Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 15 de juliol de 2019, de la directora general de Recursos Humans, per la qual s'inicia l'execució de la Sentència número 375/2019 del Tribunal Suprem i de la interlocutòria d'aclariment de 26 de març del recurs de cassació número 2116/2016 sobre la repetició del segon cas del segon exercici del concurs oposició per a la provisió de vacants de facultatius especialistes en l'especialitat de Neurofisiologia Clínica de les institucions sanitàries de l'Agència Valenciana de Salut, convocat per Resolució de 2 de març de 2009, del director general de Recursos Humans.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8596 de 22.07.2019
Número identificador:  2019/7425
Referència Base de Dades:  006840/2019
 



RESOLUCIÓ de 15 de juliol de 2019, de la directora general de Recursos Humans, per la qual s'inicia l'execució de la Sentència número 375/2019 del Tribunal Suprem i de la interlocutòria d'aclariment de 26 de març del recurs de cassació número 2116/2016 sobre la repetició del segon cas del segon exercici del concurs oposició per a la provisió de vacants de facultatius especialistes en l'especialitat de Neurofisiologia Clínica de les institucions sanitàries de l'Agència Valenciana de Salut, convocat per Resolució de 2 de març de 2009, del director general de Recursos Humans. [2019/7425]

Per Resolució de 2 de març de 2009, del director general de Recursos Humans –DOGV 5986 de 01.04.2009– es va convocar concurs oposició per a la provisió de vacants de facultatius especialistes en l'especialitat de Neurofisiologia Clínica d'institucions sanitàries de l'Agència Valenciana de Salut.

Per Resolució del tribunal de 2 de juliol de 2010 es publica en la web i en els taulers d'anuncis de la Conselleria, la relació definitiva d'aspirants aprovats en el primer exercici del concurs oposició, pel torn lliure i per promoció interna (exempt del primer exercici) i es convoquen tots els aspirants a la realització del segon exercici. Per Resolució de 22 de juliol de 2010, del tribunal, es va publicar la relació provisional d'aprovats que va ser ratificada el 3 de novembre de 2010 pel mateix òrgan, i va passar a relació definitiva. Per Resolució de 13 d'abril de 2011, del tribunal del concurs oposició, es va publicar la resolució definitiva (DOGV 6505, 19.04.2011), resolució que va ser objecte de diversos procediments judicials.

El 8 de juliol de 2019 té entrada en el Registre General de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública un ofici del lletrat de l'Administració -Jutjat Contenciós-Administratiu núm. 10 de Valencia- i es trasllada certificació de la Sentència 375/2019, de 20 de març, de 2019, de la Secció Quarta de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem i interlocutòria d'aclariment d'aquesta dictada en el recurs de cassació núm. 2116/16 de 26 de març de 2019.

En la dispositiva de la Sentència 375/19 s'establix que:

«Primer. S'estimen els recursos de cassació interposats per les representacions processals del Manuel de Entrambasaguas Barretto, José Vicente Orenga Orenga, María Jesús Estarelles Marco, Susana Soler Algarra i María Magdalena García Navarro, contra la Sentència de 22 d'abril de 2016 dictada en única instància per la Secció Segona de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el recurs d'apel·lació 384/2014, sentència que es casa i anul·la per ser contrària a dret.

Segon. S'estima en part el recurs contenciós administratiu interposat per Gabriel Vilanova Barco contra les resolucions ressenyades en l'antecedent de fet primer d'aquesta sentència, que s'anul·len exclusivament quant a María Ángeles Lloret Alcañís i María Francisca Sellés Galiana, havent de retrotraure's les actuacions per a la repetició del segon cas del segon exercici amb l'abast exposat en el fonament de dret setzé d'aquesta sentència; i respecte dels recurrents haurà de continuar directament el procés selectiu en la fase ja de concurs.»



La interlocutòria d'aclariment de 25 de març de 2019 disposa.

Primer. Rectificar l'error advertit en l'apartat segon de la dispositiva de la Sentència de 20 de març de 2019, que ha de ser el següent:

«Segon. S'estima en part el recurs contenciós administratiu interposat per Gabriel Vilanova Barco contra les resolucions ressenyades en l'antecedent de fet primer d'aquesta sentència, que s'anul·len exclusivament quant a María Ángeles Lloret Alcañís i María Francisca Sellés Galiana, havent de retrotraure's les actuacions per a la repetició del segon cas del segon exercici amb l'abast exposat en el fonament de dret tretzé d'aquesta sentència; i respecte dels recurrents haurà de continuar directament el procés selectiu en la fase ja de concurs».



Segon. No pertoca aclarir ni rectificar cap error interessat per la representació de Susana Soler Algarra quant a les costes de la instància.



Tercer. Pertoca l'aclariment de l'abast de la dispositiva de la sentència interessat per les representacions processals de Susana Soler Algarra i de María Magdalena García Navarro en el sentit exposat en el fonament de dret quart d'aquesta interlocutòria»

El fonament de dret quart de la interlocutòria es reproduïx: «4t La conseqüència és, per tant, que si l'Administració haguera dictat una resolució posant fi al procés selectiu iniciat per la resolució de convocatòria de 2 de març de 2009 i s'haguera nomenat els recurrents en cassació com a personal estatutari fix, és obvi que no és procedent que se sotmeten a la fase de concurs, havent conclòs per a ells el procés selectiu sense que puga alterar-se la nota final obtinguda.»



Finalment es reproduïx el fonament tretzé de la Sentència 375/2019, l'execució del qual s'inicia:

«Tretzé. Per raó d'allò que s'ha exposat s'estimen els recursos de cassació de Manuel de Entrambasaguas Barretto i altres; de Susana Soler Algarra i de María Magdalena García Navarro i es casa i anul·la la sentència. Açò implica que amb base en l'article 95.2.d de la LJCA aquesta sala resolga en els termes en què es va plantejar el debat, la qual cosa porta a l'estimació parcial de la demanda en aquests termes:

1r Es desestima la demanda i es confirmen els actes impugnats en la instància respecte de Manuel de Entrambasaguas Barretto, José Vicente Orenga Orenga, María Jesús Estarelles Marco, Susana Soler Algarra i María Magdalena García Navarro, que conservaran la nota obtinguda en el segon cas del segon exercici, per la qual cosa en haver superat la fase d'oposició ha de continuar respecte d'ells el procés selectiu entrant en la fase de concurs.

2n Pertoca repetir el segon cas del segon exercici, per a la qual cosa el tribunal qualificador haurà de triar un nou cas pràctic de la mateixa dificultat que aquell que es va anul·lar.

3r Que a tal exercici podran concórrer pel torn lliure María Ángeles Lloret Alcañís i María Francisca Sellés Galiana, més els tres aspirants que no el van superar i pel torn de promoció interna, Gabriel Vilanova Barco.»

Vist que segons l'article 118 de la Constitució espanyola «és obligat complir les sentències i la resta de resolucions fermes de jutges i tribunals, així com prestar la col·laboració requerida per aquests en el curs del procés i en l'execució del que resol i que de conformitat amb l'article 18 de la Llei orgànica 6/1985, d'1 de juliol, del poder judicial «les sentències s'executaran en els seus propis termes» a més del que disposen els articles 103 i concordants de la Llei 29/1998 de la jurisdicció contenciosa administrativa, sobre l'execució de sentències.



Fent ús de les atribucions que em conferix l'article 18 del Decret 93/2019, de 13 de juliol, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, resolc:



Iniciar l'execució de la Sentència núm. 375/2019 del Tribunal Suprem, Sala Contenciosa Administrativa, Secció Quarta, i la interlocutòria d'aclariment de 26 de març amb les actuacions següents respecte al concurs oposició per a la provisió de vacants de facultatius especialistes en l'especialitat de Neurofisiologia Clínica d'institucions sanitàries de l'Agència Valenciana de Salut convocat per Resolució de 2 de març de 2009, del director general de Recursos Humans –DOGV 5986 de 01.04.2009–.

1r La designació del tribunal del concurs oposició, substituint els membres que per renúncies o diverses causes han causat baixa en l'organització. La dita designació figura com a annex I a la present resolució.

2n La crida als opositors indicats en el llistat de l'annex II, en compliment dels precitats pronunciaments judicials pendents d'execució, per a la realització del segon cas del segon exercici del concurs oposició, retrotraent actuacions.

3r Una vegada resolta la fase d'oposició i respecte a tots els aprovats de la convocatòria, haurà de continuar directament el procés selectiu en la fase ja de concurs.



La present resolució serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en contra podrà promoure's, per les parts legitimades, incident d'execució de sentència, davant de la Sala Contenciosa Administrativa, Secció Quarta, del Tribunal Suprem, segons disposen els articles 109 i concordants de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa.



València, 15 juliol de 2019.– La directora general de Recursos Humans: Carmen López Delgado.





ANNEX I

Tribunal del concurs oposició facultatiu especialista

Neurofisiologia Clínica



President:

Titular: Edelmiro Sebastián Arrando

Suplent: José Vicente García García

Secretari/ària:

Titular: Juan Carlos Albiach Domingo

Suplent: Prudencia de las Marinas Álvarez

Vocals:

Titular: Juan Moliner Ibáñez

Suplent: Juan Fermín Ordoño Domínguez

Titular: Enriqueta Gómez Siurana

Suplent: Elvira Cristina Millet Sancho

Titular: Francisco Martín Ferrandis Ballester

Suplent: Pilar Rubio Sánchez







ANNEX II

Opositors convocats a la realització del segon supòsit

del segon exercici del concurs oposició FE.

Neurofisiologia Clínica



– Mª Ángeles Lloret Alcañiz

– Mª Francisca Sellés Galiana

– Emilio González García

– Francisco Javier Puertas Cuesta

– José Rafael Valdivieso Martinez

– Gabriel Villanueva Barco

Mapa web