Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 26/2022, de 28 d'octubre, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, per la qual es convoquen proves selectives d'accés al Cos Superior d'Intervenció i Auditoria de la Generalitat, A1-03, sector administració especial, torn d'accés lliure, convocatòria 21/22, per el sistema d'oposició, corresponents a l'oferta d'ocupació pública ordinària de 2022 per a l'Administració de la Generalitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9460 de 31.10.2022
Número identificador:  2022/10062
Referència Base de Dades:  009498/2022
 



ORDRE 26/2022, de 28 d'octubre, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, per la qual es convoquen proves selectives d'accés al Cos Superior d'Intervenció i Auditoria de la Generalitat, A1-03, sector administració especial, torn d'accés lliure, convocatòria 21/22, per el sistema d'oposició, corresponents a l'oferta d'ocupació pública ordinària de 2022 per a l'Administració de la Generalitat. [2022/10062]





La Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Funció Pública Valenciana (LFPV), aplicable a la present convocatòria, estableix en la seua disposició addicional sisena que el Cos Superior d'Intervenció i Auditoria de la Generalitat, creat per Llei 16/2003, de 17 de desembre, de mesures fiscals, administratives i d'organització de la Generalitat, continua regint-se per aquesta llei i per la seua normativa reglamentària de desenvolupament.

El Decret 72/2005, de 8 d'abril, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament del Cos Superior d'Interventors i Auditors de la Generalitat, desenvolupa en el seu capítol IV el sistema d'ingrés en aquest, el format de les proves selectives i la composició de l'òrgan tècnic de selecció.

Per tot això, i de conformitat amb el que s'estableix en el Decret 32/2022, de 25 de març, del Consell, d'aprovació de l'oferta d'ocupació pública de 2022 per a l'Administració de la Generalitat, i amb la finalitat d'atendre les necessitats de personal en l'administració de la Generalitat, aquesta Conselleria, en exercici de les atribucions previstes en l'article 8.1.m de la LFPV, acorda convocar proves selectives d'accés al Cos Superior d'Intervenció i Auditoria de la Generalitat, A1-03, sector administració especial, pel sistema d'oposició, que es regirà pel que s'estableix en la Llei 16/2003, de 15 de desembre; en el Decret 72/2005, de 8 d'abril; en el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic; en la LFPV, en el Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana i altra normativa de desenvolupament; i pel que es disposa en les següents:





Bases de la convocatòria



1. Objecte de la convocatòria

1.1. La present convocatòria té per objecte la selecció de personal, mitjançant el sistema d'oposició, per a cobrir 3 llocs de treball del Cos Superior d'Intervenció i Auditoria de la Generalitat, A1-03, sector administració especial, pel torn d'accés lliure.

1.2. De conformitat amb la lletra f) de l'apartat 2 de l'article 61 de la LFPV, la distribució percentual en el cos i, en el seu cas, escala, agrupació professional funcionarial, agrupació de llocs de treball o grup professional objecte de la present convocatòria, en la data de publicació de la corresponent oferta, és de 59,26 % de dones i 40,74 % d'homes.





2. Condicions generals de les persones aspirants

2.1. Per a l'admissió a aquestes proves selectives, caldrà complir els requisits següents:

2.1.1. Nacionalitat: tindre la nacionalitat espanyola o d'un estat membre de la Unió Europea o d'algun estat al qual siga aplicable la llibertat de circulació de treballadors. Independentment de la seua nacionalitat, el cònjuge dels espanyols i de les persones nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea, i quan així ho preveja el corresponent tractat, el cònjuge dels nacionals d'algun estat en els quals siga aplicable la llibertat de circulació dels treballadors, sempre que no estiguen separats de dret.

Així mateix, i amb les mateixes condicions que els cònjuges, podran participar els descendents i els del seu cònjuge, menors de vint-i-un anys o majors d'aquesta edat que visquen a costa seua.

2.1.2. Edat: tindre 16 anys i no haver aconseguit l'edat de jubilació.

2.1.3. Titulació: estar en possessió del títol de llicenciatura en dret, economia, administració i direcció d'empreses o grau en dret, economia, administració i direcció d'empreses o gestió i administració pública, o complides les condicions per a obtindre'l abans de la finalització del termini de presentació de sol·licituds i disposar del certificat que ho acredite.

En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger, s'haurà d'estar en possessió de la credencial que acredite la seua homologació o, si escau, del corresponent certificat d'equivalència. Aquest requisit no serà aplicable als aspirants que hagueren obtingut el reconeixement de la seua qualificació professional, en l'àmbit de les professions regulades, a l'empara de les disposicions de dret de la Unió Europea.

2.1.4. Capacitat: tindre les capacitats i aptituds físiques i psíquiques que siguen necessàries per a l'acompliment de les corresponents funcions o tasques.

2.1.5. Habilitació: no haver sigut separada o separat, o haver-se revocat el seu nomenament com a personal funcionari interí, amb caràcter ferm mitjançant procediment disciplinari de cap administració pública o òrgan constitucional o estatutari, ni trobar-se inhabilitat per sentència ferma per a l'exercici de qualssevol funcions públiques o d'aquelles pròpies del cos, agrupació professional o escala objecte de la convocatòria. En el cas de personal laboral, no trobar-se inhabilitat per sentència ferma o a conseqüència d'haver sigut acomiadat disciplinàriament de manera escaient, per a exercir funcions similars a les pròpies de la categoria professional a la qual es pretén accedir.



Tractant-se de persones nacionals d'altres estats, no trobar-se inhabilitades o en situació equivalent ni haver sigut sotmeses a sanció disciplinària o equivalent, que impedesca l'accés a l'ocupació pública en els mateixos termes en el seu estat.

2.2. Les condicions per a l'admissió a les proves hauran de reunir-se en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantindre's durant tot el procés selectiu, fins al moment de la presa de possessió.

2.3. L'administració podrà requerir als aspirants que acrediten la veracitat dels requisits per a participar, així com tots els documents que puguen aportar en aquest procediment selectiu. Si els requisits no foren acreditats en el termini de deu dies hàbils següents a la notificació del requeriment, la persona aspirant podrà quedar exclosa del procediment selectiu.

2.4. No podrà participar, en aquest procés selectiu, el personal que ja tinguera la condició de funcionari de carrera del cos objecte de la present convocatòria.



3. Persones aspirants amb diversitat funcional

3.1. L'òrgan tècnic de selecció establirà, per a les persones amb diversitat funcional que així ho sol·liciten, las adaptacions necessàries per a la realització de les proves. A l'efecte, les persones interessades hauran de formular la petició corresponent en la sol·licitud de participació en la present oposició, seguint les instruccions establides en la base 4.4.

3.2. Si en el desenvolupament del procés selectiu se suscitaren dubtes raonables, a l'òrgan tècnic de selecció, respecte a la compatibilitat funcional d'una persona admesa, podrà recaptar el corresponent dictamen de la Comissió d'Estudi de la Diversitat Funcional, i en aquest cas la persona admesa inicialment, podrà participar condicionalment en el procés selectiu, quedant en suspens la resolució definitiva sobre l'admissió o exclusió del procés selectiu fins a la recepció del dictamen.





4. Forma i termini de presentació de sol·licituds

4.1. El termini per a la presentació de sol·licituds serà de deu dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

4.2. Les sol·licituds es presentaran per via electrònica, d'acord amb el que s'estableix en la normativa vigent; a l'efecte, és necessari estar registrat per a l'ús del sistema d'identificació i signatura electrònica Cl@ve o posseir un certificat digital de signatura electrònica, o DNIe,. S'emplenarà a través del formulari habilitat en el portal de l'administració de la Generalitat: http://sede.gva.es (Cercador d'ocupació pública, Descripció: convocatòria 21/22, tramitar amb certificat), i se'n farà el pagament telemàtic de la taxa.

La presentació electrònica requerirà el compliment successiu dels passos següents:

a) L'emplenament i inscripció en línia.

b) El pagament electrònic de la taxa corresponent.

c) El registre electrònic de la sol·licitud.

4.3. No seran admeses i, conseqüentment, quedaran excloses del procés selectiu, aquelles persones que, havent abonat la taxa no hagen registrat la sol·licitud electrònicament, sense perjudici del que s'indica en el paràgraf següent.

Quan, per motius tècnics no imputables a les persones interessades a participar en el present procediment selectiu i havent abonat la taxa corresponent de forma telemàtica, no fora possible completar el procés de signatura i registre de la sol·licitud de manera electrònica i, conseqüentment, no figuren en la relació provisional de persones admeses i excloses a la realització de les proves, aquelles hauran d'esmenar la seua sol·licitud en la forma prevista en la base 6.3 d'aquesta convocatòria.



4.4. Les persones aspirants amb diversitat funcional que requerisquen mesures d'adaptació per a la realització de l'exercici, en l'emplenament de la seua sol·licitud, hauran d'observar les prescripcions següents:

4.4.1. Indicar en la sol·licitud, el tipus de diversitat funcional que posseeixen i assenyalar el que escaiga en cada cas, segons fos: (F) Física, (P) Psíquica, (S) Sensorial.

4.4.2. Concretar el tipus de mesures que requerisquen, fent constar en l'apartat corresponent de la sol·licitud les que necessita, d'entre les que figuren en aquella i que són les següents:

1. Eliminació de barreres arquitectòniques i taula adaptada a la cadira de rodes.

2. Ampliació del temps de durada de la prova. Per a l'aplicació d'aquesta mesura, les persones aspirants hauran d'acompanyar, obligatòriament, certificat expedit per l'òrgan oficial competent que especifique: el diagnòstic i el temps d'ampliació que precisa, expressat en nombre de minuts.

3. Augment de la grandària dels caràcters del qüestionari, per dificultat de visió.

4. Necessitat d'intèrpret, a causa de diversitat funcional auditiva.

5. Sistema Braille d'escriptura o ajuda d'una persona per ceguesa.



6. Unes altres, especificant-ne quines en la casella corresponent.



5. Drets d'examen

5.1. Els drets d'examen seran de 27,51 euros.

5.2. Bonificacions:

a) La presentació de la sol·licitud de participació en les proves per mitjans telemàtics, tindrà una bonificació del deu per cent de la quota íntegra, que s'aplicarà de manera automàtica en realitzar el pagament, la presentació i registre electrònic de la sol·licitud.

b) Les persones que acrediten formar part d'una família nombrosa de categoria general, o d'una família monoparental de categoria general, gaudiran d'una bonificació del cinquanta per cent de la quota íntegra acumulable a la fixada en l'apartat a anterior, per a la qual cosa hauran d'assenyalar l'apartat «Bonificacions» de la sol·licitud telemàtica i s'aplicarà de manera automàtica en fer-ne pagament, la presentació i registre electrònic de la sol·licitud.

5.3. Exempcions. Estan exemptes del pagament de la taxa:

a) Les persones que acrediten un grau de diversitat funcional igual o superior al 33 %. serà d'aplicació automàtica en efectuar el pagament, la presentació i registre electrònic de la sol·licitud i assenyalar l'apartat «Exempcions» de la sol·licitud telemàtica.

b) A les persones que acrediten formar part d'una família nombrosa de categoria especial o d'una família monoparental de categoria especial, els serà d'aplicació automàtica en realitzar pagament, la presentació i registre electrònic de la sol·licitud i assenyalar l'apartat d'Exempcions «Família Nombrosa Especial» de la sol·licitud telemàtica.

c) Les dones víctimes d'actes de violència sobre la dona, que acrediten aquesta condició a través de qualsevol dels mitjans de prova previstos en els articles 9.1 i 9.2 de la Llei 7/2012, de 23 de novembre, de la Generalitat, integral contra la violència sobre la dona en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, així com els qui acrediten trobar-se en situació d'exclusió social mitjançant el corresponent document expedit per l'òrgan competent en matèria de benestar social de l'ajuntament de residència. serà d'aplicació automàtica en realitzar pagament, la presentació i registre electrònic de la sol·licitud i assenyalar l'apartat «altres» de la sol·licitud telemàtica.

5.4. En cap cas, el pagament de la taxa eximirà del tràmit de registre electrònic de la sol·licitud. La falta de justificació de l'abonament dels drets d'examen o de la presentació dins del termini i en la forma escaient en el registre electrònic corresponent de la sol·licitud, determinarà l'exclusió de la persona aspirant.

5.5. Escaurà la devolució de les taxes per drets d'examen en els supòsits i a través dels procediments contemplats en l'article 1.2-6 de la Llei 20/2017, de 28 de desembre, de la Generalitat, de taxes.





6. Admissió de les persones aspirants

6.1. Les persones aspirants queden vinculades per les dades que hagen fet constar en les seues sol·licituds, podent únicament demandar la seua modificació mitjançant escrit motivat, dins del termini establit en la base 4.1 per a la presentació de sol·licituds.

6.2. Acabat el termini de presentació de sol·licituds, prèvia verificació que s'ha realitzat el pagament dels drets d'examen, l'òrgan convocant dictarà resolució, que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, que contindrà la relació provisional de persones admeses i excloses a la realització de les proves.

6.3. Les persones aspirants podran, en el cas d'error, exclusió o de no figurar en la relació provisional de persones admeses i excloses, esmenar electrònicament els defectes en què hagen incorregut en la seua sol·licitud, o realitzar les al·legacions que tinguen per convenient en el termini de deu dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la publicació de la resolució a què es refereix la base anterior, d'acord amb l'establert en l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

A l'efecte, hauran de seguir les instruccions que s'indiquen en la resolució per la qual es publique la relació provisional d'admesos i exclosos. Especialment, aquelles persones aspirants que no hagen pogut completar la presentació i registre de la seua sol·licitud electrònicament per motius tècnics, tal com es preveu en la base 4.3, hauran d'annexar, en tot cas, justificant de l'intent de la presentació i registre de la sol·licitud o la sol·licitud, i el pagament electrònic de la taxa o, si escau, el document que acredite l'aplicació de les bonificacions o exempcions corresponent, tot això, realitzat en el termini previst en la base 4.1 per a la presentació de sol·licituds.

6.4. En tot cas, a fi d'evitar errors i, en el supòsit de produir-se, possibilitar-ne l'esmena dins del termini i en la forma escaient, les persones aspirants comprovaran no sols que no figuren recollides en la relació provisional de persones excloses sinó, a més, que les seues dades personals i torn triat consten correctament en les pertinents relacions de persones admeses.

6.5. Transcorregut el termini anterior, vistes les al·legacions i esmenats els defectes, si convé, es dictarà resolució que elevarà a definitiva la relació de persones admeses i excloses a la realització de les proves per a cadascun dels torns, que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

6.6. En la resolució mitjançant la qual es faça pública la llista definitiva de persones admeses al present procediment selectiu s'establirà, amb almenys deu dies d'antelació, la data, el lloc de realització i l'hora de començament de les proves, així com l'ordre de crida de les persones admeses, iniciant-se l'ordre en la lletra «Q», conforme el resultat del sorteig celebrat el dia 18 d'octubre de 2022 (DOGV 9454, 21 d'octubre).

6.7. Prova de coneixement del castellà per a les persones admeses que no tinguen la nacionalitat espanyola:

Amb caràcter previ a la realització de les proves d'accés, les persones que no posseïsquen la nacionalitat espanyola i que, del seu origen, es desprenga que no posseeixen coneixement del castellà, hauran d'acreditar, mitjançant la realització d'una prova, que posseeixen un nivell adequat de compressió i expressió oral i escrita d'aquesta llengua.

El contingut d'aquesta prova s'ajustarà al que es disposa en el Reial decret 1.137/2002, de 31 d'octubre, modificat pel Reial decret 264/2008, de 22 de febrer, pel qual es regulen diplomes d'espanyol com a llengua estrangera, modificat per la disposició final primera del Reial decret 1.004/2015, de 6 de novembre, pel qual es regula el Reglament que regula el procediment per a l'adquisició de la nacionalitat espanyola per residència.

La prova es qualificarà «apta» o «no apta», sent necessari obtindre la valoració «apta» per a passar a realitzar les proves de la fase d'oposició.

Queden eximides de realitzar aquesta prova les persones que estiguen en possessió dels diplomes, certificats o títols acreditatius del coneixement de l'espanyol com a llengua estrangera, que hagen sigut integrats en el Sistema Internacional de Certificació de l'Espanyol com a Llengua Estrangera (SICELE). En referència cadascun dels seus sis nivells, respectivament, als diplomes d'espanyol en el seu corresponent nivell A1, A2, B1, B2, C1 i C2, tot això, conforme al que es disposa en la disposició addicional quarta del Reial decret 1137/2001, modificat pel Reial decret 1.004/2015, adés esmentats.



7. Proves selectives

L'oposició constarà de quatre exercicis, dels quals seran eliminatoris els tres primers.

7.1. Primer exercici.

Consistirà a desenvolupar per escrit, en el termini màxim de quatre hores, tres temes seleccionats a l'atzar pels aspirants, un per cada bloc de matèries, d'entre els que figuren en l'annex A de la present convocatòria.

Una vegada conclosos els exàmens, seran introduïts en un sobre tancat i quedarà sota la custòdia de l'òrgan tècnic de selecció, el qual convocarà a les persones aspirants per a la lectura pública dels temes, iniciant-se l'ordre per la lletra que consta en la base 6.6.

Aquest exercici haurà de ser llegit obligatòriament davant l'òrgan tècnic de selecció per la persona aspirant, i s'apreciarà, fonamentalment, la capacitat i formació general, la claredat d'idees, la precisió i rigor en l'exposició i la qualitat d'expressió escrita.

L'òrgan tècnic de selecció podrà formular preguntes aclaridores sobre els temes exposats.

Una vegada llegit el primer tema o transcorreguts 10 minuts des de l'inici de la lectura, l'òrgan tècnic de selecció podrà decidir que la persona aspirant abandone la prova per estimar la seua actuació notòriament insuficient.

7.2. Segon exercici.

Serà de caràcter pràctic sobre qüestions professionals relacionades amb el programa que es detalla en l'annex B i C d'aquesta convocatòria, constarà de dues parts i es desenvoluparà en una sessió d'un màxim de 5 hores ininterrompudes.

La primera part consistirà en la resolució d'un qüestionari de 50 preguntes tipus test amb quatre respostes alternatives, de les quals només una serà correcta.

La segona part consistirà en la resolució por escrit de 10 supòsits pràctics.

Una vegada concloses les proves, els exàmens seran introduïts en sobre tancat i quedaran sota la custòdia de l'òrgan tècnic de selecció qualificador.

En aquest exercici es valoraran la formació i coneixements generals, així com la claredat i l'ordre d'idees, la qualitat tècnica de la solució proposada, la sistemàtica, la capacitat d'anàlisi i la capacitat d'expressió de l'aspirant.

7.3. Tercer exercici.

Consistirà en l'exposició oral, durant un temps màxim d'una hora, de quatre temes a triar de cinc temes extrets a l'atzar per l'aspirant en sessió pública dels quals figuren en l'annex B de la present convocatòria.

Amb caràcter previ a l'exposició, i després de l'extracció dels temes, es concedirà un temps màxim de deu minuts perquè la persona aspirant elabore, en presència de l'òrgan tècnic de selecció, un guió que podrà utilitzar en el desenvolupament de la seua exposició, consultant per a això exclusivament el programa de l'oposició.

El temps d'exposició haurà de distribuir-se per la persona aspirant de manera homogènia entre els quatre temes.

En aquest exercici es valorarà el volum i comprensió de coneixements, la claredat d'exposició i la capacitat d'expressió oral.

7.4. Quart exercici.

El quart exercici té com a finalitat valorar els coneixements de valencià de les persones aspirants i no tindrà caràcter eliminatori.

Les persones aspirants podran optar per realitzar l'exercici o per acreditar, davant l'òrgan tècnic de selecció, els seus coneixements de valencià, mitjançant la presentació en aqueix moment dels certificats, diplomes o títols de valencià homologats per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

L'exercici consistirà a traduir, sense ajuda de diccionari, un text redactat en valencià al castellà, i un altre redactat en castellà al valencià. Per a la resolució d'aquest exercici es disposarà d'un temps màxim d'una hora.



8. Qualificació dels exercicis

La qualificació dels exercicis es realitzarà de la manera següent:

8.1. La qualificació del primer exercici serà «apta» o «no apta».

8.2. El segon exercici es qualificarà entre 0 i 60 punts, sent necessari obtindre un mínim de 30 per a superar-lo. La puntuació final de l'exercici vindrà determinada per la suma de les puntuacions obtingudes en cadascuna de les parts.

La primera part es puntuarà fins a un màxim de 15 punts. Les contestacions errònies es valoraran negativament amb una penalització equivalent a un terç del valor de cada contestació correcta, i les respostes en blanc no puntuaran. La fórmula de correcció serà:

Respostes correctes netes = nombre d'encerts – (nombre d'errors/3)



Establides les respostes correctes netes, es convertiran en puntuacions finals mitjançant una distribució proporcional.

La segona part es puntuarà fins a un màxim de 45 punts. Cadascuna de les preguntes a desenvolupar serà qualificada de 0 a 4,5 punts.

Aquells aspirants que superen aquest exercici amb una puntuació mínima de 36 punts quedaran exempts de la seua realització en la convocatòria següent, d'acord amb el que s'estableix en l'article 10.5 del Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana.

8.3. El tercer exercici es qualificarà entre 0 i 60 punts, sent necessari obtindre un mínim de 30 per a superar-lo.

8.4. La qualificació final dels tres primers exercicis serà la determinada per la suma de les puntuacions obtingudes en el segon i tercer exercici.

A continuació, es configurarà una relació ordenada per puntuació de major a menor, que s'interromprà quan el nombre d'inclosos en aquella coincidisca amb el nombre de llocs convocats. Aquesta constituirà la llista definitiva de persones aprovades.

En cas d'empat entre persones aspirants incloses en la mateixa relació, s'atendrà la major puntuació obtinguda en el segon exercici, i de mantindre's aquest, es dirimirà per la major puntuació obtinguda en el tercer exercici i, en cas de persistir, si l'empat fora entre persones de diferent sexe, es dirimirà a favor del sexe infrarepresentat dins del col·lectiu de persones que formen part del Cos Superior d'Interventors i Auditors de la Generalitat, A1-03, en la data de publicació de la present convocatòria.

Si encara persistira l'empat, aquest es dirimirà finalment per ordre alfabètic del primer cognom de les persones aspirants empatades, iniciant-se el citat ordre per la lletra «Q» conforme el resultat del sorteig celebrat el dia 18 d'octubre de 2022 (DOGV 9454, 21 d'octubre).



Només les persones incloses en la llista definitiva de persones aprovades podran passar a realitzar el quart exercici obligatori i no eliminatori de valencià.

8.5. El quart exercici serà valorat amb una puntuació de 0 a 10 punts. Quan s'hagen presentat certificats, diplomes o títols de valencià que hagen sigut homologats per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, es valoraran segons el barem següent:

Orals: 1,50

De nivell elemental: 3

De nivell mitjà: 6,50

De nivell superior: 10

Quan la persona aspirant justifique diversos nivells de coneixement es computarà únicament el de major nivell.

8.6. La puntuació final de l'oposició s'obtindrà sumant la qualificació del quart exercici als resultats obtinguts per les persones aspirants que figuren en la relació a què es refereix la base 8.4.

S'elaborarà una relació, que constituirà la llista de persones aspirants que han superat l'oposició per ordre de puntuació. En cas d'empat, es resoldrà de conformitat amb el que es preveu en la base 8.4.

8.7. Exempció del primer exercici

Conforme al que s'estableix en l'article 10.3 del Decret 72/2005, de 8 d'abril, queda exempt de la realització del primer exercici el personal funcionari de carrera de la Generalitat o d'altres administracions públiques, del Subgrup A1, que reunint les condicions generals parella ser admés a les proves selectives d'accés al Cos Superior d'Intervenció i Auditoria de la Generalitat, previstes en la base 2, acredite que els coneixements que s'exigeixen per a la seua superació ja li van ser exigits, amb caràcter general, per a l'ingrés en la seua corresponent escala, subescala, cos o classe d'origen.

Per a això, la persona interessada haurà d'aportar, juntament amb la sol·licitud, documentació que acredite la seua condició de personal funcionari de carrera del Subgrup A1, així com el programa de matèries que li va ser exigit per a ingressar en l'administració, de manera que l'òrgan convocant puga determinar si la persona aspirant queda o no exempta de la realització del primer exercici, indicant-ho, en aqueix cas, en la pròpia resolució per la qual es publica la relació de persones aspirants admeses i excloses.



9. Desenvolupament de les proves selectives

9.1. Convocatòria per a la realització de les proves.

El primer exercici es realitzarà al lloc, data i hora que s'establisca en la resolució per la qual s'aprove i publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la llista definitiva de persones admeses a la realització de les proves, havent de transcórrer un termini no inferior a deu dies hàbils des de la publicació i la data de realització de la prova.



Començades les proves, l'anunci de la realització dels restants exercicis, si fa el cas, es farà públic per l'òrgan tècnic de selecció a través dels mitjans establits en la base 14, d'acord amb lo preceptuat en l'apartat 2 de l'article 16 del Decret del Consell 3/2017, de 13 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana.



9.2. Concurrència a les crides per a la realització de les proves.



9.2.1. Les persones admeses seran convocades per a la realització de cada exercici en crida única.

9.2.2. Quedaran decaigudes en el seu dret quan es personen als llocs de realització una vegada iniciades les proves o per la inassistència a aquestes, encara que es dega a causes justificades.

En el supòsit de concórrer causa de força major, l'òrgan tècnic de selecció podrà apreciar les circumstàncies al·legades i admetre la persona aspirant, sempre que es posen de manifest amb la deguda antelació, no haja finalitzat l'exercici corresponent i, aquesta admissió no menyscabe el principi d'igualtat.

9.3. Regles per a la realització de les proves.

9.3.1. Les persones aspirants hauran d'observar en tot moment les instruccions dels membres de l'òrgan tècnic de selecció o del personal ajudant o assessor durant la realització de les proves, amb vista al seu adequat desenvolupament.

Qualsevol alteració en el normal desenvolupament de les proves per part d'una persona aspirant, quedarà reflectida en l'acta corresponent, i la persona aspirant podrà continuar el desenvolupament de l'exercici amb caràcter condicional fins que resolga l'òrgan tècnic de selecció sobre l'incident.

9.3.2. Abans de l'inici de cada exercici i sempre que s'estime convenient durant el desenvolupament d'aquest, els membres de l'òrgan tècnic de selecció, el personal ajudant o assessor comprovaran la identitat de les persones admeses, mitjançant la presentació exclusivament del original del DNI, del NIE, del passaport o del permís de conduir emés a Espanya.

Si en qualsevol moment del procés arriba a coneixement de l'òrgan tècnic de selecció que alguna de les persones admeses no posseeix la totalitat dels requisits exigits, haurà de requerir-li l'acreditació de tals requisits. Si els requisits en qüestió no foren acreditats en el termini de 10 dies hàbils següents a la notificació del requeriment, l'òrgan tècnic de selecció realitzarà proposta d'exclusió d'aquesta, indicant les inexactituds o falsedats formulades per la persona aspirant a l'òrgan convocant, el qual, amb les verificacions oportunes prèvies, dictarà resolució motivada i exclourà la persona admesa a l'oposició.



9.3.3. En totes les proves, excepte les orals o les que incloguen lectura pública, l'òrgan tècnic de selecció adoptarà les mesures que siguen necessàries per a garantir l'anonimat en la valoració d'aquestes, sent anul·lats tots aquells exercicis en els quals hi hagués alguna marca que poguera identificar-ne l'autoria.



10. Publicitat de les llistes

10.1. En finalitzar cadascun dels exercicis de l'oposició l'òrgan tècnic de selecció publicarà la relació de persones que han superat la prova amb expressió del seu nom, cognoms, document d'identitat anonimitzat, el torn d'accés i la puntuació obtinguda. S'entendrà que han superat la prova únicament aquelles persones aspirants que hagen obtingut la puntuació mínima exigida per a superar els exercicis, segons el que es disposa en la base 8.

10.2 Finalitzada l'oposició, l'òrgan tècnic de selecció publicarà la llista definitiva de persones aspirants aprovades per la seua ordre de puntuació total a què es refereix la base 8.6.

En cap cas l'òrgan tècnic de selecció podrà declarar que han aprovat el procés selectiu un nombre superior de persones al de llocs de treball convocats, tenint en compte el que es disposa en les bases 1 i 12 de la convocatòria.



11. Relació definitiva i presentació de documents

11.1. L'òrgan tècnic de selecció elevarà a la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, per a la seua publicació, la relació definitiva de persones aprovades, per ordre de puntuació total, perquè en el termini de deu dies hàbils comptats des de l'endemà de la publicació aporten davant la Direcció General de Funció Pública, els documents següents:

a) Fotocòpia del DNI o NIE.

b) Còpia autenticada del títol acadèmic exigible segons el que s'estableix en la base 2.1.3 de la convocatòria o certificació acadèmica que acredite haver realitzat tots els estudis per a l'obtenció del títol. En el cas de titulacions obtingudes en l'estranger còpia autenticada de la credencial que acredite l'homologació que corresponga o, si escau, del corresponent certificat d'equivalència. Aquest requisit no serà aplicable als aspirants que hagueren obtingut el reconeixement de la seua qualificació professional en l'àmbit de les professions regulades, a l'empara de les disposicions de dret de la Unió Europea.



c) Declaració jurada de no haver sigut separada o separat, o haver-se revocat el seu nomenament com a personal funcionari interí, amb caràcter ferm, mitjançant procediment disciplinari de cap administració pública o òrgan constitucional o estatutari, ni trobar-se inhabilitada o inhabilitat per sentència ferma per a l'exercici de qualssevol funcions públiques o d'aquelles pròpies del cos, agrupació professional o escala objecte de la convocatòria. En el cas del personal laboral, no trobar-se inhabilitat per sentència ferma o a conseqüència d'haver sigut acomiadat disciplinàriament de manera escaient, per a exercir funcions similars a les pròpies de la categoria professional a la qual es pretén accedir. Tractant-se de persones nacionals d'altres estats, no trobar-se inhabilitades o en situació equivalent ni haver sigut sotmeses a sanció disciplinària o equivalent que impedisca en els mateixos termes en el seu estat l'accés a l'ocupació pública.



d) Certificat mèdic acreditatiu de posseir la capacitat física i psíquica necessària per a l'acompliment de les funcions dels llocs de treball oferits.

e) Els qui superen les proves selectives, acreditaran els seus coneixements de valencià mitjançant la presentació dels certificats, diplomes o títols que hagen sigut homologats per la Generalitat, o mitjançant la realització d'un exercici específic a l'efecte. El personal que no puga acreditar aquests coneixements haurà de realitzar els cursos de perfeccionament que a l'efecte es realitzaran a través de l'Institut Valencià d'Administració Pública (IVAP), en coordinació amb la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

Segons el preceptuat en l'article 20 del Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs i mobilitat del personal de la funció pública valenciana, els qui superen les proves selectives acreditaran els seus coneixements de valencià en el corresponent Grau Mitjà o C1, mitjançant certificat expedit o homologat per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

Les persones que a data de presentació de la documentació requerida estiguen en actiu i inscrits en el Registre de Personal de la Direcció General de Funció Pública, només hauran de justificar els apartats 10.1.b) i 10.1.e), llevat que ja els tinguen acreditats i inscrits en el Registre de Personal de la Direcció General de Funció Pública, i únicament hauran de manifestar-ho per escrit davant la Direcció General de Funció Pública, sense aportar la documentació corresponent.



11.2. Les persones que superen les proves selectives i que van sol·licitar una de les exempcions establides en la base 5 hauran de presentar còpia autenticada dels documents acreditatius de tal exempció.

11.3. Les persones seleccionades que, dins del termini indicat i excepte casos de força major, no presentaren la documentació acreditativa o se'n deduïra que manquen d'algun dels requisits exigits, no podran ser nomenades personal de l'administració de la Generalitat, sense perjudici de la responsabilitat en què pogueren haver incorregut per falsedat en les seues sol·licituds de participació.

11.4. No obstant això el que es disposa en els apartats anteriors, d'acord amb l'establert en l'article 28 de la Llei 39/2015, l'òrgan gestor del procés selectiu podrà verificar la realitat de les dades declarades i la veracitat dels documents aportats o, si fa el cas, recaptar-les electrònicament a través de les seues xarxes corporatives o d'una consulta a les plataformes d'intermediació de dades o altres sistemes electrònics habilitats a l'efecte, especialment les relatives a la condició de personal amb diversitat funcional, família nombrosa, titulació acadèmica, certificat expedit per la JQCV, llevat que la persona interessada manifeste expressament que no hi presta el consentiment, marcant per a això la casella continguda en el formulari de la sol·licitud.



12. Nomenament de personal funcionari de carrera

Transcorregut el termini de presentació de la documentació es dictarà resolució, que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, i es farà el nomenament com a personal funcionari de carrera del Cos Superior d'Interventors i Auditors de la Generalitat, A1-03, de les persones aprovades a què fa referència la base 10.2, prèvia l'adjudicació d'un lloc de treball d'acord amb la puntuació obtinguda.



Amb la finalitat d'assegurar la cobertura de les places convocades, quan es produïsquen renúncies de les persones seleccionades, abans del seu nomenament o presa de possessió, l'òrgan convocant podrà requerir de l'òrgan tècnic de selecció la relació complementària de les persones que seguisquen a les propostes, per al seu possible nomenament com a personal funcionari de carrera.



13. Òrgans tècnics de selecció

13.1. L'òrgan tècnic de selecció que efectuarà l'avaluació del present procés selectiu s'ajustarà al que s'estableix en la normativa vigent, i estarà constituït en la forma que es preveu en l'article 12 del Decret 72/2005, de 8 d'abril, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament del Cos Superior d'Intervenció i Auditoria de la Generalitat, nomenant-se per a això els membres titulars i suplents del mateix mitjançant resolució dictada per la persona titular de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, la qual haurà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



13.2. L'òrgan tècnic de selecció, per a la realització de les proves podrà designar personal col·laborador, ajudant i assessor especialista que estime oportuns.

13.3. Corresponen a l'òrgan tècnic de selecció les funcions relatives a la determinació concreta del contingut de les proves i a la qualificació de les persones admeses, així com, en general, adoptar quantes mesures siguen precises amb vista al correcte desenvolupament de les proves selectives.

13.4. Les persones integrants de l'òrgan tècnic de selecció, així com el personal assessor, hauran d'abstindre's i podran ser recusades per les persones interessades, quan hi concórreguen circumstàncies de les previstes en els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Així mateix, hauran d'abstindre's les persones integrants de l'OTS que hagueren fet tasques de preparació de persones aspirants en els cinc anys anteriors a la publicació d'aquesta convocatòria

13.5. A l'efecte de comunicacions i de qualsevol altra incidència, l'òrgan tècnic de selecció tindrà la seu en la Direcció General de Funció Pública (C/ de la Democràcia, 77, Torre 4, 46018 València).

13.6. L'òrgan tècnic de selecció, a l'efecte de gratificacions i indemnitzacions, es regirà pel que es disposa en el Decret 24/1997 d'11 de febrer, modificat pel Decret 95/2014, de 13 de juny.

13.7. El funcionament de l'òrgan tècnic de selecció s'adaptarà al que estableix la Llei 40/2015, d'1 de octubre, de règim jurídic del sector públic, i altra normativa vigent, amb subjecció quant al desenvolupament i execució del procediment selectiu, a les resolucions i instruccions dictades per l'òrgan gestor i altra competents en matèria de funció pública, així com als protocols establits a l'efecte de garantir la transparència i l'anonimat en la correcció d'exercicis.





14. Publicitat

Totes les resolucions que es dicten per l'òrgan competent, així com els acords i/o notes informatives emesos per l'òrgan tècnic de selecció, es publicaran en la seu electrònica de la Generalitat, portal de l'administració de la Generalitat: http://sede.gva.es (Cercador d'ocupació pública, Descripció: 21/22) i en la pàgina web de la Direcció General de Funció Pública.



15. Recursos

15.1. La present convocatòria, les seues bases i quants actes administratius siguen dictats en el seu desenvolupament, excepte les actuacions de l'òrgan tècnic de selecció, posen fi a la via administrativa, i podran ser impugnats per les persones interessades, mitjançant la interposició del recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la publicació, davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. No obstant això, podrà interposar-se potestativament recurs de reposició davant el mateix òrgan que va dictar l'acte contra el qual es recorre,, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació, o qualsevol altre recurs que estime escaient per a la defensa dels seus interessos. Tot això, de conformitat amb el que s'estableix en els articles 112, 114, 115, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i en els articles 10, 14.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

15.2. Contra els acords i actes de tràmit de l'òrgan tècnic de selecció, si aquests decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procediment o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets o interessos legítims, podrà interposar-se recurs d'alçada davant la persona titular de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, en el termini d'un mes, a partir de l'endemà de la publicació del corresponent acord de l'òrgan tècnic de selecció, d'acord amb el que es disposa en els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



València, 28 d'octubre de 2022.– La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública: Gabriela Bravo Sanestanislao.





ANNEX



A. PROGRAMA DE MATÈRIES PER Al PRIMER EXERCICI

Dret constitucional, autonòmic i de la Unió Europea.

Tema 1. La Constitució de 1978. Sistema i estructura. Característiques generals de la Constitució. La Constitució com a norma jurídica. El bloc de la constitucionalitat.

Tema 2. La Monarquia parlamentària com a forma política de l'Estat. Les funcions constitucionals del rei. La ratificació. L'ordre de successió. La regència. La tutela del rei.

Tema 3. El Govern: la seua composició. Causes i procediment del nomenament i cessament del Govern. El president del Govern. Els ministres. El Govern i l'administració.

Tema 4. Les Corts Generals. El Congrés de Diputats. El Senat. Relacions entre les dues cambres. El funcionament de les cambres. Les funcions de les Corts Generals. La funció legislativa. La funció de control. Les funcions financeres. Les funcions econòmiques. Altres funcions.



Tema 5. Eleccions i normes electorals. Procediment electoral.

Tema 6. El Poder Judicial. El Consell General del Poder Judicial. Altres òrgans. La independència i actuació judicials.

Tema 7. Les comunitats autònomes: la seua naturalesa. Els estatuts d'autonomia: naturalesa i contingut.

Tema 8. La distribució de competències entre l'Estat i les comunitats autònomes. Tipologia: competències exclusives, compartides, concurrents, de desenvolupament i execució. Competències de l'Estat i competències de les comunitats autònomes en la Constitució i en la Jurisprudència constitucional. Transferència de competències; els decrets de traspàs.

Tema 9. Els òrgans de les comunitats autònomes. Les seues competències. Relacions entre l'Estat i les comunitats autònomes. Control de l'Estat sobre les comunitats autònomes.

Tema 10. L'ordenament jurídic en matèria d'administració local. Classes d'entitats locals. El municipi: referència general de les seues competències. Autoritats i organismes municipals. Organització i administració de les províncies.

Tema 11. Els drets fonamentals i les llibertats públiques en la Constitució. La seua eficàcia, garantia i límits. El defensor del Poble. La suspensió dels drets. El principi i dret fonamental a la igualtat. Polítiques socials públiques. Polítiques d'igualtat de gènere: Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per la igualtat efectiva de dones i homes. Polítiques contra la violència de gènere: Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere. Llei 9/2003, de 2 d'abril, de la Generalitat, per a la igualtat de dones i homes.



Tema 12. La defensa jurídica de la Constitució: sistemes. El Tribunal Constitucional: naturalesa. Les seues funcions. Composició del Tribunal Constitucional. El recurs d'inconstitucionalitat. La qüestió d'inconstitucionalitat. Recurs d'empara constitucional.

Tema 13. Conflictes constitucionals. Conflictes positius i negatius amb les comunitats autònomes. Impugnació de disposicions i resolucions de les comunitats autònomes. Conflictes en defensa de l'autonomia local.

Tema 14. L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana (I): Estructura, contingut i principis fonamentals. Regulació de les institucions d'autogovern. Procediment de reforma de l'estatut.

Tema 15. L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana (II): competències de la Comunitat Valenciana. Regulació en matèria d'administració local, economia i hisenda.

Tema 16. La Llei del Consell (I): el president de la Generalitat. Elecció i estatut personal. Atribucions. El Consell. Composició, atribucions i funcions. Especialment la potestat reglamentaria. Relacions entre el Consell i Les Corts.

Tema 17. La Llei del Consell (II): l'administració de la Generalitat. Organització, competència i estructura. Organització territorial de les conselleries. Responsabilitat dels membres del Consell i de l'administració pública de la Generalitat.

Tema 18. El síndic de Greuges. La Sindicatura de Comptes. El Consell Jurídic Consultiu. El Consell Valencià de Cultura. L'Acadèmia Valenciana de la Llengua. El Comité Econòmic i Social.

Tema 19. La Unió Europea: principis generals, polítiques i accions. L'ordenament jurídic comunitari.

Les institucions de la Unió Europea. El Consell de Ministres. La Comissió Europea. El Parlament Europeu. El Tribunal de Justícia. El Tribunal de Comptes.

Tema 20. El pressupost de la Unió Europea. Les perspectives financeres. Estructura del pressupost. Els recursos propis i les despeses de la Unió Europea. El procediment d'aprovació del pressupost. La relació entre el pressupost de la Unió Europea i el pressupost de l'Estat. El concepte de saldo pressupostari.

Tema 21. L'execució del pressupost de la Unió Europea. Poders de la Comissió com a executiu pressupostari. Formes d'execució del pressupost. Agents financers. L'execució d'ingressos i despeses. Les activitats de la Unió Europea no integrades en el pressupost general. El control intern del pressupost de la Unió Europea. El Tribunal de Comptes de la Unió Europea.

Tema 22. El pressupost general de les entitats locals. Contingut i aprovació. Els crèdits i les seues modificacions. L'execució i liquidació del pressupost: especial referència a les fases d'execució de la despesa, al resultat pressupostari i al romanent de Tresoreria. El control intern i extern de l'activitat econòmica financera de les entitats locals.





Dret civil, mercantil i del treball

Tema 1. L'ordenament jurídic: concepte i caràcters. El dret civil d'Espanya; evolució i contingut actual. El Codi Civil. Drets civils forals i especials.

Tema 2. Teoria general de les fonts del dret. Fonts de l'ordenament espanyol: enumeració i ordenació. Referència a la Constitució i el dret comunitari en el sistema de fonts.

Tema 3. Efectes essencials de les normes. Inexcusabilitat del seu acompliment i error de dret. El frau de Llei; requisits i efectes. Començament i fi de la vigència de les normes; la derogació tàcita. El principi d'irretroactivitat i les seues excepcions en el nostre ordenament.

Tema 4. La persona. Capacitat jurídica i capacitat d'obrar. La incapacitació: concepte, naturalesa i classes. El Registre Civil: la seua organització; seccions. Prova de l'estat civil.

Tema 5. Les persones jurídiques: la seua naturalesa i classes. Constitució, capacitat, representació, domicili, nacionalitat i extinció de les persones jurídiques. Les fundacions. Les associacions.

Tema 6. La causa dels contractes; normes del Codi Civil. Teoria de l'enriquiment sense causa. El contracte: fonament i funció. Sistemes de contractació. Capacitat dels contractants. Objecte del contracte. La forma.

Tema 7. La representació en el negoci jurídic. Influència del temps en les relacions jurídiques. La prescripció i les seues classes. Examen especial de la prescripció extintiva. La caducitat.

Tema 8. El dret real: naturalesa i caràcters. La seua diferència amb el dret de crèdit. L'usdefruit. Naturalesa i caràcters. El dret real de servitud. Fonament, caràcters i elements. Drets reals de garantia; formes de garantia real. La comunitat de béns i el condomini.



Tema 9. L'obligació: evolució i naturalesa. Rescabalament de danys i perjudicis. El principi de responsabilitat patrimonial universal. Causes d'extinció de les obligacions.

Tema 10. Perfecció i consumació del contracte. Interpretació dels contractes. Irrevocabilitat dels contractes. Revisió del contracte per alteració extraordinària de les circumstàncies. Estipulacions a favor de tercer.

Tema 11. Ineficàcia dels contractes. Inexistència, nul·litat i anul·labilitat; causes i efectes. Confirmació dels contractes. Rescissió; contractes pagaments rescindibles. L'acció revocatòria o pauliana.

Tema 12. La transmissió de crèdits; les seues causes. El contracte de cessió; requisits i efectes. Cessions especials; la cessió de crèdits litigiosos. El contracte de permuta.

Tema 13. El contracte de préstec; les seues espècies. El comodat. El precari. El mutu. Legislació sobre préstecs usuraris.

Tema 14. El contracte de depòsit: la seua naturalesa i espècies; el depòsit ordinari. Depòsits irregular i necessari. El segrest. Contractes d'hostalatge i d'exposició.

Tema 15. El contracte de societat. Naturalesa i classes. Constitució. Contingut del contracte. Extinció de la societat.

Tema 16. El contracte de fiança. Classes. Elements constitutius. Relacions entre creditor i fiador, entre deutor i fiador, i entre cofiadores. Extinció.

Tema 17. Concepte i caràcters del dret real d'hipoteca. Hipoteques legals. Prelació dels crèdits tributaris i altres crèdits de Dret públic. El principi de la fe pública registral.

Tema 18. La societat mercantil: concepte, naturalesa i classes. La societat regular col·lectiva. La societat comanditària. Les societats cooperatives. Les societats laborals. La societat de responsabilitat limitada.



Tema 19. La societat anònima. Formes de constitució. L'escriptura social i els estatuts. Aportacions. Patrimoni i capital social en la societat anònima. Les reserves. Accions: classes. Drets que confereixen les accions al seu titular.

Tema 20. Òrgans de la societat anònima. Junta general. Administradors; el consell d'administració. Els comptes anuals de la societat anònima. Verificació dels comptes. Aprovació i publicació.

Tema 21. Règim jurídic de la transformació, fusió i escissió de societats mercantils. Dissolució de societats mercantils. Liquidació de societats mercantils.

Tema 22. Títols de crèdit: concepte i caràcters. Títols nominatius. Títols a l'ordre. Títols al portador.

Tema 23. Obligacions i contractes mercantils: Disposicions generals del Codi de Comerç sobre aquestes matèries. Contracte de compravenda mercantil: concepte i règim jurídic. El contracte de compte corrent mercantil. Préstec i depòsit mercantils.

Tema 24. Els mercats de valors: mercat primari i mercats secundaris regulats. Regles de transparència de les societats cotitzades. Normativa comunitària sobre OPA.

Tema 25. Els contractes bancaris en general. Examen del compte corrent, obertura de crèdit, préstec, depòsit i descompte bancari. La transferència bancària. Targetes de crèdit i dèbit. Crèdits documentaris.



Tema 26. El concurs. Pressupost subjectiu i objectiu. Efectes sobre els creditors. Determinació de la massa activa. La massa passiva i els crèdits contra la massa: classificació i pagament.

Tema 27. El conveni: contingut i els seus efectes. Efectes de l'obertura de la fase de liquidació. Les causes de conclusió del concurs i la seua reobertura: efectes. La qualificació del concurs.

Tema 28. El contracte de treball. Classes de contracte de treball atenent la seua duració.

Tema 29. El salari: concepte, estructura i modalitats. El salari mínim interprofessional.

Tema 30. Sindicació i representació. Els convenis col·lectius. Els conflictes col·lectius. El dret de vaga i el seu exercici.

Tema 31. El sistema de Seguretat Social: Estructura i àmbits. El règim general de la Seguretat Social. Camp d'aplicació, afiliació, altes i baixes. Cotització i recaptació. El pressupost de la Seguretat Social. L'acció protectora. Les contingències protegides.

Tema 32. Els règims especials de la Seguretat Social. Règims complementaris. Referència als fons de pensions.

Tema 33. La jurisdicció laboral. Organització i competències. El procés laboral.



Economia

Tema 1. La ciència econòmica. L'activitat econòmica. L'objecte i els problemes de l'economia. El mètode de la ciència econòmica.

Tema 2. Els models de política econòmica el model neoclàssic. El model Keynesià. L'enfocament de les expectatives racionals i la nova macroeconomia clàssica. Enfocaments actuals.

Tema 3. La Política fiscal. Els estabilitzadors automàtics. El dèficit públic i el seu finançament: aspectes monetaris.

Tema 4. La política monetària. Objectius. El mecanisme de transmissió. La política monetària del Banc Central Espanyol. El sistema europeu de bancs centrals. El Banc Central Europeu.

Tema 5. La inflació. Conceptes i classes. La inflació de demanda. La inflació de costos. El procés inflacionista. Efectes de la inflació.

Tema 6. Estructura econòmica d'Espanya (I). L'estructura agrària actual. El sector industrial: El sector energètic. La siderúrgia. La construcció naval. La indústria de la construcció i la política de l'habitatge.



Tema 7. Estructura econòmica d'Espanya (II) Sistema financer. El Banc d'Espanya. Entitats oficials de crèdit. La banca privada. Les caixes d'estalvi. Les entitats d'assegurances. Altres intermediaris financers. La borsa.

Tema 8. Estructura regional. Comunitats autònomes. Desenvolupament regional. La solidaritat interregional. Política regional de la Unió Europea.

Tema 9. Magnituds agregades bàsiques: producte nacional, consum i inversió, despesa nacional. Producte nacional brut i producte nacional net. Renda nacional i renda disponible. El flux circular de la renda i el producte. Comptabilitat de la renda nacional en una economia oberta.

Tema 10. El sector públic i la demanda agregada. Efectes de les fluctuacions del consum públic, les transferències al sector privat i els impostos.

Tema 11. La funció de l'estalvi. La seua naturalesa. Equilibri estalvi-inversió. El paper del sector públic en la canalització de l'estalvi.

Tema 12. Un model de determinació de la renda en una economia oberta: el compte corrent i l'equilibri del mercat productiu. El compte del capital i l'equilibri de la balança de pagaments. L'ajust de la balança de pagaments i la corba LM. Pla d'acció per a ajustar la balança de pagaments.

Tema 13. L'empresa i el seu marc institucional. L'empresa i el mercat: l'activitat comercial en l'empresa i el sistema econòmic. El mercat i la competència. La demanda.

Tema 14. Els sistemes de control de l'empresa. Concepte i elements. Els principals sistemes de control. El procés de control. El control en directe.

Tema 15. L'estructura economicofinancera de l'empresa. Les fonts de finançament de l'empresa. Equilibri entre inversions i finançaments. El fons de maniobra. El finançament intern o autofinançament. L'amortització. Mètodes d'amortització.

Tema 16. El finançament de l'empresa. L'emissió de valors. El crèdit a llarg, mitjà i curt termini. L'endeutament permanent. Contractes lísing, facturatge i rènting. Altres formes de finançament extern.



Tema 17. L'empresa pública. Concepte. Objectius de l'empresa pública. Efectes macroeconòmics. Característiques fonamentals de la seua gestió. El sistema de control de l'empresa pública. El finançament de l'empresa pública. Metodologia. Les fonts de finançament externes. L'estructura financera.



B. PROGRAMA DE MATÈRIES PER Al SEGON I TERCER EXERCICI

Dret Administratiu, Pressupostari, Financer, Tributari i Sistemes de Control i comptabilitat Pública

Tema 1. L'Administració i el Dret Administratiu. Les fonts del dret administratiu. La Constitució. La llei. Els decrets llei. La delegació legislativa.

Tema 2. La potestat reglamentària: titularitat, límits i control. El reglament: classes. Eficàcia dels Reglaments. Els actes administratius generals, les circulars i instruccions.

Tema 3. Les potestats administratives. El principi de legalitat. L'activitat administrativa discrecional. L'autotutela administrativa.

Tema 4. Els actes jurídics de l'administració: públics i privats. L'acte administratiu: concepte i elements. La forma dels actes administratius. La motivació, la notificació i la publicació. El silenci administratiu.



Tema 5. L'eficàcia dels actes administratius. La suspensió d'efectes de l'acte administratiu. Executivitat dels actes administratius. L'execució forçosa i especial referència a la via de constrenyiment. La invalidesa dels actes administratius. La revisió d'ofici dels actes administratius.

Tema 6. El procediment administratiu comú: concepte i classes. Les parts en el procediment. Instrucció. La terminació del procediment: formes.

Tema 7. Els recursos administratius: concepte i classes. Procediment de tramitació i resolució dels recursos administratius. La jurisdicció contenciosa administrativa: extensió i límits. Les parts del procediment. La sentència. Recursos.

Tema 8. La posició jurídica de l'administrat. Les situacions favorables i desfavorables de l'administrat. L'interessat. Els drets de l'interessat. Les sancions administratives i las especialitats en el procediment sancionador.

Tema 9. La responsabilitat patrimonial de l'administració i els seus agents. Terminis de reclamació i procediments.

Tema 10. Organització administrativa. L'òrgan administratiu: Concepte i naturalesa. Classes d'òrgans: especialment, els col·legiats. La competència: naturalesa, classes i criteris de delimitació. Delegació de competències. Avocació. Delegació de signatura. Encàrrec de gestió. Suplència.

Tema 11. Els convenis: normativa bàsica i de la Generalitat Valenciana. Aspectes generals. Relacions interadministratives i de cooperació.



Tema 12. L'expropiació forçosa. La seua justificació i naturalesa. Legislació vigent. Subjectes i objecte de l'expropiació. Procediment general. Garanties jurisdiccionals. Els procediments especials.

Tema 13. Patrimoni de les administracions públiques (I). Béns de domini públic i béns patrimonials concepte, naturalesa, classificació i principis relatius a aquests. Adquisició de béns i drets. Afectació, desafectació i mutacions demanials. Protecció i defensa del patrimoni.



Tema 14. Patrimoni de les administracions públiques (II). Utilització dels béns i drets de domini públic: règim d'autoritzacions i concessions demanials. Aprofitament i explotació dels béns i drets patrimonials. Relacions interadministratives en matèria patrimonial.



Tema 15. Contractació administrativa (I). Àmbit subjectiu de la Llei de contractes del sector públic: sector públic, administracions públiques i poders adjudicadors. Àmbit objectiu d'aplicació: contractes administratius i contractes subjectes a regulació harmonitzada. Òrgans competents en matèria de contractació: òrgans de contractació i òrgans d'assistència. El contractista: capacitat, solvència i prohibicions per a contractar. La classificació. Garanties en la contractació del sector públic.



Tema 16. Contractació administrativa (II). L'expedient de contractació i la seua tramitació. Els plecs de clàusules administratives particulars i de prescripcions tècniques. La part financera de l'expedient de contractació. El preu. El valor estimat. Especialitats de l'expedient de contractació en el contracte d'obres: el projecte.

Tema 17. Contractació administrativa (III). L'adjudicació del contracte: procediments i criteris d'adjudicació. La publicitat de les licitacions: publicitat en el BOE i en el DOUE, la plataforma de contractació i el perfil del contractant. L'adjudicació i la formalització del contracte. La racionalització tècnica de la contractació: Acords marc, sistemes dinàmics d'adquisició, les centrals de contractació. El recurs especial en matèria de contractació.

Tema 18. Contractació administrativa (IV). Els efectes del contracte. El pagament del preu: el procediment per al reconeixement d'obligacions en la contractació de les administracions públiques. La revisió de preus. Les prerrogatives de l'administració en els contractes administratius. La modificació dels contractes. Extinció del contracte: recepció i resolució dels contractes administratius. La cessió dels contractes i la subcontractació. Especialitats del contracte d'obres, de subministraments i de serveis. Breu referència als contractes privats de l'administració.

Tema 19. Subvencions (I) Normativa bàsica: La subvenció: Concepte i caràcters. Règim jurídic de les subvencions. Justificació de les subvencions públiques. Despeses de transferències.

Tema 20. Subvencions (II) Normativa de la Generalitat Valenciana: Disposicions generals. Procediments de concessió. Gestió i reintegrament. Règim sancionador.

Tema 21. Les ajudes públiques i el dret comunitari. Els Reglaments de la Unió Europea i la gestió dels Fons Europeus.

Tema 22. El règim jurídic de la funció pública espanyola. Principis constitucionals en matèria de funció pública. Les bases del règim estatutari dels funcionaris públics: marc jurídic. L'Estatut bàsic de l'empleat públic. L'empleat públic: classes.

Tema 23. La funció pública autonòmica (I). Selecció de personal. Provisió de llocs i mobilitat. Promoció professional.

Tema 24. La funció pública autonòmica (II). Situacions administratives, drets, deures i incompatibilitats. Règim disciplinari.

Tema 25. La funció pública autonòmica (III). El personal laboral. Personal eventual. Personal directiu. La llibertat sindical i els òrgans de representació del personal funcionari i laboral de la Generalitat Valenciana.

Tema 26. Règim retributiu dels alts càrrecs. Règim retributiu dels funcionaris. La nòmina. El procediment de pagament de les retribucions. Les indemnitzacions per raó de servei.

Tema 27. Transparència, accés a la informació pública i bon govern: Normativa bàsica i autonòmica valenciana. Normativa de la Comunitat Valenciana: objecte i àmbit d'aplicació; publicitat activa i dret d'accés a la informació pública; règim de reclamacions; bon govern; règim sancionador aplicable.

Tema 28. El dret financer: concepte, autonomia i contingut. La Hisenda Pública en la Constitució Espanyola. El dret pressupostari: concepte i contingut.

Tema 29. Concepte de despesa pública. Naixement i exigibilitat de les obligacions. L'acte administratiu de despesa: elements i requisits per a la seua validesa. Els subjectes en l'acte administratiu de despesa: l'administració i l'exercici de la competència. Nul·litat i anul·labilitat: especial referència a la nul·litat per falta de crèdit.

Tema 30. El sector públic de la Generalitat: estructura, règim econòmic pressupostari bàsic i normativa reguladora. El sector públic instrumental de la Generalitat.

Tema 31. Els pressupostos de la Generalitat (I): Concepte i fonts de la seua ordenació jurídica; principis i regles de programació i de gestió pressupostària. Programació pressupostària i objectiu d'estabilitat.



Tema 32. Els pressupostos de la Generalitat (II): Contingut, elaboració i estructura. Tramitació.

Tema 33. Els pressupostos de la Generalitat (III): Especialitat i especificació dels crèdits. Limitació dels compromisos de despesa. Compromisos de despesa de caràcter pluriennal. Temporalitat dels crèdits. Fons de contingència.

Tema 34. Els pressupostos de la Generalitat (IV): Les modificacions pressupostàries: tipologia, requisits i competències per a la seua autorització; la seua tramitació. El control de les modificacions pressupostàries.

Tema 35. Els pressupostos de la Generalitat (V): Fases del procediment de gestió de les despeses. Competències en matèria de gestió de despeses. Ordenació de pagaments i pagament material.

Tema 36. Els pressupostos generals de la Generalitat (VI): Bestretes de caixa fixa. Pagaments a justificar. Embargament de drets de cobrament. Pagaments indeguts i altres reintegraments. Gestió de pressupostos d'ingressos. Devolucions d'ingressos.

Tema 37. Els pressupostos de la Generalitat (VII): Especificitats pressupostàries del sector públic empresarial, fundacional i altres ens amb pressupost estimatiu i el seu control intern.

Tema 38. La Tresoreria de la Generalitat: disposicions generals i gestió de la tresoreria. Deute públic. Règim d'avals.

Tema 39. El control intern de l'activitat economicofinancera del sector públic de la Generalitat (I): Concepte de control. Classes de control: Naturalesa, fonament i àmbit d'aplicació. La Intervenció General de la Generalitat: organització i funcions. L'estatut del personal controlador: drets i deures.

Tema 40. El control intern de l'activitat financera del sector públic de la Generalitat (II): La funció interventora. Modalitats d'exercici. Objeccions. Omissió de fiscalització. El control dels ingressos. Règims especials de fiscalització.

Tema 41. El control intern de l'activitat financera del sector públic de la Generalitat (II): El control financer: el control financer permanent, el control financer de subvencions i els controls financers específics.



Tema 42. El control intern de l'activitat financera del sector públic de la Generalitat (III): L'auditoria pública. Formes d'exercici. Pla anual d'auditories. Auditoria de comptes anuals. Auditories públiques específiques. Normes d'auditoria del sector públic. Supervisió contínua.



Tema 43. El control intern de l'activitat financera del sector públic de la Generalitat (IV): El control financer de subvencions i ajudes nacionals. El control de les subvencions de la Unió Europea.

Tema 44. L'auditoria de Comptes. La normativa en matèria d'auditoria de comptes. Concepte d'auditoria de comptes. Requisits de les auditories i dels informes. Els auditors: requisits per a l'exercici de l'auditoria i responsabilitats. L'Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes: funcions.

Tema 45. L'auditoria informàtica. Auditoria de fiabilitat dels sistemes d'informació i de sistemes autoritzats a realitzar per la Intervenció General de la Generalitat.

Tema 46. La normalització de la comptabilitat pública a Espanya. Antecedents. Les normes internacionals de comptabilitat del sector públic. Òrgans competents de regulació de la comptabilitat pública en l'àmbit estatal, autonòmic i local.

Tema 47. La comptabilitat del sector públic de la Generalitat (I): principis generals i fins. Aplicació dels principis comptables. Destinataris de la informació comptable. Competències en matèria comptable.



Tema 48. La comptabilitat del sector públic de la Generalitat (II): Procediment de registre comptable de les fases d'execució del pressupost. El Compte General de la Generalitat. La rendició de comptes.

Tema 49. La comptabilitat nacional (I): Aspectes generals. Comptes de fluxos i de sectors: saldos i agregats.

Tema 50. La comptabilitat nacional (II): comptabilitat del sector administracions públiques: la seua delimitació. La comptabilitat i els comptes econòmics de les administracions públiques.

Tema 51. La comptabilitat nacional (III): El sector administracions públiques. Determinació dels equilibris pressupostaris bàsics: estalvi brut i estalvi net, capacitat i necessitat de finançament; capacitat i necessitat d'endeutament. Les relacions entre la comptabilitat pública i la comptabilitat nacional: criteris d'ajust.

Tema 52. La Llei orgànica d'estabilitat pressupostària (I): Àmbit d'aplicació i principis generals. Estabilitat pressupostaria, sostenibilitat financera i regla de despesa.

Tema 53. La Llei orgànica d'estabilitat pressupostària (II): Mesures preventives, correctives i coercitives. Especial referència als Plans Economicofinancers. Normativa sobre període mitjà de pagament a proveïdors. Instrumentació del principi de transparència.

Tema 54. El control extern de l'activitat economicofinancera del sector públic (I): El control parlamentari. El control del Tribunal de Comptes: competències i funcions. La funció fiscalitzadora del Tribunal de Comptes.

Tema 55. El control extern de l'activitat economicofinancera del sector públic (II): La funció jurisdiccional del Tribunal de Comptes. La responsabilitat comptable pel maneig dels fons públics. Els procediments per a l'exigència de responsabilitat comptable.

Tema 56. Sindicatura de Comptes (I): Creació, organització i competències. L'exercici de la funció fiscalitzadora. Relacions del Tribunal de Comptes amb la Sindicatura de Comptes.

Tema 57. Sindicatura de Comptes (II). Procediments fiscalitzadors: naturalesa i caràcters. La iniciativa fiscalitzadora. El programa anual de fiscalitzacions. Resultats de la funció fiscalitzadora: els informes o memòries.

Tema 58. El Dret tributari: Concepte i contingut. Els principis de l'ordenament tributari espanyol. Les fonts del Dret tributari. L'aplicació i interpretació de les normes tributàries.

Tema 59. Els tributs: concepte, naturalesa i classes. L'impost: El seu concepte i fonament. Classificació dels impostos. Principis de la imposició.

Tema 60. Sistema tributari: consideració general. Sistema tributari espanyol. Evolució. Estructura bàsica del sistema vigent. La política fiscal de la Unió Europea.

Tema 61. La gestió recaptatòria dels tributs i altres recursos de naturalesa pública. Disposicions generals. Recaptació en període voluntari i executiu.

Tema 62. Revisió d'actes en via administrativa: el recurs de reposició. Les reclamacions econòmiques administratives. Suspensió dels actes impugnats. Procediments especials.

Tema 63. Impost sobre la Renda de les Persones Físiques. Fet imposable. Subjectes passius. La base imposable. Base liquidable i quota tributària. Gravamen autonòmic. Gestió de l'impost.

Tema 64. Impost sobre el Patrimoni. Impost sobre Successions i Donacions.

Tema 65. Impost de societats. Deute tributari. Gestió de l'impost.



Tema 66. Impost sobre el Valor Afegit. Fet imposable. La base imposable. Subjectes passius i responsables de l'Impost sobre el Valor Afegit. Tipus impositiu. Deduccions i devolucions. Règims especials. Gestió de l'impost.

Tema 67. Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats.

Tema 68. Les taxes: naturalesa; normes bàsiques del seu règim jurídic; principals suposats. Els preus públics.

Tema 69. El finançament de les comunitats autònomes. Principis i recursos financers. El règim de tributs cedits i de la corresponsabilitat fiscal. Les operacions de crèdit. El fons de garantia de serveis públics fonamentals. Els fons de compensació interterritorial.



Tema 70. Els recursos de les hisendes locals: enumeració i règim jurídic La participació en els tributs de l'Estat. Els impostos municipals. Taxes i contribucions especials. Preus públics. Altres recursos dels municipis.



C. PROGRAMA DE MATÈRIES ADDICIONALS PER Al SEGON EXERCICI

Comptabilitat:

Comptabilitat financera superior i de societats.

Comptabilitat pública.

Matemàtiques financeres:

Capitalització i descomptes, simples i compostos.

Rendes constants, variables i fraccionades.

Préstecs i emprèstits

Mapa web