Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 6 de juliol de 2021, de la Presidència de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, per la qual es convoca la provisió, pel sistema de lliure designació, d'un lloc de treball vacant de naturalesa funcionarial, sector administració general, grup A1



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9124 de 09.07.2021
Número identificador:  2021/7474
Referència Base de Dades:  006842/2021
 



RESOLUCIÓ de 6 de juliol de 2021, de la Presidència de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, per la qual es convoca la provisió, pel sistema de lliure designació, d'un lloc de treball vacant de naturalesa funcionarial, sector administració general, grup A1 (convocatòria 1/2021). [2021/7474]

De conformitat amb l'article 80 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic i l'article 115.1 de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la Funció Pública Valenciana (d'ara en avant LFPV), el procediment de lliure designació amb convocatòria pública consisteix en l'apreciació discrecional per l'òrgan competent de la idoneïtat de les persones candidates pel que fa als requisits exigits per a l'exercici del lloc. Així mateix, el Reial Decret Legislatiu 5/2015 establix que les lleis que el despleguen establiran els criteris per a determinar els llocs que, per la seua especial responsabilitat i confiança, puguen cobrir-se pel procediment de lliure designació amb convocatòria pública.

Vist que hi ha un lloc vacant del grup A1, de naturalesa funcionarial, corresponent a administració general, el sistema de provisió del qual és el de lliure designació.

Fent ús de les atribucions conferides per l'article 19, apartats c i e, de la Llei 7/1998, de 16 de setembre, de la Generalitat, de Creació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, resolc:



Primer

Convocar per a la provisió pel sistema de lliure designació el lloc de treball següent:

Número de lloc de treball: 5.

Denominació: cap de Gestió Econòmica.

Localitat: València.

Adscripció orgànica: Secretaria General Administrativa.

Grup: A1.

Complement competencial: nivell 30.

Complement d'exercici del lloc de treball: AVL2.

Naturalesa: funcionarial.

Sector: administració general.

Requisits:

– Pertànyer al cos A1-01 o equivalent en altres institucions de la Generalitat.

– Llicenciatura o grau en Ciències Econòmiques / Empresarials o Dret.

– Grau Mitjà de Coneixements de Valencià de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (C1)

Forma de provisió: lliure designació.

Funcions: programar, dirigir, supervisar i retre comptes dels resultats, en matèria economicopressupostària, dirigir i coordinar les unitats inferiors.

Criteris prioritaris d'adjudicació del lloc: aspirants que puguen garantir l'adequada gestió econòmica i pressupostària d'una institució estatutària.



Segon

Aprovar les bases per què es regirà aquesta convocatòria:

1. Requisits de participació

Poden participar en aquesta convocatòria els funcionaris de carrera de la Generalitat que estiguen en possessió dels requisits i les condicions exigits en la classificació del lloc i els mantinguen durant tot el procés fins al dia de la presa de possessió.



2. Sol·licituds de participació

La sol·licitud, acompanyada d'un historial professional de competències i capacitats i de la documentació acreditativa del compliment dels requisits es presentarà en el Registre Electrònic de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua: https://www.avl.gva.es/seuelectronica, per mitjà del tràmit «Sol·licitud d'assumptes diversos». Caldrà indicar en la sol·licitud el número i la denominació de la convocatòria.

Per a acreditar el compliment dels requisits, competències i capacitats es presentarà un certificat del Registre de Personal de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública o del departament de personal de la institució estatutària a què pertany la persona aspirant. 

El termini de presentació serà de deu dies hàbils, comptats des de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



3. Desistiment i renúncia

1) Desistiment: els interessats podran desistir de la seua petició en qualsevol moment del procediment anterior a l'elevació de la proposta de resolució a la Presidència de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Després del tràmit indicat, no s'acceptarà cap desistiment, per la qual cosa les persones que hi participen quedaran vinculades a les seues sol·licituds i al resultat del procediment.

2) Renúncia: no produirà cap efecte la renúncia a la destinació adjudicada en aquest procediment, llevat que abans que acabe el termini de presa de possessió, excloses les pròrrogues que eventualment s'acorden, les persones interessades obtinguen una altra destinació per resolució d'una altra convocatòria concurrent, tant de concurs com de lliure designació, i en aquest cas podran optar per una de les destinacions adjudicades per mitjà d'un escrit dirigit a la Presidència de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

A aquest efecte, s'entenen per convocatòries concurrents aquelles en què, en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds, no s'haja publicat la resolució d'una altra.



4. Comprovació del compliment dels requisits de participació

La Secretaria General Administrativa emetrà un informe preceptiu i vinculant amb relació a les sol·licituds que complisquen els requisits i el remetrà a la Presidència perquè el resolga.



5. Resolució de la convocatòria

La presidència resoldrà, de conformitat amb el que establix l'article 115.3 d) de la LFPV, l'adjudicació a la persona que considere més idònia per a l'exercici del lloc de treball. El procediment podrà quedar desert i el lloc vacant, fins i tot si hi ha persones que reunixen els requisits exigits, per la raó o circumstància que els aspirants no es consideren idonis per a garantir l'adequada gestió econòmica i pressupostària d'una institució estatutària.

La resolució de nomenament exposarà els mèrits que segons la convocatòria s'han considerat prioritaris per a elegir l'aspirant, amb referència expressa dels coneixements, l'experiència, les habilitats o les aptituds determinants.

La resolució d'adjudicació es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. La resolució indicarà que el cessament en l'actual lloc de treball, si és procedent, es produirà d'ofici el mateix dia en què es publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, i que la presa de possessió en la nova destinació s'efectuarà l'endemà de la publicació, llevat que s'hi dispose una altra data.



6. Termini de resolució

La present convocatòria es resoldrà en un termini no superior a tres mesos, comptats des de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

D'acord amb el que establixen els articles 112, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, i els articles 10, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, contra aquest acte, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar potestativament un recurs de reposició, o bé es podrà plantejar directament un recurs contenciós administratiu en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:

a) El recurs de reposició s'ha d'interposar davant de la Presidència de l'AVL en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació d'aquest acord.

b) El recurs contenciós administratiu s'ha de plantejar davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquest acord.



València, 6 de juliol de 2021.– El president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua: Ramon Ferrer Navarro.

Mapa web