Ficha disposicion

Ficha disposicion





ANUL·LADA. RESOLUCIÓ de 18 de juny de 2018, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen, per al curs 2018-2019, les ajudes per a complementar les beques per a l'activitat de mobilitat estudiantil per estudis del Programa Erasmus+ pertanyents a institucions públiques d'educació superior de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8322 de 21.06.2018
Número identificador:  2018/6048
Referència Base de Dades:  006128/2018
 



RESOLUCIÓ de 18 de juny de 2018, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen, per al curs 2018-2019, les ajudes per a complementar les beques per a l'activitat de mobilitat estudiantil per estudis del Programa Erasmus+ pertanyents a institucions públiques d'educació superior de la Comunitat Valenciana. [2018/6048]



ÍNDEX



Títol I. Beques

Apartat 1r. Objecte

Apartat 2n. Persones beneficiàries

Apartat 3r. Finançament

Títol II. Procediment

Apartat 4t. Requisits

Apartat 5é. Sol·licituds i documentació que ha d'acompanyar-les



Apartat 6é. Termini i lloc de presentació

Apartat 7é. Selecció i valoració de les sol·licituds

Apartat 8é. Distribució de l'import global entre les entitats sol·licitants

Apartat 9é. Criteris de concessió

Apartat 10é. Termini de resolució i notificació

Títol III. Pagament i justificació de la subvenció

Apartat 11é. Justificació i pagament

Apartat 12é. Recursos



Per l'Ordre 27/2017, de 3 de juliol, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, s'aproven les bases reguladores per a la concessió de les ajudes per a complementar les beques per a l'activitat de mobilitat estudiantil per estudis del Programa Erasmus+ pertanyents a institucions públiques d'educació superior de la Comunitat Valenciana (DOGV 8077, 05.07.2017).

De conformitat amb l'article 160.4.b de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvenciones, resolc:





TÍTOL I

Beques



Apartat primer. Objecte

Convocar, per al curs 2018/2019, les ajudes per a complementar les beques per a l'activitat de mobilitat estudiantil per estudis del Programa Erasmus+ pertanyents a institucions públiques d'educació superior de la Comunitat Valenciana.



Apartat segon. Persones beneficiàries

1. Podrà beneficiar-se d'aquesta convocatòria l'alumnat que complisca els requisits següents:

a) Alumnat matriculat en les universitats públiques que integren el Sistema Universitari Valencià, a les quals fa referència l'article 2 de la Llei 4/2007, de 9 de febrer, de coordinació del Sistema Universitari Valencià, i dels centres públics adscrits a aquestes.

b) Alumnat matriculat en ensenyaments artístics superiors dels centres adscrits a l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana.

2. Aquest alumnat haurà de complir els requisits esmentats en aquesta resolució i serà avaluat d'acord amb els criteris de valoració que s'hi estableixen.



Apartat tercer. Finançament

Les subvencions esmentades en la present convocatòria es concediran amb càrrec als pressupostos de la Generalitat per a l'any 2018 per un import global màxim de 600.000 € (sis-cents mil euros), aplicació pressupostària 09.02.03.422.60.4, línia de subvenció S3171000, «Ajudes programa ERASMUS», del programa pressupostari 422.60, Universitat i estudis superiors.

L'import esmentat es podrà incrementar com a conseqüència d'una generació, una ampliació o una incorporació de crèdit, o de l'existència de romanents d'altres convocatòries finançades amb càrrec al mateix crèdit o a crèdits inclosos en aquest programa o programes del mateix servei. L'increment de l'import no requerirà una nova convocatòria, de conformitat amb el que preveu l'article 58, apartat 2, lletra a), del Reglament de la Llei general de subvencions.





TÍTOL II

Procediment



Apartat quart. Requisits

Les persones beneficiàries hauran de reunir els requisits següents:

1. Tindre la residència administrativa en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana dins del termini de presentació de sol·licituds. Aquest requisit haurà de mantindre's durant tot el curs acadèmic.

2. L'estudiantat estranger no comunitari haurà d'acreditar la condició de resident. D'aquesta manera, l'estudiantat que es trobe en situació d'estada o residència per estudis quedarà exclòs de beneficiar-se de les ajudes, de conformitat amb el que disposa la Llei orgànica 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seua integració social.

3. Haver sigut seleccionades per a realitzar una part dels seus estudis en l'activitat de mobilitat estudiantil per a estudis en institucions europees d'educació superior d'altres països del Programa Erasmus+. Aquesta selecció haurà de ser a càrrec d'alguna de les institucions indicades en el punt 1 de l'apartat segon d'aquesta resolució que haja obtingut la Carta Erasmus d'Educació Superior del Programa Erasmus+ per al període 2014-2020.

4. Estar matriculades en una de les institucions a les quals fa referència el punt 3 anterior, en qualsevol dels ensenyaments següents:

4.1. Ensenyaments universitaris adaptats a l'Espai Europeu d'Educació Superior conduents a títols oficials de grau.

4.2. Ensenyaments artístics superiors.

5. En aquesta resolució no s'inclouen ajudes per als estudis de màster universitari, tercer cicle o doctorat, estudis d'especialització ni estudis conduents a l'obtenció de títols propis de les universitats.





Apartat cinqué. Sol·licituds i documentació que ha d'acompanyar-les



1. Les sol·licituds seran formalitzades per les entitats a les quals fa referència l'apartat segon, punt 1, de la present resolució, en la seua qualitat de gestores de les beques Erasmus+.

2. Les sol·licituds hauran d'anar acompanyades de la següent documentació:

a) Informe de l'entitat sol·licitant que faça constar el finançament de les beques Erasmus+ i els fons percebuts per a aquesta finalitat procedents de la Unió Europea, el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, l'entitat sol·licitant o altres institucions.

b) Relació individualitzada i certificada, en suports paper i informàtic, de l'alumnat de l'entitat sol·licitant beneficiari de les beques Erasmus+ per a la mobilitat estudiantil per estudis durant el curs 2018-2019.



Aquesta relació haurà d'incloure l'alumnat que complisca els requisits establits en els punts 1 a 5 de l'apartat anterior, incloent-hi així mateix la següent informació:

b.1) País de destinació i mesos d'estada.

b.2) Localitat de residència administrativa.

b.3) Puntuació resultant de l'aplicació dels criteris esmentats en l'apartat nové d'aquesta resolució. La puntuació parcial obtinguda per l'alumnat per a cadascun dels criteris esmentats haurà d'incloure's també en aquesta relació.

c) Declaració responsable de l'entitat sol·licitant que acredite que les persones beneficiàries d'aquesta subvenció compleixen amb les obligacions per reintegrament de subvencions.

d) Declaració responsable de l'entitat sol·licitant que acredite que en aquesta no concorre cap de les circumstàncies per a no beneficiar-se d'una subvenció. Aquestes circumstàncies estan establides en els apartats 2 i 3 de l'article 13 i en l'apartat 5 de l'article 34, de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

3. Les dades personals de l'alumnat, establides en el transcurs del procediment, s'inclouran en un fitxer automatitzat de l'òrgan convocant en els termes i condicions que estableix la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, així com el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament d'aquesta llei orgànica.





Apartat sisé. Termini i lloc de presentació

1. Les entitats sol·licitants podran presentar les sol·licituds fins al dia 28 de setembre de 2018. El termini de presentació de sol·licituds començarà l'endemà a la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

2. Les sol·licituds es presentaran en el Registre General de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport o en qualsevol dels llocs i pels procediments als quals fa referència l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

3. A les entitats sol·licitants que no reunisquen els requisits establits en la present resolució o no aporten la documentació requerida en l'apartat cinqué, se'ls requerirà perquè, en el termini de 10 dies, esmenen la falta o acompanyen els documents preceptius. De la mateixa manera, se'ls informarà que, en cas de no fer-ho, es considerarà que desisteixen de la petició, d'acord amb el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, prèvia resolució que haurà de ser dictada en els termes previstos en l'article 21 de la llei esmentada.



Apartat seté. Selecció i valoració de les sol·licituds

1. L'òrgan competent per a l'ordenació i instrucció de l'expedient serà la Subdirecció General d'Universitat, Investigació i Ciència, el qual realitzarà d'ofici totes les actuacions que considere necessàries per a la determinació, el coneixement i la comprovació de les dades en virtut de les quals s'haja de dictar la resolució.

2. Per a la valoració de les sol·licituds es constituirà una comissió composta pels següents membres:

Presidència: la persona que ostente la Subdirecció General d'Universitat, Investigació i Ciència, o la persona en qui delegue.

Vocalies: una persona representant de l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV) i dos membres del funcionariat de la Direcció General d'Universitat, Investigació i Ciència.

Secretaria: la persona que ostente la direcció del Servei de Gestió Econòmica i Pressupostària de les Universitats.

La Comissió ajustarà el seu funcionament al que estableix l'article 15 i els articles següents de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

3. Quan la Comissió valore les sol·licituds, emetrà, en un termini no superior a deu dies, a comptar de la data de la reunió de la Comissió, un informe que concretarà el resultat de la valoració efectuada.



4. L'informe contindrà la distribució entre les entitats sol·licitants del crèdit disponible segons el que estableix l'apartat huité.

5. Així mateix, ajustant-se als criteris de concessió establits en l'apartat nové, l'informe establirà la relació de l'alumnat beneficiari, amb indicació de l'import de l'ajuda obtinguda, així com la relació de l'alumnat que, per motiu de la puntuació total obtinguda i del crèdit disponible, no puguen beneficiar-se d'aquestes ajudes.



6. L'import de l'ajuda proposada per mes d'estada per a cada persona beneficiària el determinarà el grup al qual estiga adscrit el país de destinació de la persona sol·licitant, d'acord amb la taula següent:

Import mensual en euros per país d'estada



Grup País Import

1 Dinamarca, Finlàndia, Irlanda, Islàndia, Liechtenstein, Luxemburg, Noruega, Regne Unit, Suècia 300 €

2 Alemanya, Àustria, Bèlgica, Xipre, França, Grècia, Itàlia, Malta, Països Baixos, Portugal 250 €

3 Antiga República Iugoslava de Macedònia, Bulgària, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Polònia, República Txeca, Romania, Turquia 150 €





7. Les ajudes es concediran per a un màxim de nou mesos. En cas que l'estada siga de menor durada, únicament es concedirà l'ajuda per l'estada realitzada efectivament per l'alumnat. Els períodes de les estades s'ajustaran al calendari acadèmic de la institució d'acolliment.





Apartat huité. Distribució de l'import global entre les entitats sol·licitants

1. La Comissió, atenent les sol·licituds presentades, determinarà la distribució entre les entitats sol·licitants del crèdit disponible determinat en l'apartat tercer d'aquesta resolució.

2. Aquesta distribució es realitzarà atenent el nombre d'alumnes de cadascuna de les entitats sol·licitants que es beneficien d'una beca Erasmus+ en l'activitat de mobilitat estudiantil per a estudis, i del nombre total de mesos d'estada d'aquests alumnes per a l'activitat de mobilitat objecte de l'ajuda.



Apartat nové. Criteris de concessió

L'alumnat que complisca els requisits establits en l'apartat quart serà ordenat d'acord amb la puntuació total obtinguda per cada estudiant. La puntuació serà resultant de l'aplicació dels següents criteris:

1. La puntuació resultant de la diferència entre la nota mitjana que conste en la certificació acadèmica personal de l'alumne/a i la nota mitjana de l'alumnat del mateix ensenyament que haja finalitzat els seus estudis en el curs acadèmic 2016-2017 en aquesta institució acadèmica i titulació. La nota mitjana es realitzarà sobre les assignatures superades per l'alumnat d'acord amb els procediments establits en la normativa corresponent.

En aquelles titulacions en les quals no haja finalitzat els seus estudis cap promoció d'alumnat, la puntuació a la qual es refereix el paràgraf anterior s'obtindrà de la diferència entre la nota mitjana que conste en la certificació acadèmica personal de l'alumne/a i la nota mitjana de l'alumnat de la seua mateixa promoció.

2. Haver-se beneficiat d'alguna de les beques que s'indiquen a continuació:

2.1. D'una beca o ajuda del sistema general de beques i ajudes a l'estudi concedides pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport durant el curs acadèmic anterior al de la realització de l'activitat de mobilitat objecte de l'ajuda.

2.2. D'una beca o ajuda de la Generalitat per a la realització d'estudis universitaris durant el curs acadèmic anterior al de la realització de l'activitat de mobilitat objecte de l'ajuda. En cas de no poder acreditar la condició de persona beneficiària d'aquesta beca de la Generalitat, serà suficient que l'alumne/a siga sol·licitant d'aquesta beca i es comprove, una vegada avaluada aquesta sol·licitud, que compleix els requisits exigits per a l'obtenció d'aquesta.

La puntuació addicional atorgada a l'alumnat que complisca aquesta condició serà del 10 % del valor màxim establit en la taula de qualificacions utilitzada per a l'obtenció de la puntuació a la qual es refereix el punt 1 anterior.

3. Quan es tracte de l'alumnat que curse dobles titulacions internacionals, títols conjunts internacionals, o de mobilitat per curs complet, cada entitat sol·licitant podrà atorgar una puntuació igual al 10 % del valor màxim establit en la taula de qualificacions utilitzada per a l'obtenció de la puntuació a la qual es refereix el punt 1 anterior.



4. Una vegada realitzada l'ordenació de l'alumnat a la qual es refereix aquest apartat, serà proposat com a persona beneficiària d'aquestes ajudes l'alumnat la posició del qual, en aquesta ordenació, es trobe dins de l'import destinat a l'entitat on es trobe matriculat, fixat d'acord amb la distribució del crèdit disponible establida en l'apartat huité d'aquesta resolució.

5. En cas que dos o més estudiants obtinguen aquesta puntuació total tindrà preferència, per a optar a l'ajuda, qui realitze una estada de major durada sobre qui la realitze de menor durada. Si continua l'empat, tindrà preferència l'estudiant amb millor nota mitjana de la seua certificació acadèmica personal. Si persisteix aquest empat, tindrà preferència el sexe infrarepresentat en la titulació en la qual estiga matriculat l'alumnat afectat i, si no hi ha altre remei, es distribuirà l'import corresponent entre l'alumnat amb igual puntuació, en quantitats proporcionals a l'import mensual per país de destinació, d'acord amb la taula inclosa en l'apartat seté, punt 6, d'aquesta resolució.





Apartat desé. Termini de resolució i notificació

1. L'òrgan instructor, atenent l'informe de la comissió establida en l'apartat seté, punt 2, formularà la proposta de concessió i emetrà un informe en el qual conste que, de la informació que obra en el seu poder, es desprén que les persones beneficiàries compleixen tots els requisits per a obtindre aquestes beques.

2. Vista la proposta de concessió, la persona titular de la Direcció General d'Universitat, Investigació i Ciència, per delegació del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, acordarà la distribució entre les entitats sol·licitants de l'import global màxim destinat a finançar la present convocatòria i la concessió de les ajudes a l'alumnat beneficiari.

3. Així mateix, la resolució establirà la relació de l'alumnat que, reunint els requisits establits en la convocatòria, no resulte beneficiari per raó de la puntuació obtinguda. Aquest alumnat podrà suplir, per ordre de puntuació, les renúncies o revocacions que puguen produir-se entre l'alumnat beneficiari.

4. La quantia de l'ajuda concedida a una persona beneficiària no podrà ser en cap cas superior a l'import que li haga correspost d'acord amb les dades utilitzades per a la valoració de la sol·licitud, fins i tot quan la persona esmentada haja modificat el període i/o país d'estada.



En cas que l'import que efectivament corresponga a una persona beneficiària, tant pel període efectivament realitzat i/o com per la modificació del país de destinació, siga inferior al que li haja correspost d'acord amb les dades utilitzades per a la valoració de la sol·licitud, la diferència serà destinada a l'alumnat al qual es refereix el punt 3 d'aquest apartat.

5. El termini per a dictar resolució no serà superior a sis mesos comptats a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria, sense perjudici de l'ampliació de terminis prevista en l'article 21 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En cas que l'òrgan competent no dicte una resolució en aquest temps, es podrà considerar desestimada la sol·licitud per silenci administratiu.

6. La resolució del procediment es notificarà a les persones interessades ajustant-se al que disposa l'article 40 de la de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. La pràctica d'aquesta notificació s'ajustarà a les disposicions establides en l'article 45.1.b de la llei esmentada. Les relacions de sol·licituds de beca estimades i desestimades es publicaran en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport que s'indica a continuació:

http://www.ceice.gva.es/es/web/universidad/ayudas-y-becas





TÍTOL III

Pagament i justificació de la subvenció



Apartat onzé. Justificació i pagament

L'import global de les ajudes es lliurarà a cada entitat sol·licitant després que justifiquen davant de la Direcció General d'Universitat, Investigació i Ciència, dins del termini de 20 dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació de la resolució de concessió d'aquestes ajudes en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, l'acte administratiu de l'entitat sol·licitant pel qual s'acorde incrementar la quantia de la beca al seu alumnat beneficiari, en concepte de beneficiari de les beques Erasmus+ durant el curs 2018-2019, expressant la quantia d'aquest complement i el total resultant, així com la notificació a l'alumnat beneficiari.



Apartat dotzé. Recursos

Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, podrà interposar-se, amb caràcter potestatiu, un recurs de reposició davant del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, de conformitat amb el preveuen els articles 114, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. També es podrà interposar directament un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, d'acord amb els articles 10, 14 i 46 la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.



València, 18 de juny de 2018. El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport: Vicent Marzà Ibáñez.

Mapa web