Ficha disposicion

Ficha disposicion





ACORD de 5 d'octubre de 2018, del Consell, de ratificació de l'Acord de la Mesa Sectorial de Funció Pública sobre criteris excepcionals relatius a la crida i a l'ordre de prelació en les borses d'ocupació temporal.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8403 de 16.10.2018
Número identificador:  2018/9485
Referència Base de Dades:  009343/2018
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: treball temporal , borses de treball, personal de la Generalitat, personal estatutari d'institucions sanitàries, personal laboral de la Generalitat, cossos de l'Administració de Justícia, Administració Institucional de la Generalitat



ACORD de 5 d'octubre de 2018, del Consell, de ratificació de l'Acord de la Mesa Sectorial de Funció Pública sobre criteris excepcionals relatius a la crida i a l'ordre de prelació en les borses d'ocupació temporal.

[2018/9485]

El Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana, estableix que, en absència de borses d'ocupació temporal i fins que es conformen les resultants de la corresponent oferta d'ocupació pública, podran constituir-se borses a través de proves selectives.

La situació actual i l'experiència han determinat la necessitat d'establir altres criteris per a la crida de personal interí o nomenament de millora d'ocupació, en casos d'inexistència de borsa d'alguns dels cossos, escales o APF, i quan no resulte possible demorar la cobertura del lloc fins a la constitució d'una borsa resultant de procés selectiu, derivat d'oferta d'ocupació pública o de borsa específica i extraordinària. Així mateix, s'hi inclouria que, fins que no es conformen les borses resultants de la corresponent oferta pública d'ocupació, podrà utilitzar-se per al nomenament de personal funcionari interí la relació de les i els aspirants que hagueren superat la primera de les proves del procés corresponent.

A més, és necessari incloure entre les excepcions en l'ordre de la crida les persones amb diversitat funcional.

La Mesa Sectorial de Funció Pública ha acordat la modificació del règim jurídic de les borses d'ocupació temporal, en els termes que figuren en l'annex d'aquest acord.

Per això, en virtut del que es preveu en l'article 38 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic, i en l'article 154 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, a proposta de la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, el Consell, prèvia deliberació, en la reunió de 5 d'octubre de 2018,





ACORDA



Ratificar l'Acord de 3 d'octubre de 2018, de la Mesa Sectorial de Funció Pública, sobre criteris excepcionals relatius a la crida i a l'ordre de prelació en les borses d'ocupació temporal, a incloure en el Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, que figura com a annex d'aquest acord.



ANNEX

«Acord de la Mesa Sectorial de Funció Pública sobre criteris excepcionals relatius a la crida i a l'ordre de prelació en les borses de treball temporal, a incloure en el Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell





Reunides a València, el 3 d'octubre de 2018, en l'àmbit de la Mesa Sectorial de Funció Pública, les representacions de l'Administració de la Generalitat i de les organitzacions sindicals, a l'empara del que estableix l'article 33 i concordants del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (TRLEBEP), i en l'article 154 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana,



Manifesten

L'article 16 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana (d'ara en avant LOGFPV), determina els supòsits en què es pot nomenar personal funcionari interí, així com que la selecció de personal serà objecte de regulació reglamentària i haurà de realitzar-se per mitjà de procediments àgils que respectaran els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat. L'article 107 de l'esmentat text legal regula, així mateix, que els nomenaments provisionals per millora d'ocupació es realitzaran en els casos previstos en l'article 16.2 de la llei.

El Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana, estableix en l'article 34, «Constitució de les borses de treball temporal», punt 5, que «En absència de borses de treball temporal i fins que es conformen les resultants de la corresponent oferta d'ocupació pública, podran constituir-se borses a través de proves selectives o pel sistema de baremació de mèrits i experiència, segons s'establisca en la normativa prevista en l'apartat 1 d'aquest article».

La situació actual i l'experiència han determinat la necessitat d'establir altres criteris, amb l'acord previ de la Comissió de Seguiment, per a la crida de personal interí o nomenament provisional per millora d'ocupació en casos d'inexistència de borsa d'algun dels cossos, escales o APF, o no hi haja personal disponible en la corresponent borsa i no resulte possible demorar la cobertura del lloc fins a la constitució d'una borsa resultant de procés selectiu derivat d'oferta d'ocupació pública o de borsa específica i extraordinària. Així mateix, s'afegiria que, fins que no es conformen les borses resultants de la corresponent oferta pública d'ocupació, podrà utilitzar-se per al nomenament de personal funcionari interí la relació de les i els aspirants que hagueren superat la primera de les proves del corresponent procés.



Per altra banda, en l'article 35, «Funcionament de les borses de treball temporal», punt 2, paràgraf segon, s'establix que «No obstant això, mitjançant una ordre de desenvolupament, es podran establir excepcions a aquest ordre de crida, únicament amb l'objecte de fer efectiva la protecció de les dones víctimes de violència de gènere, i de persones víctimes de terrorisme, així com el dret al canvi de lloc per motius de salut del personal interí en els termes regulats en aquest decret».





Caldria afegir en l'esmentat precepte, també com a excepció a l'ordre de crida, les persones amb diversitat funcional.

Es considera, per tant, que amb l'ampliació de supòsits que es reflecteixen en el present acord, tant per als criteris de crida com per a les excepcions a l'ordre de crida, s'aconseguirà major agilitat i una major coherència en les normes reguladores.

En conseqüència, fruit de les negociacions dutes a terme entre l'Administració i les organitzacions sindicals abans indicades, es firma el present



Acord



Primer. Àmbit de l'acord

1. Àmbit personal

L'acord serà aplicable al personal que forme part de les borses de l'Administració de la Generalitat en els termes de l'article 3 del Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana.

2. Àmbit funcional

El present acord es refereix a les matèries que s'hi especifiquen i que han sigut objecte de negociació de conformitat amb els articles 37 i 38 del TRLEBEP i l'article 154 de la LOGFPV.

3. Àmbit territorial

L'àmbit territorial està referit a tots i cada un dels centres i unitats de l'Administració de la Generalitat en què presta serveis el personal inclòs en l'àmbit d'aplicació d'aquest acord.



Segon. Període de vigència de l'acord

L'acord estarà vigent fins que no es modifique el Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana, sense perjudici del que estableix l'article 38.10 del TRLEBEP.



Tercer. Desplegament normatiu de les mesures contingudes en aquest acord

De conformitat amb el que estableix l'article 38, apartat 3, del TRLEBEP, les mesures contingudes en aquest acord, atés que poden ser decidides de forma definitiva pel Consell, seran directament aplicables al personal inclòs en el seu àmbit d'aplicació sense perjudici que a efectes formals es requerisca la modificació o derogació, si és el cas, de la normativa reglamentària corresponent.



Quart. Objecte de l'acord

1. El present acord pretén establir una ampliació dels sistemes de crida de l'article 34.5 del Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana.



En aquest sentit, s'acorda afegir en l'esmentat precepte, en absència de borses de treball temporal i fins que no es conformen les borses resultants de la corresponent oferta pública d'ocupació, podrà utilitzar-se per al nomenament de personal funcionari interí o funcionari de carrera en millora d'ocupació la relació de les i els aspirants que hagueren superat la primera de les proves del corresponent procés. Així mateix, s'inclou la possibilitat d'acudir en circumstàncies excepcionals a altres sistemes de crida, segon s'establisca en l'ordre sobre regulació de borses de treball temporal per a proveir provisionalment llocs de treball de l'Administració de la Generalitat.



2. A més, s'inclou en l'article 35.2, paràgraf segon, de l'esmentat decret, com a possible excepció a l'ordre de crida en la borsa el personal amb diversitat funcional.



Cinqué. Publicitat de l'acord

El present acord, una vegada ratificat, es remetrà al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana per a la seua publicació.



València, 3 d'octubre de 2018



(Segueixen les firmes i rúbriques del president de la Mesa Sectorial de Funció Pública i de les organitzacions sindicals UGT-PV, CSIF, Intersindical i CCOO-PV)



València, 5 d'octubre de 2018



La consellera secretària,

MÓNICA OLTRA JARQUE

Mapa web