Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 20 de juny de 2019, de la Direcció General de Centres i Personal Docent de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoca el procediment d'adjudicació de destinació provisional per al curs 2019/2020 per al personal funcionari de carrera dels cossos docents de mestres, catedràtics i professors d'Ensenyament Secundari, de catedràtics i professors d'escoles oficials d'idiomes, de professors tècnics de Formació Professional, de catedràtics i professors de Música i Arts Escèniques i de catedràtics i professors d'Arts Plàstiques i Disseny i de mestres de taller d'Arts Plàstiques i Disseny, que tinga la condició de personal suprimit o desplaçat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8577 de 25.06.2019
Número identificador:  2019/6437
Referència Base de Dades:  005902/2019
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria d'Educació, Cultura i Esport
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: concursos de trasllats, cossos docents no universitaris, A/A1



RESOLUCIÓ de 20 de juny de 2019, de la Direcció General de Centres i Personal Docent de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoca el procediment d'adjudicació de destinació provisional per al curs 2019/2020 per al personal funcionari de carrera dels cossos docents de mestres, catedràtics i professors d'Ensenyament Secundari, de catedràtics i professors d'escoles oficials d'idiomes, de professors tècnics de Formació Professional, de catedràtics i professors de Música i Arts Escèniques i de catedràtics i professors d'Arts Plàstiques i Disseny i de mestres de taller d'Arts Plàstiques i Disseny, que tinga la condició de personal suprimit o desplaçat. [2019/6437]



La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, modificada per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa, estableix en la seua disposició addicional sisena la facultat de les comunitats autònomes per a ordenar la seua funció pública docent, en el marc de les seues respectives competències, respectant en tot cas, les normes bàsiques contingudes en aquesta.

El Decret 108/2012, de 29 de juny, del Consell, regula el procediment de recol·locació i redistribució del personal docent amb destinació definitiva en els centres docents públics no universitaris dependents de la conselleria competent en matèria d'educació.

En el marc d'aquest decret, aquesta convocatòria té la finalitat d'establir un procediment de provisió de llocs de caràcter provisional per al personal suprimit o desplaçat que garantisca els drets del personal afectat i l'estabilitat dels centres. Per a això, s'ha determinat un procediment presencial per a l'adjudicació de centre i un procediment de sol·licitud telemàtic per a l'adjudicació d'àmbit de localitat, província i comunitat. Ambdós processos possibiliten una gestió eficient, compten amb les degudes garanties procedimentals per al personal participant i permeten agilitar la incorporació del personal als centres educatius amb el temps suficient per a participar en les tasques d'inici del curs escolar.



En la tramitació d'aquesta resolució s'ha complit el que es preveu en l'article 37 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic, i article 153 i següents de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana.

D'acord amb allò que s'ha exposat i en ús de les atribucions conferides per l'article 10 del Decret 186/2017, de 24 de novembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOGV 8192, 18.12.2017), la Direcció General de Centres i Personal Docent acorda convocar el procediment d'adjudicació de destinacions per al curs 2019/2020 per al personal funcionari de carrera dels cossos docents de mestres, catedràtics i professors d'Ensenyament Secundari, de catedràtics i professors d'escoles oficials d'idiomes, de professors tècnics de Formació Professional, de catedràtics i professors de Música i Arts Escèniques i, de catedràtics i professors d'Arts Plàstiques i Disseny i de mestres de taller d'Arts Plàstiques i Disseny, que tinga la condició de personal suprimit o desplaçat, d'acord amb les bases següents:





Primera. Objecte i àmbit d'aplicació

L'objecte d'aquesta resolució és establir el procediment d'adjudicació de destinació provisional per al personal funcionari de carrera que ha adquirit la condició de suprimit o desplaçat i que no ha obtingut nova destinació definitiva o provisional en el seu propi centre de supressió o desplaçament.

Haurà de participar en aquest procediment d'acord amb el que s'estableix en el Decret 108/2012, de 29 de juny, del Consell, pel qual es regula la recol·locació i redistribució del personal docent amb destinació definitiva en els centres docents públics no universitaris dependents de la conselleria competent en matèria d'educació, el personal funcionari de carrera:

a) que tinga la condició de suprimit.

b) que haja perdut, de manera provisional, la seua destinació definitiva i haja adquirit d'aquesta manera la condició de desplaçat.

Segona. Criteris d'ordenació per a l'adjudicació provisional

El personal participant en aquest procediment tindrà la prioritat següent:

1r. Personal funcionari de carrera que tinga la condició de suprimit.

2n. Personal funcionari de carrera que tinga la condició de desplaçat.

El personal suprimit s'ordenarà atenent els criteris següents, que seran d'aplicació successiva:

a) Any més antic de supressió.

a) Pertinença al cos de catedràtics, si escau.

b) Major antiguitat en el cos.

c) Any més antic d'ingrés i dins d'aquest la major puntuació obtinguda en el procediment selectiu a través del qual es va ingressar en el cos.

El personal desplaçat s'ordenarà atenent els criteris següents, que seran d'aplicació successiva:

a) Pertinença al cos de catedràtics, si escau.

b) Major antiguitat en el cos.

c) Any més antic d'ingrés i dins d'aquest la major puntuació obtinguda en el procediment selectiu a través del qual es va ingressar en el cos.

Tercera. Procediment telemàtic d'adjudicació

Participarà en el procediment telemàtic d'adjudicació de destinació provisional anual el personal funcionari de carrera que tinga la condició de suprimit o desplaçat i que no haja obtingut destinació definitiva o provisional per al curs 2019/2020 en l'acte presencial de centre que se celebrarà en les direccions territorials d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

La presentació de sol·licituds s'efectuarà mitjançant sistema telemàtic a través de la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport (http://www.ceice.gva.es). No s'admetrà la presentació de la inscripció en cap registre físic.

La presentació per mitjans telemàtics de la sol·licitud de participació s'efectuarà per mitjà del codi d'usuari i contrasenya que s'establisquen en l'aplicació.

El personal suprimit o desplaçat podrà seleccionar els llocs oferits per a impartir matèries de les especialitats de les quals siga titular o les habilitacions transitòries que tinga reconegudes, així com els llocs d'àmbit als quals la seua especialitat estiga vinculada. S'entén per àmbit el lloc per a impartir matèries de més d'una especialitat en el mateix centre.

Al personal suprimit i desplaçat, si no participa en aquest procediment d'adjudicació de destinació provisional, l'Administració educativa li adjudicarà, d'ofici, una destinació provisional anual, en l'àmbit de la província on radica el centre des del qual va ser suprimit o desplaçat. Si això no és possible, se li adjudicarà, d'ofici, un lloc provisional anual en un centre docent públic de la Comunitat Valenciana. No obstant el que s'ha exposat anteriorment, l'adjudicació d'ofici no podrà realitzar-se respecte de les habilitacions transitòries que tinga reconegudes la persona interessada.

El termini de presentació de sol·licituds serà des de les 10 hores del dia 9 de juliol de 2019 fins a les 10 hores del dia 11 de juliol de 2019.

Si es confirma dins del termini i en la forma escaient més d'una sol·licitud de peticions, només es tindrà en compte l'última confirmada. Únicament s'admetran a tràmit les sol·licituds confirmades telemàticament a l'Administració educativa fins a les 10 hores de dia 11 de juliol de 2019. Finalitzat el termini de presentació d'instàncies, no s'alteraran les peticions per cap concepte.

En compliment del que es preveu en el Reglament general de protecció de dades UE 2016/679 i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, s'informa del següent:

– Les dades personals recollides mitjançant aquesta sol·licitud seran tractades de manera confidencial.

– La finalitat del tractament és el compliment del que es disposa en la present convocatòria d'adjudicació de destinació provisional per al personal funcionari de carrera dels cossos docents de mestres, catedràtics i professors d'Ensenyament Secundari, de catedràtics i professors d'escoles oficials d'idiomes, de professors tècnics de Formació Professional, de catedràtics i professors de Música i Arts Escèniques i de catedràtics i professors d'Arts Plàstiques i Disseny i de mestres de taller d'Arts Plàstiques i Disseny, que tinga la condició de personal suprimit o desplaçat

– Les persones interessades podran exercir el dret d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició d'acord amb el que es disposa en l'avís legal de la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

– No se cediran dades a tercers, excepte per obligació legal.

– El responsable del tractament de la informació de la present convocatòria és la Sotssecretaria de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, av. Campanar, 32, 46015 – VALÈNCIA. La coordinació i supervisió correspon al delegat o delegada de protecció de dades, que exerceix les seues funcions amb autonomia funcional i està adscrit orgànicament a la Sotssecretaria de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, amb domicili al passeig de l'Albereda, núm. 16, 46010 de València (dpd@gva.es).



Quarta. Publicitat de participants

Amb anterioritat a l'inici de la petició telemàtica de destinacions, es publicarà en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport la relació provisional de participants amb l'ordre corresponent. A partir de l'endemà de la publicació de la relació provisional, s'obrirà un període de dos dies hàbils per a presentar reclamacions telemàtiques a través de l'URL https://ovidoc.edu.gva. Esmenades les deficiències observades i resoltes les reclamacions presentades, es publicarà en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport, http.//www.ceice.gva.es, la relació definitiva de participants amb l'ordre corresponent.

Cinquena. Publicitat de vacants

Amb caràcter previ a l'inici de la petició telemàtica de destinacions, es publicarà en la pàgina web de la Conselleria la llista de llocs existents en els diferents centres de les localitats compreses en l'àmbit de gestió de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

Sisena. Resolució de l'adjudicació

L'adjudicació de les vacants es realitzarà d'acord amb el que s'estableix en el Decret 108/2012, de 29 de juny, del Consell, pel qual es regula la recol·locació i redistribució del personal docent amb destinació definitiva en els centres docents públics no universitaris dependents de la conselleria competent en matèria d'educació.

La Direcció General de Centres i Personal Docent publicarà en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, les relacions provisionals i definitives de participants que hagen obtingut destinació provisional per al curs 2019/2020. Mitjançant aquesta publicació es considerarà notificat amb caràcter general el personal participant.

Les destinacions obtingudes tindran validesa per al curs escolar 2019/2020.

La presa de possessió de la nova destinació tindrà lloc, a efectes econòmics i administratius, l'1 de setembre de 2019 en els centres on els ha sigut adjudicada la destinació.

Les destinacions adjudicades en la resolució definitiva d'aquesta convocatòria seran irrenunciables. No obstant això, la situació de personal desplaçat es revisarà amb anterioritat a l'inici de les activitats escolars. En cas que, com a conseqüència de la configuració de la plantilla definitiva del centre, sorgisca una vacant en el centre de l'especialitat o de les especialitats de les quals siga titular, lloc d'àmbit al qual la seua especialitat estiga vinculada o de les habilitacions transitòries que tinga reconegudes, la persona afectada serà retornada al seu centre de destinació, sempre que així ho faça constar en l'acta de la reunió que se celebre en el centre educatiu a fi de determinar quin professorat pot resultar afectat per falta d'horari, i quedarà sense efecte la destinació provisional adjudicada.

Setena. Requisits

Totes les condicions que s'exigeixen en aquesta convocatòria han de complir-se amb anterioritat a l'adjudicació de destinació.

Podrà ser anul·lada la destinació obtinguda per qualsevol participant que no s'haja ajustat a les normes de la convocatòria.

Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, podrà interposar-se un recurs potestatiu de reposició davant de la Direcció General de Centres i Personal docent en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de ser publicada, d'acord amb el que disposen els articles 112, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o directament un recurs contenciós administratiu davant del jutjat contenciós competent en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de ser publicada, de conformitat amb el que estableixen els articles 8 i 14 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.



València, 20 de juny de 2019.– El director general de Centres i Personal Docent: José Joaquín Carrión Candel.

Mapa web