Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 6 de juny de 2019, del director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, per la qual es publica la programació de les activitats de la III Escola d'Estiu de l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8568 de 12.06.2019
Número identificador:  2019/5918
Referència Base de Dades:  005546/2019
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: cursos, Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències



RESOLUCIÓ de 6 de juny de 2019, del director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, per la qual es publica la programació de les activitats de la III Escola d'Estiu de l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE). [2019/5918]

L'IVASPE (Institut de Seguretat Pública i Emergències) va incorporar en 2017, amb la primera edició de l'escola d'estiu, una nova activitat, amb l'objectiu d'acostar i transmetre a la ciutadania l'aportació dels professionals de la seguretat i l'emergència, que treballen des de l'excel·lència i que han contribuït de forma decisiva en la construcció del model que tenim en l'actualitat.

Amb això, a través de les dues edicions anteriors de l'escola d'estiu, es proposaven uns dies de trobada distesa i fora de l'aula, però també es pretenia que l'aprenentatge, l'aportació d'experiències, el col·loqui i l'intercanvi d'impressions foren una experiència profitosa i satisfactòria per als assistents. Al mateix temps, es va intentar que l'escola d'estiu poguera generar xarxes estables de col·laboració entre els professionals de la seguretat pública, del sector privat i la ciutadania, que van participar en aquestes amb la doble condició de ponents i de públic.



Amb la proposta d'aquesta tercera edició, es pretén també complementar i enriquir la formació reglada que s'ofereix al llarg de l'any.



En exercici de les facultats que en matèria de formació del personal inclòs en l'àmbit d'aplicació de la Llei 17/2017, de 13 de desembre, de la Generalitat, de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana, atribuïdes a l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Presidència de la Generalitat; i el Decret 122/2017, de 15 de setembre, del Consell, pel qual aprova el Reglament orgànic i funcional de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències; i en compliment del que s'estableix en l'article 69 de la Llei 13/2010, de 23 de novembre, de la Generalitat, de protecció civil i emergències, en el qual s'atribueix a l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (l'IVASPE) la formació i perfeccionament dels serveis d'intervenció en matèria de protecció civil i emergències, resolc organitzar la III edició de l'Escola d'Estiu de l'IVASPE, que es desenvoluparà sota els paràmetres següents:





Primer. Objectiu

L'objectiu de l'escola d'estiu és compartir amb la ciutadania un espai obert per al coneixement i la divulgació del sistema de seguretat i d'emergències de la nostra Comunitat.



Segon. Organització i estructura

L'Escola d'Estiu de l'IVASPE 2019 inclou tres jornades formatives, relacionades i obertes als col·lectius implicats en les àrees de seguretat i emergències, i, en concret, a les temàtiques de canvi climàtic, drons i ètica policial, amb una capacitat per a més de 500 assistents i a realitzar en dues seus: la sala d'actes Jaume I de l'IVASPE i la sala d'actes del Rectorat de la Universitat d'Alacant.



Tercer. Assistents

Podran participar en les activitats descrites en l'annex I:

– El personal inclòs en l'àmbit d'aplicació de la Llei 17/2017, de 13 de desembre, de la Generalitat, de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana, així com els membres de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana, Policia Nacional, Guàrdia Civil, UME.

– El personal dels serveis d'intervenció enfront d'emergències.

– Personal del 112 Comunitat Valenciana.

– Personal dels serveis de prevenció, extinció d'incendis i salvament de les administracions públiques.

– Personal del servei de bombers forestals.

– Agents mediambientals.

– Unitats de prevenció.

– Bombers voluntaris.

– Membres de les agrupacions locals de voluntaris de protecció civil i membres d'associacions i d'entitats que col·laboren en les labors de protecció civil.

– Personal tècnic: d'emergències, de prevenció mediambiental i tant de la Generalitat com de les administracions locals.

– A més podran participar les autoritats i professionals de l'Administració local; així com els professionals dels àmbits de la justícia, de l'atenció i assistència a les víctimes, de l'acadèmic i del polític, de la mateixa manera que el personal tècnic dels àmbits de dret, polítiques, sociologia, criminologia i altres disciplines; les associacions professionals; els sindicats i els mitjans de comunicació.



Quart. Presentació de sol·licituds

1. Les sol·licituds es presentaran de forma individual, tant els membres dels cossos de seguretat i emergències com la resta de participants, preferentment a través de la pàgina d'internet, en l'adreça formacio_ivaspe@gva.es

2. En la sol·licitud d'inscripció a les jornades serà obligatori emplenar el full de sol·licitud de l'annex II en lletres majúscules, els camps d'adreça del correu electrònic del sol·licitant i el telèfon de contacte, preferentment, el número del telèfon mòbil.

3. El termini de presentació de sol·licituds, que és únic i improrrogable, finalitza el 20 de juny de 2019.

4. Totes les activitats seran gratuïtes.



Cinqué. Selecció de participants

La selecció dels aspirants la realitzarà l'IVASPE, a la vista de les instàncies rebudes, donant prioritat a garantir la representació dels col·lectius als quals va dirigida, i atés l'ordre d'entrada de la sol·licitud.





Sisé. Admissió als cursos

Una vegada seleccionats, l'IVASPE notificarà als interessats, mitjançant correu electrònic, l'admissió a l'activitat de què es tracte.

Únicament podran assistir al curs aquells alumnes que figuren seleccionats per l'IVASPE i inclosos en el llistat d'admesos.



Seté. Diplomes

1. Per a l'obtenció de diploma serà requisit imprescindible assistir, com a mínim, al 90 % de la duració total de la jornada.

2. Per a certificar l'assistència al total de l'escola d'estiu (20 hores) s'exigirà l'assistència a, com a mínim, dues de les tres jornades que la conformen.

3. Els certificats es descarregaran a través de la pàgina web de l'IVASPE.

4. Els diplomes tindran l'eficàcia atribuïda en la normativa vigent i seran tinguts en compte a l'efecte de valoració i barem com a mèrit en la forma determinada reglamentàriament.



València, 6 de juny de 2019.– El director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències: José María Ángel Batalla.







ANNEX I



Escola d'Estiu de l'IVASPE

Jornada de drons

3 de juliol de 2019. IVASPE - Cheste



Programa de la jornada (inici 09.30 hores i fi 18.00 hores)

– Sessió 1a

Regulació de la utilització de RPAS pels cossos de policia local de la Comunitat Valenciana.

– Sessió 2a

Coordinació operacional en l'ús de drons pels cossos de policia local de la Comunitat Valenciana.

– Sessió 3a

Vol de drons en espai aeri controlat.

– Sessió 4a

Altres escenaris d'operacions especials: vols urbans, vols nocturns.



– Sessió 5a

Presentació d'un model de reglament intern d'ús de RPAS del cos de la policia local.

Exhibicions d'equips i material per a l'Escola d'Estiu de l'IVASPE.







Escola d'Estiu de l'IVASPE

Jornada d'ètica policial:

«La proximitat com a instrument ètic per a la convivència ciutadana»

18 de juliol de 2019. IVASPE - Cheste



Programa de la jornada

09.30 h. Presentació jornada.

10.00 h. «El perquè dels valors ètics en la societat contemporània».



Ponent: Agustín Domingo Moratalla. Professor de Filosofia Moral i Política en la Universitat de València.

10.40 h. «L'ètica policial i valors democràtics».

Ponent: Javier Gracia Calandín, professor contractat doctor del Departament de Filosofia Moral de la Universitat de València.

11.20 h. Pausa café.

12.00 h. «La proximitat com a instrument ètic per a la convivència ciutadana».

Ponent: José Vicente Herrera Arrando, comissari principal en cap de la PLV.

12.40 h. «La mediació policial com a valor cívic de convivència».

Ponent: Rosana Gallardo Campos, inspectora de la Policia Local de Vila-real.

13.10 h. Taula redona sobre «Les novetats en la Llei 17/2017, de 13 de desembre, de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana. El Comité d'Ètica i Transparència en l'activitat policial de la Comunitat Valenciana (funcions i composició). El Comité d'Assumptes Interns».

Ponents:

Francisco Bernabeu Ayela, comissari principal de la Policia Local d'Elx.

José Fernández Villafranca, inspector de la Policia Local d'Elx.

13.30 h. Clausura.





Escola d'Estiu de l'IVASPE

Jornada de canvi climàtic

23 de juliol de 2019. Universitat d'Alacant



Programa de la jornada

09.30 h. Inauguració

10.00 h. «Un decàleg del canvi climàtic per al litoral mediterrani espanyol».

Universitat de Barcelona.

11.00 h. «Del canvi climàtic a l'emergència climàtica: evidències del canvi climàtic en la Comunitat Valenciana».

Jorge Olcina. Universitat d'Alacant.

12.30 h. «Models de canvi climàtic per a Espanya i la Comunitat Valenciana». AEMET.

13.30 h. Taula redona: «Estem preparats per a fer front als canvis que ens venen? Plans i protocols».

Consorci Bombers Alacant. SPEIS Ajuntament Alacant. UME. AVSRE.

Mapa web