Ficha disposicion

Ficha disposicion





ACORD 5 de juny de 2019, del Consell de la Sindicatura de Comptes, pel qual es convoca concurs oposició per a cobrir, pel torn de promoció interna, una plaça d'administratiu o administrativa de gestió informàtica, subgrup C1, sector administració general. Convocatòria 06/2019.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8580 de 28.06.2019
Número identificador:  2019/6465
Referència Base de Dades:  006106/2019
 



ACORD 5 de juny de 2019, del Consell de la Sindicatura de Comptes, pel qual es convoca concurs oposició per a cobrir, pel torn de promoció interna, una plaça d'administratiu o administrativa de gestió informàtica, subgrup C1, sector administració general. Convocatòria 06/2019. [2019/6465]

De conformitat amb el que s'estableix en l'oferta pública d'ocupació per a l'any 2019, publicada en el DOGV núm. 8560, de 31 de maig de 2019, i en el BOC núm. 3, de 31 de maig de 2019, en exercici de la competència atribuïda per l'article 19.c de la Llei de la Generalitat Valenciana 6/1985, d'11 de maig, el Consell de la Sindicatura de Comptes acorda convocar aquest concurs oposició, que es regirà per les següents:



Bases de la convocatòria



1. Objecte de la convocatòria i normes generals

1.1. Aquesta convocatòria té per objecte la selecció de personal, per mitjà del sistema de concurs oposició, per a cobrir, pel torn de promoció interna, una plaça d'administratiu o administrativa de gestió informàtica, del subgrup C1, sector administració general.

1.2. La convocatòria es regirà per les disposicions d'aquestes bases i, per a tot allò que no preveuen, hi serà aplicable la normativa que es preveu en l'article 33.2 de la Llei 6/1985, d'11 de maig, de Sindicatura de Comptes.

1.3. El personal que obtinga plaça a través d'aquesta convocatòria no podrà compatibilitzar-la amb l'exercici d'un segon lloc de treball, càrrec o activitat en el sector públic, ni tampoc amb activitats de caràcter privat, llevat dels supòsits d'excepció que s'estableixen en les disposicions vigents en matèria d'incompatibilitats.



2. Condicions dels aspirants

2.1. Per a l'admissió al torn de promoció interna, a més de les condicions generals previstes en l'article 59 de l'Estatut de Personal de les Corts, s'exigeix ser funcionari de carrera de la Sindicatura de Comptes, pertànyer a un grup de places de qualsevol grup o subgrup de titulació inferior o igual que el de la plaça convocada, almenys amb dos anys de servei actiu en aquests subgrups, i estar en possessió del títol de batxiller o títol de grau mitjà de cicle formatiu de formació professional o haver complit les condicions per a obtenir-lo abans de la finalització del termini de presentació de sol·licituds i disposar del certificat que ho acredite. Les persones aspirants amb titulacions obtingudes a l'estranger han d'estar en possessió de la credencial d'homologació corresponent o, si és el cas, del corresponent certificat d'equivalència. Aquest requisit no és aplicable a les persones aspirants que hagen obtingut el reconeixement de la seua qualificació professional en l'àmbit de les professions regulades a l'empara de les disposicions de dret de la Unió Europea.



2.2. Les condicions per a l'admissió a les proves s'han de posseir en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-se durant tot el procés selectiu, fins al moment de la presa de possessió.



3. Aspirants amb diversitat funcional

3.1. El tribunal establirà, per a les persones amb diversitat funcional que així ho sol·liciten, les adaptacions necessàries per a realitzar les proves. A aquest efecte, les persones interessades han de formular la petició corresponent en la sol·licitud que presenten per a participar en aquest concurs oposició, seguint les instruccions establides en la base 6.3.2.



3.2. Si, en el desenvolupament del procés selectiu, se susciten dubtes raonables en el tribunal respecte a la compatibilitat funcional d'una persona admesa, podrà sol·licitar el dictamen corresponent de la Comissió Mixta d'Estudi de les Discapacitats. En aquest cas, la persona admesa inicialment podrà participar condicionalment en el procés selectiu, i quedarà en suspens la resolució definitiva sobre l'admissió o exclusió del procés selectiu fins a la recepció del dictamen.



4. Sol·licituds

Els qui desitgen prendre part en aquestes proves selectives han d'omplir la sol·licitud d'alguna de les maneres següents:

– Sol·licitud presencial: a través del model que figura en l'annex III, que han de presentar en el Registre d'Entrada de la Sindicatura de Comptes, situat al carrer de Sant Vicent, núm. 4, 46002 València.

– Sol·licitud telemàtica: a través del formulari habilitat en la pàgina web de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana.



5. Drets d'examen

5.1. Els drets d'examen són 15 euros i s'ingressaran en el compte del Banc Sabadell, IBAN ES66 0081 0693 6000 0224 8428, del qual és titular la Sindicatura de Comptes. El pagament de la taxa s'ha d'acreditar per mitjà del justificant oportú que l'entitat bancària emetrà atenent la modalitat de pagament triada per la persona aspirant.

5.2. La falta de justificació de l'abonament dels drets d'examen determina l'exclusió de l'aspirant, llevat que hi concórrega alguna de les circumstàncies següents i així es faça constar en la sol·licitud de participació:

5.2.1. Les persones amb diversitat funcional igual o superior al 33 %. Per a això, han d'assenyalar amb una ics (X) l'apartat d'exempcions «Grau de diversitat funcional igual o superior al 33 %» de la sol·licitud presencial o telemàtica.

5.2.2. Els membres de famílies nombroses o monoparentals de categoria especial. Per a això, han d'assenyalar amb una ics (X) l'apartat d'exempcions «Família nombrosa especial» de la sol·licitud presencial o telemàtica.

5.2.3. Els membres de famílies nombroses o monoparentals de categoria general disposen d'una bonificació del 50 % de l'import total de la taxa. Per a això, assenyalaran amb una ics (X) l'apartat de bonificacions «Família nombrosa general» de la sol·licitud presencial o telemàtica.

5.2.4. Les víctimes d'actes de violència sobre la dona que acrediten aquesta condició a través de qualsevol dels mitjans de prova previstos en els articles 9.1 i 9.2 de la Llei 7/2012, de 23 de novembre, de la Generalitat, Integral contra la Violència sobre la Dona en l'Àmbit de la Comunitat Valenciana. Per a això, assenyalaran amb una ics (X) l'apartat d'exempcions «Altres» de la sol·licitud presencial o telemàtica.

5.2.5. Les persones que estiguen en situació d'exclusió social i l'acredite l'òrgan competent en matèria de benestar social de l'ajuntament de residència. Per a això, assenyalaran amb una ics (X) l'apartat d'exempcions «Altres» de la sol·licitud presencial o telemàtica.

5.2.6. S'aplicarà una bonificació del 10 % de l'import total de la taxa, acumulable a la bonificació del subapartat 5.2.3, quan la sol·licitud de participació en les proves es realitze per mitjans telemàtics.

5.3. És procedent la devolució de les taxes per drets d'examen únicament en els supòsits i procediments previstos en l'article 9 del text refós de la Llei de Taxes de la Generalitat, aprovat pel Decret Legislatiu 1/2005, de 25 de febrer.



6. Presentació de sol·licituds

6.1. Les sol·licituds s'han d'adreçar al síndic major de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana.

6.2. El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies hàbils comptadors des de l'endemà de l'última publicació d'aquesta convocatòria, que apareixerà en el Butlletí Oficial de les Corts i en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Les sol·licituds s'han de presentar d'una de les maneres següents:

– Sol·licitud presencial: la persona interessada pot presentar la sol·licitud en el registre d'aquesta institució, que està obert al públic els dies laborables, de dilluns a divendres, de les 09.00 hores a les 14.00 hores, i té la seu en el número 4 del carrer de Sant Vicent, 46002 València, o de la forma establida en l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

– Sol·licitud telemàtica: la persona interessada pot presentar la sol·licitud a través de la seu electrònica de la Sindicatura de Comptes, per mitjà de signatura electrònica, una vegada omplit el formulari i realitzat el pagament de la taxa que es fixa en la base 5.1. Cal adjuntar-hi un document PDF amb el justificant de pagament emés per l'entitat bancària. En el cas que siga procedent l'exempció o bonificació del pagament de la taxa perquè hi concorre algun dels supòsits previstos en la base 5.2, s'hi ha d'adjuntar un PDF amb els documents acreditatius d'aquesta exempció o bonificació.

6.3. Els aspirants han d'observar les instruccions següents en l'emplenament de la sol·licitud:

6.3.1. En l'apartat número 29 de l'imprés de sol·licitud presencial, «Forma d'accés», els aspirants han d'assenyalar una ics (X) sobre les lletres PI (promoció interna). En la sol·licitud telemàtica cal triar l'opció corresponent en el desplegable de l'apartat «Forma d'accés».

6.3.2. Les persones amb diversitat funcional que sol·liciten mesures d'adaptació han d'assenyalar amb una ics (X), en la casella número 30 de la sol·licitud presencial, el tipus de diversitat funcional: (F) física, (P) psíquica, (S) sensorial. Poden sol·licitar les mesures d'adaptació que necessiten previstes en els apartats 31 i 32 de l'imprés de sol·licitud presencial, d'acord amb la classificació següent:

1. Eliminació de barreres arquitectòniques i taula adaptada a la cadira de rodes.

2. Ampliació del temps de duració de la prova. Per a poder dur a terme aquesta mesura d'adaptació, els aspirants hi han d'adjuntar obligatòriament el certificat expedit per l'òrgan oficial competent que especifique el diagnòstic i el temps (nombre de minuts) d'ampliació que sol·licita.

3. Augment de la grandària dels caràcters del qüestionari per dificultat de visió.

4. Necessitat d'intèrpret a causa de sordesa.

5. Altres, especificant-ne quines en el tràmit que s'habilitarà a aquest efecte.

En la sol·licitud telemàtica, les persones amb diversitat funcional que sol·liciten mesures d'adaptació han de marcar les caselles habilitades a aquest efecte en l'apartat 25, «Diversitat funcional».

6.3.3. Les persones de nacionalitat diferent de l'espanyola han d'omplir els apartats 10 a 15 de la sol·licitud presencial. En cas de sol·licitud telemàtica, cal omplir les caselles dels apartats 9 a 12, «Dades de residència».

6.3.4. Quan hi concórrega una de les causes d'exempció o bonificació del pagament dels drets d'examen, d'acord amb les disposicions de la base 5.2, cal adjuntar a la instància de participació, tant en el cas de sol·licitud presencial com telemàtica, la documentació següent:

– Discapacitat igual o superior al 33 %: certificat de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives o dels òrgans competents d'altres administracions públiques que acredite discapacitat igual o superior al 33 %.

– Membres de famílies nombroses de categoria especial o general, o famílies monoparentals: hi han d'adjuntar el títol de família nombrosa en vigor, expedit per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, o pels òrgans competents d'altres administracions públiques.

– Les víctimes d'actes de violència sobre la dona: qualsevol dels mitjans de prova previstos en els articles 9.1 i 9.2 de la Llei 7/2012, de 23 de novembre, de la Generalitat, Integral contra la Violència sobre la Dona en l'Àmbit de la Comunitat Valenciana.

– Les persones que estiguen en situació d'exclusió social: document acreditatiu expedit per l'òrgan competent en matèria de benestar social de l'ajuntament de residència.

6.3.5. En cap cas el pagament de les taxes, en l'entitat de crèdit, comporta la substitució del tràmit de presentació davant de la Sindicatura de Comptes, dins del termini i en la forma escaient, de la sol·licitud presencial o telemàtica d'acord amb les disposicions de la base 6.2.

6.4. Les persones aspirants que no posseïsquen la nacionalitat espanyola i, d'acord amb la base 7.7, estiguen exemptes de realitzar la prova de castellà, han de fer-ho constar amb una ics (X) en l'apartat 35 de la sol·licitud presencial o en l'apartat 30 de la sol·licitud telemàtica.



7. Admissió d'aspirants

7.1. Les persones aspirants queden vinculades a les dades que hagen fet constar en les seues sol·licituds, i únicament poden demanar-ne la modificació a través d'un escrit motivat, dins del termini establit en la base 6.2 per a la presentació de sol·licituds.

7.2. Una vegada acabat el termini de presentació de sol·licituds, amb la verificació prèvia que s'ha realitzat el pagament dels drets d'examen, el síndic major dictarà una resolució, que es publicarà en el Butlletí Oficial de les Corts i que contindrà la relació provisional de persones admeses i excloses a la realització de les proves.

7.3. Les persones aspirants poden, en el cas d'error o exclusió, esmenar els defectes en què hagen incorregut en la sol·licitud, o realitzar les al·legacions que consideren convenients, en el termini de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació de la relació provisional de persones admeses i excloses, d'acord amb el que s'estableix en l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

7.4. En tot cas, a fi d'evitar errors i, en el cas que es produïsquen, possibilitar-ne l'esmena dins del termini i en la forma escaient, les persones aspirants han de comprovar no solament que no figuren recollides en la relació provisional de persones excloses sinó, a més, que els seus noms i dades consten correctament en les relacions pertinents de persones admeses.

7.5. Una vegada transcorregut el termini anterior, vistes les al·legacions i esmenats els defectes, si és el cas, el síndic major dictarà una resolució que contindrà la llista definitiva de persones aspirants admeses i excloses a la realització de les proves, que es publicarà en el Butlletí Oficial de les Corts.

7.6. En la resolució per mitjà de la qual es faça pública la llista definitiva de persones admeses a la realització de les proves s'establirà, almenys amb quinze dies hàbils d'antelació, la data, el lloc de celebració i l'hora de començament del primer exercici, així com l'ordre de crida de les persones admeses, que s'iniciarà en la lletra F, de conformitat amb la Resolució de 21 de gener de 2019, de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, per la qual es determina la lletra per a fixar l'ordre d'intervenció de les persones aspirants i, si és el cas, dirimir els empats en tots els processos selectius que es convoquen durant l'any 2019 en el conjunt de les administracions públiques valencianes (DOGV 8473, 28.01.2019).



7.7. Es durà a terme una prova de coneixement del castellà per a les persones admeses que no posseïsquen la nacionalitat espanyola.

Amb caràcter previ a la realització de les proves de la fase d'oposició, les persones admeses que no posseïsquen la nacionalitat espanyola i de l'origen de les quals no es desprenga el coneixement del castellà, han d'acreditar aquest coneixement per mitjà de la realització d'una prova, per la qual es comprovarà que posseeixen un nivell adequat de comprensió i expressió oral i escrita en aquesta llengua.

El contingut d'aquesta prova s'ajustarà a les disposicions del Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, pel qual s'estableixen diplomes acreditatius del coneixement de l'espanyol com a llengua estrangera.

La prova es qualificarà d'apte o no apte, i cal obtenir la valoració d'apte per a passar a realitzar els exercicis de la fase d'oposició.



El lloc i la data de realització d'aquesta prova es donarà a conéixer en la mateixa resolució per mitjà de la qual es farà pública la llista definitiva de persones aspirants admeses.

Queden eximits de realitzar aquesta prova els qui estiguen en possessió del Diploma Superior d'Espanyol com a Llengua Estrangera regulat en el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o del Certificat d'Aptitud en Espanyol per a Estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes, o acrediten estar en possessió d'una titulació acadèmica espanyola expedida per l'òrgan oficial competent en el territori espanyol.

8. Proves selectives

8.1. El procediment de selecció és el de concurs oposició, i consta d'una fase d'oposició, de caràcter eliminatori (llevat del tercer exercici, que és obligatori però no eliminatori), i d'una fase de concurs, de caràcter obligatori.

8.2. Desenvolupament de la fase d'oposició

La fase d'oposició consta de dos exercicis obligatoris i eliminatoris (el primer i el segon) i d'un tercer exercici obligatori i no eliminatori.



8.2.1. Primer exercici. És de caràcter teòric i consisteix a contestar per escrit, durant un temps mínim de 20 minuts i màxim de 27 minuts, a determinar pel tribunal, un qüestionari de 20 preguntes de tipus test amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, sobre el «Programa del primer exercici» (temes 1 a 5) de l'annex I.

8.2.2. Segon exercici. Consta de dues parts:

La primera part consisteix a contestar per escrit, durant un temps mínim d'1 hora i màxim de 2 hores, a determinar pel tribunal, deu preguntes referides al «Programa del segon exercici» (temes 1 a 24) de l'annex I, que proposarà el tribunal.

La segona part consisteix a resoldre, durant un temps mínim d'1 hora i màxim de 2 hores, a concretar pel tribunal, utilitzant els mitjans que determine aquest òrgan, un supòsit pràctic referit al «Programa del segon exercici» (temes 1 a 24) de l'annex I, dels dos proposats pel tribunal.

8.2.3. Tercer exercici. Consisteix en una prova a determinar pel tribunal sobre coneixements de valencià amb una duració de 30 minuts.

8.3. Mesures que cal adoptar

El tribunal adoptarà les mesures necessàries amb vista a garantir que en la correcció no es conega la identitat de les persones aspirants. El tribunal en pot excloure els opositors en els fulls d'examen dels quals figuren noms, trets, marques o signes que permeten conéixer la identitat dels autors.

8.4. Qualificació dels exercicis

La puntuació màxima que es pot obtenir en la fase d'oposició és de 65 punts, que es distribueixen de la manera següent:

8.4.1. El primer exercici es qualificarà com a màxim amb 15 punts, i cal obtenir un mínim de 7,5 punts per a superar-lo. El nivell de coneixements mínims exigits per a aconseguir 7,5 punts és contestar un 50 % de respostes correctes netes. Les contestacions errònies es valoren negativament amb una penalització equivalent a un terç del valor de cada contestació correcta, i les contestacions en blanc no puntuen. La fórmula de correcció és la següent:

Respostes correctes netes = nre. d'encerts – (nre. errors/3)

Després de la realització del primer exercici, abans de la correcció, el tribunal farà pública, en el tauler d'anuncis i en la pàgina web de la Sindicatura de Comptes, la plantilla de respostes correctes que servirà per a la correcció. Aquesta plantilla té caràcter provisional. Les persones aspirants disposen d'un termini de cinc dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la plantilla provisional, per a formular-hi al·legacions. La resolució de les al·legacions que tinga en compte el tribunal i la plantilla definitiva es faran públiques juntament amb la llista de persones aprovades i la convocatòria a la realització de la primera part del segon exercici. Es consideraran desestimades totes les al·legacions que no s'esmenten en aquesta publicació.



No es pot recórrer contra la plantilla provisional ni contra la que resulte de l'estimació de les al·legacions de forma independent a la publicació de les llistes de persones aprovades.

8.4.2. El segon exercici es qualifica com a màxim amb 46 punts. La puntuació final de l'exercici està determinada per la suma de les puntuacions obtingudes en cada una de les parts de què consta. Per a superar el segon exercici i passar a realitzar el tercer, cal aconseguir la puntuació mínima exigida per a cada una de les seues parts, i que de la suma de les dues resulte una puntuació total mínima de 23 punts.

Les dues parts del segon exercici es qualifiquen de la manera següent:

a) La primera part es puntua fins a un màxim de 23 punts, i cal un mínim de 10,50 punts per a superar-la. Cada una de les deu preguntes es qualifica de 0 a 2,3 punts.

b) La segona part es puntua fins a un màxim de 23 punts, i cal un mínim de 10,50 punts per a superar-la.

No es cridaran a realitzar la segona part del segon exercici els aspirants que no superen la primera part.

8.4.3. Tercer exercici: aquest exercici té caràcter obligatori però no eliminatori, i es qualifica de 0 a 4 punts.

8.5. Qualificació final de la fase d'oposició

La qualificació de la fase d'oposició queda determinada per la suma aritmètica de les puntuacions corresponents als tres exercicis. A continuació es configurarà una llista, ordenada per puntuació de major a menor, que contindrà totes les persones admeses que hagen superat els exercicis de la fase d'oposició, d'acord amb les bases d'aquesta convocatòria.



8.6. Fase de concurs

Només poden participar en la fase de concurs les persones admeses que hagen superat la fase d'oposició.

Els mèrits al·legats pels participants s'han d'haver obtingut o computat fins a la data de finalització del termini de presentació d'instàncies.

La puntuació màxima en la fase de concurs és de 35 punts, que es distribueixen d'acord amb el barem que figura en l'annex II.

8.7. Puntuació final del concurs oposició

La qualificació del concurs oposició queda determinada per la suma de les puntuacions obtingudes en les fases de concurs i oposició.

A continuació es configurarà una llista ordenada per puntuació de major a menor, que s'interromprà quan el nombre de persones incloses coincidisca amb el nombre de llocs convocats. Aquesta constituirà la llista definitiva de persones aprovades.

Els casos d'empat que es produïsquen es dirimiran de la manera següent: s'atendrà, en primer lloc, la major puntuació obtinguda en la fase d'oposició i, si persisteix l'empat, es dirimirà per la major puntuació obtinguda en els diferents apartats del barem del concurs, pel mateix ordre en què figuren detallats. En cas de persistir l'empat s'atendrà la major puntuació obtinguda en el segon exercici. Si encara persisteix l'empat, la major puntuació obtinguda en el primer exercici i, subsidiàriament, en el tercer. En sisé lloc, si l'empat és entre persones de diferent sexe, l'empat es dirimirà a favor del sexe infrarepresentat dins del col·lectiu de titulars de places d'administratius de gestió informàtica en la data de la publicació d'aquesta convocatòria. En cas de persistir l'empat, es decidirà l'adjudicació de la plaça a l'atzar.





9. Desenvolupament de les proves selectives

9.1. El primer exercici es realitzarà en el lloc, data i hora que s'establisca en la resolució per la qual s'aprove la llista definitiva de persones admeses a la realització de les proves i es publique en el Butlletí Oficial de les Corts. La fase d'oposició no començarà abans de cinc mesos des de l'última publicació de la convocatòria. Des de la publicació de les notes de cada exercici fins al començament de l'exercici següent ha de transcórrer un termini mínim de quaranta-vuit hores hàbils i un màxim de trenta dies hàbils.

9.2. Es convocaran les persones admeses per a cada exercici en crida única. Han d'observar en tot moment les instruccions dels membres del tribunal o del personal ajudant o assessor durant la celebració dels exercicis, amb vista al seu desenvolupament adequat. Qualsevol alteració del desenvolupament normal dels exercicis per part d'un aspirant es reflectirà en l'acta corresponent, i aquesta persona admesa podrà continuar el desenvolupament de l'exercici amb caràcter condicional fins que el tribunal resolga sobre l'incident.

Abans de l'inici de cada exercici, i sempre que s'estime convenient durant el seu desenvolupament, els membres del tribunal, els seus ajudants o assessors comprovaran la identitat de les persones admeses per mitjà de la presentació del document d'identitat o passaport, sense que siga vàlida la fotocòpia compulsada d'aquests documents a l'efecte.

Si en qualsevol moment del procés arriba a coneixement de l'òrgan tècnic de selecció que alguna de les persones admeses no posseeix la totalitat de requisits exigits, li ha de requerir l'acreditació d'aquests requisits. Si els requisits en qüestió no s'acrediten en el termini dels deu dies hàbils següents a la notificació del requeriment, el tribunal en farà proposta d'exclusió, amb indicació de les inexactituds o falsedats formulades per l'aspirant a l'òrgan convocant, el qual, amb les verificacions prèvies oportunes, dictarà resolució motivada en què exclou la persona admesa al concurs oposició.

Les persones admeses perdran el seu dret si es personen en el lloc de celebració quan ja s'hagen iniciat els exercicis o per la inassistència a aquests, encara que siga per causes justificades.

Les persones admeses poden utilitzar, en el desenvolupament de les proves selectives, qualsevol de les llengües oficials de la Comunitat Valenciana.

Per a la realització de les proves previstes en aquesta convocatòria està totalment prohibit, per part de les persones aspirants, l'ús de dispositius electrònics com ara telèfons mòbils, tauletes, smartphones, rellotges intel·ligents o qualssevol altres elements tecnològics de característiques similars que puguen interferir en el seu desenvolupament. El tribunal pot verificar en tot moment aquesta circumstància i resoldre en conseqüència, de forma motivada en cada cas, per a garantir aquest compliment.

9.3. Una vegada començades les proves, el tribunal anunciarà la celebració del segon (primera i segona part) i tercer exercicis en el tauler d'anuncis de la seu de la Sindicatura de Comptes i en la seua pàgina web, amb una antelació mínima de quaranta-vuit hores hàbils.

9.4. El tribunal publicarà en el tauler d'anuncis i en la pàgina web de la Sindicatura de Comptes, amb una antelació mínima de quaranta-vuit hores hàbils a la realització dels exercicis segon, en cada una de les parts, i tercer, els criteris de valoració d'aquests.



10. Publicitat de les llistes

10.1. En acabar cada un dels exercicis de la fase d'oposició, el tribunal publicarà, en el tauler d'anuncis i en la pàgina web de la Sindicatura de Comptes, la relació de persones que han superat l'exercici o prova amb expressió del seu nom, cognoms i la puntuació obtinguda. S'entendrà que han superat la fase d'oposició únicament les persones que hagen obtingut la puntuació mínima exigida per a superar cada un dels exercicis, segons les disposicions de la base 8.5.

10.2. Una vegada finalitzada la fase d'oposició, el tribunal, a través d'un anunci, publicarà, en el tauler d'anuncis i en la pàgina web de la Sindicatura de Comptes, la llista amb la qualificació final de persones admeses que han superat la fase d'oposició, per ordre de puntuació, i que han de passar a la fase de concurs a què fa referència la base 8.6.

A les persones incloses en aquesta llista se'ls concedirà un termini de deu dies hàbils perquè presenten un currículum acompanyat dels documents acreditatius dels mèrits previstos en l'annex II. Si els mèrits al·legats ja consten en el registre de personal de la Sindicatura de Comptes, únicament cal esmentar-los en el currículum, sense aportar els documents corresponents. Només es valoraran els mèrits al·legats en el currículum.

10.3. Una vegada baremats els mèrits, el tribunal exposarà, en el tauler d'anuncis i en la pàgina web de la Sindicatura de Comptes, la llista d'aspirants amb la puntuació obtinguda en la fase de concurs, desglossada en els diferents apartats del barem, i els concedirà un termini de deu dies hàbils perquè formulen les reclamacions i esmenes que estimen pertinents en relació amb la baremació.

10.4. Una vegada resoltes les possibles al·legacions i esmenes, el tribunal, a través d'un anunci, publicarà, en el tauler d'anuncis i en la pàgina web de la Sindicatura de Comptes, la relació definitiva d'aspirants aprovats per l'ordre de puntuació total a què es refereix la base 8.7.

En cap cas el tribunal pot declarar que han aprovat el procés selectiu un nombre superior d'aspirants al de llocs convocats.



11. Relació definitiva i presentació de documents

11.1. El tribunal de selecció elevarà al Consell de la Sindicatura de Comptes la relació definitiva d'aspirants aprovats, per ordre de puntuació total, a l'efecte que procedisca a aprovar-la i publicar-la en el Butlletí Oficial de les Corts, perquè en el termini de vint dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació aporten davant de la Secretaria General de la Sindicatura de Comptes els documents següents:

11.1.1. Fotocòpia compulsada del document nacional d'identitat o certificat de naixement expedit pel Registre Civil corresponent, o document equivalent per a les persones nacionals d'altres estats a què fa referència la base 6.2.

11.1.2. Fotocòpia compulsada del títol acadèmic exigible d'acord amb el que s'estableix en la base 2.1 d'aquesta convocatòria o certificat acadèmic que acredite haver realitzat tots els estudis per a l'obtenció del títol. En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger, fotocòpia compulsada de la credencial que acredite l'homologació que corresponga.

11.1.3. Declaració de no haver sigut separat per mitjà d'expedient disciplinari de qualsevol administració o ocupació pública, com també de no trobar-se inhabilitat penalment per a l'exercici de funcions públiques.

Per a les persones aspirants que no posseïsquen la nacionalitat espanyola, aquesta declaració es referirà a no estar sotmesos a sanció disciplinària o condemna penal que impedisca, si és el cas, l'accés a la funció pública.

11.1.4. Certificat mèdic acreditatiu de posseir les capacitats física i psíquica necessàries per a l'exercici de les funcions dels llocs oferits.



11.2. Les persones seleccionades que dins del termini indicat, i excepte casos de força major, no presenten la documentació acreditativa o que se'n deduïsca que no tenen algun dels requisits exigits, no poden ser nomenades personal funcionari de carrera de la Sindicatura de Comptes, sense perjudici de la responsabilitat en què puguen haver incorregut per falsedat en les seues sol·licituds de participació.

11.3. Amb la finalitat d'assegurar la cobertura de les places convocades, quan es produïsquen renúncies de les persones aspirants seleccionades, abans del seu nomenament o presa de possessió, l'òrgan convocant podrà requerir de l'òrgan de selecció una relació complementària de les persones aspirants que seguisquen les proposades, per al seu possible nomenament com a personal funcionari de carrera.

12. Nomenament i adscripció de personal funcionari

12.1. Una vegada transcorregut el termini de presentació de la documentació, el Consell de la Sindicatura de Comptes dictarà un acord, que es publicarà en el Butlletí Oficial de les Corts, i procedirà al nomenament com a personal funcionari de carrera de la Sindicatura de Comptes.

12.2. La persona funcionària que supere les proves selectives serà adscrita al lloc de treball vacant d'administratiu o administrativa de gestió informàtica (lloc número 81).



13. Tribunal de selecció

13.1. El Consell de la Sindicatura de Comptes designarà el tribunal de selecció d'aquesta convocatòria tenint en compte el que es preveu en l'article 75.2 del seu Reglament de Règim Interior (DOGV 8308, d'01.06.2018), estarà compost per cinc membres, amb el mateix nombre de suplents, i tindrà la composició següent: president, vocal secretari i tres vocals. A més, podrà assistir a les sessions del tribunal, amb veu però sense vot, un representant del Consell de Personal.



13.2. La composició del tribunal ha de tendir a la paritat entre dones i homes.

13.3. La relació nominal dels membres del tribunal es publicarà en el Butlletí Oficial de les Corts i en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, bé amb anterioritat a la resolució per la qual s'aprove la llista definitiva de persones admeses i excloses o incloent-la en aquesta última resolució.

13.4. El tribunal, per a realitzar les proves, pot designar el personal col·laborador, ajudant i assessor especialista que estime oportú.

13.5. Les persones integrants del tribunal, així com el personal assessor, han d'abstenir-se i poden ser recusades per les persones interessades quan concórreguen en elles circumstàncies de les previstes en els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Així mateix, han d'abstenir-se'n els qui hagen fet tasques de preparació d'aspirants en els cinc anys anteriors a la publicació d'aquesta convocatòria.

13.6. S'entén que el tribunal està vàlidament constituït quan hi assistisquen la majoria dels seus membres, entre els quals han de figurar en tot cas el president i el vocal secretari o els seus suplents respectius. El president disposa del vot de qualitat en cas d'empat. D'altra banda, el funcionament del tribunal s'ha d'adaptar al que estableix la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, per als òrgans col·legiats.

13.7. Correspon al tribunal determinar el contingut dels exercicis i la seua qualificació, tant en la fase de concurs com en la d'oposició, com també, en general, prendre les mesures que siguen necessàries amb vista al correcte desenvolupament de les proves selectives. Per a això, disposa de la facultat d'interpretació d'aquestes bases.

13.8. El tribunal, als efectes de gratificacions i indemnitzacions, es regeix per les disposicions del Decret 95/2014, de 13 de juny, del Consell, que modifica el Decret 24/1997, d'11 de febrer, i el Decret 175/2006, de 24 de novembre (DOGV 7229, 09.06.2014).

13.9. Als efectes de comunicacions i de qualsevol altra incidència, el tribunal té la seu en la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana, en el número 4 del carrer de Sant Vicent, 46002 València.



14. Borsa de treball

En acabar el procés selectiu, el Consell de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana constituirà la borsa de treball d'acord amb les previsions que conté el reglament que regula la cobertura temporal de llocs de treball de la Sindicatura de Comptes (DOGV 8094, 28 de juliol de 2017, i BOC núm. 201, de 31.07.2017).



15. Recursos

15.1. Aquesta convocatòria, les seues bases i tots els actes administratius que es dicten per al desplegament, excepte les actuacions del tribunal, poden ser impugnats per les persones interessades per mitjà de la interposició de recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. No obstant això, es pot interposar potestativament recurs de reposició davant del mateix òrgan que va dictar l'acte contra el qual es recorre, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, o qualsevol altre recurs que estime procedent, tot això de conformitat amb el que s'estableix en els articles 112, 114, 115, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i en els articles 10, 14.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

15.2. Contra els actes del tribunal es pot interposar recurs d'alçada davant del Consell de la Sindicatura de Comptes, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la notificació o publicació.



València, 21 de juny de 2019.– El síndic major: Vicent Cucarella Tormo.







ANNEX I



Programa del primer exercici

1. La Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana. Regulació vigent. Antecedents històrics, competències i àmbit d'actuació. Organització.

2. Informes realitzats per la Sindicatura de Comptes. Estructura i contingut dels informes de fiscalització. Procés d'elaboració. Objectius i abast de la fiscalització. Memòria anual d'actuacions de la Sindicatura de Comptes.

3. L'administració electrònica i normativa de desplegament. La gestió electrònica dels procediments administratius. El document electrònic i el seu cicle de vida. Metadades. Instruments per a l'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics. Transparència, dades obertes i participació.

4. Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i Garantia dels Drets Digitals. Principis i drets de les persones. Responsable i encarregat del tractament. Delegat de protecció de dades. Garantia dels drets digitals.

5. La Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana. Principis i contingut. Dret d'accés a la informació pública.



Programa del segon exercici

1. Concepte i components d'un entorn de bases de dades. Sistemes de gestió de bases de dades relacionals. Estàndards de connectivitat: ODBC i JDBC. Bases de dades no estructurades.

2. Signatura electrònica. Formats de signatura electrònica. Autoritats de certificació. Segellament de temps. Segells d'òrgan. Eines de validació de signatura electrònica.

3. Conceptes de sistemes operatius. Estructures, components i funcions. Característiques i evolució. Característiques tècniques i funcionals dels sistemes operatius: Windows, Linux, Unix i altres. Sistemes operatius per a dispositius mòbils.

4. Auditoria informàtica. Objectius, abast i metodologia. Tècniques i eines. Normes i estàndards.

5. Gestió de l'atenció a usuaris i HelpDesk: eines de gestió automatitzada de bitllets (ticketing),

6. Manteniment d'equips i instal·lacions. Manteniment preventiu, correctiu i perfectiu.

7. Emmagatzematge massiu de dades. Sistemes SAN, NAS i DAS: components, protocols, gestió i administració. Virtualització de l'emmagatzematge. Gestió de volums.

8. La xarxa internet: arquitectura de xarxa. Principis de funcionament. Serveis: evolució, estat actual i perspectives de futur. La web 2.0. Sistemes col·laboratius i de treball en grup.

9. Comunicacions mòbils. Generacions de tecnologies de telefonia mòbil. Xarxes sense fils. Protocols. Seguretat. Normativa reguladora.

10. Seguretat física i lògica d'un sistema d'informació. Riscos, amenaces i vulnerabilitats. Mesures de protecció i assegurament.

11. Xarxes d'àrea local: estàndards generals i xarxes Ethernet. Protocols de comunicació. TCP/IP. Encaminament IPv4, IPv6.

12. Xarxes locals virtuals (VLAN). Definició, tipus, configuració.

13. Virtualització en servidors. Definició, avantatges, inconvenients. Tipus de virtualització, tecnologies. VMware. Hipervisor

14. Eines per a la gestió i administració de xarxes. Eines d'inventari de xarxa. Eines d'accés remot, monitoratge.

15. Estratègies i tècniques de seguretat de sistemes d'informació. Control d'accés a sistemes de xarxes. Tècniques criptogràfiques d'emmagatzematge i comunicació de la informació.

16. Mecanismes i sistemes específics de seguretat: tallafocs, seguretat en els dispositius d'usuari, xarxes privades virtuals, gestió d'intrusions.

17. Esquema Nacional de Seguretat (I). Principis bàsics. Categorització dels sistemes d'informació. Rols i responsabilitats.

18. Esquema Nacional de Seguretat (II). Mesures d'implantació. Sistema de Gestió de Seguretat de la Informació. Auditoria de l'Esquema Nacional de Seguretat. Aspectes generals de l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat.

19. Polítiques generals de gestió i seguretat dels sistemes d'informació de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana.

20. Administració de servidors basats en entorns Microsoft. Gestió d'usuaris, directives de grup, directives de contrasenya i bloqueig.

21. Infraestructura de xarxa en servidors basats en entorns Windows: resolució de noms, instal·lació servidor DNS i DHCP, infraestructures de zona DNS i DHCP.

22. Seguretat i protecció de xarxes de comunicacions. Sistemes de tallafocs. Xarxes privades virtuals (VPN). Protecció de dades (securisation) en xarxes wifi.

23. Gestió de correu i agenda electrònica. Sincronització amb dispositius mòbils.

24. Sistemes i procediments de còpies de seguretat i pla de recuperació de desastres (DRP).







ANNEX II

Barem de la fase de concurs



En la fase de concurs a què es refereix la base 8.6 d'aquesta convocatòria, la valoració dels mèrits s'efectuarà d'acord amb el barem següent:

A) Experiència professional. Aquest concepte es valorarà fins a un màxim de 20 punts, d'acord amb els criteris següents:

1. Per cada mes complet de servei en actiu en òrgans de control extern de les administracions públiques, exercint llocs de treball del grup C1 o superior, amb funcions de gestió informàtica: 0,16 punts.

2. Per cada mes complet de servei actiu en òrgans de control extern i en administracions i institucions públiques, exercint llocs de treball no previstos en l'apartat anterior, amb funcions de gestió informàtica: 0,13 punts.

3. Per cada mes complet de servei en actiu en les administracions i institucions públiques o òrgans de control extern, exercint llocs de treball no inclosos en els dos subapartats anteriors: 0,11 punts.

B) Formació. Aquest concepte es valorarà fins a un màxim de 15 punts, d'acord amb els criteris següents:

1. Titulació acadèmica: màxim 6 punts.

Per cada titulació acadèmica de nivell igual o superior a l'exigida per a pertànyer al subgrup C1, exclosa la que servisca per a això: 3 punts. A aquests efectes es puntuarà el nivell més alt de titulació acreditada, entenent que s'hi inclouen les altres titulacions necessàries per a la seua obtenció. Únicament es valoraran les titulacions que estiguen relacionades directament amb les funcions pròpies de les places convocades.

2. Formació complementària: màxim 8 punts.

2.1. Es valoraran els cursos de formació i perfeccionament que estiguen relacionats directament amb les funcions pròpies de les places convocades, segons la relació de llocs de treball de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana, d'acord amb l'escala següent:

De 100 o més hores: 1,50 punts.

De 75 o més hores: 1,25 punts.

De 50 o més hores: 1 punt.

De 25 o més hores: 0,75 punts.

De 15 o més hores: 0,50 punts.

Només es valoraran per aquest concepte els cursos que hagen sigut convocats, organitzats o homologats pels òrgans de control extern, universitats, fundacions universitàries, instituts o escoles oficials, les comissions de formació dels òrgans de control extern de les administracions públiques o qualsevol centre o organisme públic de formació. En cap cas s'adjudicarà cap puntuació per activitats de naturalesa diferent dels cursos, com ara seminaris, jornades, trobades, taules redones, debats o anàlegs.

En cap cas es puntuaran en aquest subapartat, ni en l'apartat anterior de titulació acadèmica, els cursos de valencià i d'idiomes, ni els cursos que pertanguen a una carrera universitària, cursos de doctorat i els dels diferents instituts de les universitats quan formen part del pla d'estudis del centre, ni els cursos derivats de processos selectius, promoció interna, plans d'ocupació i adaptació del règim jurídic a la naturalesa dels llocs que s'ocupen.

2.2. Màsters universitaris

Es valoraran els màsters universitaris oficials o propis de cada universitat no inclosos en l'apartat de titulació que estiguen directament relacionats amb les funcions pròpies de les places convocades, d'acord amb l'escala següent:

Per màster de menys de 90 crèdits: 1 punt.

Per màster de 90 crèdits o més: 2 punts.

3. Valencià: màxim 6 punts.

El coneixement del valencià es valorarà fins a un màxim de 6 punts, amb l'acreditació prèvia d'estar en possessió del corresponent certificat expedit o homologat per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, d'acord amb l'escala següent:

Coneixement oral: 1 punt.

Grau elemental: 2 punts.

Grau mitjà: 4 punts.

Grau mitjà + llenguatge administratiu o llenguatge en els mitjans de comunicació: 5 punts.

Grau superior: 6 punts.

La valoració del coneixement del valencià s'efectuarà puntuant exclusivament el nivell més alt obtingut.

4. Llengües de la Unió Europea: màxim de 4 punts.

Es valorarà el coneixement de llengües oficials de la Unió Europea, diferents de la llengua espanyola segons els nivells especificats, que cal acreditar documentalment per mitjà de títols, diplomes i certificats expedits per les escoles oficials d'idiomes, per les universitats espanyoles que seguisquen el model d'acreditació d'exàmens de l'Associació de Centres de Llengües d'Educació Superior (ACLES), així com tots aquells indicats en l'annex del Decret 61/2013, de 17 de maig, del Consell, pel qual s'estableix un sistema de reconeixement de la competència en llengües estrangeres a la Comunitat Valenciana, tenint en compte les seues modificacions posteriors per ordre de la conselleria competent en matèria d'educació.

El coneixement de cada llengua de la Unió Europea es valorarà fins a un màxim de 2 punts, puntuant per curs o la seua equivalència si es tracta de cicles de l'Escola Oficial d'Idiomes, o de nivells o certificats segons el Marc Europeu Comú de Referència (nivell bàsic, nivell intermedi i nivell avançat), d'acord amb l'escala que es detalla en la taula adjunta a aquest punt.

La valoració del coneixement de la llengua de la Unió Europea s'efectuarà puntuant exclusivament el nivell més alt obtingut en cada una de les llengües de la Unió Europea.

Les equivalències entre els ensenyaments regulats pel Reial decret 967/1988, de 2 de setembre, i els regulats pels reials decrets 944/2003 i 1629/2006, de 29 de desembre (Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig) i per la disposició final primera del Decret 138/2014, de 29 d'agost (Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre), són les que es detallen en la taula adjunta a aquest punt.

Mapa web