Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ajuntament de Tavernes de la Valldigna. Bases específiques per a la provisió en propietat de places de personal funcionari, educador o educadora socials



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9136 de 27.07.2021
Número identificador:  2021/7870
Referència Base de Dades:  007391/2021
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Ajuntament
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: ofertes d'ocupació pública i oposicions, Grup A, subgrup A2. Titulació universitària de grau
      Descriptors toponímics: Tavernes de La Valldigna



Bases específiques per a la provisió en propietat de places de personal funcionari, educador o educadora socials (subgrup A2), incloses en l'oferta pública d'ocupació pel torn de promoció interna (exp. 004-0098/2021). [2021/7870]

Mitjançant Decret 202102464, de 15 de juliol de 2021, de la Regidoria Delegació de Personal s'ha resolt el següent:



«Primer. Aprovar les següents bases específiques i corresponent convocatòria: bases específiques que han de regir el procés de selecció per a la provisió en propietat de places de personal funcionari, educador social, subgrup A2, incloses en l'oferta pública d'ocupació de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, pel torn de promoció interna (exp. 004-0098/2021).



1. Objecte de la convocatòria

Estes bases específiques tenen per objecte desenvolupar les previsions fetes en les bases generals que han de regir les convocatòries dels processos per a la selecció de les places incloses en les distintes ofertes d'ocupació pública de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, aprovades mitjançant Decret de data 10 de maig de 2005. Estes bases van ser publicades en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) de data 15 de juny de 2005, així com en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) de data 22 de juny de 2005 (exp. 4-053/2005).

Des de l'aprovació, estes bases han estat modificades per tal d'ajustar-les a les normes legals posteriors i a la casuística i pràctica administrativa adequada en les següents ocasions:



Data decret de modificació Expedient Publicació BOPV Publicació DOGV

25 de juny de 2007 4-053/2007 11 juliol 2007 8 agost 2007

10 de maig de 2010 4-053/2010 27 maig 2010 26 maig 2010

31 d'octubre de 2011 4-084/2011 15 novembre 2011 8 novembre 2011

27 de gener de 2012 4-084/2011 27 febrer 2012 24 febrer 2012

6 de març de 2018 4-063/2018 5 abril 2018 9 abril 2018





Principalment, l'objecte d'estes bases específiques és regular el procés selectiu per a la provisió en propietat de les places de funcionari, educador social, subgrup A2, incloses en l'oferta d'ocupació pública d'aquest Ajuntament.

Les característiques de les places actualment incloses en l'OPO de 2018 i 2019, són les següents:

Denominació: educador social.

Naturalesa: personal funcionari.

Grup: Equiparat al subgrup A2 (art. 76 TRLEBEP).

Escala: Administració Especial.

Subescala: Serveis especials.

Classe: Comeses especials.

Categoria: Nivell diplomat o grau universitari.

Nombre de vacants: Dos (1 en OPO 2018 i 1 en OPO 2019; BOP 2-3-2020 i DOGV 9-3-2020).

Torn de selecció: Torn de promoció interna.

Procediment de selecció: concurs oposició.



En el supòsit de no cobrir alguna de les places vacants mitjançant el torn de promoció interna, es cobrirà immediatament mitjançant el torn lliure. Donat aquest cas, l'Ajuntament aprovarà les bases corresponents que regulen el procés selectiu i tindrà en compte els criteris generals aprovats mitjançant la negociació prèvia que s'ha dut a terme amb els representants sindicals. De la mateixa manera procedirà l'Ajuntament en cas que es produïsquen noves vacants fins a la finalització del procés selectiu per increment de places vacants de les mateixes característiques.

En compliment del Pla d'Igualtat entre Homes i Dones dels Empleats al servei d'aquest Ajuntament, es declara esta convocatòria infrarepresentada a favor del sexe masculí, per haver-hi un percentatge inferior d'homes en el nombre total del personal tècnic de la Secció de Serveis Socials en aquest Ajuntament.

Consegüentment amb això, en cas d'empat en la puntuació final dels aspirants, tindrà preferència la persona del sexe masculí. La resta de criteris de desempat establerts en les bases generals seran supletoris d'aquest.

Si escau, es constituirà una borsa de treball seguint les normes i criteris establerts en les bases generals de funcionament i constitució de les borses de treball vigents en el moment de finalització d'aquest procés de selecció.



2. Legislació aplicable

En tot el que no preveuen estes bases, s'aplicaran les bases generals que han de regir les convocatòries de les proves selectives per a la selecció de les places incloses en les distintes ofertes d'ocupació pública de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, així com el que estableixen les disposicions mencionades en les bases generals i altres normes que hi siguen aplicables.



3. Requisits dels aspirants

Les persones aspirants han de tenir els següents requisits:

– Tenir la titulació de Diplomatura en educació social o Grau en educació social o equivalent, o estar en condicions d'obtindre'l en la data en què acabe el termini de presentació d'instàncies.

En tot cas, els aspirants han d'aportar l'equivalència per mitjà de certificat expedit a este efecte per l'administració competent en cada cas.

– Estar ocupant plaça en propietat com a funcionari de carrera en l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i estar enquadrat en el Grup professional C, Subgrup C1, amb una antiguitat mínima de dos anys com a funcionari de carrera en el Grup, Subgrup, Escala o Categoria indicats, en situació de servei actiu o assimilat.

– Tindre complits setze anys i no superar l'edat màxima de jubilació forçosa.

– Tenir la nacionalitat espanyola, sense perjudici del que estableix l'article 57 del text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (TRLEBEP).

– No patir malaltia ni estar afectat per limitació física o psíquica incompatible amb l'exercici de les funcions pròpies de les places convocades, o que les impossibilite.

– No haver estat separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap administració pública, ni estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques, ni estar complint la sanció ferma d'ocupació i sou del seu lloc de treball com empleat públic.

– No haver sigut condemnat per sentència ferma per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, conforme al que es disposa en l'article 13.5 de la Llei orgànica 1/1996, de 15 de gener, de Protecció Jurídica del Menor, de modificació parcial del Codi Civil i de la Llei d'Enjudiciament Civil.



4. PAGAMENT DELS DRETS D'EXAMEN.

Qui vulga participar en les proves d'accés ha de sol·licitar-ho mitjançant la instància corresponent, amb el pagament dels drets de participació en el procés selectiu, tot això de conformitat amb l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la realització de proves selectives d'accés a la funció pública, sense que calga incorporar-hi el justificant de pagament, la qual cosa comprovaran d'ofici els serveis municipals.



El pagament de la taxa de participació en les proves selectives s'ha de fer dins del termini de presentació de sol·licituds. L'aspirant que no pague les taxes, o les pague fora d'eixe termini, serà declarat exclòs de participar en el procés selectiu en les llistes d'aspirants admesos, per entendre que desisteix tàcitament de participar en el procés de selecció.





5. Proves selectives

El procés selectiu constarà de dues fases: oposició i concurs.

La fase d'oposició serà prèvia a la valoració de la fase de concurs.





A) Oposició.

Els exercicis de la fase d'oposició són els següents:

Primer exercici: (teoricopráctic). De caràcter obligatori i eliminatori.

Aquest exercici consistirà en la superació de 2 proves, una de caràcter teòric i una altra de caràcter pràctic.

La puntuació màxima a obtenir en aquest exercici serà de 45 punts, i serà necessari per a superar-lo una puntuació igual o superior a 22,50 punts, així com haver obtingut la puntuació mínima per a superar cadascuna de les proves en què consisteix l'exercici.

1.A) Prova teòrica: Obligatòria i eliminatòria. Prova tipus test.

Consistirà en una prova de coneixements referida als continguts del programa temari de les bases, a través d'un qüestionari de 50 preguntes tipus test amb 3 respostes alternatives de les quals sols una serà la resposta correcta.

El temps de duració de l'exercici serà determinat pel Tribunal immediatament abans de començar l'exercici segons la dificultat de la prova plantejada.

Les respostes en blanc o incorrectes no penalitzaran ni descomptaran cap puntuació.

La qualificació d'aquest exercici serà de 0 a 15 punts, i caldrà obtenir-ne un mínim de 5,25 punts per superar-lo.

1.B) Prova pràctica: Obligatòria i eliminatòria.

Consistirà en resoldre per escrit o mitjançant treballs pràctics dos supòsits pràctics a triar entre tres supòsits que plantejarà el tribunal immediatament abans del començament de la prova, amb un nivell de dificultat adequat al nivell de les places convocades i relacionat amb les tasques pròpies de la plaça que es convoca i el temari de la convocatòria.

Per a resoldre els supòsits plantejats, s'utilitzarà l'ordinador personal de cada aspirant, amb els programes d'ofimàtica, gestió documental o gestió d'expedients que siguen necessaris. En eixe cas, no es valorarà cap exercici si no està resolt en suport informàtic.

Igualment, en vista de les característiques de l'exercici proposat, els aspirants podran servir-se en esta prova dels textos legals, comentaris doctrinals, llibres de consulta, bases de dades legislatives o de jurisprudència o qualssevol altres publicacions en paper o format digital que puguen utilitzar normalment en l'exercici del seu treball.

Esta prova serà avaluada entre 0 i 30 punts, i seran eliminats els aspirants que no obtinguen una puntuació mínima de 10,50 punts.



Segon exercici (valencià). De caràcter obligatori i no eliminatori.



Consistirà en la valoració pel tribunal dels coneixements de valencià dels aspirants, relacionats amb les funcions pròpies de la plaça convocada.

La duració serà establida pel tribunal en vista de la dificultat de l'exercici proposat; la dificultat s'adequarà a la categoria i nivell del perfil lingüístic de la plaça que es convoca.

Esta prova serà escrita i consistirà en la redacció d'un text proposat pel tribunal qualificador que tindrà relació amb les tasques pròpies de la plaça convocada.

Els exercicis escrits de redacció es valoraran mitjançant els següents criteris:

Valoració gramatical (crèdit de punts: 11,250)

Descomptaran 0,375 punts: errors en accents, dièresis, apostrofacions, contraccions, majúscules, errors de puntuació greus (que afecten la comprensió) o repetitius, etc.

DESCOMPTARAN 0,495 punts: Faltes d'ortografia (excepte les valorades en l'apartat anterior), de morfosintaxi i de lèxic.

– Com que hi ha limitació de text, la repetició d'un error comptarà tantes voltes com s'haja produït.

ADEQUACIÓ (crèdit de punts: 3,750)

– Es valorarà que la redacció s'ajuste al que es demana.

– Es valoraran els recursos lingüístics emprats.

– Si en la primera part es perden tots els crèdits, la segona no es valorarà.

– Es penalitzarà superar el màxim de paraules escrites. Es descomptaran 0,03 punts per cada paraula que supere el màxim establert.

Este exercici es qualificarà de 0 a 15 punts

B) Concurs:



Una vegada acabada la fase d'oposició, tindrà lloc la valoració de la fase de concurs, entre els aspirants que hagen superat la fase d'oposició.



Els mèrits dels aspirants s'han d'enumerar juntament amb la sol·licitud de participació en les proves selectives, i han d'estar referits únicament als mèrits que els aspirants tenen fins a la data de finalització del termini de presentació de sol·licitud de participació en les proves selectives.

Amb independència del que disposen les bases generals que hi siguen aplicables, per no contradir el que determinen aquestes bases específiques, els documents acreditatius dels mèrits de la fase d'oposició els presentaran únicament els aspirants que han superat la fase d'oposició.

A este efecte, una vegada finalitzat l'últim exercici eliminatori de la fase d'oposició, juntament amb la publicació de l'anunci de les puntuacions corresponents, als aspirants que continuen en el procediment selectiu per haver superat els exercicis eliminatoris se'ls donarà un termini de 5 dies per a aportar els originals o la còpia compulsada dels mèrits enumerats juntament amb la sol·licitud de participació en les proves selectives. En les dependències del Registre d'aquest Ajuntament es farà l'arreplega, registre, comprovació i compulsa dels mèrits declarats en el moment de presentació de la sol·licitud d'admissió en el procés i participació en les proves selectives.



Sols es valoraran en la fase de concurs els mèrits degudament acreditats que es corresponguen amb els mèrits enumerats juntament amb la sol·licitud abans esmentada, que es presenten dins del termini de 5 dies abans esmentat, tot això sense perjudici de l'esmena o aclariment d'algun mèrit que siga requerida pel tribunal.

Els mèrits que es valoren en la fase de concurs són els següents:

a) Antiguitat: Temps de prestació de serveis professionals com a funcionari o contractat laboral en qualsevol administració pública en qualsevol categoria.

b) Experiència en la categoria de la plaça que es convoca: Temps de prestació de serveis en places de la mateixa categoria a la de la plaça que es convoca, siga com a interí, comissió de serveis, millora d'ocupació o qualsevol altra forma de provisió.

c) Experiència en llocs superiors als de la categoria de la plaça que es convoca: Temps de prestació de serveis en places de superior categoria a la de la plaça que es convoca, siga com a interí, comissió de serveis, millora d'ocupació o qualsevol altra forma de provisió.

d) Participació en altres proves selectives a places a les que es promociona: per la superació de tot o part de processos selectius anteriors, siga en propietat o per a formació d'una borsa de treball de places de la mateixa categoria i naturalesa a la convocada.

e) Titulacions complementàries: es valorarà estar en possessió de les titulacions que s'indiquen seguidament que siguen diferents de les que es presenta com a requisit d'accés. Sols es valorarà la titulació superior acreditada.

f) Coneixements de valencià: únicament seran avaluables els certificats expedits per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, Escola Oficial d'Idiomes, universitats o altres organismes oficials amb la deguda acreditació de l'equivalència.

g) Altres mèrits: es valorarà de forma separada aquest apartat atenent als següents criteris:

1. Treballs per compte propi o alié com a personal educador social, treballador social, pedagog, psicòleg.

2. Coneixement de llengües o idiomes comunitàries.

3. Diversitat funcional.

h) Cursos: es valorarà l'assistència i/o aprofitament a cursos amb certificat acreditatiu exprés, sempre que tinguen una relació estreta amb les activitats, coneixements i/o experiència pròpies de la plaça convocada, i estiga reflectida de manera expressa la seua duració en hores lectives. Igualment, en compliment del Pla d'Igualtat es valorarà la formació en matèria de gènere i igualtat.



Acreditacions: Per a la valoració dels mèrits referits hauran d'acreditar-se en la forma que a continuació es detalla:

Els apartats a) b) i c), s'acreditarà mitjançant certificat expedit per l'òrgan competent de l'administració on s'hagen prestat els serveis, que es detallarà per mesos complets de serveis prestats.



d) Participació en altres proves selectives a places a les que es promociona: Mitjançant certificat expedit per l'òrgan competent de l'administració en el que es facen constar el detall de l'apartat de les bases que regulen els exercicis de la convocatòria, i si és el cas, el concurs de mèrits, proves selectives realitzades per l'aspirant i puntuació en cada exercici realitzat, així com la naturalesa de les proves selectives per tal d'acreditar si es tracta de proves selectives per a la provisió en propietat o contractació laboral indefinida, o si pel contrari es tracta de proves selectives per tal de formar borses de treball.

e) Titulacions: mitjançant l'aportació d'original o còpia degudament compulsada o electrònica autèntica del títol expedit per l'organisme públic competent.

f) Coneixements de valencià: mitjançant l'aportació de l'original o còpia degudament compulsada o electrònica autèntica del títol expedit per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià o altres organismes oficials, si és el cas, original o còpia compulsada del títol equivalent, sempre que l'aspirant acredite l'equivalència per organisme competent.

g) Altres mèrits:

1. Treball per compte propi o alié com a personal educador social, treballador social, pedagog, psicòleg: Còpia del contracte de treball o altre document acreditatiu, tots dos acompanyats del document de temps i períodes de cotitzacions a la seguretat social en el grup cotització 02 o 01.

2. Coneixement de llengües comunitàries: Els idiomes comunitaris s'acreditaran mitjançant certificat de coneixements de l'Escola Oficial d'Idiomes o títols equivalents degudament acreditada aquesta circumstància per l'aspirant.

3 Diversitat funcional: certificat emés per l'organisme competent en què s'acredite el grau de diversitat funcional

h) Cursos: la realització de cursos s'acreditarà a través de certificats o diplomes, i es valorarà únicament si van ser organitzats o convocats per universitats, instituts o escoles oficials de formació de funcionaris, i altres entitats o centres docents públics o privats dels prevists en la Llei orgànica 8/1985, de 13 de juliol, Reguladora del Dret a l'Educació, quan hagen sigut homologats pels instituts o escoles oficials de formació de funcionaris o per la universitat, o estiguen inclosos dins del marc dels plans de formació contínua de les administracions públiques. No es podran valorar ni es tindran en compte els cursos que no expressen la duració en hores lectives.





6. Programa de temes

Matèries comunes

Tema 1. La Constitució Espanyola de 1978. Principis generals. Drets i deures fonamentals dels espanyols. La seua protecció. El recurs d'empara. El Defensor del Poble. La Corona en la Constitució Espanyola. Les Corts Generals. El Tribunal Constitucional.

Tema 2. El Govern i l'Administració, Relacions entre el Govern i les Corts Generals. El poder judicial. Regulació constitucional de la justícia. El Consell General del Poder Judicial.

Tema 3. Organització territorial de l'Estat. Els Estatuts d'Autonomia. El seu significat. Especial referència a l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana: Principis generals i la seua organització.

Tema 4. Fonts del dret públic. La Llei: concepte, caràcters, classes. Normes del Govern amb força de Llei. El Reglament: les seues classes. Altres fonts del dret administratiu. Els tractats internacionals.



Tema 5. Principis generals del procediment administratiu. Normes reguladores. Fases del procediment administratiu. Terminació del procediment: el règim del silenci administratiu. El desistiment, la renúncia, la caducitat. L'execució forçosa dels actes administratius.



Tema 6. Els recursos administratius. Classes: recurs d'alçada, recurs de reposició i recurs de revisió. El recurs contenciós administratiu.



Tema 7. Règim local espanyol. Principis constitucionals. La Província en el règim local. Organització provincial. Competències.

Tema 8. El Municipi. El terme municipal. La població. L'empadronament. Consideració especial del veí. Informació i participació ciutadana. Organització municipal. Competències. Municipis de gran població.

Tema 9. Personal al servei de l'Administració Local. La funció pública local i la seua organització. Drets i deures dels empleats públics locals. Carrera administrativa i retribucions. Incompatibilitats. Règim disciplinari.

Tema 10. Els contractes en les administracions locals: principis generals i especialitats en relació amb el règim general de la contractació de les administracions públiques. Les atribucions dels òrgans de les Corporacions Locals en matèria de contractació. Extinció dels contractes, garanties i responsabilitat.

Tema 11. Les formes d'activitat de les Entitats Locals. La intervenció administrativa en l'activitat privada. El servei públic en l'esfera local. Les subvencions.

Tema 12. Els Pressupostos Locals: concepte, principis i estructura.



Matèries específiques

Tema 13. Marc normatiu en matèria d'igualtat efectiva de dones i homes i de protecció integral contra la violència de gènere. Pla d'igualtat per a empleades i empleats de l'Ajuntament.

Tema 14. Benestar social i serveis socials. Conceptes. Procés històric i estat actual. El sistema públic de serveis socials. Referències conceptuals i xarxes d'actuació.

Tema 15. El Pla concertat de prestacions bàsiques a serveis socials.



Tema 16. La regulació jurídica dels serveis socials en l'àmbit estatal i de la Comunitat Valenciana. Competències. Objectius. Àmbit d'aplicació.

Tema 17. La regulació jurídica dels serveis socials en l'àmbit estatal i de la Comunitat Valenciana. Titulars de dret. Principis generals d'actuació. Classificació dels serveis socials.

Tema 18. Els serveis socials generals. Conceptes. Tipus i característiques.

Tema 19. Els serveis socials especialitzats. Conceptes. Tipus i característiques.

Tema 20. Codi deontològic de l'Educació Social. L'ètica professional de l'Educació social. Ètica de l'Administració. Conflictes ètics en la pràctica professional.

Tema 21. Els centres municipals de serveis socials (CMSS) de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna: estructura, objectius i funcionament.

Tema 22. El Sistema d'Informació d'Usuaris de Servicis Socials (SIUSS).

Tema 23. L'estudi i seguiment dels casos. Criteris per al diagnòstic. Metodologia i aplicació en els Centres Municipals de Serveis Socials.



Tema 24. L'acció comunitària des dels serveis socials generals. Principis i estratègies.

Tema 25. L'acció social voluntària. El voluntariat. Iniciativa social i serveis socials. El tercer sector.

Tema 26. La protecció de la infància i l'adolescència. Normativa estatal i autonòmica. Competència de les entitats locals. Prevenció de la marginació infantil.

Tema 27. Llei orgànica 8/2015, de 22 de juliol, de Modificació del Sistema de Protecció a la Infància i Adolescència. Llei 26/2015, de 28 de juliol, de Modificació del Sistema de Protecció a la Infància i Adolescència.

Tema 28. Competències de les administracions locals en matèria de protecció de les persones menors d'edat. Coordinació interinstitucional i instruments de coordinació entre diferents administracions en matèria de protecció de les persones menors d'edat. Aplicacions concretes per al seguiment familiar en situacions de risc.

Tema 29. El paper de l'àmbit social en l'abordatge de situacions de desprotecció infantil, valoració, presa de decisions i intervenció des de les entitats locals.

Tema 30. Llei 12/2008, de 3 de juliol, de la Generalitat Valenciana, de Protecció Integral de la Infància i l'Adolescència de la Comunitat Valenciana.

Tema 31. Decret 62/2012, de 13 d'abril, del Consell, pel qual es regulen els òrgans territorials de coordinació en l'àmbit de la protecció de les persones menors d'edat a la Comunitat Valenciana.



Tema 32. Necessitats de la infància. Característiques, definició i tipologia dels maltractament infantil.

Tema 33. Situacions de desprotecció social: risc i desemparament.

Tema 34. Actuació de les administracions públiques en situacions de desprotecció social en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, a nivell autonòmic: el Pla de Protecció de les persones Menors d'edat.



Tema 35. Actuació de les administracions públiques en situacions de desprotecció social en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, a nivell local: el Pla d'intervenció Familiar.

Tema 36. Actuacions dels serveis socials en el sector de família, infància i joventut: el programa de protecció de les persones menors d'edat a l'Ajuntament de Tavernes. Recursos municipals dirigits a la infància i joves.

Tema 37. Intervencions socioeducatives per a la prevenció de les situacions de desprotecció social. Tipus de prevenció. Característiques generals dels programes de prevenció.

Tema 38. La intervenció socioeducativa en la violència intrafamiliar. Conceptualització i models explicatius. Plans, programes i recursos per a les víctimes i les persones menors d'edat a la Comunitat Valenciana.

Tema 39. La família com a espai d'intervenció social. La intervenció de l'educadora o l'educador social en la família.

Tema 40. L'acolliment residencial. Tipologia dels centres residencials de protecció de les persones menors d'edat.

Tema 41: L'acolliment familiar: concepte, tipus i continguts. Intervenció de l'Equip Municipal de Serveis Socials. Metodologia d'intervenció.

Tema 42. El recurs de famílies educadores a la Comunitat Valenciana.

Tema 43. L'Equip Especialitzat d'Intervenció en la Infància i Adolescència (EEIIA). Descripció, organització i objectius.

Tema 44. Els centres de persones menors d'edat d'atenció diürna.



Tema 45. El Centre de Dia de persones menors d'edat d'inserció sociolaboral de l'Ajuntament de Tavernes. Descripció, organització i objectius.

Tema 46. L'absentisme escolar en la infància i adolescència. Conceptualització. Competències municipals. Protocols d'actuació. El paper dels serveis socials municipals.

Tema 47. El conflicte i l'agressió: problemes de conducta en la infància i adolescència. La socialització com a factor important en l'adquisició de conductes agressives. La gestió de conflictes. El procés de mediació i les seues tècniques.

Tema 48. La responsabilitat penal de les persones menors d'edat. Mesures judicials i criteris d'actuació. Competències d'intervenció dels serveis socials municipals.

Tema 49. La intervenció socioeducativa amb persones menors d'edat amb trastorns mentals. Objectius. Recursos. El suport a la família.

Tema 50. La intervenció socioeducativa amb persones amb diversitat funcional intel·lectual. Objectius. Recursos.

Tema 51. La regulació de la renda d'inclusió a la Comunitat Valenciana. La Llei 19/2017, de 20 de desembre, de la Generalitat de la renda valenciana d'inclusió.

Tema 52. La intervenció de l'educador o l'educadora social dels servicis socials bàsics en relació amb l'àmbit escolar del municipi. La persona professional en l'educació social en la intervenció o mediació educativa. Especial atenció a l'assetjament escolar.

Tema 53. Oferta de recursos socials a la ciutat de Tavernes. Descripció i característiques.

Tema 54. Igualtat de gènere i no-discriminació entre la població adolescent i jove; impacte de la violència de gènere. Programes i accions preventius.

Tema 55. Programes i servicis municipals d'atenció a les dones. El Consell Municipal de les Dones i per la Igualtat: el seu reglament.



Tema 56. El desenvolupament precoç de 0 a 6 anys. La importància de la fase d'afecció. La formació del vincle afectiu. Conseqüències de la privació afectiva en esta etapa.

Tema 57. Ús, abús i drogodependència en la joventut. Factors que hi influeixen i trastorns relacionats. Programes i accions de caràcter preventiu i rehabilitador.

Tema 58. La Llei 31/1995, de 8 de novembre, de Prevenció de Riscos Laborals: dret a la protecció enfront dels riscos laborals. Obligacions dels treballadors en matèria de prevenció de riscos. Delegats de Prevenció. Comitè de Seguretat i Salut. Condicions generals de seguretat en els treballs d'oficina i treballs socials, esforç físic, postural i visual.



Tema 59. L'organització municipal de l'ajuntament de Tavernes de la Valldigna. L'organigrama dels seus òrgans unipersonals i col·legiats. Protecció de Dades de Caràcter Personal. La Guia de Bones Pràctiques de l'Ajuntament. Manual de Procediments i Protocols en matèria de protecció de dades de caràcter personal; Protocols generals i de Seguretat (PR-1 al PR-23).

Tema 60. Ordenances i reglaments de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna. Especial referencia als següents:

– Reglament orgànic municipal

– Reglament d'actuació preferencial del valencià

– Reglament Municipal integració persones amb diversitat física, psíquica i sensorial.

– Ordenança general per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions de l'ajuntament de Tavernes de la Valldigna per al suport d'associacions i entitats sense ànim de lucre.

– Reglament regulador del Consell de la Gent Gran

– Reglament regulador del Consell de la Dona.



Segon. Publicar estes bases en el tauler electrònic d'edictes municipal, en el Butlletí Oficial de la Província de València, Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i la pàgina web de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna (www.tavernes.es).



Tercer. Igualment, significar que este acte, de conformitat amb l'article 52.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, posa fi a la via administrativa.

Contra este acte es poden interposar els següents recursos:

– Amb caràcter potestatiu, recurs de reposició o impugnar-lo directament davant la jurisdicció contenciosa administrativa.

En el supòsit que s'interpose el recurs de reposició, s'ha de fer davant de l'òrgan municipal que va dictar l'acte en el termini d'un mes comptador des de l'endemà del dia que va tenir lloc la notificació de l'acte. La interposició impedirà, fins a la resolució expressa o presumpta, la utilització de la via contenciosa administrativa, de conformitat amb la legislació de procediment administratiu. El recurs de reposició caldrà que es resolga i es notifique en el termini d'un mes; en cas contrari, s'entendrà desestimat i quedarà oberta la via contenciosa administrativa.

– En el supòsit que es decidisca interposar el recurs contenciós administratiu directament, es farà davant del Jutjat Contenciós Administratiu de València, en el terminis següents:

– Dos mesos comptats des de l'endemà de la notificació de l'acte administratiu que s'impugna.

– Dos mesos des del dia en què es notifique la resolució del recurs de reposició presentat.

– Sis mesos des del transcurs d'un mes des de la interposició del recurs de reposició sense que es notifique la resolució.

Tot això sense perjudici que es pot fer qualsevol altra acció o recurs que s'estime convenient en defensa dels drets dels interessats».





La qual cosa es fa pública per a general coneixement.



Tavernes de la Valldigna, 16 de juliol de 2021.– El cap de l'Activitat de RH i Gestió de Personal: Valentín Vercher Manclús.

Mapa web