Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 16 de juny de 2021, del director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, per la qual es convoca el curs bàsic d'accés a la categoria d'agent de les policies locals de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9112 de 22.06.2021
Número identificador:  2021/6889
Referència Base de Dades:  006240/2021
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: cursos



RESOLUCIÓ de 16 de juny de 2021, del director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, per la qual es convoca el curs bàsic d'accés a la categoria d'agent de les policies locals de la Comunitat Valenciana. [2021/6889]

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (d'ara en avant, AVSRE), creada per la Llei 4/2017, de 3 de febrer, té encomanat el desenvolupament de la formació de les policies locals, i en l'article 11 atribueix a la persona titular de la direcció de l'AVSRE la responsabilitat ordinària del funcionament dels serveis que la integren.



Així mateix, el Decret 122/2017, de 15 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de l'AVSRE, atribueix a l'IVASPE les competències en matèria d'investigació, formació i perfeccionament professional, entre altres, de les policies locals.



D'altra banda, la Llei 17/2017, de 13 de desembre, de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana estableix en l'article 41 que per a adquirir la condició de funcionari de carrera en els respectius cossos de Policia Local de la Comunitat Valenciana s'ha de superar el preceptiu curs selectiu de formació a realitzar en l'IVASPE.



Finalment, el Decret 153/2019, de 12 de juliol, del Consell, d'establiment de les bases i els criteris generals per a la selecció, promoció i mobilitat de totes les escales i categories dels cossos de la policia local de la Comunitat Valenciana preveu la realització d'aquest curs selectiu en l'article 16 en relació amb el que es preveu en la disposició transitòria tercera.

Per tot el que s'ha exposat, i en virtut de les facultats que tinc atribuïdes, resolc:



Primer. Convocatòria

Convocar el curs bàsic d'accés a la categoria d'agent dels cossos de la policia local de la Comunitat Valenciana (BS 52), amb data d'inici 15 de juliol de 2021.



Segon. Personal al qual va dirigit

Aquest curs va dirigit al personal que ha superat la fase d'oposició o concurs oposició dels processos selectius d'accés a la categoria d'agent.





Tercer. Forma de presentació de sol·licituds i termini

1. Les sol·licituds seran presentades pels ajuntaments que a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds hagen finalitzat la fase d'oposició o concurs oposició de la categoria a la qual es pretén accedir.

2. Els ajuntaments sol·licitants hauran de presentar el formulari a través del tràmit general de la seu electrònica de la Generalitat Valenciana o a través del Registre General Electrònic de la seua Administració i dirigir-lo a l'IVASPE.

3. El termini de presentació de les sol·licituds s'iniciarà a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el DOGV i finalitzarà el 7 de juliol de 2021.



Quart. Selecció del personal aspirant

La selecció de l'alumnat serà realitzada per l'IVASPE, i es tindrà en compte amb caràcter preferent l'ordre d'antiguitat en la data de finalització de les proves selectives i, en cas d'empat, les sol·licituds s'atendran per ordre de registre d'entrada.

Atesa la situació excepcional en la qual ens trobem produïda per la Covid-19 i amb la finalitat de mantindre totes les mesures de seguretat previstes en el Pla de contingència de l'IVASPE, les sol·licituds que no puguen ser admeses quedarien en espera per al pròxim curs selectiu.





Cinqué. Duració del respectiu curs

La duració del curs bàsic serà la fixada en la normativa vigent.



Sisé. Admissió en els cursos

L'IVASPE notificarà als ajuntaments les persones aspirants que han sigut incloses en els cursos corresponents.



València, 16 de juny de 2021.– El director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències: José María Ángel Batalla.

Mapa web