Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ajuntament de Montserrat. Bases i convocatòria del procés selectiu per a constituir una borsa de treball de personal administratiu, administració general, grup C, subgrup C1.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8655 de 14.10.2019
Número identificador:  2019/9296
Referència Base de Dades:  008910/2019
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Ajuntament
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: borses de treball, C/C1
      Descriptors toponímics: Montserrat



Bases i convocatòria del procés selectiu per a constituir una borsa de treball de personal administratiu, administració general, grup C, subgrup C1. [2019/9296]

Primera. Objecte de la convocatòria

És objecte de les presents bases, seguint el que es disposa en l'article 34.5 del Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana, aprovat per Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, la creació d'una borsa d'ocupació per a tenir preparat un mecanisme que done cobertura legal a necessitats essencials que puguen sorgir, amb professionals que desenvolupen les seues funcions en la categoria professional enquadrada en:

Característiques de les places: personal funcionari de carrera, escala d'administració general, subescala administrativa, grup C, subgrup C1, nivell 20 de complement de destinació.

Les places indicades estan adscrites a l'escala d'administració general, subescala administrativa, i les funcions que tenen encomanades són les establides en l'article 169.1.d) del Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril.



Segona. Condicions d'admissió d'aspirants

Per a poder participar en els processos selectius serà necessari reunir els següents requisits, d'acord amb l'establert en l'article 53 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, i en l'article 56 del text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre:

a) Tenir la nacionalitat espanyola, sense perjudici del que es disposa en l'article 57 del text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.



b) Posseir la capacitat funcional per al compliment de les tasques.

c) Tenir compliments setze anys i no excedir, si escau, de l'edat màxima de jubilació forçosa. Només per llei podrà establir-se una altra edat màxima, diferent de l'edat de jubilació forçosa, per a l'accés a l'ocupació pública.

d) No haver sigut separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per a exercir funcions similars a les que exercien en el cas del personal laboral, en el qual haguera sigut separat o inhabilitat. En el cas de ser nacional d'un altre estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver sigut sotmés a sanció disciplinària o equivalent que impedisca, en el seu estat, en aquests termes l'accés a l'ocupació pública.



e) Estar en possessió del títol de Batxiller o tècnic en Formació Professional (grau mitjà) o equivalent, o en condicions d'obtindre'l en la data en què finalitze el termini de presentació d'instàncies.

f) Estar en possessió del títol de coneixements de valencià C1 (grau mitjà JQCV o equivalent), o realització i superació de prova de coneixements equivalent a aquest nivell.



Tercera. Forma i termini de presentació d'instàncies

Les bases íntegres es publicaran en el DOGV, la seu electrònica d'aquest ajuntament adreça https://www.montserrat.es, portal de transparència [C.Recursos/C.4. RR. HH./C4.3. Processos de selecció de personal] i en el tauler d'anuncis.

Les sol·licituds (annex I) per a requerir prendre part en les corresponents proves d'accés, en les quals els aspirants faran constar que reuneixen les condicions exigides en les presents bases generals per a la plaça a què s'opte, es dirigiran a l'alcalde president de l'Ajuntament i es presentaran en el Registre electrònic general d'aquest ajuntament o en algun dels llocs previstos en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en el termini de 20 dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de València.

La sol·licitud haurà d'anar acompanyada per:

– Fotocòpia del NIF o, si escau, passaport.

– Justificant del pagament de drets d'examen, que ascendeixen a la quantitat de 35 euros, i que hauran d'ingressar-se en el compte municipal del Banco de Santander, c/ Salvador Seguí, núm. 6 de Montserrat.

ES41 0030 3224 230870000271

S'hi farà constar el nom de l'interessat i la convocatòria a la qual es presenta.

Els drets d'examen seran retornats, únicament, prèvia petició de la persona interessada, en el cas de ser exclosa del procés selectiu per falta d'algun dels requisits exigits per a prendre part en aquest.



– Curriculum vitae de l'aspirant, per a valorar-lo en la fase de concurs.

– Documentació acreditativa dels mèrits que s'al·leguen a l'efecte de valoració en la fase de concurs.

Els mèrits al·legats per les persones participants haurien d'haver estat obtinguts o computats fins a la data de finalització del termini de presentació d'instàncies.

Només seran valorats els mèrits que els aspirants al·leguen en la sol·licitud.



Quarta. Admissió d'aspirants

Expirat el termini de presentació de sol·licituds, l'Alcaldia dictarà una resolució en el termini de 15 dies, per la qual declararà aprovada la llista provisional d'admesos i exclosos. En aquesta resolució, que es publicarà en la seu electrònica d'aquest ajuntament adreça https://www.montserrat.es, portal de transparència [C.Recursos/C.4. RR. HH./C4.3. Processos de selecció de personal] i en el tauler d'anuncis s'assenyalarà un termini de deu dies hàbils perquè es puguen formular reclamacions o esmenar els defectes que n'hagen motivat l'exclusió.

Transcorregut el termini d'esmena, per l'Alcaldia s'aprovarà la llista definitiva de persones aspirants admeses i excloses, que es publicarà en la seu electrònica d'aquest ajuntament adreça https://www.montserrat.es, portal de transparència [C.Recursos/C.4. RR. HH./C4.3. Processos de selecció de personal] i en el tauler d'anuncis. En aquesta publicació es farà constar el dia, hora i lloc en què haurà de realitzar-se el primer exercici de selecció. La crida per a posteriors exercicis es farà mitjançant la publicació en el tauler d'anuncis de la corporació; en aquest supòsit, els anuncis de la celebració de les successives proves hauran de fer-se públics per l'òrgan de selecció en els locals on s'haja celebrat la prova anterior, amb dotze hores, almenys, d'antelació al començament d'aquest, si es tracta d'aquest exercici, o de vint-i-quatre hores, si es tracta d'un de nou.



Cinquena. Tribunal qualificador

D'acord amb l'establert en l'article 60 del text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, els òrgans de selecció seran col·legiats i la seua composició haurà d'ajustar-se als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres i de paritat entre dones i homes en el conjunt de les convocatòries de l'oferta d'ocupació pública respectiva. Els òrgans de selecció es constituiran en cada convocatòria.



El personal d'elecció o de designació política, els funcionaris interins i el personal eventual no podran formar part dels òrgans de selecció.



La pertinença als òrgans de selecció serà sempre a títol individual, i no es podrà ostentar aquesta en representació o per compte de ningú.



El nombre dels membres dels tribunals mai serà inferior a cinc; així mateix, la seua composició serà predominantment tècnica i els vocals hauran de posseir titulació o especialització iguals o superiors a les exigides per a l'accés a les places convocades.

En la mateixa resolució en què s'aprove la llista d'aspirants admesos i exclosos definitiva es fixarà la composició del tribunal qualificador, amb el nomenament dels seus respectius titulars i suplents, així com el lloc, data i hora de celebració de l'exercici de la fase d'oposició.



El tribunal qualificador estarà constituït per:

1. President: un funcionari de carrera d'habilitació de caràcter estatal, o del grup A, de l'Ajuntament.

2. Secretari: el de la corporació o funcionari d'aquesta en qui delegue, amb veu i vot.

3. Vocals:

Un funcionari de carrera de l'Ajuntament, amb experiència sobre les tasques a exercir en les places que se seleccionen nomenat per l'Alcaldia.

Un funcionari de carrera de l'Ajuntament responsable del respectiu servei nomenat per l'Alcaldia.

Un representant designat per la Generalitat Valenciana.

El tribunal podrà disposar la incorporació als seus treballs d'assessors especialistes, per a totes o algunes de les proves. Aquests assessors es limitaran a l'exercici de les seues especialitats tècniques, en base exclusivament a les quals col·laboraran amb el tribunal i tindran veu però no vot.

L'abstenció i la recusació dels membres del tribunal serà de conformitat amb els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.



Sisena. Sistemes de selecció i desenvolupament dels processos

El sistema de selecció consistent en la superació de les proves que s'establisquen en la corresponent convocatòria té per finalitat determinar l'aptitud de les persones aspirants en relació amb les funcions o tasques pròpies dels llocs de treball convocats.

Fase oposició:

La fase d'oposició consistirà en la realització de dues proves d'aptitud eliminatòries i obligatòries per als aspirants.

Els aspirants seran convocats en crida única; seran exclosos de l'oposició els qui no compareguen, excepte causa de força major degudament acreditada i lliurement apreciada per l'òrgan tècnic de selecció.



En qualsevol moment l'òrgan tècnic de selecció podrà requerir els opositors perquè acrediten la seua personalitat.

Els candidats hauran d'acudir proveïts del NIF o, si no és possible, passaport o permís de conduir.

Finalitzada l'oposició, l'òrgan tècnic de selecció procedirà a valorar els mèrits i els serveis dels aspirants que hagen sigut considerats com a aptes en la citada fase d'oposició.

La pràctica de les proves serà eliminatòria, qualificant-se fins a un màxim de 15 punts, i seran eliminats els aspirants que no aconseguisquen un mínim de 7,5 punts en cadascuna d'elles. La puntuació de cadascun dels exercicis s'obindrà calculant la mitjana aritmètica de les puntuacions atorgades per cadascun dels membres de l'òrgan tècnic de selecció.

L'ordre d'actuació dels aspirants serà segons l'ordre alfabètic dels cognoms.

Els exercicis de l'oposició seran els següents:

Primer exercici: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a contestar un qüestionari tipus test, de respostes alternatives, de 50 preguntes, sobre el temari de matèries comunes i específiques (com a màxim el 20 % del total seran de matèries comunes, i com a màxim el 90 % del total seran sobre matèries específiques) que es determina en l'annex II d'aquestes bases, amb quatre respostes alternatives, de les quals només una serà la correcta, durant el període de 60 minuts, referent al programa que figura en l'annex II de les bases de la convocatòria.

Les contestacions errònies es valoraran negativament amb una penalització equivalent a un terç del valor de cada contestació correcta i les contestacions en blanc ni puntuen ni penalitzen. La fórmula de correcció serà:



Respostes correctes netes = nombre d'encerts – (nombre d'errades/3).



Establides les respostes correctes netes es convertiran en puntuacions finals mitjançant una distribució proporcional.

La qualificació d'aquest exercici serà de 0 a 15 punts, i seran eliminats els aspirants que no aconseguisquen una puntuació mínima de 7,5 punts.

Segon exercici: de caràcter obligatori i eliminatori.



Consistirà a desenvolupar dos supòsits pràctics, a triar entre tres supòsits presentats pel tribunal sobre les matèries incloses en el temari, en el termini màxim de dues hores, que versaran obligatòriament sobre matèries específiques de l'annex II. Per al desenvolupament d'aquest exercici, els aspirants podran servir-se dels textos legals (no comentats) que estimen convenients.

Aquest exercici es qualificarà de 0 a 10 punts, i seran eliminats els aspirants que no arriben als 5 punts.

Fase de concurs

No tindrà el caràcter d'eliminatori i es valoraran exclusivament els mèrits al·legats i acreditats documentalment pels aspirants juntament amb la instància amb una puntuació màxima de 5 punts, conformement al següent barem:

1. Experiència professional. Màxim 2 punts.

1.a. Serveis prestats en l'administració local en places de la categoria i comeses que es convoca, amb independència del règim jurídic en què s'haja prestat. Per cada mes complet de servei, 0,05 punts.



1.b. Serveis prestats en l'administració pública diferent de l'anterior en places de la categoria i comeses que es convoca, amb independència del règim jurídic en què s'haja prestat. Per cada mes complet de servei, 0,04 punts.

1.c. Serveis prestats en l'empresa privada en places de la categoria i comeses que es convoca, amb independència del règim jurídic en què s'haja prestat. Per cada mes complet de servei, 0,03 punts.



2. Cursos de formació. Màxim 2 punts.

Es tindran en compte exclusivament aquells cursos de formació i perfeccionament que tinguen relació amb temes de caràcter general de l'administració pública o amb les funcions a exercir, que hagen sigut organitzats per l'Institut Valencià d'Administració Pública, per escoles de formació de funcionaris, per universitats o qualsevol altre curs homologat per l'IVAP, així com cursos impartits per la Generalitat Valenciana, organismes oficials, organitzacions sindicals dins de plans de formació contínua o cursos homologats per l'Ajuntament. Queden exclosos els d'informàtica.

La valoració s'efectuarà, segons la duració, conformement a la següent escala:

– De 100 o més hores: 0,30 punts.

– De 75 o més hores: 0,25 punts.

– De 50 o més hores: 0,20punts.

– De 25 o més hores: 0,15 punts.

– De 15 o més hores: 0,10 punts.

3) Idiomes comunitaris:

Es puntuarà fins a un màxim d'1 punt, a raó de 0,40 punts per curs o la seua equivalència si es tracta de cicles, corresponent a títol expedit per la universitat o escola oficial d'idiomes.

Determinada la puntuació obtinguda per cada aspirant en aquesta fase de concurs, se sumarà l'obtinguda en la fase d'oposició, a l'efecte de determinar la puntuació definitiva.



Setena. Qualificació

La qualificació final serà la suma dels punts obtinguts en la fase d'oposició i l'obtinguda en la fase de concurs.



Huitena. Relació d'aprovats i acreditació de requisits exigits

Una vegada acabada l'avaluació dels aspirants i considerades les reclamacions presentades, el tribunal farà pública la relació d'aprovats per ordre de puntuació en la seu electrònica d'aquest ajuntament, adreça https://www.montserrat.es, portal de transparència [C.Recursos/C.4. RR. HH./C4.3. Processos de selecció de personal] i en el tauler d'anuncis.

Posteriorment, vistes i informades les al·legacions que, si escau, s'hagueren presentat, s'elevarà a l'Alcaldia l'acta del procés selectiu perquè s'aprove la constitució de la borsa amb l'ordre de prelació definitiu d'aspirants, que haurà de publicar en la seu electrònica de l'Ajuntament, on haurà de romandre actualitzada.

Les persones candidates, quan siguen requerides per a contractar-les, aportaran davant l'Ajuntament la següent documentació:

– Declaració responsable de no haver sigut separada mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública, ni trobar-se inhabilitada per a l'exercici de funcions públiques.

– Declaració responsable de no exercir lloc de treball retribuït en qualsevol administració pública, ni activitat privada subjecta a reconeixement de compatibilitat, conforme la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

Les propostes de nomenament seran adoptades per l'òrgan competent a favor dels aspirants segons l'ordre de prelació de la relació de persones aprovades. Si la persona aspirant a la que li correspon el nomenament no és nomenada, bé per desistiment o per no reunir els requisits exigits, es convocarà la següent candidata que haja superat el procés de selecció.

Així mateix, s'informarà als aspirants sobre el tractament de les seues dades personals i del compromís de confidencialitat amb ocasió de la relació que s'entaula amb l'Ajuntament.



Novena. Funcionament de la borsa d'ocupació

1. Les persones integrants de les borses d'ocupació ocuparan el lloc de treball de la llista que els corresponga, atenent la puntuació obtinguda en el procés selectiu utilitzat per a la seua constitució; haurà d'aparéixer, al costat del número del lloc de treball ocupat, la puntuació que ostenta dins del llistat.

2. Totes les persones que superen el procés de selecció seran incloses en una borsa d'ocupació per a les futures contractacions que resulten necessàries a fi de cobrir vacants temporalment, i seran cridades seguint l'ordre establit en el llistat corresponent. El funcionament de la borsa d'ocupació s'ajustarà als principis d'igualtat d'oportunitats i principi de no-discriminació.

3. La renúncia justificada a un nomenament, o la renúncia durant la vigència d'aquest, no donaran lloc a l'exclusió de la borsa d'ocupació, però ocasionarà un canvi de posició del lloc de treball, dins d'aquesta, i passaran a ocupar l'últim lloc de treball com a integrant de la borsa.



Són causes que justifiquen la renúncia a un nomenament i que impliquen el manteniment dins de la borsa d'ocupació:

– Estar en situació d'ocupat, prestant serveis en l'Ajuntament com a personal contractat, en qualsevol de les formes admeses en dret, laboral o funcionari interí.

– Estar en situació de suspensió per accident, baixa per malaltia, intervenció quirúrgica, internament hospitalari, maternitat, embaràs d'alt risc i situació de risc o necessitat acreditada per facultatiu que exigisca la lactància natural de menors de nou mesos.

– L'acreditació documentada de la finalització de tal circumstància donarà lloc a la reposició en aquest lloc de l'ordre de llista en les borses d'ocupació en què es trobara la persona afectada.

– Exercici de càrrec públic representatiu que impossibilite l'assistència al treball.

4. Les persones incloses en la borsa de treball hauran de presentar dades personals suficients que permeten la seua ràpida localització, i seran responsables que estiguen actualitzades en tot moment.

Una vegada realitzat l'intent de localització per mitjà de la comunicació telefònica, la telegràfica amb justificant de recepció o el correu electrònic amb justificant de recepció, si no fora possible el contacte en vint-i-quatre hores s'acudirà a la persona següent. Si s'opta per la comunicació telefònica, es realitzaran un mínim de tres intents de contacte entre les 09.00 i les 14.00 hores, amb un interval de seixanta minuts entre cada trucada.

Quedarà anotació escrita del que s'indica en aquest número en el servei corresponent, i es traslladarà immediatament un informe escrit al secretari de la corporació perquè en tinga coneixement i constància.

La persona integrant de la borsa d'ocupació que reba proposta de nomenament, en els termes descrits anteriorment, haurà de procedir a l'acceptació o rebuig d'aquesta, en un període màxim de 24 hores, llevat de circumstàncies excepcionals o de força major.

5. Les persones integrants de la borsa d'ocupació que finalitzen el nomenament oferit per l'Ajuntament, passaran a formar part de la borsa, i ocuparan l'últim lloc de treball corresponent de la borsa d'ocupació.

6. Aquesta borsa d'ocupació tindrà una vigència màxima de dos anys.

7. La borsa d'ocupació degudament actualitzada estarà publicada de forma permanent en la seu electrònica municipal.





Deu. Incidències

Les presents bases i convocatòria podran ser impugnades de conformitat amb l'establit en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

La crida es realitzarà seguint l'ordre de puntuació que haja sigut obtingut pels aspirants. Notificada aquesta, el termini perquè s'hi presenten serà de tres dies.

Contra la convocatòria i les seues bases, que posen fi a la via administrativa, es podrà interposar pels interessats recurs de reposició, previ al contenciós administratiu en el termini d'un mes davant de l'Alcaldia, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o recurs contenciós administratiu, davant del Jutjat Contenciós Administratiu de València, o, a la seua elecció, el que corresponga al seu domicili, en el termini de dos mesos, a comptar des de l'endemà de la publicació del corresponent anunci en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa. Si s'optara per interposar el recurs de reposició potestatiu no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que aquell siga resolt expressament o s'haja produït la seua desestimació per silenci. Tot açò sense perjudici de qualsevol altre recurs que es poguera estimar més convenient a dret.



En el no previst en les bases serà d'aplicació el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana aprovat pel Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre; el Reglament general d'ingrés del personal al servei de l'Administració General de l'Estat i de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris civils de l'Administració General de l'Estat aprovat per Reial decret 364/1995, de 10 de març; el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local aprovat pel Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, el Reial decret 896/1991, de 7 de juny, pel qual s'estableixen les regles bàsiques i els programes mínims a què ha d'ajustar-se el procediment de selecció dels funcionaris d'administració local; i la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.









ANNEX I

Sol·licitud de la persona interessada



DADES DE LA PERSONA INTERESSADA

Nom i cognoms NIF





DADES A L'EFECTE DE NOTIFICACIONS

Mitjà de notificació

Notificació electrònica

Notificació postal

ADREÇA



Codi postal Municipi Província



Telèfon Mòbil Fax Adreça electrònica





OBJECTE DE LA SOL·LICITUD



Expose

Que, vista la convocatòria anunciada en el Butlletí Oficial de la Província de València número..., de data ..., en relació amb el procés de selecció per conformar la borsa d'ocupació per a administratius, administració general, conforme a les bases publicades en el DOGV número ... de data ...



DECLARA SOTA LA SEUA RESPONSABILITAT

Reunir tots i cadascun dels restants requisits exigits en les bases de la convocatòria, referits a la data d'expiració del termini de presentació de sol·licituds.



Títols que declara posseir i relació de mèrits al·legats:



Per tot això, sol·licite que, de conformitat amb el que es disposa en els articles 55 i 56 del text refós de la Llei d'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, s'admeta aquesta sol·licitud per al procés de selecció de personal esmentat.



Consentiment i deure d'informar als interessats sobre protecció de dades.

He sigut informat que aquest ajuntament tractarà i guardarà les dades aportades en la instància i en la documentació que l'acompanya per a la tramitació i gestió d'expedients administratius.

Responsable Ajuntament de Montserrat

Finalitat principal Tramitació, gestió d'expedients administratius i actuacions derivades d'aquests.

Legitimació Compliment d'una missió realitzada en interés públic o en l'exercici de poders públics atorgats a aquest ajuntament.

Destinataris Les dades se cediran a altres administracions públiques. No hi ha previsió de transferències a tercers països.

Drets Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com qualssevol altres drets que els corresponguen, tal com s'explica en la informació addicional





Addicionalment:

Preste el meu consentiment perquè les dades aportades en la instància i en la documentació que, si escau, l'acompanya puguen ser utilitzades per a l'elaboració d'estadístiques d'interés general.

Responsable Ajuntament de Montserrat

Finalitat principal Elaboració d'estudis sobre l'ocupació pública en l'àmbit local.

Legitimació Consentiment

Destinataris Les dades se cediran a altres administracions públiques. No hi ha previsió de transferències a tercers països.

Drets Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com qualssevol altres drets que els corresponguen, tal com s'explica en la informació addicional.



DATA I FIRMA



Declare sota la meua responsabilitat que les dades facilitades són certes.

..., ... de ... de 20 ...



El sol·licitant,

Firmat:







ALCALDE PRESIDENT DE L'AJUNTAMENT DE MONTSERRAT (VALÈNCIA)







ANNEX II

 

I. Matèries comunes

II. Matèries específiques:

1. Relacionades amb el jutjat de pau, padró d'habitants, estadística, etc.

2. Relacionades amb llicències, urbanisme i contractació local.

3. Relacionades amb la hisenda local i la comptabilitat pública.

Temari administratius

I. Matèries comunes

I.1. El procediment administratiu: concepte i classes. La seua regulació en el dret positiu: principis informadors. Les fases del procediment administratiu: iniciació, ordenació, instrucció i terminació. El silenci administratiu.

I.2. Dimensió temporal del procediment. Els procediments especials, reclamacions prèvies a l'exercici de les accions civils i laborals; la potestat sancionadora i altres procediments.

I.3. L'acte administratiu: concepte, classes i elements. Motivació i notificació.

I.4. Revisió dels actes administratius. Revisió d'ofici. Els recursos administratius: principis generals. El recurs d'alçada. El recurs potestatiu de reposició. El recurs extraordinari de revisió. El recurs economicoadministratiu.

II. Matèries específiques

II.1.1. El Poder Judicial: Principis constitucionals. Organització judicial a Espanya. Organització dels jutjats de pau. Mitjans materials dels jutjats de pau. Mitjans personals: jutge de pau, secretaris dels jutjats de pau menors de 7.000 habitants.

II.1.2. La justícia de pau: conceptes generals. Actuacions del jutge de pau en l'àmbit jurisdiccional civil. El judici verbal. Actuacions del jutge de pau en l'àmbit jurisdiccional penal. Actuacions del jutge de pau com a delegat del Registre Civil.

II.1.3. El municipi: concepte i elements. El terme municipal. La població, especial referència a l'empadronament.

II.1.4. Ordenances, reglaments i bans. Procediment d'elaboració i aprovació. Infraccions.

II.1.5. Els béns de les entitats locals. El domini públic. El seu patrimoni privat.

II.1.6. Funcionament dels òrgans col·legiats locals: règim de sessions i acords. Actes i certificacions d'acords. Les resolucions del president de la corporació.

II.2.1. La intervenció administrativa en la propietat privada. L'expropiació forçosa.

II.2.2. La responsabilitat de l'administració pública: evolució històrica i situació actual.

II.2.3. Els contractes administratius en l'esfera local. La selecció del contractista. Les garanties i la responsabilitat en la contractació. Execució, modificació i suspensió. La revisió de preus. Invalidesa dels contractes. Extinció dels contractes.

II.2.4. La legislació estatal i autonòmica sobre règim del sòl i ordenació urbana. El planejament urbanístic: significat i classes de plans. Procediment d'elaboració i aprovació. Efectes de l'aprovació dels plans. Execució dels plans. La classificació del sòl.

II.2.5. Planejament urbanístic valencià. Els programes: actuacions integrades i aïllades. L'agent urbanitzador. El sòl no urbanitzable: les categories i els seus diferents usos. Declaració d'interés comunitari. Parcel·lacions i divisions, o segregacions de finques o terrenys en sòl no urbanitzable.

II.2.6. La intervenció en l'edificació i ús del sòl: les llicències. Intervenció administrativa en defensa del medi ambient: les activitats molestes, insalubres, nocives i perilloses.

II.3.1.Les hisendes locals. Classificació dels ingressos. Les ordenances fiscals.

II.3.2. Estudi especial dels ingressos tributaris: impost, taxes i contribucions especials. Els preus públics.

II.3.3. Els pressupostos de les entitats locals. Principis, integració i documents que consten. Procés d'aprovació del pressupost local. Principis generals d'execució del pressupost. Modificacions pressupostàries: els crèdits extraordinaris i els suplements de crèdit, les transferències de crèdits i altres figures. Liquidació del pressupost.

II.3.4. La despesa pública local: concepte i règim legal. Execució de les despeses públiques. Comptabilitat i comptes.



Montserrat, 25 de setembre de 2019.– L'alcalde: Josep M. Mas i Garcia.

Mapa web