Ficha disposicion

Ficha disposicion





ACORD de 28 d'octubre de 2022, del Consell, pel qual es modifica la forma de provisió de determinats llocs de treball de la plantilla del personal al servei de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9464 de 07.11.2022
Número identificador:  2022/10248
Referència Base de Dades:  009774/2022
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Presidència de la Generalitat
    Grup temàtic: Ocupació pública



ACORD de 28 d'octubre de 2022, del Consell, pel qual es modifica la forma de provisió de determinats llocs de treball de la plantilla del personal al servei de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. [2022/10248]

D'acord amb els articles 6, 20.3 i 41 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (en avant, AVL) és una de les institucions de caràcter públic que componen la Generalitat. En conseqüència, tal com determina l'article 2 de la Llei 7/1998, de 16 de setembre, de creació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la institució disposa de personalitat jurídica pròpia i exerceix les funcions amb autonomia orgànica, funcional i pressupostària. Aquesta llei, en l'article 32, estableix que el personal que haja de prestar serveis en l'AVL es regirà pel règim jurídic aplicable al personal al servei de la Generalitat i preveu, en el 16.2.i), que el Ple de l'AVL té l'atribució de proposar al Consell l'aprovació de la plantilla de personal de la institució. Per Acord de 21 maig de 2021, del Consell, s'aprovà la plantilla del personal al servei de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.



L'article 113 de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Funció Pública Valenciana, en la nova redacció efectuada per la Llei 7/2021, de 29 de desembre, preveu que, quan així s'establisca en la plantilla, es podrà predeterminar el procediment de concurs específic com a sistema de provisió, el qual permet la valoració de coneixements, capacitats i aptituds relacionats amb les funcions específiques assignades al lloc de treball convocat. A la vista de les necessitats organitzatives derivades de la naturalesa d'institució estatutària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, així com les especificitats de determinats llocs de treball de la institució, es considera necessària la determinació, en alguns casos, d'aquesta forma de provisió per a garantir la idoneïtat de les persones aspirants.

Atés que el 22 de juliol de 2022 el Ple de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua acordà proposar la modificació de la forma de provisió de determinats llocs de treball de la plantilla de la institució, de conformitat amb el que disposa l'article 16.2.i de la Llei de creació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Consell, amb la deliberació prèvia, en la reunió del dia 28 d'octubre de 2022,





ACORDA



Primer

Modificar la forma de provisió dels llocs de treball números 8, 9, 12, 13 i 34 de la plantilla del personal al servei de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua per la de «concurs específic obert a personal funcionari de la Generalitat» (codi CE), establit en l'article 113 de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Funció Pública Valenciana.





Segon

Aquest acord produirà efectes des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 28 d'octubre de 2022



La consellera secretària

AITANA MAS MAS

Mapa web