Ficha disposicion

Ficha disposicion





Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. RESOLUCIÓ de 25 d'octubre de 2019, de la directora general de Personal Docent, per la qual es convoca un procediment de provisió de places del personal funcionari docent del cos de mestres per a cobrir llocs vacants en centres públics d'Educació Infantil, Educació Primària, Educació Especial i primer cicle de l'Educació Secundària Obligatòria en instituts, departaments d'Orientació en instituts i de centres de formació de persones adultes, dependents de l'àmbit de gestió de la Generalitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8668 de 31.10.2019
Número identificador:  2019/10249
Referència Base de Dades:  009370/2019
 



RESOLUCIÓ de 25 d'octubre de 2019, de la directora general de Personal Docent, per la qual es convoca un procediment de provisió de places del personal funcionari docent del cos de mestres per a cobrir llocs vacants en centres públics d'Educació Infantil, Educació Primària, Educació Especial i primer cicle de l'Educació Secundària Obligatòria en instituts, departaments d'Orientació en instituts i de centres de formació de persones adultes, dependents de l'àmbit de gestió de la Generalitat Valenciana. [2019/10249]

La Llei orgànica d'educació, modificada per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa, en la disposició addicional sisena, apartat 4, determina que durant els cursos escolars en què no se celebren els concursos d'àmbit estatal a què es refereix aquesta disposició, les diferents administracions educatives podran organitzar procediments de provisió referits a l'àmbit territorial la gestió dels quals els corresponga i destinats a la cobertura de les seues places, tot això sense perjudici que en qualsevol moment puguen realitzar processos de redistribució o de recol·locació dels seus efectius.

En el seu desplegament, l'article 2 del Reial decret 1364/2010, estableix que de conformitat amb l'apartat 4 de la disposició addicional sexta de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, durant els cursos escolars en què no se celebren els concursos d'àmbit estatal, les administracions educatives podran dur a terme procediments de provisió referits a l'àmbit territorial la gestió dels quals els corresponga, destinats cobrir les seues places o llocs, tot això sense perjudici que en qualsevol moment puguen realitzar processos de redistribució o de recol·locació del professorat que en depén.

Celebrat durant el curs 2018/2019 el concurs de trasllats d'àmbit nacional, es considera convenient, a fi d'assegurar la cobertura dels llocs vacants que es determinen, així com per a garantir el dret a la mobilitat del personal funcionari del cos de mestres, convocar procediment de provisió per a cobrir les places vacants de les plantilles orgàniques dels centres previstes d'acord amb la planificació general educativa per al curs 2019/2020, d'acord amb el que disposa el Reial decret 1364/2010, de 29 d'octubre, pel qual es regula el concurs de trasllats d'àmbit estatal entre personal funcionari dels cossos docents previstos en la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació i altres procediments de provisió de places a cobrir per aquests.



En la tramitació d'aquesta resolució s'ha complit el que preveuen l'article 37 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic i articles 153 i següents de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana.



D'acord amb el que preveuen la disposició addicional sexta de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació i l'article 10.1.n del Decret 186/2017, de 24 de novembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport resolc convocar procediment de provisió, d'acord amb les bases següents:



Primera. Objecte i normativa aplicable

1.1. Es convoca concurs de trasllats, d'acord amb les especificacions que es mencionen en la present resolució, per a la provisió de llocs de treball en l'àmbit territorial de gestió de la Generalitat Valenciana, entre funcionaris i funcionàries de carrera i en pràctiques pertanyents al cos de mestres.

1.2. Aquest procediment es regirà per la Llei orgànica d'educació, modificada per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa, l'article 37 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, així com Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana i els reials decrets 276/2007, 1364/2010 i 1594/2011.





Segona. Places oferides i determinació d'aquestes

2.1. S'oferiran les places o llocs vacants que es determinen, entre els quals s'inclouran, almenys, els que es produïsquen fins al 31 de desembre de 2019, així com aquells que resulten del mateix procediment.



2.2. Totes les vacants a què es fa referència en aquesta base hauran de correspondre a llocs de treball d'Educació Infantil, Primària i primer cicle d'Educació Secundària Obligatòria en instituts, departaments d'orientació en instituts i de centres de formació de persones adultes, la necessitat de les quals es trobe prevista en la planificació escolar.



2.3. Les vacants o resultes que tinguen caràcter itinerant, així com els centres de reeducació, centres d'educació especial, centres de formació de persones adultes, centres penitenciaris i centres catalogats com a centre d'acció educativa singular en el curs 2018/2019 no s'adjudicaran de manera forçosa, per la qual cosa els funcionaris i funcionàries que vulguen accedir a aquestes vacants hauran de sol·licitar expressament el tipus de llocs o el centre a què estiguen adscrits.



Tercera. Requisits específics per a l'exercici de determinats llocs



Els funcionaris i funcionàries del cos de mestres podran sol·licitar els llocs següents sempre que reunisquen els requisits exigits per a aquests:

A) Llocs de treball de les especialitats del cos de mestres, de conformitat amb allò que disposa l'article 2 del Reial decret 1594/2011, de 4 de novembre, pel qual s'estableixen les especialitats docents del cos de mestres que exercisquen les seues funcions en les etapes d'Educació Infantil i d'Educació Primària regulades en la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació.

– Educació Infantil.

– Educació Primària.

– Llengua estrangera: Anglés.

– Llengua estrangera: Francés.

– Llengua estrangera: Alemany.

– Educació Física.

– Música.

– Pedagogia Terapèutica.

– Audició i Llenguatge.

Aquests llocs es podran sol·licitar a més de pels funcionaris i funcionàries que acrediten la titularitat de l'especialitat, per aquell que d'acord amb la disposició addicional quarta del Reial decret 1364/2010, de 29 d'octubre, haja sigut habilitat per a aquestes, d'acord amb la normativa anterior a l'entrada en vigor del Reial decret l'esmentat, així com per aquell que obtinga l'especialitat en el curs del present procediment en virtut del que disposa el Reial decret 1594/2011, de 4 de novembre, pel qual s'estableixen les especialitats docents del cos de mestres que exercisca les seues funcions en les etapes d'Educació Infantil i d'Educació Primària.

Els funcionaris i funcionàries que hagen ingressat en aquest cos en virtut dels procediments selectius realitzats d'acord amb el Reial decret 276/2007, de 23 de febrer, en el qual a més es crea l'especialitat de Primària, únicament podrà optar a llocs d'aquesta especialitat si és titular d'aquesta, bé per haver ingressat en el cos de mestres per aquesta, bé per haver-la adquirida a través del procediment d'adquisició de noves especialitats regulat en el mencionat Reial decret o bé per haver obtingut la corresponent habilitació.

B) Llocs de treball dels dos primers cursos de l'Educació Secundària Obligatòria:

– Ciències Socials, Geografia i Història

– Matemàtiques i Ciències de la Naturalesa

– Ciències de la Naturalesa

– Matemàtiques

– Llengua Castellana i Literatura

– Llengua estrangera: Anglés

– Llengua estrangera: Francés

– Educació Física

– Música

– Llengua i Literatura Valenciana

Únicament podran sol·licitar aquests llocs, de conformitat amb la disposició transitòria primera del Reial decret 1364/2010, de 29 d'octubre, pel qual es regula el concurs de trasllats d'àmbit estatal entre funcionaris i funcionàries dels cossos de docents previstos en la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació i altres procediments de provisió de places a cobrir per aquests, els funcionaris i funcionàries del cos de mestres que adscrits amb caràcter definitiu estiguen exercint la docència en aquests cursos de l'Educació Secundària Obligatòria. Així mateix, podran exercir la seua mobilitat a places o llocs d'Educació Infantil i Primària per als quals estiguen habilitats, i en cas d'obtindre destinació perdran tota opció a futures vacants dels cursos primer i segon de l'Educació Secundària Obligatòria.

En el cas de supressió del lloc, en els cursos primer i segon de l'Educació Secundària Obligatòria en el qual s'estiga adscrit amb caràcter definitiu es podrà continuar optant en els concursos de trasllats a l'obtenció d'una nova destinació en els esmentats llocs, sempre que no hagen obtingut després de la supressió una nova destinació definitiva en una altra etapa educativa.

En tot cas, a l'hora de la sol·licitud d'aquests llocs, hauran d'acreditar l'habilitació d'acord amb les equivalències següents:

C) Llocs dels departaments d'orientació dels instituts d'Educació Secundària:

– Pedagogia Terapèutica

– Audició i Llenguatge

Aquests llocs es podran sol·licitar a més de per funcionaris i funcionàries per aquells que acrediten la titularitat de l'especialitat, per aquell que d'acord amb la disposició addicional quarta del Reial decret 1364/2010, de 29 d'octubre pel qual es regula el concurs de trasllats d'àmbit estatal entre funcionaris i funcionàries dels cossos docents previstos en la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació i altres procediments de provisió de places a cobrir per aquests, hagen sigut habilitats per a aquests llocs d'acord amb la normativa anterior a l'entrada en vigor de l'esmentat reial decret.

D) Llocs d'educació de persones adultes.

Aquests llocs podran ser sol·licitats pels mestres i per les mestres que acrediten l'especialitat d'acord amb les equivalències següents:



MESTRES HABILITATS Lloc de treball en centres de formació de persones adultes.

Primària Educació Primària.

HABILITACIONS D'EGB Lloc de treball en centres de formació de persones adultes.

Filologia: Llengua Castellana Comunicació: Castellà.

Llengua Castellana i Francés Comunicació: Castellà

Comunicació: Francés

Filologia Llengua Castellana i Anglés Comunicació: Castellà

Comunicació: Anglés

Filologia: Valencià. Comunicació: Valencià

Matemàtiques i Ciències Naturals Ciències i Tecnologia

Ciències Socials. Ciències Socials





Per a sol·licitar llocs de formació de persones adultes excepte els llocs de Primària, es requerirà ser definitiu per concurs de trasllats o per adscripció en llocs de centres de formació de persones adultes, per mitjà de la Resolució de 12 de desembre de 2005 (DOGV 23.12.2005) i s'haurà d'utilitzar el codi específic d'especialitat.



Quarta. Acreditació coneixement del valencià i termini de sol·licitud d'habilitacions

4.1. Per a sol·licitar llocs de treball de les especialitats ressenyades anteriorment en la base tercera és necessari, estar en possessió del Certificat de Capacitació de coneixement de valencià o del Diploma de Mestre de Valencià i estar inscrits en el Registre de la Junta Qualificadora de coneixement de valencià, de conformitat amb el que preveu el punt 5 de la disposició transitòria única de l'Ordre 90/2013, de 6 de novembre, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es regula la catalogació amb requisit lingüístic de valencià de determinats llocs de treball docents en centres docents públics i en els serveis o unitats de suport escolar i educatiu dependents de la Generalitat, el personal funcionari que no reunisca el requisit lingüístic podrà romandre en la seua destinació definitiva i el seu dret de mobilitat quedarà circumscrit a llocs de centres docents públics de localitats de predomini lingüístic castellà.

4.2. En virtut del que disposa l'article 4 del Reial decret 1594/2011, de 4 de novembre, pel qual s'estableixen les especialitats docents del cos de mestres que exercisquen les seues funcions en les etapes d'Educació Infantil i d'Educació Primària regulades en la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, els participants i les participants podran adquirir una especialitat quan estiguen en possessió de les titulacions o requisits que figuren en l'annex del mencionat reial decret.



El personal docent pertanyent al cos de mestres que desitge participar en aquest concurs de trasllats per una especialitat per a la qual no està actualment habilitat, però per a la qual reuneix els requisits establits en l'annex del Reial decret 1594/2011, haurà de fer la sol·licitud de reconeixement de l'especialitat en el mateix termini de la base deu de la present resolució. Aquesta sol·licitud anirà acompanyada de la documentació acreditativa corresponent que presentarà juntament amb els mèrits al·legats. La participació per l'especialitat o especialitats sol·licitades quedarà condicionada a què s'atorguen aquestes.

4.3. Als efectes d'aquest concurs, només tindran validesa aquelles habilitacions que se sol·liciten abans de finalitzar el termini de presentació d'instàncies.



Cinquena. Participació voluntària

5.1. Podrà participar voluntàriament sol·licitant les places oferides en aquesta convocatòria, els funcionaris o funcionàries de carrera, dependent de l'àmbit de gestió de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, que es trobe en alguna de les situacions següents:

a) En situació de servei actiu o en serveis especials declarada des de centres dependents de la Generalitat Valenciana, amb destinació definitiva en centres dependents d'aquesta, sempre que, de conformitat amb la disposició addicional sexta, apartat 6, de la Llei orgànica 2/2006, i l'article 2.1 del Reial decret 1364/2010, en finalitzar aquest curs escolar hagen transcorregut, almenys, dos anys des de la presa de possessió de l'última destinació que exercisquen amb caràcter definitiu.



b) En situació d'excedència voluntària, en els seus distints tipus, declarada des de centres que depenen de la Generalitat Valenciana.

Si es tracta del supòsit d'excedència voluntària per interés particular previst en l'article 127, de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, només podran participar, si en finalitzar el present curs escolar han transcorregut dos anys des que van passar a aquesta situació.

c) En situació de suspensió de funcions declarada des de centres dependents de la Generalitat Valenciana, sempre que en finalitzar aquest curs escolar haja conclòs el temps de duració de la sanció disciplinària de suspensió i, almenys, dos anys des de la presa de possessió de l'última destinació definitiva.

5.2. Als efectes previstos en l'apartat anterior s'entendrà com a data de finalització del curs escolar la de 31 d'agost de 2020.



5.3. Els qui desitgen exercitar un dret preferent per a l'obtenció de destinació s'hauran d'ajustar al que es determina en la base setena d'aquesta resolució.



Sisena. Participació obligatòria

6.1. Està obligat a participar en el present procediment, de conformitat amb allò que disposa l'article 12 del Reial decret 1364/2010, els funcionaris i funcionàries que depenen de l'àmbit de gestió de la Generalitat Valenciana que es trobe en alguna de les situacions següents:

a) Els funcionaris i funcionàries, que procedent de la situació d'excedència o suspensió de funcions amb pèrdua de la destinació definitiva, hagen reingressat al servei actiu i obtingut, en virtut d'aquest reingrés, una destinació amb caràcter provisional en un centre dependent de la Generalitat Valenciana, amb anterioritat a la data de publicació d'aquesta convocatòria.

Els funcionaris i funcionàries, que s'inclou en el paràgraf anterior, en cas que no participen en aquesta convocatòria, o si encara que hi hagen participat no han sol·licitat un nombre suficient de llocs, se'ls adjudicarà d'ofici una destinació definitiva en places que puguen ocupar, segons les especialitats de les quals siguen titulars, en un centre que depenga de la Generalitat Valenciana. En el supòsit que no se'ls adjudique una destinació definitiva, romandran en situació de destinació provisional en un centre dependent de la Generalitat Valenciana.

L'adjudicació d'ofici es realitzarà d'acord amb l'ordre en què apareixen publicats els centres en l'annex que es publica en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

b) Els funcionaris i funcionàries que es troben en la situació d'excedència forçosa o suspensió de funcions amb pèrdua del lloc de destinació i que una vegada complida la sanció no hagen obtingut un reingrés provisional i hagen sigut declarats en aquestes situacions des d'un centre dependent en l'actualitat de la Generalitat Valenciana.

En el cas que no sol·licitaren el suficient nombre de places, se'ls adjudicarà d'ofici destinació definitiva en llocs que puguen ocupar segons les especialitats de què siguen titulars, en un centre dependent de la Generalitat Valenciana. L'adjudicació d'ofici es realitzarà d'acord amb l'ordre en què apareixen publicats els centres en l'annex que es publica en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.



En el cas que aquests no participen en el present procediment, quedaran en la situació d'excedència voluntària per interés particular prevista en l'article 127 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana.



c) Els funcionaris i funcionàries que havent estat adscrit a places en l'exterior i s'haja reincorporat a un lloc de l'àmbit de gestió de la Generalitat Valenciana en el curs 2019/2020, o que havent-se reincorporat en cursos anteriors no hagen obtingut destinació definitiva.

Aquells que desitgen exercir el dret preferent a la localitat a la qual es refereixen els articles 10.6 i 14.4 del Reial decret 1138/2002, de 31 d'octubre, hauran de sol·licitar, de conformitat amb el que estableix aquesta convocatòria, totes les places a les quals puguen optar en virtut de les especialitats de les quals siguen titulars corresponents als centres de la localitat en què van tindre la seua última destinació definitiva.

Al professorat que haja de participar-hi i no hi participe se li adjudicarà d'ofici una destinació definitiva en llocs als quals puga optar per les especialitats de les quals siga titular. L'esmentada adjudicació d'ofici es realitzarà segons l'ordre en què apareixen publicats els centres en l'annex que es publica en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

En cas que aquest professorat no obtinga destinació, quedarà en situació de destinació provisional en un centre dependent de la Generalitat Valenciana.

d) El personal funcionari que haja perdut la destinació definitiva:

– en compliment de sentència,

– en compliment de resolució de recurs,

– o per haver-se-li suprimit o modificat expressament el lloc que exercia amb caràcter definitiu. Haurà de participar-hi el personal funcionari al qual s'ha suprimit la seua primera destinació definitiva abans d'haver transcorregut dos anys des de la seua presa de possessió.

Aquest professorat podrà exercir el dret preferent, en les condicions que es regulen en la base sèptima de la present resolució.

Al professorat que haja de participar-hi i no hi participe o, si ho fa, no exerceix el dret preferent a què es refereix el paràgraf anterior i d'això es deriva la no-obtenció de destinació definitiva, aquesta se li adjudicarà d'ofici en llocs als quals puga optar per les especialitats de les quals siga titular. L'esmentada adjudicació d'ofici es realitzarà segons l'ordre en què apareixen publicats els centres en l'annex que es publica en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.



En cas que aquest professorat no obtinga destinació, quedarà en situació de destinació provisional en un centre dependent de la Generalitat Valenciana.

Als efectes d'aquesta convocatòria, només tindran caràcter de places suprimides les corresponents a la supressió de centres, sempre que aquesta supressió no haja donat lloc a la creació d'un altre centre, a la supressió d'ensenyaments, la impartició dels quals s'haja extingit en el centre sense que hagen sigut substituïts per altres d'equivalents o anàlegs i a la supressió de llocs de treball que, per resolució expressa, supose la pèrdua de la destinació definitiva que exercia.

e) Els funcionaris i funcionàries que, amb pèrdua de la plaça docent que exercien amb caràcter definitiu, hagen passat a prestar serveis en altres llocs de l'Administració i mantenen la seua situació de servei actiu en el seu cos docent, sempre que hagen cessat i obtingut una destinació docent provisional en centres dependents en l'actualitat de la Generalitat Valenciana.

Aquest professorat podrà exercir el dret preferent, en les condicions que es regulen en la base setena d'aquesta resolució.

Al professorat que haja de participar-hi i no hi participe o, si ho fa, no exerceix el dret preferent a què es refereix el paràgraf anterior i d'això es deriva la no-obtenció de destinació definitiva, aquesta se li adjudicarà d'ofici en llocs als quals puga optar per les especialitats de les quals siga titular. L'esmentada adjudicació d'ofici es realitzarà segons l'ordre en què apareixen publicats els centres en l'annex que es publica en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.



En cas que aquest professorat no obtinga destinació, quedarà en situació de destinació provisional en un centre dependent de la Generalitat Valenciana.

f) Els funcionaris i funcionàries amb destinació provisional que, durant el curs 2019/2020 estiguen prestant serveis en centres dependents de la Generalitat Valenciana o en comissió de serveis en una altra administració educativa i mai no hagen obtingut destinació definitiva.

Al personal inclòs en aquest apartat que no hi participe, o en el supòsit de participar no sol·licite un nombre suficient de places, se li adjudicarà d'ofici destinació definitiva en un lloc al qual puga optar per les especialitats de què siga titular en centres dependents de la Generalitat Valenciana.

En el cas de no obtindre destinació definitiva, aquest personal quedarà en situació de destinació provisional en un centre dependent de la Generalitat Valenciana.

L'adjudicació d'ofici es realitzarà d'acord amb l'ordre en què apareixen publicats els centres en l'annex que es publica en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

g) Persones aspirants seleccionades en els últims procediments selectius convocats per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport que durant el present curs escolar 2019/2020 realitzen la fase de pràctiques.



Les persones participants, de conformitat amb l'article 13 del Reial decret 1364/2010, estan obligats a obtindre la primera destinació definitiva en centres dependents de l'àmbit de gestió de la Generalitat Valenciana, i per l'especialitat per la qual han sigut seleccionats. A aquest efecte hauran de sol·licitar una destinació en aquests centres.

Aquells funcionaris o funcionàries en pràctiques que, havent de participar, no ho facen o, participant, no sol·liciten prou nombre de places, se'ls adjudicarà d'ofici destinació definitiva en places corresponents a l'especialitat per la qual participen o hagueren de participar en centres de l'àmbit de gestió de la Generalitat Valenciana. L'adjudicació d'ofici es realitzarà d'acord amb l'ordre en què apareixen publicats els centres en l'annex que es publica en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

El professorat en pràctiques participarà sense puntuació i es realitzarà l'adjudicació de destinació segons el seu ordre en el procediment selectiu.

En el cas de no obtindre destinació definitiva quedaran en situació de destinació provisional per l'especialitat en què els va correspondre prestar serveis en el curs escolar 2019/2020 com a funcionaris i funcionàries en pràctiques. La destinació que puga correspondre'ls estarà condicionada, en tot cas, d'acord amb el que disposa l'article 13.2 del Reial decret 1364/2010, a la superació de la fase de pràctiques i al seu nomenament com a personal funcionari de carrera.

6.2. En cap cas s'adjudiquen amb caràcter forçós les places de caràcter itinerant, així com les corresponents als centres de reeducació, centres d'educació especial, centres de formació de persones adultes, centres penitenciaris i centres catalogats com a centre d'acció educativa singular en el curs 2018/2019.

6.3. En tot cas, no serà procedent l'adjudicació d'ofici, quan els funcionaris i funcionàries hagen obtingut destinació en concursos o en procediments de provisió de llocs no compresos en l'àmbit del Reial decret 1364/2010, de 29 d'octubre.

6.4. Els qui vulguen exercir un dret preferent per a l'obtenció de destinació hauran d'atendre's al que es determina en la base següent d'aquesta resolució.

6.5. El personal participant el qual s'al·ludeix en l'apartat 6.1 de la present base, haurà de consignar la prelació de províncies en cas que aquest puga ser adjudicat d'ofici.



Setena. Drets preferents

7.1. Els funcionaris i funcionàries que es trobe en algun dels supòsits previstos en els articles 16 i 17 del Reial decret 1634/2010, podran acollir-se al dret preferent que en aquests preceptes es regulen, i ho faran constar en la seua sol·licitud de participació i indicant la causa en què es basa la seua petició.

7.2. Dret preferent a centre

En ocasió de vacant en el cos docent pel qual es participa, tindrà dret preferent per a obtindre un nou lloc en el mateix centre en què es tinga o s'haja tingut destinació definitiva, el personal docent que trobant-se en alguns dels supòsits que s'indiquen a continuació, reunisca les condicions que així mateix s'estableixen, i per l'ordre de prelació que es relaciona:

1) Per supressió de la plaça o lloc que exercien amb caràcter definitiu en un centre, fins que obtinguen una altra destinació definitiva, sempre que tinguen els requisits exigits per al seu exercici.

Només tindran caràcter de places suprimides les corresponents a la supressió de centres, sempre que aquestes no hagen donat lloc a la creació d'un altre centre, a la supressió d'ensenyaments la impartició de la qual s'haja extingit en el centre sense que hagen sigut substituïdes per altres equivalents o anàlogues i a la supressió de llocs de treball que expressament mitjançant una resolució supose la pèrdua de la destinació definitiva que exercira.

Dins d'aquest subapartat s'inclouen els funcionaris i funcionàries del cos de mestres que, segons el que preveu l'article 17 de l'Ordre de 23 de gener de 1997, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual es regula el procés d'adscripció dels funcionaris i funcionàries del cos de mestres als llocs de treball resultants de la nova ordenació del sistema educatiu, van quedar adscrits a llocs de treball dels establits en l'article 10.4. Queden exclosos de la participació en aquesta modalitat aquells mestres i aquelles mestres que, després de la pèrdua del lloc de treball han obtingut destinació definitiva per qualsevol dels sistemes de provisió establits.



2) Per modificació de la plaça o lloc que exercien amb caràcter definitiu en el centre, fins que obtinguen una altra destinació definitiva, sempre que tinguen els requisits exigits per al seu exercici.

3) Per desplaçament dels seus centres per insuficiència total d'horari, en les mateixes condicions que el personal titular dels llocs suprimits, es considerarà desplaçat de la seua plaça per insuficiència total d'horari els funcionaris i funcionàries que durant tres cursos acadèmics continuats, incloent-hi aquest curs, hagen impartit tot l'horari en un altre centre diferent d'aquell en què té la seua destinació definitiva o en àrees, matèries o mòduls no atribuïts a la seua especialitat.



4) Per supressió de la plaça o lloc que exercien amb caràcter definitiu en un centre abans d'haver transcorregut dos anys des de la presa de possessió d'aquest, fins que obtinguen una altra destinació definitiva, sempre que tinguen els requisits exigits per al seu exercici.

Només tindran caràcter de places suprimides les corresponents a la supressió de centres, sempre que aquestes no hagen donat lloc a la creació d'un altre centre, a la supressió d'ensenyaments la impartició dels quals s'haja extingit en el centre sense que hagen sigut substituïts per altres equivalents o anàlegs i a la supressió de llocs de treball que expressament mitjançant una resolució supose la perduda de la destinació definitiva que exercia.

Dins dels subapartats 1 i 4 s'inclouen el personal funcionari del cos de mestres que, segons el que preveu l'article 17 de l'Ordre de 23 de gener de 1997, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual es regula el procés d'adscripció dels funcionaris i funcionàries del cos de mestres als llocs de treball resultants de la nova ordenació del sistema educatiu, van quedar adscrits a llocs de treball dels establits en l'article 10.4. Queden exclosos de la participació en aquesta modalitat aquells mestres i aquelles mestres que, després de la pèrdua del lloc de treball han obtingut destinació definitiva per qualsevol dels sistemes de provisió establits.



Queden exclosos de la participació per la modalitat «Supressió o modificació del lloc de treball on exercien amb caràcter definitiu» aquells mestres que, després de la pèrdua del lloc de treball han obtingut destinació definitiva per qualsevol dels sistemes de provisió establits.



Quan concórreguen dos o més participants en què es donen les circumstàncies assenyalades en cada un dels subapartats anteriors, s'adjudicarà la plaça a qui tinga la puntuació més alta en l'aplicació del barem de mèrits. En el cas que es produïren empats en les puntuacions totals entre dos o més participants que exerciren el dret preferent a un mateix centre, s'utilitzarà com a primer criteri de desempat el major temps de serveis efectius com a funcionaris i funcionàries de carrera en el centre i, si cal, els altres criteris previstos en el barem de mèrits en l'ordre en què hi apareixen.



El personal docent que en els supòsits indicats desitgen exercir el dret a centre, hauran d'indicar en la sol·licitud telemàtica de participació, en l'apartat que conté l'epígraf «dret preferent a centre», el supòsit pel qual ho exerceixen i el codi del centre que corresponga, tenint en compte que consignarà totes o alguna de les especialitats de les quals siguen titulars i es prioritzaran aquestes. Igualment, en el moment de la petició telemàtica podran incloure a continuació, en l'apartat corresponent, altres peticions corresponents a places d'altres centres a què puguen optar en virtut de les especialitats que siguen titulars, si desitgen optar a aquestes fora del dret preferent.



La consignació incorrecta, per error o omissió, d'aquestes dades comportarà l'anul·lació d'aquest dret preferent.

Aquest dret preferent implica una prelació per a obtindre destinació davant els qui exerceixen el dret preferent a localitat o zona.

7.3. Drets preferents a la localitat o zona

Tindrà aquest dret preferent, amb ocasió de vacant, els funcionaris i funcionàries de carrera que es troben en algun dels supòsits que s'indiquen, i per l'ordre de prelació en què aquests es relacionen:

1) Per supressió o modificació de la plaça o lloc de treball que exercien amb caràcter definitiu en un centre gaudiran, fins que obtinguen una altra destinació definitiva, de dret preferent per a obtindre una altra plaça o lloc en un altre centre de la mateixa localitat on estiguera ubicat el centre on se li va suprimir la plaça o lloc o, si és el cas, en un altre de la seua zona.

Només tindran caràcter de places expressament suprimides les corresponents a la supressió de centres, sempre que aquesta no haja donat lloc a la creació d'un altre centre, a la supressió d'ensenyaments la impartició dels quals s'haja extingit en el centre sense que hagen sigut substituïts per altres equivalents o anàlegs i a la supressió de llocs de treball que expressament mitjançant una resolució supose la pèrdua de la destinació definitiva que exercia.

2) Per desplaçament dels seus centres per insuficiència total d'horari, en les mateixes condicions que els titulars dels llocs suprimits. Es consideraran desplaçat de la seua plaça per insuficiència total d'horari els funcionaris i funcionàries que durant tres cursos acadèmics continuats, incloent-hi aquest curs, haja impartit tot el seu horari en un altre centre diferent d'aquell en què té la seua destinació definitiva o en àrees, matèries o mòduls no atribuïts a la seua especialitat.

3) Per haver passat a exercir un altre lloc en l'Administració pública, amb pèrdua de la plaça docent que exercien amb caràcter definitiu, i sempre que hagen cessat de l'últim lloc.

4) Per haver perdut la plaça o lloc de treball que exercien amb caràcter definitiu, després de la concessió de la situació d'excedència voluntària per a tindre cura de familiars i fills com preveu l'article 130 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana per haver transcorregut el període de tres anys de reserva del lloc a què tenen dret, i desitgen reingressar al servei actiu o hagen reingressat amb caràcter provisional.



5) Per reincorporació a la docència a Espanya, de conformitat amb els articles 10.6 i 14.4 del Reial decret 1138/2002, de 31 d'octubre, pel qual es regula l'Administració del Ministeri d'Educació en l'exterior, per finalització de l'adscripció en llocs o places en l'exterior, o per alguna altra de les causes legalment establides.

6) En virtut d'execució de sentència o resolució de recurs administratiu.

7) Aquells que després d'haver sigut declarats jubilats o jubilades per incapacitat permanent hagen sigut rehabilitats per al servei actiu.

D'acord amb el que disposa l'article 12.c del Reial decret 1364/2010, el personal docent que desitge fer ús d'aquest dret preferent fins que tinga la destinació definitiva, haurà de participar en totes les convocatòries que, a aquests efectes, realitze la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, sol·licitant totes les places de les especialitats a què puguen optar. Si no hi participa, es considerarà que ha perdut el seu dret preferent.

Quan hi haja diversos participants dins d'un mateix grup, la prioritat entre ells es determinarà per la major puntuació derivada de l'aplicació del barem.

El personal participant que es trobe comprés en qualsevol dels apartats anteriors hauran d'exercir aquest dret obligatòriament a la localitat de la qual li dimana aquest i, opcionalment, en qualsevol altra o altres localitats de la zona.

Perquè aquest dret preferent tinga efectivitat, les persones sol·licitants estan obligades a consignar en la sol·licitud telemàtica de participació, en l'apartat que conté l'epígraf «A omplir si exerceix dret preferent a localitat o zona» el codi de la localitat i el supòsit pel qual s'exerceix el dret.

Per a això, s'haurà de consignar, al lloc corresponent, el codi de la localitat de la qual prové el dret, i en cas de demanar una altra o altres localitats també s'haurà de consignar que sol·licita exercir el dret a zona. Així mateix, s'emplenaran, per ordre de preferència, totes les especialitats de què siga titular. Aquesta preferència serà tinguda en compte als efectes de reserva de localitat i especialitat. En el supòsit de sol·licitar reserva de plaça per a llocs que tinguen el requisit d'itinerant, es farà constar en les caselles que a aquest efecte figuren al costat de les especialitats.

En el cas que en la localitat en què s'exerceix aquest dret no hi haguera suficients places vacants per a tot el personal participant que les sol·licite, independentment de la puntuació de cada un d'aquests, es garantirà una de les places vacants al participant o la participant amb dret preferent, i aquesta persona podrà, per tant, obtindre destinació amb preferència sobre un participant o una participant amb major puntuació. No obstant això, sense perjudici del que s'indica anteriorment, garantida la localitat i tipus de plaça (especialitat/lloc), per a l'adjudicació de centre concret el participant que exerceix aquest dret concorrerà amb la resta dels participants del seu mateix cos i especialitat i s'atendrà a la puntuació atorgada segons el barem de mèrits.



En el moment de les peticions telemàtiques, el dret preferent haurà d'exercir-se necessàriament a la localitat de la qual aquest prové i, si és el cas, a una altra o altres localitats de la zona de què dimana el dret, per totes les especialitats de què siga titular. No obstant això, podran exercir-lo, amb caràcter voluntari, per a aquelles vacants que tinguen la condició d'adjudicació voluntària de la mateixa localitat o localitats.



Així mateix, per a l'obtenció d'un centre concret s'hauran de sol·licitar, per ordre de preferència, tots els centres de la localitat de la qual prové el dret i, si és el cas, tots els centres de les localitats que es desitge de la zona. En el supòsit de sol·licitar localitat, serà destinat a qualsevol centre d'aquesta en què hi haja una vacant, excepte els centres de reeducació, centres d'educació especial, centres de formació de persones adultes, centres penitenciaris i centres catalogats com a centre d'acció educativa singular en el curs 2018/2019, no poden ser adjudicats per dret preferent a localitat o zona, per la qual cosa els funcionaris i funcionàries que vulguen accedir a aquests centres, hauran de sol·licitar expressament el tipus de centre a què estiguen adscrits. En cas de sol·licitar centres concrets, aquests hauran d'anar agrupats per blocs homogenis de localitats. En cas contrari, l'Administració els adscriurà d'ofici a un centre de la localitat. El mateix tractament es donarà en el supòsit en què voluntàriament s'haja obtingut reserva de plaça en l'especialitat que tinga la condició d'itinerant.

En el cas que s'ometen alguns dels centres de la localitat o zona on desitgen exercir el dret preferent, l'Administració omplirà d'ofici els centres restants corresponents a la localitat o localitats de la zona sol·licitada.

Els funcionaris i funcionàries que exercisquen aquest dret podran, igualment, incloure a continuació altres peticions corresponents a places/llocs als quals puguen optar, si desitgen concursar a aquests fora del dret preferent.

La consignació incorrecta, per error o omissió, d'aquestes dades comportarà l'anul·lació d'aquest dret preferent.



Huitena. Dret de concurrència

8.1. S'entén per dret de concurrència la possibilitat que diversos funcionaris i funcionàries de carrera d'un mateix cos docent amb destinació definitiva condicionen la seua voluntària participació en el concurs a l'obtenció de destinació en un o més centres d'una província determinada.

8.2. L'exercici d'aquest dret s'ajustarà a les regles següents:

a) Les persones participants inclouran en les seues peticions centres d'una sola província, que haurà de ser la mateixa per a cada grup de concurrència.

b) El nombre de persones participants en cada grup serà, com a màxim, de quatre.

c) L'adjudicació de destinació estarà determinada per l'aplicació del barem de mèrits.

d) En el cas que alguna de les persones participants no puga obtindre una plaça es consideraran desestimades per aquesta via les sol·licituds de tots els funcionaris i les funcionàries integrants del grup.



8.3. El personal docent que faça ús del dret de concurrència haurà d'omplir en la sol·licitud les dades identificatives dels funcionaris i funcionàries que l'exerceixen conjuntament amb la persona sol·licitant. L'omissió o la consignació incorrecta d'aquestes dades comportarà l'anul·lació de totes les sol·licituds del conjunt de concurrents.



Novena. Sol·licitud de participació, instància d'aportació de mèrits



Sol·licitud de participació

9.1. Encara que es concurse per més d'una especialitat, les persones participants presenten una única sol·licitud per cos. La sol·licitud de participació en aquest procediment de provisió es realitzarà telemàticament a través de la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport http://www.ceice.gva.es. No caldrà la presentació de la instància en cap registre físic.

9.2. La presentació per mitjans telemàtics de la sol·licitud de participació s'efectuarà per mitjà de l'usuari i contrasenya utilitzat a ITACA (a través d'URL https://ovidoc.edu.gva.es).

L'ús dels mitjans telemàtics per participar en el procés comporta el consentiment de persona sol·licitant al tractament de les seues dades de caràcter personal que siguen necessàries per a la tramitació del procés d'acord amb la normativa vigent.

A l'hora d'omplir la sol·licitud caldrà tindre en compte les instruccions que es publicaran en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport: http://www.ceice.gva.es/.

Instància de participació

9.3. Tots els participants hauran de presentar telemàticament la instància d'aportació de mèrits, a través de l'URL https://ovidoc.edu.gva.es, excepte el personal que participe des de la situació de personal funcionari en pràctiques.

Els funcionaris i funcionàries que depenen de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport que van participar en el concurs de trasllats convocat en el curs 2018/2019, que no desitgen aportar cap nou mèrit i fan valdre la baremació que van obtindre, en allò que coincidisca amb el barem d'aquest procediment, no hauran de presentar cap document. Tampoc haurà de presentar documentació d'acreditació de mèrits qui participe des de la situació de personal funcionari en pràctiques, que encara no ha sigut nomenat funcionari de carrera.

9.4. Hauran de presentar la seua documentació acreditativa, dins del termini de presentació de sol·licituds:

a) Els funcionaris i funcionàries que depenen de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport que hagen participat en el concurs de trasllats convocat en el curs 2018/2019 que, a més de fer valdre, en el que coincidisca amb el barem d'aquest procediment, la baremació que van obtindre, desitgen aportar nous mèrits. Això ho manifestarà expressament a través de l'URL https://ovidoc.edu.gva.es, en la qual només farà constar els nous mèrits al·legats i aportats, sempre que hagen sigut perfeccionats després de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds del concurs esmentat.



No obstant això, en el cas que es detecten errors en la baremació realitzada en procediments anteriors, podran ser corregits en qualsevol moment del procediment.

b) Els funcionaris i funcionàries que depenen de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport que hagen participat en el concurs de trasllats convocat durant el curs 2018/2019, que no realitzen l'opció anterior, podran optar per la nova valoració de tot o part dels seus mèrits, cosa que hauran de manifestar expressament a través de l'URL https://ovidoc.edu.gva.es.. A aquests participants se'ls avaluarà de nou els mèrits dels apartats o subapartats que trien quan emplenen la instància, sempre que presenten de nou la documentació acreditativa d'aquests, i es mantindrà la puntuació de la resta en el que coincidisca amb el barem d'aquest procediment.

No obstant això, en el cas que es detecten errors en la baremació realitzada en procediments anteriors, podran ser corregits en qualsevol moment del procediment.

c) Les persones sol·licitants que no van participar en el concurs esmentat hauran d'aportar tota la documentació justicativa per a la valoració de mèrits a què es fa referència en l'annex I d'aquesta resolució, excepte el full de serveis, que serà aportat per l'Administració. Això ho manifestaran expressament a través de la pàgina web https://ovidoc.edu.gva.es.

Aquells mèrits al·legats i no justificats documentalment, no seran tinguts en compte.

9.5. A fi de simplificar els tràmits administratius que es veuen obligats a realitzar les persones participants en els concursos de trasllats, així com la baremació que els corresponga, serà registrada informàticament a fi d'evitar la seua presentació en futures convocatòries.

9.6. Des de l'1 fins al 15 d'octubre de 2020, les persones interessades que manifesten no haver interposat recurs, o les seues representacions legals, podran sol·licitar a la direcció territorial per la qual van participar, la devolució de la documentació original aportada. Transcorregut aquest termini es considerarà que renuncien a la devolució.

9.7. Els documents ressenyats en el barem, es presentaran preferentment en el registre de la direcció territorial on estiguen destinats, excepte les sol·licituds dels adscrits provisionalment o en comissió de servei i procedisquen o tinguen destinació definitiva en una altra direcció territorial, i en aquest cas, es presentaran en la direcció territorial d'origen. Així mateix, el personal que participa podrà presentar la documentació en qualsevol de les altres dependències a què es refereix l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En el cas que s'opte per presentar una sol·licitud en una oficina de correus, es farà en sobre obert, perquè la sol·licitud siga datada i segellada pels funcionaris i funcionàries de correus abans de ser certificada.

9.8. L'Administració podrà requerir les persones interessades en qualsevol moment, perquè justifiquen aquells mèrits sobre els quals es plantegen dubtes o reclamacions.

Aquells mèrits al·legats i no justificats documentalment o aquells documents que no tinguen les dades ressenyades anteriorment no seran tingudes en compte.

9.9. Tots els documents aportats hauran de remetre's degudament compulsats, a aquest efecte s'admetrà també l'acarament de la documentació realitzat per la secretària dels centres docents públics.



Deu. Termini de presentació de sol·licituds i documentació

10.1. El termini de presentació de sol·licituds i documents serà, de quinze dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Durant aquest termini podrà desistir-se de la sol·licitud presentada.

Conclòs el termini de presentació de sol·licituds, no serà tinguda en compte cap sol·licitud ni cap modificació d'aquesta, ni cap documentació referida als mèrits aportats, ni així mateix renúncies a la participació excepte el que estableix la base setze.

Durant el mes de gener de 2020, s'obrirà un termini de set dies naturals perquè les persones que hi participen sol·liciten via telemàtica les seues peticions.

10.2. Tots els requisits de participació així com els mèrits assenyalats en l'annex I d'aquesta resolució que al·leguen els participants i participants s'han de tindre complits o reconeguts en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds, amb les excepcions del requisit de permanència de dos anys, almenys, des de la presa de possessió de la destinació definitiva, que per a la participació voluntària haurà de tindre's a la finalització del present curs escolar.

10.3. Només es prendran en consideració aquells mèrits que degudament justificats en la forma indicada en el barem de mèrits s'al·leguen durant el termini de presentació de sol·licituds.

10.4. L'Administració educativa incorporarà d'ofici els mèrits que consten en el registre de personal docent (Full de serveis i formar part dels tribunals dels procediments selectius convocats en l'àmbit de gestió de la Comunitat Valenciana).

10.5. Qualsevol dada omesa o consignada erròniament per la persona interessada no podrà ser invocada per aquesta a l'efecte de futures reclamacions, ni considerar per tal motiu lesionats els seus interessos i drets.



Onze. Avaluació de mèrits

11.1. Per a l'avaluació dels mèrits al·legats i degudament justificats per les persones participants, pel que fa als apartats 3 i 5 i subapartats 6.1, 6.2 i 6.3 del barem de mèrits, es designaran una o diverses comissions de valoració segons el nombre de participants en cada una de les direccions territorials.

Aquestes comissions de valoració, que seran nomenades pel director territorial corresponent, estaran integrades per un president, que formarà part del cos d'inspectors o del cos d'inspectors al servei de l'Administració educativa i per quatre vocals funcionaris de carrera en actiu del cos de mestres, i actuarà com a secretari o secretària el vocal o la vocal de menor edat.

La composició d'aquestes comissions es publicarà en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i els seus membres estaran subjectes a les causes d'abstenció i recusació que estableixen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, de règim jurídic del sector públic.

11.2. L'assignació de la puntuació que correspon a les persones participants per la resta d'apartats del barem de mèrits serà portada a efecte, per les unitats de personal de la direcció territorial corresponent, que actuaran per delegació de les comissions de valoració, d'acord amb el que disposa l'article 9.3 del Reial decret 1364/2010, de 23 d'octubre, pel qual es regula el concurs de trasllats d'àmbit estatal entre els funcionaris i funcionàries dels cossos docents previstos en la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, i altres procediments de provisió de places a cobrir per aquests.





Dotze. Relació provisional i definitiva d'admesos/es amb les seues puntuacions i exclosos/es

12.1. Una vegada baremades les instàncies presentades, les direccions territorials publicaran les relacions següents:

a) Relació provisional de les persones participants que exerceixen dret preferent, amb expressió de la puntuació que els correspon segons els apartats del barem.

b) Relació provisional de les persones participants en el concurs, amb expressió de la puntuació que els correspon per cada un dels apartats i subapartats del barem de mèrits.

c) Relació provisional de participants exclosos/es.

Aquestes relacions podran ser consultades en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

12.2. Contra aquestes relacions provisionals es donarà un termini de dos dies hàbils per a presentar reclamacions. En el cas que es presentara en termini i forma més d'una reclamació telemàtica, solament es tindrà en compte l'última presentada. Acabat l'esmentat termini, es publicaran les relacions definitives amb les rectificacions que pertoquen, les quals podran ser consultades en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport tenint en compte que la seua publicació serà anterior a l'inici del termini de sol·licitud telemàtica de places. Contra aquesta exposició no cal cap reclamació, sense perjudici de tot això, una vegada que la directora general de Personal Docent de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport faça pública la resolució provisional de destinacions, es podrà interposar reclamació contra la puntuació i/o destinació obtinguda.

12.3. Les direccions territorials elaboraran una relació del personal docent del cos de mestres que estant obligats a participar en el procediment no hagen presentat sol·licitud, especificant situació, causa i qualsevol altre aspecte pertinent.



Tretze. Sol·licitud telemàtica de places

13.1. El nombre de peticions que cada participant podrà sol·licitar no podrà excedir les 300. Als efectes d'obtenció d'un lloc, les persones participants consignaran els codis de centres o localitats i tipus de places que sol·liciten per ordre de preferència i que figuren en els annexos que es publicaran en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. Les peticions poden fer-se a un centre concret o localitat, i amb dues modalitats són compatibles. En aquest últim cas s'adjudicarà el primer centre de la localitat amb vacant o resulta, en el mateix ordre en què apareixen en els annexos que es publicaran en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. Si es demana més d'un lloc-especialitat d'un mateix centre o localitat és necessari repetir el centre o localitat tantes vegades com llocs sol·licitats. No obstant això, a fi de simplificar i facilitar a les persones participants la realització de les seues peticions, les persones interessades que desitgen sol·licitar tots els centres corresponents a una localitat podran, en compte de realitzar la petició consignant els codis de tots i cada un dels centres per ordre de preferència, anotar únicament els codis corresponents a la localitat i lloc-especialitat, i en aquest cas, s'entendrà que sol·liciten tots els centres de la localitat de què es tracte en el mateix ordre de preferència amb què apareixen publicats en els annexos que es publicaran en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. Si respecte a tots els centres d'una localitat vol sol·licitar-se algun o alguns d'aquests prioritàriament, aquests centres podran consignar-se com a peticions individualitzades per ordre de preferència i a continuació consignar el codi corresponent a la localitat i lloc-especialitat, s'entendran incorporats a les seues peticions la resta de centres en el mateix ordre en què apareixen publicats en l'annex corresponent de la convocatòria.

Les vacants o resultes dels centres de reeducació, centres d'educació especial centres de formació de persones adultes, centres penitenciaris i centres catalogats com a centre d'acció educativa singular en el curs 2018/2019 no s'entendran sol·licitats en la petició de localitat i han de ser sol·licitats expressament si es desitja optar a aquestes.



13.2. En el cas d'accedir al programa i no realitzar peticions telemàtiques, tractant-se de participant voluntari, decaurà el seu dret de continuar en el procediment i figuraran com a no adjudicats per falta de peticions. En el supòsit de no accedir al programa informàtic, decaurà en el seu dret de continuar el procediment i figurarà com a exclòs.



13.3. En cas que es presenten en termini i forma més d'una sol·licitud de places, només es tindrà en compte l'última presentada. Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds de llocs, per cap concepte es podrà alterar la petició, ni encara que es tracte de l'ordre de prelació dels llocs sol·licitats.

13.4. Amb la finalitat que les persones participants en aquestes convocatòries puguen realitzar les seues peticions, es publicarà en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport els annexos corresponents a localitats, centres i especialitats.

13.5. Qualsevol dada omesa o consignada erròniament per l'interessat no podrà ser invocada per aquest a l'efecte de futures reclamacions, ni considerar per tal motiu lesionats els seus interessos i drets.



Catorze. Prioritats

14.1. En la resolució d'aquest concurs, hi haurà una prelació en l'adjudicació de vacants i, si és el cas, de resultes, de la manera següent:



1r. Adjudicació derivada del dret preferent a centre.

2n. Adjudicació relativa al dret preferent a localitat/zona.

3r. Adjudicació resultant del concurs.

14.2. L'ordre anterior implica una prelació en l'adjudicació de vacants i resultes en favor de les persones participants en cada una d'aquestes. Així, no podrà adjudicar-se lloc a un mestre o una mestra que participe en una de les prelacions si hi ha sol·licitant en l'anterior amb millor dret. No obstant això, pel que fa a l'adjudicació d'un lloc concret dels qui facen efectiu el seu dret preferent a una localitat o zona determinada, es tindrà en compte el que disposa el punt 3 de la base sèptima.

14.3. Serà compatible la concurrència simultània si es té dret a més d'una prelació. Les peticions s'atendran amb la prelació indicada en el punt anterior i, una vegada que s'haja obtingut destinació, no es tindran en compte les restants peticions.

14.4. L'ordre de prioritat en el concurs dels llocs de treball estarà donat per la puntuació obtinguda segons el barem que figura com a annex I de la present resolució.

14.5. Sense perjudici d'allò que s'ha disposat respecte als drets preferents arreplegats en la base setena d'aquesta convocatòria, en el cas que es produïren empats en el total de les puntuacions, aquests es resoldran atenent successivament la puntuació més alta en cada un dels apartats del barem d'acord amb l'ordre en què hi apareixen. Si persisteix l'empat, caldrà ajustar-se a la puntuació obtinguda en els distints subapartats per l'ordre, igualment, en què apareixen en el barem.



En ambdós casos, la puntuació que es prenga en consideració en cada apartat no podrà excedir la puntuació màxima establida per a cada un d'aquests en el barem, ni, en el supòsit dels subapartats, la que corresponga com a màxim a l'apartat en què es troben inclosos. Quan en aplicar aquests criteris algun o alguns dels subapartats arribe a la màxima puntuació atorgada a l'apartat a què pertany, no es prendran en consideració les puntuacions de la resta de subapartats. Si cal, s'utilitzaran successivament com a criteris de desempat l'any en què es va convocar el procediment selectiu a través del qual es va ingressar en el respectiu cos i la puntuació per la qual va resultar seleccionat.



14.6. És requisit imprescindible per a sol·licitar i ser adjudicat un lloc determinat, posseir l'especialitat per al seu exercici i el requisit lingüístic del lloc.







Quinze. Adjudicació provisional i definitiva de destinacions

15.1. Vistes les reclamacions presentades contra la relació provisional de participants i una vegada aprovada la relació provisional de vacants, així com les puntuacions definitives corresponents al barem de mèrits, es procedirà a la publicació de l'adjudicació provisional de destinacions. En aquesta resolució s'indicaran els llocs en què es troben exposades al públic les mencionades adjudicacions, que a més es publicaran en pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.



15.2. Les persones participants podran presentar reclamacions contra la resolució provisional, a través de l'òrgan en què van presentar la seua instància de participació en el termini de 10 dies hàbils a partir de la seua publicació, davant de la Direcció General de Personal Docent.



15.3. Ateses les reclamacions a què es refereix l'apartat anterior, i una vegada publicades les vacants definitives, es procedirà a dictar la resolució per la qual s'aproven les adjudicacions definitives d'aquest concurs de trasllats, i es declararan desestimades les al·legacions no incloses. Aquesta resolució es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

15.4. Les destinacions adjudicades en la resolució definitiva seran irrenunciables. Només podrà obtindre's una única destinació, encara que es concórreguen a diferents tipus de places sense perjudici del que estableix la base dèsset d'aquesta resolució.

15.5. En el cas que es presentara en termini i forma més d'una reclamació telemàtica, solament es tindrà en compte l'última presentada.





Setze. Desistiments i renúncies

16.1. Les persones participants que concursen amb caràcter voluntari podran desistir de la seua participació en el concurs, entenent que aquest afecta totes les peticions consignades en la seua instància de participació, en el termini de dos dies hàbils, a comptar des de l'endemà de la publicació del llistat provisional de destinacions.

16.2. No s'admetran renúncies a l'adjudicació definitiva de destinacions, excepte en el supòsit contemplat per la base quinze, apartat 4 d'aquesta norma. No obstant això, una vegada publicada la puntuació definitiva del barem si la persona participant voluntàriament no accedeix al programa informàtic per a realitzar peticions en el termini establit a aquest efecte, decaurà en el seu dret de continuar en el procediment, i hi figurarà com a exclòs o exclosa.



Dèsset. Irrenunciabilitat de destinacions i presa de possessió

17.1. Les destinacions adjudicades en la resolució definitiva són irrenunciables. No obstant això, quan es participe simultàniament per distints cossos docents i s'obtinga destinació en més d'un, o bé s'obtinga una segona destinació en un cos diferent d'aquell en el qual tenia destinació definitiva, s'haurà d'optar per un d'aquests en el termini de 10 dies naturals següents a la publicació de la resolució definitiva, a través de la pàgina web https://ovidoc.edu.gva.es. Si no es realitza la dita opció en el termini indicat, s'haurà de prendre possessió de la plaça obtinguda corresponent al cos des del qual s'ha participat en situació de servei actiu.

17.2. La presa de possessió en les noves destinacions que s'obtinguen d'acord amb el que disposa la present resolució tindrà lloc l'1 de setembre de 2020, i se cessarà en el de procedència el 31 d'agost de 2020.

No obstant això, els professors i les professores que hagen obtingut destinació en aquest concurs hauran de romandre en els seus centres d'origen, quan així ho establisca la direcció territorial o administració educativa de què depenguen, fins que concloguen les activitats imprescindibles previstes per a la finalització del curs escolar.



Díhuit. Reingrés del personal excedent al servei actiu

Els funcionaris i funcionàries excedents que reingressen al servei actiu, com a conseqüència del concurs, presentarà davant de la direcció territorial de què depenga el centre obtingut, abans de la presa de possessió de la plaça, còpia compulsada de la resolució per la qual se li va declarar en excedència, el certificat de delictes de naturalesa sexual, així com declaració jurada o promesa de no trobar-se separat o separada per mitjà d'expedient disciplinari de cap cos o escala de l'Administració de l'Estat, de les comunitats autònomes o de la local, ni d'estar inhabilitat o inhabilitada per a l'exercici de les funcions públiques.





Dènou. Altres normes

19.1. Amb caràcter general cada petició es compon del codi de centre o de localitat i del codi d'especialitat.

19.2. Els funcionaris i funcionàries que participen en aquest procediment, que sol·liciten i obtinguen l'excedència en el transcurs de la seua resolució, o cessen en el servei actiu per qualsevol altra causa, es consideraran excedents o cessants en la plaça que els corresponga en la resolució definitiva.

19.3. Podrà ser anul·lada la destinació obtinguda per qualsevol persona que concurse que no s'haja ajustat a les normes de la convocatòria o no coincidisca amb les característiques declarades en la sol·licitud i la documentació corresponent.

19.4. Les persones participants que obtinguen plaça en aquestes convocatòries i durant la seua tramitació hagen permutat les seues destinacions, estaran obligats a prendre possessió del lloc per al qual han sigut nomenats o nomenades, i s'anul·larà la permuta que se'ls haguera concedit.



Vint. Procediment especial de mobilitat per raó de violència de gènere



Al marge del present concurs de trasllats, en qualsevol moment i en compliment del que estableix l'article 4.1 del Reial decret 1364/2010, de 29 d'octubre, les funcionàries víctimes de violència de gènere que per a fer efectiva la seua protecció o el dret a l'assistència social integral, estiguen obligades a abandonar la plaça o lloc on estaven prestant els seus serveis, tindran dret al trasllat a una altra plaça o lloc propi del seu cos, d'anàlogues característiques, sense necessitat que siga vacant de necessària cobertura. La Direcció General de Personal Docent de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport estarà obligada a comunicar-los les vacants ubicades en la mateixa localitat o en les localitats que les interessades expressament sol·liciten.



Podran sol·licitar aquest trasllat per escrit a la Direcció General de Personal Docent de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, indicar la localitat o localitats on desitgen ser destinades i adjuntar còpia de la documentació que acredite la condició de víctima de violència de gènere, d'acord amb la legislació vigent. En aquesta actuació es protegirà la intimitat de la víctima en especial les seues dades personals, les dels seus descendents i les de qualsevol persona que estiga sota la seua guarda o custòdia.



Vint-i-un. Efectes

Aquesta resolució entrarà en vigor l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



De conformitat amb el que estableixen els articles 112, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra aquest acte, que posa fi a la via administrativa, es podrà recórrer potestativament en reposició o bé es podrà plantejar directament un recurs contenciós administratiu en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:

a) El recurs de reposició s'haurà d'interposar davant de la directora general de Personal Docent d'aquesta conselleria en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de publicar-se.

b) El recurs contenciós administratiu s'haurà de plantejar davant del Jutjat Contenciós Administratiu de València en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de publicar-se.



València, 25 d'octubre de 2019.– La directora general de Personal Docent: M. Ángeles Herranz Ábalos.

ANNEX I

Especificacions a les quals s'han d'ajustar els barems de prioritats en l'adjudicació

de destinacions per mitjà de procediment de provisió en el cos de mestres



MÈRITS VALORACIÓ DOCUMENTS JUSTIFICATIUS (1)

1. Antiguitat

1.1. Antiguitat en el centre

1.1.1. Per cada any de permanència ininterrompuda com a personal funcionari de carrera amb destinació definitiva en el centre des del qual concursa.

A l'efecte d'aquest subapartat únicament seran computables els serveis prestats com a personal funcionari de carrera en el cos o cossos al qual corresponga la vacant. Full de serveis expedit per l'administració educativa competent o títol administratiu o credencial amb diligències de les diferents preses de possessions i cessaments que haja tingut des del seu nomenament com a funcionària o funcionari de carrera o, si és el cas, dels corresponents documents d'inscripció en els registres de personal.

Pel primer i segon anys: La fracció d'any es computarà a raó de 0,1666 punts per cada mes complet. 2,0000 punts per any

Pel tercer any: La fracció d'any es computarà a raó de 0,3333 punts per cada mes complet. 4,0000 punts

Pel quart i següents: La fracció d'any es computarà a raó de 0,5000 punts per cada mes complet. 6,0000 punts per any

Per a la valoració del subapartat 1.1.1 es tindran en compte les situacions següents:

– Es considera com a centre des del qual es participa en el concurs aquell a la plantilla del qual pertanga l'aspirant amb destinació definitiva, o en el qual s'estiga adscrit, sempre que aquesta situació implique pèrdua de la seua destinació docent; són únicament computables per aquest subapartat els serveis prestats com a personal funcionari de carrera en el cos al qual corresponga la vacant.

– En els supòsits de personal funcionari docent en adscripció temporal en centres públics espanyols a l'estranger, o en supòsits anàlegs, la puntuació d'aquest subapartat vindrà donada pel temps de permanència ininterrompuda en aquesta adscripció. Aquest mateix criteri se seguirà amb els qui van ser nomenats per a llocs o altres serveis d'investigació i suport a la docència de l'Administració educativa sempre que el nomenament haja suposat la pèrdua de la seua destinació docent.

Quan se cesse en l'adscripció i s'incorpore com a provisional a la seua administració educativa d'origen, es considerarà com a centre des del qual es participa la destinació servida en adscripció, a la qual s'acumularan, si és el cas, els serveis prestats provisionalment amb posterioritat en qualsevol altre centre.

– Quan es participe des de la situació de provisionalitat per haver-se-li suprimit la plaça o lloc que s'exercia amb caràcter definitiu, per haver perdut la seua destinació en compliment de sentència o resolució de recurs, o per provindre de la situació d'excedència forçosa, es considerarà com a centre des del qual es participa l'últim en què s'ha servit amb caràcter definitiu, al qual s'acumularan, si és el cas, els serveis prestats provisionalment, amb posterioritat, en qualsevol centre. Així mateix, tindran dret, a més, al fet que se'ls acumulen al centre de procedència els serveis prestats amb caràcter definitiu en el centre immediatament anterior a l'últim en què s'ha servit amb caràcter definitiu. Si és el cas, aquesta acumulació s'estendrà als serveis prestats amb caràcter definitiu en els centres que, successivament, els van ser suprimits.

En cas que no s'haja exercit una altra destinació definitiva diferent de la suprimida, tindrà dret al fet que se li acumulen al centre de procedència els serveis prestats amb caràcter provisional abans de l'obtenció d'aquella; en aquest cas, la puntuació a atorgar s'ajustarà al que es disposa en el subapartat 1.1.2 del barem.

– El que es disposa en els dos paràgrafs anteriors serà igualment aplicable als qui participen en el concurs per haver perdut la seua destinació en compliment de sanció disciplinària de trasllat forçós amb canvi de localitat de destinació.

– En els supòsits de primera destinació definitiva obtinguda després de la supressió de la plaça o lloc que s'exercia anteriorment amb caràcter definitiu, es consideraran com a serveis prestats en el centre des del qual es concursa els serveis que s'acrediten en el centre el qual se'ls va suprimir la plaça i, si és el cas, els prestats amb caràcter provisional amb posterioritat a la mencionada supressió. Aquest mateix criteri s'aplicarà als qui hagen obtingut la primera destinació després d'haver perdut l'anterior per compliment de sentència, resolució de recurs, o per provindre de la situació d'excedència forçosa.



1.1.2. Per cada any com a personal funcionari de carrera en situació de provisionalitat, sempre que es participe des d'aquesta situació: 2,0000 punts Full de serveis expedit per l'administració educativa competent o títol administratiu o credencial amb diligències de les diferents preses de possessions i cessaments que haja tingut des del seu nomenament com a funcionària o funcionari de carrera o, si és el cas, dels corresponents documents d'inscripció en els registres de personal.

La fracció d'any es computarà a raó de 0,1666 punts per cada mes complet.

Quan es tracte personal funcionari de carrera que participe amb caràcter voluntari des de la seua primera destinació definitiva obtinguda per concurs, a la puntuació corresponent al subapartat 1.1.1 se li sumarà l'obtinguda per aquest subapartat. Una vegada obtinguda una nova destinació, no podrà acumular-se aquesta puntuació.

1.1.3. Per cada any com a personal funcionari de carrera en plaça, lloc o centre que tinga la qualificació d'especial dificultat (vegeu disposició complementària segona):.......

La fracció d'any es computarà a raó de 0,1666 punts per cada mes complet.

Aquesta puntuació s'afegirà a la puntuació obtinguda pels subapartats 1.1.1 o 1.1.2.

Quan es tracte de personal funcionari de carrera que participe amb caràcter voluntari des de la seua primera destinació definitiva obtinguda per concurs, a la puntuació corresponent al subapartat 1.1.1 se li sumarà l'obtinguda per aquest subapartat. Una vegada obtinguda una nova destinació, no podrà acumular-se aquesta puntuació.

No obstant això, no es computarà a aquests efectes el temps que s'haja romàs fora del centre en situació de serveis especials, en comissió de serveis, amb llicències per estudis o en supòsits anàlegs, que impliquen la no-presència física durant el curs escolar del funcionari en el centre de destinació. 2,0000 punts – Full de serveis expedit per l'administració educativa competent, acompanyada d'una certificació expedida per aquella, acreditativa que la plaça, lloc o centre, té aquesta qualificació, o

– Certificació de l'administració educativa competent on conste la data de començament i fi de la prestació efectiva dels serveis prestats en aquesta plaça, lloc o centre, especificant-se que aquests tenen la qualificació d'especial dificultat.

1.2. Antiguitat en el cos

1.2.1. Per cada any de serveis efectius prestats en situació de servei actiu com a personal funcionari de carrera en el cos o cossos als quals corresponga la vacant:

Les fraccions d'any es computaran a raó de 0,1666 punts per cada mes complet. 2,0000 punts Full de serveis expedit per l'administració educativa competent o títol administratiu o credencial amb diligències de les diferents preses de possessions i cessaments que haja tingut des del seu nomenament com a funcionària o funcionari de carrera o, si és el cas, dels corresponents documents d'inscripció en els registres de personal.

1.2.2. Per cada any de serveis efectius com a personal funcionari de carrera en altres cossos docents als quals es refereix la LOE del mateix o superior subgrup:

Les fraccions d'any es computaran a raó de 0,1250 punts per cada mes complet. 1,5000 punts Full de serveis expedit per l'administració educativa competent o títol administratiu o credencial amb diligències de les diferents preses de possessions i cessaments que haja tingut des del seu nomenament com a funcionària o funcionari de carrera o, si és el cas, dels corresponents documents d'inscripció en els registres de personal.

1.2.3. Per cada any de serveis efectius com a personal funcionari de carrera en altres cossos docents als quals es refereix la LOE de subgrup inferior:

Les fraccions d'any es computaran a raó de 0,0625 punts per cada mes complet. 0,7500 punts Full de serveis expedit per l'administració educativa competent o títol administratiu o credencial amb diligències de les diferents preses de possessions i cessaments que haja tingut des del seu nomenament com a funcionària o funcionari de carrera o, si és el cas, dels corresponents documents d'inscripció en els registres de personal.

– En els supòsits contemplats en aquest apartat 1, al personal funcionari de carrera dels cossos de catedràtics d'Ensenyament Secundari, d'escoles oficials d'idiomes i d'Arts Plàstiques i Disseny, a l'efecte d'antiguitat tant en el centre com en el cos, se'ls valoraran els serveis prestats com a personal funcionari de carrera dels corresponents cossos de professors, així com els prestats com a personal funcionari de carrera dels antics cossos de catedràtics de Batxillerat, d'escoles oficials d'idiomes i de professors de Terme d'Arts Plàstiques i d'Oficis Artístics.

– Els serveis a què s'al·ludeix en els subapartats 1.2.2. i 1.2.3, no seran tinguts en compte en els anys en què foren simultanis entre si o amb els serveis dels subapartats 1.1.1. o 1.1.2.

– A l'efecte dels subapartats 1.1.1, 1.1.2, 1.2.1, 1.2.2 i 1.2.3, seran computats els serveis que s'hagueren prestat en situació de serveis especials, expressament declarats com a tals en els apartats previstos en l'article 87 del text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic (TRLEBEP), aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, així com les situacions d'idèntica naturalesa establides per disposicions anteriors a la citada Llei. Igualment seran computats, a aquest efecte, el temps d'excedència per cura de familiars declarada d'acord amb l'art. 89.4 del mencionat TRLEBEP aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, que no podrà excedir de tres anys.

2. Pertinença als cossos de catedràtics

Per a ser personal funcionari de carrera dels cossos de catedràtics d'Ensenyament Secundari, de Música i Arts Escèniques, d'escoles oficials d'idiomes i d'Arts Plàstiques i Disseny: 5,0000 punts Full de serveis expedit per l'administració educativa competent on conste la pertinença al cos de catedràtics o fotocòpia compulsada del títol administratiu o credencial o, si és el cas, el butlletí o diari oficial en el qual aparega el seu nomenament.

3. Mèrits acadèmics

A l'efecte de ser valorats per aquest apartat, únicament es tindran en compte, els títols universitaris oficials amb validesa a l'Estat espanyol.

(Vegeu disposició complementària tercera) MÀXIM

10 PUNTS

3.1. Doctorat, postgraus i premis extraordinaris:

3.1.1. Per posseir el títol de doctor: 5,0000 punts Fotocòpia compulsada del títol o certificació de l'abonament dels drets d'expedició del títol o certificat supletori de la titulació expedits d'acord amb el que es preveu, si s'escau, en l'Ordre de 8 de juliol de 1988 per a l'aplicació dels Reials decrets 185/1985, de 23 de gener, i 1496/1987, de 6 de novembre, en matèria d'expedició de títols universitaris oficials (BOE 13), en l'Ordre de 13 d'agost de 2007 (BOE 21), o en el Reial decret 1002/2010, de 5 d'agost, sobre expedició de títols universitaris oficials (BOE 6 d'agost).

3.1.2. Pel títol universitari oficial de màster diferent del requerit per a l'ingrés a la funció pública docent per a l'obtenció de la qual s'hagen exigit, almenys, 60 crèdits: 3,0000 punts La mateixa documentació justificativa que s'indica per a justificar els mèrits del subapartat 3.1.1.

3.1.3. Pel reconeixement de suficiència investigadora o el certificat-diploma acreditatiu d'estudis avançats:

Aquest mèrit no es valorarà quan haja sigut al·legat el títol de doctor. 2,0000 punts Fotocòpia compulsada del certificat-diplomada corresponent.

3.1.4. Per haver obtingut premi extraordinari en el doctorat, en la llicenciatura o grau o, en el cas de les titulacions atorgades pels conservatoris superiors de Música, per l'esment honorífic en el grau superior: 1,0000 punt Fotocòpia compulsada de la seua documentació justificativa.

3.2. Altres titulacions universitàries:

Les titulacions universitàries de caràcter oficial, en cas que no hagen sigut les exigides amb caràcter general per a l'ingrés en el cos des del qual es participa, es valoraran de la forma següent:

3.2.1. Titulacions de grau:

Pel títol universitari oficial de grau o equivalent:............... 5,0000 punts La mateixa documentació justificativa que s'indica per a justificar els mèrits del subapartat 3.1.1.

3.2.2. Titulacions de primer cicle:

Per la segona i restants diplomatures, enginyeries tècniques, arquitectures tècniques o títols declarats legalment equivalents i pels estudis corresponents al primer cicle d'una llicenciatura, arquitectura o enginyeria:

En cas de personal funcionari docent del subgrup A2, no es valorarà per aquest apartat, en cap cas, el primer títol o estudis d'aquesta naturalesa que es presente.

En cas de personal funcionari docent del subgrup A1, no es valoraran per aquest apartat, en cap cas, el títol o estudis d'aquesta naturalesa que haja sigut necessari superar per a l'obtenció del primer títol de llicenciat, enginyer o arquitecte que es presente.

No es valoraran els primers cicles que hagen permés l'obtenció d'altres titulacions acadèmiques de cicle llarg que s'al·leguen com a mèrits. 3,0000 punts Fotocòpia compulsada de tots els títols que es posseïsquen o certificat de l'abonament dels drets d'expedició expedida d'acord amb el que preveu l'Ordre de 8 de juliol de 1988 (B.O.E del 13).

Per a la valoració dels estudis corresponents al primer cicle d'una llicenciatura, arquitectura o enginyeria, certificació acadèmica on conste de manera expressa que s'han superat totes les assignatures o crèdits conduents per a l'obtenció dels dits títol o cicles.

3.2.3. Titulacions de segon cicle:

Pels estudis corresponents al segon cicle de llicenciatures, enginyeries, arquitectures o títols declarats legalment equivalents:

En cas de personal funcionari docent del subgrup A1, no es valoraran per aquest apartat, en cap cas, els estudis d'aquesta naturalesa que haja sigut necessari superar (primer cicle, segon cicle, o, si és el cas, ensenyaments complementaris), per a l'obtenció del primer títol de llicenciat, enginyer o arquitecte que es presente.

Les titulacions només de segon cicle i els títols declarats equivalents amb caràcter general al títol universitari de llicenciat, únicament es valoraran com un segon cicle. 3,0000 punts

3.3. Titulacions d'ensenyaments de règim especial i de la formació professional:

Les titulacions d'ensenyaments de règim especial atorgades per les escoles oficials d'idiomes, conservatoris professionals i superiors de Música i Dansa i escoles d'art, així com les de la formació professional, cas de no haver sigut les exigides com a requisit per a ingrés en la funció pública docent o, si és el cas, que no hagen sigut necessàries per a l'obtenció del títol al·legat, es valoraran de la forma següent:

a) Per cada certificat de nivell C2 del Consell d'Europa:

b) Per cada certificat de nivell C1 del Consell d'Europa:

c) Per cada certificat de nivell B2 del Consell d'Europa:

d) Per cada certificat de nivell B1 del Consell d'Europa:

Quan pertoque valorar les certificacions assenyalades en els apartats anteriors, només es considerarà la de nivell superior que presente el participant. 4,0000 punts

3,0000 punts

2,0000 punts

1,0000 punt





En el cas de les titulacions dels apartats a), b), c) i d) (certificats de les escoles oficials d'idiomes):

– Fotocòpia compulsada del certificat/títol que es posseïsca o, si és el cas, certificació acreditativa de l'expedició del títol o certificació acreditativa d'haver superat els estudis conduents a obtindre'l.

e) Per cada títol de tècnic superior d'Arts Plàstiques i Disseny, tècnic esportiu superior o tècnic superior de Formació Professional o equivalent: 2,0000 punts En cas de titulacions de l'apartat e:

– Certificació acadèmica en la qual conste de manera expressa que s'han superat totes les assignatures o crèdits conduents a l'obtenció d'aquests títols.

f) Per cada títol professional de Música o Dansa: 1,5000 punts En el cas de les titulacions de l'apartat f (títol professional de Música o Dansa):

– Fotocòpia compulsada del certificat/títol que es posseïsca o, si és el cas, certificació acreditativa de l'expedició del títol o certificació acreditativa d'haver superat els estudis conduents a obtindre'l.

4. Exercici de càrrecs directius i altres funcions:

(Vegeu disposició complementària quarta) MÀXIM

20 PUNTS

4.1. Per cada any com a director/a de centres públics docents en centres de professors i recursos o institucions anàlogues establides per les administracions educatives en les seues convocatòries específiques, així com director/a D'agrupacions de llengua i cultura espanyoles:..................

La fracció d'any es computarà a raó de 0,3333 punts per cada mes complet. 4,0000 punts Full de serveis expedit per l'administració educativa competent en la qual consten les preses de possessió i cessament en aquests càrrecs o fotocòpia compulsada del nomenament, amb diligència de possessió i cessament o, si és el cas, certificació en la qual conste que a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds es continua en el càrrec.

4.2. Per cada any com a vicedirector/a, subdirector/a, cap d'estudis, secretari/ària i assimilats en centres públics docents:

La fracció d'any es computarà a raó de 0,2083 punts per cada mes complet. 2,5000 punts La mateixa documentació justificativa que s'indica per a justificar els mèrits del subapartat 4.1.

4.3. Altres funcions docents: Fins a 5,0000 punts

Per cada any com a coordinador/a de cicle, cap de seminari, departament o divisió de centres públics docents, assessor/a de formació permanent o director/a d'un equip d'orientació educativa i psicopedagògica coordinador d'etapa, coordinador d'aula d'informàtica, coordinador de tecnologies d'informació i comunicació, coordinador de formació en el centre, coordinador didàctica EOI o les figures anàlogues establides en la normativa vigent, així com per l'acompliment de la funció tutorial exercida a partir de l'entrada en vigor de la LOE:

La fracció d'any es computarà a raó de 0,0833 punts per cada mes complet. 1,0000 punt Full de serveis expedit per l'administració educativa competent en la qual consten les preses de possessió i cessament en aquestes funcions, o fotocòpia compulsada del nomenament, amb diligència de possessió i cessament o, si és el cas, certificació en la qual conste que a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds es continua exercint la funció docent.

Pels subapartats 4.1, 4.2, 4.3, 6.4 i 6.6 només es valorarà el seu exercici com a personal funcionari de carrera. En cas que s'haja exercit simultàniament més d'un d'aquests càrrecs i/o funcions, no podrà acumular-se la puntuació, i es valorarà el que puga resultar més avantatjós per al concursant. A aquest efecte, en cas de personal funcionari de carrera dels cossos de catedràtics d'Ensenyament Secundari, d'escoles oficials d'idiomes i d'Arts Plàstiques i Disseny, es tindran en compte els serveis prestats en aquests càrrecs com a personal funcionari de carrera dels corresponents cossos de professors, incloent-hi els prestats com a personal funcionari dels antics cossos de catedràtics de Batxillerat, catedràtics d'escoles oficials d'idiomes i professors de terme d'escoles d'Arts Aplicades i Oficis Artístics.



5. Formació i perfeccionament MÀXIM

10 PUNTS

5.1. Activitats de formació superades Fins a 6,0000 punts

Per activitats superades que tinguen com a objecte el perfeccionament sobre aspectes científics i didàctics de les especialitats del cos al qual pertanga el participant, a les places o llocs als quals opte o relacionades amb l'organització escolar o amb les tecnologies aplicades a l'educació, organitzades pel Ministeri d'Educació, les administracions educatives de les comunitats autònomes, per institucions sense ànim de lucre, sempre que aquestes activitats hagen sigut homologades o reconegudes per les administracions educatives, així com les organitzades per les universitats.



Es puntuaran amb 0,1000 punts per cada 10 hores d'activitats de formació acreditades. A aquest efecte, se sumaran les hores de totes les activitats, no puntuant-se la resta del nombre d'hores inferiors a 10. Quan les activitats estiguen expressades en crèdits, es considerarà que cada crèdit equival a 10 hores. Fotocòpia compulsada del certificat d'aquestes expedit per l'entitat organitzadora en el qual conste de manera expressa el nombre d'hores de durada de l'activitat. En el cas de les organitzades per les institucions sense ànim de lucre, caldrà, a més, acreditar fefaentment el reconeixement o l'homologació d'aquestes activitats per l'administració educativa corresponent, o certificat d'inscripció en el registre de formació de l'administració educativa.

De conformitat amb l'establit en l'Ordre 65/2012, de 26 d'octubre, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, que estableix el model de formació permanent del professorat i el disseny, reconeixement i registre de les activitats formatives, per al reconeixement de la participació en cursos de formació permanent organitzats per les universitats, el certificat haurà de reflectir el nombre d'hores i estar signat pel rector o vicerector competent en la matèria o pel cap del servei responsable de la formació permanent de la universitat.

5.2. Per la impartició de les activitats de formació i perfeccionament indicades en el subapartat 5.1

Es puntuarà amb 0,1000 punts per cada 3 hores d'activitat de formació acreditades. A aquest efecte, se sumaran les hores de totes les activitats, no puntuant-se la resta de nombre d'hores inferiors a 3. Quan les activitats estiguen expressades en crèdits, es considerarà que cada crèdit equival a 10 hores. Fins a 3,0000 punts Fotocòpia compulsada del certificat o document acreditatiu de la impartició de l'activitat. en el qual conste de manera expressa el nombre d'hores de durada de l'activitat.

En el cas de les organitzades per les institucions sense ànim de lucre, caldrà, a més, acreditar fefaentment el reconeixement o homologació d'aquestes activitats per l'administració educativa corresponent, o certificat d'inscripció en el registre de formació de l'administració educativa.

En el cas de les organitzades per universitats, el certificat acreditatiu haurà de ser expedit pel rector o vicerector competent en la matèria o pel cap del servei responsable de la formació permanent de la universitat.

5.3. Per cada especialitat de la qual siga titular corresponent al cos pel qual es concursa i diferent de la d'ingrés en aquest, adquirida a través del procediment d'adquisició de noves especialitats previstos en els reials decrets 850/1993, de 4 de juny; 334/2004, de 27 de febrer, i 276/2007, de 23 de febrer:

(A l'efecte d'aquest subapartat, en el cas dels cossos de catedràtics es valoraran les especialitats adquirides en el corresponent cos de professors) 1,0000 punt Fotocòpia compulsada de la credencial d'adquisició de la nova especialitat expedida per l'administració educativa corresponent.

6. Altres mèrits: MÀXIM

15 PUNTS

6.1. Publicacions, materials curriculars i coneixement de llengües estrangeres curriculars:



Per publicacions de caràcter didàctic i científic sobre disciplines objecte del concurs o directament relacionades amb aspectes generals del currículum o amb l'organització escolar i per l'elaboració de materials curriculars per encàrrec de les administracions educatives.

Aquelles publicacions que, estant obligades a consignar l'ISBN en virtut del que es disposa en el Decret 2984/1972, de 2 de novembre modificat pel Reial decret 2063/2008, de 12 de desembre o, si és el cas, ISSN o ISMN, manquen d'aquests, no seran valorades, així com aquelles en les quals l'autor siga el seu editor.

Per a la valoració d'aquestes publicacions, s'hauran de presentar els documents justificatius indicats en aquest subapartat amb les exigències que així s'indiquen.

Puntuació específica assignable als mèrits baremables per aquest apartat: Fins a 8,0000 punts – En cas de documents en format electrònic, per a ser valorats hauran d'anar acompanyats per un informe en el qual l'organisme emissor certifique en quina base de dades bibliogràfica apareix la publicació. En aquest document s'indicaran a més, les següents dades: el títol de la publicació, autor/s, data de la publicació i dipòsit legal.

a) Llibres en els seus diferents formats (paper o electrònic):

– Autor.........................................................................

– Coautor......................................................................

– 3 autors......................................................................

– 4 autors......................................................................

– 5 autors......................................................................

– Més de 5 autors.........................................................

Fins a 1,0000 punt

Fins a 0,5000 punts

Fins a 0,4000 punts

Fins a 0,3000 punts

Fins a 0,2000 punts

Fins a 0,1000 punts – En cas de llibres (en paper, DVD o CD), la documentació següent:

* Certificat de l'editorial on conste el títol del llibre, autor/s, ISBN, dipòsit legal i data primera edició, el nombre d'exemplars i que la difusió d'aquests ha sigut en llibreries comercials.

En relació amb els llibres editats per administracions públiques i universitats (públiques/privades) que no s'han difós en llibreries comercials, a més de les dades anteriors, en el certificat han de constar els centres de difusió (centres educatius, centres de professors, institucions culturals, etc.).

En els casos en què l'editorial o associació hagen desaparegut, les dades requerides en aquest certificat hauran de justificar-se per qualsevol mitjà de prova admissible en dret.

b) Revistes en els seus diferents formats (paper o electrònic):

– Autor.........................................................................

– Coautor......................................................................

– 3 o més autors............................................................ Fins a 0,2000 punts

Fins a 0,1000 punts

Fins a 0,0500 punts – En cas de revistes (en paper, DVD o CD), la documentació següent:

* Certificat en el qual conste el nombre d'exemplars, llocs de distribució i venda, o associació científica o didàctica legalment constituïda a la qual pertany la revista, títol de la publicació, autor/s, ISSN o ISMN, dipòsit legal i data d'edició.

En relació amb les revistes editades per administracions públiques i universitats (públiques/privades) que no s'han difós en establiments comercials, a més de les dades anteriors, en el certificat han de constar els centres de difusió (centres educatius, centres de professors, institucions culturals, etc.).

c) Materials curriculars:

– 1 autor........................................................................

– 2 autors......................................................................

– 3 o més autors............................................................

Fins a 0,3000 punts

Fins a 0,1500 punts

Fins a 0,1000 punts En relació amb els materials curriculars:

Certificat de participació en l'elaboració de materials curriculars inscrit en el registre general de formació permanent del professorat d'aquesta conselleria.

d) Certificat de Capacitació per a l'Ensenyament en Llengua Estrangera que acredite una competència lingüística de, almenys, un nivell B2 del Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües: 4,0000 punts Certificat o títol corresponent d'acord amb el que s'estableix en l'Ordre 17/2013, de 15 d'abril, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es regulen les titulacions administratives que faculten per a l'ensenyament en valencià, del valencià i en llengües estrangeres en els ensenyaments no universitaris a la Comunitat Valenciana, i en la Resolució de 4 de juny de 2013, de la Direcció General d'Innovació, Ordenació i Política Lingüística, per la qual es dicten instruccions sobre l'expedició de les titulacions administratives que faculten per a l'ensenyament en valencià, del valencià i en llengües estrangeres en els ensenyaments no universitaris a la Comunitat Valenciana, o estar-ne exempt d'acord amb la disposició addicional segona de l'Ordre 17/2013.

6.2. Per premis d'àmbit autonòmic, nacional o internacional convocats pel Ministeri d'Educació o per les administracions educatives.

Per la participació en projectes d'investigació o innovació en l'àmbit de l'educació. Fins a 2,5000 punts L'acreditació justificativa d'haver obtingut els premis corresponents expedida per les entitats convocants, o d'haver participat en els projectes d'investigació o innovació expedits per l'administració educativa corresponent.

6.3. Mèrits artístics i literaris:

– Per premis en exposicions o en concursos o en certàmens d'àmbit autonòmic, nacional o internacional.

– Per composicions o coreografies estrenades com a autor o enregistraments amb dipòsit legal.

– Concerts com a director, solista, ballarí, solista en l'orquestra o en agrupacions cambrístiques (duos, trios, quartets…)

– Per exposicions individuals o col·lectives. Fins a 2,5000 punts – En el cas dels premis: certificat de l'entitat que emet el premi on conste el nom del premiat/s, en àmbit d'aquest, i la categoria del premi.

– En el cas de les composicions: certificat o document acreditatiu en el qual figure que és l'autor i el dipòsit legal de la composició.

– En el cas dels enregistraments: certificat o document acreditatiu en el qual figure que és l'autor o intèrpret i el dipòsit legal d'aquest.

– En el cas dels concerts: programes on conste la participació de l'interessat i certificació de l'entitat organitzadora on conste la realització del concert i la participació com a director, solista o solista amb orquestra/grup.

– En cas d'exposicions: programes on conste la participació de l'interessat i certificació de l'entitat organitzadora.

6.4. Per cada any de servei exercint llocs en l'administració educativa de nivell de complement de destinació igual o superior a l'assignat al cos pel qual participa:

La fracció d'any es computarà a raó de 0,1200 punts per cada mes complet. 1,5000 punts Fotocòpia compulsada del nomenament expedit per l'administració educativa competent amb diligència de possessió i cessament o, si és el cas, certificació que en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds es continua en el lloc.

6.5. Per cada convocatòria en la qual s'haja actuat efectivament com a membre dels tribunals dels procediments selectius d'ingrés o accés als cossos docents als quals es refereix la LOE

Per aquest subapartat, únicament es valorarà haver format part dels tribunals a partir de l'entrada en vigor del Reial decret 276/2007, de 23 de febrer (BOE 2 de març). 0,5000 punts Certificat expedit per l'òrgan de l'administració educativa convocant que tinga la custòdia de les actes dels tribunals d'aquests procediments.

6.6. Per cada curs de tutorització de les pràctiques del títol universitari oficial de màster o títols universitaris de, si escau, de la formació equivalent regulada per l'Ordre EDU/2645/2011, de 23 de setembre (BOE 5 d'octubre), per a acreditar la formació pedagògica i didàctica exigida per a exercir la docència en determinats ensenyaments del sistema educatiu, així com per la tutorització de les pràctiques per a l'obtenció dels títols universitaris de grau que ho requerisquen: 0,1000 punts Certificat expedit per l'administració educativa competent o, si és el cas, del director del centre públic docent en el qual s'haja realitzat la tutorització, amb indicació del curs acadèmic i durada de les pràctiques.

6.7. Coneixement del valencià: MÀXIM

5 PUNTS

Diploma Mestre de Valencià: 5,0000 punts Certificat o títol corresponent d'acord amb el que s'estableix en l'Ordre 17/2013, de 15 d'abril, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es regulen les titulacions administratives que faculten per a l'ensenyament en valencià, del valencià i en llengües estrangeres en els ensenyaments no universitaris a la Comunitat Valenciana i en la Resolució de 4 de juny de 2013, de la Direcció General d'Innovació, Ordenació i Política Lingüística, per la qual es dicten instruccions sobre l'expedició de les titulacions administratives que faculten per a l'ensenyament en valencià, del valencià i en llengües estrangeres en els ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Certificat de nivell C2 de Coneixements de Valencià: 5,0000 punts Certificat expedit per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià o equivalent, conforme al que s'estableix en l'Ordre 7/2017, de 2 de març, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es regulen els certificats oficials administratius de coneixements de valencià de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, el personal examinador i l'homologació i la validació d'altres títols i certificats.





(1) Les convocatòries podran determinar que l'acreditació d'alguns dels mèrits es realitzen mitjançant els documents justificatius que a aquest efecte s'establisquen en aquelles o siguen incorporats d'ofici per l'administració convocant, quan així conste en els seus registres.







DISPOSICIONS COMPLEMENTÀRIES



Primera

Els mèrits al·legats per les persones participants han d'haver-se complit o reconegut en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds. Únicament es valoraran, per tant, els mèrits perfeccionats i acreditats que es posseïsquen fins a la finalització del termini.



Segona. Antiguitat

Correspondrà assignar puntuació pel subapartat 1.1.3 als participants en el concurs que es troben en les situacions següents:

– Els que participen en el concurs d'acord amb el subapartat 1.1.1 amb destinació definitiva en plaça, lloc o centre d'especial dificultat.

– Els que participen en el concurs d'acord amb el subapartat 1.1.2 i durant el temps de provisionalitat en què hagen estat en una plaça, lloc o centre d'especial dificultat.

– Els participants dels subapartats 1.1.1 i 1.1.2 que tinguen concedida una comissió de servei en una altra plaça, lloc o centre que tinga la qualificació d'especial dificultat.



Tercera. Mèrits acadèmics

1. Per a poder obtindre puntuació per altres titulacions universitàries de caràcter oficial, haurà de presentar-se fotocòpia compulsada de tots els títols que es posseïsquen, incloent-hi l'al·legat per a ingrés en el cos. S'aportaran els certificats de notes.

2. Pel que fa a la baremació de titulacions de primer cicle, no es considerarà com tal la superació d'algun dels cursos d'adaptació.

Per a la valoració de l'apartat 3.2 no es consideraran com a títols diferents les diferents especialitats o esments que s'assenten en una mateixa titulació.

3. En els subapartats del 3.1, només es valorarà un títol per cadascun d'aquests.

No es baremarà pel subapartat 3.1.2 cap títol de màster exigit per a ingrés a la funció pública docent.

Així mateix, a l'efecte del subapartat 3.1.2, quan s'al·legue el títol de doctor no es valorarà el títol de màster oficial que constituïsca un requisit d'accés al doctorat.

4. Quan els títols hagen sigut obtinguts a l'estranger o hagen sigut expedits per institucions docents d'altres països, haurà d'adjuntar-se a més la corresponent homologació.

5. No es baremaran pels subapartats 3.1 i 3.2 els títols universitaris no oficials que, d'acord amb la disposició addicional onzena del Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials, siguen expedits per les universitats en ús de la seua autonomia.



Quarta. Valoració dels càrrecs directius i altres funcions

1. Als efectes previstos en els subapartats 4.1, 4.2 i 4.3 del barem de mèrits, es consideraran centres públics assimilats als centres públics d'ensenyament secundari els següents:

– Instituts de Batxillerat

– Institut de Formació Professional

– Centres d'educació de persones adultes, sempre que impartisquen els mateixos ensenyaments que en els centres als quals es refereixen aquests subapartats.

– Centres d'ensenyaments integrats.

A aquests mateixos efectes, es consideren centres públics als quals corresponen les places dels cossos de catedràtics i professors de Música i Arts Escèniques de conservatoris de música:

– Conservatoris superiors de Música o Dansa.

– Conservatoris professionals de Música o Dansa.

– Conservatoris elementals de Música.

– Escoles superiors d'Art Dramàtic.

– Escola superior de Cant.

2. Als efectes previstos en el subapartat 4.2. del barem de mèrits, es consideraran com a càrrecs directius assimilats als centres públics d'ensenyament secundari els següents:

– Secretari adjunt

– Els càrrecs a què s'al·ludeix en aquest apartat exercits en Seccions de Formació Professional.

– Cap d'estudis adjunt.

– Cap de residència.

– Delegat del cap d'estudis d'institut de Batxillerat o similars en comunitats autònomes.

– Director – cap d'estudis de secció delegada.

– Director de secció filial.

– Director de centre oficial de patronat d'ensenyament mitjà.

– Administrador en centres de Formació Professional.

– Professor delegat en el cas de la secció de Formació Professional.



Els annexos II, III, IV, V, VI, i VII es publicaran en el lloc web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.







* * * * *







ANEXO I

Especificaciones a las que deben ajustarse los baremos de prioridades en la adjudicación de destinos

por medio de procedimiento de provisión en el cuerpo de maestros



MÉRITOS VALORACIÓN DOCUMENTOS JUSTIFICATIVOS (1)

1. Antigüedad

1.1. Antigüedad en el centro

1.1.1. Por cada año de permanencia ininterrumpida como personal funcionario de carrera con destino definitivo en el centro desde el que concursa.

A los efectos de este subapartado únicamente serán computables los servicios prestados como personal funcionario de carrera en el cuerpo o cuerpos al que corresponda la vacante. Hoja de servicios expedida por la Administración educativa competente o título administrativo o credencial con diligencias de las distintas tomas de posesiones y ceses que haya tenido desde su nombramiento como funcionaria o funcionario de carrera o, en su caso, de los correspondientes documentos de inscripción en los Registros de Personal.

Por el primero y segundo años:

La fracción de año se computará a razón de 0,1666 puntos por cada mes completo. 2,0000 puntos por año

Por el tercer año:

La fracción de año se computará a razón de 0,3333 puntos por cada mes completo. 4,0000 puntos

Por el cuarto y siguientes: ………………………………..

La fracción de año se computará a razón de 0,5000 puntos por cada mes completo. 6,0000 puntos por año

Para la valoración del subapartado 1.1.1. se tendrán en cuenta las siguientes situaciones:

– Se considera como centro desde el que se participa en el concurso aquel a cuya plantilla pertenezca el aspirante con destino definitivo, o en el que se esté adscrito, siempre que esta situación implique pérdida de su destino docente, siendo únicamente computables por este subapartado los servicios prestados como personal funcionario de carrera en el cuerpo al que corresponda la vacante.

– En los supuestos de personal funcionario docente en adscripción temporal en centros públicos españoles en el extranjero, o en supuestos análogos, la puntuación de este subapartado vendrá dada por el tiempo de permanencia ininterrumpida en dicha adscripción. Este mismo criterio se seguirá con quienes fueron nombrados para puestos u otros servicios de investigación y apoyo a la docencia de la Administración educativa siempre que el nombramiento hubiera supuesto la pérdida de su destino docente.

Cuando se cese en la adscripción y se incorpore como provisional a su Administración educativa de origen, se entenderá como centro desde el que se participa, el destino servido en adscripción, al que se acumularán, en su caso, los servicios prestados provisionalmente, con posterioridad en cualquier otro centro.

– Cuando se participe desde la situación de provisionalidad por habérsele suprimido la plaza o puesto que se venía desempeñado con carácter definitivo, por haber perdido su destino en cumplimiento de sentencia o resolución de recurso, o por provenir de la situación de excedencia forzosa, se considerará como centro desde el que se participa el último servido con carácter definitivo, al que se acumularán, en su caso, los prestados provisionalmente, con posterioridad, en cualquier centro. Asimismo, tendrán derecho además a que se les acumulen al centro de procedencia los servicios prestados con carácter definitivo en el centro inmediatamente anterior al último servido con carácter definitivo. En su caso, dicha acumulación se extenderá a los servicios prestados con carácter definitivo en los centros que, sucesivamente, les fueron suprimidos.

En el supuesto de que no se hubiese desempeñado otro destino definitivo distinto del suprimido, tendrá derecho a que se le acumulen al centro de procedencia los servicios prestados con carácter provisional antes de la obtención del mismo, en cuyo caso la puntuación a otorgar se ajustará a lo dispuesto en el subapartado 1.1.2 del baremo.

– Lo dispuesto en los dos párrafos anteriores será igualmente de aplicación a quienes participen en el concurso por haber perdido su destino en cumplimiento de sanción disciplinaria de traslado forzoso con cambio de localidad de destino.

– En los supuestos de primer destino definitivo obtenido tras la supresión de la plaza o puesto que se venia desempeñando anteriormente con carácter definitivo, se consideraran como servicios prestados en el centro desde el que se concursa, los servicios que se acrediten en el centro en el que se les suprimió la plaza y, en su caso, los prestados con carácter provisional con posterioridad a la citada supresión. Este mismo criterio se aplicará a quienes hayan obtenido el primer destino tras haber perdido el anterior por cumplimiento de sentencia, resolución de recurso, o por provenir de la situación de excedencia forzosa.

1.1.2. Por cada año como personal funcionario de carrera en situación de provisionalidad, siempre que se participe desde esta situación:

La fracción de año se computará a razón de 0,1666 puntos por cada mes completo.

Cuando se trate de personal funcionario de carrera que participe con carácter voluntario desde su primer destino definitivo obtenido por concurso, a la puntuación correspondiente al subapartado 1.1.1 se le sumará la obtenida por este subapartado. Una vez obtenido un nuevo destino no podrá acumularse esta puntuación 2,0000 puntos Hoja de servicios expedida por la Administración educativa competente o título administrativo o credencial con diligencias de las distintas tomas de posesiones y ceses que haya tenido desde su nombramiento como funcionaria o funcionario de carrera o, en su caso, de los correspondientes documentos de inscripción en los Registros de Personal.

1.1.3. Por cada año como personal funcionario de carrera en plaza, puesto o centro que tenga la calificación de especial dificultad (ver disposición complementaria segunda):

La fracción de año se computará a razón de 0,1666 puntos por cada mes completo.

Esta puntuación se añadirá a la puntuación obtenida por los subapartados 1.1.1 o 1.1.2.

Cuando se trate de personal funcionario de carrera que participe con carácter voluntario desde su primer destino definitivo obtenido por concurso, a la puntuación correspondiente al subapartado 1.1.1 se le sumará la obtenida por este subapartado. Una vez obtenido un nuevo destino no podrá acumularse esta puntuación.

No obstante, no se computará a estos efectos el tiempo que se haya permanecido fuera del centro en situación de servicios especiales, en comisión de servicios, con licencias por estudios o en supuestos análogos que impliquen la no presencia física durante el curso escolar del funcionario en el centro de destino. 2,0000 puntos – Hoja de servicios expedida por la Administración educativa competente, acompañada de una certificación expedida por la misma, acreditativa de que la plaza, puesto o centro, tiene esa calificación o

– Certificación de la Administración educativa competente en donde conste la fecha de comienzo y fin de la prestación efectiva de los servicios prestados en dicha plaza, puesto o centro, especificándose que los mismos tienen la calificación de especial dificultad.

1.2. Antigüedad en el cuerpo

1.2.1. Por cada año de servicios efectivos prestados en situación de servicio activo como personal funcionario de carrera en el cuerpo o cuerpos al que corresponda la vacante:

Las fracciones de año se computarán a razón de 0,1666 puntos por cada mes completo. 2,0000 puntos Hoja de servicios expedida por la Administración educativa competente o título administrativo o credencial con diligencias de las distintas tomas de posesiones y ceses que haya tenido desde su nombramiento como funcionaria o funcionario de carrera o, en su caso, de los correspondientes documentos de inscripción en los Registros de Personal.

1.2.2. Por cada año de servicios efectivos como personal funcionario de carrera en otros cuerpos docentes a los que se refiere la LOE del mismo o superior subgrupo:

Las fracciones de año se computarán a razón de 0,1250 puntos por cada mes completo. 1,5000 puntos Hoja de servicios expedida por la Administración educativa competente o título administrativo o credencial con diligencias de las distintas tomas de posesiones y ceses que haya tenido desde su nombramiento como funcionaria o funcionario de carrera o, en su caso, de los correspondientes documentos de inscripción en los Registros de Personal.

1.2.3. Por cada año de servicios efectivos como personal funcionario de carrera en otros cuerpos docentes a los que se refiere la LOE de subgrupo inferior:

Las fracciones de año se computarán a razón de 0,0625 puntos por cada mes completo. 0,7500 puntos Hoja de servicios expedida por la Administración educativa competente o título administrativo o credencial con diligencias de las distintas tomas de posesiones y ceses que haya tenido desde su nombramiento como funcionaria o funcionario de carrera o, en su caso, de los correspondientes documentos de inscripción en los Registros de Personal.

– En los supuestos contemplados en este apartado 1, al personal funcionario de carrera de los cuerpos de Catedráticos de Enseñanza Secundaria, de Escuelas Oficiales de Idiomas y de Artes Plásticas y Diseño, a efectos de antigüedad tanto en el centro como en el cuerpo, se les valorarán los servicios prestados como personal funcionario de carrera de los correspondientes cuerpos de profesores, así como los prestados como personal funcionario de carrera de los antiguos cuerpos de Catedráticos de Bachillerato, de Escuelas Oficiales de Idiomas y de Profesores de Término de Artes Plásticas y de Oficios Artísticos.

– Los servicios aludidos en los subapartados 1.2.2. y 1.2.3. no serán tenidos en cuenta en los años en que fueran simultáneos entre sí o con los servicios de los subapartados 1.1.1. ó 1.1.2.

– A los efectos de los subapartados 1.1.1, 1.1.2, 1.2.1, 1.2.2 y 1.2.3, serán computados los servicios que se hubieran prestado en situación de servicios especiales, expresamente declarados como tales en los apartados previstos en el artículo 87 del Texto refundido de la Ley del Estatuto Básico del Empleado Público (TRLEBEP), aprobado por el Real decreto legislativo 5/2015, de 30 de octubre, así como las situaciones de idéntica naturaleza establecidas por disposiciones anteriores a la citada ley. Igualmente serán computados, a estos efectos, el tiempo de excedencia por cuidado de familiares declarada de acuerdo con el art. 89.4 del citado TRLEBEP aprobado por el Real decreto legislativo 5/2015, de 30 de octubre, que no podrá exceder de tres años.

2. Pertenencia a los cuerpos de catedráticos

Por ser personal funcionario de carrera de los cuerpos de catedráticos de Enseñanza Secundaria, de Música y Artes Escénicas, de Escuelas Oficiales de Idiomas o de Artes Plásticas y Diseño: 5,0000 puntos Hoja de servicios expedida por la Administración educativa competente donde conste la pertenencia al cuerpo de catedráticos o fotocopia compulsada del título administrativo o credencial o, en su caso, el boletín o diario oficial en el que aparezca su nombramiento.

3. Méritos académicos

A los efectos de su valoración por este apartado, únicamente se tendrán en cuenta los títulos universitarios oficiales con validez en el Estado español.

(Ver disposición complementaria tercera) MÁXIMO

10 PUNTOS

3.1. Doctorado, postgrados y premios extraordinarios:

3.1.1. Por poseer el título de doctor: 5,0000 puntos Fotocopia compulsada del título o certificación del abono de los derechos de expedición del título o certificado supletorio de la titulación expedidos de acuerdo con lo previsto, en su caso, en la Orden de 8 de julio de 1988 para la aplicación de los reales decretos 185/1985, de 23 de enero, y 1496/1987, de 6 de noviembre, en materia de expedición de títulos universitarios oficiales (BOE 13) o en la Orden de 13 de agosto de 2007 (BOE 21) o en el Real decreto 1002/2010, de 5 de agosto, sobre expedición de títulos universitarios oficiales (BOE 6 de agosto).

3.1.2. Por el título universitario oficial de máster distinto del requerido para el ingreso a la función pública docente, para cuya obtención se hayan exigido, al menos, 60 créditos: 3,0000 puntos La misma documentación justificativa que se indica para justificar los méritos del subapartado 3.1.1.

3.1.3. Por el reconocimiento de suficiencia investigadora o el certificado-diploma acreditativo de estudios avanzados:

Este mérito no se valorará cuando haya sido alegado el título de doctor. 2,0000 puntos Fotocopia compulsada del certificado-diploma correspondiente.

3.1.4. Por haber obtenido premio extraordinario en el doctorado, en la licenciatura o grado o, en el caso de las titulaciones otorgadas por los Conservatorios Superiores de Música, por la mención honorífica en el grado superior: 1,0000 punto Fotocopia compulsada de la documentación justificativa del mismo.

3.2. Otras titulaciones universitarias:

Las titulaciones universitarias de carácter oficial, en el caso de que no hubieran sido las exigidas con carácter general para el ingreso en el cuerpo desde el que se participa, se valorarán de la forma siguiente:

3.2.1. Titulaciones de grado:

Por el título universitario oficial de grado o equivalente: 5,0000 puntos La misma documentación justificativa que se indica para justificar los méritos del subapartado 3.1.1.

3.2.2. Titulaciones de primer ciclo:

Por la segunda y restantes diplomaturas, ingenierías técnicas, arquitecturas técnicas o títulos declarados legalmente equivalentes y por los estudios correspondientes al primer ciclo de una licenciatura, arquitectura o ingeniería:

En el caso de personal funcionario docente del subgrupo A2, no se valorará por este apartado, en ningún caso, el primer título o estudios de esta naturaleza que se presente.

En el caso de personal funcionario docente del subgrupo A1, no se valorarán por este apartado, en ningún caso, el título o estudios de esta naturaleza que hayan sido necesarios superar para la obtención del primer título de licenciado, ingeniero o arquitecto que se presente.

No se valorarán los primeros ciclos que hayan permitido la obtención de otras titulaciones académicas de ciclo largo que se aleguen como méritos. 3,0000 puntos Fotocopia compulsada de todos los títulos que se posean o certificado del abono de los derechos de expedición expedida de acuerdo con lo previsto en la Orden de 8 de julio de 1988 (BOE del 13)

Para la valoración de los estudios correspondientes al primer ciclo de una licenciatura, arquitectura o ingeniería, certificación académica en donde conste de forma expresa que se han superado todas las asignaturas o créditos conducentes para la obtención de dichos título o ciclos.

3.2.3. Titulaciones de segundo ciclo:

Por los estudios correspondientes al segundo ciclo de licenciaturas, ingenierías, arquitecturas o títulos declarados legalmente equivalentes:

En el caso de personal funcionario docente del subgrupo A1, no se valorarán por este apartado, en ningún caso, los estudios de esta naturaleza que hayan sido necesarios superar (primer ciclo, segundo ciclo, o, en su caso, enseñanzas complementarias), para la obtención del primer título de licenciado, ingeniero o arquitecto que se presente.

Las titulaciones de solo segundo ciclo y los títulos declarados equivalentes a todos los efectos al título universitario de Licenciado, únicamente se valorarán como un segundo ciclo. 3,0000 puntos

3.3. Titulaciones de enseñanzas de régimen especial y de la formación profesional:

Las titulaciones de enseñanzas de régimen especial otorgadas por las Escuelas Oficiales de Idiomas, Conservatorios Profesionales y Superiores de Música y Danza y Escuelas de Arte, así como las de la formación profesional, caso de no haber sido las exigidas como requisito para ingreso en la función pública docente o, en su caso, que no hayan sido necesarias para la obtención del título alegado, se valorarán de la forma siguiente:

Por cada Certificado de nivel C2 del Consejo de Europa:

Por cada Certificado de nivel C1 del Consejo de Europa:

Por cada Certificado de nivel B2 del Consejo de Europa:

Por cada Certificado de nivel B1 del Consejo de Europa:

Cuando proceda valorar las certificaciones señaladas en los apartados anteriores solo se considerará la de nivel superior que presente el participante. 4,0000 puntos

3,0000 puntos

2,0000 puntos

1,0000 punto





En el caso de las titulaciones de los apartados a, b, c y d (Certificados de las Escuelas Oficiales de Idiomas):

– Fotocopia compulsada del certificado/título que se posea o, en su caso, certificación acreditativa de la expedición del título o certificación acreditativa de haber superado los estudios conducentes a su obtención.

Por cada título de Técnico Superior de Artes Plásticas y Diseño, Técnico Deportivo Superior o Técnico Superior de Formación Profesional o equivalente: 2,0000 puntos En el caso de titulaciones del apartado e:

– Certificación académica en la que conste de forma expresa que se han superado todas las asignaturas o créditos conducentes a la obtención de dichos títulos.

Por cada título Profesional de Música o Danza: 1,5000 puntos En el caso de las titulaciones del apartado f (Título Profesional de Música o Danza):

– Fotocopia compulsada del certificado/título que se posea o, en su caso, certificación acreditativa de la expedición del título o certificación acreditativa de haber superado los estudios conducentes a su obtención.

4. Desempeño de cargos directivos y otras funciones:

(Ver disposición complementaria cuarta) MÁXIMO

20 PUNTOS

4.1. Por cada año como director/a de centros públicos docentes, en Centros de Profesores y Recursos o instituciones análogas establecidas por las Administraciones educativas en sus convocatorias específicas, así como director/a de Agrupaciones de Lengua y Cultura españolas:

La fracción de año se computará a razón de 0,3333 puntos por cada mes completo. 4,0000 puntos Hoja de servicios expedida por la Administración educativa competente en la que consten las tomas de posesión y cese en dichos cargos o fotocopia compulsada del nombramiento, con diligencia de posesión y cese o, en su caso, certificación en la que conste que a la fecha de finalización del plazo de presentación de solicitudes se continúa en el cargo.

4.2. Por cada año como vicedirector/a, subdirector/a, jefe/a de estudios, secretario/a y asimilados en centros públicos docentes:

La fracción de año se computará a razón de 0,2083 puntos por cada mes completo. 2,5000 puntos La misma documentación justificativa que se indica para justificar los méritos del subapartado 4.1.

4.3. Otras funciones docentes: Hasta 5,0000 puntos

Por cada año como coordinador/a de ciclo, jefe/a de seminario, departamento o división de centros públicos docentes, asesor/a de formación permanente, director/a de un equipo de orientación educativa y psicopedagógica, coordinador de Etapa, coordinador de Aula de Informática, coordinador de Tecnologías de Información y Comunicación, coordinador de Formación en el Centro, coordinador Didáctica EOI o las figuras análogas establecidas en la normativa vigente, así como por el desempeño de la función tutorial ejercida a partir de la entrada en vigor de la LOE:

La fracción de año se computará a razón de 0,0833 puntos por cada mes completo.

















1,0000 punto Hoja de servicios expedida por la Administración educativa competente en la que consten las tomas de posesión y cese en dichas funciones, o fotocopia compulsada del nombramiento, con diligencia de posesión y cese o, en su caso, certificación en la que conste que a la fecha de finalización del plazo de presentación de solicitudes se continúa desempeñando la función docente.

Por los subapartados 4.1, 4.2, 4.3, 6.4 y 6.6 solo se valorará su desempeño como personal funcionario de carrera. En el caso de que se haya desempeñado simultáneamente más de uno de estos cargos y/o funciones no podrá acumularse la puntuación valorándose el que pudiera resultar más ventajoso para el concursante. A estos efectos, en el caso de personal funcionario de carrera de los Cuerpos de Catedráticos de Enseñanza Secundaria, de Escuelas Oficiales de Idiomas y de Artes Plásticas y Diseño, se tendrán en cuenta los servicios prestados en dichos cargos como personal funcionario de carrera de los correspondientes cuerpos de profesores, incluidos los prestados como personal funcionario de los antiguos cuerpos de catedráticos de Bachillerato, catedráticos de Escuelas Oficiales de Idiomas y profesores de Término de Escuelas de Artes Aplicadas y Oficios Artísticos.

5. Formación y perfeccionamiento MÁXIMO

10 PUNTOS

5.1. Actividades de formación superadas Hasta 6,0000 puntos

Por actividades superadas que tengan por objeto el perfeccionamiento sobre aspectos científicos y didácticos de las especialidades del cuerpo al que pertenezca el participante, a las plazas o puestos a los que opte o relacionadas con la organización escolar o con las tecnologías aplicadas a la educación, organizadas por el Ministerio de Educación, las administraciones educativas de las comunidades autónomas, por instituciones sin ánimo de lucro siempre que dichas actividades hayan sido homologadas o reconocidas por las administraciones educativas, así como las organizadas por las universidades.

Se puntuarán con 0,1000 puntos por cada 10 horas de actividades de formación acreditadas. A estos efectos se sumarán las horas de todas las actividades, no puntuándose el resto del número de horas inferiores a 10. Cuando las actividades vinieran expresadas en créditos se entenderá que cada crédito equivale a 10 horas. Fotocopia compulsada del certificado de las mismas expedido por la entidad organizadora en el que conste de modo expreso el número de horas de duración de la actividad. En el caso de las organizadas por las instituciones sin ánimo de lucro se deberá además acreditar fehacientemente el reconocimiento u homologación de dichas actividades por la Administración educativa correspondiente, o certificado de inscripción en el registro de formación de la Administración educativa.

De conformidad con lo establecido en la Orden 65/2012, de 26 de octubre, de la Conselleria de Educación, Formación y Empleo, que establece el modelo de formación permanente del profesorado y el diseño, reconocimiento y registro de las actividades formativas, para el reconocimiento de la participación en cursos de formación permanente organizados por las universidades, el certificado deberá reflejar el número de horas y estar firmado por el rector o vicerrector competente en la materia o por el jefe del servicio responsable de la formación permanente de esa universidad.

5.2. Por la impartición de las actividades de formación y perfeccionamiento indicadas en el subapartado 5.1

Se puntuará con 0,1000 puntos por cada 3 horas de actividad de formación acreditadas. A estos efectos se sumarán las horas de todas las actividades, no puntuándose el resto de número de horas inferiores a 3. Cuando las actividades vinieran expresadas en créditos se entenderá que cada crédito equivale a 10 horas. Hasta 3,0000 puntos Fotocopia compulsada del certificado o documento acreditativo de la impartición de la actividad en el que conste de modo expreso el número de horas de duración de la actividad.

En el caso de las organizadas por las instituciones sin ánimo de lucro se deberá además acreditar fehacientemente el reconocimiento u homologación de dichas actividades por la Administración educativa correspondiente, o certificado de inscripción en el registro de formación de la Administración educativa.

En el caso de las organizadas por universidades el certificado acreditativo deberá ser expedido por el rector o vicerrector competente en la materia o por el jefe del servicio responsable de la formación permanente de esa universidad.

5.3. Por cada especialidad de la que sea titular correspondiente al cuerpo por el que se concursa y distinta a la de ingreso en el mismo, adquirida a través del procedimiento de adquisición de nuevas especialidades previstos en los reales decretos 850/1993, de 4 de junio, 334/2004, de 27 de febrero y 276/2007, de 23 de febrero:

(A los efectos de este subapartado, en el caso de los cuerpos de catedráticos se valorarán las especialidades adquiridas en el correspondiente cuerpo de profesores) 1,0000 punto Fotocopia compulsada de la credencial de adquisición de la nueva especialidad expedida por la Administración educativa correspondiente.

6. Otros méritos: MÁXIMO

15 PUNTOS

6.1. Publicaciones, materiales curriculares y conocimiento de lenguas extranjeras curriculares:

Por publicaciones de carácter didáctico y científico sobre disciplinas objeto del concurso o directamente relacionadas con aspectos generales del currículo o con la organización escolar y por la elaboración de materiales curriculares por encargo de las administraciones educativas.

Aquellas publicaciones que, estando obligadas a consignar el ISBN en virtud de lo dispuesto por el Decreto 2984/1972, de 2 de noviembre, modificado por el Real decreto 2063/2008, de 12 de diciembre o, en su caso, ISSN o ISMN, carezcan de ellos, no serán valoradas, así como aquellas en las que el autor sea el editor de las mismas.

Para la valoración de estas publicaciones se deberán presentar los documentos justificativos indicados en este subapartado con las exigencias que así se indican.

Puntuación específica asignable a los méritos baremables por este apartado: Hasta 8,0000 puntos – En el caso de documentos en formato electrónico, para ser valorados deberán ir acompañados por un informe en el cual el organismo emisor certifique en que base de datos bibliográfica aparece la publicación. En este documento se indicarán además, los siguientes datos: el título de la publicación, autor/es, fecha de la publicación y depósito legal.

a) Libros en sus distintos formatos (papel o electrónico):

– Autor:

– Coautor

– 3 autores

– 4 autores

– 5 autores

– Más de 5 autores

Hasta 1,0000 punto

Hasta 0,5000 puntos

Hasta 0,4000 puntos

Hasta 0,3000 puntos

Hasta 0,2000 puntos

Hasta 0,1000 puntos – En el caso de libros (en papel, DVD o CD), la siguiente documentación:

* Certificado de la editorial donde conste: título del libro, autor/es, ISBN, depósito legal y fecha primera edición, el número de ejemplares y que la difusión de los mismos ha sido en librerías comerciales.

En relación con los libros editados por administraciones públicas y universidades (públicas/privadas), que no se han difundido en librerías comerciales, además de los datos anteriores, en el certificado deben constar los centros de difusión (centros educativos, centros de profesores, instituciones culturales, etc.)

En los supuestos en que la editorial o asociación hayan desaparecido, los datos requeridos en este certificado habrán de justificarse por cualquier medio de prueba admisible en derecho.

b) Revistas en sus distintos formatos (papel o electrónico):

– Autor

– Coautor

– 3 o más autores

Hasta 0,2000 puntos

Hasta 0,1000 puntos

Hasta 0,0500 puntos – En el caso de revistas (en papel, DVD o CD), la siguiente documentación:

* Certificado en el que conste: el número de ejemplares, lugares de distribución y venta, o asociación científica o didáctica, legalmente constituida, a la que pertenece la revista, título de la publicación, autor/es, ISSN o ISMN, depósito legal y fecha de edición.

En relación con las revistas editadas por administraciones públicas y universidades (públicas/privadas), que no se han difundido en establecimientos comerciales, además de los datos anteriores, en el certificado deben constar los centros de difusión (centros educativos, centros de profesores, instituciones culturales, etc.).

c) Materiales curriculares:

– 1 autor

– 2 autores

– 3 o más autores

Hasta 0,3000 puntos

Hasta 0,1500 puntos

Hasta 0,1000 puntos En relación con los materiales curriculares:

Certificado de participación en la elaboración de materiales curriculares, inscrito en el Registro general de formación permanente del profesorado de esta conselleria.

d) Certificado de Capacitación para la Enseñanza en Lengua Extranjera, que acredite una competencia lingüística de, al menos, un nivel B2 del Marco Común Europeo de Referencia para las Lenguas: 4,0000 puntos Certificado o título correspondiente conforme a lo establecido en la Orden 17/2013, de 15 de abril, de la Conselleria de Educación, Cultura y Deporte, por la que se regulan las titulaciones administrativas que facultan para la enseñanza en valenciano, del valenciano y en lenguas extranjeras en las enseñanzas no universitarias en la Comunitat Valenciana y en la Resolución de 4 de junio de 2013, de la Dirección General de Innovación, Ordenación y Política Lingüística, por la que se dictan instrucciones sobre la expedición de las titulaciones administrativas que facultan para la enseñanza en valenciano, del valenciano y en lenguas extranjeras en las enseñanzas no universitarias en la Comunitat Valenciana, o estar exento del mismo conforme a la disposición adicional segunda de la Orden 17/2013.

6.2. Por premios de ámbito autonómico, nacional o internacional convocados por el Ministerio de Educación o por las administraciones educativas.

Por la participación en proyectos de investigación o innovación en el ámbito de la educación. Hasta 2,5000 puntos La acreditación justificativa de haber obtenido los premios correspondientes expedida por las entidades convocantes, o de haber participado en los proyectos de investigación o innovación expedidos por la Administración educativa correspondiente.

6.3. Méritos artísticos y literarios:

– Por premios en exposiciones o en concursos o en certámenes de ámbito autonómico, nacional o internacional.

– Por composiciones o coreografías estrenadas como autor o grabaciones con depósito legal.

– Conciertos como director, solista, bailarín, solista en la orquesta o en agrupaciones camerísticas (dúos, tríos, cuartetos…)

– Por exposiciones individuales o colectivas. Hasta 2,5000 puntos – En el caso de los premios: certificado de la entidad que emite el premio, en donde conste el nombre del premiado/s, ámbito del mismo y la categoría del premio.

– En el caso de las composiciones: certificado o documento acreditativo en el que figure que es el autor y el depósito legal de la misma.

– En el caso de las grabaciones: certificado o documento acreditativo en el que figure que es el autor o intérprete y el depósito legal de la misma.

– En el caso de los conciertos: programas donde conste la participación del interesado y certificación de la entidad organizadora, en donde conste la realización del concierto y la participación como. director, solista o solista con orquesta/grupo.

– En el caso de exposiciones: programas donde conste la participación del interesado y certificación de la entidad organizadora.

6.4. Por cada año de servicio desempeñando puestos en la administración educativa de nivel de complemento de destino igual o superior al asignado al cuerpo por el que participa:

La fracción de año se computará a razón de 0,1200 puntos por cada mes completo. 1,5000 puntos Fotocopia compulsada del nombramiento expedido por la Administración educativa competente con diligencia de posesión y cese o, en su caso, certificación de que a la fecha de finalización del plazo de presentación de solicitudes, se continúa en el puesto.

6.5. Por cada convocatoria en la que se haya actuado efectivamente como miembro de los tribunales de los procedimientos selectivos de ingreso o acceso a los cuerpos docentes a los que se refiere la LOE:



Por este subapartado únicamente se valorará el haber formado parte de los tribunales a partir de la entrada en vigor del Real decreto 276/2007, de 23 de febrero (BOE 2 de marzo). 0,5000 puntos Certificado expedido por el órgano de la Administración educativa convocante que tenga la custodia de las actas de los tribunales de estos procedimientos.

6.6. Por cada curso de tutorización de las prácticas del título universitario oficial de Máster o, en su caso, de la formación equivalente regulada por la Orden EDU/2645/2011, de 23 de septiembre (BOE 5 de octubre), para acreditar la formación pedagógica y didáctica exigida para ejercer la docencia en determinadas enseñanzas del sistema educativo, así como por la tutorización de las prácticas para la obtención de los títulos universitarios de grado que lo requieran: 0,1000 puntos Certificado expedido por la Administración educativa competente o, en su caso, del director del centro público docente en el que se haya realizado la tutorización, con indicación del curso académico y duración de las prácticas.

6.7. Conocimiento del valenciano: MÁXIMO

5 PUNTOS

Diploma de Mestre de Valencià: 5,0000 puntos Certificado o título correspondiente conforme a lo establecido en la Orden 17/2013, de 15 de abril, de la Conselleria de Educación, Cultura y Deporte, por la que se regulan las titulaciones administrativas que facultan para la enseñanza en valenciano, del valenciano y en lenguas extranjeras en las enseñanzas no universitarias en la Comunidad Valenciana y en la Resolución de 4 de junio de 2013, de la Dirección General de Innovación, Ordenación y Política Lingüística, por la que se dictan instrucciones sobre la expedición de las titulaciones administrativas que facultan para la enseñanza en valenciano, del valenciano y en lenguas extranjeras en las enseñanzas no universitarias en la Comunitat Valenciana.

Certificat de nivell C2 de Coneixements de Valencià: 5,0000 puntos Certificado expedido por la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià o equivalente, conforme a lo establecido en la Orden 7/2017, de 2 de marzo, de la Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte, por la cual se regulan los certificados oficiales administrativos de conocimientos de valenciano de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, el personal examinador y la homologación y la validación de otros títulos y certificados.





(1) Las convocatorias podrán determinar que la acreditación de algunos de los méritos se realicen mediante los documentos justificativos que a tal efecto se establezcan en las mismas o se incorporen de oficio por la Administración convocante, cuando así conste en sus registros.





DISPOSICIONES COMPLEMENTARIAS



Primera

Los méritos alegados por las personas participantes han de tenerse cumplidos o reconocidos en la fecha de terminación del plazo de presentación de solicitudes. Únicamente se valorarán, por tanto, los méritos perfeccionados y acreditados hasta la finalización del mismo.





Segunda. Antigüedad

Procederá asignar puntuación por el subapartado 1.1.3 a los participantes en el concurso que se encuentren en las siguientes situaciones:

– Los que participen en el concurso conforme al subapartado 1.1.1 con destino definitivo en plaza, puesto o centro de especial dificultad.

– Los que participan en el concurso conforme al subapartado 1.1.2 y durante el tiempo de provisionalidad hayan estado en una plaza, puesto o centro de especial dificultad.

– Los participantes de los subapartados 1.1.1 y 1.1.2 que tengan concedida una comisión de servicio en otra plaza, puesto o centro que tenga la calificación de especial dificultad.



Tercera. Méritos académicos

1. Para poder obtener puntuación por otras titulaciones universitarias de carácter oficial, deberá presentarse fotocopia compulsada de cuantos títulos se posean, incluido el alegado para ingreso en el cuerpo, aportando los certificados de notas.

2. En lo que respecta a la baremación de titulaciones de primer ciclo, no se entenderá como tal la superación de alguno de los cursos de adaptación.

Para la valoración del apartado 3.2 no se considerarán como títulos distintos las diferentes especialidades o menciones que se asienten en una misma titulación.

3. En los subapartados del 3.1 solo se valorará un título por cada uno de ellos.

No se baremará por el subapartado 3.1.2 ningún título de máster exigido para ingreso a la función pública docente.

Asimismo, a los efectos del subapartado 3.1.2, cuando se alegue el título de doctor no se valorará el título de máster oficial que constituya un requisito de acceso al doctorado.

4. Cuando los títulos hayan sido obtenidos en el extranjero o hayan sido expedidos por instituciones docentes de otros países, deberá adjuntarse además la correspondiente homologación.

5. No se baremarán por los subapartados 3.1 y 3.2 los títulos universitarios no oficiales que conforme a la disposición adicional undécima del Real decreto 1393/2007, de 29 de octubre, por el que se establece la ordenación de las enseñanzas universitarias oficiales, sean expedidos por las universidades en uso de su autonomía.



Cuarta. Valoración de los cargos directivos y otras funciones

1. A los efectos previstos en los subapartados 4.1, 4.2 y 4.3 del baremo de méritos se considerarán centros públicos asimilados a los centros públicos de enseñanza secundaria los siguientes:

– Institutos de Bachillerato.

– Instituto de Formación Profesional.

– Centros de Educación de Personas Adultas, siempre que impartan las mismas enseñanzas que en los centros a los que se refiere estos subapartados.

– Centros de Enseñanzas Integradas.

A estos mismos efectos se consideran centros públicos a los que corresponden las plazas de los cuerpos de catedráticos y profesores de Música y Artes Escénicas de Conservatorios de Música:

– Conservatorios Superiores de Música o Danza.

– Conservatorios Profesionales de Música o Danza.

– Conservatorios Elementales de Música.

– Escuelas Superiores de Arte Dramático.

– Escuela Superior de Canto.

2. A los efectos previstos en el subapartado 4.2. del baremo de méritos se considerarán como cargos directivos asimilados a los centros públicos de enseñanza secundaria los siguientes:

– Secretario adjunto.

– Los cargos aludidos en este apartado desempeñados en Secciones de Formación Profesional.

– Jefe de Estudios Adjunto.

– Jefe de Residencia.

– Delegado del jefe de Estudios de Instituto de Bachillerato o similares en comunidades autónomas.

– Director – Jefe de Estudios de Sección Delegada.

– Director de Sección Filial.

– Director de Centro Oficial de Patronato de Enseñanza Media.

– Administrador en Centros de Formación Profesional.

– Profesor delegado en el caso de la Sección de Formación Profesional.



Los anexos II, III, IV, V, VI y VII se publicarán en la página web de la Conselleria de Educación, Cultura y Deporte.

Mapa web