Ficha disposicion

Ficha disposicion





Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. RESOLUCIÓ de 27 d'abril de 2021, de la secretària autonòmica de Justícia i Administració Pública, per la qual es dona publicitat al Pacte de la Mesa Sectorial de Funció Pública per a l'adscripció definitiva dels llocs de treball del personal afectat pel tancament del Centre de Recepció de Menors València.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9110 de 18.06.2021
Número identificador:  2021/6187
Referència Base de Dades:  006106/2021
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: funcionari, empleat de serveis públics , personal de la Generalitat



RESOLUCIÓ de 27 d'abril de 2021, de la secretària autonòmica de Justícia i Administració Pública, per la qual es dona publicitat al Pacte de la Mesa Sectorial de Funció Pública per a l'adscripció definitiva dels llocs de treball del personal afectat pel tancament del Centre de Recepció de Menors València. [2021/6187]

El 22 de març de 2021, en l'àmbit de la Mesa Sectorial de Funció Pública, es va signar entre l'Administració de la Generalitat i les organitzacions sindicals allí representades, el Pacte per a l'adscripció definitiva dels llocs de treball del personal afectat pel tancament del Centre de Recepció de Menors València.

De conformitat amb el que disposa l'article 38.6, del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, resolc:

La publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana del Pacte de la Mesa Sectorial de Funció Pública, de 22 de març de 2021, per a l'adscripció definitiva dels llocs de treball del personal afectat pel tancament del Centre de Recepció de Menors València.



València, 27 d'abril de 20021.– La secretària autonòmica de Justícia i Administració Pública: Mireia Llobera Vila.





Pacte de la Mesa Sectorial de Funció Pública per a l'adscripció definitiva dels llocs de treball del personal afectat pel tancament del Centre de Recepció de Menors València.



Reunides, el 22 de març de 2021, en l'àmbit de la Mesa Sectorial de Funció Pública, les representacions de l'Administració de la Generalitat i de les organitzacions sindicals, a l'empara del que estableix l'article 33 i concordants del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic (TREBEP) i l'article 154 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana (Llei 10/2010),



Manifesten



Primer. Antecedents

I. Mitjançant el document denominat Proposta conjunta de distribució de personal adscrit al Centre de Recepció de Menors de València, de data 30 de maig de 2017, signat entre la Generalitat (el secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, en qualitat de president de la Mesa Sectorial de Funció Pública; la directora general de Funció Pública, en qualitat de presidenta de la Comissió d'Interpretació, Vigilància i Estudi del II Conveni Col·lectiu; i el sotssecretari de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives), les organitzacions sindicals de la Mesa Sectorial de Funció Pública i les organitzacions sindicals de la Comissió d'Interpretació, Vigilància i Estudi del II Conveni Col·lectiu, es va signar un acord per a la distribució del personal adscrit al Centre de Recepció de Menors València, a conseqüència del tancament de l'esmentat centre i el seu trasllat temporal a la localitat de Buñol, concretament a l'immoble on se situa el Centre d'Acolliment La Foia de Buñol, fins a la finalització de les obres del nou centre de Llíria, localitat on anava a situar-se definitivament el Centre de Recepció de Menors València.

Mitjançant aquesta proposta, es va realitzar una distribució de llocs en diversos centres de treball en els quals se situaria el personal que prestava serveis al Centre de Recepció de Menors València, així com determinades condicions en què es realitzava el trasllat.

II. Amb posterioritat a la subscripció de l'acord, es van realitzar diferents reunions amb els representants del personal, en les quals se'n va acordar una distribució que, després de les corresponents eleccions de destinació pel personal afectat, va ser la següent:



Personal del CR València Acord de distribució i reunions

Equip directiu i tècnic: 1 directora, 1 subdirector, 1 coordinador equip tècnic, 1 psicopedagog, 1 treballador social, 1 administrativa CAM La Foia de Buñol

36 tècnics superiors gestió educació social (TSGES) i 1 subaltern amb funcions d'educador social Pis d'emancipació av. del Cid: 4 TSGES

Pis d'emancipació Torrent: 4 TSGES

Direcció Territorial de València: 4 TSGES i 1 subaltern amb funcions d'educador social

24 TSGES al CAM La Foia de Buñol

1 TMAS Direcció Territorial.

9 ajudants de residència 3 al CAM La Foia de Buñol

1 al pis d'emancipació Torrent

1 al pis d'emancipació av. del Cid

2 Centre de Reeducació Colònia Sant Vicent Ferrer

2 a la Direcció Territorial de València

6 subalterns 2 al CAM La Foia de Buñol

2 al CAM L'Horta

1 a la Direcció Territorial de València

1 a la Sotssecretaria

6 vigilants 3 al CAM La Foia de Buñol

3 al CRAM Les Palmeres

1 cuiner CAM La Foia de Buñol





A causa d'aquesta distribució, i després dels actes d'elecció de destinació, es va fer necessari amortitzar tres llocs de treball de la categoria TSGES i un lloc de treball de vigilant, cessar els seus ocupants i crear nous llocs de treball. Així mateix, amb posterioritat es va incloure a Buñol un lloc de treball de psicopedagog, que anteriorment s'exercia en un altre centre.



Segon. Situació actual

I. A causa de diferents circumstàncies, no ha sigut possible obrir el centre de recepció previst a la localitat de Llíria; no obstant això, s'ha pogut crear un centre d'acolliment a la ciutat de València, situat al carrer **** (Maruja Mallo), on es podrà recol·locar part del personal afectat pel tancament del Centre de Recepció València, segons s'estableix en aquest pacte.

II. Des que es va tancar el Centre de Recepció València al mes de juliol de 2017, alguns llocs de treball han sigut adscrits al Centre de Buñol i ocupats per personal que no han tingut cap vinculació amb el Centre de Recepció València.

III. Per a cobrir les necessitats del nou Centre d'Acolliment Maruja Mallo, així com les necessitats recollides en l'Acord de 30 de maig de 2017, descrit en els anteriors antecedents, s'ha estimat convenient i oportú oferir al personal adscrit en la relació de llocs de treball al Centre de Recepció València, i també a la resta del personal que va ser traslladat des d'aquest centre, els llocs que s'estableixen en les clàusules següents i en les condicions i situacions que així mateix s'indiquen.



Per tot el que s'ha exposat, les parts signants



Pactem



Primer

La següent distribució de llocs de treball en els centres que s'indiquen a continuació:

Segon

En l'elecció de les destinacions enumerades participaran els titulars i, si de cas hi manca, els ocupants dels llocs adscrits actualment al Centre de Recepció de València, segons l'actual relació de llocs de treball.

Pel que fa a la categoria de tècnics superiors de gestió en educació social, i encara que en l'Acord de distribució signat l'any 2017 s'establia que els llocs amb interins que no tingueren titular s'adscriurien de manera definitiva al centre de Buñol, s'ha de tindre en compte la circumstància que en l'actualitat hi ha més destinacions en centres de treball de València i la seua àrea metropolitana que treballadors han de triar. Per aquesta raó, i obeint a un criteri de justícia material, es dona la possibilitat de participar en l'elecció a aquells funcionaris interins que van haver de desplaçar-se del Centre de Recepció València al CAM La Foia de Buñol, i els llocs de treball del qual estan actualment adscrits a aquest últim centre.





Tercer

Una vegada realitzada l'elecció per part del personal afectat, en aplicació dels criteris recollits en l'article 84.3.a del Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana, la Sotssecretaria de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives comunicarà el resultat d'aquesta, juntament amb el present pacte, a la Direcció General de Funció Pública, a fi que s'adscriga de manera definitiva els llocs de treball als centres corresponents.





Quart

Des del moment en què siga efectiu el canvi de centre del personal, quedaran sense efecte les mesures relatives a la posada a la disposició dels treballadors i treballadores afectats pel trasllat del Centre de Recepció de València a Buñol d'un autobús i de la compensació horària de 40 minuts per jornada en concepte de desplaçament.



Per la Generalitat,

La secretària autonòmica de Justícia i Administració Pública, presidenta de la Mesa Sectorial de Funció Pública: Mireia Llobera Vila

El sotssecretari de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives: Daniel Maestre Cañón



Per les organitzacions sindicals,

Per UGT-PV: Gonzalo Fernández Martínez

Per CSIF: M. del Mar Auñón Martínez

Per INTERSINDICAL: Raquel Más Almagro

Per CCOO-PV: José Cloquell Mascarell

Mapa web