Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 30 de juliol de 2021,de la Universitat d'Alacant, per la qual es convoca un procés selectiu de promoció interna horitzontal per a l'accés a l'escala d'especialistes d'arxius, biblioteques i centres de documentació



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9167 de 06.09.2021
Número identificador:  2021/8400
Referència Base de Dades:  008273/2021
 



RESOLUCIÓ de 30 de juliol de 2021,de la Universitat d'Alacant, per la qual es convoca un procés selectiu de promoció interna horitzontal per a l'accés a l'escala d'especialistes d'arxius, biblioteques i centres de documentació (grup C subgrup C1). Referència: PI-01/21. [2021/8400]

D'acord amb el que estableix l'article 135 de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de funció pública valenciana; l'article 25 del Decret 3/2017, de 13 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana, aquesta Universitat, fent ús de les competències que li són atribuïdes en l'article 20 de la Llei orgànica 6/2001, d'Universitats, en relació amb l'article 2.2 e d'aquesta, com també l'Estatut d'aquesta Universitat, acorda convocar procés selectiu de promoció interna horitzontal per a cobrir 7 places a través de l'accés a l'escala d'especialistes d'arxius, biblioteques i centres de documentació de la Universitat d'Alacant, classificades dins del grup C subgrup C1, d'acord amb les següents



Bases



1. Normes generals

1.1. Es convoquen proves selectives per a cobrir 7 places del grup C, subgrup C1, escala d'especialistes d'arxius, biblioteques i centres de documentació (referència PI-01/21), pel sistema de promoció interna horitzontal, per a ocupar llocs de l'itinerari professional d'administració especial biblioteques i arxiu en la Universitat d'Alacant.



De conformitat amb el que es preveu en l'acord del Consell de Govern de la Universitat d'Alacant de 17 de desembre de 2013 pel qual s'aprova el II Pla d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes de la Universitat d'Alacant i l'article 61.2 f de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana, es fa constar que la distribució percentual en aquesta escala és de 82,35 % dones i 17,65 % homes i, per tant, existeix infrarepresentació d'homes, per la qual cosa la Universitat d'Alacant, compromesa amb el principi d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes, anima especialment el col·lectiu d'homes a participar en aquesta convocatòria.



1.2. En aquesta convocatòria seran aplicables la Llei orgànica 6/2001, d'Universitats; el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic; la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana; el Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana; el Decret 25/2012, de 3 de febrer, del Consell, pel qual s'aprova l'Estatut de la Universitat d'Alacant (DOGV 9 de febrer); la Instrucció de la Secretaria General i de la Gerència de la Universitat d'Alacant amb data de 8 de novembre de 2019 per la qual s'estableix l'obligatorietat d'utilitzar mitjans electrònics per a la presentació de sol·licituds, les comunicacions, les notificacions i la resta de la tramitació en els processos de selecció per a l'accés a les escales funcionarials del personal d'administració, i altra normativa de general aplicació.





2. Requisits de les persones aspirants

2.1. Per a ser admesos/es a la realització del procés selectiu, a més dels requisits ja acreditats en nomenaments anteriors, haurà de reunir-ne els següents:

2.1.1 Ser funcionari/ària de carrera en la Universitat d'Alacant en cossos o escales del subgrup C1 del itinerari professional d'administració general en servei actiu o situació equivalent.

2.1.2 Haver prestat serveis efectius en aquest cos o escala durant, almenys, dos anys en la Universitat d'Alacant.

2.2. Les condicions a què es refereix l'apartat anterior hauran de complir-se el dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-les fins al moment de la presa de possessió en l'escala que es convoca.



3. Procediment de selecció

3.1. El procediment de selecció serà el d'oposició, de caràcter obligatori i eliminatori, i estarà formada pels exercicis següents:

Primer exercici: consistirà en un qüestionari amb quatre respostes alternatives en cada pregunta, de les quals només una serà la correcta, en què es contestaran qüestions referides a la totalitat del temari que figura en l'annex I.

Constarà com a màxim de 125 preguntes i la duració no podrà superar els 90 minuts. Es valorarà de 0 a 10 punts i per a superar-lo serà necessari obtenir-hi almenys 5 punts. Cada pregunta contestada erròniament tindrà una penalització d'un terç sobre les correctes, i les contestacions en blanc no puntuaran.

Segon exercici: de caràcter obligatori i eliminatori, consistirà en la resolució de dos supòsits de caràcter teoricopràctic, a triar entre quatre proposats pel tribunal sobre les matèries que apareixen a continuació, a fi d'apreciar la capacitat de les persones aspirants per a dur a terme les tasques relacionades amb els continguts d'aquestes:



– Circulació de fons i gestió de personal usuari.

– Formació de personal usuari i elaboració de materials d'aprenentatge.

– Atenció al personal usuari en cerques bibliogràfiques i suport en l'elaboració de treballs acadèmics. Assessorament al personal docent i investigador.

– Suport als processos de gestió: adquisicions, catalogació, préstec interbibliotecari, control de publicacions seriades i recursos electrònics.



– Gestió de bases de dades bibliogràfiques (Dialnet, bibliografia recomanada, etc.).

– Comunicació i difusió de serveis.

Es valorarà de 0 a 10 punts. Per a superar aquest exercici serà necessari aconseguir la puntuació mínima que determine el tribunal i que serà, com a mínim, de 5 punts.

3.2. El primer exercici es realitzarà en el lloc, la data i l'hora que s'establisca en la resolució a què es refereix la base 5.3.

3.3. Les persones aspirants seran convocades per a cada exercici en crida única, i seran excloses de l'oposició aquelles persones que no hi compareguen i perdran el dret encara que es personen en els llocs de celebració una vegada iniciades les proves o per la inassistència a aquestes, encara que es dega a causes justificades.



3.4. Excepcions a la base 3.3

Es podrà sol·licitar l'ajornament de les proves quan concórrega alguna de les circumstàncies següents:

a) Situació d'embaràs de risc o part.

b) Víctimes de violència de gènere que no puguen assistir per motius de seguretat.

c) Situacions excepcionals derivades de la Covid-19 descrites en l'acord de la mesa negociadora de 28 d'octubre del 2020 (https://ssyf.ua.es/va/seleccionpas/documentos/normativa/acorde-mesa-negociadora-convocatoria-segona-prova.pdf) o les que estiguen vigents en la data de realització dels exercicis.

Si alguna de les persones aspirants no poguera iniciar o completar el procés selectiu per les causes descrites, podrà sol·licitar l'ajornament de l'exercici corresponent abans del dia establit per a la realització inicial d'aquest mitjançant escrit dirigit al tribunal a través del procediment d'Instància genèrica disponible en la seu electrònica de la Universitat d'Alacant https://seuelectronica.ua.es/va/registre-electronic.html, i haurà d'indicar en l'apartat EXPOSA la referència d'aquesta convocatòria i la unitat a la qual va dirigida (Selecció i Provisió PAS) a l'efecte que el tribunal adopte la decisió que considere oportuna.



Per a ser tinguda en compte, haurà d'acompanyar la justificació acreditativa de la situació en la qual es trobe; si no pot ser presentada juntament amb l'escrit de comunicació, s'haurà de fer en els 5 dies hàbils següents.

Aquesta fase d'oposició no podrà demorar-se de manera que es menyscabe el dret de la resta de les persones aspirants a una resolució del procés selectiu ajustada als temps previstos, la qual cosa haurà de ser valorada pel tribunal. En tot cas, la realització d'aquestes proves ajornades tindrà lloc abans de la publicació de la llista de les persones aspirants que hagen superat el procés selectiu.

3.5. Després de la realització de cadascun dels exercicis, el tribunal farà pública en els llocs previstos en la base 8 la llista d'aspirants que els hagen superats.

3.6. La publicació de l'anunci de realització del segon exercici la farà el tribunal en els llocs previstos en la base 8, amb 2 dies, almenys, d'antelació a l'assenyalada per a la iniciació d'aquest.

3.7. Una vegada resoltes les possibles al·legacions i esmenes, el tribunal dictarà resolució i fixarà la relació definitiva d'aspirants que han superat el procés selectiu i que seran proposats per al nomenament com a personal funcionari de l'escala d'especialistes d'arxius, biblioteques i centres de documentació de la Universitat d'Alacant, que en cap circumstància podrà ser superior al de places convocades.



Per a la confecció d'aquesta relació se sumaran les qualificacions obtingudes per cada aspirant en les dues proves. A continuació, s'ordenaran per ordre de puntuació de major a menor, i s'interromprà la relació quan el nombre d'aspirants coincidisca amb el de nombre de places convocades, sense que en cap cas puga contenir un nombre superior del de places convocades.

No obstant això, i amb la finalitat d'assegurar la cobertura de les vacants convocades, sempre que els òrgans de selecció hagen proposat el nomenament del mateix nombre d'aspirants que el de vacants convocades, quan es produïsquen renúncies o concórrega alguna de les causes de pèrdua de la condició de personal funcionari en les persones proposades abans del nomenament o la presa de possessió, l'òrgan convocant requerirà de l'òrgan de selecció una relació complementària d'aspirants aprovats que seguisquen les persones proposades per al possible nomenament com a personal funcionari de carrera.

Els casos d'empat que es produïsquen es dirimiran de la manera següent:

1r) Els empats es resoldran a favor de les persones amb diversitat funcional. Si l'empat es produeix entre aquestes persones, es resoldrà a favor de qui tinga acreditat un major percentatge de discapacitat, d'acord amb el que estableix l'article 18.6 del Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana.

2n) Si continua l'empat o no hi ha aspirants amb diversitat funcional, l'ordre s'establirà segons la major puntuació obtinguda per cada aspirant en el segon exercici.

3r) Si es manté l'empat, s'atendrà la major puntuació en el primer exercici.

4t) En cas de persistir l'empat, si aquest fora entre persones de diferent sexe, es dirimirà a favor del sexe que estiga infrarepresentat d'acord amb les instruccions per a resoldre empats en processos selectius aprovades en el Consell de Govern del 26 d'octubre de 2016 (BOUA del 28 d'octubre).

5è) En el cas que l'empat fora entre persones del mateix sexe o no existira infrarepresentació de cap dels gèneres, aquest es dirimirà per ordre alfabètic del primer cognom de les persones aspirants empatades, i s'iniciarà l'esmentat ordre per la lletra determinada en la resolució dictada per la Conselleria que tinga atribuïda la competència en matèria de funció pública mitjançant la qual es determine l'ordre d'intervenció dels aspirants a totes les proves selectives que es realitzen durant l'any.



En el cas que el nombre d'aspirants aprovats fora inferior del de places convocades, les sobrants es declararan desertes.



4. Sol·licituds

4.1. En virtut de la Instrucció de la Secretaria General i de la Gerència de la Universitat d'Alacant per la qual s'estableix l'obligatorietat d'utilitzar mitjans electrònics (https://ssyf.ua.es/va/seleccionpas/documentos/normativa/instruccions-mitjans-electronics-processos-pas.pdf, qui desitge prendre part en aquest procés selectiu presentarà, en el termini de 20 dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la data de publicació d'aquesta convocatòria en el Boletín Oficial del Estado, la corresponent sol·licitud que es formalitzarà a través de la seu electrònica https://seuelectronica.ua.es/ o en l'adreça següent: https://cvnet.cpd.ua.es/eadmua/tramites?pidioma=valenciano, i caldrà seleccionar el tràmit establit: Sol·licitud per a promocions internes al PAS.

4.2. El Servei de Selecció i Formació sol·licitarà al Servei de Gestió de Personal certificació acreditativa que les persones aspirants compleixen els requisits que s'exigeix en la base 2.

4.3. Les persones aspirants amb discapacitat que desitgen sol·licitar adaptació de temps o mitjans per a la realització dels exercicis, hauran d'indicar-ho en la sol·licitud, i serà requisit, en aquest cas, aportar l'informe sobre adaptació de la prova selectiva (temps o mitjans) expedit pel Centre d'Avaluació de Persones amb Diversitat Funcional de la direcció territorial de la província corresponent. En el cas de no poder adjuntar-lo en el moment de la presentació de la sol·licitud, el podrà adjuntar fins a la data de fi d'esmenes a la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses. La documentació requerida en aquest punt haurà de ser adjuntada en l'apartat ‘Adaptació realització exercicis'.



4.4. Els mers errors de fet que de la sol·licitud pogueren col·legir-se com a tals podran ser esmenats en qualsevol moment, d'ofici o a petició de la persona interessada.

4.5. Les dades de caràcter personal que consten en la sol·licitud seran tractades per la Universitat d'Alacant com a responsable i incorporades a l'activitat de tractament 160 – Gestió de processos selectius i provisió de llocs de treball. La finalitat d'aquest tractament de dades personals serà la gestió i la resolució de la convocatòria. La legitimació d'aquest tractament es basa en el compliment d'una missió d'interès públic i en el consentiment de la persona interessada.



En el marc dels tractaments esmentats, les dades no seran cedides a tercers, excepte obligació legal.

Es podrà exercir els drets d'accés, rectificació, supressió i portabilitat de les dades, de limitació i oposició al tractament, com també a no ser objecte de decisions basades únicament en el tractament automatitzat de les dades, quan siga procedent, davant la Gerència de la Universitat en el Registre General de la Universitat d'Alacant o bé a través de la seu electrònica (https://seuelectronica.ua.es).



5. Admissió d'aspirants

5.1. Una vegada acabat el termini de presentació de sol·licituds, la rectora de la Universitat d'Alacant dictarà resolució, que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en els llocs previstos en la base 8, que contindrà la relació provisional d'aspirants admesos i exclosos, amb indicació de la causa d'exclusió.

5.2. Les persones aspirants excloses podran, en el termini de 10 dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, esmenar el defecte que haja motivat l'exclusió o realitzar les al·legacions que consideren oportunes accedint a l'expedient en l'administració electrònica.

En qualsevol cas, per a evitar errors i possibilitar l'esmena dins el termini, les persones aspirants comprovaran, no solament que apareixen en la relació provisional d'aspirants admesos i exclosos, sinó que, a més, els seus noms i els dígits visibles del DNI consten correctament en l'esmentada relació.

5.3. Una vegada conclòs aquest termini, es publicarà resolució en la qual, a més de declarar aprovada la relació definitiva de persones admeses i excloses, s'indicarà el lloc, la data i l'hora de començament del primer exercici, amb una antelació mínima de 15 dies hàbils. Aquesta resolució es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en els llocs previstos en la base 8.



6. Nomenament i presa de possessió

6.1. Una vegada finalitzat el procés selectiu, el tribunal farà públiques en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en els llocs previstos en la base 8 la relació definitiva d'aspirants que han superat el procés i que seran proposats/des per al nomenament com a personal funcionari de carrera de l'escala d'especialistes d'arxius, biblioteques i centres de documentació de la Universitat d'Alacant.

6.2. La presidenta o el president del tribunal enviarà còpia de la relació definitiva de persones aprovades a la rectora de la Universitat i en proposarà el nomenament com a personal funcionari de carrera de l'escala convocada. Per resolució d'aquest òrgan es procedirà al nomenament, que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Amb la finalitat d'assegurar la cobertura de les places convocades, quan es produïsquen renúncies de les persones seleccionades abans del nomenament o de la presa de possessió, la rectora podrà requerir al tribunal una relació complementària de les persones que seguisquen les propostes per al possible nomenament com a personal funcionari de carrera.

6.3. La presa de possessió de les persones aspirants aprovades serà en el termini d'un mes comptador des de la data de publicació del nomenament en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



7. Tribunal

7.1. Els membres del tribunal i el personal assessor estaran subjectes en el règim i funcionament a allò que estableix l'article 15 i següents de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, a les causes generals d'abstenció i recusació contingudes en l'esmentada llei i allò que preveu l'article 28 i següents del Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana.

Els membres del tribunal hauran de reunir, a més, els requisits previstos en l'article 67 de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana.

7.2. Prèvia convocatòria de la presidenta o el president, es constituirà el tribunal amb l'assistència de la presidenta o el president i la secretària o el secretari i de la meitat, almenys, dels membres titulars o suplents.

7.3. Durant el procés selectiu, el tribunal resoldrà tots els dubtes que pogueren sorgir en l'aplicació d'aquestes normes, com també el que s'haja de fer en els casos no previstos.

7.4. El tribunal podrà disposar la incorporació als seus treballs de personal assessor especialitzat per a les proves que estimen pertinents, que es limitarà a prestar la col·laboració en les seues especialitats tècniques. La designació haurà de ser comunicada a la rectora de la Universitat i fer-se pública.

7.5. El tribunal qualificador adoptarà les mesures precises en aquells casos en què resulte necessari, de manera que les persones amb discapacitat tinguen similars condicions per a la realització dels exercicis que la resta de les altres persones participants. En aquest sentit, s'establiran, per a les persones amb discapacitat que ho sol·liciten, les adaptacions possibles en temps i mitjans per a la realització. Si en qualsevol moment del procés selectiu se suscitaren dubtes al tribunal respecte de la capacitat d'una persona aspirant per a l'acompliment de les activitats habitualment desenvolupades pel personal funcionari de l'escala a què es refereixen aquestes proves, podrà recaptar el corresponent dictamen dels òrgans competents de la comunitat autònoma corresponent i, en aquest cas, podrà participar condicionalment en el procés selectiu, i quedarà en suspens la resolució definitiva sobre l'admissió o l'exclusió de les proves fins a la recepció del dictamen.

7.6. El tribunal qualificador de les proves adoptarà les mesures oportunes per a garantir que els exercicis de la fase d'oposició siguen corregits sense que es conega la identitat del personal aspirant. Seran excloses aquelles persones en els fulls d'examen de les quals apareguen noms, trets, marques o signes que permeten conèixer-ne la identitat.



7.7. El tribunal vetlarà perquè queden garantits els principis de mèrit, capacitat i d'igualtat d'oportunitats i de tracte entre dones i homes.

7.8. A l'efecte de comunicació i altres incidències, el tribunal tindrà la seu en el Servei de Selecció i Formació.

7.9. El tribunal, titular i suplent, el nomenament del qual es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en els llocs previstos en la base 8 amb una antelació mínima d'un mes a la data de començament de les proves, estarà compost per la presidenta o el president, la secretària o el secretari i 3 vocals.



8. Borsa de treball

La borsa de treball es formarà tal com s'estableix en el primer paràgraf de l'article 3 del Reglament de confecció de borses de treball de la Universitat d'Alacant, amb el personal aspirant que haja superat algun dels exercicis que constitueixen el procés selectiu, segons l'ordre de prioritat resultant del total de la puntuació obtinguda, i amb preferència d'aquelles que hagen aprovat un major nombre d'exercicis. En el cas d'empat s'aplicaran els mateixos criteris de desempat tinguts en compte en l'elaboració de la relació d'aspirants que han superat el procés selectiu. En aquesta relació, s'inclourà, cada vint persones, una persona discapacitada atenent l'acord adoptat en el si de la Mesa negociadora per a afavorir la integració de les persones discapacitades.





9. Informació i notificacions al personal aspirant

D'acord amb el que preveu l'article 45.1 b de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, les publicacions detallades en aquestes bases, com també la informació d'altres actes que es deriven d'aquesta convocatòria i que requerisquen publicació, incloent-hi els recursos en via administrativa, es realitzaran en seu electrònica, en l'apartat «Altres documents generals de l'expedient de l'aspirant associat a aquesta convocatòria», i podran ser consultats, a títol informatiu, en la direcció de la pàgina web del Servei de Selecció i Formació següent: https://ssyf.ua.es/va/seleccionpas/promocion-interna/actual/promocio-interna.html, que substitueix la notificació a les persones interessades i té els mateixos efectes.

En el cas d'haver de realitzar alguna notificació individual, es realitzarà a través del sistema de notificació electrònica de la UA.



10. Norma final

Contra aquesta resolució i els actes administratius que se'n deriven, que esgoten la via administrativa, es podrà interposar recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu d'Alacant que resulte competent, en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de la publicació, de conformitat amb el que estableix l'article 114 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, l'art. 6.4 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'Universitats i l'art. 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i potestativament es podrà interposar recurs de reposició en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria davant la rectora, de conformitat amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015. Tot això sense perjudici que s'utilitze qualsevol altra via que es considere oportuna.



Davant les actuacions definitives del tribunal, es podrà interposar un recurs d'alçada previst en l'article 121 de la Llei 39/2015 en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de les publicacions o notificacions. El recurs es podrà interposar davant l'òrgan que va dictar l'acte que s'impugna o davant la rectora com a òrgan competent per a resoldre'l.



No es podrà presentar recurs davant aquelles resolucions o actes que, per establir un termini d'esmenes, reclamacions o al·legacions, no siguen definitives. Les resolucions que es produïsquen després d'aquest tràmit sí que seran susceptibles del recurs corresponent.



Alacant, 30 de juliol de 2021.– La rectora, p. d. (R 15.01.2021), el gerent: Francesc Vañó Beneyto.





ANNEX I

Temari



Tema 1: El Reglament de la Biblioteca de la Universitat d'Alacant (BOUA de 30.06.2017).

Tema 2: La pàgina web de la Biblioteca Universitària de la Universitat d'Alacant: estructura, informació i serveis.

Tema 3: Sistema Integrat de Gestió Bibliotecària i plataforma de descobriment de la BUA: Alma i Primo.

Tema 4: Les persones usuàries de la biblioteca universitària: tipologies, necessitats d'informació i serveis específics.

Tema 5: Procés tècnic dels fons bibliogràfics: selecció i adquisició de llibres i altres materials. Gestió de les adquisicions a la Biblioteca de la UA. Model de distribució i normativa d'adquisicions de fons bibliogràfics amb càrrec al pressupost de la Biblioteca Universitària de la Universitat d'Alacant (BOUA de 30.06.2017).

Normativa de subscripcions de publicacions periòdiques i bases de dades amb càrrec al pressupost del SIBID de la Universitat d'Alacant (aprovat en Comissions d'Usuaris i Usuàries del juliol de 2003). Normativa per a l'adquisició de llibres en format electrònic (aprovat per la Comissió Central d'Usuaris i Usuàries de la BUA del 18 de desembre de 2013).

Tema 6: La descripció i identificació bibliogràfica. Regles de catalogació, RDA, FRBR, MARC, metadades, llistes d'encapçalament de matèries i classificació bibliogràfica.

Tema 7: Ordenació i manteniment de fons. L'ordenació de fons bibliogràfics. Sistemes d'ordenació. La CDU com a sistema d'ordenació. La signatura.

Tema 8: La biblioteca digital en la BUA.

Tema 9: El servei de préstec. Circulació de fons en la BUA: préstec, devolució, sancions, reserves, renovacions, etc. Normativa d'ús dels fons bibliogràfics i documentals de la Universitat d'Alacant (BOUA de 30.06.2017).

Tema 10: El préstec interbibliotecari. Concepte i gestió. Manual de procediment de préstec interbibliotecari de REBIUN.

Tema 11: La cerca bibliogràfica: etapes, operadors booleans i altres eines de cerca.

Tema 12: Les fonts d'informació especialitzades. Les guies temàtiques.

Tema 13: Formació d'usuaris/àries i de competències en informació digital. Els cursos CID de la UA.

Tema 14: Estils i formats de cites i referències bibliogràfiques. Gestors de referències bibliogràfiques.

Tema 15: Serveis de suport a la investigació. La comunicació i producció científica en les universitats. Avaluació de l'activitat investigadora.

Tema 16: El moviment Open Access i els repositoris d'accés obert. RUA. Llicències Creative Commons.

Tema 17: Llei de propietat intel·lectual (RD 1/1996, de 12 d'abril): implicacions per a les biblioteques i per a la docència i investigació (art. 32 i art. 37).

Tema 18: La carta de serveis en la BUA.

Tema 19: Eines i canals per a la difusió i comunicació en les biblioteques universitàries. Recomanacions de REBIUN. Xarxes socials de la BUA.

Tema 20: Serveis d'extensió bibliotecària i cultural.



Notes:

La normativa legal que empara el contingut d'aquests temes és la que es trobe en vigor en el moment de la publicació d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Mapa web