Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ajuntament d'Orihuela. Oferta d'ocupació pública per a l'exercici 2018.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8440 de 10.12.2018
Número identificador:  2018/11194
Referència Base de Dades:  011103/2018
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Ajuntament
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: ofertes d'ocupació pública i oposicions, A/A1, B/A2, Nou Grup B, C/C1, D/C2, E
      Descriptors toponímics: Orihuela



Oferta d'ocupació pública per a l'exercici 2018. [2018/11194]

Sabina Goretti Galindo Benito, regidora secretària de la Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'Orihuela (Alacant), certifique:

Que la Junta de Govern Local, en sessió ordinària celebrada el dia 20 de novembre de 2018, va adoptar el següent acord:

AU1. Personal. 30800/2018. Aprovació de l'oferta d'ocupació pública per a l'exercici 2018.

Atés que mitjançant acord plenari de data 4 d'octubre de 2018 s'aprova la plantilla i Catàleg de llocs de treball reservats a personal funcionari, laboral i eventual per a l'exercici 2018.

De conformitat amb el que es preveu en l'article 70 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, pel qual s'estableixen els criteris de coordinació de l'oferta d'ocupació pública de les corporacions locals, les places de plantilla dotades pressupostàriament, tant del personal funcionari com del personal laboral, que una vegada aprovat el pressupost per al 2018 no puguen ser cobertes amb els efectius de personal existent, constituiran l'oferta d'ocupació pública d'aquesta corporació per a aquest any.

Atenent que l'article 128 del Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local, les corporacions locals estableixen que hauran d'aprovar i publicar anualment, l'oferta d'ocupació pública per a l'any corresponent, ajustant-se a la legislació bàsica de l'Estat sobre funció pública i als criteris que reglamentàriament s'establisquen en desenvolupament de la normativa bàsica estatal per a la seua deguda coordinació amb les ofertes d'ocupació de la resta de les administracions públiques.



Regulació legal:

La Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2018, regula, amb caràcter general, la incorporació de nou personal a tot el sector públic, en l'article 19, en dir: «Article 19. Oferta d'ocupació pública o un altre instrument similar de gestió de la provisió de necessitats de personal. Un. 1. La incorporació de nou personal en el sector públic delimitat en l'article anterior, a excepció de les societats mercantils públiques i entitats públiques empresarials, fundacions del sector públic i consorcis participats majoritàriament per les administracions i organismes que integren el sector públic, que es regiran pel que es disposa en les disposicions addicionals vint-i-setena, vint-i-huitena i vint-i-novena respectivament, d'aquesta llei i dels òrgans constitucionals de l'Estat, estarà subjecta als límits i requisits establits en els apartats següents.

S'exceptua del que es disposa en el paràgraf anterior la incorporació de personal que puga derivar-se de l'execució de processos selectius corresponents a ofertes d'ocupació pública d'exercicis anteriors o dels processos de selecció i reclutament per a la cobertura de les plantilles de militars de Tropa i Marineria professional fixades en la disposició addicional denovena.

En tot cas, l'oferta haurà d'atindre's a les disponibilitats pressupostàries del capítol I del pressupost de despeses.»

Així mateix, la citada Llei 6/2018, en l'incís 2 del descrit apartat un, estableix que les administracions públiques que en l'exercici anterior hagen complit els objectius d'estabilitat pressupostària i deute públic i la regla de despesa tindran una taxa de reposició del 100%.

En el número cinc del descrit apartat un, s'estableix per a les forces i cossos de seguretat de l'Estat, cossos de policia autonòmica i policies locals una taxa de reposició del 115%.

Per a calcular la taxa de reposició d'efectius, el percentatge de taxa màxim fixat s'aplicarà sobre la diferència resultant entre el nombre d'empleats fixos que, durant l'exercici pressupostari anterior, van deixar de prestar serveis en cadascun dels sectors, àmbits, cossos o categories, previstos en l'apartat anterior i el nombre d'empleats fixos que s'hagueren incorporat en aquests, en el referit exercici, per qualsevol causa, excepte els procedents d'ofertes d'ocupació pública, o reingressat des de situacions que no comporten la reserva de llocs de treball.



A aquest efecte, es computaran els cessaments en la prestació de serveis per jubilació, retir, defunció, renúncia, declaració en situació d'excedència sense reserva de lloc de treball, pèrdua de la condició de funcionari de carrera o l'extinció del contracte de treball o en qualsevol altra situació administrativa que no supose la reserva de lloc de treball o la percepció de retribucions amb càrrec a l'administració en la qual se cessa. Igualment, es tindran en compte les altes i baixes produïdes pels concursos de trasllats a altres administracions públiques.



No computaran dins del límit màxim de places derivat de la taxa de reposició d'efectius aquelles places que es convoquen per a la seua provisió mitjançant processos de promoció interna i les corresponents al personal declarat indefinit no fix mitjançant sentència judicial.



Finalment l'article 19 Un. 9 indica que a més del que s'estableix en l'article 19 un. 6 de la Llei 3/2017, de 27 de juny, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2017 (taxa addicional per a estabilització d'ocupació temporal que inclourà fins al 90 % de les places que, estant dotades pressupostàriament, hagen estat ocupades de forma temporal i ininterrompudament almenys en els tres anys anteriors a 31 de desembre de 2016 i taxa addicional per a estabilització d'ocupació temporal d'aquelles places que estiguen dotades pressupostàriament i des d'una data anterior a l'1 de gener de 2005, hagen estat ocupades ininterrompudament de forma temporal), s'autoritza una taxa addicional per a l'estabilització d'ocupació temporal que inclourà les places de naturalesa estructural que, estant dotades pressupostàriament, hagen estat ocupades de forma temporal i ininterrompudament almenys en els tres anys anteriors a 31 de desembre de 2017 en els següents sectors i col·lectius: personal dels serveis d'administració i serveis generals.



Considerant que les places de l'oferta d'ocupació de la corporació per a l'any 2018, es proveiran amb subjecció al que sobre el particular disposa la a Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2018.

Considerant que segons consta informe d'Intervenció d'avaluació de l'objectiu d'estabilitat pressupostària liquidació pressupost 2017, de data 28 de març de 2018, en el qual manifesta «és clar que l'entitat Ajuntament compleix amb el principi d'estabilitat pressupostària i regla de la despesa» ens permet plantejar l'actual oferta d'ocupació pública conforme les opcions que ens ofereix les disposicions precitades



Considerant que la Llei 6/2018, en l'incís 2 del descrit apartat un de l'article 19, estableix que les administracions públiques que en l'exercici anterior hagen complit els objectius d'estabilitat pressupostària i deute públic i la regla de despesa tindran una taxa de reposició del 100% i que en el número cinc del descrit apartat un, s'estableix per a les forces i cossos de seguretat de l'Estat, cossos de policia autonòmica i policies locals una taxa de reposició del 115%.

De la documentació obrant en aquest Departament de Recursos Humans, consta que les baixes produïdes l'any 2017 en la plantilla de personal d'aquest ajuntament són les que a continuació es detallen, i que no hi ha hagut incorporacions en 2017.



Baixes produïdes l'any 2017

Empleat Relació Categoria Data baixa

Bernabé Maciá, Francisco Funcionari de carrera (integrat) Agent de policia local 07.04.2017



Resolució del regidor delegat de Recursos Humans núm. 2017-0768 de data 31.03.2017

Espinosa Pérez, Francisco Funcionari de carrera (integrat) Agent de policia local 22.12.2017



Resolució del regidor delegat de Recursos Humans núm. 2017-2876 de data 11.12.2017

Pensalva Riquelme, María José Funcionària de carrera Tècnica d'administració general 17.04.2017



Resolució del regidor delegat de Recursos Humans núm. 2017-0797 de data 06.04.2017

Rosique Alcaraz, Juan Funcionari interí Peó de parcs i jardins 24.12.2017



Resolució del regidor delegat de Recursos Humans núm. 2017-2932 de data 13.12.2017

Fernández Portugués, María Jesús Personal laboral Netejadora 13.04.2017



Resolució del regidor delegat de Recursos Humans núm. 2017-0792 de data 05.04.2017

Parra Quesada, Teresa Personal laboral Professora de Conservatori Municipal de Música 01.09.2017



Resolució del regidor delegat de Recursos Humans núm. 2017-1864 de data 28.07.2017





En vista del detall de les baixes indicades anteriorment, la taxa ordinària ascendeix a un total de:



Taxa ordinària

2 Policia local Agent p. local

1 Enginyer/a superior Enginyer/a superior





Considerant que conforme la precitada llei, no computaran dins del límit màxim de places derivat de la taxa de reposició d'efectius les places que es convoquen per a la seua provisió mitjançant processos de promoció interna i les corresponents al personal declarat indefinit no fix mitjançant sentència judicial, amb la presentació de la següent proposta:





Indefinits/ides no fixos/es per sentència judicial

2 Agent d'ocupació i desenvolupament local (AEDL)

2 Tècnics o tècniques de prevenció de riscos laborals





Promoció interna

Funcionaris/àries

2 Tècnics o tècniques de gestió 1144

1143

1 Graduat o graduada social 1123

4 Administratius/ives 181

205

84

255

1 Encarregat/ada manteniment 416

1 Encarregat/ada serveis múltiples 1041







6





Oficial/a de policia local 267

262

601

841

844

845





4



Auxiliars administratius/ives 30

1184

1183

1208

Personal laboral fix

1 Oficial o oficiala 426

1 Oficial o oficiala d'obres 24





Considerant que en els pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2018, en el seu article 19.un, 9, s'autoritza una taxa addicional per a l'estabilització d'ocupació temporal que inclourà les places de naturalesa estructural que, estant dotades pressupostàriament, hagen estat ocupades de forma temporal i ininterrompudament almenys en els tres anys anteriors a 31 de desembre de 2017 en els següents sectors i col·lectius: personal dels serveis d'administració i serveis generals, d'investigació, de salut pública i inspecció mèdica, així com altres serveis públics.





Taxa addicional 100 % places cobertes abans 31 desembre de 2017 en determinats sectors



Taxa addicional per a l'estabilització d'ocupació temporal (31.12.2017)

Categoria Núm. de plaça Antiguitat

TAG 483 15.03.05

TAG 599 01.06.07

TAG 371 01.06.07

Auxiliar administratiu/iva 838 15.02.06

Auxiliar administratiu/iva 56 19.10.06

Auxiliar administratiu/iva 508 22.11.05

Auxiliar administratiu/iva 837 03.04.08

Auxiliar administratiu/iva 550 18.11.06

Auxiliar administratiu/iva 470 01.08.06

Auxiliar administratiu/iva 523 02.04.08

Auxiliar administratiu/iva 834 07.04.08

Auxiliar administratiu/iva 543 27.02.08

Auxiliar administratiu/iva 1044 07.04.08

Auxiliar administratiu/iva 833 26.02.08

Auxiliar administratiu/iva 558 11.12.06

Auxiliar administratiu/iva 316 01.08.06

Auxiliar administratiu/iva 113 19.10.06

Auxiliar administratiu/iva 562 25.02.06

Auxiliar administratiu/iva 581 30.01.08

Auxiliar administratiu/iva 556 01.02.06

Auxiliar administratiu/iva 840 12.03.08

Auxiliar administratiu/iva 835 14.04.08

Auxiliar administratiu/iva 157 15.02.06

Auxiliar administratiu/iva 1045 09.06.08

Auxiliar administratiu/iva 120 16.08.05

Auxiliar administratiu/iva 549 11.03.07

Auxiliar administratiu/iva 596 21.04.08

Auxiliar administratiu/iva 1043 03.11.08

Auxiliar administratiu/iva 1211 08.11.07

Auxiliar administratiu/iva 291 23.11.05

Auxiliar administratiu/iva 839 29.11.07

Auxiliar administratiu/iva 593 18.02.08

Auxiliar administratiu/iva 614 07.04.08

Auxiliar administratiu/iva 1030 07.04.08





Considerant que conforme a l'article 19.un 6, de la Llei 3/2017, de 27 de juny, de pressupostos generals de l'Estat per a 2017, l'Ajuntament podrà disposar d'una taxa addicional per a estabilització d'ocupació temporal que inclourà fins al 90% de les places que, estant dotades pressupostàriament, hagen estat ocupades de forma temporal i ininterrompudament almenys en els tres anys anteriors a 31 de desembre de 2016.



Revisada la documentació que consta en el Departament de Recursos Humans, i de conformitat amb l'article 19.un.6 de la Llei 3/2017, de 27 de juny, de pressupostos generals de l'Estat per a 2017, compleixen amb els requisits previstos en aquesta normativa 30 places de la plantilla municipal, de les quals el 90 %, es corresponen amb 27 d'elles. D'aquest total 5 van ser incorporades a compte, en l'OPE de l'any 2017, aprovades per la Junta de Govern Local, en sessió ordinària celebrada el dia 12.12.2017, corresponent a 5 places d'agent de policia local.



Per tant, per a l'oferta d'ocupació pública del present 2018, queden 22 places disponibles en aquesta taxa, de les quals 19 seran per a agents de policia local i 3 per a treballador/a social per rigorós ordre d'antiguitat, per la qual cosa quedaria de conformitat al següent detall:



Taxa addicional per a l'estabilització de l'ocupació temporal durant els exercicis 2017 a 2019



Taxa addicional per a l'estabilització d'ocupació temporal

(90 % – 31.12.2016)

Categoria Núm. de plaça Antiguitat

Agent de policia local 497 14.05.07

Agent de policia local 247 08.06.07

Agent de policia local 799 14.05.07

Agent de policia local 215 08.06.07

Agent de policia local 802 14.05.07

Agent de policia local 803 14.05.07

Agent de policia local 804 14.05.07

Agent de policia local 808 14.05.07

Agent de policia local 806 14.05.07

Agent de policia local 810 14.05.07

Agent de policia local 813 14.05.07

Agent de policia local 817 14.05.07

Agent de policia local 818 14.05.07

Agent de policia local 814 16.07.07

Agent de policia local 577 14.05.07

Agent de policia local 271 14.05.07

Agent de policia local 2 14.05.07

Agent de policia local 278 14.05.07

Agent de policia local 798 14.05.07

Treballador/a social 89 05.02.06

Treballador/a social 1031 21.04.08

Treballador/a social 1032 08.04.06





Atés que també s'afig conforme a l'article 19.un 6, de la Llei 3/2017, de 27 de juny, de pressupostos generals de l'Estat per a 2017, en els exercicis 2017 a 2019, una taxa addicional per a l'estabilització d'ocupació temporal d'aquelles places que, en els termes previstos en la disposició transitòria quarta del text refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic, estiguen dotades pressupostàriament i, des d'una data anterior a l'1 de gener de 2005, s'hagen ocupat ininterrompudament de forma temporal



Taxa addicional de les places ocupades amb anterioritat a l'1 de gener de 2005



Taxa addicional per a l'estabilització d'ocupació temporal

(Anterior a l'01.01.2005)

Categoria Núm. de plaça Antiguitat

Administratiu/iva 662 02.11.04

Auxiliar administratiu/iva 296 25.04.00

Auxiliar administratiu/iva 414 03.07.97

Auxiliar administratiu/iva 575 01.02.02

Auxiliar administratiu/iva 685 10.09.98

Auxiliar administratiu/iva 663 20.11.04

Auxiliar administratiu/iva 479 01.03.02

Auxiliar administratiu/iva 528 02.08.01

Auxiliar administratiu/iva 472 04.04.01

Auxiliar administratiu/iva 474 01.02.02

Auxiliar administratiu/iva 188 26.05.96

Auxiliar administratiu/iva 51 23.07.98

Auxiliar administratiu/iva 81 25.04.00

Auxiliar administratiu/iva 174 22.05.00

Auxiliar administratiu/iva 536 07.03.01

Auxiliar administratiu/iva 618 11.08.04

Auxiliar administratiu/iva 400 17.11.04

Auxiliar administratiu/iva 436 09.07.97

Auxiliar administratiu/iva 95 25.04.00

Auxiliar administratiu/iva 364 12.03.03

Auxiliar administratiu/iva 529 11.10.04

Auxiliar administratiu/iva 136 12.02.01

Auxiliar administratiu/iva 463 27.05.99

Auxiliar administratiu/iva 135 01.02.99

Auxiliar administratiu/iva 313 04.02.01

Auxiliar administratiu/iva 207 03.10.96

Auxiliar administratiu/iva 239 17.12.01

Auxiliar administratiu/iva 192 27.06.04

Auxiliar administratiu/iva 357 25.04.00

Auxiliar administratiu/iva 525 16.08.00

Ajudant o ajudanta de jardins 492 01.09.99

Ajudant o ajudanta de jardins 487 01.12.98

Ajudant o ajudanta d'obres 672 12.10.98

Conserge 520 26.09.00

Conserge 443 07.07.02

Conserge 656 16.09.04

Conserge 127 02.11.99

Conserge 674 29.05.01

Conserge 657 01.10.03

Conserge 660 01.11.04

Conserge 344 30.03.97

Conserge 173 21.05.97

Conserge 538 01.11.04

Conserge 698 16.08.04

Conserge 653 29.11.96

Conserge 199 03.12.89

Conserge 676 08.03.04

Conserge 654 01.11.04

Conserge 458 31.10.02

Conserge 349 17.06.98

Conserge 677 06.05.04

Conserge 655 12.05.04

Conserge 441 06.11.02

Delineant 530 19.10.04

Delineant 619 19.10.04

Delineant 76 11.12.97

Netejador/a 692 02.11.04

Netejador/a 554 15.08.97

Netejador/a 693 02.11.04

Netejador/a 696 02.11.04

Netejador/a 697 30.11.03

Monitor/a serveis socials 521 01.09.00

Oficial/a de disciplina urbanística 69 27.09.97

Oficial/a 678 02.11.04

Oficial/a 679 30.09.95

Oficial/a 680 27.11.01

Oficial/a obres 661 09.12.99

Oficial/a parcs i jardins 484 24.07.97

Oficial/a parcs i jardins 486 31.03.97

Oficial/a parcs i jardins 489 30.11.98

Oficial/a parcs i jardins 490 30.11.98

Oficial/a parcs i jardins 491 08.05.98

Operari/ària 682 02.11.04

Operari/ària 683 02.11.04

Operari/ària 684 02.11.04

Operari/ària 70 27.09.97

Operari/ària 464 27.12.03

Operari/ària 686 02.11.04

Operari/ària 71 27.09.97

Operari/ària 444 02.11.04

Operari/ària 527 03.09.00

Operari/ària 688 28.10.00

Operari/ària 689 01.05.04

Operari/ària 690 02.11.04

Operari/ària 78 11.12.97

Operari/ària 77 04.01.99

Operari/ària 691 02.11.04

Operari/ària 480 01.07.04

Operari/ària 488 01.04.01

Operari/ària 524 15.10.99

Ordenança 341 17.06.99

Ordenança 14 28.01.02

Ordenança 559 21.10.03

Tècnic/a de grau mitjà 537 02.11.00

Tècnic/a superior 75 29.05.97

Treballador/a social 574 02.11.02

Treballador/a social 1033 12.03.99

Treballador/a social 573 30.04.01

Agent de policia local 579 20.06.02





Atés que aquest assumpte ha sigut objecte de debat i negociació en la Mesa General de Negociació, en sessions celebrades amb caràcter ordinari el 22 i 30 d'octubre de 2018 i amb caràcter extraordinari per a la seua aprovació definitiva el 6 de novembre de 2018 i que consten les actes d'aquesta en l'expedient de referència.

Atés que, en compliment del que s'estableix en l'article 128.1 del Reial decret legislatiu 781/86, les corporacions locals aprovaran i publicaran anualment, l'oferta d'ocupació pública per a l'any corresponent, ajustant-se a la legislació bàsica de l'Estat i als criteris que reglamentàriament s'establisquen per al seu desenvolupament.

Atés que l'article 70.1 del Reial decret legislatiu 5.2015, de 30 d'octubre, estableix que l'oferta d'ocupació pública o instrument similar haurà de desenvolupar-se dins del termini improrrogable de tres anys. Per la qual cosa, si no es fixa expressament termini per a la seua execució, s'haurà d'executar en el termini màxim de tres anys des de la seua aprovació.

Atés que, de conformitat amb el que es preveu en l'article 70.2 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pertoca remetre al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana l'oferta d'ocupació, per a la seua publicació

Atés que de conformitat amb el que s'estableix en l'article 127.h) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, és competència de la Junta de Govern Local resoldre sobre el particular.



En sessió ordinària de data 26.05.2016, el Ple de la corporació va adoptar la implantació en aquest ajuntament del sistema de fiscalització prèvia limitada de la Intervenció General, d'acord amb el que es preveu en l'article 219 del text refós de la Llei d'hisendes locals.

En compliment de tal acord plenari, atés el seu contingut econòmic, amb caràcter previ a l'adopció de la resolució, el present informe jurídic es trasllada a la Intervenció General, Servei de Fiscalització i al Departament Municipal de Comptabilitat a l'efecte que s'informe sobre l'existència de crèdit pressupostari per a portar a terme la despesa que es proposa, pel termini màxim previst en l'article 80.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Atesos tots els antecedents, la Junta de Govern Local, per unanimitat, acorda:



Primer

Aprovar l'oferta d'ocupació pública de l'Ajuntament d'Orihuela  per a l'any 2018, que queda establida en els termes següents:













Segon

Remetre el present acord al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana per a la seua publicació i a la Subdelegació del Govern a Alacant (Administracions Territorials – plaça de la Montañeta, núm. 6, 03071 Alacant) als efectes oportuns.



Tercer

Notificar els representants sindicals del personal municipal.



Orihuela, 22 de novembre de 2018.– La regidora secretària de la Junta de Govern Local: Sabina Goretti Galindo Benito.

Mapa web