Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 2 de desembre de 2015, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es concedeixen subvencions a les societats musicals de la Comunitat Valenciana amb escoles d'educands per a l'exercici 2015 en el marc de l'Ordre 3/2015, de 31 d'agost.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7672 de 04.12.2015
Número identificador:  2015/9841
Referència Base de Dades:  009486/2015
 



RESOLUCIÓ de 2 de desembre de 2015, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es concedeixen subvencions a les societats musicals de la Comunitat Valenciana amb escoles d'educands per a l'exercici 2015 en el marc de l'Ordre 3/2015, de 31 d'agost. [2015/9841]



Vistes les actuacions realitzades per a la tramitació i resolució dels expedients incoats com a conseqüència de les sol·licituds presentades en el marc de l'Ordre 3/2015, de 31 d'agost, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, de convocatòria de subvencions destinades a societats musicals de la Comunitat Valenciana amb escoles d'educands per a l'exercici de 2015, es resol la convocatòria basant-se en els següents



Antecedents de fet

Primer. Per mitjà de l'Ordre 3/2015, de 31 d'agost, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, es van convocar i van regular les subvencions destinades a les societats musicals de la Comunitat Valenciana amb escoles d'educands per a l'exercici 2015.

La dita ordre va ser publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana número 7606, de 2 de setembre de 2015.

Segon. El Decret 155/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, atribueix a la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial les competències relatives a escoles d'educands.

Tercer. De conformitat amb l'annex I, base quarta, de la convocatòria, el termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies hàbils, comptats des de l'endemà de la publicació d'aquella, per la qual cosa va finalitzar en data 25 de setembre de 2015.

Quart. Es van presentar 52 sol·licituds, per part de diferents societats musicals de la Comunitat Valenciana.

Cinqué. Vistes les sol·licituds presentades, després d'un estudi previ dels expedients, es va procedir a valorar quines sol·licituds havien de ser admeses a tràmit i quines no, així com les que havien de ser objecte de requeriment per a millorar-les o esmenar-les i, si és el cas, acompanyar documentació preceptiva. En els requeriments efectuats es va advertir expressament que, si no s'esmenava la falta o no es presentava tota la documentació exigida, es consideraria desistida la petició.

Respecte a les sol·licituds que no havien de ser admeses a tràmit, es va concedir a les societats musicals sol·licitants tràmit d'audiència, perquè formularen totes les al·legacions que estimaren oportunes i aportaren els documents que consideraren convenient, tot això com a pas previ a la proposta de resolució d'inadmissió a tràmit de la sol·licitud.



Sisé. Finalitzat el termini que es va atorgar a diverses entitats interessades per a atendre el requeriment prèviament efectuat i per als tràmits d'audiència que es van concedir, la Comissió Avaluadora prevista en l'annex I, base setena, de la convocatòria es va reunir el dia 13 de novembre de 2015, d'acord amb el que es disposa per als òrgans col·legiats en el capítol II del títol II de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú (LRJPAC), als efectes d'avaluar el conjunt de la documentació que es troba en els expedients i elevar la proposta motivada de resolució.

En l'esmentada reunió de la Comissió Avaluadora es van exposar les pautes generals per a formular la proposta i els criteris seguits per a realitzar la corresponent baremació i la proposició d'assignació de quantitats econòmiques en funció de la puntuació obtinguda, que va ser aprovada per unanimitat dels assistents, i tot això consta en l'acta de la sessió en què s'efectua la proposta motivada de la resolució.



La proposta motivada de resolució s'ha formulat de conformitat amb el que determina el mencionat annex apartat 3 de la base huitena de la convocatòria, en els mateixos termes que figuren en la part dispositiva de la present resolució.



Fonaments de dret

Primer. D'acord amb el que disposen la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions; el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la mencionada llei; el Decret 7/2015, de 29 de juny, del president de la Generalitat, i el Decret 8/2015, de 29 de juny, del president de la Generalitat, pel qual nomena vicepresidenta, consellers, secretària i portaveu del Consell, i el Decret 155/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport és el responsable de l'òrgan competent per a la resolució de la convocatòria de subvencions.



Segon. Per a la concessió i pagament de subvencions cal ajustar-se al que disposa l'esmentada Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i el reglament que la desplega, així com les bases reguladores de la convocatòria.



Tercer. En l'annex I, base tercera, de la convocatòria figuren els requisits que han de reunir les societats musicals de la Comunitat Valenciana per a poder ser beneficiàries de les subvencions.

Quart. Respecte del termini de presentació de les sol·licituds, la base quarta, apartat 3, de la convocatòria estableix que el termini de presentació de les sol·licituds serà de 20 dies hàbils comptats des de l'endemà de la publicació d'aquesta ordre en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. L'incompliment del mencionat termini determinarà l'exclusió de la convocatòria.

Cinqué. Totes els expedients incoats s'han tramitat de conformitat amb el que estableix la base sisena de la convocatòria.

Sisé. L'apartat 1 de l'article 71 de la LRJPAC estableix que si la sol·licitud d'iniciació no reuneix els requisits que assenyala l'article anterior i els exigits, si és el cas, per la legislació específica aplicable, la persona interessada serà requerida perquè, en un termini de 10 dies, esmene la falta o acompanye els documents preceptius, amb indicació que, si no ho fa, es considerarà que ha desistit de la seua petició, prèvia resolució que haurà de ser dictada en els termes que preveu l'article 42.

Seté. L'Ordre 3/2015, de 31 d'agost, de la Conselleria de d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen subvencions per a les societats musicals de la Comunitat Valenciana amb escoles d'educands, per a l'exercici 2015, en la base huitena determina que correspondrà a la Comissió Avaluadora l'examen i valoració de les sol·licituds presentades i la proposta d'assignació de l'import de les subvencions, tenint en compte les bases de la convocatòria i els criteris que la mateixa base fixa.

Així mateix, l'apartat 3 d'aquesta base disposa que la Comissió Avaluadora elevarà a l'òrgan competent per a resoldre una proposta motivada de resolució.

Huité. L'article 89.3 de la LRJPAC estableix que les resolucions dels procediments contindran la decisió, que serà motivada en els casos a què es refereix l'article 54. Expressaran, a més, els recursos que siguen procedents, òrgan administratiu o judicial davant del qual han de presentar-se i termini per a interposar-los, sense perjuí que els interessats puguen exercitar-ne qualsevol altre que estimen oportú.



Nové. En aquest sentit, la base deu de la convocatòria de referència estableix el següent:

1. Vista la proposta motivada de resolució formulada per la Comissió Avaluadora, el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport dictarà la resolució que siga procedent.

2. En tot cas la denegació de la subvenció ha de ser motivada i les raons hauran de fer-se constar en la resolució corresponent.

3. El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, a proposta de la Comissió Avaluadora, podrà declarar deserta, totalment o parcialment, l'adjudicació de les subvencions convocades.

4. La resolució de la convocatòria serà publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, de conformitat amb l'article 18 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

5. Contra la resolució de la convocatòria, expressa o presumpta, que esgota la via administrativa, les societats musicals interessades podran interposar potestativament recurs de reposició o bé podran plantejar directament recurs contenciós administratiu en la forma, els terminis i les condicions que determina la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això sense perjuí que les persones interessades puguen interposar qualsevol altre recurs que estimen pertinent.

Per això, en virtut dels antecedents de fet i dels fonaments jurídics que han quedat exposats, vistos els preceptes legals i reglamentaris citats i la resta de pertinent aplicació, resolc:



Primer

No admetre a tràmit les sol·licituds formulades per les entitats que figuren en l'annex I per incomplir el requisit fixat en la base tercera, apartat 1.c, de la convocatòria, ja que en el moment de la finalització del termini de presentació de sol·licituds d'aquesta convocatòria, aquestes societats musicals són titulars d'escoles de música inscrites en la secció específica del Registre de Centres Docents de la Comunitat Valenciana.





Segon

Concedir en el marc de l'Ordre 3/2015, de 31 d'agost, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, i amb càrrec a la línia T7273000, «Ajudes a escoles d'educands», inclosa en el programa 422.40, en el capítol IV de la Llei 8/2014, de 26 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2015, destinada a la mencionada finalitat, per un import de 250.000,00 euros les subvencions que figuren en l'annex II, per un import de 193.396,66 euros, a les societats musicals de la Comunitat Valenciana que en la seua condició de beneficiàries figuren en el dit annex.



Tercer

Denegar les subvencions que es detallen en l'annex III, a les societats musicals de la Comunitat Valenciana que figuren en el dit annex.



Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar un recurs potestatiu de reposició davant del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la notificació, o directament un recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de València, o davant del jutjat contenciós administratiu en la circumscripció del qual tinga el seu domicili la persona demandant, en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà de la notificació d'aquesta resolució, de conformitat amb el que estableixen els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjuí que s'utilitze qualsevol altra via de recurs que es considere oportuna.



València, 2 de desembre de 2015.– El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport: Vicent Marzà Ibáñez.

Mapa web