Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 31 d'agost de 2017, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen beques per a l'alumnat que finalitze els seus estudis universitaris a les universitats públiques de la Comunitat Valenciana durant el curs 2017/2018.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8121 de 06.09.2017
Número identificador:  2017/7676
Referència Base de Dades:  007873/2017
 



RESOLUCIÓ de 31 d'agost de 2017, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen beques per a l'alumnat que finalitze els seus estudis universitaris a les universitats públiques de la Comunitat Valenciana durant el curs 2017/2018. [2017/7676]

ÍNDEX



I. Beques

Apartat 1. Objecte

Apartat 2. Beneficiaris i estudis compresos

Apartat 3. Finançament

Apartat 4. Condicions de concessió i quantia de la beca



II. Criteris de valoració

Apartat 5. Criteris d'adjudicació

Apartat 6. Requisits generals exigibles



Capítol I. Requisits econòmics

Apartat 7. Renda

Apartat 8. Membres computables

Apartat 9. Deduccions

Apartat 10. Límits

Apartat 11. Patrimoni

Apartat 12. Situacions especials



Capítol II. Requisits acadèmics

Apartat 13. Crèdits matriculats



III. Regles de procediment

Apartat 14. Sol·licitud i documents que han d'acompanyar aquesta



Apartat 15. Lloc i termini de presentació de les sol·licituds

Apartat 16. Instrucció del procediment

Apartat 17. Proposta de concessió i denegació de beques

Apartat 18. Termini de resolució i notificació



IV. Del pagament i justificació de la subvenció

Apartat19. Compensació a les universitats públiques de l'exempció de la taxa

Apartat 20. Recursos



Per Ordre 24/2016, de 10 de juny, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, s'aproven les bases reguladores per a la concessió de les beques per a l'alumnat que vaja a finalitzar els seus estudis universitaris a les universitats públiques de la Comunitat Valenciana (DOCV 7805, 14.6.2016).

De conformitat amb l'apartat 160.4.b) de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, resolc:





I. Beques



Apartat 1. Objecte

Convocar per al curs 2017/2018 les beques per a la realització d'estudis universitaris per a l'alumnat al qual reste un màxim de 24 crèdits per a finalitzar els seus estudis universitaris a les universitats que integren el sistema universitari valencià, a les quals fa referència l'apartat 2.1.a de la Llei 4/2007, de 9 de febrer, de coordinació del sistema universitari valencià i dels seus centres públics adscrits.





Apartat 2. Beneficiaris i estudis compresos

1. Podrà sol·licitar beca l'alumnat a qui reste un màxim de 24 crèdits per a finalitzar els seus estudis universitaris en el curs acadèmic 2017/2018 a les universitats públiques que integren el sistema universitari valencià, o dels seus centres públics adscrits, i estiga matriculat en crèdits que corresponguen a la tercera i/o successives matrícules.



2. No s'inclouen en aquesta convocatòria exempcions ni ajudes per a la realització d'estudis de màster ni els corresponents al tercer cicle o doctorat, estudis d'especialització ni estudis conduents a l'obtenció de títols propis de les universitats.



Apartat 3. Finançament

Les subvencions contingudes en la present convocatòria, es concediran a càrrec dels pressupostos de la Generalitat per a l'any 2017, per un import global màxim de 150.000 € (cent cinquanta mil euros) amb càrrec a l'aplicació pressupostària 09.02.03.422.60.4, línia de subvenció S1313000 «Beques alumnat ensenyaments universitaris i estudis superiors», del programa pressupostari 422,60 «Universitat i Estudis Superiors».



Apartat 4. Condicions de concessió i quantia de la beca

1. La beca consistirà en l'exempció del pagament de l'import dels crèdits matriculats en tercera i/o successives matrícules.

El dit import serà l'establit en el Decret del Consell, pel qual es fixen les taxes a satisfer per la prestació de serveis acadèmics universitaris, per al curs acadèmic 2017/2018.

2. S'entendran excloses de l'import de la beca les exempcions i bonificacions del pagament de les mencionades taxes a què tinguera dret el beneficiari o beneficiària.

3. L'exempció de les taxes afectarà únicament les assignatures o crèdits a què s'haja matriculat la persona sol·licitant en el curs 2017/2018 en una única titulació i especialitat.

4. No s'inclouen en aquesta convocatòria exempcions ni ajudes per a la realització d'estudis de màster, complements de formació per a accés o obtenció del títol de Màster, Grau, estudis corresponents al tercer cicle o doctorat, estudis d'especialització ni estudis conduents a l'obtenció de títols propis de les universitats.

5. En tot cas, la beca només afectarà els crèdits matriculats per l'estudiant en tercera i/o successives matrícules.

6. No formaran part de la beca de matrícula aquells crèdits que excedisquen del mínim necessari per a obtindre la titulació de què es tracte.

Tampoc no formaran part de la beca els preus especials que es meriten com a conseqüència de convalidacions, reconeixement o adaptacions d'estudis, assignatures o crèdits.





II. Criteris de valoració



Apartat 5. Criteris d'adjudicació

1. Les beques es concediran en règim de concurrència competitiva. En el cas que l'import de les beques proposades per a concessió supere l'import global màxim previst en la present convocatòria, aquestes beques s'adjudicaran, en primer lloc, a l'alumnat a qui reste un màxim de 18 crèdits per a finalitzar els seus estudis. Subsidiàriament, si hi ha crèdit disponible, la beca es concedirà a l'alumnat a qui reste un màxim de 24 crèdits per a finalitzar els seus estudis.

2. Les beques es concediran en ordre descendent, d'acord amb la nota mitjana obtinguda per l'alumnat proposat per a concessió, en el curs acadèmic anterior o últim realitzat. En aquest supòsit, les ajudes s'adjudicaran fins que s'esgote l'import global màxim abans citat, i quedaran exclosos de la beca els i les alumnes i la nota mitjana dels quals siga inferior a la de l'alumne/a a partir del qual s'esgote el dit import global màxim. En cas d'empat entre diversos alumnes tindrà preferència el sexe infrarepresentat en la titulació en què estiguen matriculats. De persistir l'empat tindrà preferència la renda més baixa.

3. La nota mitjana a què fa referència el punt 2 anterior s'obtindrà aplicant les regles següents:

3.1. La nota mitjana requerida serà la qualificació numèrica obtinguda en l'escala 0 a 10 en el curs anterior o últim realitzat, incloent-hi, si és el cas, els complements formatius cursats.

3.2. Quan no hi haja qualificacions numèriques, les qualificacions obtingudes es computaran segons el barem següent:

a) Matrícula d'honor = 10 punts.

b) Excel·lent = 9 punts.

c) Notable = 7,5 punts.

d) Aprovat o apte = 5,5 punts.

e) Suspens o no apte = 2,5 punts.

f) No presentat = 2,5 punts.

3.3. Quan es tracte de plans d'estudi organitzats per assignatures, la nota mitjana es calcularà dividint el total de punts obtinguts entre el nombre total d'assignatures.

3.4. Quan es tracte de plans d'estudis organitzats per crèdits, la puntuació de cada assignatura es ponderarà en funció del nombre de crèdits que la integren, d'acord amb la fórmula següent:



V= P x NCa

NCt





V= valor resultant de la ponderació de la nota obtinguda en cada assignatura.

P= puntuació de cada assignatura segons el barem establit en aquest apartat.

NCa= nombre de crèdits que integren l'assignatura.

NCt= nombre de crèdits cursats i que tenen la consideració de computables en aquesta convocatòria.



Els valors resultants de l'aplicació de la dita fórmula se sumaran, i el resultat és la nota mitjana final.

3.5. Les assignatures i crèdits reconeguts, convalidats, adaptats i transferits no es tindran en compte, en el cas dels alumnes indicats en aquest punt, per a l'obtenció de la nota mitjana a què fa referència el punt 2 anterior.

3.6. Així mateix, a les notes mitjanes obtingudes d'acord al procediment establit en aquest apartat, procedents d'estudis universitaris d'ensenyaments tècnics o enginyeria i arquitectura, se'ls aplicarà un coeficient d'1,17.



Apartat 6. Requisits generals exigibles

Per a la concessió d'aquesta beca s'haurà de complir els requisits següents:

a) Ser espanyol, o posseir la nacionalitat d'un estat membre de la Unió Europea, i no serà exigible la condició de residents permanents o l'acreditació de treballar per compte propi o alié, per a l'obtenció de beca de matrícula, segons l'apartat 1 de l'article 4 del Reial decret 1721/2007, de 21 de desembre, pel qual s'estableix el sistema de beques i altres ajudes a l'estudi personalitzades (BOE 15, 17.01.2008), modificat pel Reial decret 472/2014, de 13 de juny.

D'altra banda, de conformitat amb el que disposa la Llei 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seua integració social, modificada per la Llei orgànica 8/2000, de 22 de desembre, els estudiants estrangers no comunitaris hauran d'acreditar la seua condició de residents permanents o ser treballadors per compte propi o alié, i quedaran exclosos de concórrer a aquestes beques els qui es troben en situació d'estada.

b) Acreditar la residència administrativa en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana, dins del termini de presentació d'instàncies. El dit requisit haurà de mantindre's durant tot el curs acadèmic.

c) Cursar estudis conduents a l'obtenció de títols universitaris oficials de grau o conduents a l'obtenció dels títols de llicenciat, enginyer, arquitecte, diplomat, mestre, enginyer tècnic o arquitecte tècnic, en universitats públiques de la Comunitat Valenciana o en centres públics adscrits a aquestes.

d) No estar en possessió o no reunir els requisits legals per a l'obtenció d'un títol del mateix o superior nivell al corresponent al dels estudis per als quals se sol·licita la beca. A aquests efectes, no podran ser beneficiaris de beca aquells estudiants als quals únicament els reste, per a l'obtenció del títol, l'acreditació d'un determinat nivell de coneixement d'un idioma estranger.

e) No haver sigut beneficiari d'aquesta beca en anteriors convocatòries.

f) Reunir els requisits econòmics i acadèmics que s'estableixen en aquesta convocatòria.





CAPÍTOL I

Requisits econòmics



Apartat 7. Renda

1. La renda familiar als efectes d'aquesta beca s'obtindrà per agregació de les rendes de cada un dels membres computables de la família, corresponent a l'exercici 2016, calculada segons s'indica en els paràgrafs següents i de conformitat amb la normativa reguladora de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques.



2. Per a la determinació de la renda dels membres computables que presenten declaració per l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, es procedirà de la manera següent:

Primer. Se sumarà la base imposable general amb la base imposable de l'estalvi, excloent tots els saldos nets negatius de guanys i pèrdues patrimonials de 2012 a 2015 i el saldo net negatiu de rendiments del capital mobiliari de 2012 a 2015 a integrar en la base imposable de l'estalvi.

Segon. D'aquest resultat es restarà la quota resultant de l'autoliquidació.

3. Per a la determinació de la renda dels membres computables que obtinguen ingressos propis i no hagen presentat declaració per l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques se seguirà el procediment descrit en l'apartat primer del punt anterior i del resultat obtingut es restaran els pagaments a compte efectuats.



Apartat 8. Membres computables

1. Per al càlcul de la renda familiar als efectes de beca, són membres computables de la família el pare i la mare, el tutor o persona encarregada de la guarda i protecció del menor, si és el cas, la persona sol·licitant, els germans fadrins menors de vint-i-cinc anys i que convisquen en el domicili familiar a 31 de desembre de 2016 o els de major edat, quan es tracte de persones amb discapacitat, així com els ascendents dels pares que justifiquen la seua residència en el mateix domicili que els anteriors amb el certificat municipal corresponent.

En el cas de sol·licitants que constituïsquen unitats familiars independents, també es consideren membres computables el cònjuge o, si és el cas, la persona a qui es trobe unit per anàloga relació, així com els fills i filles, si n'hi ha, que convisquen en el mateix domicili.



2. En el cas de divorci, o separació legal dels pares, no es considerarà membre computable aquell d'ells que no convisca amb la persona sol·licitant de la beca.

Tindrà, no obstant això, la consideració de membre computable, si és el cas, el nou cònjuge o persona unida per anàloga relació les rendes i patrimoni del qual s'inclouran dins del còmput de la renda i patrimoni familiars.

3. En els supòsits en què la persona sol·licitant de la beca siga un menor en situació d'acolliment, serà aplicable a la família d'acollida el que disposen els paràgrafs anteriors. Quan es tracte d'un major d'edat tindrà la consideració de no integrat en la unitat familiar a aquests efectes.

4. En els casos en què la persona sol·licitant al·legue la seua independència familiar i econòmica, siga quin siga el seu estat civil, haurà d'acreditar fefaentment que compta amb mitjans econòmics propis suficients que permeten la dita independència, així com la titularitat o el lloguer del seu domicili habitual. En cas contrari, i sempre que els ingressos acreditats resulten inferiors a les despeses suportades en concepte d'habitatge i altres despeses considerades indispensables, s'entendrà no provada la independència per la qual cosa, per al càlcul de la renda i patrimoni familiar als efectes de beca, es computaran els ingressos corresponents als membres computables de la família a què es refereixen els punts 1 i 2 d'aquest apartat.



Apartat 9. Deduccions

1. Tenint en compte la renda familiar als efectes de beca segons el que estableixen els apartats anteriors, podran deduir-se'n les quantitats que corresponguen pels conceptes següents:

a) El 50 per 100 dels ingressos aportats per qualsevol membre computable de la família diferent dels sustentadors principals.

b) 525 euros per cada germà o germana, inclosa la persona sol·licitant que convisca en el domicili familiar, quan es tracte de famílies nombroses de categoria general i 800 euros per a famílies nombroses de categoria especial, sempre que tinga dret a aquest benefici. Quan siga la mateixa persona sol·licitant la titular de la família nombrosa, les quantitats assenyalades seran computades en relació amb els fills o filles que la componguen.

c) 1.811 euros per cada germà o germana o fill/a de la persona sol·licitant o la mateix persona sol·licitant que estiga afectada de minusvalidesa, legalment qualificada, de grau igual o superior al trenta-tres per cent. Aquesta deducció serà de 2.881 euros quan la minusvalidesa siga de grau igual o superior al seixanta-cinc per cent.

d) 1.176 euros per cada germà o germana de la persona sol·licitant o la mateixa persona sol·licitant menor de 25 anys que curse estudis universitaris i residisca fora del domicili familiar, quan siguen dos o més els fills o filles estudiants amb residència fora del domicili familiar per raó d'estudis universitaris.

e) El 20 % de la renda familiar quan la persona sol·licitant siga orfe o òrfena absolut i menor de 25 anys.

2. Per a poder ser tingudes en compte haurà d'acreditar-se que aquestes situacions concorrien a 31 de desembre de 2016.



Apartat 10. Límits

Per a tindre dret a la beca, els límits de renda familiar no superables seran els següents:

Famílies d'1 membre: 15.839 euros

Famílies de 2 membres: 27.073 euros

Famílies de 3 membres: 36.744 euros

Famílies de 4 membres: 43.846 euros

Famílies de 5 membres: 47.778 euros

Famílies de 6 membres: 51.228 euros

Famílies de 7 membres: 54.601 euros

Famílies de 8 membres: 57.928 euros

A partir del huité membre s'afegiran 3.391 euros per cada nou membre computable.



Apartat 11. Patrimoni

1. Es denegarà la sol·licitud de beca siga quina siga la renda familiar calculada segons el que disposen les bases anteriors, quan el valor dels elements indicatius del patrimoni del conjunt de membres computables de la família supere algun o alguns dels límits següents:



a) La suma dels valors cadastrals de les finques urbanes que pertanguen a la unitat familiar, exclòs l'habitatge habitual, no podrà superar els 42.900 euros. En cas de municipis en què la data d'efecte de l'última revisió cadastral estiguera compresa entre l'1 de gener de 1990 i el 31 de desembre de 2002 es multiplicaran els valors cadastrals per 0,49. En el cas que la data de la mencionada revisió siga posterior al 31 de desembre de 2002, els valors cadastrals es multiplicaran pels coeficients següents:

Per 0,43 els revisats en 2003

Per 0,37 els revisats en 2004

Per 0,30 els revisats en 2005

Per 0,26 els revisats en 2006

Per 0,25 els revisats en 2007

Per 0,25 els revisats en 2008

Per 0,26 els revisats en 2009

Per 0,28 els revisats en 2010

Per 0,30 els revisats en 2011

Per 0,32 els revisats en 2012

Per 0,34 els revisats en 2013

Per 0,36 els revisats en 2014

Per 0,36 els revisats en 2015

Per 0,36 els revisats en 2016



Als municipis enclavats a la Comunitat Foral de Navarra, el valor cadastral es multiplicarà en tot cas per 0,50.

La Direcció General del Cadastre facilitarà la informació dels municipis que corresponguen a cada una de les situacions indicades, als efectes d'aplicació del coeficient de ponderació.

b) La suma dels valors cadastrals de les construccions situades en finques rústiques, exclòs el valor cadastral de la construcció que constituïsquen la vivenda habitual de la família, no podrà superar els 42.900 euros, sent aplicables a les dites construccions els coeficients multiplicadors, en funció de l'any en què s'haguera efectuat l'última revisió cadastral, que s'establixen en el paràgraf a) anterior.

c) La suma dels valors cadastrals de les finques rústiques exclosos els valors cadastrals de les construccions que pertanguen als membres computables de la família, no podrà superar 13.130 euros per cada membre computable.

d) La suma de tots els rendiments nets reduïts del capital mobiliari més el saldo net positiu de tots els guanys i pèrdues patrimonials pertanyent als membres computables de la família, no podrà superar 1.700 euros.

No s'inclouran en aquesta suma les subvencions rebudes per a adquisició o rehabilitació de la vivenda habitual, la renda bàsica d'emancipació ni l'import dels premis en metàl·lic o en espècie obtinguts per la participació en jocs, concursos, rifes o combinacions aleatòries inferiors a 1.500 euros. Els guanys patrimonials derivats dels mencionats premis es computaran d'acord amb la normativa de l'impost sobre la Renda de les Persones Físiques.

El valor dels elements indicatius del patrimoni es determinarà de conformitat amb el que disposa la normativa de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, pel seu valor a 31 de desembre de 2016.

2. Quan siguen diversos els elements indicatius del patrimoni descrits en l'apartat anterior dels que disposen els membres computables de la família, es calcularà el percentatge de valor de cada element respecte del llindar corresponent. Es denegarà la beca quan la suma dels referits percentatges supere el 100 %.

3. També es denegarà la beca sol·licitada quan la suma dels ingressos procedents d'activitats econòmiques de què siguen titulars els membres computables de la família, en estimació directa o en estimació objectiva, siga superior a 155.500 euros.

4.  Als efectes del còmput del valor dels elements a què es referixen els paràgrafs anteriors, es deduirà el 50 % del valor d'aquells que pertanguen qualsevol membre computable de la família, exclosos els sustentadors principals.



Apartat 12. Situacions especials

1. Quan els ingressos que hagen d'acreditar-se procedisquen d'un país estranger, la corresponent comissió de selecció requerirà a la persona sol·licitant l'aportació de la documentació que considere necessària als dits efectes. El càlcul del contravalor en euros dels dits ingressos es farà aplicant el tipus oficial que done un resultat menor i que haguera tingut la moneda respectiva el primer dia hàbil de l'exercici 2017.

2. Quan els ingressos que hagen d'acreditar-se procedisquen de Navarra, Àlaba, Guipúscoa o Biscaia, la Comissió de Selecció podrà requerir a la persona sol·licitant l'aportació de documentació que considere necessària als dits efectes.





CAPÍTOL II

Requisits acadèmics



Apartat 13. Crèdits matriculats

Per a la concessió de la beca l'alumnat haurà d'acreditar estar matriculat de crèdits en tercera i/o successives matrícules sempre que li reste un màxim de 24 crèdits per a finalitzar els seus estudis universitaris.







III. Regles de procediment



Apartat 14. Sol·licitud i documents que han d'acompanyar aquesta



1. L'alumnat que sol·licite beca haurà d'omplir per via telemàtica el formulari de sol·licitud que apareix en l'adreça d'internet que s'indica a continuació, i presentar-lo en el lloc i termini establit en l'apartat quinzè:

http://www.ceice.gva.es/ca/web/universidad/ayudas-y-becas

2. Les persones sol·licitants hauran d'imprimir totes les pàgines del justificant de sol·licitud, que hauran de ser generades una vegada registrada la sol·licitud del formulari citat en el punt 1 anterior, i les presentaran amb les corresponents firmes originals, en qualsevol dels llocs als quals fa referència l'apartat 15é, punt 1, d'aquesta convocatòria.

3. Les persones sol·licitants que tinguen dret a alguna de les deduccions en la renda familiar, de conformitat amb el que disposa l'apartat 9é d'aquesta resolució, hauran d'omplir les dades corresponents del model de sol·licitud.

4. Les persones sol·licitants que al·leguen alguna de les circumstància següents hauran d'aportar, junt amb la sol·licitud, la documentació que s'indica a continuació. Així mateix, hauran d'acreditar que aquestes situacions concorrien a 31 de desembre de 2016.

4.1. En cas de ser família nombrosa, s'aportarà còpia del títol en vigor, expedit per l'administració corresponent.

4.2. En cas de diversitat funcional, s'aportarà certificat oficial de discapacitat del membre o membres de la unitat familiar relacionats en l'apartat nové 1.c) de la convocatòria.

4.3. En cas d'orfandat absoluta de l'alumne menor de 25 anys caldrà aportar el document que acredite la situació d'orfandat.

4.4. Quan siguen dos o més els fills o filles estudiants menors de 25 anys amb residència fora del domicili familiar per raó d'estudis universitaris, hauran d'aportar document que acredite que cursen estudis universitaris i resideixen fora del domicili familiar

5. L'estudiant sol·licitant de la beca que s'incloga en algun dels supòsits d'unitat familiar que a continuació s'indiquen, haurà d'aportar junt amb la sol·licitud la documentació que acredite la dita situació a 31 de desembre de 2016:

5.1. Quan s'incloga com a únic membre de la unitat familiar haurà d'aportar la documentació que justifique que compta amb els mitjans econòmics propis suficients, així com la titularitat o el lloguer del seu domicili habitual. Ambdós documents seran necessaris per a acreditar fefaentment la seua independència econòmica i familiar.

5.2. Quan incloga un únic progenitor:

En cas de ser família monoparental, s'aportarà còpia del títol en vigor, expedit per l'administració corresponent.

En cas de viudetat, separació, divorci, cessament de la convivència o no convivència de les mares/pares del o de la menor sol·licitant s'aportarà, segons siga procedent: certificat de defunció, sentència judicial i/o conveni regulador o document públic de mesures sobre l'atenció i educació dels fills i filles.

En qualsevol moment del procediment, es podrà requerir l'aportació dels documents originals justificatius de les circumstàncies al·legades.



6. Amb la presentació de la sol·licitud la persona sol·licitant i el pare, mare, tutor o persona encarregada de la guàrdia i protecció de la persona sol·licitant, en el cas de ser aquest menor d'edat no emancipat, declaren sota la responsabilitat solidària el següent:

a) Que accepten les bases de la convocatòria per a la qual sol·liciten la beca.

b) Que totes les dades incorporades a la sol·licitud s'ajusten a la realitat.

c) Que queden assabentats que la inexactitud en les circumstàncies declarades donarà lloc a la denegació o revocació de la beca.

d) Que tenen coneixement de la incompatibilitat d'aquestes beques amb qualsevol altra ajuda o beca per a la mateixa o semblant activitat.

e) Que la persona sol·licitant no es troba incursa en cap de les circumstàncies incloses en els apartats 13 i 34.5 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

7. La sol·licitud haurà d'anar firmada per tots els membres computables de la família, majors d'edat, i no seran tramitades aquelles sol·licituds que no porten les firmes preceptives.

8. Els membres de la sol·licitud podran atorgar el seu consentiment a la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport per a obtindre les dades necessàries per a determinar el seu rendiment acadèmic i les dades necessàries de renda i patrimoni familiars als efectes d'aquesta beca, a través de les corresponents administracions públiques, així com el consentiment per a la verificació de les seues dades personals en el sistema de verificació de dades de residència i identitat i del servei de consulta de dades de residència legal.

En el cas de no atorgar el dit consentiment, les persones sol·licitants hauran de remetre a la Direcció General d'Universitat, Investigació i Ciència, la documentació següent:

a) Certificat d'empadronament de la persona sol·licitant dins del termini de presentació de sol·licituds.

b) Certificat de renda de l'exercici 2016, expedit per l'Agència Estatal d'Administració Tributària, de tots els membres computables.

c) Certificat de béns immobles expedit per la Gerència del Cadastre, de tots els membres computables.

d) Document nacional d'identitat (DNI) o, si és el cas, número d'identitat d'estranger (NIE), de tots els membres computables majors de 14 anys.

e) La documentació que acredite la concurrència d'alguna o algunes de les circumstàncies que s'estableixen en els punt quatre i cinc anteriors, si és procedent.

9. Si la documentació que, si és el cas, haja d'adjuntar-se a la sol·licitud i/o la informació subministrada per les administracions públiques, a què fa referència el punt 8 anterior són incompletes o insuficients, es requerirà a la persona sol·licitant per qualsevol mitjà que permeta tindre constància de la recepció per la persona interessada, perquè, en el termini de 10 dies, esmene la falta o acompanye els documents preceptius, amb advertència que si no ho fa, es considerarà que desisteix de la seua sol·licitud, d'acord amb el que estableix l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i amb els efectes previstos en l'article 21.1 de l'esmentada llei. Addicionalment, també podrà comunicar-se l'esmentada incidència per correu electrònic.



Apartat 15. Lloc i termini de presentació de les sol·licituds

1. Les sol·licituds es presentaran als registres de les universitats o en qualsevol altra de les dependències a què es refereix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

En el cas que les persones sol·licitants opten per presentar la seua sol·licitud en una oficina de Correus d'Espanya, ho faran en sobre obert perquè cada imprés siga datat i segellat per separat pel personal de Correus abans de ser certificat.

2. El termini de presentació de sol·licituds serà des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana fins al dia 16 d'octubre de 2017.



Apartat 16. Instrucció del procediment

1. L'òrgan competent per a l'ordenació i instrucció de l'expedient serà la Subdirecció General d'Universitat, Investigació i Ciència.



2. Per a la valoració de les sol·licituds de l'alumnat comprés en l'apartat segon es constituirà una comissió composta pels membres següents:

–  President/a: la persona titular de la Subdirecció General d'Universitat, Investigació i Ciència, o persona en qui delegue.

– Vocals: tres funcionaris/àries de la Direcció General d'Universitat, Investigació i Ciència.

– Secretari/ària: la persona titular de la Direcció del Servei de Gestió Economicopressupostària de les universitats.

3. De les reunions que realitze l'esmentada comissió s'estendrà acta i serà remesa a la Direcció General d'Universitat, Investigació i Ciència.



4. El funcionament d'aquests òrgans s'ajustarà al que disposen les normes contingudes a aquest efecte en el capítol II, secció 3.ª de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

5. Les universitats, d'acord amb les instruccions facilitades per l'òrgan instructor, remetran a la comissió les dades acadèmiques necessàries per a la valoració de les sol·licituds i, si és el cas, totes aquelles dades que resulten necessàries per a elaborar la proposta de concessió.





Apartat 17. Proposta de concessió i denegació de beques

1. La Comissió de Selecció i l'òrgan instructor podran requerir els documents complementaris que es considere necessaris per a un coneixement adequat de les circumstàncies particulars de cada cas, als efectes de garantir la inversió correcta dels recursos pressupostaris destinats a beques.

2. Les dades contingudes en la declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques no tindran valor vinculant per a l'Administració educativa, excepte en la mesura que pogueren ser posteriorment objecte de comprovació per l'Administració Tributària.

3. Els òrgans esmentats sol·licitaran tots els informes que consideren necessaris per a la determinació, coneixement i comprovació de les dades en virtut de les quals s'ha de pronunciar la resolució.

4. La Comissió de Selecció, a través de l'òrgan instructor, elevarà la proposta de concessió a la persona titular de la Direcció General d'Universitat, Investigació i Ciència.



Apartat 18. Termini de resolució i notificació

1. La persona titular de la Direcció General d'Universitat, Investigació i Ciència, a la vista de la proposta de la Comissió de Selecció, resoldrà motivadament el procediment de concessió i denegació de les beques, per delegació del conseller, i ordenarà la publicació de les relacions de sol·licitants a qui es concedeix o denega la subvenció en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Aquesta resolució, que posarà fi a la via administrativa, haurà de ser dictada en el termini màxim de sis mesos a partir de la publicació d'aquesta convocatòria.



La resolució del procediment es notificarà a les persones interessades i s'ajustarà al que disposa l'article 40 de la de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. La pràctica de la dita notificació s'adaptarà a les disposicions contingudes en l'article 45.1.b de l'esmentada llei, i es publicaran en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, que s'indica a continuació, les relacions de sol·licituds de beca estimades i desestimades:

http://www.ceice.gva.es/ca/web/universidad/ayudas-y-becas





IV. Del pagament i justificació de la subvenció



Apartat 19. Compensació a les universitats públiques de l'exempció de la taxa

1. L'import de les taxes per serveis acadèmics no satisfet per l'alumnat beneficiari de les beques convocades per aquesta resolució, serà compensat a les universitats públiques amb la quantitat que els lliure la Hisenda Pública, d'acord amb el que disposen els apartats 12 al 15 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, en la quantia determinada per la resolució d'adjudicació, que correspondrà a la totalitat de becaris de cada universitat.

2. Les universitats públiques de la Comunitat Valenciana demoraran l'exigència del pagament de la matrícula dels crèdits matriculats en tercera i/o successives matrícules, als alumnes sol·licitants d'aquestes beques, fins al moment en què es dicte la resolució de concessió o denegació. Les universitats exigiran el pagament de les taxes que corresponguen a les persones sol·licitants a qui s'haguera denegat la beca.

3. No obstant el que disposa el punt anterior, les secretaries dels centres universitaris podran requerir cautelarment el pagament de les esmentades taxes a aquells alumnes que no complisquen els requisits establits en la present convocatòria.

4. Atés que aquestes beques es concedeixen en atenció a la concurrència d'una determinada situació, no requeriran una altra justificació que la seua acreditació, prèviament a la concessió en els termes establits en l'Ordre 24/2016, de 10 de juny, d'acord amb el que preveu l'article 30, apartat 7, de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



Apartat 20. Recursos

Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, podrà interposar-se amb caràcter potestatiu recurs de reposició davant del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, de conformitat amb el que preveuen els articles 114, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé interposar directament recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, d'acord amb els articles 10, 14 i 46 la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.



València, 31 d'agost de 2017.– El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport: Vicent Marzà Ibáñez.

Mapa web