercer. Finançament

La present convocatòria de subvencions es finançarà amb càrrec a l'aplicació pressupostària 22.02.01.112.90.4, línia S7311000, dels Pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2016, amb un crèdit màxim de 104.430 euros (cent quatre mil quatre-cents trenta euros).



L'import esmentat podrà ser incrementat com a conseqüència d'una generació, una ampliació o una incorporació de crèdit que no requerirà una nova convocatòria, de conformitat amb el que preveu l'article 58, apartat 2, lletra a, punt quart, del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (d'ara en avant, LGS).





Quart. Beneficiaris

Podran beneficiar-se d'aquesta convocatòria les entitats locals (ajuntaments i mancomunitats) de la Comunitat Valenciana, així com altres fórmules associatives d'entitats locals previstes en la legislació vigent.



Cinqué. Activitats i despeses subvencionables

1. Se subvencionaran les actuacions destinades a:

a) Projectes i actuacions que fomenten la participació ciutadana i l'enfortiment del teixit associatiu (modalitat 1).

b) Projectes i actuacions que promoguen i fomenten la transparència i l'accés dels ciutadans a la informació pública (modalitat 2).



En la modalitat 1 se subvencionaran activitats consistents en la realització de processos participatius (pressupostos participatius, Agenda 21, plans estratègics participatius, plans sectorials, altres processos), establiment d'espais, òrgans i eines de participació (consells ciutadans, defensor/a del veí/a, comissions de treball, xarxes ciutadanes, fòrums, comités cívics, tallers, consultes ciutadanes, assemblees ciutadanes, ordenances municipals de participació, altres), i en la realització d'accions per al foment del teixit associatiu (accions formatives, estudis/treballs d'investigació, reconeixement social de l'associacionisme i del voluntariat, altres accions).



En la modalitat 2 se subvencionaran activitats d'adequació de les seus electròniques i webs municipals que tinguen com a objectiu possibilitar la publicació de la informació pública exigida per la normativa aplicable, l'elaboració de procediments telemàtics per a garantir el lliure accés dels ciutadans/as a la informació, garantint l'adaptació a les persones amb diversitat sensorial, la posada a disposició dels ciutadans de la informació pública en un format accessible i comprensible que permeta la seua reutilització (dades oberts / open data), i l'elaboració d'altres ferramentes que potencien la transparència i l'accés dels ciutadans a la informació pública.

2. Cada entitat local només podrà presentar una sola sol·licitud a la present convocatòria de subvencions.

3. A aquests efectes seran subvencionables les despeses corrents i de personal, que duga a terme l'entitat, necessàries per a la realització del projecte presentat. Entre aquestes despeses es poden incloure les nòmines del personal de la mateixa entitat, imputables a la realització del projecte, fins a un 40 % de la quantitat subvencionada, així com les despeses de funcionament estrictament necessàries per a la consecució de l'objecte de la subvenció (lloguer, llum, aigua, telèfon, neteja, material fungible d'oficina, despeses de transport i anàlogues), serveis professionals o exteriors, i despeses de difusió del projecte. En qualsevol cas hauran de complir els requisits de l'article 31 de la LGS.

Així mateix seran subvencionables les despeses financeres que resulten necessàries per a la realització del projecte, sempre que estiguen directament relacionades amb l'activitat subvencionada i resulten indispensables per a l'adequada preparació o execució d'aqueixa activitat.

4. Les activitats que se subvencionen podran executar-se a partir de l'1 de gener de 2016 i fins a la data límit de justificació de la subvenció, sense esperar que la concessió de les subvencions es produïsca i sense que això prejutge la decisió que finalment s'adopte.

5. Les activitats subvencionades hauran d'executar-se en el territori de la Comunitat Valenciana.



Sisé. Presentació de sol·licituds i termini

1. La sol·licitud es presentarà en el termini de 15 dies hàbils a comptar de l'endemà de la publicació de la present convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, dirigida a la Direcció General de Transparència i Participació, preferentment, en el Registre General de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, situat al passeig de l'Albereda, número 16, 46010 València, sense perjudici de poder presentar-se per qualsevol dels mitjans establits en l'article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú (d'ara en avant, LRJPAC). L'incompliment del mencionat termini donarà lloc a l'exclusió de la convocatòria.



La sol·licitud també podrà presentar-se per via telemàtica en el Portal de la Generalitat (www.gva.es) accedint a la «Seu Electrònica, Servicis online, Ciutadans, Ajudes, Beques i Subvencions» (http://www.gva.es/es/inicio/servicios_linea/sel_buscador), o a través de la pàgina web de la conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació (http://www.transparencia.gva.es/va/). Per a poder realitzar la presentació electrònicament, el sol·licitant haurà de disposar d'algun dels sistemes de firma electrònica admesos en la Seu de la Generalitat.



2. La sol·licitud (annex I, document 1) formalitzada en tots els seus apartats i signada per l'alcalde president de l'entitat local, anirà acompanyada dels originals o còpies compulsades dels documents següents:



a) Projecte presentat segons model normalitzat corresponent a la modalitat triada (annex I, documents 2 i 3). Les dades no emplenades no podran ser tingudes en compte als efectes de valoració.

b) Documentació que acredite la representació que ostenta la persona que firma la sol·licitud.

c) Respecte al compte bancari, si aquest no estiguera donat d'alta en la Generalitat, o haja de modificar les seues dades, haurà d'aportar-se, d'acord amb el que estableix l'Ordre 18/2011, de 17 de juny, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, per la qual es regula la comprovació i el procediment de registre de comptes bancaris de les persones físiques i jurídiques que es relacionen econòmicament amb l'Administració de la Generalitat, la documentació següent: model de domiciliació bancària (annex I, document 5), signat pel representant de l'entitat beneficiària juntament amb els documents vàlids en dret que deixen constància fidedigna de la seua representació.

Per a la modalitat 1, a més dels documents comuns haurà d'adjuntar-se:

d) Memòria on s'enumeren i es realitze una breu descripció dels projectes realitzats per l'entitat sol·licitant en matèria de participació ciutadana i el foment de l'associacionisme en els últims cinc anys.



e) Només en els casos d'aquells projectes on estiga previst el treball en xarxa, s'haurà d'aportar declaració responsable subscrita pels representants de l'entitat sol·licitant, i les entitats participants, on es manifeste la col·laboració en el disseny i/o l'execució del projecte a través de la metodologia de treball en xarxa.

Per a la modalitat 2, a més dels documents comuns haurà d'adjuntar-se:

f) Memòria on s'enumeren i es realitze una breu descripció dels projectes realitzats per l'entitat sol·licitant en matèria de transparència en l'activitat pública en els últims dos anys.

g) Només en els casos d'aquells projectes on estiga previst el treball en xarxa, s'haurà d'aportar declaració responsable subscrita pels representants de l'entitat sol·licitant, i les entitats participants, on es manifeste la col·laboració en el disseny i/o l'execució del projecte a través de la metodologia de treball en xarxa.

3. Les entitats locals que s'hagueren presentat a aquestes mateixes subvencions convocades per la direcció general competent en matèria de transparència i participació ciutadana l'any 2015, estaran exemptes de la presentació dels documents arreplegats en els apartats b i c del punt 2 d'aquesta mateixa base en el cas que no s'haguera modificat alguna de les seues dades.



Seté. Criteris de valoració de les sol·licituds

Les entitats locals sol·licitants hauran d'obtindre en la valoració un mínim de 50 punts per a rebre una subvenció en la present convocatòria, tenint en compte els criteris objectius de valoració establits en l'article 16 de l'Ordre 4/2016, i la ponderació d'aqueixos criteris que a continuació s'estableix:

1. Modalitat 1: Foment de la participació ciutadana i del teixit associatiu.

a) Projecte i activitats a desenvolupar (fins a 70 punts):

Es valoraran els aspectes tècnics del projecte, l'existència d'una correcta identificació de les necessitats a què el projecte pretén donar resposta, l'adequada definició i coherència entre objectius i activitats previstes, l'existència de transversalitat en l'execució del projecte, l'establiment d'instruments d'avaluació i seguiment, l'existència d'accions de comunicació per a la difusió del projecte, la definició dels beneficiaris del projecte i la concreció dels recursos econòmics del projecte. La puntuació s'atorgarà de la manera següent:



a.1) Enfocament tècnic. Es valorarà la qualitat i viabilitat del projecte, així com la coherència i adequació d'aquest als objectius a aconseguir (fins a 15 punts).

a.1.1) Identificació de les necessitats que justifiquen el projecte (fins a 5 punts).

a.1.2) Adequada definició i desenvolupament dels objectius i de les activitats per a la seua consecució (fins a 5 punts).

a.1.3) Existència de coherència entre els objectius i les activitats a desenvolupar (fins a 5 punts).

a.2) Actuacions i mecanismes per al foment de la participació ciutadana i del teixit associatiu. Es valorarà la planificació i gestió dels processos específics de participació, dels programes de formació i de les accions per al foment del teixit associatiu local, així com de les estratègies de comunicació per a la difusió del projecte (fins a 15 punts).



a.2.1) Camp d'actuació del projecte (fins a 10 punts).

a.2.2) Estratègies de comunicació per a la difusió del projecte. Es tindrà en compte la qualitat dels mitjans de difusió utilitzats, valorant positivament l'ocupació de les xarxes socials, així com si en el projecte s'especifica de forma clara i detallada el procés de realització de les activitats de difusió i els materials previstos (fins a 5 punts).



a.3) Transversalitat. Per a la seua baremació es tindrà en compte la col·laboració entre el departament que organitza i coordina el procés i altres àrees o departaments de l'entitat local, o d'altres administracions públiques (fins a 5 punts).

a.4) Avaluació i seguiment. Es valorarà la previsió d'instruments d'avaluació i seguiment, així com la seua periodicitat (fins a 5 punts).



a.5) Beneficiaris del projecte. Es valorarà el tipus de persones o col·lectius a què va dirigit el projecte, així com l'impacte poblacional del projecte en nombre de persones. Es valorarà el nivell d'incidència del projecte en l'àmbit de la igualtat de gènere (fins a 15 punts).

a.5.1) Descripció de la població beneficiària del projecte (fins a 2,5 punts).

a.5.2) Impacte poblacional del projecte. Nombre d'habitants als qual va dirigida l'actuació (fins a 2,5 punts).

a.5.3) Igualtat de gènere. Nivell d'incidència del projecte en l'àmbit de la igualtat de gènere (fins a 10 punts).

a.6) Enfocament econòmic. Es valorarà l'existència de cofinançament en el projecte, el respecte al límit establit respecte a les despeses de personal intern, així com la coherència en la distribució de les despeses en el pressupost del projecte (fins a 15 punts).

a.6.1) Existència de cofinançament en el projecte (fins a 5 punts).

a.6.2) Respecte el límit quantitatiu de no imputar al pressupost de la subvenció sol·licitada un percentatge superior al 40 % en relació a les despeses de personal intern (fins a 5 punts).

a.6.3) Existència de coherència i equilibri en la distribució de les despeses (5 punts).

b) Entitat local sol·licitant (fins a 30 punts):

Es tindrà en compte l'experiència de l'entitat local en el desenvolupament de projectes en matèria de participació ciutadana i foment de l'associacionisme; la pertinença a alguna xarxa o plataforma d'entitats en les matèries anteriorment descrites, i la utilització del valencià com a llengua vehicular durant el desenvolupament del projecte.

b.1) Innovació: Es valorarà el caràcter innovador dels projectes desenvolupats per l'entitat, relacionats amb la participació ciutadana i el foment de l'associacionisme. Així mateix, es valorarà, si és el cas, que l'entitat local pose en marxa per primera vegada un projecte relacionat amb la participació ciutadana i el foment de l'associacionisme (fins a 10 punts).

b.2) Experiència. Es valoraran els projectes desenvolupats per l'entitat relacionats amb la participació ciutadana i el foment de l'associacionisme en els últims cinc anys (fins a 2,5 punts), segons el barem següent: cada projecte individual serà valorat amb 0,5 punts.



b.3) Creació i treball en xarxes. Es valorarà tant la creació i posada en marxa de xarxes o plataformes d'entitats en l'àmbit de la participació i el foment de l'associacionisme, com la pertinença de l'entitat local a alguna xarxa o plataforma d'aquesta naturalesa (fins a 5 punts).



b.4) Aprovació d'alguna norma pròpia de caràcter reglamentari que regule aquesta matèria en l'àmbit de l'entitat local (ordenances, reglaments) (fins a 5 punts).

b.5) Ús del valencià com a llengua vehicular durant l'exercici de l'activitat i en les distintes publicacions que, si és el cas, es generen amb motiu de la seua organització i per a la difusió dels seus resultats (fins a 2,5 punts).

b.6) Es valorarà que els projectes desenvolupats per l'entitat relacionats amb la participació ciutadana i el foment de l'associacionisme presten atenció a col·lectius amb dificultats per a la seua integració en la vida municipal (població immigrant, en risc d'exclusió social, amb diversitat funcional...) (fins a 5 punts).



2. Modalitat 2: Transparència de l'activitat pública.

a) Projecte i activitats a desenvolupar: fins a 70 punts.

Es valoraran els aspectes tècnics del projecte, l'existència d'una correcta identificació de les necessitats a què el projecte pretén donar resposta, l'adequada definició i coherència entre els objectius i les activitats previstes, l'existència de transversalitat en l'execució del projecte, l'establiment d'instruments d'avaluació i seguiment, l'existència d'accions de comunicació per a la difusió del projecte, la definició dels beneficiaris del projecte i la concreció dels recursos econòmics del projecte. La puntuació s'atorgarà de la manera següent:



a.1) Enfocament tècnic. Es valorarà la qualitat i viabilitat del projecte, així com la coherència i adequació d'eixe projecte als objectius a aconseguir (fins a 15 punts).

a.1.1) Identificació de les necessitats que justifiquen el projecte (fins a 5 punts).

a.1.2) Adequada definició i desenvolupament dels objectius i de les activitats per a la seua consecució (fins a 5 punts).

a.1.3) Existència de coherència entre els objectius i les activitats a desenvolupar (fins a 5 punts).

a.2) Actuacions i mecanismes per al foment de la transparència de l'activitat pública. Es valoraran aquelles activitats d'adequació de les seus electròniques i webs municipals que tinguen com a objectiu possibilitar la publicació de la informació pública exigida per la normativa aplicable, l'elaboració de procediments telemàtics per a garantir el lliure accés dels ciutadans/as a la informació, garantint l'adaptació a les persones amb diversitat sensorial, la posada a disposició dels ciutadans de la informació pública en un format accessible i comprensible que permeta la seua reutilització (dades oberts / open data), i l'elaboració d'altres eines que potencien la transparència i l'accés dels ciutadans a la informació pública (fins a 15 punts).



a.2.1) Camp d'actuació del projecte (fins a 10 punts).

a.2.2) Estratègies de comunicació per a la difusió del projecte (fins a 5 punts). Es tindrà en compte la qualitat dels mitjans de difusió utilitzats, valorant positivament l'ocupació de les xarxes socials, així com si en el projecte s'especifica de forma clara i detallada el procés de realització de les activitats de difusió i els materials previstos.



a.3) Transversalitat. Es tindrà en compte la col·laboració entre el departament que organitza i coordina el procés i altres àrees o departaments de l'entitat local, o d'altres administracions públiques (fins a 5 punts).

a.4) Avaluació i seguiment. Es valorarà la previsió d'instruments d'avaluació i seguiment, així com la seua periodicitat (fins a 5 punts).



a.5) Beneficiaris del projecte. Es valorarà el tipus de persones o col·lectius a què va dirigit el projecte, així com l'impacte poblacional del projecte en nombre de persones. Es valorarà el nivell d'incidència del projecte en l'àmbit de la igualtat de gènere (fins a 15 punts).

a.5.1) Descripció de la població beneficiària del projecte (fins a 2,5 punts).

a.5.2) Impacte poblacional del projecte. Nombre d'habitants als quals va dirigida l'actuació (fins a 2,5 punts).

a.5.3) Igualtat de gènere. Nivell d'incidència, del projecte en l'àmbit de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes (fins a 10 punts).



a.6) Enfocament econòmic. Es valorarà l'existència de cofinançament en el projecte, el respecte al límit establit respecte a les despeses de personal intern, així com la coherència en la distribució de les despeses en el pressupost del projecte (fins a 15 punts).

a.6.1) Existència de cofinançament en el projecte (fins a 5 punts).

a.6.2) Respecte del límit quantitatiu de no imputar al pressupost de la subvenció sol·licitada un percentatge superior al 40 % en relació a les despeses de personal intern (fins a 5 punts).

a.6.3) Existeix coherència i equilibri en la distribució de les despeses (5 punts).

b) Entitat local sol·licitant (fins a 30 punts):

Es tindrà en compte l'experiència de l'entitat local en el desenvolupament de projectes en matèria de transparència de l'activitat pública; la pertinença a alguna xarxa o plataforma d'entitats en la matèria anteriorment descrita, l'aprovació d'alguna norma reglamentària pròpia que regule en l'àmbit de l'entitat local aquesta matèria (ordenances, reglaments) i la utilització del valencià com a llengua vehicular durant el desenvolupament del projecte.

b.1) Experiència. Es valoraran els projectes desenvolupats per l'entitat relacionats amb la transparència en l'activitat pública en els últims dos anys (fins a 7,5 punts).

b.2) Creació i treball en xarxes. Es valorarà la pertinença de l'entitat local a alguna xarxa o plataforma d'entitats específica en l'àmbit de la transparència de l'activitat pública (fins a 10 punts).

b.3) Aprovació d'alguna norma pròpia de caràcter reglamentari que regule aquesta matèria en l'àmbit de l'entitat local (ordenances, reglaments) (fins a 7,5 punts).

b.4) Ús del valencià com a llengua vehicular durant l'exercici de l'activitat i en les distintes publicacions que, si és el cas, es generen amb motiu de la seua organització i per a la difusió dels seus resultats (fins a 5 punts).



Huité. Criteris per a la determinació de la subvenció

1. Per a determinar la quantia subvencionada, es tindrà en compte l'adequació dels projectes presentats per les entitats als criteris de valoració determinats en l'apartat anterior.

2. El finançament màxim per projecte serà de 5.000 euros. Els projectes que hagen superat la puntuació de 50 punts, se subvencionaran atenent al límit anterior, i es concediran les subvencions per ordre de puntuació de major a menor fins a l'esgotament dels fons previstos en la corresponent convocatòria.

Quan es produïsca la renúncia d'algun dels beneficiaris a la subvenció, el crèdit pressupostari no aplicat podrà concedir-se sense necessitat de nova convocatòria a l'entitat sol·licitant següent per ordre de puntuació.

3. L'import global màxim establit en l'apartat tercer de la present resolució per a finançar aquestes subvencions, es distribuirà al 50 per cent entre les dos modalitats de subvenció previstes en l'apartat cinqué. En el cas que la quantia econòmica destinada a una de les modalitats de subvenció no s'esgotara en la seua totalitat, el sobrant podrà ser aplicat a les sol·licituds de l'altra modalitat.



Nové. Ordenació i instrucció

1. L'òrgan encarregat de l'ordenació e Instrucció del procediment serà la Direcció General de Transparència i Participació, que en qualsevol moment del procediment podrà, d'ofici, acordar totes les actuacions necessàries per a la determinació, coneixement i comprovació de les dades en virtut de les quals ha de pronunciar-se la resolució.



2. La comprovació de l'existència de dades no ajustades a la realitat podrà comportar, en funció de la seua transcendència, la denegació de la subvenció sol·licitada, sense perjudici de les restants responsabilitats que pogueren derivar-se de l'esmentada circumstància.

3. La concessió de la subvenció es realitzarà per mitjà del procediment de concessió en règim de concurrència competitiva arreplegat en l'article 164 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions (d'ara en avant, LHPG).



Deu. Resolució i notificació

1. La resolució de concessió o denegació de les subvencions correspondrà dictar-la al conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, amb la proposta prèvia de la comissió avaluadora, prevista en l'article 9 de l'Ordre 4/2016, després de la valoració de les sol·licituds admeses.

2. El termini màxim per a resoldre les sol·licituds i procedir a la publicació de la resolució de concessió, serà el de sis mesos comptats des de la data de finalització del termini per a la presentació de les sol·licituds, transcorregut el qual sense que haja recaigut una resolució expressa, podran entendre's aquelles desestimades, de conformitat amb l'article 55 de la Llei 9/2001, de 27 de desembre, de la Generalitat, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d'organització de la Generalitat.

La resolució de concessió o denegació de les subvencions es publicarà en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, d'acord amb l'article 59.6.b de la LRJPAC.

3. Contra l'esmentada resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar potestativament recurs de reposició davant del mateix òrgan que ha dictat l'acte en el termini d'un mes, comptat des de l'endemà de la seua publicació, de conformitat amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la LRJPAC, o bé recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà de la seua publicació, de conformitat amb el que estableixen els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa (d'ara en avant, LJCA). Tot això sense perjuí que s'utilitze qualsevol altra via que es considere oportuna.



Onze. Règim de lliuraments de pagament i termini per a la justificació de la subvenció

1. El pagament de les subvencions, es realitzarà en pagament únic, després de la justificació de la despesa realitzada, per mitjà de transferència bancària al compte designat per l'entitat beneficiària en la seua sol·licitud.

2. El termini màxim per a la presentació de la justificació de la subvenció finalitzarà el 31 d'octubre de 2016.



Dotze. Justificació de la subvenció

1. Per a efectuar el pagament les entitats beneficiàries de la subvenció hauran d'ajustar-se als requisits i formes d'acreditació establits en l'article 30 i 31 de la LGS, així com en l'article 169 de la LHPG i, en tot cas, hauran de presentar la documentació següent:

a) Certificat de justificació de despeses (annex I, document 4).

b) Informe de la Intervenció municipal acreditatiu de la relació de les despeses ocasionades pel projecte objecte de subvenció, amb identificació del creditor i del concepte de despesa, import, data d'emissió i relació amb les activitats i objectius del projecte. L'informe de la Intervenció municipal anirà acompanyat de les còpies compulsades dels documents justificatius corresponents a les esmentades despeses i de la documentació acreditativa del seu pagament o del reconeixement de l'obligació.

c) Certificació acreditativa d'estar al corrent en el compliment de l'obligació de rendició dels seus comptes anuals davant de la Sindicatura de Comptes, segons el que disposa l'Acord de 21 de maig de 2015, del Consell de la Sindicatura de Comptes.

d) Memòria tècnica detallada de les activitats realitzades i que han sigut subvencionades, que haurà d'incloure en totes les modalitats els apartats següents:

1r. Descripció de les activitats realitzades i els resultats obtinguts, detallant els mitjans empleats, les dates de realització, nombre d'hores, nombre de participants, materials utilitzats, persona/nes responsable/s i resum de com s'ha dut a terme cada activitat.

2n. Aportació de material utilitzat (cartells, tríptics, fotografies, circulars, convocatòries, temaris, llistats d'assistents, material utilitzat per a l'avaluació i resultats de les accions) en les activitats realitzades.



2. La justificació anirà dirigida a la Direcció General de Transparència i Participació (passeig de l'Albereda, núm. 16, 46010 València), i haurà de presentar-se fins al 31 d'octubre de 2016 inclusivament, a l'efecte de poder lliurar-se les quantitats corresponents. També podrà presentar-se en els llocs previstos en l'article 38.4 de la LRJPAC. Els justificants hauran de correspondre's amb la quantitat concedida en la resolució de subvenció.

3. Es reduirà proporcionalment la subvenció en cas que la justificació de les despeses realitzades no abaste la quantia atorgada, així com quan havent-se subvencionat una part del cost total de l'activitat, no es justifique l'import total de la despesa que suposa el desenvolupament d'aqueixa activitat. La presentació extemporània de la justificació donarà lloc a la incoació d'un procediment per a deixar sense efecte l'acte de concessió de la subvenció. En tot cas es garantirà el dret de l'audiència de l'interessat.



Tretze. Pla de control

Es realitzarà la comprovació material de l'efectiva realització de l'activitat subvencionada sobre una mostra aleatòria corresponent al 10 % dels projectes concedits.

Contra el que disposa la present resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar potestativament recurs de reposició davant del mateix òrgan que ha dictat l'acte en el termini d'un mes, comptat des de l'endemà de la seua publicació, de conformitat amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la LRJPAC, o bé recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà de la seua publicació, de conformitat amb el que establixen els articles 10 i 46 de la LJCA. Tot això sense perjudici que siga utilitzada qualsevol altra via que es considere oportuna.



València, 27 de juny de 2016.– El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació: Manuel Alcaraz Ramos.







ANNEX I

Relació de documents



1. Sol·licitud de la subvenció.

2. Formulari per a la presentació del projecte. Modalitat 1.

3. Formulari per a la presentació del projecte. Modalitat 2.

4. Certificat de justificació de despeses.

5. Model de domiciliació bancària.

Mapa web