Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 30 de setembre de 2022, de la Universitat d'Alacant, per la qual es convoca procés selectiu per a l'ingrés en l'escala d'oficials



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9464 de 07.11.2022
Número identificador:  2022/9355
Referència Base de Dades:  009755/2022
 



RESOLUCIÓ de 30 de setembre de 2022, de la Universitat d'Alacant, per la qual es convoca procés selectiu per a l'ingrés en l'escala d'oficials (grup C, subgrup C2) pel sistema de concurs de mèrits. Referencia CM-09/22. [2022/9355]

En compliment del que disposen els articles 183 i 184 dels Estatuts d'aquesta universitat, aprovats per Decret 25/2012, de 3 de febrer, del Consell (DOGV 9 de febrer), i amb la finalitat d'atendre les necessitats de personal d'administració i serveis, aquesta Universitat, fent ús de les competències que li són atribuïdes en l'article 2.2 e) de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, com també en els Estatuts d'aquesta universitat i publicats els Acords del Consell de Govern de la Universitat pels quals s'aprova l'oferta d'ocupació pública que conté la taxa addicional per a l'estabilització de l'ocupació temporal del personal funcionari d'administració i serveis de l'any 2022, en el DOGV de 27 de maig del 2022, acorda convocar procés selectiu per a cobrir 1 plaça que compleix amb les condicions establides en la disposició addicional 8a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, a través de l'ingrés en l'escala d'oficials de la Universitat d'Alacant (Grup C, Subgrup C2). La convocatòria d'aquestes places ha sigut autoritzada per resolució de la de Direcció General d'Universitats.





Bases de la convocatòria



1. Normes generals

1.1. Es convoca procés selectiu per a cobrir 1 plaça del Grup C, Subgrup C2, escala d'oficials de la Universitat d'Alacant (referència CM-09/22), pel sistema general d'accés lliure, per a ocupar llocs de l'itinerari professional d'administració especial laboratoris d'instrumentació científica en el Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d'Alacant.

D'acord amb el que preveu l'acord de Consell de Govern de la Universitat d'Alacant de 27 de gener del 2022, pel qual s'aprova el IV Pla d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes de la Universitat d'Alacant, i amb l'article 61.2.f de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana, es fa constar que la distribució percentual en l'escala d'oficials, itinerari professional d'administració especial laboratoris d'instrumentació científica, és de 100 % homes, i per tant hi ha infrarepresentació de dones.



1.2. A aquesta convocatòria, hi seran aplicables la Llei orgànica 6/2001, d'universitats, el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic, la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana, el Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana, Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, el Decret 25/2012, de 3 de febrer, del Consell, pel qual s'aprova l'Estatut de la Universitat d'Alacant (DOGV 9 de febrer), l'acord de Mesa negociadora aprovat pel Consell de Govern de data 28 de juliol del 2022, que regula els sistemes selectius derivats de la Llei 20/2021, corresponents a les taxes addicionals per a la consolidació d'ocupació i estabilització d'ocupació temporal (OE 2021 i OE 2022), la Instrucció de Secretaria General i de la Gerència de la Universitat d'Alacant de data 8 de novembre de 2019, per la qual s'estableix l'obligatorietat d'utilitzar mitjans electrònics per a la presentació de sol·licituds, les comunicacions, les notificacions i la resta de la tramitació en els processos de selecció per a l'accés a les escales funcionarials del personal d'administració, i altra normativa de general aplicació.



1.3. El procediment de selecció serà el concurs, que consistirà en la valoració, per part del Tribunal, dels mèrits que acrediten les persones aspirants d'acord amb el que disposa la base 6 d'aquesta convocatòria i amb aplicació del barem contingut en l'Annex I. Només podran ser considerats aquells mèrits obtinguts fins a la data de publicació d'aquesta convocatòria en el DOGV, i únicament computaran fins a aquest moment.

No seran valorats aquells mèrits al·legats amb posterioritat al dia de finalització de la presentació de sol·licituds ni els mèrits que havent-se al·legat no hagen sigut degudament acreditats segons el que estableix la base 3.3.

La puntuació total del concurs serà de 100 punts.

1.4. De la resolució d'aquesta convocatòria no es constituirà borsa de treball.



2. Requisits de les persones candidates

2.1. Per a ser admeses a la realització del procés selectiu, les persones aspirants hauran de reunir els requisits següents:

2.1.1. Tenir la nacionalitat espanyola, ser nacional dels estats membres de la Unió Europea o estar inclòs en l'àmbit d'aplicació dels tractats internacionals celebrats per la Unió Europea i ratificats per Espanya en els quals siga aplicable la lliure circulació de treballadors, en els termes establits en l'apartat 1 de l'article 63 de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana. També podran participar el cònjuge dels espanyols i dels nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguen separats de dret i els descendents d'aquest i els del cònjuge sempre que no estiguen separats de dret, siguen menors de vint-i-un anys o majors d'aquesta edat dependents.

2.1.2. Tenir complits els setze anys i no excedir de l'edat màxima de jubilació forçosa.

2.1.3. Estar en possessió o haver abonat els drets per a l'expedició del títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria o equivalent. En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger haurà d'estar-se en possessió de la credencial que acredite l'homologació o l'equivalència d'aquestes.

2.1.4. Tenir les capacitats i les aptituds físiques i psíquiques que siguen necessàries per a l'acompliment de les funcions o tasques corresponents.

2.1.5. No haver sigut separada o separat mitjançant procediment disciplinari de cap administració pública, universitat pública, o òrgan constitucional o estatutari i no trobar-se inhabilitada o inhabilitat penalment per a l'exercici de funcions públiques. En el cas de ser nacional d'un altre Estat, no trobar-se en inhabilitació o en situació equivalent ni haver sigut sotmesa o sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedisca, en el seu Estat, en els mateixos termes l'accés a l'ocupació pública.

2.1.6. No pertànyer com a personal funcionari de carrera a la mateixa escala objecte de la convocatòria.

2.2. Tots els requisits enumerats en la base 2.1. hauran de complir-se en el dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-los fins al moment de la presa de possessió com a personal funcionari de carrera.

El personal aspirant que, durant el desenvolupament del procés i abans de la seua finalització, deixe de complir amb algun dels requisits o condicions exigits, haurà de presentar el desistiment al procés. En cas contrari i una vegada detectat que es produeix algun incompliment per part del personal aspirant d'algun dels requisits i les condicions, es procedirà d'ofici a l'exclusió del procés.



3. Sol·licituds

3.1. En virtut de la Instrucció de Secretaria General i de la Gerència de la Universitat d'Alacant per la qual s'estableix l'obligatorietat d'utilitzar mitjans electrònics (https://ssyf.ua.es/va/seleccionpas/documentos/normativa/instruccions-mitjans-electronics-processos-pas.pdf), els qui desitgen prendre part en aquest procés selectiu presentaran, en el termini de 10 dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la data de publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria en el Boletín Oficial del Estado, la corresponent sol·licitud, que es formalitzarà a través de la seu electrònica: https://seuelectronica.ua.es/ o en l'adreça següent: https://cvnet.cpd.ua.es/eadmua/Tramites?pIdioma=valenciano, seleccionant el tràmit establit: Sol·licitud per a procés selectiu per concurs de mèrits.

En aquesta mateixa aplicació haurà d'adjuntar-se la documentació que s'indica en aquesta mateixa base escanejada en format JPG, JPEG, PDF, DOC o DOCX. Es recomana una resolució de 200ppp i escaneig en blanc i negre. La grandària màxima de tota la documentació que cal adjuntar no podrà superar els 350 Mb.

Els mitjans electrònics que s'empraran en la tramitació de les sol·licituds seran els determinats en la Seu Electrònica. En la Guia per al tràmit de sol·licitud per a oposicions del PAS, que es troba disponible en la pàgina web del Servei de Selecció i Formació, Selecció i Provisió PAS, es pot consultar tota la informació relativa al procés de presentació de sol·licituds.

3.2. Drets de participació i forma de pagament

3.2.1. Els drets de participació seran de 9 euros, després d'aplicar la bonificació temporal de l'import de les taxes establit en l'article 2 del Decret llei 2/2022, de 22 d'abril, del Consell per a la reducció temporal de l'import de les taxes pròpies i preus públics de la Generalitat per a fer front a l'impacte de la inflació.

Podrà abonar-se amb targeta o mitjançant BIZUM directament des de l'aplicació quan realitze la sol·licitud o accedir posteriorment des de l'expedient d'administració electrònica.

Si no voleu fer el pagament mitjançant targeta o BIZUM, podreu obtenir la carta de pagament i realitzar el pagament de les taxes en les entitats financeres: Sabadell, Santander i CaixaBank directament en l'oficina bancària, en els caixers o bé amb la banca online.

3.2.2. D'acord amb l'article 18.1-2. de la Llei 20/2017, de 28 de desembre, de la Generalitat, de taxes, estan exempts del pagament de la taxa establida en el punt anterior:

a) Les persones aspirants que tinguen reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33 %. Per a gaudir d'aquesta exempció s'haurà d'adjuntar certificació de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives o òrgans competents d'altres administracions públiques, que acredite el grau de discapacitat igual o superior al 33 %.

b) Els membres de famílies nombroses de categoria especial o de famílies monoparentals de categoria especial. Per al gaudi de l'exempció s'haurà d'adjuntar a la sol·licitud la fotocòpia de la documentació oficial en vigor que acredite aquesta condició.

c) Les víctimes d'actes de violència sobre la dona que acrediten aquesta condició mitjançant qualsevol dels mitjans de prova previstos en l'article 9.1 i 9.2 de la Llei 7/2012, de 23 de novembre, de la Generalitat, integral contra la violència sobre la dona en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

d) Les persones que estiguen en situació d'exclusió social i aquesta s'acredite per l'òrgan competent en matèria de benestar social de l'ajuntament de residència.

3.2.3. D'acord amb el que estableix l'article 18.1-6. de la Llei 20/2017, de 28 de desembre, de la Generalitat, de taxes, gaudiran d'una bonificació del 50 % de la taxa, els membres de famílies nombroses de categoria general o de famílies monoparentals de categoria general.



3.2.4. Si el pagament fet no es correspon amb l'import de la taxa, per a esmenar-ho haurà de fer el pagament de la taxa completa que corresponga i, posteriorment, sol·licitar la devolució de la quantitat abonada inicialment.

3.2.5. En cap cas el pagament de la taxa serà substitutiu de la presentació dins del termini i en la forma escaient de la sol·licitud.

3.2.6. Només caldrà fer la devolució dels drets d'examen si el procés selectiu no es fa per causa imputable a l'administració convocant, o en cas de renúncia de la persona aspirant a continuar participant en el procés sempre que aquesta es produïsca durant el termini de presentació de sol·licituds, o que la taxa abonada siga superior, i en aquest cas es retornarà la diferència.

3.3. Documentació a adjuntar a la sol·licitud en l'apartat ‘Documents adjunts', en format JPG, JPEG, PDF, DOC o DOCX, i amb una resolució recomanada de 200ppp i escanejada en blanc i negre:

3.3.1. Fotocòpia del DNI. Els qui no tinguen la nacionalitat espanyola i tinguen dret a participar en el procés hauran de presentar fotocòpia del document que n'acredite la identitat, l'edat i la nacionalitat i, si escau, els documents que acrediten el vincle de parentiu i el fet de viure a expenses o estar a càrrec del nacional d'un altre estat amb el qual tinguen aquest vincle. Així mateix, hauran de presentar una declaració que deixe constància que no s'ha produït una separació de dret del cònjuge i, si escau, del fet que la persona aspirant viu a les seues expenses o està a càrrec seu. La documentació requerida en aquest punt haurà de ser adjuntada en l'apartat ‘DNI'o ‘Un altre document identificatiu'.

3.3.2. En el cas d'exempció del pagament de la taxa o de bonificació d'aquesta, haurà d'adjuntar la documentació requerida en els punts 3.2.2 o 3.2.3 en l'apartat ‘Justificant d'exempció / bonificació de taxes'.

3.3.3. Mèrits professionals. L'experiència professional s'acreditarà mitjançant certificat – full de serveis de l'òrgan competent on consten els períodes de serveis prestats i haurà de contenir el cos, l'escala o la categoria, el subgrup de titulació i el tipus de règim jurídic o classe de personal empleat públic.

Per a la valoració d'aquests mèrits no serà vàlida la vida laboral, el certificat d'empresa, com tampoc cap altre document que no siga el referit en el paràgraf anterior. El certificat – full de serveis haurà de contenir tots els elements necessaris ja enumerats per a la seua correcta valoració, per la qual cosa el Tribunal no estarà obligat a tornar a requerir-los en cap moment posterior.

Per als serveis prestats fora de la Universitat d'Alacant s'haurà d'aportar a més obligatòriament un certificat oficial de funcions, emés per l'òrgan competent, de cadascun dels cossos/escales, categories o llocs en els quals haja prestat serveis i que vulga fer valdre per a aquesta convocatòria i que hauran de ser equivalents o afins a les funcions descrites en l'annex I perquè puguen ser valorats aquests serveis.



La documentació requerida en aquest punt haurà de ser adjuntada en l'apartat ‘Experiència professional'.

3.3.4. Mèrits acadèmics i altres mèrits.

a) La titulació s'acreditarà amb una còpia del títol acadèmic o del justificant d'haver abonat els drets d'expedició d'aquest.

La documentació requerida en aquest punt haurà de ser adjuntada en l'apartat ‘Titulació'.

b) Els coneixements de valencià seran acreditats mitjançant les certificacions establides per la normativa per la qual s'estableixen els certificats de coneixement de valencià que expedeix el Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant i les equivalències d'altres títols, diplomes i certificats, aprovada en Consell de Govern de 30.06.2022, BOUA de 01.07.2022

(https://www.boua.ua.es/Acuerdos/DescargarAcuerdo/27221).

En el cas del certificat del nivell B1 de la JQCV per homologació amb els estudis del sistema educatiu, es requerirà estar en possessió del certificat perquè es puga valorar aquest nivell.

La documentació requerida en aquest punt haurà de ser adjuntada en l'apartat ‘Coneixements de valencià'.

c) Els coneixements d'idiomes estrangers seran acreditats documentalment d'acord amb el que estableix la normativa per la qual s'estableixen els certificats de coneixement de llengües estrangeres de la Universitat d'Alacant i les equivalències d'altres títols, diplomes i certificats, aprovada en Consell de Govern de 24.02.2022, BOUA de 25.02.2022

(https://www.boua.ua.es/Acuerdos/DescargarAcuerdo/22766).

En el cas de cursos fets pel Centre Superior d'Idiomes de la Universitat d'Alacant s'haurà d'acreditar l'equivalència d'aquests cursos amb el nivell del MECR. Per a això s'haurà d'adjuntar el títol amb el revers d'aquest, on conste aquesta circumstància. El personal de la UA també podrà acreditar-la a través del certificat electrònic disponible en UACloud/eAdministracion/Tràmits laborals/Certificat de Formació/Certificat, on s'especifica aquesta equivalència.

La documentació requerida en aquest punt haurà de ser adjuntada en l'apartat ‘Idioma estranger'.

3.3.5. No es requereix la presentació d'aquells mèrits que ja obren en poder de la Universitat sempre que consten en els expedients administratiu, de formació i acadèmic disponibles a través de l'UACloud, sempre que esteu d'acord amb aquests.

La revisió d'aquestes dades es podrà fer en l'‘historial'accedint a les dades personals de l'expedient personal o en el full de serveis, tant per als serveis prestats en la UA com per als serveis previs reconeguts per la UA, en el full de serveis podreu comprovar també el mèrit de titulació i en el certificat de formació, sol·licitant l'opció «nivell màxim d'idiomes», per als mèrits de valencià i idiomes.



En aquest cas, haurà d'emplenar l'annex V, marcar els mèrits o el mèrit amb què estigueu d'acord i dels quals no presentareu documentació acreditativa i adjuntar-lo en l'apartat «Conformitat amb les dades de l'expedient». Únicament haureu d'aportar documentació acreditativa d'aquelles dades que no consten o amb els quals no estigueu d'acord.

3.4. Les dades de caràcter personal que consten en la sol·licitud seran tractades per la Universitat d'Alacant, en el seu caràcter de responsable i incorporats a l'activitat de tractament «160 – Gestió de Processos Selectius i Provisió de Llocs de treball». La finalitat d'aquest tractament de dades personals serà la gestió i la resolució de la convocatòria.

La legitimació d'aquest tractament es basa en el compliment d'una missió feta en interès públic. Les vostres dades no podran ser cedides excepte obligació legal. No estan previstes transferències internacionals. Els drets d'accés, rectificació, supressió, entre d'altres, en relació amb el tractament de les dades es podran exercitar davant del gerent de la Universitat, mitjançant sol·licitud amb fotocòpia del document d'identitat, presentada en el Registre General de la Universitat d'Alacant o bé a través de la Seu Electrònica (https://seuelectronica.ua.es/). La Universitat ha designat un Delegat de Protecció de Dades, amb qui es pot contactar a través de l'adreça de correu electrònic (dpd@ua.es). Així mateix, us informem que teniu dret a presentar una reclamació davant l'AEPD. A més, la UA compta amb una política de privacitat que pot ser consultada en el lloc web:

https://seuelectronica.ua.es/va/privadesa.html.



4. Admissió de persones aspirants

4.1. Expirat el termini de presentació d'instàncies, la rectora de la Universitat d'Alacant dictarà resolució, que serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en els llocs previstos en la base 9, que contindrà la relació provisional de persones aspirants admeses i excloses, amb indicació de la causa d'exclusió.

4.2. Les persones aspirants excloses disposaran d'un termini de 10 dies hàbils, comptadors a partir del següent de la publicació de la resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, per a poder esmenar el defecte que haja motivat l'exclusió, accedint a l'expedient en Administració Electrònica.

En qualsevol cas, per a evitar errors i possibilitar l'esmena dins del termini, les persones aspirants comprovaran, no sols que figuren en la relació provisional de persones aspirants admeses i excloses, sinó que a més els seus noms i els dígits visibles del DNI consten correctament en aquesta relació.

4.3. Conclòs aquest termini, es publicarà resolució que contindrà la relació definitiva de persones admeses i excloses. Aquesta resolució es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en els llocs previstos en la base 9.



5. Tribunals

5.1. Els membres del tribunal i el personal assessor se subjectaran en el seu règim i funcionament al que estableix l'article 15 i següents de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, a les causes generals d'abstenció i recusació contingudes en l'esmentada llei i al que preveuen l'article 28 i següents del Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana.

Els membres del tribunal hauran de reunir, a més, els requisits previstos en l'article 67 de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana.

5.2. Prèvia convocatòria de la presidenta o el president, es constituirà el tribunal que requerirà l'assistència de la presidenta o el president i la secretària o el secretari i la de la meitat, almenys, dels seus membres titulars o suplents.

5.3. Durant el procés selectiu, el tribunal resoldrà tots els dubtes que pogueren sorgir en l'aplicació d'aquestes normes, com també el que s'haja de fer en els casos no previstos.

5.4. El tribunal, podrà disposar la incorporació als seus treballs de personal assessor especialitzat per a la valoració dels mèrits que estimen pertinents i aquests es limitaran a prestar la col·laboració en les seues especialitats tècniques. La designació haurà de comunicar-se a la rectora de la Universitat i fer-se pública.

5.5. El Tribunal vetlarà perquè queden garantits els principis de mèrit, capacitat i d'igualtat d'oportunitats i de tracte entre dones i homes.

5.6. A l'efecte de comunicació i altres incidències, el tribunal tindrà la seu en el Servei de Selecció i Formació de la Universitat d'Alacant, Campus de Sant Vicent, telèfon 965 90 39 39.

5.7. Els membres del Tribunal percebran les gratificacions per assistències fixades en el Decret 24/1997 d'11 de febrer, del Govern Valencià, sobre indemnitzacions per raó del servei i les gratificacions per serveis extraordinaris (DOGV 17 de febrer del 1997).

5.8. El tribunal, titular i suplent, el nomenament del qual es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en els llocs previstos en la base 9, estarà format per: la presidenta o el president, la secretària o el secretari i 3 vocals.



6. Desenvolupament del procés selectiu

6.1. El procés selectiu consistirà en la valoració dels mèrits aportats per les persones aspirants, amb els criteris específics de valoració i les puntuacions que s'indiquen en l'annex I.

6.2. Finalitzada la baremació dels mèrits, el tribunal farà pública, en els llocs previstos en la base 9, las puntuacions provisionals atorgades a les persones aspirants i concedirà un termini de reclamacions comptador a partir de l'endemà de la seua publicació perquè les persones interessades formulen les reclamacions i les al·legacions que estimen pertinents en relació a la baremació, accedint al seu expedient d'administració electrònica.

6.3. Resoltes les possibles reclamacions i al·legacions, i dirimits els possibles empats que pogueren produir-se, el tribunal dictarà resolució i fixarà la relació definitiva de persones aspirants que han superat el procés selectiu i que seran proposades per al nomenament com a personal funcionari de carrera.

Per a la confecció d'aquesta relació se sumaran les puntuacions obtingudes per cada aspirant. A continuació, s'ordenaran per ordre de puntuació de major a menor, i s'interromprà la relació quan el nombre d'aspirants coincidisca amb el del nombre de places convocades, sense que en cap cas puga contenir un nombre superior al de places convocades.

Tot i això, i amb la finalitat d'assegurar la cobertura de les vacants convocades, sempre que els òrgans de selecció hagen proposat el nomenament d'igual nombre d'aspirants que el de vacants convocades, quan es produïsquen renúncies, quan alguna de les persones seleccionades no tinga els requisits assenyalats en la base 2, o no presentaren la documentació referida en la base 8.1 en termini, o concórrega alguna de les causes de pèrdua de la condició de personal funcionari en les persones proposades abans del nomenament o la presa de possessió, l'òrgan convocant requerirà de l'òrgan de selecció relació complementària de persones aspirants aprovades que seguisquen a les persones proposades, per al seu possible nomenament com a personal funcionari de carrera.



Els casos d'empat que es produïsquen seran dirimits de la manera següent:

1r Els empats es resoldran en favor de les persones amb diversitat funcional. Si l'empat es produeix entre aquestes persones, es resoldrà a favor de qui tinga acreditat un major percentatge de discapacitat, atès el que disposa l'article 18.6 del Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana.



2n Si continua l'empat, l'ordre s'establirà segons la major puntuació obtinguda per cada aspirant en l'apartat d'experiència en la Universitat d'Alacant en el l'escala i amb l'itinerari professional objecte de la convocatòria

3r Si es manté l'empat, s'atendrà la major puntuació en el total de mèrits professionals.

4t En cas de persistir l'empat, si aquest fora entre persones de sexe diferent, es dirimirà a favor del sexe que estiga infrarepresentat, ateses les instruccions per a resoldre empats en processos selectius, aprovades en Consell de Govern de 26 d'octubre de 2016 (BOUA de 28 d'octubre).

5è En el cas que l'empat fora entre persones del mateix sexe o no hi haguera infrarepresentació de cap dels gèneres, aquest es dirimirà per ordre alfabètic del primer cognom de les persones aspirants empatades, i aquest ordre s'iniciarà per la lletra determinada en la Resolució dictada per la Conselleria que tinga atribuïda la competència en matèria de funció pública, mitjançant la qual es determine l'ordre d'intervenció dels aspirants a totes les proves selectives que es facen durant l'any.



En el cas que el nombre d'aspirants aprovats fora inferior al de places convocades, les places sobrants seran declarades desertes.



7. Llista de persones aspirants aprovades

Finalitzat el procés selectiu, el tribunal remetrà a la rectora, per a la publicació mitjançant resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en els llocs previstos en la base 9, la relació definitiva de persones aspirants que han superat el procés selectiu per ordre de puntuació total, confeccionada segons el que es preveu en la base 6 d'aquesta convocatòria i que seran proposats per al seu nomenament com a personal funcionari de carrera, que en cap circumstància podrà ser superior al de places convocades.



8. Presentació telemàtica de documents i nomenament de personal funcionari

8.1. Publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la relació definitiva d'aspirants que han superat el procés selectiu, aquests, en el termini de 10 dies hàbils comptadors des del següent de la publicació, hauran de presentar mitjançant el tràmit d'instància genèrica disponible en la Seu Electrònica de la Universitat d'Alacant la documentació següent:

a) DNI, o certificació de naixement expedit per l'organisme oficial corresponent, escanejat i annexat a aquesta instància. Els qui no tinguen la nacionalitat espanyola hauran d'annexar, escanejat, el document que acredite la seua nacionalitat i, si escau, els documents que acrediten el vincle de parentiu i el fet de viure a expenses o estar al càrrec del nacional d'un altre Estat amb qui tinguen aquest vincle. Així mateix, hauran de presentar declaració jurada o promesa que no hi ha una separació de dret del cònjuge i, si escau, del fet que la persona aspirant viu a les seues expenses o està a càrrec seu.

b) Autorització perquè la Universitat d'Alacant obtinga la verificació de la inscripció en el Registre Nacional de Títols (RNT), mitjançant la generació del codi corresponent, del títol acadèmic exigible segons aquesta convocatòria, o certificació acadèmica que acredite haver fet tots els estudis per a l'obtenció d'aquest i document justificatiu d'haver abonat els drets per a l'expedició del títol, si aquest títol es troba en procés de ser registrat en el RNT. El codi d'autorització, que s'ha d'annexar a la instància, s'obté en alguna de les adreces següents:



– En cas de Titulacions no universitàries oficials espanyols:

http://www.educacionyfp.gob.es/ca/servicios-al-ciudadano/catalogo/general/20/202363/ficha/202363.html

– En cas de Titulacions universitàries oficials espanyols:

http://www.educacionyfp.gob.es/ca/servicios-al-ciudadano/catalogo/general/99/997950/ficha.html

En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger, haurà de presentar-se, a més de l'autorització perquè la universitat puga consultar el títol, la credencial que n'acredite l'homologació o l'equivalència.

c) Declaració jurada de no haver sigut separada o separat, mitjançant procediment disciplinari de cap administració pública, universitat pública, o òrgan constitucional o estatutari, com també de no trobar-se inhabilitada o inhabilitat penalment per a l'exercici de funcions públiques, segons model que figura com a annex II. Els qui no tinguen la nacionalitat espanyola hauran de fer, a més, declaració jurada de no trobar-se inhabilitades o inhabilitats o en situació equivalent ni haver sigut sotmesa o sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedisca, en el seu Estat, en els mateixos termes, l'accés a l'ocupació pública segons model que figura com a annex III a aquesta convocatòria.



d) Certificat mèdic, escanejat i annexat, que acredite posseir les capacitats i les aptituds físiques i psíquiques que siguen necessàries per a l'acompliment de les funcions corresponents. A aquest efecte, els reconeixements es podran fer en el Servei de Prevenció de la Universitat d'Alacant.

e) L'acreditació dels coneixements de valencià que indica l'article 20 del Decret 3/2017, de 13 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana, es farà aportant la declaració que figura com a annex IV d'aquesta convocatòria, acompanyada, si escau, de l'acreditació de coneixements de valencià, mitjançant les certificacions establides per la normativa per la qual s'estableixen els certificats de coneixement de valencià que expedeix el Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant i les equivalències d'altres títols, diplomes i certificats. Qui no estiga en possessió del nivell de coneixements exigit, quedarà compromesa o compromès a assistir als cursos de perfeccionament que a aquest efecte s'organitzen.



f) Les persones aprovades que hagen fet valdre la condició de discapacitat hauran de presentar a més dels documents anteriors, certificació electrònica o en defecte d'això escanejada i annexada, de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives o òrgan competent d'altres administracions públiques que acredite aquesta condició en grau igual o superior al 33 %, com també informe de capacitat per a exercir les tasques i les funcions corresponents a l'escala.

g) Acreditació mitjançant document electrònic, de qualsevol altre requisit establit en la base 2.1 no previst en els apartats anteriors.



8.2. Els qui tinguen la condició de personal funcionari de carrera o de personal laboral de plantilla estaran exempts de justificar documentalment les condicions i altres requisits ja provats per a obtenir el seu anterior nomenament, i hauran de presentar certificació del ministeri o organisme del qual depenguen per a acreditar tal condició.

8.3. Els qui, dins del termini fixat i excepte els casos de força major, no presenten la documentació o de l'examen o d'aquesta es deduïra que no tenen algun dels requisits assenyalats en la base 2.1., no podran ser nomenats personal funcionari de carrera i quedaran anul·lades les seues actuacions, sense perjudici de la responsabilitat en què hagueren incorregut per falsedat en la sol·licitud inicial.

8.4. Transcorregut el termini de presentació de documentació, es dictarà resolució, que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, i seran nomenats o nomenades com a personal funcionari de carrera de l'escala convocada.

8.5. La presa de possessió de les persones aspirants aprovats es farà en el termini d'un mes comptat des de la data de publicació del nomenament en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



9. Informació i notificacions a les persones aspirants

D'acord amb el que preveu l'article 45.1 b) de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, les publicacions detallades en aquestes bases, com també la informació d'altres actes que es deriven d'aquesta convocatòria i que requerisquen publicació, inclosos els recursos en via administrativa, es realitzaran en seu electrònica, en l'apartat «Altres documents generals de l'expedient de l'aspirant associat a aquesta convocatòria» i podran consultar-se, a títol informatiu, en la direcció de la pàgina web del Servei de Selecció i Formació següent:

https://ssyf.ua.es/va/seleccionpas/oposiciones/actual/oposicions.html,

que substitueix la notificació a les persones interessades i produeix els mateixos efectes.

Si cal fer alguna notificació individual, es farà a través del sistema de notificació electrònica de la UA.



10. Norma final

Contra aquesta resolució i tots els actes administratius que se'n deriven, que esgoten la via administrativa, es podrà interposar recurs contenciós administratiu davant del jutjat contenciós administratiu d'Alacant que figa competent, en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de publicar-se, d'acord amb el que estableix l'article 114 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, 6.4 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i potestativament es podrà interposar recurs de reposició en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta, davant de la rectora, d'acord amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015. Tot això sense perjudici que s'utilitze qualsevol altra via que es considere oportuna.



Davant de les actuacions definitives del tribunal, es podrà interposar un recurs d'alçada previst en l'article 121 de la Llei 39/2015, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de les seues publicacions o notificacions. El recurs es podrà interposar davant de l'òrgan que va dictar l'acte que s'impugna o davant de la rectora com a òrgan competent per a resoldre'l.

No es podrà presentar recurs davant d'aquelles resolucions o actes que, per establir un termini d'esmenes, reclamacions o al·legacions, no siguen definitives. Les resolucions que es produïsquen després d'aquest tràmit sí que seran susceptibles del recurs corresponent.



Alacant, 30 de setembre de 2022.– La rectora, p. d. (Resolució de 15 de gener del 2021), el gerent: Francesc Vañó Beneyto.







ANNEX I

Barem del concurs



Es valoraran els mèrits obtinguts fins a la data de publicació d'aquesta convocatòria en el DOGV.

La puntuació total del concurs serà de 100 punts.



Mèrits professionals: Fins a un màxim de 60 punts.



La valoració dels serveis prestats en altres universitats públiques i en altres administracions públiques, es farà d'acord amb l'equivalència i l'afinitat amb les funcions que s'establiran en cada convocatòria.



Es valorarà l'experiència professional a raó de:

– 0,50 punts per cada mes complet de serveis prestats en la Universitat d'Alacant en l'escala o en la categoria laboral equivalent i amb l'itinerari professional que es convoca.

A aquest efecte tindran la mateixa consideració els serveis prestats en antigues escales de la UA que han sigut substituïdes per la que es convoca.

– 0,20 punts per cada mes complet de serveis prestats en altres universitats públiques en categories, cossos o escales equivalents a la de l'objecte de la convocatòria, del mateix subgrup de titulació que l'escala que es convoca i amb funcions iguals o similars a les que es descriuen a continuació.

– 0,10 punts per cada mes complet de serveis prestats en altres administracions públiques en categories, cossos o escales equivalents a la de l'objecte de la convocatòria del mateix subgrup de titulació que l'escala que es convoca i amb funcions iguals o similars a les que es descriuen a continuació.

– Si disposa d'un mínim de 12 punts en els apartats anteriors d'experiència professional, es valorarà amb 0,25 punts cada mes complet de serveis prestats la Universitat d'Alacant en escales o categories laborals diferents a la de l'objecte de la convocatòria o en la mateixa escala o categoria laboral, però amb itinerari professional diferent al que es convoca.



Funcions:

– Preparació i esterilització de material de cirurgia, reactius i mitjans de cultiu, com també la neteja, l'esterilització, la revisió i el manteniment dels diferents tipus de material usats en el laboratori: vidre, d'un sol ús, etc.

– Manteniment, reposició i recollida del material del laboratori i posada a punt dels aparells específics del laboratori: pH-metres, balances, incubadores, màquina de gel, centrífugues, espectrofotòmetre, bombes mecàniques de buida, bombes de buit per aigua, termocicladores, fonts i cubetes d'electroforesi, transil·luminador UV, microscopis, etc., i també reparacions menors d'aquests.

– Suport en el manteniment de grans equips d'investigació del Departament com centrífugues refrigerades, baguls congeladors, campanes de seguretat biològica, cambra calenta, etc.

– Manteniment dels tancs de nitrogen líquid i general del laboratori (llums, gas, etc.).

– Subministrament d'aigua destil·lada als laboratoris del Departament.

– Detecció i suport en la resolució de petits problemes de tipus electricoelectrònic i de fusteria.

– Gestió de les comandes de material de laboratori i enviaments del Departament.

– Gestió de recollida de gel sec i mostres per als Serveis Tècnics d'Investigació i dels Serveis Tècnics d'Investigació.

– Gestió i seguiment de parts de manteniment de tot tipus.

– Suport en la preparació de reactius generals i mitjans de cultiu.

– Suport en la preparació i l'organització de material de pràctiques d'assignatures de les àrees del Departament.

– Esterilització i eliminació de material d'un sol ús i suport en la gestió de residus químics i biològics.

– Contacte en cas d'emergències d'instal·lacions del laboratori (alarmes de congeladors...).

En cap cas es valorarà l'experiència professional com a personal eventual.

Per a obtenir el nombre de mesos complets de serveis prestats serà comptabilitzat el nombre de mesos entre la data d'inici i la data de finalització de cada període. Els dies sobrants de cada període i els dies dels períodes de duració inferior a un mes se sumaran i es dividiran entre 30. S'entendrà com a nombre de mesos addicionals que cal computar la part sencera de la xifra que resulte d'aquest quocient.



Mèrits acadèmics i altres mèrits: Fins a un màxim de 40 punts.



Titulació: 15 punts per estar en possessió o haver abonat els drets per a l'expedició d'una titulació acadèmica oficial superior a la legalment exigida per a l'ingrés en l'escala objecte de la convocatòria.



Coneixements de valencià: Fins a un màxim de 13 punts. Es valorarà l'acreditació de coneixements de valencià, mitjançant les certificacions establides per la Normativa en la qual s'estableixen els certificats de coneixement de valencià que expedeix el Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant i les equivalències d'altres títols, diplomes i certificats, segons la distribució següent:



Nivell Puntuació

B1 5 punts

B2 7 punts

C1 11 punts

C2 13 punts





La valoració del coneixement del valencià es farà puntuant exclusivament el nivell més alt acreditat.



Idioma estranger: Fins a un màxim de 12 punts. Es valorarà el coneixement de llengües oficials de la Unió Europea, diferents de l'espanyola, segons els nivells del Marc Comú de Referència per a les Llengües (MECR) especificats i s'acreditarà documentalment mitjançant certificacions expedides per les EOI. En el cas dels idiomes arreplegats en la taula d'equivalències de certificats de llengües estrangeres de la UA, seran valorades, a més, aquelles certificacions reconegudes en aquesta, segons la distribució següent:



Nivell Puntuació

A1 2 punts

A2 4 punts

B1 6 punts

B2 8 punts

C1 10 punts

C2 12 punts





Es puntuarà exclusivament el nivell més alt acreditat per a cada idioma.







ANNEX II

Declaració que cal presentar per totes les persones aspirants aprovades



Sra./Sr. ... amb domicili a ... i document nacional d'identitat número ...



Declara, a l'efecte de ser nomenada o nomenat personal funcionari de l'escala ...



Que no ha sigut separada o separat mitjançant procediment disciplinari de cap administració pública, universitat pública, o òrgan constitucional o estatutari i que no es troba inhabilitada o inhabilitat penalment per a l'exercici de funcions públiques.



... , ... de ... del 20







ANNEX III

Declaració que cal presentar, a més, per totes les persones aspirants aprovades la nacionalitat de les quals no siga l'espanyola



Sra./Sr. ... amb domicili a ... i document nacional d'identitat número ...



Declara, a l'efecte de ser nomenada o nomenat personal funcionari de l'escala ...



Que no es troba inhabilitada o inhabilitat o en situació equivalent ni es troba sotmesa o sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedisca, en el seu Estat i en els mateixos termes, l'accés a l'ocupació pública.



... , ... de ... del 20







ANNEX IV

Declaració acreditació de coneixements de valencià



Sra./Sr. ... amb domicili a ... i document nacional d'identitat número ...



Declara, a l'efecte de ser nomenada o nomenat personal funcionari de l'escala ...



Que compleix el nivell de coneixements de valencià exigit en l'article 20 del Decret 3/2017, de 13 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana, i ha d'aportar l'acreditació de coneixements de valencià, mitjançant les certificacions establides per la normativa per la qual s'estableixen els certificats de coneixement de valencià que expedeix el Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant i les equivalències d'altres títols, diplomes i certificats, segons el detall següent:

– Certificat de nivell C1 per a accedir als subgrups A1 o A2.

– Certificat de nivell B1 per a accedir als subgrups C1 o C2.



Que, en cas de no estar en possessió del nivell de coneixements exigit, es compromet a assistir als cursos de perfeccionament que a aquest efecte s'organitzen.



... , ... de ... del 20







ANNEX V

Declaració que cal presentar per a donar la conformitat al mèrit o als mèrits valorables en el procés selectiu



Sra./Sr. ... i (document d'acreditació de nacionalitat) número ...



Declara



1. PER AL PERSONAL ASPIRANT QUE TREBALLE O HAJA TREBALLAT A LA UNIVERSITAT D'ALACANT:



Estar d'acord amb les dades referents als mèrits següents recollits tant en l'expedient administratiu com en l'expedient de formació a l'efecte de la seua valoració:



Titulació



Experiència



Idiomes



Valencià



En el cas que no estigueu d'acord amb la titulació que hi ha en el vostre expedient administratiu, però esteu en possessió d'una titulació acadèmica oficial cursada en la Universitat d'Alacant que volguéreu fer valdre, marqueu l'apartat següent:



Titulació





2. PER AL PERSONAL ASPIRANT QUE NO HAJA TREBALLAT A LA UNIVERSITAT D'ALACANT:



Estar en possessió d'una titulació acadèmica oficial cursada en la Universitat d'Alacant.



Heu de marcar el mèrit o els mèrits amb què esteu d'acord i dels quals no presentareu documentació acreditativa.

Mapa web